有多種口味嘅巴斯克芝士蛋糕可供選擇(例如:炙燒奶蓋芋泥麻糬/芒果糯米糍麻糬/開心果/鐵觀音/提拉米蘇/蘋果金寶/朱古力草莓)😍而且呢間嘅巴斯克芝士蛋糕主打甜而不膩,蛋糕係會比普遍蛋糕店較為健康,比一般食譜減少咗30%糖份😋另外佢都有提供生酮巴斯克芝士蛋糕,啱曬減肥人士👍🏻🅵🅾🅾🅳抹茶麻糬迷你巴斯克芝士蛋糕 4吋 $160首先蛋糕賣相已經好吸引😍打卡一流‼️蛋糕表層焗得焦脆,內層係綿滑細密嘅流心芝士同煙靭十足嘅牛乳麻糬,口感驚喜,層次豐富😋 重點係蛋糕唔會太甜太膩,食完成個都唔會覺得太Heavy👍🏻

🅵🅾🅾🅳
抹茶麻糬迷你巴斯克芝士蛋糕 4吋 $160

吃點甜點讓自己開心,Stay sweet! K11 Musea有Soulgood Bakery Pop up store,立即買了最想試的鐵觀音巴斯克芝士蛋糕。茶味剛好,不會太甜太膩。中間是軟心的,真正外脆內軟。4”吋一個,自己自私食好滿足。(笑很喜歡店家的Special gift box,半透明的盒子配上寶藍色絲帶,令人聯想到星空的浪漫。迎接春天,各位都要身體健康哦! ༘❤︎
吃點甜點讓自己開心,Stay sweet!

迎接春天,各位都要身體健康哦! ༘❤︎

Basque  burnt  cheesecake
2022-03-15
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Basque  burnt  cheesecake
2022-01-05 1453 views
🎅🏼🎄 Xmas Edition ❤️Apple Crumble basque cheesecake 聖誕限定蘋果金寶巴斯克芝士蛋糕最出名嘅巴斯克芝士蛋糕上面配左蘋果金寶,充滿聖誕氣氛😍 包裝都換咗小半球再加上有紅色絲帶配襯,送禮或者聖誕party必備😆

聖誕節點可以無蛋糕架?!呢間網店最近開咗間pop-up 係K11 Musea,幾方便喎,而且門面用咗粉紅色同花花裝飾,好吸睛 👀 所以當日黎到,其實都已經有唔少人排緊隊呢到最出名一定係巴斯克芝士蛋糕。聖誕仲推出左限定味道,有蘋果金寶、士多啤梨、藍莓。網上仲有得預訂四吋或者六吋㗎~出面好似比較少見到蘋果金寶味,所以我地都揀咗佢。用咗勁多日本雞蛋整嘅芝士蛋糕一啲都唔漏,好軟滑,可以食多幾件 ☺️ 而且蘋果酸酸甜甜,幾夾

2021-12-31 817 views
臨近聖誕真係越嚟越有節日氣氛而 soulgood bakery 亦推出左聖誕限定cheesecake 兩款包括係秘製草莓醬流心巴斯克芝士蛋糕同蘋果金寶巴斯克芝士蛋糕包裝好精美💯仲有四吋同六吋可以揀試左Apple crumble🍎🧀表面灑滿左香脆既crumble cheesecake 好軟滑同流心 同中間夾住好多🍎且帶濃濃既cinnamon 味 整體口感層次好豐富😋無論賣相定味道都好好 真係值得一試再試😋😋😋
臨近聖誕真係越嚟越有節日氣氛
同中間夾住好多🍎且帶濃濃既cinnamon 味
整體口感層次好豐富😋
無論賣相定味道都好好 真係值得一試再試😋😋😋
2021-12-31 704 views
最近好多節目,又staycation 又party , 當然唔少得一個又靚又好味嘅蛋糕啦!最近帶咗soulgood bakery嘅 Basque burnt cheesecake 去staycation , 包裝外觀靚之餘仲好好味,甜度適中之餘又香芝士味🤤 ⁡秘製草莓醬流心巴斯克芝士蛋糕同蘋果金寶巴斯克芝士蛋糕都好正!我手上就係士多啤梨四吋聖誕套裝嘞!🎉 online 都可以order ! 又食得又睇得🙌🏻🙌🏻🙌🏻🙌🏻

聖誕節🎄 當然唔少得聖誕蛋糕🎂啦🥰呢間蛋糕店喺K11 Musea 有間Pop Up Shop,仲推出多款聖誕節限定🎊蛋糕。 而呢款有三個唔同口味嘅4吋巴斯克芝士蛋糕聖誕套裝我就最鍾意💕,佢包括有蘋果金寶、士多啤梨🍓、及藍莓🫐味。包裝精緻,好有節日氣氛,送俾朋友都好啱😍我就買咗「蘋果金寶巴斯克蛋糕 」嚟食紅色搶眼包裝,打開蛋糕有好香嘅芝士味,上面滿佈香甜嘅蘋果粒及脆口嘅金寶,蛋糕柔軟滑溜, 食完一啖又一啖,唔想停落嚟😋

聖誕節🎄 當然唔少得聖誕蛋糕🎂啦🥰

我就買咗「蘋果金寶巴斯克蛋糕 」嚟食

開喺k11 musea 嘅burnt cheesecake好靚啊💕少女心芝士蛋糕有好多款口味揀🍰鐵觀音、抹茶、Oreo、伯爵茶、藍莓、士多啤梨🍓等等我揀咗最鍾意嘅蘋果金寶🍎呢款味道比較少有芝士蛋糕上面鋪滿粒粒脆脆嘅蘋果金寶粒🍎一啖食落去 口感好creamy!!芝士口感綿滑 超香濃嘅芝士味🧀配酸酸甜甜嘅蘋果肉桂 喺perfect match啊🥰而且呢款芝士蛋糕較輕盈 食完一啲都唔會飽滯兩個人食四吋就啱啱好啦特別一提❤️好鍾意佢嘅package半圓形波波球嘅蛋糕盒 綁上絲帶🎀聖誕送俾朋友真係好靚啊!

芝士蛋糕有好多款口味揀🍰鐵觀音、抹茶、
Oreo、伯爵茶、藍莓、士多啤梨🍓等等

我揀咗最鍾意嘅蘋果金寶🍎
呢款味道比較少有
芝士蛋糕上面鋪滿粒粒脆脆嘅蘋果金寶粒🍎
一啖食落去 口感好creamy!!
芝士口感綿滑 超香濃嘅芝士味🧀
配酸酸甜甜嘅蘋果肉桂 喺perfect match啊🥰
而且呢款芝士蛋糕較輕盈 食完一啲都唔會飽滯
兩個人食四吋就啱啱好啦

特別一提❤️好鍾意佢嘅package
半圓形波波球嘅蛋糕盒 綁上絲帶🎀
聖誕送俾朋友真係好靚啊!

🎄 聖誕別注版巴斯克芝士蛋糕🎄-去開K11 Musea 好多時想喺GC買牛角包不過條人龍實在太長喇今日想食甜嘢 就去左行人電梯旁邊嘅Soulgood係Bakery pop up store黎 唔使排隊等俾錢一樣食到優質甜品!-🍓草莓巴斯克芝士蛋糕 $80/4吋輕巧4吋裝最啱一個人獨食🤫配一杯啡或茶 咁就係一個愜意嘅下午茶蛋糕表皮焦香 芝士🧀質感稠密入口奶滑 嗰種溶喺口裏面嘅口感好幸福!-🎄 草莓醬流心巴斯克芝士蛋糕 $520/6吋🎄 蘋果金寶巴斯克芝士蛋糕 $560/6吋聖誕節限定口味‼️ 想欣賞lava流出嚟嘅美感就要揀草莓口味啦 喺室溫下 即日食流心蛋糕係最正切開之後 溶漿蜂擁而出 澎湃感十足蘋果金寶口味唔係流心 脆香口感較強呢款口味可以買齊6吋加4吋做聖誕套裝🎁收禮嗰個一定開心🥳 我好想收😆-📍@soulgood.bakery尖沙咀梳士巴利道 18 號 Victoria Dockside K11 Musea B2 樓 LAFP01 號舖#4feiporintsimshatsui #soulgoodbakery #basqueburntcheesecake #巴斯克芝士蛋糕 #why
🎄 聖誕別注版巴斯克芝士蛋糕🎄
🍓草莓巴斯克芝士蛋糕 $80/4吋

輕巧4吋裝最啱一個人獨食🤫
配一杯啡或茶 咁就係一個愜意嘅下午茶
蛋糕表皮焦香 芝士🧀質感稠密
入口奶滑 嗰種溶喺口裏面嘅口感好幸福!
🎄 草莓醬流心巴斯克芝士蛋糕 $520/6吋

呢款口味可以買齊6吋加4吋做聖誕套裝🎁
收禮嗰個一定開心🥳 我好想收😆
📍@soulgood.bakery
#4feiporintsimshatsui
#soulgoodbakery #basqueburntcheesecake #巴斯克芝士蛋糕 #whysoulgood #YummyChristmas #咖啡 #香港餐廳 #hkfoodie #hkcafe #hkcoffee #cafe #coffee #latte #pancakes #desserts #hkcafehopping #cafehopping #foodstagram #Cafe #amplifier #pasta #烤肉 #芝士 #香港甜品關注組 #cheesecake #basquecheesecake #k11musea #cbd
TakeAway
2021-12-31 223 views
今個月係咪好多慶祝呢?節日又點少得食甜品同蛋糕🎂哩個巴斯克芝士蛋糕好正好軟、好滑,芝士味好濃郁!而且有細嘅4吋size可供選擇人少少就唔怕食唔哂而家去 @soulgood.bakery 網站可訂購期間限定六吋聖誕節蛋糕兩款,包括秘製草莓醬流心巴斯克芝士蛋糕,蘋果金寶巴斯克芝士蛋糕和四吋聖誕套裝☺️營業時間:Mon-Thur: 12pm-8pmFri-Sun: 12pm-9pm地點:尖沙咀梳士巴利道 18 號 Victoria Dockside K11 Musea B2 樓 LAFP01 號舖
今個月係咪好多慶祝呢?
節日又點少得食甜品同蛋糕🎂
哩個巴斯克芝士蛋糕好正
好軟、好滑,芝士味好濃郁!
而且有細嘅4吋size可供選擇
人少少就唔怕食唔哂

營業時間:Mon-Thur: 12pm-8pm
Fri-Sun: 12pm-9pm
.◅ ◄ Soulgood Bakery ► ▻ 人氣bbc bakery🤩 聖誕限定款式🎄人氣巴斯克芝士蛋糕專門店 @soulgood.bakery係k11 musea開咗pop-up,最近仲推出聖誕限定款式🎅🏼開聖誕party又鍾意食bbc嘅大家點可以錯過呢?(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)除咗親臨pop-up選購,仲可以係 soulgoodbakeryhk.com 預訂聖誕限定bbc✨✃- - - - - - - - - - -❀ berry christmas basque burnt cheesecake $160 ➤ 𝟒/𝟓軟心效果幾出色,一件cake食到兩個口感 ( ´▽`)士多啤梨嘅味道亦幾天然,唔會太甜太假🍓包裝好靚又有christmas vibes,4” 呢個size啱晒同friend分享~p.s. 要某啲款先有流心效果,詳情可以問店員!✃- - - - - - - - - - -🎐Soulgood Bakery📍尖沙咀梳士巴利道18號Victoria Dockside K11 Musea B2樓LAFP01號舖味道 🌕🌕🌕🌕🌑環境 🚫抵食 🌕🌕🌕🌗🌑推薦 🌕🌕🌕🌕🌑🔎 #ewhk尖

✃- - - - - - - - - - -
軟心效果幾出色,一件cake食到兩個口感 ( ´▽`)
士多啤梨嘅味道亦幾天然,唔會太甜太假🍓

p.s. 要某啲款先有流心效果,詳情可以問店員!
✃- - - - - - - - - - -
🎐Soulgood Bakery

味道 🌕🌕🌕🌕🌑
環境 🚫
抵食 🌕🌕🌕🌗🌑
推薦 🌕🌕🌕🌕🌑

🔎 #ewhk尖沙咀 #ewhk烘焙 #ewhk甜品 #ewhk蛋糕

@soulgood.bakery

#尖沙咀美食 #銅鑼灣黃店 #旺角美食 #旺角黃店 #黃店 #黃店 #黃色經濟圈 #黃店推介 #黃店地圖 #美食推介 #吃貨 #食好西 #相機食先 #香港美食 #美食日記 #一路食一路post #hkfood #foodhk #hkfoodie #foodiehk #hkfoodlover #hkfoodlover #hkig #foodstagram
巴斯克芝士蛋糕(Basque cheesecake)獲紐約時報評選為2019年度甜點,雖然現已將近2022年但巴斯克芝士蛋糕的人氣依然有增無減。以網店起家的Soulgood Bakery正正主打各款不同口味的巴斯克芝士蛋糕,最近更於K11 MUSEA開設實體店提供現貨選購。除了6吋原個蛋糕外,亦有適合獨享的4吋迷你蛋糕及三個裝組合,包括原味、鐵觀音、抹茶等口味,更可選擇生酮或加入CBD(大麻二酚)的版本。臨近聖誕節推出了兩款聖誕限定款式,提供4吋、6吋及8吋三種大小。經典秘製士多啤梨醬流心巴斯克蛋糕 ($520/6吋)加入自家製日本士多啤梨果醬,香甜清爽能夠中和芝士膩感,口感濃稠綿密而中心更加軟滑。蘋果金寶巴斯克芝士蛋糕 ($560/6吋) 面層舖滿牛油脆粒,更首次加上消化餅底令口感更加豐富,餡料當中加入蘋果蓉,味道酸甜自然並帶陣陣肉桂香。兩款聖誕限定口味均有4吋迷你版 ($160),包裝有如水晶球擺設一樣精緻,不論獨自享受抑或用作送禮同樣一流。
經典秘製士多啤梨醬流心巴斯克蛋糕

經典秘製士多啤梨醬流心巴斯克蛋糕
蘋果金寶巴斯克芝士蛋糕
心情唔好嘅時候特別想食甜野, 行緊K11 Musea嘅時候見到Soulgood Bakery嘅芝士蛋糕好似好正, 仲有聖誕限定版嘅Apple Crumble同Mix Berry口味可惜聖誕蛋糕得6吋, 一個人食唔曬, 惟有嗌舊人見人愛嘅士多啤梨芝士蛋糕啦Soulgood Bakery嘅包裝好可愛, 小小一個好精美士多啤梨芝士蛋糕口感濕潤, 芝士又滑又軟表層焗得好靚, 金黃誘人, 最後放咗又甜, 水分又飽滿嘅士多啤梨係面一件4吋一至兩個人食啱啱好
士多啤梨芝士蛋糕口感濕潤, 芝士又滑又軟
一件4吋一至兩個人食啱啱好
TakeAway
  • 士多啤梨芝士蛋糕
🧀 вαѕqυє вυяηт ѕσυℓ вαву ¢αкє HKD 90 🍰 @ 🌟 Soulgood Bakery 《👽食神大媽食蛋糕》.🥳 時間真係過得好快,年尾已經悄悄到來。又係時候搜羅一下有咩優質蛋糕同甜品用嚟年底開PARTY享用,又或者送人做禮物啦!👽 今次大媽挑選左呢一間近期人氣爆燈,專門做Basque Burnt Cheesecake嘅餅店同大家介紹一下 😋.👑 皇牌主打一定係一直人氣高企嘅Basque Burnt Cheesecake啦!雖然有多款口味,但大媽始終覺得原味最好味,可能就係因為佢最經典、最樸實。呢種製作方式係刻意做到個餅心under-baked,所以咬落係黏黏地,然後表層有燒過嘅拖肥味。我相信無試過嘅朋友仔一定會覺得口感好新奇,一定要試下!👍.🍓 不過人總係貪心嘅,雖然佢嘅原味蛋糕已經係近乎完美,大媽都選擇佢嘅時令水果口味,今次就揀咗士多啤梨味!🤩 絕對唔怕太甜恰到好處,食幾多件都唔會覺得膩!👅.🎄 聖誕節,仲推出左 APPLE CRUMBLE嘅聖誕特別版!仲有好多其他口味,不過都係呢句,記得儘早,否則好快比人買曬架啦。.🎉 記得快D上佢官網訂超級期間限定

Basque Burnt  Soul  Baby  Cake

🎉 記得快D上佢官網訂超級期間限定嘅節日口味呀!⬇️
🌟 大個6寸裝,售價 HKD 420起;三款不同口味嘅BB 4寸套裝,售價 HKD 230起。

꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂
📍 尖沙咀梳士巴利道18號Victoria Dockside K11 Musea B2樓LAFP01號舖
☎️ +(852)9609-5711