2024-11-07
-🍴🍽🍴🍽🍴🍽🥛🥛🥛🥛🥛🍴🍽🍴🍽🍴🍽-豆乳狂人雖然係豆乳專門店,但除咗甜品外亦有唔少咸食選擇。甜品杯配料份量好足,好似食極都仲有咁,每一羹都係料多過糖水,食完係會超滿足🥰。🥢焙茶珍珠小丸子 $42 🆗豆乳 l 日本產焙茶 l 小丸子 l 珍珠焙茶茶味香濃,配搭埋嫩滑嘅豆乳,加上煙煙韌韌嘅珍珠同小丸子,整體嘅配搭唔錯,不過感覺偏甜。🥢奶蓋芋泥小丸子 $42 🆗豆乳 l 芋泥 l 豆乳布丁 l 小丸子 l 芋泥奶蓋呢款豆乳有三分一都係芋泥,口感綿密幼滑,豆乳同布丁香醇濃郁,整體唔會好甜,配埋煙煙韌韌嘅小丸子,口感豐富,絕對滿足到我呢個芋泥同煙韌控😋。🥢桃膠芋泥小丸子 $45 🆙鮮芋泥 l 桃膠 l 小丸子 l 特調椰奶 l 黑糖一碗充滿住煙韌食材嘅甜品。芋圓好q彈,仙草同蕨餅嘅口感夠滑,同黑糖底好夾🥰,個人覺得黑糖味偏濃所以就算配粉團配料都好夠味。🥢牛油果鰻魚玉子粢飯 $55 🆙肉鬆 l 青瓜絲 l 牛油果 l 玉子 l 鰻魚 l 油條 l 鰻魚汁 第一次喺豆乳狂人導師佢哋鹹食,之前咁多次都係食甜品。粢飯份量幾大個,飯同餡料嘅比例啱啱好,而且仲暖笠笠!油條即叫即炸,配埋青瓜絲好有咬口。另
🍴🍽🍴🍽🍴🍽🥛🥛🥛🥛🥛🍴🍽🍴🍽🍴🍽
🥢焙茶珍珠小丸子 $42 🆗
豆乳 l 日本產焙茶 l 小丸子 l 珍珠
🥢奶蓋芋泥小丸子 $42 🆗
豆乳 l 芋泥 l 豆乳布丁 l 小丸子 l 芋泥奶蓋
🥢桃膠芋泥小丸子 $45 🆙
鮮芋泥 l 桃膠 l 小丸子 l 特調椰奶 l 黑糖
🥢牛油果鰻魚玉子粢飯 $55 🆙
第一次喺豆乳狂人導師佢哋鹹食,之前咁多次都係食甜品。粢飯份量幾大個,飯同餡料嘅比例啱啱好,而且仲暖笠笠!油條即叫即炸,配埋青瓜絲好有咬口。另外其他配料偏淋身,整體口感好豐富,調味適中😋。
😇評價 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀😇
食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 8/10
環境 𝗘𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁 7.5/10
服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 7.5/10
性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 7.5/10
整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 7.625/10
🍴🍽🍴🍽🍴🍽🥛🥛🥛🥛🥛🍴🍽🍴🍽🍴🍽
🗺 SOYmart by 豆乳狂人 (樂富)
樂富聯合道198號樂富廣場A區1樓1168-1170號舖
#bakdiu港式 #bakdiu甜品 #bakdiu樂富 #bakdiu黃大仙區