2022-09-01 807 views
2022年9月1號在職員餐廳叫糊腐乳通菜,在腐乳通菜裏面有一隻小昆蟲,已經不是第一次了,這裏衛生非常之差。咁同職員講咗,但只是收咗碟野就算啦!來這間食飯要小心D!
2022年9月1號在職員餐廳叫糊腐乳通菜,
椒絲腐乳通菜
2022-09-01
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
$50 (Lunch)
2018-02-03 2456 views
在理工大學的晚上,到了要去食晚飯的時間,當然可以行去尖東或者佐敦,兩個方向都係十五分鐘左右就可以找到各式美食「盡收肚底」。但如果工作繁忙,只想快點醫肚然後盡快從投工作的話,那理工大學的員工飯堂- 茶室 是一個很好的選擇。內裏其實就像一般的茶餐廳,看到這杯奶茶用的都是傳統大排檔得厚杯就略知一二。不過,就只有這杯香濃奶茶會用這大排擋厚杯。若然你要咖啡或者鴛鴦,就會用返普通透明塑膠杯了。一般的小炒、小菜、咖哩和燒味飯都有提供。但我寫這一個食評是誠意推介給大家一個很好味的豬肉山套飯。說實話其實就是一個立體的豬肉餅,真材實料,一整個鹹蛋黃奉上而且豬肉山的底部還有一層滑滑的蒸水蛋。簡單的加些豉油,已經美味十足。就這樣簡單單單的一頓飯,正氣、好味又方便。配埋杯奶茶,整個人充好電又要回實驗室工作了。註:茶室的晚餐套餐餐牌是定期輪流轉換的。大概一個星期會轉一次,所以豬肉山並不是是旦晚走落去都會食到。就要看那星期的餐牌有沒有豬肉山了。因為是員工飯堂,所以理論上都是要職員攜同朋友才可以進入。想試吓呢個豬肉山,就睇下你有冇理工職員朋友或持有舊生證的校友了。

豬肉山
奶茶
豬肉山
奶茶
  • 香滑奶茶
2018-01-29 1373 views
朋友係大學員工所以約佢去 茶室 食晚飯一般嚟講呢個係接待 大學職員 嘅小型餐廳但佢晚飯竟然有 小菜食你可以揀蒸魚 金菇肥牛煲 京都骨 等等朋友話 佢最出名 係下午茶 有超大份嘅炸雞扒炸雞扒 仲大過一個成人嘅面新鮮炸起 咬落去脆卜卜 超好食
朋友係大學員工

朋友話 佢最出名 係下午茶 有超大份嘅炸雞

炸雞扒 仲大過一個成人嘅面

新鮮炸起 咬落去脆卜卜 超好食
2017-07-19 1584 views
路經POLYU, 又約下舊同學食下飯, 平時都係食下舊CAN 拉麵/咖哩飯, 去到舊CAN先知中伏!  暑假拉麵冇開到暑假舊CAN冇乜選擇, 唯有去STAFF CAN 試試之前食飯時間STAFF CAN 都好似好多人, 唔知佢地係埋單定係排緊隊, 但冇法, 舊CAN 冇野食! 等得耐都照等!等左10分鐘終於有位....見個人地個常餐幾吸引, 又唯有跟住嗌啦常餐有三樣野揀, 先揀扒 (豬扒/ 雞扒), 然後揀粉( 公仔麵/通粉/意粉 (好似係)), 最後揀粉O既兩款配料, 又係腸仔火腿餐肉之類. 再配埋麵包同埋炒蛋, 仲有多杯飲品,嗌完先知太多野好大機會食唔哂!半隻手掌咁大塊O既雞扒又脆又JUICY! 熱辣辣, 正! 係D 炒蛋生左少少, 淨咁D,非常飽, 飽飽飽!!!!!

暑假舊CAN冇乜選擇, 唯有去STAFF CAN 試試

嗌完先知太多野好大機會食唔哂!

半隻手掌咁大塊O既雞扒又脆又JUICY! 熱辣辣, 正!

係D 炒蛋生左少少, 淨咁D,

非常飽, 飽飽飽!!!!!

常餐
2017-07-10
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$35 (Lunch)
常餐
  • 雞扒
2014-03-23 1987 views
由於今天要去理大工作,中午lunch, 理大職員就帶我們一TEAM去staff canteen 。其真呢間野都是UNDER x 心集團。由於是Staff canteen, of couse staff price$30一個是日午餐精選堅要有STAFF CARD先可以食。我選了午餐F,超抵$30一個SET,有野飲。評:一個正常茶餐廳的SET,比茶餐廳整齊清潔,外貌整得幾好,我叫太陽蛋,堅太陽,正,絕對食下去有蛋汁MIX飯,白飯都軟硬適中,份量相對少,而肉豬扒相對薄同細,一個午飯我都係ARM ARM好,洋蔥汁不是SALTY,加埋杯凍0茶,都OK飽。 6/10其他人選了蝦人炒飯,海南雞,整得好靚,企理。8人共食了$281 連凍飲,抵食之選。下次希望有機會試咕嚕肉,見其他人叫一道一道菜Share,都不錯。

$30一個是日午餐精選堅要有STAFF CARD先可以食。

我選了午餐F,超抵$30一個SET,有野飲。

其他人選了蝦人炒飯,海南雞,整得好靚,企理。

8人共食了$281 連凍飲,抵食之選。

2014-03-20
Waiting Time
8 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch