-🍴🍽🍴🍽🍴🍽🥛🥛🥛🥛🥛🍴🍽🍴🍽🍴🍽-豆乳狂人雖然係豆乳專門店,但除咗甜品外亦有唔少咸食選擇。甜品杯配料份量好足,好似食極都仲有咁,每一羹都係料多過糖水,食完係會超滿足🥰。🥢焙茶珍珠小丸子 $42 🆗豆乳 l 日本產焙茶 l 小丸子 l 珍珠焙茶茶味香濃,配搭埋嫩滑嘅豆乳,加上煙煙韌韌嘅珍珠同小丸子,整體嘅配搭唔錯,不過感覺偏甜。🥢奶蓋芋泥小丸子 $42 🆗豆乳 l 芋泥 l 豆乳布丁 l 小丸子 l 芋泥奶蓋呢款豆乳有三分一都係芋泥,口感綿密幼滑,豆乳同布丁香醇濃郁,整體唔會好甜,配埋煙煙韌韌嘅小丸子,口感豐富,絕對滿足到我呢個芋泥同煙韌控😋。🥢桃膠芋泥小丸子 $45 🆙鮮芋泥 l 桃膠 l 小丸子 l 特調椰奶 l 黑糖一碗充滿住煙韌食材嘅甜品。芋圓好q彈,仙草同蕨餅嘅口感夠滑,同黑糖底好夾🥰,個人覺得黑糖味偏濃所以就算配粉團配料都好夠味。🥢牛油果鰻魚玉子粢飯 $55 🆙肉鬆 l 青瓜絲 l 牛油果 l 玉子 l 鰻魚 l 油條 l 鰻魚汁 第一次喺豆乳狂人導師佢哋鹹食,之前咁多次都係食甜品。粢飯份量幾大個,飯同餡料嘅比例啱啱好,而且仲暖笠笠!油條即叫即炸,配埋青瓜絲好有咬口。另

🍴🍽🍴🍽🍴🍽🥛🥛🥛🥛🥛🍴🍽🍴🍽🍴🍽

🥢焙茶珍珠小丸子 $42 🆗
豆乳 l 日本產焙茶 l 小丸子 l 珍珠

🥢奶蓋芋泥小丸子 $42 🆗
豆乳 l 芋泥 l 豆乳布丁 l 小丸子 l 芋泥奶蓋

🥢桃膠芋泥小丸子 $45 🆙
鮮芋泥 l 桃膠 l 小丸子 l 特調椰奶 l 黑糖

🥢牛油果鰻魚玉子粢飯 $55 🆙
第一次喺豆乳狂人導師佢哋鹹食,之前咁多次都係食甜品。粢飯份量幾大個,飯同餡料嘅比例啱啱好,而且仲暖笠笠!油條即叫即炸,配埋青瓜絲好有咬口。另外其他配料偏淋身,整體口感好豐富,調味適中😋。

😇評價 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀😇
食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 8/10
環境 𝗘𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁 7.5/10
服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 7.5/10
性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 7.5/10
整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 7.625/10
🍴🍽🍴🍽🍴🍽🥛🥛🥛🥛🥛🍴🍽🍴🍽🍴🍽
🗺 SOYmart by 豆乳狂人 (樂富)
樂富聯合道198號樂富廣場A區1樓1168-1170號舖
#bakdiu港式 #bakdiu甜品 #bakdiu樂富 #bakdiu黃大仙區
2024-11-04 380 views
🥭多芒楊枝甘露椰漿的香濃與新鮮的芒果完美配合,甜而不膩。裡面還有西米,口感豐富,每一口都有清新感。🥛黑白芝麻豆乳黑芝麻好濃郁,而白芝麻則帶來滑順的口感。豆乳的基底讓整道甜品更加健康,飲落去既香又滑,是芝麻愛好者的必試之選。🥤奶蓋豆乳茶奶蓋厚厚的,口感綿密,與豆乳茶的香醇結合得恰到好處。飲一口,既有茶的清香,又有奶蓋的醇厚,非常適合喜歡茶飲的朋友。🥛鮮芋泥豆乳芋泥的香甜與豆乳的清新相得益彰,每一口都能感受到芋頭的天然甜味,口感滑順,不僅美味,還充滿了健康的元素,絕對值得推薦!
🥭多芒楊枝甘露

🥛黑白芝麻豆乳

🥤奶蓋豆乳茶

🥛鮮芋泥豆乳
2024-10-23 647 views
平時佢飲開豆乳飲品,今日嚟試吓佢嘅小食同埋甜品,估唔到都有驚喜😎 行過黎食個tea 都好唔錯👍🏻叫左楊枝甘露,芒果大粒又甜,份量仲好足,芒果用料上乘完全冇芒果絲,配埋柚子酸酸甜甜,好食! 咸蛋黃炸雞翼,雞肉嫰滑,咸蛋黃味濃烈,而且炸得入味,食到停唔到口。個飯好多料,有雞蛋肉鬆 吉列豬扒,青瓜等等,富有口感,配料仲多過飯,啖啖肉,同埋醬料唔會太多,剛剛好。所有熱食食物都係新鮮熱辣辣,甜品亦足料,好推介👍🏻

2024-10-15 698 views
豆乳狂人係荃灣西嘅每逢假日必定爆滿。今次有朋自遠方來,就買一堆我最喜愛豆乳系列返屋企請客。輕豆乳分厚豆乳同輕豆乳,輕豆乳就無咁濃無咁杰。平衡一啲黑白芝麻豆乳芝麻味極濃,但仲飲到豆味,極之推薦。鮮芋泥豆乳樽底嘅芋泥一定要攪勻佢飲,咁每啖豆漿都會有芋泥味。或者先飲豆漿,之後再潷啲芋泥食一樣咁好味。8.6豆乳抹茶每次必點之一,就係呢款豆乳抹茶,佢都返一定嘅杰度同Creamy,食得出放咗好多抹茶粉落去一齊攪拌。8.6豆乳焙茶焙茶嘅味道比抹茶更加出,比坊間嘅焙茶latte焙茶味更加濃厚。黑白芝麻豆花黑白芝麻豆乳嘅豆腐花版,我在一種滑捋捋嘅質地,而且碗底佢放咗黃糖,一定要攪勻先至好食。會比豆乳甜少少。

輕豆乳
分厚豆乳同輕豆乳,輕豆乳就無咁濃無咁杰。平衡一啲

黑白芝麻豆乳
芝麻味極濃,但仲飲到豆味,極之推薦。

鮮芋泥豆乳

8.6豆乳抹茶

8.6豆乳焙茶

黑白芝麻豆花
TakeAway
推介❤️🧋8.6特濃仙草豆乳真係好濃郁既豆乳,質感厚身又綿滑🥛🥛好好飲,配埋仙草配料,多一層口感💕而且個樽好靚好打卡able📸🍙牛油果鰻魚玉子粢飯好足料的粢飯,包得好靚👍🏻👍🏻好少試鰻魚加油炸鬼哩個組合的口感😂好特別又好好食🍡狂人炸芋圓超大盤😍😍🥰有3款口味芋圓(地瓜、紫薯、芋頭)而且仲配有3款醬料:奶蓋、黃豆粉、煉奶,沾住食好滿足🥰🥰另外推介💕💕🍗Gold純度鹹蛋黄炸脆雞🍧黑糖桃膠豆花➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ 好味指數:😋😋😋😋😋環境指數:🪴🪴🪴🪴回頭指數:💖💖💖💖💖🔖 SOYmart by 豆乳狂人 (荃灣)荃灣大河道100號海之戀商場2樓2036號舖#lifeistooshortforbadfood#hkfood#香港好去處#食好西#foodiehk#吃貨#打卡#hkfoodblog#hongkongfood#hkfoodieblogger#hkfoodie#hkfoodshare#香港美食#香港旅行#香港打卡#香港美食指南#香港必吃 #香港必食#荃灣好去處 #荃灣美食#荃灣#SOYmartby豆乳狂人#豆乳狂人#海之戀#豆漿#
推介❤️

🍧黑糖桃膠豆花

好味指數:😋😋😋😋😋
環境指數:🪴🪴🪴🪴
回頭指數:💖💖💖💖💖

🔖 SOYmart by 豆乳狂人 (荃灣)
荃灣大河道100號海之戀商場2樓2036號舖

#hkfoodshare
#香港美食#香港旅行#香港打卡#香港美食指南
#香港必吃 #香港必食
#荃灣好去處 #荃灣美食#荃灣
#SOYmartby豆乳狂人#豆乳狂人#海之戀#豆漿#豆腐花
2024-10-14 544 views
已經係常客最愛呢間的豆乳低糖好味又好多不同款式樽裝設計非常方便買了4款口味:🧋輕豆乳無糖健康俾呀女飲岩哂🧋7.6豆乳抹茶用上日本抹茶粉,香滑的豆乳配上香濃回甘的抹茶,好好飲👍🏻🧋焙茶珍珠小丸子啖啖焙茶香,豆乳香濃細滑,超多珍珠和小丸子好有咬口又煙韌!🧋黃金脆脆豆乳茶賣相已經好吸睛😍烏龍茶底配上豆乳,入面仲有粒粒西米、珍珠、豆乳布丁,上面一層芝士奶蓋,舖上黃豆粉和咸蛋黃脆脆,味道口感層次相當豐富!再配上一串白玉,煙煙韌韌好滋味.呢間的粢飯我都很喜歡💕今次試牛油果鰻魚粢飯,相當足料👍🏻餡料多到一啖係咬唔晒!滿滿鰻魚、牛油果、肉鬆、脆脆,粢飯煙煙韌韌,超好味!我食半件已經好飽🤣.
已經係常客
最愛呢間的豆乳
低糖好味又好多不同款式
樽裝設計非常方便
買了4款口味:
🧋輕豆乳無糖健康俾呀女飲岩哂

2024-10-14 443 views
這裡的豆乳系列真是低脂又好味~🥰餐廳的環境簡約舒適,坐位很多~適合聊天☺️☺️☺️🛎 $36 7.6豆乳焙茶 這款豆乳焙茶的香氣非常迷人😝焙茶的獨特風味與豆乳完美結合,口感滑順~👍🏻喝上一口讓人感受到淡淡的甜香!🍵✨🛎 $36 7.6豆乳抹茶 豆乳抹茶則是另一番風味,抹茶的微苦與豆乳的甘甜相互交融,口感清新🍃💚🛎 $32 三色芋圓豆花 豆花滑嫩😋搭配著各色的芋圓,口感Q彈~令層次感很豐富甜度適中😘🛎 $48 多芒楊枝甘露 香甜的芒果加上西柚~完美💯不會很酸,西米亦很煙韌~讓人感受到夏天的清涼,絕對是解渴的好選擇!🥭✨🛎 $45 吉列豬扒碟粢蛋飯 豬扒外酥內嫩,配上香噴噴的粢飯和滑嫩的蛋🍚🥚鹹香味十足!加上青瓜絲、肉鬆、榨菜、油條😚讓整個口感和味道都更加豐富!
這裡的豆乳系列真是低脂又好味~🥰
餐廳的環境簡約舒適,坐位很多~適合聊天☺️☺️☺️

🛎 $36 7.6豆乳焙茶
這款豆乳焙茶的香氣非常迷人😝
焙茶的獨特風味與豆乳完美結合,口感滑順~👍🏻
喝上一口讓人感受到淡淡的甜香!🍵✨

🛎 $36 7.6豆乳抹茶

🛎 $32 三色芋圓豆花
豆花滑嫩😋
搭配著各色的芋圓,口感Q彈~令層次感很豐富
甜度適中😘

🛎 $48 多芒楊枝甘露
香甜的芒果加上西柚~完美💯
不會很酸,西米亦很煙韌~
讓人感受到夏天的清涼,絕對是解渴的好選擇!🥭✨

🛎 $45 吉列豬扒碟粢蛋飯
豬扒外酥內嫩,配上香噴噴的粢飯和滑嫩的蛋🍚🥚鹹香味十足!
加上青瓜絲、肉鬆、榨菜、油條😚讓整個口感和味道都更加豐富!

2024-10-14 389 views
近年呢間甜品店超級多人講❣️豆乳每日現做 之前試過一次後都念念不忘 今次經過海之戀商場又去買返幾碗😆呢間分店有堂食嘅座位 空間都算幾闊落喺甜品店當中算係好難得❣️*****************************🥭多芒小丸子 ($48)賣相真係超靚 名副其實芒果好多 仲大大粒 食落好甜好好味小丸子就啱晒煙靭控 口痕咬下都幾正西米、小丸子同淡奶嘅比例好平衡整體甜度適中 唔會食幾啖就覺得好膩呢碗甜品嘅份量好多 可以當半個正餐😆建議細食嘅朋友仔可以share嚟食🍂滋潤之選($45)名符其實嘅秋冬滋潤之選❣️芋圓、西米加埋口感煙韌、相當有驚喜嘅粒粒桃膠成碗野超足料 飽腹感十足 建議開心share😆意想不到嘅係竟然仲有芋泥、椰奶同黑糖嘅成份調配出嚟味道幾夾又唔會互相搶晒啲味❣️真心推介 食過番尋味啊喂~🍡蕨餅丸子($45)蕨餅咬落好煙靭 有抹茶🍵同黃豆粉兩種味道仲有海量芋圓同白玉😍 係煙靭飽肚之選個底配合啫喱口感嘅仙草 令整體口感更豐富
近年呢間甜品店超級多人講❣️

豆乳每日現做 之前試過一次後都念念不忘
今次經過海之戀商場又去買返幾碗😆

呢間分店有堂食嘅座位 空間都算幾闊落
甜品店當中算係好難得❣️

*****************************
🥭多芒小丸子 ($48)
賣相真係超靚 名副其實
芒果好多 仲大大粒 食落好甜好好味
小丸子就啱晒煙靭控 口痕咬下都幾正
西米、小丸子同淡奶嘅比例好平衡
整體甜度適中 唔會食幾啖就覺得好膩
呢碗甜品嘅份量好多 可以當半個正餐😆
建議細食嘅朋友仔可以share嚟食

🍂滋潤之選($45)
名符其實嘅秋冬滋潤之選❣️
芋圓、西米加埋口感煙韌、相當有驚喜嘅粒粒桃膠
成碗野超足料 飽腹感十足 建議開心share😆
意想不到嘅係竟然仲有芋泥、椰奶同黑糖嘅成份
調配出嚟味道幾夾又唔會互相搶晒啲味❣️
真心推介 食過番尋味啊喂~

🍡蕨餅丸子($45)
蕨餅咬落好煙靭 有抹茶🍵同黃豆粉兩種味道
仲有海量芋圓同白玉😍 係煙靭飽肚之選
個底配合啫喱口感嘅仙草 令整體口感更豐富

相信香港很多人都喜歡黃豆類食品飲品,大豆含有豐富營養和優質蛋白質。荃灣有一間《SOYmart by 豆乳狂人》,是一間香港本土連鎖豆品店,彩用非基因改造加拿大一級黃豆,而且磨漿過程都冇加消泡劑,店鋪除了有豆漿、豆腐花,豆卜等飲品食物,仲有豆乳飲品,還有粢飯、小食和糖水等。荃灣店鋪裝修走粉色青春可愛風格,周圍都見到有黃豆卡通,而且仲可以望到入面工場黃豆製作過程,令人大開眼界。牛油果吉列蝦青瓜絲粢飯$52華人飲豆漿很多時都會配上粢飯,牛油果吉列蝦青瓜絲粢飯材料非常豐富,最外層係粘軟既糯米飯粒,內層餡料有肉鬆、軟滑牛油果、脆脆吉列炸蝦、爽口青瓜絲、香甜玉子和油條,還有味道甜甜地的特調沙律醬,口感層次好豐富,味道不單調。黑白芝麻豆乳$32用了嚴選研磨的黑白芝麻,加入咗招牌非基因改造7.6特濃豆乳,口感濃厚,芝麻味濃郁,有啲似飲緊芝麻糊,非常香滑,味道不算甜,啱晒我口味。多芒楊枝甘露$48若論我最愛的港式糖水,楊枝甘露必屬第一。混合了鮮芒果、金柚子果肉、芒果汁、特調椰奶和滑溜西米,層次感豐富,毫不酸澀,充滿酸甜清新果香。名副其實的多芒,超級足料,整杯都是啖啖芒果肉,真材實料,應該是我食過最多芒果
牛油果吉列蝦青瓜絲粢飯
牛油果吉列蝦青瓜絲粢飯$52
黑白芝麻豆乳$32
多芒楊枝甘露
多芒楊枝甘露$48
若論我最愛的港式糖水,楊枝甘露必屬第一。混合了鮮芒果、金柚子果肉、芒果汁、特調椰奶和滑溜西米,層次感豐富,毫不酸澀,充滿酸甜清新果香。名副其實的多芒,超級足料,整杯都是啖啖芒果肉,真材實料,應該是我食過最多芒果肉的楊枝甘露。
1922 views
2024-10-10
牛油果吉列蝦青瓜絲粢飯
多芒楊枝甘露
今日嚟到荃灣海之戀,食完飯就好想飲豆漿~~咁就行過隔籬度買咗支豆漿,之前飲開都覺得幾好飲,所以就梗係揀佢啦🤩豆漿其實都好濃味,真係唔錯嘅~ 有豆味之餘都好香滑👍🏻不過出餐職員嘅服務態度就超級差下😅😅😅😅😅希望可以改善吓🥹😅 不過都要講返收銀嘅職員態度都好好嘅,只係出差嘅職員唔知咩事………至於環境方面就地下多垃圾都冇人清潔,不過我唔係堂食對我嚟講其實冇影響 #hkfoodblogger#igfoodie#igfood#igfoodporn #igfoodshare #美食推薦 #美食日記 #美食攝影 #相機先食
今日嚟到荃灣海之戀,食完飯就好想飲豆漿~~

豆漿其實都好濃味,真係唔錯嘅~ 有豆味之餘都好香滑👍🏻

2024-10-12 272 views
呢到的甜品真係又大碗又足料,見到滿到瀉,經過見到忍唔住買左三碗回家🤤😍❤️💥三色芋圓豆花🥛豆花頗重豆味,真心有超滑溜口感,覺得真材實料,面頭放上三色芋圓,煙韌有咬口,食完都幾飽肚,哈哈!!💥鮮芋泥桃膠小丸子🍡桃膠對女士幾好大家都知,配埋西米同椰奶,再加埋煙煙韌韌嘅小丸子、濃厚的芋泥,食落好滿足,又唔會太過甜,大讚!!💥多芒小丸子🍋小朋友都鐘意煙煙韌韌口感,芒果份量好多又大粒,夠新鮮又甜又多汁,真係名副其實多芒呀,小朋友食得好開心!唔講唔知,原來呢到都有小食提供,下次試埋炸物同粢飯,仲有多間分店,方便各大粉絲潮醒!!📍地點:SOYmart by 豆乳狂人 @soymarthk✨荃灣大河道100號海之戀商場2樓2036號舖✨將軍澳唐德街9號將軍澳中心G樓G01及G02號舖✨樂富聯合道198號樂富廣場A區1樓1168-1170號舖✨黃大仙正德街103號黃大仙中心南館地下G10A-G10B號舖✨沙田大涌橋路20-30號河畔花園地下28號舖#甜品 #荃灣 #將軍澳 #樂富 #黃大仙 #沙田 #豆乳狂人 #多芒小丸子 #人氣甜品 #人氣美食 #人氣王 #小丸子 #芋圓控 #甜品控 #美食推介 #美

💥三色芋圓豆花🥛

💥鮮芋泥桃膠小丸子🍡

💥多芒小丸子🍋

✨荃灣大河道100號海之戀商場2樓2036號舖
✨將軍澳唐德街9號將軍澳中心G樓G01及G02號舖
✨樂富聯合道198號樂富廣場A區1樓1168-1170號舖
✨沙田大涌橋路20-30號河畔花園地下28號舖

#甜品 #荃灣 #將軍澳 #樂富 #黃大仙 #沙田 #豆乳狂人 #多芒小丸子 #人氣甜品 #人氣美食 #人氣王 #小丸子 #芋圓控 #甜品控 #美食推介 #美食日記 #人氣商品

2024-10-11 333 views
豆乳狂人之前一直係自己嘅必食list中隔左咁耐終於試到佢地荃灣店!!估唔到menu選擇都幾多望住menu真係有選擇困難症全部都好吸引又多款式和風白玉 豆乳布丁 l 紅豆 l 特調椰奶 l 白玉 l 三色芋圓 l 黑糖好豐富嘅三色芋圓系列底下以香滑豆乳布丁。椰奶做base 再配上大大粒白玉同三色芋圓白玉香軟綿糯又唔會太黏牙芋圓煙煙韌韌 帶住芋頭同蕃薯香氣Oreo 奶蓋可可豆乳 珍珠 l 可可豆乳 l 芝士奶蓋 l Oreo粉好濃郁可可香嘅可可豆乳同時亦帶住Oreo曲奇甜味質感濃厚又滑 鍾意可可嘅一定會鍾意黑芝麻奶蓋豆乳 l 珍珠 l 豆乳布丁 l 芝麻奶蓋 l 黃豆粉豆香同黑芝麻絕對係最夾嘅組合之一除左豆乳外仲加入帶有充滿豆香嘅黃豆粉味道甘甜又帶淡淡焙香
豆乳狂人之前一直係自己嘅必食list中
隔左咁耐終於試到佢地荃灣店!!
估唔到menu選擇都幾多
望住menu真係有選擇困難症
全部都好吸引又多款式

好豐富嘅三色芋圓系列
底下以香滑豆乳布丁。椰奶做base
再配上大大粒白玉同三色芋圓

味道甘甜又帶淡淡焙香
Type of Meal
Tea
2024-10-09 249 views
今日同屋企人黎開荃灣,行過商場見到有豆乳狂人就把握機會去試吓,因為平時香港島冇得食😂我哋三個叫咗一個粢飯同埋一個榴槤豆腐花share😋榴槤奶蓋豆花- 真係啖啖榴槤肉,好香好滑好滿足😋- 豆腐花係滑嘅,不過味道偏淡🙈- 榴槤配豆腐花幾好食嘅,但係就會cum左豆腐花嘅味,所以如果鍾意豆腐味重嘅人就要揀過第二個combination 🙈🙈狂人粢飯- 成個姿飯好足料,好多肉鬆/菜脯,一咬落去脆卜卜㗎!個油條唔油!夠晒脆- 粢飯啲飯好適中,唔會話好黏牙或者好散👍🏽個人覺得可以再去,因為仲有好多款式未試✌🏽
榴槤奶蓋豆花
- 真係啖啖榴槤肉,好香好滑好滿足😋
- 豆腐花係滑嘅,不過味道偏淡🙈
狂人粢飯
- 粢飯啲飯好適中,唔會話好黏牙或者好散👍🏽

個人覺得可以再去,因為仲有好多款式未試✌🏽
TakeAway
多芒小丸子!👍超足料!😍芒果超甜!😍丸子又彈牙又好食!😍楊枝甘露底味道岩岩好!😍西米多到癲!😍性價極高!🙏希望可以開多啲分店!以後有好糖水甜品食!下次一定買多兩款試!又推👍大推!👉位置方便!👉環境舒服!
多芒小丸子!👍超足料!
😍芒果超甜!
😍丸子又彈牙又好食!
😍楊枝甘露底味道岩岩好!
😍西米多到癲!
😍性價極高!
🙏希望可以開多啲分店!以後有好糖水甜品食!
下次一定買多兩款試!又推👍大推!
👉位置方便!
👉環境舒服!
  • 多芒楊枝甘露
2024-10-07 252 views
朋友仔多次大推呢間豆乳甜品店今日經開海之戀終於都有機會買黎試唔使再得個恨字喇!😍樣樣都想試 所以買左三款返屋企食😋楊枝甘露、Oreo奶蓋同粒粒仙草多芒楊枝甘露超級足料🥭成碗都係滿滿既芒果同西柚肉加上特調椰奶同芒果汁唔係加左糖水死甜既味道好好食😍粒粒仙草配料豐富🍨除左芋圓外,仲有綠豆同西米雖然加左黑糖但甜而不漏食到最後都唔會覺得濟🤤Oreo奶蓋珍珠豆乳 🥛奶蓋味道好濃厚配料有大量珍珠同芋圓真係食甜品都食得飽豆乳好香 好出色👏🏻食過之後終於明白點解朋友仔咁推介完全無失望 以後經過都會買其他食物試下
朋友仔多次大推呢間豆乳甜品
今日經開海之戀
終於都有機會買黎試
唔使再得個恨字喇!😍

樣樣都想試 所以買左三款返屋企食😋
楊枝甘露、Oreo奶蓋同粒粒仙草

多芒楊枝甘露超級足料🥭
成碗都係滿滿既芒果同西柚肉
加上特調椰奶同芒果汁
唔係加左糖水死甜既味道
好好食😍

粒粒仙草配料豐富🍨
除左芋圓外,仲有綠豆同西米
雖然加左黑糖但甜而不漏
食到最後都唔會覺得濟🤤