Restaurant: Sour and Spicy Noodle (Yue Xiu Plaza)
Info:

2024-11-03 117 views
位於新蒲崗的「傷心酸辣粉」一點也不傷心,最近推出性價比很高的火鍋放題,提供多款肉類及蔬菜,限時90分鐘,很適合入秋後,約好友們一起來🍲- 原味椰子雞煲 (2位起)$128@1椰子水味道清甜,充滿椰香,雞肉份量豐富,雞肉緊嫩彈滑,嫩滑多汁🤣- 火鍋放題✨肉類牛肉、豬肉、雞肉等✨丸類魚丸、墨魚丸等✨蔬菜多款新鮮蔬菜,生菜、西洋菜、娃娃菜等✨果汁汽水任飲,可以試試自家出品粒粒葡萄或菠蘿,味道偏甜- 海蜇手撕雞 $43海蜇爽脆配搭嫩滑雞肉絲,味道清爽開胃🙈- 涼拌豆腐皮 $22豆腐皮柔軟,調味鹹香惹味😎- 紅油蒜泥青瓜 $22青瓜清脆,加上辣椒及蒜泥調味,相當開胃😍

- 原味椰子雞煲 (2位起)$128@1

- 火鍋放題
✨肉類
牛肉、豬肉、雞肉等

✨丸類
魚丸、墨魚丸等

✨蔬菜
多款新鮮蔬菜,生菜、西洋菜、娃娃菜等

✨果汁汽水
任飲,可以試試自家出品粒粒葡萄或菠蘿,味道偏甜

- 海蜇手撕雞 $43
海蜇爽脆配搭嫩滑雞肉絲,味道清爽開胃🙈

- 涼拌豆腐皮 $22
豆腐皮柔軟,調味鹹香惹味😎

- 紅油蒜泥青瓜 $22
青瓜清脆,加上辣椒及蒜泥調味,相當開胃😍
2024-09-11 486 views
入到餐廳都叫做乾乾淨淨,企企理理,姐姐熱情招待,服務態度絕對冇問題之後叫左酸菜魚,望落都OK,可惜食落唔夠味~岀左去拎啲丸呀、雞件黎食,啲丸味道有啲特別😀,雞件亦有驚喜😀,薯粉正常,但餐廳可唔可以提供啲夾,我想話用筷子夾薯粉真係好高難度🥲最後食左半條烤魚都冇就走左⋯⋯但眼見個場都好多客,咁可能係我唔好彩啦😀 不過咁嘅價錢,絕對抵食啦😀點知到咗第二日個肚仲同我講好掛住琴晚嗰餐😀好可惜唔係住附近,如果唔係都想日日去食
之後叫左酸菜魚,望落都OK,可惜食落唔夠味~
最後食左半條烤魚都冇就走左⋯⋯
2024-09-06
$100 (Dinner)
2024-09-03 723 views
最近發現「傷心酸辣粉」原來有烤魚、雞煲、羊蠍子、麻辣火鍋任飲任食放題,而且有多款精火鍋配料,汽水及啤西無限添加食足90分鐘,不同入座時段或離座時段,價格都不一樣,而最平收費,每位只需108元,免收加一服務費。😋是日選擇:1️⃣原味椰子雞煲 🍽雞肉肉質鮮嫩,而帶有自然甜味和清新的椰香,令湯頭香氣四溢。加上不同的火鍋配料,令配料更加鮮甜,增添食材的味道。 2️⃣香油海蜇 🍽脆爽的海蜇,入口滑嫩,作為開胃小菜很合適。 3️⃣滷水拼盆 🔸豬大腸、雞蛋、雞翼、鴨腎 🍽滷水香氣濃郁,每一款都充分吸收了滷汁的風味,各具特色。 4️⃣雪梨無花果海底椰 🍽無限任飲,是餐廳自家製飲品,甜中帶有一絲微酸,清新而不膩。

😋是日選擇:
1️⃣原味椰子雞煲
2️⃣香油海蜇
🍽脆爽的海蜇,入口滑嫩,作為開胃小菜很合適。
3️⃣滷水拼盆
🔸豬大腸、雞蛋、雞翼、鴨腎
🍽滷水香氣濃郁,每一款都充分吸收了滷汁的風味,各具特色。
4️⃣雪梨無花果海底椰
2024-09-02
Type of Meal
Dinner
2024-08-17 784 views
傷心酸辣粉雞煲烤魚90分鐘放題任食任飲每位都只需$128仲要免加一;喺指定時間入座/離座更低至$108💰💰💰有多達9️⃣款鍋底俾你揀今次揀咗藥膳雞煲配沙蔘玉竹鍋底相當足料,雞件多又唔會嚡;湯底都帶有少少藥膳味佢仲有多款火鍋配料任君選擇亦有簡單醬料區同兩款餐前小食麻辣雞翼尖同鴨血都好入味飲品方面,汽水啤酒都係無限任飲;仲有冷泡茶同自家製芒果汁,夠晒特別飲飽食醉都只係$128,真係十分抵🫢(沒有用餐優惠)

傷心酸辣粉雞煲烤魚90分鐘放題
任食任飲每位都只需$128仲要免加一;
喺指定時間入座/離座更低至$108💰💰💰

有多達9️⃣款鍋底俾你揀
今次揀咗藥膳雞煲配沙蔘玉竹
鍋底相當足料,雞件多又唔會嚡;湯底都帶有少少藥膳味

佢仲有多款火鍋配料任君選擇
亦有簡單醬料區同兩款餐前小食
麻辣雞翼尖同鴨血都好入味

飲飽食醉都只係$128,真係十分抵🫢

(沒有用餐優惠)
2024-08-16 473 views
✨ 今日經新蒲崗「傷心酸辣粉」後生時好鐘意嚟食辣到飛起酸辣粉,原來而家餐牌多咗咁多選擇。***** ***** ***** ***** ***** 我哋先叫一個「原味椰子雞煲」打鞭爐🥘2:30時段每位只$108,除了有一個雞鍋,可以放題出面嘅肉類、粉麵、菜蔬、瓜類、多不勝數。雞煲啖湯好香椰子味清甜香口。另外我哋order咗:「bb辣炒四季豆套餐」🫛🫛🫛「bb辣青瓜」🥒🥒🥬「bb辣口水雞」🐓🐓🐓全部bb辣即係非常輕微嘅辣度,小菜都不錯,價錢經濟實惠。整體來講,撇除環境裝修依舊不變,以價錢來說還可以。

***** ***** ***** ***** *****

另外我哋order咗:
「bb辣炒四季豆套餐」🫛🫛🫛
「bb辣青瓜」🥒🥒🥬
「bb辣口水雞」🐓🐓🐓
全部bb辣即係非常輕微嘅辣度,小菜都不錯,價錢經濟實惠。

整體來講,撇除環境裝修依舊不變,以價錢來說還可以。

一直都唔知原來傷心酸辣粉係有雞煲烤魚放題!仲要放題價錢係超親民平價❗️抵食之選!CP值很高~難怪屋企附近間分店成日都會見到有人龍排隊~- 🐟烤魚或🐔雞煲放題 (每位)/ $128今次就試左烤魚放題~揀咗最Basic嘅招牌豆花味小辣~ 食到後期都真係幾辣下🌶️90分鐘限時~罐裝汽水紙包飲品啤酒類全部都係無限任飲~另外都仲有好多款精選火鍋配料如蟹柳,丸類,豬牛雞肉類,蔬菜類等等都係無限任食㗎👍🏻其實淨食放題都已經好飽~但口痕好想試埋小食😆最後叫咗呢三款小食~(推薦必點花枝丸!)- 🐔麻香雞翼 / $32- 🦑黃金花枝丸(6粒) / $22- 🐮海蜇牛展 / $46💵最後埋單$356免加一~ 二人份人均約$178

- 🐟烤魚或🐔雞煲放題 (每位)/ $128
烤魚

飲品

其實淨食放題都已經好飽~但口痕好想試埋小食😆
最後叫咗呢三款小食~(推薦必點花枝丸!)

- 🐔麻香雞翼 / $32
- 🦑黃金花枝丸(6粒) / $22
- 🐮海蜇牛展 / $46
麻香雞翼
海蜇牛展
黃金花枝丸

💵最後埋單$356免加一~ 二人份人均約$178
2024-05-18
$178 (Dinner)
烤魚
飲品
麻香雞翼
海蜇牛展
黃金花枝丸
  • 招牌豆花味烤魚
2024-05-29 347 views
今日打完波好累隨便搵咗一間食辣嘢嘅餐廳入到去,先知道原嚟係鼎鼎大名,傷心酸辣粉。呢間店有好多分店,而且好多人。所以就同朋友求其點咗一個二人餐要求小辣,點知都係好辣食到我喊。
今日打完波好累
隨便搵咗一間食辣嘢嘅餐廳
入到去,先知道原嚟係鼎鼎大名,傷心酸辣粉。
呢間店有好多分店,而且好多人。
2024-05-24 251 views
平日, 跟一班好朋友聚會,我們去了傷心酸辣粉吃晚飯。👅餐廳的價錢消費貼地便宜,食物味道好吃,很想下次再跟朋友們一起再去吃。下次我一定點我最愛吃的酸辣粉,非常好吃好期待啊
平日, 跟一班好朋友聚會,我們去了傷心酸辣粉吃晚飯。👅

好期待啊

• 傷心酸辣粉
2024-05-24 176 views
呢排喺social media睇到我最鍾意嘅茶記 ,出咗一個新嘅咖哩豬肉醬,即刻試一試佢 🤣🤣十一點幾過到嚟,冇乜人等位,不過一到咗十二點幾,大量學生湧入叫咗一個㗎喱肉醬雙扒飯,咖哩肉醬唔辣,幾惹味朋友叫左 肥腸酸辣粉
即刻試一試佢 🤣🤣

十一點幾過到嚟,冇乜人等位,
不過一到咗十二點幾,大量學生湧入

叫咗一個㗎喱肉醬雙扒飯,咖哩肉醬唔辣,幾惹味

朋友叫左 肥腸酸辣粉
2024-05-09 234 views
今日又嚟到新蒲崗搵朋友💗💗💗經過我最鍾意嘅傷心酸辣粉🫶🫶心思思一定要行入去食返個淮山麵😋😋啲嘢都係大路嘢啦🫶🫶發現佢有點心拼盤就叫咗一個嚟試下😲😲佢個黑糖奶黃包竟然係流心嘅🫶🫶其他嘢食都係一樣不過不失👍👍廿幾蚊一碗嘢唔知而家仲邊度會有?🤣🤣
今日又嚟到新蒲崗搵朋友💗💗💗
經過我最鍾意嘅傷心酸辣粉🫶🫶
心思思一定要行入去食返個淮山麵😋😋

啲嘢都係大路嘢啦🫶🫶
發現佢有點心拼盤就叫咗一個嚟試下😲😲
佢個黑糖奶黃包竟然係流心嘅🫶🫶
其他嘢食都係一樣不過不失👍👍
廿幾蚊一碗嘢唔知而家仲邊度會有?🤣🤣
好耐冇食放題,今次係比價錢吸引左,$108位真係好耐冇見過呢個價😮不過都有少少條件,就係14:00後入座/17:30前離座/21:00後入座先有呢個優惠!不過就算冇優惠都係$128位,都平過好多餐廳🤩有雞煲或烤魚揀,如果4位一齊食仲可以點兩款,我就叫左胡椒豬肚雞煲,都有半隻雞,雞肉都唔錯,最鍾意就係豬肚,夠爽口❤️湯味道十分濃郁火鍋配料可以係前面自取,肉類有雞、牛、魚片、扎肉,丸有白魚蛋、龍蝦丸、牛丸、魚腐等,仲有一串串好似關東煮既丸類💯飲品任飲豆漿、啤酒、汽水、芒果汁90分鐘時間都好足夠,店員都會幫忙加湯,最後食埋水間粉同薯粉真係好飽😌

[ 傷心酸辣粉 ]講起重慶酸辣粉第一時間會諗到呢間餐廳,最近發現佢地有任飲任食放題,有幾款雞煲、烤魚或重慶麻辣火鍋選擇,再加任食配料、任飲汽水飲品,食足90分鐘成人每位最平只係$108😳😳。任飲任食放題✿ 90分鐘雞煲/烤魚放題(2位起) 成人$108/位、小童$78/位 (2pm後入座及5:30pm前離座、9pm後入座) 或 成人$128/位、小童$88/位 (11am至2pm入座、5:30pm至9pm入座)首先選一款煲類。雞煲🐔有重慶麻辣雞煲、香辣啤酒雞、胡椒豬肚雞煲、藥膳雞煲(當歸北芪)或滋潤雞煲(沙參玉竹);烤魚🐟有招牌豆花味、鮮花椒味、金牌蒜香味、老壇酸菜味、秘製麻辣味或濃香蕃茄味。鮮花椒味烤魚麻香味濃郁,辣得過癮😋。另外+$30加配一份卜卜花甲,份量都幾多,花甲吸收湯底精華,花甲鮮甜帶麻香味。食完烤魚之後仲可以打邊爐,無限追加配料有蝦、肉類、丸類、蔬菜、寬粉等。任飲飲品🧃有紙包或自家製樽裝飲料。小食✿ 香酥軟骨 $39✿ 麻辣肥腸 $39額外點咗兩款小食,香酥軟骨係炸雞軟骨,脆卜卜好香口;麻辣肥腸滷得好入味,而且有麻辣味,更加惹味😋。總結🫦 逢星期一、二雞煲/烤魚放題4人同
[ 傷心酸辣粉 ]

任飲任食放題
✿ 90分鐘雞煲/烤魚放題(2位起)
成人$108/位、小童$78/位
(2pm後入座及5:30pm前離座、9pm後入座) 或
成人$128/位、小童$88/位
(11am至2pm入座、5:30pm至9pm入座)

任飲飲品🧃有紙包或自家製樽裝飲料。

小食
✿ 香酥軟骨 $39
✿ 麻辣肥腸 $39

總結🫦
逢星期一、二雞煲/烤魚放題4人同行1人免費🆓。

此外,逢星期一至四於新蒲崗、元朗、天水圍、粉嶺店每次堂食單一消費滿以下金額,即有獎賞:
• $200或以上 送雙層玻璃保溫瓶(350毫升)1個
• $300或以上 送雙層玻璃保溫瓶(350毫升)1個 + 魚皮花生
• $400或以上 送雙層玻璃保溫瓶(350毫升)1個 + 魚皮花生 + 鍋巴
• $500或以上 送雙層玻璃保溫瓶(350毫升)1個 + 魚皮花生 + 鍋巴 + 雨傘+環保袋

✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
傷心酸辣粉
地址:新蒲崗寧遠街3-23號越秀廣場地下G10-G11號舖
電話:2617 8038
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
2024-04-10 314 views
今日買嘢經過越秀廣場見到傷心酸辣粉出左呢個超抵食嘅雞煲烤魚任食放題😍$108至$128一位咋!如果我中學嗰陣時有就好,一定變我地成班同學嘅飯堂🥳真係有相逢恨晚嘅感覺🤣*****🐥🐟雞煲烤魚放題 $128 / 位🕰️90分鐘任飲任食🌶️🐽胡椒豬肚雞煲我赽揀左個胡椒豬肚雞煲,食落可以暖下身☺️入面有好多豬肚,仲可以去任食區拎啲肥牛、肉類🥩、蔬菜🥬、菇類🍄、同丸類🍡等等😋*****

*****

🐥🐟雞煲烤魚放題 $128 / 位
🕰️90分鐘任飲任食
🌶️🐽胡椒豬肚雞煲

*****

2024-04-03
$128 (Dinner)
  • 雞煲
而家百物騰貴出去食餐飯三個人,冇三百蚊都要兩百蚊除咗兩餸飯之外有啲咩熱辣辣即煮嘅好選擇呢?佢就係我經常去嘅傷心酸辣粉今日本身嚟到諗住食二人套餐放題打邊爐,不過喺春節期間佢會再貴啲同埋要收加一,加上個肚又唔係太餓嘅關係,叫個麵食都係一樣啫叫咗個辣椒炒肉定係農家小炒肉飯,唔錯唔會太辣香香口,特別要講下佢哋嘅淮山麵真係幾好食其他丸類都係正正常常咁啦下午茶時間嘅話29蚊一個有餸嘅粉麵再加多個小食另外有杯嘢飲過咗七點鐘就貴多兩,三蚊抵食精選同埋新蒲崗呢間分店應該係態度最好嘅其中一間裏面啲姐姐非常之好笑容又客氣
而家百物騰貴
出去食餐飯三個人,冇三百蚊都要兩百蚊
除咗兩餸飯之外有啲咩熱辣辣即煮嘅好選擇呢?
佢就係我經常去嘅傷心酸辣粉

叫個麵食都係一樣啫

叫咗個辣椒炒肉定係農家小炒肉飯,
唔錯唔會太辣香香口,
特別要講下佢哋嘅淮山麵真係幾好食
其他丸類都係正正常常咁啦
下午茶時間嘅話29蚊一個有餸嘅粉麵再加多個小食另外有杯嘢飲
過咗七點鐘就貴多兩,三蚊
抵食精選
同埋新蒲崗呢間分店應該係態度最好嘅其中一間
裏面啲姐姐非常之好笑容又客氣
2024-02-14
$30 (Dinner)
  • 淮山麵
  • 傷心酸辣粉
  • 雞煲
2023-11-08 575 views
嘢食每次都唔同味 一時超鹹一時超淡.服務態度都好差,我明明同佢講咗話要小辣,但係佢俾咗個大辣我仲要冇得重新整返俾我食個女經理態度超差唔推介呢間 但係其他舖頭係OK嘅
嘢食每次都唔同味 一時超鹹一時超淡.
個女經理態度超差唔推介呢間 但係其他舖頭係OK嘅