聖誕節點可以冇聖誕蛋糕咖? 係尖沙嘴K11 Musea 開左間新嘅巴斯克蛋糕舖, 趁住聖誕節仲推出左聖誕蛋糕限定口味添. soulgood bakery 除左有四寸同六寸嘅巴斯克蛋糕可以係門市買到, soulgood bakery 仲有好多特別口味巴斯克芝士蛋糕、提拉米蘇罐裝蛋糕都絕對唔可以錯過! 我就買左最出名嘅係佢地嘅皇牌蘋果金寶巴斯克蛋糕~頂層有金黃色的脆脆,令賣相更加令人食指大動而中間就由日本富士蘋果粒粒同肉桂粉所組成, 食落口過陣除左有蘋果嘅甜味仲有肉桂粉嘅香味. 依家係網上訂購嘅話仲可以選擇6寸/8寸或者流心/忌廉餡, 提供更多選擇~期間限定聖誕樹套裝仲有聖誕慶祝推廣優惠添!好啱聖誕節攞嚟開party
聖誕節點可以冇聖誕蛋糕咖?

我就買左最出名嘅係佢地嘅皇牌蘋果金寶巴斯克蛋糕~
頂層有金黃色的脆脆,令賣相更加令人食指大動

2022-12-15 65 views
同朋友開party當然要買翻個啦!仲係 我鐘意嘅巴斯克芝士蛋糕啊!今次Soulgood Bakery聖誕系列好幾款都好吸引啊!有蘋果金寶巴斯克芝士蛋糕 & 百利甜酒聖誕樹幹巴斯克芝士蛋糕 仲有2款party combo!我就揀咗蘋果金寶巴斯克芝士蛋糕 同小朋友一齊食 岩曬一家大細食!一打開小朋友們就“哇哇聲喇”..可愛嘅鹿角巴斯克芝士蛋糕香濃軟滑 配搭埋蘋果金寶餅底 好夾wor!又唔膩嘅感覺~

1K
2022-12-11 95 views
開party重頭戲一定係食蛋糕🎄🎂介紹下呢間喺K11 Musea靚到震嘅Soulgood Bakery可以講得上係巴斯克芝士蛋糕界代表平時啲蛋糕已經好靚,聖誕版更加係party嘅焦點✨🍎蘋果⾦寶巴斯克芝⼠蛋糕蛋糕夾⼼以富⼠蘋果粒粒混⾁桂粉同埋檸檬汁⼀起炒勻酸酸甜甜適合任何年齡人士享用!🍷百利甜酒聖誕樹幹巴斯克芝⼠蛋糕可選濃度:⼊⾨級Sober👼進階級Tipsy🧚‍♀️酒⻤級Drunk❤️‍🔥軟心巴斯克芝⼠蛋糕內藏百利甜酒外層以70%⿊朱古⼒&新鮮⼠多啤梨裝飾可以稱得上為大人的浪漫💃🕺🎄另外仲有Soulgood4⼈/8人歡樂聖誕樹禮盒入面有幾款Soul Baby Cakes(四吋)同埋幾份復古罐裝蛋糕Party開心share必備!(仲送埋聖誕頭飾比你打卡影相添)我幾鍾意Soulgood嘅巴斯克芝士味夠濃夠出唔太甜兼入口順滑。賣相精緻,為節日留下美好回憶

開party重頭戲一定係食蛋糕🎄🎂

可以講得上係巴斯克芝士蛋糕界代表
平時啲蛋糕已經好靚,聖誕版更加係party嘅焦點✨

🍎蘋果⾦寶巴斯克芝⼠蛋糕
蛋糕夾⼼以富⼠蘋果粒粒混⾁桂粉同埋檸檬汁⼀起炒勻
酸酸甜甜適合任何年齡人士享用!

🍷百利甜酒聖誕樹幹巴斯克芝⼠蛋糕
軟心巴斯克芝⼠蛋糕內藏百利甜酒
外層以70%⿊朱古⼒&新鮮⼠多啤梨裝飾
可以稱得上為大人的浪漫💃🕺

🎄另外仲有Soulgood4⼈/8人歡樂聖誕樹禮盒
入面有幾款Soul Baby Cakes(四吋)
同埋幾份復古罐裝蛋糕

我幾鍾意Soulgood嘅巴斯克芝士味夠濃夠出
唔太甜兼入口順滑。賣相精緻,為節日留下美好回憶
2022-12-11 81 views
聖誕節又到了,同家人開返一個小小的party,除了熱盤小食外,蛋糕都真的少不了,氣氛真的差好遠的,就好像吃生日蛋糕一樣,切一下蛋糕,心裡會更滿足~一家人,人少少,買了1個 4" 大的蘋果金寶巴斯克芝士蛋糕就剛剛好了~外圍會有一個紅色的盒,包著一個透明的蛋殼,蛋殼裡就是放蛋糕了,透明的設計,能看著蛋糕的狀況,感覺很安心🤣而外圍紅色的盒還好靚,勁有聖誕氣氛,之後用來放東西也很好~蛋糕方面,頂上佈滿了香甜的蘋果粒粒及脆口的金寶,而蛋糕的芝士部份細膩香滑,很濃香的芝士味~

🎅🏼就嚟聖誕節啦~係時候揀定聖誕蛋糕去開party!今次嚟到呢間係尖沙咀k11 Musea B2 啲Soulgood Bakery!成間店以夢幻粉為主,充滿少女感!🐻所有蛋糕都係選用日本雞蛋同牛奶製作,挑選日本,澳洲同美國三國嘅芝士混合製作,所以食落芝士同奶味都好香濃~🎄蘋果金寶巴斯克芝士蛋糕蛋糕面層是焗香嘅 Crumble,中間是蛋糕夾心加入切粒富士蘋果,平時金寶蘋果最怕係肉桂味,今次肉桂粉同檸檬汁炒勻,層次豐富口感細膩🎄百利甜酒聖誕樹幹巴斯克芝士蛋糕蛋糕用上軟心百利甜酒製作,外層是70%黑朱古力及綴上新鮮士多啤梨,外形猶如傳統聖誕樹幹蛋糕,充滿聖誕氣氛,甜酒內餡跟朱古⼒溶合唔會過甜2款蛋糕都分4吋/6吋/8吋,就算三兩知⼰或者一大班人都岩!撞岩今年聖誕party仲可以揀歡樂聖誕派對組合!☃️⼩型派對必備👉Soulgood 4 ⼈歡樂聖誕樹禮盒內含2個Soul Baby Cakes👉百利甜酒巴斯克芝⼠蛋糕、特濃朱古⼒草莓巴斯克芝⼠蛋糕及2罐復古罐裝蛋糕:Blueberry Night及Bozzy Baileys ☃️多⼈派對之選:Soulgood 8⼈歡樂聖誕樹禮盒有齊4個Soul Ba
🎅🏼就嚟聖誕節啦~係時候揀定聖誕蛋糕去開party!

🎄蘋果金寶巴斯克芝士蛋糕

🎄百利甜酒聖誕樹幹巴斯克芝士蛋糕

撞岩今年聖誕party仲可以揀歡樂聖誕派對組合!

☃️⼩型派對必備👉Soulgood 4 ⼈歡樂聖誕樹禮盒

☃️多⼈派對之選:Soulgood 8⼈歡樂聖誕樹禮盒
有齊4個Soul Baby Cakes: 皇牌原味巴斯克芝⼠ 蛋糕、蘋果⾦寶巴斯克芝⼠蛋糕、百利甜酒 巴斯克芝⼠蛋糕、特濃朱古⼒草莓巴斯克芝⼠蛋糕及4罐復古罐裝蛋糕:Blueberry Night、 Bozzy Baileys、 Very Miss You、 Cereal Killer

Soulgood Bakery🐻
尖沙咀梳⼠巴利道 18 號Victoria Dockside K11 Musea B2 樓 B201 舖
聖誕節梗係要同班姊妹好好慶祝一下!一班女生又點少得甜品,一定要食下聖誕蛋糕至開心。今年就食左Soulgood Bakery嘅節日限定蛋糕禮盒🎁.我地食嘅4人歡樂聖誕樹禮盒🎁唔單止聖誕樹🎄造型包裝盒夠精緻,入面重有4款甜品,包括:百利甜酒、特濃朱吉力草莓巴斯克芝士蛋糕 (4吋),百利甜酒、藍莓之夜罐子蛋糕。另外,重有聖誕頭飾送,啱晒同班姊妹打卡影靚相📸.用上百利甜酒🍷整的巴斯克芝士蛋糕,味道充滿層次;而特濃朱吉力草莓巴斯克芝士蛋糕的🍫朱古力味真的好香濃,兩款口感都內軟外脆,倍感滋味😋.而🍷百利甜酒 和 🫐藍莓之夜罐子蛋糕,前者用上餅碎、百利甜酒忌廉芝士、Oreo餅整成,味道出奇地夾;而後者用上Lotus餅碎、招牌忌廉芝士、自家低糖藍莓醬整成,是個不敗的配搭,兩者口感層次豐富👍🏻.另外,仲見到店內有其他款式嘅聖誕蛋糕🎂同禮盒,例如:🍎蘋果金寶巴斯克芝士蛋糕、🍷百利甜酒聖誕樹幹巴斯克芝士蛋糕、8人歡樂聖誕樹禮盒🎁款款都好吸引!

TakeAway
之前行k11 Musea 已經俾呢間好pink嘅cake shop吸引,少女心嘅佈置非常奪目,今次終於買咗佢地嘅芝士蛋糕試吓.原來呢家有聖誕限定嘅「蘋果金寶巴斯克芝士蛋糕」同「百利甜酒聖誕樹幹巴斯克芝士蛋糕 」仲有「Soulgood 4 人歡樂聖誕樹禮盒 」同「Soulgood 8人歡樂聖誕樹禮盒」🎁,每個4人聖誕禮盒入面都有兩個4" 芝士蛋糕同埋兩杯cake jars,啱晒聖誕party一齊開心share🥳.今次就揀咗4" 蘋果金寶巴斯克芝士蛋糕,蛋糕禮盒賣相好有聖誕氣氛,送俾朋友做聖誕禮物都好適合送俾朋友做聖誕禮物都好適合。至於味道方面,芝士味濃郁,芝士同apple crumble 嘅比例恰到好處,唔會搶走彼此嘅味道,Apple crumble俾咗芝士蛋糕多一層味道,食完感覺好滿足🥰...📍Soulgood Bakery (尖沙咀)尖沙咀梳士巴利道18號Victoria Dockside K11 MuseaB2樓B201-39號舖

📍Soulgood Bakery (尖沙咀)

人氣芝士蛋糕店,😍最近更加推出多款聖誕同新年產品,好靚又好味!今次我就買咗佢哋嘅富士蘋果餅芝士蛋糕。💗上邊仲有金寶脆脆,金黃誘人,好吸引。滿滿脆脆,✨加上誘惑嘅蛋糕,夾心更加有日本富士蘋果同埋肉桂粉,😙味道好夾。🍫另外一款都夠特別,树幹型嘅百利甜酒聖誕巴克斯芝士蛋糕,👍可以打卡,食材同樣落足心思。佢哋仲有多人嘅歡樂聖誕樹🎁禮盒可以選擇,下一次買嚟同朋友一齊分享先。#Christmas #cheesecake

#Christmas #cheesecake
2022-12-08 53 views
Soulgood Bakery 進駐K11 Musea已有一段時間,店舖位於B2 Food Playground附近,用了少女心色系的裝修,令人感覺搶眼又美美的🙈。聖誕限定蛋糕有兩款口味,有4/6/8吋三款size選擇。-▪︎蘋果金寶巴斯克芝士蛋糕 HKD$180/個這個是4吋版本的Soul Baby Cake,細細件賣相精緻😆。聖誕版的是用了紅色配透明半球的小盒子,再配上紅色絲帶🎀。.上層:日本富士蘋果製金寶脆脆下層:巴斯克蛋糕先吃到酸酸甜甜的金寶脆脆,令到蛋糕的口感昇華,吃起上來少了一入甜膩感😚。巴斯克蛋糕芝士味道濃郁,帶點流心狀態的質感,蛋糕質感軟滑細膩🤤。讓人忍住一口接一口吃,配杯花茶更完美😋。-除了聖誕口味巴斯克蛋糕外,還有聖誕限定 Party Combo禮盒,分別以紅色8人份量和綠色4人份量聖誕樹登場。裡面放著各式各樣的甜點,做成吃得到的聖誕樹🎄。這個用來送禮,跟朋友一起慶祝感覺挺特別的💕。-

聖誕限定蛋糕有兩款口味,有4/6/8吋三款size選擇。

▪︎蘋果金寶巴斯克芝士蛋糕 HKD$180/個

上層:日本富士蘋果製金寶脆脆
下層:巴斯克蛋糕

2022-12-07
2022-12-06 63 views
一到秋天 就會覺得南瓜有一種魅力嗰日臨急臨忙要買蛋糕 見到Soulgood 有秋冬天edition 嘅南瓜Basque burnt cheesecake 呀🎃佢嘅造型非常之可愛 係用咗一個真嘅南瓜 去裝住呢個芝士蛋糕 影相好靚㗎 佢嘅南瓜係食得嘅 就係普通南瓜咁樣嘅味😂 而入面嘅芝士蛋糕係原味嘅芝士蛋糕 (本身仲以為都係南瓜味嘅芝士蛋糕) 入面唔唔係流心嘅 覺得有少少普通佢嘅蛋糕細細個 性價比唔係特別高今次完全係俾佢個南瓜造型吸引咗🤓
一到秋天 就會覺得南瓜有一種魅力

佢嘅蛋糕細細個 性價比唔係特別高
今次完全係俾佢個南瓜造型吸引咗
🤓
2022-09-29 295 views
Soulgood 的蛋糕比較乾身,比平時其他的巴斯克蛋糕,做唔到中間溶溶地的感覺。 不過這個鐵觀音蛋糕不會過甜,茶味幾香,味道方面我覺得好食,是蛋糕的質地有改善的空間。價錢有點少貴,不過間中食是不錯的選擇!
Soulgood Bakery🍰🍴……….最近睇睇下Instagram 都見到有Soulgood bakery巴斯克芝士蛋糕嘅post嘅蹤影,充滿住少女感嘅粉紅色x藍色色調,係一間好打卡able又吸晴嘅店面!去開K11 musea,就決定一嚐巴斯克芝士蛋糕,店內分另有4” 6” 8”尺寸嘅蛋糕,而且仲有不同特色口味嘅巴斯克芝士蛋糕。今次兩個人食就決定買一個4”芒果糯米糍麻糬芝士蛋糕試下先😛……….🥭4”芒果糯米糍麻糬巴斯克芝士蛋糕 $160•今次終於試到芒果糯米糍麻糬巴斯克芝士蛋糕!4吋蛋糕啱哂兩個人share食,但價錢略貴。一粒粒嘅呂宋芒果好鮮甜,完全無酸味。切開蛋糕,見到中間夾住麻糬!麻糬好軟腍,帶點黏笠感,但略嫌未夠煙韌。芝士蛋糕有香濃芝士味,食落好軟熟,夾埋麻糬嘅口感都幾一致😆……….💰人均 $80/per person (2人)
Soulgood Bakery🍰🍴

🥭4”芒果糯米糍麻糬巴斯克芝士蛋糕 $160
……….

💰人均 $80/per person (2人)
出色的流心巴斯克芝士蛋糕 @soulgood.bakery 由網店到在K11 Musea開設實體店,一直人氣高企,嚐過後自會明白它們靠的是實力,難怪得到大家喜愛。雜莓巴斯克芝士蛋糕6‘’作為店內皇牌,外層烤至焦香,但一切開呈現流心狀態,入口香滑濃郁的芝士味道伴隨著淡淡蛋香,口感比一般質感較厚實的巴斯克蛋糕較軟滑輕盈,甜度不高,蛋糕面放上草莓🍓、藍莓🫐更讓之變得更清新,絲毫不膩口,5人輕鬆解決一個6吋仍樂此不疲。
出色的流心巴斯克芝士蛋糕 @soulgood.bakery

雜莓巴斯克芝士蛋糕6‘’
雜莓流心巴斯克芝士蛋糕
雜莓流心巴斯克芝士蛋糕
Sticky Mango Rice Mochi Basque BurntCheesecake-$520(4/5)做生日蛋糕不錯既選擇,巴斯克芝士蛋糕🍰芝士味好香濃,但唔會過膩,芒果全部都好甜,麻薯好好食,煙煙韌韌🤤

🍵不嬲都超鍾意抹茶嘅我❤最近發覺咗抹茶同麻薯係超級夾架🥳充滿住甘香嘅抹茶味道🌟咬入口中間有埋煙韌麻糬嘅口感😍超正呀🥳🥳🎂若果你都喜歡「抹茶」🍵同埋「麻糬」🧀嘅話🍮呢個組合真係好難抵抗喔🥳🥳🍵抹茶麻薯巴斯克芝士蛋糕 $160🌈「抹茶控首選」系列❤見到綠茶嘅甜品🍮口水都流埋嚕🥳呢個🍵抹茶麻薯巴斯克芝士蛋糕嘅抹茶味道超濃👍佢係仲係鴛鴦綠茶口味添🍵加埋佢焦香嘅外皮、芝士味道🧀濕潤綿密嘅豐富口感😋裡面仲有牛奶麻糬🥛咁多層唔同口感嘅層次😜甘香得黎又唔會太甜❤呢個四吋嘅蛋糕真係好食到不得了🥳🥳🥭 芒果糯米糍麻薯巴斯克芝士蛋糕 $160🌈見到蛋糕上面鋪滿多汁嘅粒粒嘅呂宋芒就已經即刻心心眼😍裏邊仲有煙煙靭靭嘅麻薯❤🆕鮮嘅水果平衡左芝士同埋芒果嘅味道☺️食落口嘅口感好清新🥭仲一啲都唔「漏」添🥳🥳

🍵抹茶麻薯巴斯克芝士蛋糕 $160

🥭 芒果糯米糍麻薯巴斯克芝士蛋糕 $160

• 芒果糯米糍麻薯巴斯克芝士蛋糕
  • 🍵,抹茶麻薯巴斯克芝士蛋糕