2023-11-14 129 views
諗起真係好耐無食放題,記得之前係度食過,本身都話質素好好,😊跟住今次帶左幾個閨蜜一齊食,呢度既環境同上次一樣都係咁企理,店員一樣帶位,😊好彩呢個晚間時間尚早,未係咁多人,坐好之後就即刻落單 😊🪄一次性極上蒸海鮮(^з^)-☆一個價錢每枱都會有一份一次性既蒸海鮮,海鮮新鮮度好好,海鮮中帶有蒜蓉調味,增加味道同增加海洋風味🪄日式炸物(^з^)-☆食到嘩嘩聲,炸得剛剛好,金黃色香脆可口,裡面既食材又好新鮮,讓人回味無窮🪄任食大閘蟹(^з^)-☆成個放題既亮點,而都係最好食既地方,大閘蟹蟹黃豐富,肉質鮮美,味道好濃又好鮮,無限地追著來食🪄優質雞腿肉(^з^)-☆呢份雞腿肉好食到留下了深刻印象,肉質鮮嫩好多汁,每一口雞肉都好有風味好好食
🪄一次性極上蒸海鮮
🪄日式炸物
🪄任食大閘蟹
🪄優質雞腿肉
2023-11-14 61 views
大閘蟹黎啦!📢相馬依家做緊既火鍋放題,連大閘蟹都係任食,非常之抵,大閘蟹好大隻,仲要隻隻都好多膏,啲膏係深黃色,黃油既,睇到都忍唔住要食得乾乾淨淨!蒸海鮮鍋!📢呢個係另一重點,雖然係一次性,但係都有好多唔同嘅海鮮,好似有開邊琵琶蝦,扇貝,鮑魚都有,鮮甜味十足,加埋蒜蓉去蒸,味道更加香!任食牛肩胛!📢火鍋配料選擇亦都好多美國特選牛肩胛係其中一種任食嘅質素好好肉質有口感豐腴美味,雪花紋清晰,牛味香濃,牛氣衝天呀!任食海鮮!📢火鍋配料嘅另一重點,款式好多,淨係蜆都有三種,又有帶子蟶子,完全食到海鮮嘅鮮味!
Dining Offer
Tasting Event
2023-11-10 217 views
想起都有好一段日子無約小鬼一齊打邊爐,趁周末就嚟個火鍋聚。剛巧又做緊任食大閘蟹 ,每隻都爆膏咁好滿意!成隻仍有很多肉汁,肉質清爽,鮮度滿分。一次性極上蒸海鮮一上枱,職員就叫我哋睇準時間食咗開邊龍蝦先😼龍蝦很大隻,淥完都無縮水,蝦肉結實彈牙,鮮味無比。虎蝦亦不遑多讓,肉質紮實飽滿,蝦味濃郁又鮮甜。單骨雞翼你以為好平凡,但佢有好多隻味俾你試曬🤡係咪好任性又開心呢?蒜蓉牛油雞翼脆卜卜,充滿蒜味又帶鹹香。水牛城雞翼味道香濃,辣得嚟夠惹味,配凍飲一流!土匪雞翼皮脆肉嫩,辣香滲進雞肉中,相當香口。油花分布均勻每片美國特選牛肩胛,油脂含量豐富,肉質鮮嫩而不油膩,油花均勻!肉質超鮮嫩!
適逢食大閘蟹嘅季節,今次媽媽特別挑選左相馬任食大閘蟹🤪佢話朋友上次去食,好食到停唔到口,我哋試完之後,都讚不絕口😳👉🏻大閘蟹,蟹肉的豐盛,每隻蟹都肥美多汁,蟹黃鮮美,讓我們品嘗到大閘蟹獨特的香濃滋味😍。我地細細享受著剝蟹肉的樂趣,每一口都充滿了鮮甜的海洋風味,令人回味無窮😚,而家講起都好想食🥹。👉🏻海鮮蒸鍋,帶來了一種清新的口味體驗。新鮮的開邊龍蝦、小蟶子、青口、海蝦、大頭蝦蝦等海鮮食材處理得非常好,保持左原有的鮮味和彈性👍🏻 每一啖都散發著海洋的香氣,肉質鮮嫩多汁,令我們彷彿漫遊係海洋世界中🙌🏻👉🏻火鍋放題,款式多滿足哂我地4個人的口味喜好。新鮮的牛肩胛、優質嘅豚肉同埋雞腿肉真係一試回味👐🏻爸爸仲不停叫🤣食到大家個肚都漲哂,超滿足!食埋甜品milktop 雪糕,真係飽到行唔到😜埋單,每人唔使$500抵到下次要叫埋男朋友一家人再嚟食過!

上年幫襯過 今年番兜食大閘蟹🦀3個鐘任食大閘蟹海鮮火鍋放題🥰先嚟比你飲胡椒花膠湯,之後蒸海鮮一盤,最後先上蟹😎頭兩round啲蟹都好細隻 目測3両🧐 膏都唔多 無乜肉食🫢第3,4 round開始愈黎愈大隻😍 多好多膏👍不過全部都係蟹公,沒有乸😌食完蟹有任飲薑茶 但只係暖暖地 唔夠熱 最後無晒亦無refill​打邊爐有任食牛肩胛,豚肉,雞肉,數款海鮮...... 仲有出面任攞嘅蔬菜~質素都唔錯😋最後仲有任食雪條🥰​人均$438 要加一總結3個鐘頭任食大閘蟹性價比極高😛​味道👅👅👅👅抵食🤑🤑🤑🤑環璄⭐️⭐️服務👍🏻👍🏻👍🏻番兜🍉🍉🍉(最高分x5)*以上係本人自費後的食評,純粹個人評論✋​
上年幫襯過 今年番兜食大閘蟹🦀
3個鐘任食大閘蟹海鮮火鍋放題🥰
先嚟比你飲胡椒花膠湯,之後蒸海鮮一盤,最後先上蟹😎
第3,4 round開始愈黎愈大隻😍 多好多膏👍
不過全部都係蟹公,沒有乸😌
食完蟹有任飲薑茶 但只係暖暖地 唔夠熱

環璄⭐️⭐️
服務👍🏻👍🏻👍🏻
番兜🍉🍉🍉
(最高分x5)

*以上係本人自費後的食評,純粹個人評論✋
$438 (Dinner)
2023-11-08 98 views
上星期一家人一齊去咗食,原來而家係有埋大閘蟹任食,原本以為淨係得火鍋放題,而家真係多咗好多選擇!我地就揀咗任食大閘蟹海鮮火鍋放題。任食大閘蟹我地唔係得好多,一家人都係食咗大概10幾隻左右,因為我地最想食之後嘅一次性極上蒸海鮮,係有超多海鮮包括蜆,蝦,開邊龍蝦等等海鮮,都係有都大隻又好食!好想再encore!之後先係打邊爐,因為一次性蒸海鮮食得唔夠,我地又叫咗一堆海鮮打邊爐食,而有帶子,蜆,蝦,鮑魚,蟶子真係會食唔哂咁多款。同一次性蒸海鮮都係好大隻同新鮮。火鍋還有蔬菜,可以補充番啲營養。
2023-11-08 76 views
時間過得好快,甘就20年。小學同學最近決定移民,🥹🥹所以特登BOOK 左呢間餐廳,可以任食各種美食, 👧🏻👦🏻臨走前同fd好好Farewell下。即叫即蒸點心, 燒賣,牛肉球:💕 牛肉球新鮮彈牙 💕4燒賣,足料夠惹味。❣️ 優質豚肉 ❣️回本之選肥瘦比例完美,配合特製醬汁, 酸酸甜甜,清爽解膩。🐷💞 一次性極上蒸海鮮💞超級大碟,鮑魚任食,魚肉鮮美多汁,而且配合獨特醬汁非常惹味。其他還是有,日本帶子,沙日,灰蜆,螺,小蟶子,蟹棒。💞 太多美食,不能盡錄💞4人用餐 (蒸鍋食開邊龍蝦)先享用胡椒花膠雞湯,大閘蟹再食海鮮蒸鍋最後再食埋火鍋任食大閘蟹 青口/廣島蠔/海蝦/大頭蝦/水魷/鮑魚真心覺得呢間餐廳的所有食物都好新鮮準備,對得住個價錢,下次會帶埋朋友一齊encore!👍🏻👏🏻

即叫即蒸點心, 燒賣,牛肉球:
💕 牛肉球新鮮彈牙 💕4燒賣,足料夠惹味。
❣️ 優質豚肉 ❣️回本之選
肥瘦比例完美,配合特製醬汁, 酸酸甜甜,清爽解膩。🐷
💞 一次性極上蒸海鮮💞

💞 太多美食,不能盡錄💞
4人用餐 (蒸鍋食開邊龍蝦)
先享用胡椒花膠雞湯,大閘蟹
再食海鮮蒸鍋
最後再食埋火鍋
任食大閘蟹
青口/廣島蠔/海蝦/大頭蝦/水魷/鮑魚

❤️全家人最鍾意嘅火鍋店一定係「相馬」,貪佢呢到食物種類繁多,價錢真係好抵食,仲要環境都非常之舒適,員工服務態度都相當之良好!一家四口今次嚟到呢間火鍋店食佢最近推出嘅❤️任食大閘蟹海鮮火鍋放題❤️。❤️大閘蟹❤️真係超級正!我冇諗過隻隻都爆哂膏好邪惡。❤️一次性極上蒸海鮮❤️我哋仲揀咗開邊龍蝦超級豪華,另外仲會有好多唔同嘅海鮮選擇,特別推介食佢哋嘅日本帶子、青口、廣島蠔、鮑魚都好鬼正。❤️炸物❤️炸物有超多唔同嘅款式,我好鍾意食佢哋嘅炸芝士丸,咬落去啲芝士必晒出嚟好好味!仲有炸蝦多士都好邪惡,超級香脆。另外佢哋仲有啲單骨雞翼都好好食,有好多唔同嘅味道,我都好推介。❤️蔬菜❤️每款蔬菜都非常新鮮,打邊爐我自己就最鍾意加啲南瓜,粟米,翠玉瓜,蘿蔔,營養均衡又好味。

一家四口今次嚟到呢間火鍋店食佢最近推出嘅
❤️任食大閘蟹海鮮火鍋放題❤️。
❤️大閘蟹❤️
真係超級正!我冇諗過隻隻都爆哂膏好邪惡。
❤️一次性極上蒸海鮮❤️
❤️炸物❤️
❤️蔬菜❤️
2023-11-07 74 views
又到食大閘蟹既季節啦😍同班好姊妹等咗成年,終於可以再食啦🙆🏻‍♀️好姊妹推介觀塘相馬火鍋放題🍲,佢話同屋企人食過之後大家都捧住個大肚腩返屋企🤰🏻所以我哋一行四人決定要去試試佢!佐酒小食係蕃茄南瓜,有新鮮既蕃茄🍅同香甜既南瓜🎃,酸甜適中,中和左兩者之間嘅味道,衝擊到我地味覺既體驗🧏🏻‍♀️。口感軟綿,非常適合啤酒搭配,開胃之餘又帶到味蕾享受俾我地呢班姊妹👯‍♀️係我哋期待已久嘅大閘蟹啊!外表硬殼粗糙,但內裏係滑溜的蟹黃呀!媽呀!真係好濃郁好鮮甜呀!而蟹肉鮮美,帶有微咸的海洋味😆仲有螯部肌肉彈牙,咬落去超有滿足感。食完呢餐大閘蟹放題真係人生無憾啦😚之前食過好多海鮮蒸鍋,相馬嘅海鮮蒸鍋真係落重本🤩除咗有新鮮嘅開邊琵琶蝦、小蟶子、灰蜆,仲有海量嘅蔥同埋粉絲❤️,真係要送個大心心俾佢,食海鮮蒸鍋當然要配埋粉絲吸晒所有鮮味同埋海鮮嘅汁,係最後一次過食埋啲粉絲,真係人間極品🥳最後我哋每人埋單都唔使$500💰平過自己買海鮮返屋企煮仲要唔使洗碗添🤓作為一個精明嘅消費者,下次都會繼續選擇嚟相馬enjoy enjoy😼

2023-11-04 92 views
大閘蟹細隻而且冇咩蟹膏的香味,但勝在你一叫就比你,可能蒸定大量,另外,蒸海鮮,款多,但吾新鮮,比較妹,最吸引反易只係個胡椒湯,打賓佬果個牛肉好彩夠薄,一定吾難咬。還有,4人枱比較迫。
2023-11-04
$500 (Lunch)
冷氣超凍!!🥶記得帶外套⛄️⛄️⛄️食第一個時段1700-2000都唔會好趕坐低可以嗌大閘蟹 人頭每人兩隻都好快黎 唔會要等好耐另外 問左店員話係冇得揀蟹公定蟹乸 個日全部都係蟹公然後會上煲 係胡椒湯 好正 辣辣地暖胃味精湯個種味 建議想飲頭一輪不左黎飲先 如果唔係後尾蒸海鮮加湯已經唔同左味☝🏼蟹既質素 一般啦 唔會係爆膏個種間中會有幾隻係黑黑灰灰咁 食落少少苦蒸海鮮部分 食蟹食到隻手太污糟影唔到相🤣D海鮮覺得係就咁放上d殼上面,有鮑魚、蜆、蟶子仔等等、應該不是新鮮的 唔好食,唔洗期望打邊爐選擇偏小!如果入黎淨係打邊爐我應該會揀其他D員工好似未訓醒岩岩落樓番工咁🙈🙈一個踢住拖慢慢行、一個問咩都唔係好知咁🚶🏻🚶🏻好在每次嗌蟹唔會等好耐先黎 你食哂就可以同佢落單 5分鐘都唔洗就有👍🏻💸埋單人頭加一後$450左右大閘蟹+蒸海鮮+火鍋 如果你食到好多隻蟹既係食得過既但如果係追求質素就可以揀第二間了
冷氣超凍!!🥶記得帶外套⛄️⛄️⛄️

💸埋單人頭加一後$450左右
大閘蟹+蒸海鮮+火鍋
如果你食到好多隻蟹既係食得過既
但如果係追求質素就可以揀第二間了

Wowowo!! 💢💢秋天到🍂,食咩好,梗係食大閘蟹啦!今年同男朋友仔揀咗大閘蟹放題,因為唔洗限住自己食,可以大吃任吃,唔洗就住就住,上年去嘅餐廳逐隻計,埋單💸💸💸嗰下幾心💔痛呀。今次完全無呢個煩惱呀❣️。食完今次,已經mark✔️ 定下年要再返嚟🤣希望餐廳下年繼續做呢個offer 啦!大閘蟹質素好好🪩,有公又有乸,啲蟹膏又勁多💓,而且嗰份蟹膏獨有嘅甘香令人回味無窮♾️♾️♾️,要不斷encore🔊🔊🔊!餐廳除咗供應任食大閘蟹,仲有蒸♨️海鮮提供,之後仲可以火鍋♨️邊爐,仲唔夠喉,仲可以加埋日式炸物,包你食到捧住個肚走💥。蒸海鮮啲海鮮又新鮮,份量又夠,種類又多,最欣賞個開邊琵琶蝦,啲肉勁爽勁鮮甜🌝!食完海鮮其實都已經半飽,但勁想試個養顏花膠火鍋湯底✨✨,叫咗啲牛肉豚肉雞肉用嚟打邊爐都好正, 啲肉唔會成舊冰🧊咗痴住哂,可以一片一片慢慢放入火鍋。 日式炸物又係勁推📍!尤其個蝦多士,不得了!鬆脆嘅唔會炸到好硬!最後仲有milk top 雪糕🍦收尾,正🫶🏼!
Wowowo!! 💢💢秋天到🍂,食咩好,梗係食大閘蟹啦!

最後仲有milk top 雪糕🍦收尾,正🫶🏼!
2023-11-02 93 views
其實我咁大個囡👧🏻今次係第一次食大閘蟹咋🙈因為本身屋企🏠人無食開嘅習慣所以細細個都無食過今次都係男友👦🏻鐘意食,佢帶我嚟見識見識。今次真係大開眼界👀👀👀👀👀男朋友食慣,知道邊啲喺好嘢😈佢話好少大閘蟹放題有啲咁高質🤭🤭佢仲教我點分公乸大閘蟹同埋靚唔靚公乸大閘蟹啲膏都唔同佢一拆開啲蟹膏真係會多到流出嚟🫠我覺得公蟹蟹膏滑口甘甜❤️,蟹肉就相對結實彈牙令我一試愛😍😍上,搞到我有種相逢恨晚嘅感覺好幸運結識到嗰識貨之人👩‍❤️‍👨除咗大閘蟹質素高,啲蒜蒸海鮮都好好質素🤙🏻成日驚出面嘅海鮮處理得唔夠乾淨😊但啲蜆沙白都完全無沙,鮑魚又擦得乾淨同埋真係新鮮又大隻,拍得住西貢海鮮呀☺️我哋仲叫埋炸物,有啲炸丸呀,炸春卷呀呢啲都唔差㗎,炸得好脆😝飲品又任飲,飲飽食醉咁走個腦海仲浮現住啲大閘蟹🤪🤪🤪🤪🤪
其實我咁大個囡👧🏻今次係第一次食大閘蟹咋🙈
因為本身屋企🏠人無食開嘅習慣
所以細細個都無食過
今次都係男友👦🏻鐘意食,佢帶我嚟見識見識。
今次真係大開眼界👀👀👀👀👀
男朋友食慣,知道邊啲喺好嘢😈
佢話好少大閘蟹放題有啲咁高質🤭🤭
佢仲教我點分公乸大閘蟹同埋靚唔靚
公乸大閘蟹啲膏都唔同
佢一拆開啲蟹膏真係會多到流出嚟🫠
我覺得公蟹蟹膏滑口甘甜❤️,蟹肉就相對結實彈牙
令我一試愛😍😍上,搞到我有種相逢恨晚嘅感覺
好幸運結識到嗰識貨之人👩‍❤️‍👨
除咗大閘蟹質素高,啲蒜蒸海鮮都好好質素🤙🏻
成日驚出面嘅海鮮處理得唔夠乾淨😊
但啲蜆沙白都完全無沙,鮑魚又擦得乾淨
同埋真係新鮮又大隻,拍得住西貢海鮮呀☺️
我哋仲叫埋炸物,有啲炸丸呀,炸春卷呀
呢啲都唔差㗎,炸得好脆😝

飲品又任飲,飲飽食醉咁走
個腦海仲浮現住啲大閘蟹🤪🤪🤪🤪🤪
2023-11-02 52 views
今日為食姊妹嚟到觀塘嘅相馬食大閘蟹火鍋放題,我哋首先為個胃做熱身先,先飲咗啖🥣胡椒花膠雞湯,開始大拆一餐,🦀大閘蟹入口鮮甜,蟹膏喺口到越嚟越香,鮮甜嘅味道慢慢散發開嚟。食完大閘蟹,再食海鮮蒸鍋,呢個蒸鍋夠晒豐富,入邊有日本帶子,沙日,灰蜆,螺:小蟶子,蟹棒,青口,廣島蠔,海蝦,大頭蝦,水魷和鮑魚,但係用蒜蓉和葱花蒸,有極濃嘅蒜蓉味。另外仲會有琵琶蝦,係課兩人食蒸鍋比嘅。食到咁上下就嚟呢個任食火鍋啦,肉,菜,海鮮,丸乜都有。佢哋嘅單骨雞翼非常好味,有各種口味😋蜜糖燒烤味,蒜蓉味,香辣味,黑椒味,好好味😆

食到咁上下就嚟呢個任食火鍋啦,肉,菜,海鮮,丸乜都有。

三五知己嚟到無限時放題!食幾耐傾幾耐都得,真係超級正👏🏻👏🏻》介紹返💯😋開邊龍蝦龍蝦充滿蒜蓉香味,蝦肉好甜。鮮甜到不用任何醬汁已經好出色!》胡椒花膠雞湯湯底味道濃郁,絕對要飲多幾碗🌸》帶子、沙白、灰蜆、青口、廣島蠔、海蝦、大頭蝦、水魷,每款都鮮甜無比❣️💯大大隻!蠔味濃郁。沙白和灰蜆都無沙又鮮甜,青口新鮮又有海水味。入口鮮味彈牙,全部都處理得好好,勁滿足。味道好perfect😌》大閘蟹鮮甜肉厚,食得多都唔覺肥膩🤤黃膏爆出!再揭起蟹蓋,油潤閃令令蟹膏盡收眼底,急不及待立即品嚐🤩》優質雞腿肉粉紅肉夾雜條狀嘅脂肪,不失佢嘅原汁原味,可以用嫩口來形容!》優質豚肉豚肉肥瘦適中,鮮香四溢,口味絕佳😋超完美嘅一餐,有Milktop 雪糕作甜品🍮用餐期間服務態度很好👍 無論喺室內門面、定係細節都做到精益求精,帶來獨特嘅風格同體驗。係我哋心底留下美好的回憶🥰👍
三五知己嚟到無限時放題
食幾耐傾幾耐都得,真係超級正👏🏻👏🏻
》介紹返💯😋開邊龍蝦
龍蝦充滿蒜蓉香味,蝦肉好甜。
鮮甜到不用任何醬汁已經好出色!

》胡椒花膠雞湯
湯底味道濃郁,絕對要飲多幾碗🌸

💯大大隻!蠔味濃郁。
沙白和灰蜆都無沙又鮮甜,青口新鮮又有海水味。
》大閘蟹
鮮甜肉厚,食得多都唔覺肥膩🤤
》優質雞腿肉
粉紅肉夾雜條狀嘅脂肪,不失佢嘅原汁原味,可以用嫩口來形容!
》優質豚肉
豚肉肥瘦適中,鮮香四溢,口味絕佳😋

超完美嘅一餐,有Milktop 雪糕作甜品🍮
用餐期間服務態度很好👍