估唔到喺food court都有間平民日本餐廳🍴除左提供各式丼飯 仲可以自選海鮮配搭 店鋪而家亦推出 「午市丼物優惠」超抵呀‼️.📌雞扒壽喜燒 $98好少見壽喜燒會搭配雞扒🐔就係平時甜甜地嘅日式照燒雞扒 上枱嚇親好大塊 鋪滿成個鍋面🤩層雞皮幾爽滑 但應該煎耐左 有少少焦 再浸埋落湯到 就更加熟 令肉質好鞋口😳雜菜好豐富 有娃娃菜, 冬菇, 金菇, 紅蘿蔔, 洋蔥 全部索晒湯汁 軟腍入味又清甜🥬🍄🥕白飯可以+$10轉稻庭烏冬 係另上再配胡麻醬 口感就可以保持住爽彈滑捋捋🤍跟餐仲有生雞蛋同中華沙律🥚但係雞蛋對塊雞扒冇乜用 所以拎左嚟撈飯 中華沙律就正常發揮🤣成個餐份量都大 健康又飽肚🤰🏻.📌鵝肝和牛丼 $138呢個真係必食 CP值超高‼️和牛同鵝肝超多 成個碗鋪滿晒😍鵝肝好出色 大大舊又厚身 煎到外脆內軟綿 肥美甘香冇腥味🦢最驚喜係焦糖化左 食落甜甜地 味道層次更豐富🍮和牛味幾濃郁 粉嫩啲嘅肉就好軟腍 但有啲就熟左啲🥩珍珠米粒粒分明 但比較乾硬 用嚟做湯飯就適合 就咁食就差啲🍚所以撈埋隻生雞蛋一齊食 就香滑易入口好多🥚隨餐除咗中華沙律 仲有麵豉湯 味道唔算太鹹 配料就得兩塊海帶🙈.📌火炙左口魚

📌雞扒壽喜燒 $98
好少見壽喜燒會搭配雞扒🐔
稻庭烏冬
跟餐配菜

📌鵝肝和牛丼 $138
呢個真係必食 CP值超高‼️和牛同鵝肝超多 成個碗鋪滿晒😍

📌火炙左口魚邊 +$12
嚟呢到一定要加配刺身 跟餐無上限加架😚左口魚火炙完 啲魚油迫晒出嚟 好甘香 因為油脂高 食落超肥美嫩滑🐟
📌厚切三文魚 +$12
其他分店真係做到好厚切 但呢到就唔算厚 不過好大塊😝都幾新鮮 正常發揮🍣
跟餐加配小食

跟餐配菜
跟餐加配小食
跟餐加配飲品
2023-03-30 128 views
鰻魚玉子和牛丼,鰻魚鮮嫩多汁,和牛微微煎過,喺口中融化,很嫩滑。醬汁都好甜,味道剛好,而且份量足夠豚肉壽喜燒,湯汁香甜,蔬菜好豐富有紅蘿蔔、金菇、娃娃菜,有一隻生蛋可以拌入壽喜燒湯。豚肉點麻醬吃,味道唔錯套餐之外,仲可以追加小食、飲品。吞拿魚赤身,都好新鮮日式餃子既外皮薄脆,肉餡多汁芝麻雞翼外酥內嫩,好香口

套餐之外,仲可以追加小食、飲品。

吞拿魚赤身,都好新鮮

日式餃子既外皮薄脆,肉餡多汁

芝麻雞翼外酥內嫩,好香口
2023-03-18 148 views
逸東酒店除左自助餐同中菜之外其實仲有個Food Court 都有好多餐廳選擇價錢相宜 比起一般既food court 環境更舒適見到Superdon係呢度都有分店之前淨係試左雪糕咖哩飯 今次試下其他先✎丼飯跟餐有個前菜同湯 $65起有交易另加$12 仲可以無限追加刺身/小食真係超級抵🙆🏻‍♀️ 樣樣都想嗌鵝肝和牛丼 $138鵝肝好大塊 外脆內軟 連啖飯都齊食真係超級正和牛都一樣高質 牛味好濃 唔會燒到過熟仲充滿肉汁 食唔到有筋位 肉質腍滑佢個醬汁有小小甜 撈飯係一流我自己覺得加多隻溫泉蛋會更好食🤤三文魚蟹子丼 $88三文魚都幾厚身幾大塊 食落肥美新鮮蟹子粒粒飽滿 另外加左呑拿魚赤身同北寄貝成個丼飯超級豐富 真係好滿足小食就試左芝士年糕同日式餃子年糕好煙韌 入面既芝士好飽滿餃子咬開都有肉汁 味道不錯 性價比高另外仲有多款日本梳打 $25柚子梳打幾好飲 唔會太甜但又重柚子味
逸東酒店除左自助餐同中菜之外

餃子咬開都有肉汁 味道不錯 性價比高

另外仲有多款日本梳打 $25
柚子梳打幾好飲 唔會太甜但又重柚子味
2023-03-07 189 views
呢日又嚟逸東𝚜𝚝𝚊𝚢𝚌𝚊𝚝𝚒𝚘𝚗 喇 \(^ヮ^)/肚餓落去𝚏𝚘𝚘𝚍 𝚑𝚊𝚕𝚕 就有嘢食一入門口見到呢間日式丼飯幾吸引而且價錢唔貴,一於試試佢🙌🏻-♡︎火炙三色丼 $𝟿𝟾火炙刺身將油份逼出嚟香口得嚟撈飯一流ᕕ( ᐛ )ᕗ-♡︎特選鰻魚丼 $𝟾𝟾鰻魚比較乾身,似係炭燒個種個人覺得味道唔錯ฅ^•ﻌ•^ฅ但如果你係追求醬汁偏甜個種鰻魚飯呢款就未必啱~-♡︎牛油果半個 +$𝟷𝟾♡︎日式餃子𝟹 件 +$𝟷𝟸♡︎北寄貝𝟸 片 +$𝟷𝟸♡︎八爪魚𝟹 片 +$𝟷𝟸♡︎波子汽水 +$𝟸𝟶-惠顧任何丼飯即可以優惠價無限加購小食同飲品款式都幾多,任君選擇| (• ◡•)|
呢日又嚟逸東𝚜𝚝𝚊𝚢𝚌𝚊𝚝𝚒𝚘𝚗 喇 \(^ヮ^)/
肚餓落去𝚏𝚘𝚘𝚍 𝚑𝚊𝚕𝚕 就有嘢食
一入門口見到呢間日式丼飯幾吸引
而且價錢唔貴,一於試試佢🙌🏻

♡︎火炙三色丼 $𝟿𝟾
火炙刺身將油份逼出嚟
香口得嚟撈飯一流ᕕ( ᐛ )ᕗ

♡︎特選鰻魚丼 $𝟾𝟾
鰻魚比較乾身,似係炭燒個種
個人覺得味道唔錯ฅ^•ﻌ•^ฅ
但如果你係追求醬汁偏甜個種鰻魚飯呢款就未必啱~

♡︎牛油果半個 +$𝟷𝟾
♡︎日式餃子𝟹 件 +$𝟷𝟸
♡︎北寄貝𝟸 片 +$𝟷𝟸
♡︎八爪魚𝟹 片 +$𝟷𝟸
♡︎波子汽水 +$𝟸𝟶

惠顧任何丼飯即可以優惠價無限加購小食同飲品
款式都幾多,任君選擇| (• ◡•)|
2023-02-26
Type of Meal
Lunch
2022-12-04 535 views
📍superdon 佐敦店唔知食咩好 係呢到兜左個圈就決定試呢間~其實我住果區都有呢間但就一直未試過🤣我叫左牛油果吞拿魚腩蓉丼~($88)跟餐加氣水$10 我叫左烏龍茶~ 佢仲有啲係可以跟小食 我怕太多就無跟埋啦🤫Total$98牛油果好creamy 同啲吞拿魚蓉都唔腥 都ok 清新之選~中華沙律同麵豉湯都正正常常 下次黎呢頭會想試下其他野 我見啲人食咖喱飯都好似幾正咁🤩又多款 同場仲有啲章魚燒啲口味都幾特別咁
📍superdon 佐敦店
唔知食咩好 係呢到兜左個圈就決定試呢間~
其實我住果區都有呢間但就一直未試過🤣
我叫左牛油果吞拿魚腩蓉丼~($88)
Total$98
又多款 同場仲有啲章魚燒啲口味都幾特別咁
2022-11-05 300 views
第一次住逸東酒店,見樓下裝修幾特別就落去睇下,上網睇食評都話好食,於是外賣一個上房食,牛肉係凍嘅,完全咬唔爛,而且一啲味都無,靠個飯汁甜甜地送完全食唔到,無下次!
完全食唔到,無下次!

鵝肝和牛飯
2022-10-13 259 views
這家Superdon Express是銅鑼灣Superdon的Food Court簡易版, 話雖如此, 但它提供的丼飯種類並不比本店少, 刺身丼, 炸物及燒物丼也有, 而且價錢也比本店便宜, 所以吸引到很多在附近讀書的學生妹吃午飯, 頓時令這裏的青春氣息大大提高呢!我點的是我點的是和牛鵝肝鵝丼, 百多元的價錢有六塊厚切和牛和一件鵝肝, 還有餐湯和中華沙律, 也算是佛心的表現. 和牛炙香和肉香夠, 用上偏向西冷的部位, 肉汁充足之餘, 也不會太油膩, 相當不錯. 鵝肝是原塊而不非醬身, 成本當然更高, 吃起來也更完整. 鵝肝夠香而沒有筋, 但是烤得有點過頭, 內裡口感過Firm而有點乾柴, 可以多加改善呢!This Japanese Don set restaurant is inside the food court of the hotel focused on both sashimi don and grilled meat don. The wagyu and foie gras don costs about HKD $100 and it is not expensive.

This Japanese Don set restaurant is inside the food court of the hotel focused on both sashimi don and grilled meat don. The wagyu and foie gras don costs about HKD $100 and it is not expensive. The wagyu is from sirloin that is meaty and juicy but not greasy. The foie gras can be improved in preparation as it is a bit over-cooked.
2022-10-03 196 views
爸爸媽媽一家大細之選想食魚生 但 老人家唔想食生冷野!逸東food court幫到你啊!香蔥吞拿魚蓉腩don味道🌟🌟🌟 3/5分量🌟🌟🌟 4/5價格🌟🌟🌟 3/5 衛生🌟🌟🌟🌟4/5一碗香蔥吞拿魚蓉腩don + 一碗味增湯miso soup非常標準標配!味道又係個句!又係不過不失囉!food court黎架咋,你想點先大佬!吞拿魚蓉無腥味,收貨囉,不過如果下次買返呢間我會試其他味道。小食同飲品不建議加配,唔抵加。
爸爸媽媽一家大細之選

香蔥吞拿魚蓉腩don
味道🌟🌟🌟 3/5
分量🌟🌟🌟 4/5
價格🌟🌟🌟 3/5
衛生🌟🌟🌟🌟4/5

一碗香蔥吞拿魚蓉腩don + 一碗味增湯miso soup
非常標準標配!
眾所周知food court,各大商場都有唔同food court,而內裏包含好多唔同餐廳,但味道都係一般般🫠經過佐敦Eaton Hotel門口,比佢food court既大門設計吸引了,所以落去睇睇Food court空間感十足,座位好多,而且比較乾淨👍🏻而各式各樣既餐廳係平時各大商場嘅food court都未見過⭐️recommend試試。鵝肝和牛丼 ($108) ⭐️ from スーパー丼 Express (佐敦)會送麵豉湯同沙律和牛係薄片而且五成熟,好彈牙,入口會溶🥰冇乜好強既和牛味,但咁樣既價錢可以接受鵝肝表面金黃色,未至於外脆內軟,但係裏面係一食即溶入口飯落左鰻魚汁,甜甜地易入口,但唔係日本米回頭指數: ⭐️⭐️⭐️食物質素: 🌮🌮🌮服務質素: ☺️☺️☺️☺️消費指數: 💰💰(人均消費$108)環境質素: ☘️☘️🍀🍀• Eaton Food Hall佐敦彌敦道380號香港逸東酒店Eaton Food Hall LG樓同類餐廳 #cocofood_日本菜 同區餐廳 #cocofood佐敦

⭐️recommend試試

。鵝肝和牛丼 ($108) ⭐️
from スーパー丼 Express (佐敦)
會送麵豉湯同沙律
鵝肝表面金黃色,未至於外脆內軟,但係裏面係一食即溶入口
飯落左鰻魚汁,甜甜地易入口,但唔係日本米

回頭指數: ⭐️⭐️⭐️
食物質素: 🌮🌮🌮
服務質素: ☺️☺️☺️☺️
消費指數: 💰💰(人均消費$108)
環境質素: ☘️☘️🍀🍀

• Eaton Food Hall

同類餐廳 #cocofood_日本菜
同區餐廳 #cocofood佐敦
2022-05-15
Waiting Time
8 Minutes (Dine In)
$108 (Tea)
鵝肝和牛丼
📍JORDAN - HONG KONG 📍#Superdon express #香蔥吞拿魚腩蓉丼吞拿魚鮮味道無話十分出 不過都叫做夠油又一d都唔腥🐟新鮮程度都還可以 分量真係唔少 食哂成但飯都夠吞拿魚蓉無筋 口感都食到魚塊 👍🏻但$78重有沙律 味噌湯 價錢贏哂啦🤪🤪______________________________
📍JORDAN - HONG KONG 📍

新鮮程度都還可以 分量真係唔少
食哂成但飯都夠吞拿魚蓉

無筋 口感都食到魚塊 👍🏻

但$78重有沙律 味噌湯 價錢贏哂啦🤪🤪
呢間隱世小店藏喺佐敦逸東酒店 LG層food hall 裏面,提供各式丼飯如人氣推介和牛丼飯 🍱鵝肝和牛丼 ($108)和牛丼足料啖啖肉 本肉質柔軟牛 yg味濃郁,鵝肝煎到甘香入口即溶。但其實丼飯係一個套餐跟麵豉湯加小食都抵食架肥牛壽喜燒($98)佐敦店限定鮮嫩肥牛浸透著日式醬汁湯底再沾上蛋汁,一啖滑過喉嚨,且勾勾起日本旅遊的遐想p.S.以上跟餐加配小食較抵又好味 一推介芝麻雞翼、日本進口柚子梳打好清新,個樽身仲好靚

鵝肝和牛丼 ($108)

肥牛壽喜燒($98)佐敦店限定

• 肥牛壽喜燒
2022-06-30 197 views
食物質素冇問題不過服務有問題你收得加一就麻煩做好少少一坐低,3-4隻烏蠅食完杯茶飲完成15-20分鐘都冇人識加要自己同佢哋講佢哋又唔係忙係度吹水(可能係因為part time)兩年前第一次食店員會主動好多服務爭成截
食物質素冇問題
不過服務有問題
你收得加一就麻煩做好少少

一坐低,3-4隻烏蠅
食完
杯茶飲完成15-20分鐘都冇人識加
要自己同佢哋講
佢哋又唔係忙
係度吹水(可能係因為part time)

兩年前第一次食
店員會主動好多
服務爭成截
逸東酒店Food court食物既選擇都幾多,揀左Superdon食日本丼飯,除了有各式丼飯如北海道海鮮丼、和牛丼等,佐敦店仲有壽喜燒食。鵝肝和牛丼飯好足料,牛肉都好高質,軟腍而且輕輕燒過,牛味濃郁,鵝肝都幾大塊,煎到面頭脆脆地。壽喜燒都好大鍋,配飯或烏冬都得,有大量娃娃菜、金菇、和牛🐮係附近做野既話買外賣都好抵,最近推出兩款熱賣抗疫魚生丼,包括三文魚蟹籽丼、香蔥吞拿魚腩蓉丼,都只係$48!🔸鵝肝和牛丼🐮$108🔸和牛壽喜燒🍲$138 📍#スーパー丼 #SUPERDON @superdon_hk銅鑼灣駱克道501號地下大埔安邦路9號大埔超級城B區1樓130-133A號舖佐敦彌敦道380號香港逸東酒店Eaton Food Hall LG樓1號舖 ➡️𝗙𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄左我未啊😚跟住我去飲飲食食😎吃是真愛❤️ @eatistruelove.hk 🌟

🔸鵝肝和牛丼🐮$108
🔸和牛壽喜燒🍲$138

銅鑼灣駱克道501號地下
大埔安邦路9號大埔超級城B區1樓130-133A號舖

➡️𝗙𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄左我未啊😚跟住我去飲飲食食😎
吃是真愛❤️ @eatistruelove.hk 🌟
2022-06-27 134 views
• 𝚂 𝚞 𝚙 𝚎 𝚛 𝚍 𝚘 𝚗 スーパー丼 •🐿逸東酒店內除咗普慶餐廳自助餐 其實仲有Food Hall!!美食廣場環境舒服、可選擇既菜式多 仲有壽喜燒!!Superdon一共有三間分店 而呢間就行Express路線用平啲嘅價錢食丼飯٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 仲要唔洗加一🤑每個丼飯配麵豉湯及前菜沙律🥗-🍣 三文魚蟹籽丼💰$88份量好大碗 超級多壽司飯 一共有六片三文魚實物與圖片相符 而味道都對得住個價錢🤣-🍚 特選鰻魚丼💰$88鰻魚大約手掌大細 加上甜甜嘅蒲燒醬汁肉質、味道正正常常 另外有滿滿蛋絲 好豐富-🥟日式餃子💰$12套餐可仼加小食 💰$12/款脆炸日式餃子一共有三粒 配上柚子豉油 頗開胃-📍 佐敦彌敦道380號香港逸東酒店Eaton Food Hall LG樓1號舖-

• 𝚂 𝚞 𝚙 𝚎 𝚛 𝚍 𝚘 𝚗 スーパー丼 •
🐿
美食廣場環境舒服、可選擇既菜式多 仲有壽喜燒!!
每個丼飯配麵豉湯及前菜沙律🥗

🍣 三文魚蟹籽丼💰$88

份量好大碗 超級多壽司飯 一共有六片三文魚
實物與圖片相符 而味道都對得住個價錢🤣
🍚 特選鰻魚丼💰$88
特選鰻魚丼

鰻魚大約手掌大細 加上甜甜嘅蒲燒醬汁
肉質、味道正正常常 另外有滿滿蛋絲 好豐富
🥟日式餃子💰$12
日式餃子

套餐可仼加小食 💰$12/款
脆炸日式餃子一共有三粒 配上柚子豉油 頗開胃
特選鰻魚丼
日式餃子
2022-06-25 86 views
放工喺佐敦附近,睇吓附近有咩食,最後揀咗喺逸東酒店樓下嘅呢個food court第一次嚟到呢個food court估唔到環境都唔錯,佢啲座位都幾舒服唔似一般food court咁擠迫而我食嘅就係呢間丼飯,呢間丼飯選擇都幾多,有海鮮類同肉類揀,仲有和牛揀添,另外佢仲可以加錢配小食我哋兩個食肉獸就梗係揀肉類既丼,跟餐會配埋餐湯同埋中華沙律溫泉蛋醬燒牛肉丼:佢個溫泉蛋真係煮得剛好,將佢個蛋汁攪勻晒喺牛肉上面,配埋佢嘅蔥花,仲有就係佢嘅牛肉係燒過嘅更加惹味鵝肝和牛丼:呢個真係幾正,佢嘅和牛,牛肉味超級香濃,同樣牛肉都係有燒過嘅,佢嘅油脂感配飯食就一流,鵝肝都幾creamy

我哋兩個食肉獸就梗係揀肉類既丼,跟餐會配埋餐湯同埋中華沙律

2022-06-22
Type of Meal