2024-10-06 1748 views
唔起眼,楼梯上一樓,食店門口走廊喑,食店環境衛生差差差,侍應唔願做,order 燒物要追幾次,燒波蘿只見在燒爐上冇人理會,我地落單都算唔追,雪糕不是原杯,打開雪糕柜已唔敢食,無限時,星期六$528/位,未計加一,離開時見其中一部冷氣不停漏水,(水舞間),環境比大排檔差好多。
2024-10-05
$580 (Dinner)
前排老闆請食飯就帶我嚟呢度食buffet,我覺得呢度好正,環境又幾好,就帶咗屋企人嚟呢度食 buffet呢度嘅大閘蟹真係頂呱呱,冇得彈,非常新鮮,蟹肉嘅味道非常鮮美,食咗仲想再食,肉質非常滑 ,入口即化,鮮香無比。仲有豬肉,油脂同瘦肉特別均勻,下鍋煮香氣十足,口感好好,唔會好老,肉質仲帶有少少彈性, 仲有微微嘅豬油味,食住特別香。我哋仲要咗佢哋嘅火鍋海鮮,攞咗好多料,特別鍾意青口同貴妃蚌,味道特別鮮香,肉質仲好有彈 性,阿爸就好鍾意食螺,佢話覺得非常新鮮,香氣十足。海鮮蒸鍋亦都唔同凡響,蒸嘅煮法可以大程度保留海鮮嘅鮮味,唔會損壞海鮮本質,因為食材都 好新鮮,口感同味道都係一流。當然仲要嚟一堆油炸同串燒食品,我自己特別鍾意佢哋嘅串燒牛肉同燒蝦,串燒牛肉仲保留住牛 肉嘅香氣,唔會燒過頭,肉質仲算滑嫩,燒蝦味道好正,調料非常適中,唔會過鹹。我同屋企人喺呢度食得好開心,呢度係一個食火鍋放題嘅好地方!

我同屋企人喺呢度食得好開心,呢度係一個食火鍋放題嘅好地方!
😄今晚我同朋友就嚟咗「相馬日式火鍋」喺荔枝角,間鋪超舒適,食物更加喺任食放題,一定咬肚餓嘅時候嚟呢度食火鍋!首先,「芝士龍蝦湯茶碗蒸」,聽落去就已經令人好期待,食落去芝士味重,龍蝦又鮮甜,好有營養嘅感覺🤤。再嚟就係極尚龍蝦蒸海鮮,一眼見到有好多種海鮮,蒸熟可以直接食到海鮮有幾新鮮,😍,食完再配上「中華辣湯」,熱辣又有味,配上牛肉同豚肉,香軟無比,食落去真係爽口至極!另外,仲有呢個「任食惹味龍蝦雞煲」,一食開始香氣四溢,調味剛好,味道一流,裡邊个肉充分吸收個汁,食到好嫩。 為咗呢次飯局,我哋大家都放開肚皮嚟食火鍋,尤其係我,專門穿左寬鬆嘅褲嚟食。喺呢度食完之後真係令人滿足到唔得!咁好嘅環境,咁多嘅選擇,好食又抵食,絕對要再嚟!😉

今晚我同同事一齊去相馬日式火鍋食海鮮火鍋放題,呢度裝修精緻,有超級濃厚嘅日本風情,氣氛好舒適✨。呢間餐廳嘅招牌就係芝士龍蝦湯茶碗蒸,超吸引!芝士味好香,龍蝦肉好鮮甜,值得一試💯。同事都驚嘆居然可以食到咁好嘅芝士龍蝦湯蛋!❤️令一個招牌就係任食惹味龍蝦雞煲,份量超足,好大份。雞肉Q彈同埋龍蝦肉鮮甜,兩個搭配真係好夾💚。我最期待嘅係呢個極尚龍蝦蒸海鮮,嗰個龍蝦,鮑魚,魚,貴妃蚌,扇貝,蝦,一個頭蝦,正常大,見到已經大心心眼😍。而且份量豐富,可以食到海鮮原汁原味嘅鮮味搭配少少蒜味,正!🤞🏻火鍋湯底嘅選擇好多,仲有一款甜豉油湯:睇着好清,但味道好够🔥 。我最爱嘅火锅料牛肩胛都唔错,肉質嫩滑,口感豐富,滿足了我個人的喜好。總結嚟講,呢間火鍋店從菜式到環境都唔错,我同我同事都好滿意,一定會再嚟的💖

2024-09-24 1704 views
今日先知道原來打邊爐都可以覺得難食🙂‍↔️餐廳衛生環境欠佳,地板超級跣…食物又唔新鮮,選擇少…熟食炸物硬過石頭,勁難食唔理解點解咁既餐廳可以有4間分店🙂‍↔️
今日先知道原來打邊爐都可以覺得難食🙂‍↔️
餐廳衛生環境欠佳,地板超級跣…
食物又唔新鮮,選擇少…
熟食炸物硬過石頭,勁難食
唔理解點解咁既餐廳可以有4間分店🙂‍↔️

2024-09-14 2061 views
約朋友相聚當然搵間又舒服又無限時食店,但當開始見到店舖門口已經開始唔妥😰,入到店內已經聞到陣陣酸臭味🤮,周邊雪櫃及窗口勁污漕同生銹,見到椅子周圍是爛的及見到牆上及枱面有🪳曱甴行過,我和朋友想離開但又不好意思,於是硬著頭皮開始叫餐,先來雞煲🤢,雞肉怪味🥺及蜆是臭的,之後出蒸海鮮都還好,再嚟打邊爐,Bar台好臭🤮同啲菜好多是爛的,見到隔離枱有燒物食,就嘗試叫來食,燒雞串可以接受,但再叫其他燒物時,已乜晒單,冇嚟過,唉~今次好彩冇食到肚痛🥴
2024-09-13
$290 (Dinner)
2024-09-13 1924 views
地方十分之殘舊,但係都唔緊要最得人驚佢衛生嘅問題 。入到去地下已經係立痴痴。好多污跡好似冇拖過地咁。店員安排座位之後未坐低已經發現有一隻中型嘅size曱甴喺張枱面行嚟行去。 然之後同店員講完去處變不驚好似見慣咁樣,冇乜反應,直至到安排第二個位後尾第二個位嘅時候坐低一陣枱面已經出現兩至三隻小曱甴 。如果唔係因為約晒一班人都應該會即刻轉場。D野食黎到,新鮮程度一般般,部份嘅海鮮已經唔係咁新鮮有一浸臭味 只可以話冇下次,亦都唔好信網上廣告 。
地方十分之殘舊,但係都唔緊要最得人驚佢衛生嘅問題 。
只可以話冇下次,亦都唔好信網上廣告 。
2024-09-12 1524 views
裝修殘舊。野食唔新鮮。呢啲野我都算,食食下野有曱甴走上台,之後諗住轉台,先發現幾張台都有,有冇搞錯呀。最基本既樓面清潔都做唔好。再講食物,我地叫既係大閘蟹放題+海鮮打邊爐。大閘蟹隻隻都唔新鮮,海鮮又唔新鮮。有冇搞錯呀打開啲大閘蟹,隻隻都黑色。佢啲海鮮梅我都算,蟲都新生埋。真係咩胃口都無晒。各位想黎試既,真係要考慮清楚。差唔多5舊水一個人食啲咁既野,真係好失望,啲衛生仲衰過出面大排檔,味道果啲更加唔好講。
裝修殘舊。野食唔新鮮。
最基本既樓面清潔都做唔好。
再講食物,我地叫既係大閘蟹放題+海鮮打邊爐。
大閘蟹隻隻都唔新鮮,海鮮又唔新鮮。
有冇搞錯呀
打開啲大閘蟹,隻隻都黑色。
佢啲海鮮梅我都算,蟲都新生埋。
真係咩胃口都無晒。
各位想黎試既,真係要考慮清楚。
2024-09-12
$500 (Dinner)
2024-09-02 1873 views
見咁多好評,諗住ok,點知中伏...晚市每位460,完全唔值食物:龍蝦雞煲, 蝦, : 龍蝦實到呢,以為自己整得耐,所以係菜單上叫多隻試下,點知佢整既一樣係實既,難食到呢,我食一啖已經唔想食落去飲品: 雪櫃入面冇曬飲品,佢係唔會refill囉,你好嘢地方: 超級地滑小心, 我坐個地方係冇光嘅,我連我食緊啲黑色嘅食物定係咩顏色嘅都睇唔到...清潔: 未開餐前,用手機照下(因為太黑)枱上個十年冇洗過用來裝食物殘渣嘅鐵桶,真係嚇死...啲食物都唔敢放咁近個桶今時今日食晚飯位位460,食物環境清潔程度用惡劣來形容,祝你好運
飲品: 雪櫃入面冇曬飲品,佢係唔會refill囉,你好嘢

呢間火鍋餐廳,我一直都keep住喺wishlist裡面,今晚終於有機會嚟試下佢嘅任食放題晚餐啦!🔔🤝 芝士龍蝦湯茶碗蒸🤝首先就係芝士龍蝦湯茶碗蒸,除咗湯底香濃之外,仲有一層布滿士嘅芝士,真係芝士控嘅福音‼️‼️ 啲龍蝦肉鮮甜滿口,配埋芝士嘅獨特口感,實在無得頂!🫑🫑😽 任食惹味龍蝦雞煲 😽跟住就火辣辣上嚟嘅任食惹味龍蝦雞煲,睇吓佢嘅醬料就知又香又辣,一試之下,辣度啱啱好,完全handle得到!😺😸龍蝦肉豐富又飽口,雞肉燉得好入味,吾hmm…忍唔住一口又一口。😚😚!😻 極尚龍蝦蒸海鮮 😻最勁嘅就係極尚龍蝦蒸海鮮,啲食材新鮮到令人目不轉睛!新鮮龍蝦、鮑魚、魚、貴妃蚌、扇貝同蝦,全部一次過食晒,夠曬「海」味😍😍全部都烹調得啱啱好,真係海鮮控嘅歡樂時光!🌶️🌶️🌶️火鍋湯底:中華辣湯 🌶️🌶️🌶️再嚟就有中華辣湯底,微麻微辣,又香又惹味,正好可以解種種海鮮之膩,互相配合得唔錯。👌👌🥩🥩🥩 美國特選牛肩胛 + 進口牛肉 + 優質雞腿肉 🥩🥩🥩當然,呢度嘅牜,牛肉一樣不能錯過! 美國特選牛肩胛,進口牛同埋優質雞腿肉 😋😋 總括嚟講,環境舒適,食物新鮮美味,重點係性價比超高!聚會之選,相馬日式火鍋,我哋一定會再嚟食

🤝 芝士龍蝦湯茶碗蒸🤝

😽 任食惹味龍蝦雞煲 😽

😻 極尚龍蝦蒸海鮮 😻

🌶️🌶️🌶️火鍋湯底:中華辣湯 🌶️🌶️🌶️

• 龍蝦雞煲
2024-08-24 1858 views
- 門柄痴立立- 裝修殘舊,燈光普遍用醫院白燈,氛圍奇怪- 地下好跣,步步驚心- 醬料區選擇極少,得豉油、蔥、生蒜、辣椒粉、芝麻醬- 豉油碟破裂,唔小心滴濕咗自己對鞋- 輕度❌ 中度❌ 重度❌ 印度✅- 門口出面離奇有粒蜆- 自助bar地下+枱面潮濕,彷似走入濕貨街市- 雪糕櫃門邊發霉,裙哂黑邊,另一邊櫃門係壞,開唔到(一開頭已經被嚇親,之後都唔敢嗌太多嘢食)- 雞煲+卜卜蜆味道正常- 蚌好多沙- 帶子、蝦、魚霉- 蝦係灰色喪屍蝦,feel到死咗好L耐-牛係佳寶$28/lb嘅級數- 員工都算勤快,主要係因為人手少分身不暇整個用餐體驗係「貼錢買難受」,同IG宣傳片大相逕庭,質素直逼十年前嘅兆萬。自從唔再係學生之後都冇再食過啲咁劣嘅嘢食,覺得好似時光倒流十幾年。用餐後15小時正在排出稀巴爛屎的食客
[餐廳環境及設施]
- 門柄痴立立
- 裝修殘舊,燈光普遍用醫院白燈,氛圍奇怪
- 地下好跣,步步驚心
- 醬料區選擇極少,得豉油、蔥、生蒜、辣椒粉、芝麻醬
- 豉油碟破裂,唔小心滴濕咗自己對鞋

[衛生程度]
- 輕度❌ 中度❌ 重度❌ 印度✅
- 門口出面離奇有粒蜆
- 自助bar地下+枱面潮濕,彷似走入濕貨街市
- 雪糕櫃門邊發霉,裙哂黑邊,另一邊櫃門係壞,開唔到

[食物質素]
(一開頭已經被嚇親,之後都唔敢嗌太多嘢食)
- 雞煲+卜卜蜆味道正常
- 蚌好多沙
- 帶子、蝦、魚霉
- 蝦係灰色喪屍蝦,feel到死咗好L耐
-牛係佳寶$28/lb嘅級數

[服務質素]
- 員工都算勤快,主要係因為人手少分身不暇

[總結+個人感想]

用餐後15小時正在排出稀巴爛屎的食客
2024-08-23
Type of Meal
Dinner
相馬日式火鍋,走咗好多次,今日終於坐低嚟食!呢間餐廳搵咗好耐,知道牠哋個海鮮火鍋放題 好抵食又好好味,一大班朋友就book咗嚟食啦,果然超級滿足!😱😱首先就係個芝士龍蝦湯茶碗蒸! 滿佈龍蝦肉嘅湯,即刻突出咗相馬嘅料理藝術。🍤湯味鮮美豐富 ,對面個朋友飲一啖就尖叫咗出嚟。龍蝦肉質飽滿,加埋芝士,真係絕配。再嚟就係任食嘅惹味龍蝦雞煲! 將新鮮龍蝦和鮮嫩雞肉結合,佢嘅湯底一飲就知有料。好食嘅 滋味撲面而來,係打邊爐之選。🔥無錯啦,跟住就食極尚龍蝦蒸海鮮 !見到皮蛋,鮑魚,蚌,扇貝,蟹和蝦呢啲海鮮串串放上 碩大龍蝦。每樣海鮮都新鮮,食緊嗰刻,我只感覺到呢度係尋味旅行嘅終點站!😋再嚟話你知,相馬嘅湯底就非一般清湯嘅味道。重點佢個火鍋材料喺一流嘅豚肉同帶子,海蝦又 青口,每一樣都令人意想不到,食到唔捨得食咁。最後最後,火鍋放題會唔會好沉甸甸喎?無錯,但係有我最愛嘅芝士湯底來個完美收結!滑順嘅 湯底中帶咗點點芝士嘅香,簡直係火鍋嘅終極饗宴!👍😍總括嚟講,呢間相馬日式火鍋做到海鮮放題大得嚟又好味,真係值得再嚟!再加上價錢公道又抵 食,我下次一定會再嚟!🙌

嘩嘩嘩💥今日同老公去咗相馬日式火鍋食咗一個超正嘅午餐,一定要share下‼️‼️ 價錢唔貴份量又大食到我同老公都超飽‼️ ✅芝士龍蝦湯茶碗蒸 真係太正!每口都帶有龍蝦湯同芝士😊滿滿的海鮮香氣😊蛋超嫩滑 ✅任食惹味龍蝦雞煲🦞龍蝦足足有一隻🤩雞肉結實有嚼勁🥰龍蝦超彈牙🥳真係好開胃🙆‍♀️ ✅極尚龍蝦蒸海鮮🦞海鮮雲集嘅極尚海鮮🦞每一款都新鮮得黎又肥美🦐!蜆身好飽滿又冇沙👍 ✅火鍋湯底選了甜豉油湯🙌甜甜地真係好美味🤤!sabu sabu 湯底同牛肉,豬肉真係絕配🤩 ✅美國特選牛肩胛肉質滑嫩.牛味濃郁出色! ✅優質雞腿🍗都唔馬虎,嫩滑的質地再配上豉油湯,實在係頂級享受👌  質素對得起價格.同三五朋友打邊爐都係唔錯既選擇

✅美國特選牛肩胛肉質滑嫩.牛味濃郁出色!

質素對得起價格.同三五朋友打邊爐都係唔錯既選擇
2024-08-16 1304 views
為咗慶祝媽媽嘅生日,我哋就帶佢嚟荔枝角嘅相馬日式火鍋大飽口福🍲️。呢度海鮮任食火鍋好抵食又好味,仲有豐富嘅食材選擇,每一道菜式嘅食物都令人驚嘆。我哋首先嚟試芝士龍蝦湯茶碗蒸🦞,這種湯品真係好豪華。原尾龍蝦加上芝士,暖暖嘅湯品入口後就馬上溶化開,每一啖都感到無比滿足,真係我食過最好最好最好食嘅湯品。🐔首先,惹味龍蝦雞煲就已經好到爆,湯底幼滑,雞肉煮得剛好,龍蝦肉鮮美有嚼勁,每一啖都好滿足。呢個火鍋真係幾好食,會令你一試難忘。接著,我哋就食咗極尚龍蝦蒸海鮮🐟🦐🐚,呢個菜式成碟野都咁新鮮,每款海鮮都有佢自己嘅風味,特別提及個龍蝦,好滑好鮮,而且食過之後真係會睇高相馬火鍋嘅眼光。正如佢嘅名字「火鍋」表現得一樣,個豚骨湯底🍲味道實在太好,唔係一般嘅味道,一般火鍋普遍都會有足夠嘅湯底選擇,但係呢度嘅豚骨湯底特別鮮美,加上跟落嘅各種海鮮,真喺一絕。美國特選牛肩胛🥩係我哋嘅主張,肉質類厚實又彈牙,再配上火鍋湯底真係好搭。一啲日本帶子🐚,咬落口感相當豐富,香嫩無比,另外就係各類海鮮,包括螺、青口、海蝦等等,所有嘢都新鮮得來一試就會愛上,加上個火鍋烹調方式,就更完整。

Lunch的時間,今次選擇了公司對面的「相馬日式火鍋」同同事一起慶祝,這裡的海鮮非常的新鮮,份量十足,服務也很貼心,坐得地方充足,非常適合辦團聚。🎉🦞🍲 💠芝士龍蝦湯茶碗蒸💠是我最愛的一道菜,鮮嫩的龍蝦配上濃郁的芝士,口感豐富,簡直是絕配。 🦞🧀😊再來是💠任食惹味龍蝦雞煲💠,金黃的雞皮搭配鮮嫩的龍蝦,口感豐富,令人回味無窮。🍗🦞👌 💠極尚龍蝦蒸海鮮💠和💠火鍋湯底:清湯💠,食材新鮮,湯底味道醇厚,恰好能凸顯出海鮮的鮮美。🦐🍲😍 💠進口牛肉💠和💠優質雞腿肉💠的口感鮮嫩,在口中慢慢地化開,讓人忍不住一次又一次的夾起。🥩🍗😋 滋味的💠廣島蠔💠,味美的💠沙白💠,還有口感絕佳的💠蟹棒💠,每一道菜都是一次味覺的驚喜,讓人舞鶴忘餐。😍🍥🍜 「相馬日式火鍋」的廚師用心製作 every dish,讓人吃完都有種無比幸福的感覺,無論你是不是海鮮的愛好者,我都大力推薦你來「相馬日式火鍋」感受一下,相信你一定會愛上這裡的。🙏🙏🎉"