2022-04-21 504 views
生日禮遇就過期,拿拿臨黎番Starbucks 換左張券,可以揀任何一款食物或者飲品。我最中意食巴斯克蛋糕,濃郁既芝士、表面焦焦地既效果,真係好吸引呀🤩第一次去個陣個蛋糕賣曬,店員主動話可以第二日打電話去問下有貨未。都幾nice

今次Starbucks新野,荔枝碟豆花系列有兩杯新飲品,因為我係新會員有張coupon買一送一6月尾到期,就同🤴🏻一人一杯試新嘢😍😍~~~荔枝碟豆花烏龍茶~~~$41上面紫色下面橙色嘅烏龍茶,其實都幾靚,打完卡撈勻後顏色有少少變淺色😅😅,味道就喺荔枝烏龍茶囉!荔枝味幾重,烏龍味一般!但都係建議少冰😜😜真係有兩粒大大嘅荔枝肉仲要冇核嫁🤗🤗~~~荔枝碟豆花忌廉星冰樂~~~$45呢杯顏色仲靚🥰🥰!紫紫白白咁超夢幻,加左cream雖然荔枝味冇烏龍茶個杯咁濃,但多咗份柔滑嘅甜味,反而鍾意呢杯多啲😚😚

~~~荔枝碟豆花烏龍茶~~~$41
荔枝碟豆花烏龍茶

~~~荔枝碟豆花忌廉星冰樂~~~$45
荔枝碟豆花忌廉星冰樂

2021-06-03
$45 (Other)
荔枝碟豆花忌廉星冰樂
2020-06-16 315 views
果漾洛神花冷萃咖啡@starbucks 20週年優惠 2020年推出的逢星期2 20蚊一杯 ,3款揀1款我見張圖幾好就揀左佢,一心諗住午後唔好咁飽就無揀星樂冰可能我飲唔慣齋啡類型,只覺得又酸又苦,飲唔到洛神花味,公平地講係好有咖啡味ge,都香ge,但加左酸味就覺得怪,最終飲左幾啖就放棄,食左杯底的西柚就算了 ,西柚新鮮。個杯係幾靚,好像係茶飲的新杯,有品味,影相影出來幾好,岩打卡。如果宜家再俾我揀1次 我絕對會揀星樂冰
果漾洛神花冷萃咖啡@starbucks 20週年優惠
2020年推出的逢星期2 20蚊一杯 ,3款揀1款

我見張圖幾好就揀左佢,一心諗住午後唔好咁飽就無揀星樂冰

可能我飲唔慣齋啡類型,只覺得又酸又苦,

個杯係幾靚,好像係茶飲的新杯,有品味,
影相影出來幾好,岩打卡。

如果宜家再俾我揀1次 我絕對會揀星樂冰
果漾洛神花冷萃咖啡

2019-11-05 263 views
萬聖節又到 ,starbucks 季節限定,推出兩款特飲 詭魅咖啡星冰樂 和 南瓜批鮮奶咖啡。今次試下伏吾伏,點咗詭魅咖啡星冰樂。 由黑芝麻、紅豆蓉、咖啡製作而成的沙冰,配上鮮忌廉!就像中式糖水的芝麻糊和紅豆沙混合加入咖啡,中西合璧,大膽創新! 味道有點不習慣,稍嫌過甜,蓋過咖啡的香味,質感有點傑身!如喜歡芝麻糊和紅豆沙的朋友 可以試下這款咖啡,但建議少甜!

詭魅咖啡星冰樂

如喜歡芝麻糊和紅豆沙的朋友 可以試下這款咖啡,但建議少甜!
2019-10-26
Type of Meal
Tea
2019-02-14 330 views
春節假期食得太多,係時候要減一減,所以lunch都只係食三文魚忌廉芝士三文治、肉桂丹麥酥,加杯焦糖Cappuccino,仲要係兩個人分。杯咖啡的確唔錯,味道香濃,奶泡香滑,佢加咗焦糖,飲落零舍香甜。件三文治唔知點解要整到綠色,個樣有啲怪,味道又食唔出綠色究竟係咩嚟。煙三文魚鹹鹹地,但係又食唔到有芝士味,整體味道只是過得去。肉桂丹麥酥好鬆脆,有少少驚喜,因為有乾提子做餡,甜甜地,好食。下次來,都係唔食三文治,要專攻丹麥酥、牛角包嗰類食品,因為佢地整得幾香脆鬆化。

2019-01-15 143 views
平日鐘意嘆咖啡的我,同朋友傾下計,消磨時間都會去下Starbucks 坐下,去到更有兩款我好鐘意食既甜品,今日我食其中一款我鐘意食的甜品,就係藍莓Cheese Cake➕我愛喝的熱齋啡,朋友就食肉鬆卷➕熱齋啡😊😊😊😊藍莓芝士蛋糕——-平日都會買藍莓生果食,所以蛋糕面頭鋪滿藍莓正👍蛋糕芝士味夠濃郁,餅底夠脆👍👍👍肉鬆卷—-朋友次次都係叫呢個食,佢話好好食🤣🤣🤣🤣咖啡——-香濃夠熱✌️✌️
肉鬆卷—-朋友次次都係叫呢個食,佢話好好食🤣🤣🤣🤣
咖啡——-香濃夠熱✌️✌️

2018-10-02 184 views
自讀書時期已開始光顧, 不論溫書或純粹消磨時間, 星巴克都係其中一個好選擇作為全球知名咖啡店, 分店隨處可見, 當然味道也有保証。餐飲冷熱選擇繁多,也有西餅蛋糕有包類..記得有一陣子很沈迷熱的green tea latte, 最近就喜歡Latte,隨心吧, 反正基本上試過的分店味道和水準都統一, so far 沒試過有偏差雖然我不是咖啡迷, 也沒有這方面的專業知識, 但多年來對星巴克也抱存欣賞。這次另叫了一件朱古力丹麥酥$19, 朱古力適中不會偏甜, 翻熱後仍香脆可口。

2018-02-20 267 views
過年前,為了換特別版利是封,所以預購了些電子咖啡卷,還贈送了一張買一送一的電子 coupon。不過有效日期很快會到,所以,今天一早趁仲記得張 coupon 未過期,就到了咖啡店買咖啡飲。時間尚早,所以,客人唔多。咖啡店正在推廣緊新飲品,【海鹽焦糖脆脆朱古力咖啡】和【沖繩黑糖鮮奶咖啡】,一於每樣買一杯試下。【海鹽焦糖脆脆朱古力咖啡】面頭有好多朱古力碎粒,奶泡上面就見到啲焦糖漿。攪幾攪之後,試飲一啖,感覺有少少鹹味,好古怪。連忙將杯嘢徹底攪勻,好讓焦糖盡量溶入咖啡內,希望把鹹味變為甜味。好彩,好快杯嘢正常番,仲飲到好濃的朱古力味。【沖繩黑糖鮮奶咖啡】鮮奶咖啡一般都知係會淡咖啡一啲,都預咗。不過,又估唔到加咗黑糖之後,杯咖啡又幾好飲,又唔太甜。總結: 我會推介【沖繩黑糖鮮奶咖啡】,而【海鹽焦糖脆脆朱古力咖啡】就不建議了。

時間尚早,所以,客人唔多。

【海鹽焦糖脆脆朱古力咖啡】

【沖繩黑糖鮮奶咖啡】

2018-02-18
Type of Meal
Breakfast
2018-02-10 141 views
基本上咖啡係我精神食糧 , 所以我經常都會得閒買杯咖啡飲,唔同嘅區域都會去買下starbucks但冇諗到今日買杯咖啡 一打開杯蓋來杯咖啡得7成, 泡沫佔一成~ 我從來未試過買過一杯starbucks係少得咁可憐, 而我頭先好趕時間,所以沒有返轉頭問店員, 點解西環.上環 .中環.柴灣.銅鑼灣. 長沙灣分店......... 一般都有八成半 ,都唔會好似呢杯咁樣😤😤😤😤😤😤同步買兩杯一杯差咁遠!!!
, 泡沫佔一成
~
同步買兩杯一杯差咁遠!!!

2017-12-13 145 views
放假無無聊聊...走咗去荃灣愉景新城新開既 Ikea 行...行到攰攰地就落咗去 Ground Floor 嘅 Starbucks 食個 Tea!咁啱之前收到佢哋 sent 嚟既 email 通知..話出咗啲 Christmas 特式咖啡同疍糕...咁就當然要試試新口味啦!杯咖啡係 tall size $42...個名叫做聖誕樹特濃朱古力咖啡 (Dark Mocha)!感覺吾係太濃味,跟普通 Mocha 分別不大。飲吾出 Dark Chocolate 味道!疍糕$34...叫 Matcha Cake!其實係一件綠茶流心蛋糕...做得吾錯,而且綠茶味相當重!尤其係 heat 熱咗...暖暖哋幾好食!
DarkMocha  +  Motcha  Cake
2017-11-29
$76 (Tea)
DarkMocha  +  Motcha  Cake
2016-07-03 528 views
頭先買左個辣肉腸包試下,$25貴過平時麵包多多聲。但果然係質素高啲。返屋企叮10秒食,感覺仲係好新鮮!唔知點解個包皮好脆口,食落好健康,因為只係包嘅話,冇咩味的。有啲黑色粒粒係面,估計係胡椒小粒,所以包冇味,但mix左粒粒就好味喇,有啲辣辣地咁好特別條腸本身都有辣味嘅,好香口,平時唔食致癌肉嘅我都食晒

條腸本身都有辣味嘅,好香口,平時唔食致癌肉嘅我都食晒
2016-02-28 348 views
今日放假,終於可以用呢幾日WHATSAPP朋友GROUP入面係咁SHARE個張買一送一STARBUCKS飲品劵!黎到荃灣愉景新城,那條長長嘅人龍,那唯一嘅3半到5半,因為買一送一,吸引咗好多人黎飲!可能係平時買起嘅人、可能係老闆萬歲之後幫忙嘅跑腿、亦有姊妹兄弟情侶夫妻、當然更不少得偷懶蛇經過一個小時嘅消磨戰,終於到我地叫了,服務員不停地做左一個幾鐘依然友善,依然畫笑哈哈,依然問你個姓氏,呢個就係STARBUCKS服務上既過人之處!我叫咗自己嘅至愛亦係新產品:紅豆抹茶星冰樂®Green Tea+ Red Beans Frappucino® Blended Beverage男友叫了COFFEE SERIES:焦糖咖啡星冰樂®Caramel Frappuccino® Blended Beverage我那個好好飲!紅豆大大粒,係高質蜜紅豆,GREENTEA完全係掌握之中嘅質素!STARBUCKS必選嘅GREENTEA LATTE SERIES濃郁嘅抹茶加上紅豆,撞埋一起那種效果,係搵5到第D可取締嘅組合!PERFECT!而男友個杯亦不錯,超甜嘅焦糖調落苦澀嘅咖啡,兩耆並溶在一起,帶來跟普通白沙
今日放假,
終於可以用呢幾日WHATSAPP朋友GROUP入面
係咁SHARE個張買一送一STARBUCKS飲品劵!

黎到荃灣愉景新城,那條長長嘅人龍,
那唯一嘅3半到5半,
因為買一送一,吸引咗好多人黎飲!

可能係平時買起嘅人、可能係老闆萬歲之後幫忙嘅跑腿、
亦有姊妹兄弟情侶夫妻、當然更不少得偷懶蛇

經過一個小時嘅消磨戰,終於到我地叫了,
服務員不停地做左一個幾鐘依然友善,依然畫笑哈哈,

我叫咗自己嘅至愛亦係新產品:
男友叫了COFFEE SERIES:

我那個好好飲!
紅豆大大粒,係高質蜜紅豆,

濃郁嘅抹茶加上紅豆,撞埋一起那種效果,
係搵5到第D可取締嘅組合!PERFECT!
而男友個杯亦不錯,超甜嘅焦糖調落苦澀嘅咖啡,
兩耆並溶在一起,帶來跟普通白沙糖咖啡比不上的口感跟黏滑度!
星冰樂帶來嘅短暫腦麻痺!好刺激
2014-05-24
Waiting Time
60 Minutes (TakeAway)
$25 (Tea)
2015-05-27 500 views
買完嘢,去左Starbucks買杯:碎朱古力忌廉星𣲙樂($36)tall(少cream)杯嘢飲好夠凍!忌廉亦都好香滑,朱古力醬更加唔駛講!—超香又唔太甜!星冰樂係冰多,但我飲都D朱古力奶,而且D冰好似加左OREO咁!雖然貴就貴左D,但都幾值得花錢買嚟飲!下次一定會再試!
買完嘢,去左Starbucks買杯:
碎朱古力忌廉星𣲙樂($36)tall(少cream)
雖然貴就貴左D,但都幾值得花錢買嚟飲!
下次一定會再試!

碎朱古力忌廉星冰樂
  • 碎朱古力忌廉星冰樂
2015-03-23 218 views
經過充實的一周終於捱到星期五,午飯後在公司釣魚,決定來杯咖啡叉叉電,否則難捱到收工。黑色星期五的星巴克店來已有滿滿的客人,所以只好買外賣來杯 vente hot latte, 等了十分鐘,來一口熱騰騰的咖啡,奶煮得滑滑如絲帶出淡淡的咖啡香,整個人立即喚醒。感謝店員親切友善的服務,your coffee makes my day

熱拿鐵
2015-03-13
TakeAway
$39 (Tea)
熱拿鐵
2015-02-18 142 views
今日公司早收工,又唔想禁快返屋企,於是去左荃灣愉景的starbucks飲咖啡,為今晚漫長既團年飯充電一下。叫左杯ice latte,奶味足夠,啡與奶的比例總算配合得到,飲第一啖都無咩問題,但再細飲時,唔知係咪因為當時煮啡既職員邊傾邊煮,煮啡煮過左時間關係,總覺會有d微苦帶燶的味…,而少了latte應有的香滑。令到這杯啡略有美中不足之處……環境方面,地方都唔錯,一邊聽音樂,一邊品啡,是其一個賣點,但座位方面略欠整潔,多個坐位台面仍有上一位客人的殘餘垃圾,當時職員大約四位,一人沖啡,一人沖茶,另外兩位…,不斷聊天,但沒理會店面清潔狀況,最後我要作為客人自己執干淨才能坐! 個人認為,這是另一個該店需改進之處。

2015-02-18
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)