2023-09-03 389 views
今次趁假期出下街,去E-Max有個細outlet睇下,出開黎就梗係順便食埋飯,見呢間坐位裝修都幾靚,我就揀左呢間餐廳啦😛佢地就有set menu包餐湯,主菜同一杯野飲,仲有個兒童餐menu,用架車仔裝野食幾得意咁😄 見都多家長帶小朋友黎食咁我地兩個人各自揀左一份set lunch,其中一份係all day breakfast($76),佢呢份餐好豐富,首先就餐已經有碗甘筍湯,然後有份巴馬火腿既藜麥沙律,個沙律幾好食,落左d醋幾夾👍🏻 主菜入面有塊薯餅炸得幾脆,仲有蒜蓉包都好香,跟住兩塊大雞扒真係落重本,亦都烤得好食,同埋個炒蛋都係滑既🤩 茄汁焗豆就睇個人喜好,唔係個個鐘意食,不過我都岩食既😆另一份就叫左加拿大無骨豬扒配意粉($118),呢個睇相可能覺得細細塊,其實都好厚,切開佢好有肉汁,同埋d意粉都多,茄子+翠玉瓜雖然係伴碟,佢都整得好食😋餐飲我地叫左杯熱榛子咖啡(+$12),呢杯野無論賣相定味道都好好,係d正既咖啡店質素,鐘意飲咖啡既話就算+$12都抵嗌☕️ 另一杯就要佢跟餐既菠蘿有機奇亞籽綠茶,我就未試過呢個飲品所以想試下,又幾好飲,果汁味甜甜地又有d果肉係底,幾有口感,都唔錯😉呢間

呢間餐廳個set lunch都幾抵食,又大份,味道又唔錯,仲有兒童餐比小朋友,真係幾正🤩
2023-09-03
$110 (Lunch)
2023-08-30 28 views
而家我哋盡可能外出用餐都會選擇親子餐廳👨‍👩‍👦🍽️BB開心👶🏻😃爸媽又舒服🤣win win✌🏻✌🏻早幾日係九龍灣行完街🛍️就去咗Su Casa親子餐廳👩🏻‍🍳👨🏼‍🍳🍴餐廳分咗2個區域,遊樂區🧸&進食區🥢可以同BB一齊用餐享受美食,又可以比BB 消放吓電🪫Party遊樂區空間好大🎉足夠小朋友走嚟走去👟💨設有小朋友玩具🪀有board games 🃏&足球機🥅大人,細路都啱玩呀😀環境設計以清新.自然.輕盈嘅感覺🌱🌵令人覺得好舒適,好適合大家包場輕輕鬆鬆咁玩🕹️牆壁上仲有自然風嘅圖案,啱晒影相打卡🤳而進食區,以簡潔.精緻.高雅嘅概念🔅💡柔和而溫暖的燈光,感覺好舒適🛋️📝餐單都有好多選擇,我哋就點左2份Set Lunch😍🐷加拿大無骨豬扒(配薯條) ✨厚切嘅無骨豬肉扒,扒烤至金黃色,充分熟透,豬肉保持多汁嫩嫩嘅口感, 搭配脆口的薯條,令整道菜口感更豐富🐮紐西蘭牛西冷(配意粉)✨牛肉肉質鮮嫩多汁搭配意粉,味道和質感獲得平衡。意粉融合牛肉的肉汁,為整道菜帶嚟豐富嘅層次感🎃南瓜餐湯✨南瓜甜味濃郁和湯感滑順☕️手工咖啡🔅榛子咖啡🌰🔅焦糖咖啡✨咖啡口感清澈,輕盈,可以突顯出咖啡豆的酸度和果香;🦪精選生蠔✨生蠔味

📝餐單都有好多選擇,我哋就點左2份Set Lunch😍

🐷加拿大無骨豬扒(配薯條)

🐮紐西蘭牛西冷(配意粉)

🎃南瓜餐湯
✨南瓜甜味濃郁和湯感滑順

☕️手工咖啡
🔅榛子咖啡🌰
🔅焦糖咖啡
✨咖啡口感清澈,輕盈,可以突顯出咖啡豆的酸度和果香;

🦪精選生蠔
✨生蠔味道鮮美&鮮甜,有濃郁的海洋風味。肉質柔軟且滑順,仲有微妙的鹹味

🍰藍莓芝士餅
✨酸甜的藍莓和濃郁的芝士口感,讓人垂涎欲滴。口感通常柔軟,濕潤

👦🏻👧🏻餐廳仲有提供3款特別為小朋友設計嘅Kids Menu,都會用車車🚗盤裝,食物色彩繽紛🌈

呢度仲有顏色筆🖍️填色紙&小玩具比BB玩,
爸爸媽媽就可以舒舒服服食返餐啦😋

有得玩,有得食,消磨咗一個下午😝正‼️下次過嚟九龍灣,再食過先😘
2023-08-29 38 views
Su Casa 舖面面積大,而且有兒童餐揀,好適合一家大細喺度玩同食。-紐西蘭牛西冷配薯條 $138西冷排牛味濃郁,亦做到我想要嘅熟度,食落口好嫩,一啲都唔韌,而且好Juicy。薯條炸到好脆,忍唔住係咁點芥末醬同番茄醬嚟食。-澳洲盲曹魚柳伴西西里蜆肉汁配意粉$126盲曹魚柳嘅魚皮煎得好香,魚肉嫩滑,喺魚柳下面有蜆肉舖底,鮮味十足,配埋醒胃嘅西西里汁,胃口大開。-菠蘿有機奇亞籽綠茶 +$0跟餐附送呢杯健康飲品,一嚟唔會好甜,二嚟有真菠蘿肉同奇亞籽,重有淡淡嘅綠茶香。-熱鮮磨咖啡 +$8可以自己選擇加唔加奶,咖啡香濃,好提神!跟餐重有蘑菇忌廉湯

-紐西蘭牛西冷配薯條 $138

-澳洲盲曹魚柳伴西西里蜆肉汁配意粉$126

-菠蘿有機奇亞籽綠茶 +$0

-熱鮮磨咖啡 +$8
可以自己選擇加唔加奶,咖啡香濃,好提神!

跟餐重有蘑菇忌廉湯

Su Casa店舖裝修好靚😍位置都容易搵到👍🏻好方便比媽媽有機會休息下🤪Set Menu 有多款選擇🤩仲有附送菠蘿有機奇亞籽綠茶👍🏻想飲其他飲品都可以加$6-12就可以揀其他唔同飲品☺️ 惠顧套餐仲可加配其他美食👍🏻我地一黎到就見到門口有生蠔🦪😍做緊買一送一優惠‼️咁抵當然加生蠔食啦🤪+$48 精選生蠔2隻 🦪我地叫兩個套餐叫晒生蠔🦪😆揀左兩款唔同味道😋店員有禮好細心講解每款生蠔食既先後次序,同講佢地有咩分別👍🏻Africa Rock 南非🇿🇦睇落大大隻已經流晒口水🤤呢款食落去海水味少啲,比較清甜,我本身好鍾意食帶少少甜生蠔🦪Solie Manger 法國🇫🇷呢款呢一望落去生蠔個邊位已經好唔同,食落去好正,第一啖海水味好濃,再食落去蠔味好出,好特別🤪食完4隻都唔夠喉要再叫多4隻🤭跟住叫左杯咖啡☕️好嘆好享受😚好鍾意佢用藍色杯裝咖啡,感覺好Relax 😌B.煙三文魚香草忌廉闊條麵佢擺盤好靚😍煙三文魚闊條麵都好入味😚因忌廉汁整得好Creamy 可以掛到闊條麵👍🏻H.紐西蘭牛西冷配薯條🍟估唔到佢地好認真好問幾成熟👍🏻👍🏻黎到都好大碟😆食落去牛味都幾重,配埋醬汁食好惹味😋除左牛扒好味佢地既配菜都唔錯

Africa Rock 南非🇿🇦

Solie Manger 法國🇫🇷

食完4隻都唔夠喉要再叫多4隻🤭
跟餐生蠔2隻
👍🏻
H.紐西蘭牛西冷配薯條🍟
估唔到佢地好認真好問幾成熟👍🏻👍🏻黎到都好大碟😆食落去牛味都幾重,配埋醬汁食好惹味😋除左牛扒好味佢地既配菜都唔錯👍🏻尤其是個烤蕃茄🍅好甜好多汁🤩仲有佢地個是日餐湯好好飲南瓜湯😍好濃郁好鍾意❤️
H.紐西蘭牛西冷配薯條
細佬小朋友當然揀佢地最鍾意既兒童餐啦👦🏻
佢地好細心仲可以揀唔同顏色嘅車仔食盤👏🏻男仔女仔都可以揀自己鍾意食既餐啦☺️

細佬揀左兒童餐 B
(炸魚薯條,牛油栗米,菠蘿片,橙汁)
每個小朋友都鍾意食,一黎到就好開心話好靚呀樣樣都好似好好味😋急不及待就攞薯條食😆阿媽見佢咁好味咁都忍唔住攞黎食下🤭
兒童餐 B (炸魚薯條,牛油栗米,菠蘿片,橙汁)
門口食完飯仲有得扭蛋,店員會有coin比小朋友☺️
佢地呢間親子餐廳除左食物好味之外,佢餐廳有分兩區域,一邊係淨坐食區,食下野,另一邊係Party Room區可一邊食一邊玩遊戲!❤️照顧到大人細路需要👍🏻👍🏻
見到佢地仲有得包場開party🎉
咁大個場又有野玩又有美食,價錢仲好優惠👍🏻真係好心動💗

跟餐生蠔2隻
H.紐西蘭牛西冷配薯條
兒童餐 B (炸魚薯條,牛油栗米,菠蘿片,橙汁)
2023-08-20 1106 views
餐廳位於九龍灣國際展貿中心地下在九龍灣地鐵站向德福廣場2期,見到uniqlo落一層扶手電梯就會到接駁巴士上車後5至8分鐘,視乎交通路面情況就會到達。九龍灣國際展貿中心地下有名店outlet行到肚餓無晒電我就去左非常多人排隊的Su Casa睇返餐牌最貴的牛扒餐只係$138仲特設兒童區比小朋友邊食邊玩兒童餐$68無論大人小朋友都好喜歡呢間餐廳餐廳自然受歡迎。今日我們在中午時分黎食排隊五至10分鐘職員安排有檯入座餐廳主打西餐餐廳門口好大個餐牌,非常易睇有all day breakfast 意大利飯肉類有豬扒,牛扒,魚生蠔買一送一等等我們今日叫左西冷$138,all day breakfast $76,叫左主餐類仲可以用優惠價叫小食加配生蠔2隻$48,藍莓芝士蛋糕$24餐飲叫左加$12我hazelnut latte同埋加$10洋甘菊花茶西冷可選飯意粉薯條叫左middle well非常多肉汁沒有筋非常淋薯條脆卜卜少少鹽調味剛剛好好好食😋all day breakfast 蛋炒得好滑2塊雞扒-由於沒有汁,比較乾身食落有驚喜因為雞肉都算滑蒜蓉多士脆卜卜,好香蒜蓉味炸薯餅脆,三角型,有質素蕃茄大大塊多
餐廳位於九龍灣國際展貿中心地下
在九龍灣地鐵站向德福廣場2期,
見到uniqlo落一層扶手電梯就會到接駁巴士
上車後5至8分鐘,視乎交通路面情況就會到達。

九龍灣國際展貿中心地下有名店outlet
行到肚餓無晒電
我就去左非常多人排隊的Su Casa
睇返餐牌
最貴的牛扒餐只係$138
仲特設兒童區比小朋友邊食邊玩
兒童餐$68
無論大人小朋友都好喜歡呢間餐廳
餐廳自然受歡迎。

今日我們在中午時分黎食
排隊五至10分鐘職員安排有檯入座
餐廳主打西餐
餐廳門口好大個餐牌,非常易睇
有all day breakfast
意大利飯
肉類有豬扒,牛扒,魚
生蠔買一送一等等

調味比較健康
粒粒磨菇

咖啡非常香,拉花靚

生蠔大大隻肥美😋

職員雖然忙,態度十分友善
野食上檯都夠熱
坐位好闊落
天花裝水晶吊燈好靚

2023-08-20
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$138 (Lunch)
  • 洋甘菊茶
  • 全日早餐
  • 西冷
早兩日同小朋友去九龍灣E-max玩😘無意中見到 Su Casa 親子餐廳🍴小朋友已經俾門口嘅扭蛋、氣球🎈同佈置🎨吸引住咁我地就入去食午餐🥣啦~呢度環境空間感十足令人可以好好享受食野嘅時間除咗用餐區,仲有個Party Room 玩樂區🎪食飽可以過黎玩遊戲☺️🍱兒童餐 熱狗腸仔芝士通心粉小朋友可自選食物車嘅顏色🚗芝士通粉唔膩 仲有粟米🌽泡芙係最愛嘅士多啤梨🍓 小朋友表示讚不絕口🥰🐄紐西蘭西冷牛扒肉質嫩滑 搭配特製醬汁 口感豐富🐖加拿大無骨豬扒豬扒好厚身 份量十足 入口啖啖肉👍🏻 煎得好香脆 肉汁好Juicy😍
早兩日同小朋友去九龍灣E-max玩😘
無意中見到 Su Casa 親子餐廳🍴
小朋友已經俾門口嘅扭蛋、氣球🎈同佈置🎨吸引住
咁我地就入去食午餐🥣啦~

呢度環境空間感十足
令人可以好好享受食野嘅時間
除咗用餐區,仲有個Party Room 玩樂區🎪
食飽可以過黎玩遊戲☺️

🐖加拿大無骨豬扒
豬扒好厚身 份量十足 入口啖啖肉👍🏻
煎得好香脆 肉汁好Juicy😍

2023-08-18 41 views
🐳這裡提供包場服務,還有遊戲活動在內,最適合開小型派對。另外餐廳內也提供很多兒童餐具,很吸引孩子們的,父母們可以考慮帶孩子們來用餐。🐳小虎蝦蜆肉蒜香意粉💰75+💰28 荔枝玫瑰芝士餅凍檸蜜有三隻很大很彈牙的小虎蝦,很香蒜香味,意粉油而不膩,價錢都好合理。玫瑰芝士餅賣相很漂亮,有玫瑰花瓣在芝士餅上面,而且都好好食,夠creamy😋🐳紐西蘭牛西冷💰138+💰24 藍苺芝士餅熱咖啡牛扒真的五成熟,沒有過火,剛好,牛扒也能鎖住肉汁,切一塊吃一塊,正呀!藍莓芝士餅裝飾漂亮,芝士餅的size也算大,芝士味夠濃,但又不會很heavy!

🐳小虎蝦蜆肉蒜香意粉💰75
+💰28 荔枝玫瑰芝士餅
凍檸蜜

🐳紐西蘭牛西冷💰138
+💰24 藍苺芝士餅
熱咖啡
2023-08-17 23 views
黎呢度最主要係有兒童餐,唔知點解阿囡一見到兒童餐就心心眼會食得哂又食得好快。再加上有好多遊樂 Game 俾食客任玩,Hea 上一個下午好嘆呀! 我就叫左個- 加拿大無骨豬扒飯+$48 加配生蠔2隻塊豬扒煎得好香,厚身的,有翠肉瓜+蕃茄片+茄子伴碟。今日生蠔係法國 Jolie Mauger ,新鮮都幾大隻呀, 蠔身飽滿,食落有不同層次鮮甜味道,仲有果香氣。囡揀左A餐- 拿破崙雞粒意粉+章魚小丸子+ 牛油粟米+橙汁。超合佢心水,食得仲快過我,已經催我去隔離玩樂區喇~~~~呢度有位姐姐服務態度超好,感覺佢幾鍾意小朋友。

我就叫左個- 加拿大無骨豬扒飯
+$48 加配生蠔2隻
塊豬扒煎得好香,厚身的,有翠肉瓜+蕃茄片+茄子伴碟。

超合佢心水,食得仲快過我,已經催我去隔離玩樂區喇~~~~

呢度有位姐姐服務態度超好,感覺佢幾鍾意小朋友。

2023-08-16 21 views
今次去到九龍灣食好野:除左有得食主菜,甜品,湯樣樣都齊!環境亦都充滿住濃濃的西式風格!周圍既佈置都充滿住歐式感覺,令我覺得好似渡緊假甘!餐廳嘅空間感亦都非常好,餐廳顏色令人可以放鬆心情!餐廳位於九龍灣國際展貿中心地下,地理位置亦相當方便九龍灣德福廣場二期有直通車經常往反!通車時間大概12分鐘左右便可順利到達國際展貿中心!第一個叫嘅係軟殼蟹籽忌廉意大利飯!軟殼蟹配上蟹籽鮮甜美無比!蟹籽除咗比較新鮮外,更有香甜的感覺!一啲都唔會腥!之後叫咗個吉列廣島蠔!香味出眾!飲品叫咗菠蘿有機奇亞籽跟餐!之後再叫咗個紐西蘭牛西冷扒,啱啱好成熟食落去好煙韌!配醬汁亦非常美味!再薯菜應該會更加好味!除咗人手製作亦有限量!!之後,食咗日本柚子芝士餅,味道清甜開胃!九龍灣國際展貿中心地下

之後,食咗日本柚子芝士餅,味道清甜開胃!

九龍灣國際展貿中心地下
2023-08-14 34 views
星期日 約左班frd 去食,一行10個人,叫左lunch set,諗住實冇死…粟米湯系好飲…其他好難食🥲….蝦蒜炒意粉🍝… 都唔期望蝦系點出色,叫做ok啦, 蒜炒意粉系 最基本… 意粉系用油甘兜兩兜…兜熟就上菜..唔系用蒜頭炒香🥲… 難過.. 基本上成道嘢都冇乜味道幾位朋友都食得唔開心朋友叫左牛扒薯條,佢話牛扒都可以,但薯條食淨一大碗,因為真係dry, 冇味道咖啡類型好多選擇,叫咗杯latte…一上枱就心諗小伏,泡分離晒,睇唔到咩圖案,味道更加唔使講,下次都系叫凍檸茶算~唯一讚好系 環境舒服,多空位,岩人多既小聚..😅
星期日 約左班frd 去食,一行10個人,
叫左lunch set,諗住實冇死…

粟米湯系好飲…
其他好難食🥲….
基本上成道嘢都冇乜味道
幾位朋友都食得唔開心

味道更加唔使講,下次都系叫凍檸茶算~

唯一讚好系 環境舒服,多空位,岩人多既小聚..😅
2023-08-13 26 views
朋友難得可以放星期六,相約咗朋友食美味的午餐。餐廳裝修雅致,環境舒適。餐廳分了用餐區及玩樂區,而且地方寬敞,很適合帶小朋友來玩。😋餐廳使用QR code點餐,是日選擇: 1️⃣加拿大無骨豬扒配薯條 🔸是日餐湯 🔸菠蘿有機奇亞籽綠茶🍽豬扒好厚、好大塊,還以前會較難咀嚼,估唔到好易切開,肉質厚實多汁,配埋醬汁更好味。特別配搭嘅菠蘿有機奇亞籽綠茶,想不到幾啱我口味。2️⃣紐西蘭牛西冷配薯條 🔸是日餐湯 🔸熱柚子蜜🍽牛西冷肉味濃,沒有根,多肉汁,沾上燒汁,口感更豐富。薯條份量多,調味剛好,亦金黃香脆。3️⃣日式柚子芝士餅🍽賣相吸引,還有香香嘅柚子味,令芝士餅不會太膩。4️⃣荔枝玫瑰芝士餅🍽清新嘅玫瑰香氣,還有荔枝味,濃濃芝士味,整嗰組合會食完想再食!
朋友難得可以放星期六,相約咗朋友食美味的午餐。

😋餐廳使用QR code點餐,是日選擇:
1️⃣加拿大無骨豬扒配薯條
🔸是日餐湯
🔸菠蘿有機奇亞籽綠茶
特別配搭嘅菠蘿有機奇亞籽綠茶,想不到幾啱我口味。
2️⃣紐西蘭牛西冷配薯條
🔸是日餐湯
🔸熱柚子蜜
🍽牛西冷肉味濃,沒有根,多肉汁,沾上燒汁,口感更豐富。
薯條份量多,調味剛好,亦金黃香脆。
3️⃣日式柚子芝士餅
🍽賣相吸引,還有香香嘅柚子味,令芝士餅不會太膩。
4️⃣荔枝玫瑰芝士餅
2023-08-12
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch
#超推 #美食推薦 之前同心心已經來過,覺得超正,上星期決定帶埋朋友仔一齊來🥰真係夏天親子好去處!! #必食兒童餐 🫶🏻有三款,佢哋揀咗set A佢哋話超級好食😊可以咁岩小朋友胃口真係好難得❤️份量多,佢2個share岩岩可以食哂叫好飽😆👍我就Order lunch set H 紐西蘭牛西冷7成熟配飯👍西冷牛香味濃,肉質唔靭,心心都搶食咗我3分1塊😅我最中意呢度嘅親子服務🥰一坐底就會俾顏色紙填顏色,兒童餐架車車又可以揀顏色而且店員都對小朋友好nice🥹🫶🏻幫襯兒童餐,食完小朋友仲可以免費扭蛋❤️同埋氣球拎🎊最開心係食完可以過隔離自助區無限時咁玩真心係放暑假好去處🤣唔洗熱辣辣☀️大人可以舒舒服服坐下嘆咖啡,小朋友又有空間活動、無限玩board game👏🏻👏🏻👏🏻#超推薦家庭聚會 🌟我兩次都係平日2點左右去,所以真係唔逼人,可以玩一個下晝😊如果星期六日或者假日,我會建議先打電話去查詢book位🫶🏻
#超推 #美食推薦

之前同心心已經來過,覺得超正,上星期決定帶埋朋友仔一齊來🥰
真係夏天親子好去處!!

#必食兒童餐
🫶🏻有三款,佢哋揀咗set A
佢哋話超級好食😊可以咁岩小朋友胃口真係好難得❤️
份量多,佢2個share岩岩可以食哂叫好飽😆👍

西冷牛香味濃,肉質唔靭,心心都搶食咗我3分1塊😅

我最中意呢度嘅親子服務🥰
一坐底就會俾顏色紙填顏色,兒童餐架車車又可以揀顏色
而且店員都對小朋友好nice🥹🫶🏻

幫襯兒童餐,食完小朋友仲可以免費扭蛋❤️同埋氣球拎🎊
最開心係食完可以過隔離自助區無限時咁玩

真心係放暑假好去處🤣唔洗熱辣辣☀️
#超推薦家庭聚會

如果星期六日或者假日,我會建議先打電話去查詢book位🫶🏻
2023-08-11 32 views
今日約咗朋友去九龍灣玩, 順便過嚟d 到食埋野, 之前都帶過囡囡黎d 間餐廳, 又有🉐️玩又有得食, 而家價錢合理, 食物質數算非常唔錯, 相比起其他親子餐廳為高, 同埋份量都唔少, 基本上叫-個餐-個人已經足夠,所以今次尊登帶埋朋友過嚟, 出面天氣咁熱, 加上暑假周圍都多人, 係d 到食飽飽, 涼住冷氣, 玩下board game 都幾好, 玩玩下不知不覺就過咗2-3 個鐘🤣🤣我囡就-定指定叫兒童餐, d 到有3⃣️款供選擇, 個食物盤仲可以自己揀顏色, d 個年紀既佢咩都要自己話事, 有得俾佢揀好開心, 唔知係唔係因為咁, 個兒童餐全部食晒, 話yummy yummy 😋 👍👍我自己就叫咗個低溫焗美國嫰雞胸伴牛油果核桃羽衣甘藍藜麥沙律, 天氣熱, 食沙律真係-個唔錯既選擇, 個source 酸酸地好開胃, 份量多, 冇飯丏-様食到好飽.另外, 加$48 叫咗精選生蠔2 隻, 好味, 好新鮮, 下次再encore

2023-08-06
Type of Meal
Tea
2023-08-08 910 views
【觀塘區】【Su Casa】同真正哥去九展嗰邊做嘢,不如就入 eMax 食吓嘢啦,睇吓平日嘅 KITEC 係點吖嘛。平時都係去 Star Hall 睇 show 先有機會去嗰邊,原來平時呢個商場都會有附近嘅上班族嚟呢頭食飯。呢間西餐好似幾好,就試吓佢。我試咗個 $118 嘅「加拿大無骨豬扒」配薯條,午餐嚟,所以先上個南瓜湯,幾濃香,唔錯。而塊豬扒都好食,唔會鞋口,嫩得嚟有豬味。而真正哥就試 $138 嘅「紐西蘭牛西冷」配薯條,塊牛都幾正,同埋啲薯條都係勁多。午市叫主菜可以加錢配小食,我加 $32 試「低溫焗美國嫩雞胸」,真係好嫩,同埋佢好似被油封住個感覺令到個質感仲正。真正哥就試 $48 嘅「精選生蠔」兩隻,呢日係 Jolie Mauger 法國生蠔,真正哥話好夠海水味,好食喎。飲品都好多選擇,我試 $12 嘅「凍榛子咖啡」,加咗冰都不減咖啡味同榛子味,飲落亦充滿奶香。真正哥就試 $10 嘅「冷香甘檸草本茶」,都可以嘅。食咗咁多嘢又瘋狂加錢之下,埋單價係 $394,我咁大食都唔覺得貴喎。。。(地址:九龍灣展貿徑1號E-Max 國際展貿中心地下21-23號舖)@sucasahk#1amf

@sucasahk

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am觀塘區 #九龍灣 #emax #SuCasa #sucasahk #加拿大無骨豬扒 #紐西蘭牛西冷 #低溫焗美國嫩雞胸 #精選生蠔 #JolieMauger法國生蠔 #凍榛子咖啡 #冷香甘檸草本茶 #1am1111 #1ambackup
2023-08-07
  • 低溫焗美國嫩雞胸
  • 紐西蘭牛西冷
  • 加拿大無骨豬扒
2023-08-05 32 views
早2日去九龍灣影家庭相就嚟咗一直都好想食嘅親子餐廳上網話呢間餐廳食物質表唔錯之餘服務態度仲好好😊今次我哋order咗🍴加拿大無骨豬扒配薯條一上枱見到好大塊 以為會好靭點知切落又好易切 食落好有肉質厚實但唔覺硬豬扒調味剛剛好 配埋醬汁好好味🍴紐西蘭牛西冷配意粉我哋因為想比埋小朋友食 所以揀咗7成熟西冷煎到啱啱好保持到有肉汁又唔會鞋哂伴碟仲有好香口嘅燒翠玉瓜、蕃茄🍴卡邦尼長通粉芝士味好香 醬汁勁多每條長通粉都沾上濃濃醬汁🍴素•All Day Breakfast 個名好似好輕型 但份量一啲都唔少燒大啡菇、翠玉瓜、蕃茄一大堆沙律菜炸薯餅仲有一杯鮮果高纖杯真係大滿足🍴脆炸水牛芝土條炸到脆卜卜 小朋友至愛 因為仲可以表演拉絲🍴鮮果杯 🍴鮮果高纖燕麥杯🥣南瓜湯🍹菠蘿有機奇亞籽綠茶🍹無糖有機奇亞籽綠茶☕️森林莓果茶☕️香桃茶餐廳裡有2個場地一邊係普通進食區另一邊係類似Party Room有足球機、玩樂嘅小角落啱晒預訂開聚會、派對🎉Su Casa ( #九龍灣 )📍九龍灣展貿徑1號E-Max 國際展貿中心地下21-23號舖
早2日去九龍灣影家庭相

🍴紐西蘭牛西冷配意粉
我哋因為想比埋小朋友食 所以揀咗7成熟
西冷煎到啱啱好
保持到有肉汁又唔會鞋哂
伴碟仲有好香口嘅燒翠玉瓜、蕃茄

🍴卡邦尼長通粉
芝士味好香 醬汁勁多
每條長通粉都沾上濃濃醬汁

🍴素•All Day Breakfast
個名好似好輕型 但份量一啲都唔少
燒大啡菇、翠玉瓜、蕃茄
一大堆沙律菜

☕️香桃茶

餐廳裡有2個場地
一邊係普通進食區
另一邊係類似Party Room
有足球機、玩樂嘅小角落
啱晒預訂開聚會、派對🎉

Su Casa ( #九龍灣 )