2014-03-19 2869 views
雖則說平日宅女饞咀又喜歡試新美食新餐廳, 不過始終香港餐廳多, 總不能全部都走去試, 有時不就腳的, 或人太多的, 就寧願遲一點才去或甚至無了期的放在待吃名單內就算. 早陣子在網絡上看到有篇文章說香港有 , 分別是星座蕃茄麵, 澳牛餐和九記牛腩, 而還有一間就是這家新記芝士麵, 更說未吃過以上任何一樣就不算是香港人. 老實說雖然這四個奇食真的很出名 (宅女也吃過其中三間), 但有時看到澳牛那條龍, 真的不會想花時間去排; 更莫說水準大不如前的九記了. 而星座跟新記就隱藏在老商場內, 有時來到尖沙咀總會想去其他更好的地方吃飯, 往往未必會是首選. 不過這天約好跟大爺找平價美食, 突然想起這篇文章, 就決定帶大爺去試試這家新記了.而這家新記就位於尖沙咀香檳大廈內, 面對的對面馬路人多熱鬧的美麗華商場, 反觀這裡就只有冷清的幾家舊式相機店, 來往的人潮也意想不到的少, 不過這裡居然就藏了兩家著名地道食肆分別是星座跟新記. 本來是打算到前者那裡吃蕃茄麵的, 但經過這家店時大爺突然停步看到門口貼了不少明星照, 便說想先試這家....果然明星效應還是對某些人有點用的 (笑)不說不知原來這家新記看似
雖則說平日宅女饞咀又喜歡試新美食新餐廳, 不過始終香港餐廳多, 總不能全部都走去試, 有時不就腳的, 或人太多的, 就寧願遲一點才去或甚至無了期的放在待吃名單內就算. 早陣子在網絡上看到有篇文章說香港有 [四大奇食], 分別是星座蕃茄麵, 澳牛餐和九記牛腩, 而還有一間就是這家新記芝士麵, 更說未吃過以上任何一樣就不算是香港人. 老實說雖然這四個奇食真的很出名 (宅女也吃過其中三間), 但有時看到澳牛那條龍, 真的不會想花時間去排; 更莫說水準大不如前的九記了. 而星座跟新記就隱藏在老商場內, 有時來到尖沙咀總會想去其他更好的地方吃飯, 往往未必會是首選. 不過這天約好跟大爺找平價美食, 突然想起這篇文章, 就決定帶大爺去試試這家新記了.
不說不知原來這家新記看似店子小小, 但在這裡立足巳經有十多年了, 走進店內也是一貫的茶餐廳格局, 沒什麼裝潢可言, 滿牆上就只貼滿一張又一張的明星照跟雜誌報導. 店內分了兩邊, 走到盡頭另一邊地方會大一點, 但也只有五六張四人枱, 坐的也只是沒椅背的膠椅, 如果想吃完坐多陣傾計勸君還是另覓地方比較好了.
而這天正值公眾假期, 但也照常營業, 食客也不算很多, 所以我們不同搭枱坐了在盡頭的一張四人枱.
看看餐牌, 供選擇的食物又不算很多, 主要還是以其著名的撈公仔麵款式最多, 單是不同配料搭配都巳經起碼有十多廿款, 但配料來來去去其實只有幾款包括豬頸肉, 芝心丸, 牛肉, 紅腸或雞蛋等, 最便宜的都要HK$39起, 而最貴的就要數終極芝士麵, 即是什麼都有, 賣價要上五十多元. 三文治也有十多款選擇, 但反而意粉及飯類就只有兩三款.

豬頸肉芝士汁撈麵 (HK$42 + 蛋 (HK$5)
等了數分鐘便上來, 都算幾快. 只見整碗麵都被芝士汁封蓋著, 感覺很有份量似的. 番一番內裡, 芝士汁的確幾濃稠, 而且也下得幾多, 都夠撈整個麵的; 而一整個一丁不知怎的覺得份量比平時自己在家吃的一個更多, 上面再放了幾片豬頸肉, 最後在頂端另加一隻太陽蛋, 純粹個人喜好, 總覺得一丁麵加蛋會特別好吃. 整體賣相來說沒什麼花巧, 但只要看到那層厚厚的芝士汁就覺得很吸引了.
先把太陽蛋放在一邊, 把芝士汁撈均整個麵就可以動口吃了! 主角當然就是那些芝士汁了, 這裡的芝士汁是用上卡夫芝士, EMMENTAL芝士跟忌廉打成的, 質地的確幾濃稠帶點黏身, 亦能夠包裹著每條一丁, 入口質地滑身, 唯芝士味比想像中淡身, 可能宅女喜歡芝士味再重一點的, 不過吃完都不太膩這點又倒是真的, 但如果單單以味道來說的話個人就希望芝士味能再重一倍, 吃起來應該會更香. 而麵就用上出前一丁, 煮出來的麵質剛剛好, 不會太糊口又不會太硬, 掛上芝士味吃味道都算不錯的.
反而豬頸肉才是最教人失望的環節, 份量巳經算少只有三四片, 也不算很大片, 更甚的是每片都尤如在火場重災區救出來似的, 表面全部都是黑如墨汁. 據聞這裡的出品是用鐵板來燒過的, 但未知這天是否失手, 單看外觀就實在很難叫人開胃. 膽粗粗吃下去, 肉質也是偏乾又鞋, 中間的肉汁一滴都渣不出來, 吃了一片實在想放棄.
整碗麵其實比想像中普通, 但幸好最後還有一亮點. 加錢要了一隻太陽蛋, 把蛋黃也混在麵條內吃, 蛋汁芝士一同包裹著麵送入口, 滿口都充斥著蛋香, 而且跟芝士也對味, 算是個能把整碗麵的分數拉高一點的配角吧.

新記炒飯 (HK$45)
大爺總是喜愛反潮流, 所以正當人人來拜訪都吃芝士麵時, 他偏偏就要點個平凡中考功夫的炒飯來試試. 上來一碟不算很大, 而且配料也是極之簡單. 看真一點, 其實也只是把芝士麵的配料拿來作炒飯的材料, 包括有火腿, 豬頸肉, 雞蛋跟蔥粒而已. 尤幸飯粒炒得頗乾身, 也沒什麼油, 每粒都頗分明又夠飽滿, 蛋絲跟火腿粒份量也算幾多, 味道帶點咸香; 豬頸肉就依然是有點乾又鞋口, 而且下的份量也不算多, 只有幾塊而巳, 不過當是豐富一下這個炒飯的食味也算不錯的. 整體來說就沒什麼驚喜, 也不能稱得上好好吃, 只能說這個是一碟稱職的炒飯吧.

凍朱古力 (HK$17)
平日點個麵加數元就可以包飲品, 不過每逢星期六, 日或公眾假期所有套餐暫停, 也沒有加錢飲品這回事, 要飲的就唯有按正價來點. 叫了杯凍的朱古力, 上來用個鋁杯盛著, 份量算剛好, 不過朱古力味不算濃郁, 反而奶味偏重, 幸好不算好甜, 但花了十七大元飲了杯沒什麼朱古力味的朱古力, 總覺得令人有點心痛.

大爺再點個可樂, 埋單沒加一只收現金, 兩個人要HK$121
茶餐廳來說還算OK吧, 不過食物真的沒有預期中那麼理想.
芝士麵雖然聞名, 但可惜味道不太對宅女口味, 豬頸肉更是驚嚇得很.
整體來說也不能說很差, 但以這個價格吃碗一丁的話我想同區會有其他更好的選擇. 當然, 如果閣下是三更半夜想在此區找吃的, 這家開到凌晨時份的新記也未嘗不是一個好HEA點.
$60 (Lunch)
好耐無食過芝士撈, 記得第一次食係8年前, 當時新記仲響舊地址, 一食難忘, 好鬼好食~偶然行過尖沙咀, 想起呢間老地方, 於是又去試試而家o既水準~叫左一個豬頸肉芝士撈麵$42, 餐牌有個新包叫腿蛋餐包餐$25~黎到我真係嘩一餐, 百物騰貴唔緊要, 30蚊一碗o既芝士麵加到42蚊, 都係8年o既事, 以前食都唔覺得算平o既, 之但係, 個麵o既份量真係少得可憐, 有少少誇張... (我係食食下先決定寫食評, 所以張相個份量係已經食左兩啖)個汁水準都爭d, 淡左少少~個包呢?蛋流心的, 餐肉都無咩特別, 不過...個餐包... 硬的, 收25蚊個餐, 我好後悔無淨係叫杯凍檸茶就算~下次去新記都係叫返麵食, 唔好試包.見個麵咁細, 試埋以前好鐘意食o既蜜汁龍鬚$45,仲貴過個麵, 不過個汁真係超級好味, 甜度適中, 結果我仲用d汁黎撈麵..不過又要提一提d龍鬚呢, 有d比較硬, 有d好淋好好味, 點解會軟硬度不一致?硬o既會唔會係唔新鮮將舊o既撈落新o既度煮?咁耐無食過水準下降又貴左, 希望新記老闆認真改善下, 以前真係我最愛o既茶記之一~
好耐無食過芝士撈, 記得第一次食係8年前,
當時新記仲響舊地址, 一食難忘, 好鬼好食~

(我係食食下先決定寫食評, 所以張相個份量係已經食左兩啖)
個汁水準都爭d, 淡左少少~

個包呢?蛋流心的, 餐肉都無咩特別, 不過...
下次去新記都係叫返麵食, 唔好試包.

見個麵咁細, 試埋以前好鐘意食o既蜜汁龍鬚$45,
仲貴過個麵, 不過個汁真係超級好味, 甜度適中,
結果我仲用d汁黎撈麵..
不過又要提一提d龍鬚呢, 有d比較硬, 有d好淋好好味,

咁耐無食過水準下降又貴左, 希望新記老闆認真改善下,
以前真係我最愛o既茶記之一~
2014-03-17
$112 (Dinner)
2014-03-10 1807 views
友人相約尖咀逛街,原本想試樓下的星座冰室,但友人因環境問題,寧願吃同是隱蔽的新記,可是人氣早已蓋過所有。馳名的新記芝士撈麵,終於有幸來試!無論店外或店內,環境都有點惡劣,太晚來要小心治安問題。此外,店內貼了不少與明星的合照,明星效應隨之增加。友人和我都點了豬頸肉芝士撈麵($42)。一遞上,香濃的芝士汁傳到鼻子,很快立刻把它吃光。當然也要先把它撈勻吧!單看顏色,這裡的芝士汁與龍門冰室的已有不同,這較黃而稀,但滋味濃厚,同樣好吃!麵底是普通的公仔麵,Ok吧~不過我認為最好吃的是炭燒豬頸肉,吃一口就有炭香蜜味,而且肉質脆身可口,厚薄適中。只是性價比不高,小小一碗已索價四十有二了,而且不包飲品男性吃的話恐怕不夠飽⋯再者,店員的態度可以好一點就好了

馳名的新記芝士撈麵,終於有幸來試!

男性吃的話恐怕不夠飽⋯

再者,店員的態度可以好一點就好了
2014-03-07
$42 (Dinner)
  • 豬頸肉芝士撈公仔麵
2013-12-28 1485 views
自己一個行完街,一方面一個人食唔到好多野,另一方面就係....唔想等,所以就決定去新記到食新記以芝士撈面為主打食品,配豬頸肉,芝心丸同雞扒等作為配菜,而我最愛豬頸肉,而且我亦認為只有佢配芝士醬先好食(個人的偏見)等左一陣就己經黎到.....芝士香味己經令我忍唔住,.....香濃的淡芝士,而且麵的軟硬度剛好,煙煙韌韌,雖然以芝士醬撈麵,但絕唔會有肥膩的感覺,而豬頸肉燒得岩岩好,又唔會太乾身,食落去亦有肉汁奇怪係連凍檸荼都覺得特別好飲,又係另一個偏見...最後我食完之後突然有個願望..,....就係拎哂新記D芝士醬番去自己日日撈黎食.

等左一陣就己經黎到.....

奇怪係連凍檸荼都覺得特別好飲,又係另一個偏見...

Other Info. : 唯獨係份量真係太少了...
2013-12-20
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2013-12-13 1465 views
本身很愛芝士,所以一直都想試芝士撈丁知道新記出名的是豬頸力芝士撈丁,所以決定一試~一碗有大概4~5塊豬頸肉,唔要野飲$41豬頸肉燒得幾出眾~可以銷對了肉汁!芝士的味道都算濃味!但應該同雞扒的味道會夾一D~下次可以再試!不過略嫌份量比較少⋯⋯
本身很愛芝士,所以一直都想試芝士撈丁

知道新記出名的是豬頸力芝士撈丁,所以決定一試~

一碗有大概4~5塊豬頸肉,
唔要野飲$41

豬頸肉燒得幾出眾~可以銷對了肉汁!

芝士的味道都算濃味!
但應該同雞扒的味道會夾一D~
下次可以再試!

不過略嫌份量比較少⋯⋯
  • 豬頸肉芝士撈公仔麵
2013-11-30 857 views
昨晚同朋友喺尖沙咀,因為冇訂枱食飯,而正正係食飯時間,行左好耐都揾吾到地方食飯,最後去左新記,見吾駛等,就即刻就坐la!!!記得好耐之前都食過,質素和味道沒有太大改變,芝士味依然十分濃,麵質依舊恰到好處,不會太林。而再加多一碟豬頸肉,味道亦很出色,肉質也十分彈牙。唯一分别係現在一碗麵加一碟豬頸肉已經要一百元了……
唯一分别係現在一碗麵加一碟豬頸肉已經要一百元了……
2013-11-29
$100 (Dinner)
2013-11-20 717 views
好耐無嚟食,今日行街經過,又揾地方食野,就去再食。門口貼咗好多明星光顧過嘅相,因為喺尖沙咀咁旺嘅地方,呢度真係好穩閉嘅明星私店。(**入到店內,好大陣漂白水味,所以唯有坐門口!)是日星期日,所有餐都暫停,所以都唔平!點咗豬頸肉芝士撈麵、雞翼拼薯條、瑞士汁抄意粉、餐蛋冶、青檸柑拮忌廉、凍檸茶。其實除咗招牌芝士撈麵可以外,其他食物味道都只係好一般,無咩特別!青檸柑拮忌廉,係青檸水+華梅+忌廉,太甜啦。而雞翼拼薯條,只有兩隻好瘦又細嘅雞中翼,唔揀開D薯條都見唔到呀!

青檸柑拮忌廉,係青檸水+華梅+忌廉,太甜啦。

2013-11-17
2013-11-13 1047 views
沒有想到會走進新記這間明星食堂,原先只有打算到尖東探望忌廉哥,可是當時看到的,只是頭熟睡如豬的它,守候一會,它仍然一動也不動,唯有帶著失望離去,不知不覺走到加拿芬道看到甜牙牙的招牌,饞嘴的自己不期然食指大動,便步入香檳大廈內探索一下,走到商埸盡頭看到新記,裝潢十分普通,店內也只有餐桌數張,是一間地地道道的茶餐廳,但是店內外的牆上則貼滿名聲藝人在店內用餐的照片,若果照片內的人物同時出現的話,絕對可以說是星光熠熠。店方以芝士撈麵馳名,並聲稱其芝士汁既香且滑,皆因芝士混合淡奶所致,餐牌內主要以芝士撈麵為主打,配上不同的食材,例如豬頸肉,芝心丸,豬扒,雞扒等。既然一場來到,便點了招牌的豬頸肉芝士汁撈丁和凍檸檬茶一試。芝士撈麵不多不少,絕對是一個出前一丁的份量,黃色濃厚的芝士汁厚厚地覆蓋在麵條上,內裡的豬頸肉大概有三至四片,厚薄適中,微焦的外表,賣相顯得十分討好,輕咬一口,肉質鬆軟有嚼勁,芝士汁味道濃郁之餘又不會感覺太膩口,至於麵條也煮得恰好好處,煙韌有彈性,招牌菜的實力果然是不容置疑。除了撈丁,意外地發現新記的凍檸檬茶也有一定的吸引力,檸檬和紅茶的味道濃郁均勻,甜味中帶少許酸澀,非常美味。原先

豬頸肉芝士撈丁
凍檸檬茶
原先的計劃是探望忌廉哥,可惜最後撲空一場,沒有想過吃下午茶,最終卻遇上美味的芝士撈丁,又一次印證,世事難料,饞嘴難改!
Other Info. : 店內空間有限,當時先後轉了兩次餐枱,第一次是店員要求讓出位置給其他客人,另一次是剛好座位上的冷氣機滴水,擾攘一番後才可以安心坐下,食客或需留意一下
2013-10-27
豬頸肉芝士撈丁
凍檸檬茶
2013-10-01 524 views
去尖沙咀唔知食咩好朋友話有間野好多明星食的所以就去左試有少少隱蔽但其實都算方便o係諾士佛台附近~禮拜六冇餐..同兩個朋友各叫左一樣芝士公仔麵豬頸肉芝士公仔麵雞扒雞翼芝士公仔麵豬扒芝士公仔麵豬頸肉好好味! 唔會太乾~ 亦唔會太鹹試左少少其他的豬扒同雞扒, 都ok不過覺得最好味都係豬頸肉!!個麵底都唔錯~可以再返來食~ 下次平日返來如果有餐好似會抵d~
去尖沙咀唔知食咩好
朋友話有間野好多明星食的
所以就去左試
有少少隱蔽
但其實都算方便
o係諾士佛台附近~
禮拜六冇餐..
同兩個朋友各叫左一樣芝士公仔麵
豬頸肉芝士公仔麵
雞扒雞翼芝士公仔麵
豬扒芝士公仔麵

豬頸肉好好味! 唔會太乾~ 亦唔會太鹹
試左少少其他的豬扒同雞扒, 都ok
不過覺得最好味都係豬頸肉!!
個麵底都唔錯~
可以再返來食~ 下次平日返來如果有餐好似會抵d~
Other Info. : 係比較舊式的大廈, 希望香港唔會越來越少呢類餐廳/大廈啦...
2013-09-28
$41 (Dinner)
  • 豬頸肉芝士公仔麵
2013-07-23 287 views
本人以前成日去新記食芝士撈丁……點解?因為佢真係好食,不過已是兩年前的事了……兩星期前,我同朋友去完酒吧就去佐新記,12:30 am jeh, 咁早關爐把鬼meh? 好心佢就跟番平時既時間關門啦……跟著有次終於食到,不過同以前已經是兩會事了……本人照常叫佐個無敵芝士撈丁,D猪勁肉吾好再硬D? D紅腸同隻蛋就ok,無meh特別……不過最差的是D芝士扣水……食完仲有堆水係底……雖然好失望,也希望佢地能回復之前D水準……不過佢地個涷檸茶還是值得一讚!Crazy食神

Crazy食神
2013-06-28
$50 (Dinner)
  • 猪勁肉芝士撈丁,無敵芝士撈丁,涷檸茶
2013-07-18 502 views
難得今天上班只是最曉食和好友用膳,好友在早上已選好要到新記。皆因之前最曉食吃完後馬上在朋友面前大讚,更何況好友也是芝士迷,當然不容錯過!約一點九來到,可能因為下雨,人不算太多,至少不用等位。坐下後,最曉食本想試其他食物,可是又敵不住芝士的誘惑…最後與友人一樣都是點了豬頸肉芝士撈公仔麵,另外加了一客蜜汁龍鬚。豬頸肉芝士撈公仔麵,今次芝士汁好像比上一次多,而且芝士味亦比上一次濃!撈上軟綿綿的麵一起吃,十分滿足!總共有五片豬頸肉,燒好了的豬頸肉本身已有味道。不會切得太薄。厚度適中,很有口感。蜜汁龍鬚,最曉食也是第二次吃。喜歡其醬汁,甜甜的。最曉食會把豬頸肉沾上小許醬汁一併吃!不用太浪費呀!如果有飯,用作吃飯也十分滋味。魷魚十分有口感,好友笑言吃到牙骹都鬆! 的確,龍鬚是十分有趙口!建議多人吃才點。兩人吃的確很吃力。唯一的是,最曉食略嫌食物偏貴,不太值這個價錢。明顯地,是賣它的馳名吧!

約一點九來到,可能因為下雨,人不算太多,至少不用等位。
坐下後,最曉食本想試其他食物,可是又敵不住芝士的誘惑…

豬頸肉芝士撈公仔麵
蜜汁龍鬚
 的確,龍鬚是十分有趙口!建議多人吃才點。兩人吃的確很吃力

2013-07-16
$63 (Lunch)
豬頸肉芝士撈公仔麵
蜜汁龍鬚
今日幫朋友做一個場地佈置,因為初時朋友講得好趕, 所以我連LUNCH都未食已趕到場地, 點知朋友原來仍未出車, 簡直唔食都一肚氣...........等等等等好了, 終於等到朋友到, 佢初時講到好少嘢, 幾下手勢就搞掂, 但最後成17:00才食到我的LUNCH, 我就係就嚟暈了.........朋友帶咗我去就近一間, 佢最愛的"新記餐廳"食芝士麵喎.............初時佢講到幾好食, 帶我去,原來好多明星幫襯過........唉明星唔必識食好嘢嫁, 朋友,  激死中.........但我都即管試試,果然比我睇死了, 又貴又唔好食, 芝士汁過鹹, 鴛鴦茶夾.........

2013-06-10
就正如大部份「喊面」食評所說, 這裡的所謂「名物」芝士撈公仔麵, 其質素你知我知。不過, 凡事總有另一面的。來到這裡, 「檸茶」為的絕對不是那個麵, 而是押上了店子名字的新記炒飯, 售價 $44, 不算便宜, 但看牌面也總比售價相同的即食麵划算, 用料不算特別, 包括火腿、紅腸、豬頸肉和雞蛋, 質素卻非常穩定, 炒功甚佳, 飯粒乾身分明。為甚麼店方不把名字押到那道「名物」而放到這個炒飯裡, 是有理由的。

不過, 凡事總有另一面的。
新記炒飯

Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$44 (Lunch)
新記炒飯
2013-06-10 23 views
之前聽家姐講在灣仔既新記食過芝士麵好好食,一直都好想試。試過約朋友去食,朋友認為唔底食,因為材料平同可以自己整。今日終於有機會到尖沙咀的分店一試。我order左: 豬頸肉芝士汁撈公仔麵 $41 檸檬可樂 $9 豬頸肉,我食過更好味的。說是馳名本人覺得不外如是。公仔麵,煮既時間剛好。芝士汁味道適中,不過食落去也沒有驚喜。可能見到店內貼滿明星相,又聽識食既家姐講過好食,期過望高?

我order左:
豬頸肉芝士汁撈公仔麵 $41
檸檬可樂 $9

Other Info. : 這間分店不會再來。可能下次試灣仔分店。
2013-06-07
$50 (Lunch)
2013-04-22 80 views
14-4-2013 (星期日)從同事口中得知這間新記餐廳,是什麼人氣極高的明星飯堂。於是跟媽媽一同前往以試虛實~地址不難找,就在美麗華商場對面小商場內。兩個舖位相連的新記餐廳,當我們到達時,都已有一定數量的客人~坐下先看看餐牌,發現價格頗高~而且星期六、日及公眾假期是不供應下午茶餐,所以一定要散點食物。而我跟媽媽決定只要了這食店的兩款名物試試。不久, 我最期待我豬頸肉芝士撈丁先上桌。份量何等的少?!不過仍急不及待的把芝士跟麵撈混第一口, 覺得芝士跟麵很配合!!芝士汁雖然稀稀的,但總算夠味~之後再嚐一口豬頸肉,發現豬頸肉很咸很硬,而它咸的程度, 就連本人本身是一個重口味的人都覺得過火了!再來就是另一名物魷魚鬚麵。這個魷魚鬚的醬料實在太甜,而魷魚鬚亦太硬了!完全不合胃口呢~兩樣食物既不好吃,結帳亦要$82,絕對不會再光顧。
14-4-2013 (星期日)

從同事口中得知這間新記餐廳,
是什麼人氣極高的明星飯堂。
於是跟媽媽一同前往以試虛實~

地址不難找,
就在美麗華商場對面小商場內。
兩個舖位相連的新記餐廳,
當我們到達時,
都已有一定數量的客人~

坐下先看看餐牌,
發現價格頗高~
而且星期六、日及公眾假期是不供應下午茶餐,
所以一定要散點食物。
而我跟媽媽決定只要了這食店的兩款名物試試。
不久, 我最期待我豬頸肉芝士撈丁先上桌。
份量何等的少?!

不過仍急不及待的把芝士跟麵撈混
第一口, 覺得芝士跟麵很配合!!
芝士汁雖然稀稀的,
但總算夠味~
之後再嚐一口豬頸肉,
發現豬頸肉很咸很硬,
而它咸的程度,
就連本人本身是一個重口味的人都覺得過火了!

再來就是另一名物魷魚鬚麵。
這個魷魚鬚的醬料實在太甜,
而魷魚鬚亦太硬了!
完全不合胃口呢~

兩樣食物既不好吃,
結帳亦要$82,
絕對不會再光顧。
2013-04-14