新香園蛋牛治🥪有辣有唔辣🤩深水埗新香園有兩間,一間有(堅記)係舊店,另一間係新店,今次去深水埗買完電話卡搵小店食下午茶就去左新店,坐得舒服😗大大隻字寫住馳名蛋牛治‼️一定要叫黎食,原來宜家仲有麻辣蛋牛治,一於試埋🤣黎得真係唔好慳個一蚊一定要烘底🉐個包烘得脆身真係好食好多😋未食落口已經見到好多牛肉,好似仲多過蛋咁😂質感嫩滑又入味!仲有蛋汁架😍 $24一份真係好抵食😍自己一份都幾飽😗鍾意食辣既一定要揀麻辣蛋牛治🌶️佢係堅係辣🥵🥵都幾惹味,辣得好過癮😍呢到仲有各款港式粉麵,我哋要左個牛筋腩撈粗,份量都幾多,牛腩好入味。另外豬手麵都幾出名,下次可以再嚟試吓😎飲品方面梗係要加返杯絲滑奶茶,除此之外,仲有好多傳統港式特飲,例如紅豆冰、菠蘿冰、黑白涼粉冰等等,絕對係比一般冰室茶餐廳更有特色💯🔸麻辣蛋牛治🔸馳名蛋牛治🔸牛筋腩撈粗🔸絲滑奶茶📍#新香園 (#深水埗美食)#深水埗 汝州街186號地舖
新香園蛋牛治🥪有辣有唔辣🤩

🔸麻辣蛋牛治
🔸馳名蛋牛治
🔸牛筋腩撈粗
🔸絲滑奶茶

📍#新香園 (#深水埗美食)
#深水埗 汝州街186號地舖
2024-08-31 1409 views
為咗食麻辣蛋牛治,喺門口等咗十分鐘都冇問題,不過原來只得麻辣蛋牛治烘底係惹味好食,個咖哩牛脷撈公仔麵完全唔得,咖哩份量少兼唔夠味,公仔麵太硬,兩者完全唔夾咁,失敗!
麻辣蛋牛治烘底
麻辣蛋牛治烘底
2024-08-26 1270 views
呢個40蚊嘅雙蛋鮮牛河份量少得過份 一嚟到嘅時候以為自己睇錯 ‎ ‎ ‎ ‎‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎‎ ‎ ‎ ‎‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎‎ ‎ ‎ ‎‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ 40蚊港紙得三嚿牛肉 兩隻平平無奇嘅煎蛋 再加河粉 ‎ ‎ ‎ ‎‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎‎ ‎ ‎ ‎‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ 仲要佢味道非常普通 湯底大概係清水加味精 同樣喺深水埗區真係求其搵一間都好過佢 只能說佢冇心做好生意 ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎

40蚊港紙得三嚿牛肉 兩隻平平無奇嘅煎蛋 再加河粉
仲要佢味道非常普通 湯底大概係清水加味精

同樣喺深水埗區真係求其搵一間都好過佢 只能說佢冇心做好生意

‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎
.#foodie #hk #hkfoodie#HTB美食推介【深水埗港式茶記|🌶️大推麻辣蛋牛治下午茶】🐨麻辣蛋牛治 $26推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐⭐未行入舖頭已經見到勁大幅圖係麻辣蛋牛治,又點可以唔試吓呢?牛肉醃到好腍麻辣味慢慢滲出來,先麻後辣認真過癮,有啲驚喜麻辣背後,竟然牛味都仲好出!!而且牛肉份量都好多,加埋烘底嘅三文治同雞蛋,口感層次非常豐富~ 飽足感滿滿🤩 唔怪得可以成為舖頭嘅招牌!!鍾意食辣嘅朋友,必試💪.🐨南乳豬手粗麵 $34推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐坐低發現好多街坊都有叫到南乳豬手,一於就試試佢🐽豬手肥瘦適中,醃得好入味!啖啖都食到南乳香,仲有豐富膠質,食得出師傅嘅用心!.🐨黑白涼粉冰 $26推薦度:⭐️⭐️⭐️黑白涼粉冰上枱打卡一流📸涼粉一粒粒好有咬口,唔會好甜...今次揀咗糖水底,飲落奶香味好重~ 佢仲有得揀奶茶、咖啡或鴛鴦底添!!.🐨青檸梳打冰 $28推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐⭐熱辣辣嚟到試埋杯梳打冰,梳打係原樽上,好有懷舊士多嘅感覺!!整體味道清新、微酸唔會苦澀,飲完即刻透心涼❄️——☼——☼——☼——☼——☼——新香園📍地址:深水埗汝州街186號地舖🐨推薦度:😋😋😋😋/5 🪸環境:👾👾👾👾👾🗣️服
.#foodie #hk #hkfoodie

🪸環境:👾👾👾👾👾
🗣️服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
📸食物打卡度:💡💡💡💡
🛠️分類:#HTB深水埗 #HTB港式
#深水埗美食 #深水埗 #港式 #黑白 #涼粉冰 #麻辣 #蛋牛治 #南乳豬手 #青檸冰 #美食推介
  • 麻辣蛋牛治
  • 蛋牛治烘底
  • 豬手麵
2024-08-09 1129 views
突然想食脾個腦浮咗新香園出三個字嚟上網睇仲開到夜晚11:30啱晒我呢類收夜既人,唔驚冇好嘢食一坐低眼花繚亂叫咗牛舌飯😍厚切加好淋水餃係招牌👍夠大粒重要有冬菇係裡面炸醬麵都係正常嘢啦再嚟一隻瑞士汁雞髀😝個汁食落有小小似薑醋但又幾好味🤣檸茶就唔洗介紹,佢個茶膽係好味既呢餐整體嚟講好滿足仲見到老闆同老闆娘晒恩愛,好攪笑😆
突然想食脾
個腦浮咗新香園出三個字嚟
上網睇仲開到夜晚11:30
啱晒我呢類收夜既人,唔驚冇好嘢食
一坐低眼花繚亂
叫咗牛舌飯😍厚切加好淋

水餃係招牌👍夠大粒重要有冬菇係裡面

炸醬麵都係正常嘢啦
再嚟一隻瑞士汁雞髀😝個汁食落有小小似薑醋
但又幾好味🤣
檸茶就唔洗介紹,佢個茶膽係好味既
呢餐整體嚟講好滿足
仲見到老闆同老闆娘晒恩愛,好攪笑😆

2024-08-03
Type of Meal
Dinner
2024-08-09 907 views
不嬲嚟呢度都係食三文治為主,而今次值得介紹嘅就係佢哋嘅牛腩麵,因為真係出奇地可以媲美牛腩麵家既產品!牛腩非常之入味同埋軟滑,大大嚿啖啖肉,個腩汁真係好好食,幼麵爽滑,我覺得佢哋嘅麵食真係呢度嘅滄海遺珠,應該俾多啲人知道!唯一我覺得有啲可以改善嘅地方,就係佢可以加多少伴牛腩嘅生菜,因為佢個菜都錄得好好食,如果佢俾多一條人哋嘅話,下次就有機會個客人哋會再嗌一碟油菜同麵一齊食另外想講個湯都幾好飲,因為佢唔係嗰啲好濃味嘅腩汁湯,所以呢個推介俾想去新香園食另一樣嘢嘅朋友
TakeAway
  • 牛腩麵
2024-06-24 867 views
呢間新香園(堅記)既蛋牛治真係好食好多🤤,麵包經過牛油煎!咬落去有股牛油香但並無蓋過雞蛋牛肉既味道👅仲有好小見既玻璃樽可樂,本人大愛!!疫情過後都發現多左遊客都慕名而黎🫨曾經食過另一間叫SHY Xpress既蛋牛治覺得好失望🙍🏻‍♀️麵包冇牛油香雞蛋整到好乾身,見到話係新香園老闆既女婿開既😮‍💨兩種味道我只會食返堅記~堅記絕對係打工仔恩物!又平又好食既餐廳!!糧尾未必一定只得麥當勞選擇,堅記都係唔錯既選擇~
仲有好小見既玻璃樽可樂,本人大愛!!
疫情過後都發現多左遊客都慕名而黎🫨

招牌蛋牛治
2024-06-24
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$20 (Lunch)
招牌蛋牛治
  • 蛋牛治
2024-05-18 937 views
深水埗一間懷舊西餐廳,餐廳設計係懷舊色彩有呢個舊嘅香港照片,座位寬敞環境清潔,餐廳最出名係麻辣蛋牛治同埋南乳豬手麵,仲有好多美食可以選擇.厚切黑椒牛脷飯 $58厚切牛脷腍滑肉質鮮嫩,份量十足有四塊咁多,黑椒汁香辣濃味.
深水埗一間懷舊西餐廳,
餐廳設計係懷舊色彩有呢個舊嘅香港照片,
座位寬敞環境清潔,
餐廳最出名係麻辣蛋牛治同埋南乳豬手麵,
仲有好多美食可以選擇.
厚切黑椒牛脷飯 $58
厚切牛脷腍滑肉質鮮嫩,
份量十足有四塊咁多,
黑椒汁香辣濃味.
2024-05-09 596 views
路經深水埗街市,剛巧有點肚餓,看到門口排著隊,一於嘗嘗他們出名的蛋牛治加烘底外賣的速度十分之快,麵包十分外脆內軟,蛋牛份量充足,也不會太咸另外店鋪也有其他麵食,下次再嘗嘗
另外店鋪也有其他麵食,下次再嘗嘗
TakeAway
2024-04-30 527 views
今日去深水埗買電話卡,行到攰攰地,想揾間港式口味嘅餐廳,食下嘢同坐下,見到呢間由1968年係舊舖搬去新舖,本土老牌餐廳,就決定trytry佢。港式蛋牛治烘底($24+1) 🥪有啲失望,冇諗過啲牛肉會有啲老,較為乾身,麵包烘底需要加一蚊,但未較脆口。瑞士雞髀($32)🍗瑞士汁雞髀有意外驚喜,雞髀好入味,味道偏甜,容易將肉與骨分離。沒有跟餐飲品🥤味道:3/5賣相 :3/5環境:3/5服務:4/5★® 價位- $:3/5

港式蛋牛治烘底($24+1)

瑞士雞髀($32)

沒有跟餐飲品🥤

味道:3/5
賣相 :3/5
環境:3/5
服務:4/5
★® 價位- $:3/5
2024-04-17 556 views
📍新香園深水真係好多好野食😋😋😋今次又去到茶記搵食‼️🍜豬膶出前一丁 ($40)聽講呢間既豬膶一丁好出名🧐所以就嗌黎試試佢💪豬膶食得出係新鮮貨係爽滑既豬膶口感無腥臭味👍🏻👍🏻👍🏻🥪西多士 ($28)西多士都係即叫即炸心思位係粒牛油係熊bear bear樣🐻挑剔既位係塊西多太薄薄到一切就扁🤣如果塊麵包厚身d會更好🐮烘底蛋牛治 ($25)蛋牛治有驚喜🥳牛肉係新鮮牛肉蛋煎到好香有蛋汁出黎好味😋😋😋呢間店舖都值得一試✅價錢唔貴質素都唔錯見到d客人來人往就知大家都中意食茶記👍🏻
📍新香園

深水真係好多好野食😋😋😋
今次又去到茶記搵食‼️

🍜豬膶出前一丁 ($40)
聽講呢間既豬膶一丁好出名🧐
所以就嗌黎試試佢💪
豬膶食得出係新鮮貨
係爽滑既豬膶口感
無腥臭味👍🏻👍🏻👍🏻

🥪西多士 ($28)
西多士都係即叫即炸
心思位係粒牛油係熊bear bear樣🐻
挑剔既位係塊西多太薄
薄到一切就扁🤣
如果塊麵包厚身d會更好

🐮烘底蛋牛治 ($25)
蛋牛治有驚喜🥳

見到d客人來人往就知大家都中意食茶記👍🏻
2024-04-12
  • 蛋牛治
2024-04-13 533 views
呢間餐廳以前落深水埗都成日去食,出名麻辣牛治。今次好耐再去。有新體驗落單時叫左個麵同菜,佢問我飲咩。我問跟嘅咩? 佢話跟我先叫嘢飲。之後先打單來先知嘢飲要收錢。我問佢點解收錢佢仲話頭先同做生意做到咁唔誠實,嘢食又差左。真係唔會再去。
呢間餐廳以前落深水埗都成日去食,出名麻辣牛治。
今次好耐再去。有新體驗
落單時叫左個麵同菜,佢問我飲咩。
我問跟嘅咩? 佢話跟我先叫嘢飲。
之後先打單來先知嘢飲要收錢。
我問佢點解收錢佢仲話頭先同
做生意做到咁唔誠實,嘢食又差左。真係唔會再去。
2024-04-10
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$100 (Dinner)
2024-04-09 406 views
經過深水埗來試試港式口味下午茶食物 : 夾醬西多士 $30 - 入口好香, 多士上面的小白免形牛油好得意, 加咗$2 夾花生醬, 多士一定要有花生醬才是港式 烘底蛋牛治 $25 - 蛋牛治有點牛望, 太乾無汁, 麵包加咗$1 烘底, 但都唔係好脆, 感覺麻麻地 飲品 : 熱檸茶 $16 / 凍檸茶 $18 - 味道正正常常, 唔錯 環境 : 茶餐廳格局, 有很多遊客幫襯, 坐得比較迫 服務 : 姐姐有禮貌 價錢 : HK$89 (無加一服務費)
經過深水埗來試試港式口味下午茶
環境 : 茶餐廳格局, 有很多遊客幫襯, 坐得比較迫
服務 : 姐姐有禮貌
價錢 : HK$89 (無加一服務費)
烘底蛋牛治
夾醬西多士
2024-03-31
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$89 (Tea)
夾醬西多士
2024-03-30 351 views
又貴又細,叫左個鮮牛治,D牛肉又少到碎,以前食都唔係咁,得3份1牛肉,仲要碎,以前鮮牛肉又一塊塊,唔怪得人地返大陸食野。餐牌仲要叫我幫手放返好,我都未睇完,真係做愈差。
2024-03-30
$62 (Lunch)
2024-03-22 298 views
今日我去深水埗行街買電話,行到攰又肚餓諗住食啲嘢,見到非常出名嘅新香園餐廳,原來佢係舊名叫做南香園,喺黃金商場舊舖搬去新舖改名,馳名麻辣蛋牛治,用新鮮牛肉煎蛋加呢個麻辣,將三文治烘底,香脆麻辣口感豐富。
今日我去深水埗行街買電話,
行到攰又肚餓諗住食啲嘢,
見到非常出名嘅新香園餐廳,
原來佢係舊名叫做南香園,
喺黃金商場舊舖搬去新舖改名,
馳名麻辣蛋牛治,
用新鮮牛肉煎蛋加呢個麻辣,
將三文治烘底,
香脆麻辣口感豐富。