2024-10-16 30 views
見到有新嘅套餐,好似唔錯,叫來試吓新登場嘅套餐,有幾款,我叫了一個叫牛丼3品小食套餐,套餐有牛丼飯(M)🍚、溫泉蛋🥚、前菜同一杯凍飲/麵豉湯,飲品我揀了綠茶,個餐份量都幾足,我仲叫了多汁,個飯加蛋加汁攪來食,食落幾好食,綠茶有點甜,可能係因為我叫了走冰🙈服務幾好,一坐低就立即送上水給我,送餐速度亦都快整體來講,食物👌,服務👌,送餐速度👍
見到有新嘅套餐,好似唔錯,叫來試吓

服務幾好,一坐低就立即送上水給我,
送餐速度亦都快

整體來講,食物👌,服務👌,送餐速度👍
2024-06-30 191 views
呢碗溫泉蛋秋葵烤雞飯真係幾有特色。首先,溫泉蛋嘅質感好滑溜,蛋黃流心,拌飯一齊食特別香濃,增加咗整體口感。而秋葵嘅新鮮翠綠,口感爽口,比飯增加咗一層清新感,亦都減少咗油膩感。烤雞肉片口感嫩滑,味道適中,唔會太鹹,但仍然保持住烤雞嘅香味,同埋飯一齊食嘅時候,口感豐富。飯粒煮得啱啱好,唔會太硬亦唔會太軟,保持住應有嘅彈性。加埋紫菜絲嘅點綴,增加咗海洋嘅鮮味,非常襯托晒呢碗飯嘅整體風味。不過,呢個餐嘅賣相可以再改善下,可能因為外賣嘅關係,溫泉蛋同秋葵有少少散開,睇落有啲凌亂。如果可以將各種材料擺得更整齊啲,效果會更加好。總括嚟講,呢碗溫泉蛋秋葵烤雞飯係一個值得一試嘅選擇,味道同口感都幾好,特別適合鍾意清淡同健康飲食嘅朋友。希望下次可以試下其他唔同嘅配搭。

TakeAway
2024-04-02 421 views
Sukiya的炙燒豚丼成功地展現了簡單食材所能達到的極致美味。這道豚丼的亮點在於精選的豚肉片,肉質既保持了嫩滑,又伴有香濃醬汁味道,這種烹飪技巧讓豚肉的風味層次更加豐富,令人回味無窮。配上軟綿的米飯,炙燒的豚肉與米飯的結合既有口感上的對比,又有味道上的和諧,豚肉的微妙香氣與米飯的甘甜完美融合,讓每一口都充滿滿足感。此外,餐點中的醬汁選擇也恰到好處,既能增強豚肉的風味,又不會掩蓋其自然的美味。Sukiya在這道炙燒豚丼中展現了對食材和烹飪技巧的細膩掌握,使其不僅是一頓飯,更是一次味蕾上的享受。無論是對於日式料理的愛好者,還是尋求美食新體驗的食客,Sukiya的丼飯都是一個極佳的選擇。
2023-07-10
2024-02-25 378 views
新出嘅溫泉蛋拌飯早餐唔錯喎, 幾吸引😍仲配有小朋友最愛嘅紫菜套餐份量都好足夠如果唔夠飽,仲可以+$3加大個飯性價比都幾高👍而且食物送到嚟嘅溫度恰到好處~可能早餐時段,唔算太多人服務方面,服務員做嘢都快手而且非常有禮貌🤗一坐低就立即送上水給客人送餐速度亦都幾快環境方面,地方很乾淨、明亮唯一一樣不足嘅係桌面整潔度不足有些桌子未擦乾淨,有污漬……呢一點有待改善!整體嚟講,速食餐廳嚟講算喺唔錯👍性價比都OK
新出嘅溫泉蛋拌飯早餐唔錯喎, 幾吸引😍
仲配有小朋友最愛嘅紫菜
套餐份量都好足夠
如果唔夠飽,仲可以+$3加大個飯
性價比都幾高👍
而且食物送到嚟嘅溫度恰到好處~
可能早餐時段,唔算太多人

服務方面,服務員做嘢都快手
而且非常有禮貌🤗
一坐低就立即送上水給客人
送餐速度亦都幾快

環境方面,地方很乾淨、明亮
唯一一樣不足嘅係桌面整潔度不足
有些桌子未擦乾淨,有污漬……
呢一點有待改善!

整體嚟講,速食餐廳嚟講算喺唔錯👍
性價比都OK

2024-02-25
$28 (Breakfast)
  • 溫泉蛋拌飯早餐
2023-09-26 802 views
我第一次來sukiya 用餐,店員Ling 馬上由帶位,點餐,一整個過程貼心有禮地服務我。 我還以為自己是哪位貴賓🤭細看餐牌,琳琅滿目的餐點令有選擇困難症的我看到都開心。整個用餐體驗都很滿意。我叫左炸雞牛肉飯加溫泉蛋的選項,食物味道正常,重點是食咁多野都不過是五十多元!究竟咁良心嘅餐廳喺邊度搵。特意寫食評稱讚Ling 店員,由前檯點餐,至餐廳加餐具換紙巾,甚至食客有沒有水杯都看在她眼裡! 我開餐廳請到佢就好了!

2023-09-26
$60 (Lunch)
2023-08-20 902 views
想食日式牛肉丼飯,但唔食吉X 家,最好嘅選擇當然係Sukiya,可以用四個字總結: 平、靚、正、快。視乎你食咩肉同丼飯大小,一個丼飯最平只係廿幾蚊,想食豐富啲,或者營養好啲,加溫泉蛋或者加蔥嘅牛丼都只係三十幾蚊。特別推薦係堂食一定要加錢變套餐,只要加$10,就可以有一客青菜(蒜蓉炒通菜)配飲品或麵豉湯。如果外賣的話,就咁買一個青菜都已經要$10。套餐仲有其他選擇,例如沙律同炸雞,不過價錢就有少少唔同。W溫泉蛋牛丼(M $38),配青菜麵豉湯(加$10)。個人認為最豐富最抵食,可以話係首選。溫泉蛋炙燒豚丼(M $50),配青菜麵豉湯(加$10)。佢燒肉個醬撈埋隻溫泉蛋味道有少少奇怪,價錢亦都貴頗多,試過一次就夠,唔係太推薦。

W溫泉蛋牛丼

溫泉蛋炙燒豚丼
W溫泉蛋牛丼
2023-08-01 458 views
食其家是一家非常值得一試的日式餐店,這裡的牛丼非常好吃,讓人一吃難忘。這家店的牛丼非常入味,牛肉肉質鮮嫩,湯汁濃郁,配上一碗白飯非常下飯。另外,這家店的配菜也非常豐富,有蛋黃、蔥花、海苔等多種選擇,讓味道更加豐富。除了牛丼,這家店還有其他豐富的日式快餐選擇,例如咖哩飯、炸豬排飯等等。這些菜品的口感也非常好,非常值得一試。最後,這家店的價格非常實惠,非常適合想要快速解決飢餓的人。店內的環境也非常舒適,讓人感到非常放鬆。總的來說,食其家是一家非常優秀的日式快餐店,牛丼和其他菜品都非常美味,價格也非常實惠。如果你喜歡日式快餐,那麼食其家絕對是一個不錯的選擇。

2023-08-01
$40 (Dinner)
2023-07-17 319 views
#Sukiya 人氣長龍飯店🌟#將軍澳開左咁耐 終於有時間試經過都會見到排長龍 之前連倒數出旺角食飯都見佢排長龍係香港都係第一次食🤭呢度價錢相宜 選擇眾多有鰻魚飯 亦有不同咖哩 炸雞配豬牛雞丼如果快靚正角度(唔夠排隊時間)用作 代替吉野家既丼飯黎講係一絕但如果要寫上食評 我會覺得醬料係靈魂亦係敗筆 有時醬料可以因為同食材有配合既需要變得有意思亦可以因為食材唔係鮮肉而遮味 的確一分錢一份貨偶爾仍會一試 不過略嫌醬料比主菜多🤣
#Sukiya 人氣長龍飯店🌟#將軍澳
亦可以因為食材唔係鮮肉而遮味

的確一分錢一份貨
偶爾仍會一試 不過略嫌醬料比主菜多🤣
2023-05-31 450 views
其實自己好少食牛肉飯,因為牛肉飯就會聯想起一間好出名嘅牛肉飯,但我真係唔鐘意食,但呢間新開所以試試,唔知係咪因為太肚餓?d飯真係好好食,整碗飯食晒,比吉x家好味好多,但我老公話差唔多,只係我平時少食吉x家,我真係唔知,因為真係好少食,只係覺得今次食得好滿足,好好味,坐嘅位置都舒服就係咁樣😆😆
2023-05-30
2023-05-10 319 views
今日經過TKO SPOT見到依間鋪頭開左依度又唔未見有隊排所以就衝入去堂食一下發覺menu 都轉左d好多餐都會有菜包埋,好健康!不過!我係對個菜有驚喜的!係似出面街的風味唔係普通烚菜淡而無味仲有佢的温泉蛋好味!煮得岩岩好食完之後就好長隊了🤣🤣🤣
今日經過TKO SPOT
見到依間鋪頭開左依度
又唔未見有隊排
所以就衝入去堂食一下
發覺menu 都轉左d
好多餐都會有菜包埋,好健康!
不過!我係對個菜有驚喜的!
係似出面街的風味
唔係普通烚菜淡而無味
仲有佢的温泉蛋好味!煮得岩岩好

食完之後就好長隊了🤣🤣🤣
Lunch
呢個weekend啲天氣麻麻🌨️🌧️🌨️無得帶阿仔出去戶外park🏞️🏞️四圍跑跑跳跳,勁懶地係屋企訓完個長晏覺😴😴🛌🛌🥱🥱先施施然喺將軍澳逛下。黎緊夏天唸住同阿仔👦🏻👦🏻去沙灘泳池游下水🏝️🏖️,尚德有間廸卡儂👙🩱🩲🩳🤿就去睇下有無野啱喇。去到阿仔好開心,拖住架shopping車🛒🛍️🛒🛍️周圍走。個度又有🏀🏈⚽️🏓🏸彈床玩,又有單車踩🚲,室外又有大空地有得碌車呔🛞咁又玩咗個幾鐘⏰⏰。玩夠買夠準備返去,落一層見到呢間sukiya牛丼店,上次見到旺角間分店排晒長龍,今日咁啱經過又唔太多人,決定買個外賣返去試下先。😉😉餐廳有分兩邊,一邊係高身吧台,另一邊就平常餐檯咁。初初到仲有好多位,慢慢近六點就坐滿晒人。望下餐牌價錢真係好抵😍😍😍最basic 嘅牛丼M size只要$29‼️‼️而LL size係多飯多牛肉,都係$45~~抵抵抵,就試下呢個。另外,想試下唔同口味🍗🍗🔥🔥想食啲香口啲,就試埋個香蔥溫泉蛋燒肉丼先😍係cashier位置就擺咗唔同size嘅盒,睇落其實好似唔係相差得好多🧐🧐另外L同LL都用同一個盒,而LL除咗多飯之外,啲肉都會多咗😚😚既然係咁就一個叫M,一個叫LL。睇下究竟有幾唔同先🤓🤓等咗十至十五

等咗十至十五鐘左右,外賣已ready😍😍外邊落住雨,落樓下搭的士🚕🚕直接返屋企算喇~方便快捷😊

咁樣放埋一齊🔎🔎見到佢地嘅分別了🕵️‍♂️

牛丼LL $46 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
確實LL size個個牛肉係多到誇張‼️‼️用筷子揭起,叠埋嘅牛肉厚到好似一塊漢堡咁~😚😚超級啱晒我家大爺呢個食肉獸🤭🤭個牛丼飯啲飯係好似已經撈好晒啲牛肉汁,見唔到白飯嘅存在,超級讚👍🏻👍🏻👍🏻

香蔥溫泉蛋燒肉丼 M $49 👍🏻👍🏻👍🏻
跟住再食香蔥溫泉蛋燒肉丼,唔知係咪已經先入為主咗,覺得好似有啲失色😔😔或者係因為對佢有期望,expect有嘅燒肉香味好似唔夠,啲蔥🌿🌿太多好似搶咗啲味,又或者因為先食咗個濃味牛丼先,總之覺得佢有啲平淡無味。

終於知道點解咁多人排隊要食,CP值真係超高‼️‼️‼️下次再食應該會食最basic嘅牛丼,真係超抵超好食👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻推介
TakeAway
2023-03-15 381 views
中午一點多,想好好嘆返個午餐。見到人氣大熱的牛肉飯,即刻入去試下。一打開Menu,太多選擇。唯獨比呢個香蔥溫泉蛋燒肉丼吸住了靈魂。待應上餐時,溫泉蛋係全顆的,要自己加入飯中。溫泉蛋,濃郁蛋香。香蔥微辣。燒肉好味到不得之了,香滑牛味好重。下次要再幫襯先得啦。
中午一點多,想好好嘆返個午餐。
見到人氣大熱的牛肉飯,即刻入去試下。

一打開Menu,太多選擇。
唯獨比呢個香蔥溫泉蛋燒肉丼吸住了靈魂。

待應上餐時,溫泉蛋係全顆的,要自己加入飯中。

溫泉蛋,濃郁蛋香。
香蔥微辣。
燒肉好味到不得之了,香滑牛味好重。

下次要再幫襯先得啦。
香葱溫泉蛋燒肉丼
2023-03-15
$50 (Lunch)
香葱溫泉蛋燒肉丼
食物質素  一般    環境可以服務態度極差服務態度極差 晚上9:24叫飯 等到9:47分諗住問下佢 點知拗埋對手 串串貢話你「唔好吹啦 ,未有飯阿」。當堂o左下 即刻話番「你唔落單果陣出下聲話無飯?」咁好啦 照等下啦9:54 出左飯 伶埋番屋企食 一食瀨晒野飯未夠熟 食落好多一粒一粒硬物 咁你都可以比人食? 就算你趕收工都唔可以咁做生意嫁。現家浪費晒d野 絕對不建議 大家晚上去食 之前食過幾次都可以 今次食物差到唔得 改善下d員工啦 差過好多間同樣丼飯既員工
食物質素  一般    環境可以服務態度極差

服務態度極差 晚上9:24叫飯 等到9:47分

改善下d員工啦 差過好多間同樣丼飯既員工
2023-01-28
Waiting Time
30 Minutes (TakeAway)
Dinner
2023-01-13 469 views
難得午飯時段Sukiya 唔使排隊,立即來吃個便飯。平時都是吃牛肉飯,今次試這個好評復活 - 香辣炸蒜嫩滑雞髀咖喱。雞髀嫩滑,都算大隻。咖喱略嫌辣咗啲,食慣辣咖喱這個應該適合,如果咖喱摻雜薯仔,會更有口感。炸蒜點綴,增加少少脆脆口感。下次都是吃回牛肉飯🙈

雞髀嫩滑,都算大隻。

炸蒜點綴,增加少少脆脆口感。

下次都是吃回牛肉飯🙈
2023-01-12
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$55 (Lunch)
2023-01-12 418 views
📍 SUKIYA すき家 (將軍澳)呢間日本過江龍牛肉飯喺將軍澳開咗分店😍只有walk-in攞飛 我地weekend夜晚排左25分鐘左右呢間分店環境比一般嘅快餐店坐得舒適每款飯都有唔同嘅size可以揀 迎合晒所有人需要✌🏻.★ #三色芝士燒肉丼 LL $78★ #滑蛋燒肉丼 LL $74牛味濃 而且甜甜地 炭燒過嘅味道好正洋蔥煮得夠林 唔會太重味芝士份量較少 而且撈埋個飯食落偏乾身🤔建議俾多幾蚊轉做熱熔芝士🧀比較推介滑蛋燒肉丼 配上生蛋(另上)味道一流🥚🤤LL size比起一般女仔份量多 食L size都夠除咗散叫外 亦可以轉套餐~.♥️回頭度:8.8/ 10唔介意花時間排隊嘅話 都幾值得一試🍛
📍 SUKIYA すき家 (將軍澳)
呢間日本過江龍牛肉飯喺將軍澳開咗分店😍
芝士份量較少 而且撈埋個飯食落偏乾身🤔
建議俾多幾蚊轉做熱熔芝士🧀
比較推介滑蛋燒肉丼 配上生蛋(另上)味道一流🥚🤤
LL size比起一般女仔份量多 食L size都夠
除咗散叫外 亦可以轉套餐~
♥️回頭度:8.8/ 10
唔介意花時間排隊嘅話 都幾值得一試🍛
2022-10-15
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
Dinner