在鰂魚涌茶餐廳選擇不多,芯韻小廚係一個好選擇,除左款式多,而且炒粉麵飯係即叫即炒。我叫左個黑椒牛柳絲炒意粉,真係香噴噴而且出哂煙,我同行同事都叫我俾小量佢食👍🏻D阿姐友善,會主動同客人打招呼,仲會記得D客人飲乜,勁….😮中午繁忙時段要等下位但都值得,因為阿姐手快腳快,落單快送歺快,價錢仲非常便宜,港島區難搵到的茶歺廳。
2024-05-17
Waiting Time
8 Minutes (Dine In)
$60 (Lunch)
2024-05-09 128 views
我在過去幫襯過早午餐,早餐時段中規中舉份量同價錢合理,吾太煩忙出餐都正常水準,餐廳設施就擺到明,唔想你坐得耐所以卡位設計到頂腳位。午餐堂食就無謂講,最近6/7次比我體驗都係唔鍾意咪唔好食囉。茶餐廳係咁架啦。在外賣平台早20min叫定外賣次次都係app顯示可取餐。實際係現場去到問佢未出,咁等一陣外賣枱無外賣再問佢先再睇到張單叫廚房做。所以最後要等多15min。每次都係咁黎次可以最後一次了,鰂魚涌大把食店吾洗揀黎間

2024-05-09
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$62 (Lunch)
2023-10-13 335 views
1.      奶茶,唔澀,有奶香有茶香,2.     快餐有飯,有湯有野飲,超值3.     即炒粉麵飯選擇多,份量足,白噴噴,炒嘢都幾有鑊氣 4.     亞姐服務態度好舊式茶記真係買少見少, 要多多支持
1.      奶茶,唔澀,有奶香有茶香,

2.     快餐有飯,有湯有野飲,超值

4.     亞姐服務態度好

舊式茶記真係買少見少, 要多多支持
2023-10-11
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
  • 星州炒米粉
我經常會去這間芯韻小廚,已經食開好多年了算是熟客一名,食物味道唔差,份量足,熱辣有獲氣,物超所值,地方亁淨,坐得舒服,我每次去到最喜歡叫佢地果啲即炒粉麵飯,然後叫杯凍飲,咁多年都保持水準,會繼續幫襯👍
2023-08-18 257 views
今日係芯韻叫咗個常餐做午餐,本身都食得好開心。因為佢個米線湯底味精唔太濃,但點知食食下有一條不知名既黑色物體浮上黎,望咗兩望原來係一條菜蟲。見到個下即刻食慾大減,連其他野都唔敢再食,亦都唔會再幫襯。
常餐
2023-08-18
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Lunch
2023-08-05 214 views
中午同同事,一起叫外賣,叫左 一個蒸排骨,陳皮鴨腿湯飯,重有福建炒飯。個蒸排骨同陳皮鴨腿湯飯都係午餐,包飲品同例湯,都係五十幾蚊,個湯飯係有一隻鴨脾,今時今日都叫平,份量十足,食物味道都唔錯,飯送又熱辣辣,正,最正得一提係個褔建炒飯,因為同事想食我地散叫,好似六十幾,勁大盒,又好味,最後食唔晒,雖然佢地冇豪華的裝修,係殘舊D,但係用心制作,今時今日所有物價上升,呢d舊式茶記真係買少見少,真係要好好珍惜
2023-07-21 218 views
星期五例行需要享受一頓美味的早餐才開始工作,點了一份喊牛肉炒蛋套餐配奶茶。咸牛肉炒蛋是一道經典的茶餐廳菜品,蛋炒得鬆嫩,與咸牛肉完美結合。配上方面茄汁豆和多士使整個套餐更加美味。接下來是這家茶餐廳的奶茶。它呈濃濃的茶色,帶著濃郁的香氣。第一口,我立刻感受到了茶的濃郁和奶的滑順。茶和奶的味道完美平衡,只是略嫌苦澀味不足。但絕對是一個理想的早晨飲品選擇。整體而言,這家茶餐廳的咸牛肉炒蛋套餐搭配奶茶是一個不錯的早餐選擇。它們以其豐富的味道和美味的組合讓我感到滿足。

2023-07-19 133 views
芯韻會係平時午餐快靚正會簡既一間餐廳先講嘢食,快狠準係基本,平時炒嘢都幾有鑊氣 ,最鍾意係食黑椒牛柳炒意粉,好香口又夠鑊氣又夠熱!價錢絕對對得上佢啲嘢食,聽聞得來又經濟, 大大盤夠飽肚,50-60 蚊 有咁既質素已經很不錯!平時啲阿姐嘅服務態度都唔錯,唔該前唔該後,繁忙時間就會收得快,所以唔洗等好耐!衛生程度就一般,有時枱抹得唔算好乾淨,餐具都會比杯熱水洗下。總括嚟講,性價比高,平時都會好鍾意幫襯呢啲經濟又性價比高既茶記
芯韻會係平時午餐快靚正會簡既一間餐廳

2023-03-21 270 views
Lunch每次要煩食咩都會諗起芯韻 呢間快靚正 選擇仲要勁多 所以食物都係即炒 好有獲條 而且份量大 真真正正既大件夾抵食! 平時叫外賣 用OpenRice pre order 唔洗10分鐘就拎得 超正

2022-11-22 350 views
咁有鑊氣買少見少👍👍👍特別D炒飯一流🥘🥘🥘繁忙時間都有小菜正呀☺️間鋪比較舊但我喜歡💕食得自在D尤其D啊姐,每日我食咩飲咩都記得夠曬人情味🥰🥰🥰🥰
咁有鑊氣買少見少👍👍👍
特別D炒飯一流🥘🥘🥘
繁忙時間都有小菜正呀☺️

間鋪比較舊但我喜歡💕食得自在D
尤其D啊姐,每日我食咩飲咩都記得
夠曬人情味

🥰🥰🥰🥰

2022-11-22
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
上年係附近開工無意之中發現這間小廚,啲炒粉麵我最鍾意食,感覺師傅用心做食物,餐廳環境乾淨又衞生,員工好有禮貌,好的餐廳已經越來越少,家住將軍澳,所以每次過海肚餓時必定特登去幫襯,每次食飽之餘感覺好值得👍

2022-10-10 182 views
食物質數差還要有昆蟲,白白浪費了3個大洋買杯凍0水!職員態度越來越惡劣,炒河和他們的面口一樣都是鑊𤏪!又少了一間可買外賣的地方!本來覺得炒粉麵幾好,現在越來越不衛生又多地盤佬,看來都只有這些人才會長期光顧!捱到今日好心就做好些!食物質數差還要有昆蟲,白白浪費了3個大洋買杯凍0水!職員態度越來越惡劣,炒河和他們的面口一樣都是鑊𤏪!又少了一間可買外賣的地方!本來覺得炒粉麵幾好,現在越來越不衛生又多地盤佬,看來都只有這些人才會長期光顧!捱到今日好心就做好些!
捱到今日好心就做好些!
捱到今日好心就做好些!
2022-10-10
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
這個價錢,一啲都唔平,但係滑蛋只係比咗個蛋花汁,我諗唔知有冇半隻雞蛋,雖然知道這裡租金貴,燈油火蠟人工都係錢,但係冇理由會這樣做食物,睇到都唔想食。如果覺得價錢平,可以買貴啲,等人家有個選擇。用這種心態去經營一間餐廳,不如唔好做,執咗去好過……….

滑蛋蝦仁飯
TakeAway
2020-03-26 1767 views
經OpenRice Apps去訂午餐原來有優惠呀😍又方便又快趣,訂完到時去取午餐即可,值得推介👍🏻👍🏻這間餐廳還是第一次食,買了外賣家鄉炒米粉,😋做得不錯而且好足料又大盒。我自行加了辣椒蘿蔔,哈哈增添味覺🤪如果多啲食肆有外賣優惠就最好👏🏻👏🏻Open rice 你哋要努力呀💪🏻💪🏻
經OpenRice Apps去訂午餐原來有優惠呀😍
又方便又快趣,訂完到時去取午餐即可,值得推介👍🏻👍🏻
如果多啲食肆有外賣優惠就最好👏🏻👏🏻
Open rice 你哋要努力呀💪🏻💪🏻
2019-10-12 1346 views
每次有屋企人生日/過節人數都要成圍枱😂屋企開大餐都離不開個幾款,到會當然係其中之一咩年紀都啱😊之前試過D到會都係得其中一兩款比較好味,真係估唔到e間每款都可以咁有水準🤤🤤🤤難得👍🏼
TakeAway
中式到會