2021-04-30 66 views
呢間雞煲屯門街坊一定好熟悉,星期一至四都只係$148位/2小時,星期五至日、假期同前夕$158位/2小時,免加一兼且可以無限加雞午市都有雞煲放題,仲平多20蚊雞煲濃郁入味,嫩滑多汁,朋友唔係太食得辣都食到小辣,而且份量好多,我地兩個女仔食完一round雞都未開始打邊爐已經飽咗七成食完雞煲就可以加湯打邊爐,雖然係茶餐廳,但呢到火鍋配料都有超過60款咁多,由於我地都食到好飽,所以唔係嗌咗好多,個人推介肩胛肥牛片、海鮮沙律丸、魚榚同羽衣甘藍小食必叫炸饅頭酥脆得嚟完全唔油膩,配煉奶超正飲品方面,除咗普通汽水之外,當然唔少得茶記特式飲品,檸茶、咖啡、奶茶通通任飲,仲有羅漢果杞子菊花茶同豆漿

午市都有雞煲放題,仲平多20蚊

小食必叫炸饅頭
酥脆得嚟完全唔油膩,配煉奶超正

2021-04-29 51 views
今晚收工,女朋友心血來潮話自從搬咗元朗,都未食過雞煲,想搵間試下過口癮。上網做完資料搜集,就嚟到置樂呢間雞煲店。發現夜晚好多人排隊等位,疫情下都咁多人等,實在係難得一見。等咗大約10 分鐘左右才能安排入座。店舖本身似係一間茶餐廳,而亦見到小炒餐牌。呢到嘅雞煲有7種口味選擇,有辣有唔辣。而我地就㨂咗個BB辣嘅至尊惹味雞煲。店員將個Gas爐放上枱,及後就放上雞煲,而且好快就食得。雞件份量都好多,肉質鮮嫰,而且醬汁十分惹味,我地兩個人最後都食唔晒啲雞。食到咁上下,就叫店員加湯,開始下一Part 火鍋環節。枱上提供餐紙及筆自助式選料,而且上菜速度很快,幾乎一收完紙都唔需要等就食得。由於我係牛魔王,就叫晒兩款牛肉嚟試下。肩胛肥牛片,薄切但大塊,油脂香都幾正!鮮牛肉就牛味徧濃,比較有嚼口。估唔到呢到有羽衣甘藍,放晌到鍋到吸收埋雞煲醬汁嘅鮮味,簡直一絕。除咗火鍋配料,呢到嘅名物仲有炸饅頭!外皮炸得極之香脆,配上練奶真係無得輸!我同女友都不斷encore,幾乎停唔到口。而餐廳亦免費供應飲料,除了汽水、豆漿外,仲可以Order水吧要檸茶之類!
今晚收工,女朋友心血來潮話自從搬咗元朗,
都未食過雞煲,想搵間試下過口癮。
上網做完資料搜集,就嚟到置樂呢間雞煲店。
發現夜晚好多人排隊等位,疫情下都咁多人等,
實在係難得一見。等咗大約10 分鐘左右才能安排入座。

店舖本身似係一間茶餐廳,而亦見到小炒餐牌。
呢到嘅雞煲有7種口味選擇,有辣有唔辣。
而我地就㨂咗個BB辣嘅至尊惹味雞煲
店員將個Gas爐放上枱,及後就放上雞煲
而且好快就食得。

雞件份量都好多,肉質鮮嫰,而且醬汁十分惹味,
我地兩個人最後都食唔晒啲雞。

食到咁上下,就叫店員加湯,開始下一Part 火鍋環節。
枱上提供餐紙及筆自助式選料,而且上菜速度很快,
幾乎一收完紙都唔需要等就食得。

由於我係牛魔王,就叫晒兩款牛肉嚟試下。
肩胛肥牛片,薄切但大塊,油脂香都幾正!
鮮牛肉就牛味徧濃,比較有嚼口。

估唔到呢到有羽衣甘藍,
放晌到鍋到吸收埋雞煲醬汁嘅鮮味,簡直一絕。

除咗火鍋配料,呢到嘅名物仲有炸饅頭!
外皮炸得極之香脆,配上練奶真係無得輸!
我同女友都不斷encore,幾乎停唔到口。

而餐廳亦免費供應飲料,除了汽水、豆漿外,
仲可以Order水吧要檸茶之類!
2021-04-22 1496 views
見廣告話呢間個雞煲可以無限加雞,都係$148一位任飲任食,咁抵,就同朋友黎試下。晚上黎係勁多人等位,哈哈,直接放棄了,改晏晝黎食,果然平日下午無咁多人,直入唔使等呀,午市仲減20蚊,好抵呀好抵呀!有七款鍋底選擇,唔使諗梗係重慶雞煲啦,要左小辣。等左陣就上枱啦,店員話即刻食得唔使等㗎。二人份都幾多雞喎,雞件細細件好易食。雞件都幾入味呀,麻麻辣辣夠惹味,越食越辣,應該係一路煲住啲辣椒嘅關係?我覺得辣左仲好味左。怕痴底可以叫店員加少少水,好大煙呀,哈哈~食夠雞就加湯打邊爐,店員會加入一壺湯,雞湯?鹹鹹地咁囉。羽衣甘藍必食,吸左雞油好好味,連唔食菜嘅朋友都話正。叫左肥牛,餃子,丸,饗鈴等。仲有豬腩片,菇,萵筍,粟米,油炸鬼等。食完再點第二輪。基本上無漏單,上菜都幾快,唔可以講話好靚料,而且一盤過無乜好打卡,不過咁先似任食嘅打邊爐嘛。另外又係必食嘅炸饅頭,好香脆,仲要爆多煉奶,正!另一個賣點就係除左汽水,仲有奶茶咖啡都任飲㗎,凍奶茶凍檸茶都勁正,唔覺唔覺飲左三杯,哈哈。鍾意食雞煲唔好錯過啦,超抵食!
二人份都幾多雞喎,雞件細細件好易食。
怕痴底可以叫店員加少少水,好大煙呀,哈哈~
食夠雞就加湯打邊爐,店員會加入一壺湯,雞湯?鹹鹹地咁囉。
羽衣甘藍必食,吸左雞油好好味,連唔食菜嘅朋友都話正。
叫左肥牛,餃子,丸,饗鈴等。
仲有豬腩片,菇,萵筍,粟米,油炸鬼等。
食完再點第二輪。
另外又係必食嘅炸饅頭,好香脆,仲要爆多煉奶,正!

鍾意食雞煲唔好錯過啦,超抵食!
2021-04-19
$140 (Lunch)
2021-04-21 89 views
嚟到屯門任食雞煲!屯門人必食,性價比超高既任食雞煲。假日七點已經爆曬要喺門口等位,專登平日黎,都好多人。一開始先叫個雞煲先,揀左bb辣,雞件好嫩滑,醬汁香濃,好入味。淨係兩個人我地都要加幾次雞。食雞煲食到飽就可以加湯轉打邊爐!店員係會直接用你雞煲個湯底然後加水做你辣味湯底。火鍋配料任你揀,肥肉、丸類、菜類梯樣有。特別推介有炸饅頭,外脆內軟,熱辣辣,仲有煉奶可以點。真係不是到到有。所以個個食客都會嗌炸饅頭!

嚟到屯門任食雞煲!屯門人必食,性價比超高既任食雞煲

假日七點已經爆曬要喺門口等位,專登平日黎,都好多人。

2021-04-16 124 views
今次食嘅呢間黃店係元朗同屯門嘅分店💛💛我哋今次係去屯門嘅分店所以我哋一定要去支持————————————佢哋係任飲任食嘅(兩個鐘)我哋琴晚去,所以係$148@1(星期五六日及公眾假期就係$158@1)真心幾抵食首先就講咗佢哋嘅雞煲先啦我覺得份量都算幾多嘅👍👍同埋啲雞煲食落去都好惹味而且又唔會好鞋颯颯(重點就係佢哋嘅雞煲係任食,如果食唔夠嘅話可以瘋狂加雞🤣🤣)咁之後再講下其他火鍋配料啦佢嘅肥牛食落去質素都OK嘅唔會太肥膩☺️☺️其他火鍋配料就同坊間嘅不相伯仲(而且佢有得揀油炸鬼)呢間舖頭都有啲嘢食係幾特別嘅(其他打邊爐嘅舖頭未必會有)例如係有炸饅頭可以嗌嚟食仲要真係熱辣辣炸起嘅😋😋所以真心幾有驚喜而且佢都有好多嘢飲可以揀(係其他打邊爐嘅舖頭都未必有嘅)例如凍朱古力、凍奶茶、豆漿嗰啲所以我都飲咗兩杯凍朱古力我自己覺得呢個價錢可以食到呢個水準嘅嘢食都真係算物超所值⭐️⭐️大家如果住嗰頭嘅話不妨多啲去幫襯(如果我比較得閒嘅話,都會再Enocre‼️‼️,因為真係幾正)
今次食嘅呢間黃店
係元朗同屯門嘅分店💛💛
我哋今次係去屯門嘅分店
所以我哋一定要去支持
————————————
佢哋係任飲任食嘅(兩個鐘)
我哋琴晚去,所以係$148@1
(星期五六日及公眾假期就係$158@1)
真心幾抵食

咁之後再講下其他火鍋配料啦
佢嘅肥牛食落去質素都OK嘅
唔會太肥膩☺️☺️
其他火鍋配料就同坊間嘅不相伯仲
(而且佢有得揀油炸鬼)

呢間舖頭都有啲嘢食係幾特別嘅(其他打邊爐嘅舖頭未必會有)
例如係有炸饅頭可以嗌嚟食
仲要真係熱辣辣炸起嘅😋😋
所以真心幾有驚喜

而且佢都有好多嘢飲可以揀(係其他打邊爐嘅舖頭都未必有嘅)
例如凍朱古力、凍奶茶、豆漿嗰啲
所以我都飲咗兩杯凍朱古力

我自己覺得呢個價錢可以食到呢個水準嘅嘢食
都真係算物超所值⭐️⭐️
大家如果住嗰頭嘅話不妨多啲去幫襯
2021-04-15 125 views
難得係都減肥放縱日,一於就去食返個雞煲慶祝一下!之前已經食過好多次喺置樂嘅至尊雲吞雞煲,相信好多人都有食過!任食兩個鐘,其實真係好快就已經食到飽飽!今次就叫咗個小辣嘅雞煲,至尊雞煲比較乾身,食落好香,好有鑊氣,有大排檔風味!另外一樣超級出名嘅嘢,大家係未食雞煲之前已經會落order嘅,就係呢度嘅炸饅頭!見到隔離每一台都係四個,六個,咁樣叫,真係未食雞就已經食飽!而另外一樣好鍾意嘅嘢,就係呢度係可以無限任飲奶茶咖啡同檸檬茶,唔係嗰種紙包或者罐裝飲品,而係茶餐廳式嘅港式飲品!平日食親任食都唔係好鍾意飲汽水,因為飲完之後好頂位,但係飲住奶茶食雞煲就真係正爆!而且呢度可以無限加雞,仲要可以自選辣度,啱晒大家來挑戰!至於一般打邊爐嘅選項都好多,比較特別就係呢一個oppa魚餅Size唔大,但係同韓國風味一樣菜方面比較特別有羽衣甘藍肉類亦都唔係嗰種平價肥牛整體各樣野都唔錯,而且店員非常之關切住每一張枱嘅需要,不停嚟收走枱面上面清空左嘅碟,服務唔錯!
難得係都減肥放縱日,一於就去食返個雞煲慶祝一下!

而且呢度可以無限加雞,仲要可以自選辣度,啱晒大家來挑戰!
至於一般打邊爐嘅選項都好多,比較特別就係呢一個oppa魚餅
Size唔大,但係同韓國風味一樣
菜方面比較特別有羽衣甘藍
肉類亦都唔係嗰種平價肥牛
相信屯門人一定食過置樂嘅雞煲放題今日同朋友經過置樂 决定帶朋友試下xd不過大家要留意返佢係無得book位㗎全部都要walk in 所以要預留下時間等位啊~平日夜晚七點幾八點 座位都已經接近八成滿可以見到真係好受屯門街坊歡迎xd -講返個雞煲放題先 今次嗌咗至尊惹味雞煲 中辣星期一至四 $148位/2小時星期五至日 同埋紅日就 $158位/2小時其實價錢方面真係比一般嘅雞煲放題專門店平好多 仲要唔洗加一~平日唔洗百五蚊就食到兩個鐘嘅雞煲放題‼️‼️重點係雞係無限量任添‼️‼️今次真係食雞都食到飽曬😋雞煲味道食落好惹味 同埋好有鑊氣加上今次係嗌咗中辣 辣味都幾出 幾刺激鍾意食辣嘅朋友真係可以試下 因為食落係會比原味雞煲更有層次另外佢嘅份量一啲都唔少食完一round都已經飽得七七八八之後仲可以加湯打邊爐 一舉兩得xdCP值高高高~今次火鍋配料我地只係嗌咗少量值得一提嘅係佢地嘅肩胛肥牛片 幾驚喜~牛味幾濃 比一般嘅雪花肥牛片好食好多!!-另外 除咗佢地嘅惹味雞煲係必叫外炸饅頭都係必叫之選炸饅頭都係至尊嘅招牌菜食落口 唔會太油 又會幾香脆會想瘋狂咁食食食!-秘制招牌鳳爪 $16味道同泰式鳳爪相若~酸酸地
相信屯門人一定食過置樂嘅雞煲放題
今日同朋友經過置樂 决定帶朋友試下xd
不過大家要留意返佢係無得book位㗎
全部都要walk in 所以要預留下時間等位啊~
平日夜晚七點幾八點 座位都已經接近八成滿

之後仲可以加湯打邊爐 一舉兩得xd
CP值高高高~
火鍋配料

今次火鍋配料我地只係嗌咗少量
值得一提嘅係佢地嘅肩胛肥牛片 幾驚喜~
牛味幾濃 比一般嘅雪花肥牛片好食好多!!

另外 除咗佢地嘅惹味雞煲係必叫外
炸饅頭都係必叫之選
炸饅頭都係至尊嘅招牌菜
食落口 唔會太油 又會幾香脆
會想瘋狂咁食食食!
秘製招牌鳳爪

秘制招牌鳳爪 $16
味道同泰式鳳爪相若~
酸酸地幾開胃 嗌嚟做頭盤一流

沙律醬炸雲吞 $48
份量好多 味道都幾驚喜
每隻雲吞裏面都有一粒原隻蝦仁🍤
好鮮味同脆口 份量都唔少
我同朋友都好鍾意食!

另外最值得一提嘅係
至尊雞煲佢哋嘅飲品除咗有一般嘅汽水 豆漿以外
仲可以揀咖啡 凍奶茶 凍檸茶 凍檸水
比平時只有紙包飲品嘅放題店有啲唔同
個人幾鍾意瘋狂嗌凍檸水走甜
可以解下膩 xd refresh 下
2021-04-12
$150 (Dinner)
火鍋配料
秘製招牌鳳爪
香脆普寧豆腐
沙律醬炸雲吞
2021-03-27 215 views
雞煲 有得揀要唔辣/要幾辣叫左少辣 好香口 之前叫過唔辣但就唔夠香面頭有好多荽茜食雞煲可以轉打邊爐 炸饅頭呢度炸饅頭係大熱 每枱都叫 即炸係好食既真係-💭侍應禮貌好唔掂同完侍應姐姐講要邊款雞煲 姐姐就好快行走左我地見佢地忙 應該人手真係好唔夠所以等佢地傳完菜得閒少少先再落啦隔左一陣舉手想落埋野飲姐姐第一句就話 岩岩先落邊有咁快呀問號?我都未講要咩就比人話 可能好多客催佢地掛 唔知啦 但個下真係無奈呢度味道一流 基本禮貌係零分一肚氣 飽曬 幾好食都冇用
雞煲
可能好多客催佢地掛 唔知啦 但個下真係無奈
呢度味道一流 基本禮貌係零分
一肚氣 飽曬 幾好食都冇用
2021-03-10 217 views
最鍾意嘅雞煲💛呢度嘅雞煲可以無限任添雞而佢哋隻雞係整得柔嫩又入味 🐓至尊惹味雞煲 兩個鐘任食 $148建議你叫返BB辣或者小辣 因為佢哋嘅中辣係超級辣 上次唔小心叫咗中辣 食到瘋狂飲飲品 個嘴紅晒🥵要對食辣有信心嘅朋友先好叫中辣啊🌶🌶比起雞煲佢哋打邊爐就比較遜色 所以通常我都係會瘋狂加雞 食到最後最後先會變打邊爐特別推薦嘅係佢哋嘅炸饅頭 真係超好食 炸饅頭個面好脆 之後咬入去又軟棉🤤🤤而且仲有煉奶係個饅頭隔離 每次都要食返三四個
🐓至尊惹味雞煲 兩個鐘任食 $148

2021-01-19 256 views
我係道叫過幾次外賣,幾次都當場等左30 分鐘以上,有一次直情企係道等落左單35分鐘再同我講冇晒個個餐,不知所謂,明知整勁耐都拉人入去叫人幫襯,大家千其唔好再幫襯呢間野,垃圾!
TakeAway
2020-11-27 467 views
尼間雞煲由入座時間計可以食兩小時 Y小姐同朋友今次嗌左小辣 佢嘅辣度對於Y小姐黎講就覺得五辣 不過Y小姐朋友食食下就話覺得有後勁 不過Y小姐就覺得今次d雞煲d雞同d火鍋湯底偏咸😅Y小姐食左十舊雞左右 已經飲完一罐汽水😅食完雞煲之後就可以叫姐姐加湯 開始打邊爐🍲最最最驚喜之處喺有炸饅頭食😚仲要喺即叫即炸 再沾上煉奶真喺正🤤🤤不過老實講 佢火鍋d料都好普遍 五會話有d嘢好驚喜嘅🤭 不過選擇都有幾多 而且價錢只喺$148 仲要五加一😃 同埋果日d姐姐都好好 好主動問我地洗五洗加湯👍🏻

2020-11-22
$150 (Dinner)
  • 炸饅頭
2020-11-17 350 views
第二次離食!好掛住呢度嘅雞煲,勁惹味!呢次叫左一煲小麻辣,同埋一煲唔辣嘅,各有滋味,不過個人覺得麻辣更加惹味!雞件好入味,夠鍋氣,麻辣之中滲出陣陣惹味,足以令人流曬口水🤤148蚊一個人好抵,而且係成隻雞咁比,量多又足料,唔似有d食雞煲嘅餐廳只係比雞髀肉食完呢間真係返唔到轉頭仲有原來d雞件係可以refill,好癲,唔推介真係唔得,又好味又抵食選擇又多。食完雞煲可以打埋邊爐,仲有必食炸炸饅頭,食完好滿足期待下一次再離食
第二次離食!好掛住呢度嘅雞煲,勁惹味!

148蚊一個人好抵,而且係成隻雞咁比,量多又足料
,唔似有d食雞煲嘅餐廳只係比雞髀肉
食完呢間真係返唔到轉頭

仲有原來d雞件係可以refill
,好癲,唔推介真係唔得,又好味又抵食選擇又多。

食完雞煲可以打埋邊爐,仲有必食炸炸饅頭,食完好滿足

期待下一次再離食

2020-11-10
Type of Meal
Dinner
2020-11-14 275 views
煲$158/位 唔駛加一🥳雞件都幾嫩滑,好少雞胸部分🐔味道香口,但多少少醬汁會更好。似食緊啫啫雞煲咁。打邊爐部分比雞煲無咁理想。湯底味道啖,醬料要加錢先有🌚食完火鍋料會想選擇食番雞煲😂但雲吞都幾好食既。不得不食既係炸!饅!頭!食一轉係唔夠🤤野飲方面唔算多,汽水外仲有水吧野飲同菊花茶。菊花茶幾好飲,好清熱。$158係黃店良心價。
煲$158/位 唔駛加一🥳
雞件都幾嫩滑,好少雞胸部分🐔
味道香口,但多少少醬汁會更好。
似食緊啫啫雞煲咁。
打邊爐部分比雞煲無咁理想。
湯底味道啖,醬料要加錢先有🌚
食完火鍋料會想選擇食番雞煲😂
但雲吞都幾好食既。
不得不食既係炸!饅!頭!
食一轉係唔夠🤤
野飲方面唔算多,汽水外仲有水吧野飲同菊花茶。
菊花茶幾好飲,好清熱。
$158係黃店良心價。
黃店任食雞煲確實不多,聽聞此店在大西北區享負盛名,所以我就與朋友預先打電話取號,然後到達後報號等位。打電話取號其實讓你可以插隊先等,而不是留位俾你,這點要注意,而且人多的話我諗應該都無位,因為此店都是2-4人位為主。雞煲  3/5分2個人的份量應該有1隻,味道不算突出,但確實抵食夠多,叫小辣會好味好多。其實還可以加雞,但實在吃不下~還可以的雞吧。炸饅頭  5/5分一定是即叫即炸才有,因為我等了10分鐘,超級好味,應該是全店最值得一試的小食~!打邊爐  2/5分- 推介吃雲吞和粟米,前者夠新鮮後者夠甜- 肉片類建議直接省略- 肉丸正常- 蔬菜不乾淨,有點兒不安全- 湯底無味飲品  2.5/5分- 汽水自取,沒有無糖飲品, 可惜- 可以叫豆漿凍檸茶,我覺得好普通,不算好飲,有D失望整體黎講,158元絕對不貴,而且雞煲任叫任食,有飲品任飲,只是打邊爐實在難食到飛起,支持一下都好~20201010支持黃店!

雞煲  3/5分

炸饅頭  5/5分

打邊爐  2/5分

- 推介吃雲吞和粟米,前者夠新鮮後者夠甜
- 肉片類建議直接省略
- 肉丸正常
- 蔬菜不乾淨,有點兒不安全
- 湯底無味

飲品  2.5/5分

- 汽水自取,沒有無糖飲品, 可惜
- 可以叫豆漿凍檸茶,我覺得好普通,不算好飲,有D失望

20201010支持黃店!

雞煲
打邊爐
火鍋料
2020-10-09
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$158 (Dinner)
2020-09-12 802 views
因為前天已經訂咗位,今日要過去,去到嘅時候話要攞實體飛?咁點解電話book位嗰時唔講清楚?跟住查問嗰陣時,佢哋話冇可能留位俾我哋?咁我想問這個定位功能其實有咩意?無謂嗰陣時又唔識得打多次電話黎同我哋講,