2013-08-11 1693 views
星期日下午 5時08分 到達,  因時間尚早,  所以不用等位.  門口的店員講明食兩小時, 跟住就安排我們入坐. 因是火鍋放題,  所以客人都是自取火鍋豉油,  但醬料就只得乾辣椒粒,  連一般火鍋常有的指天椒粒或蒜蓉都沒有.  飲品有啤酒, 汽水和清熱飲料.落單要了大辣的雞煲,  可是等了差不多半小時才到.  即是真正食火鍋的時間只剩下個半小時.  服務員解釋因雞煲是新鮮生雞煮的,  所以要等咁耐.  但是其他的店都是這樣的煮法,  為什麼這裡要等特別耐呢 ?? 雞煲有辣味,  但不可稱為 "大辣",  而且一點也不香,  只得咸味, 十分失望.火鍋配料要了肥牛, 珍珠荀, 白菜仔, 牛骨髓, 花膠 及 響鈴卷肥牛係超肥而且不新鮮,  兩份的珍珠荀份量少得離譜.  花膠係一大舊, 硬過石頭 其他的都只是一般甜品每位客人只可選一款,  還要客人拿著卡去取, 店員會蓋印防止客人取多過一份. 大約在 6時40分,  店員說 "last order",  跟著要客人埋單.

落單要了大辣的雞煲,  可是等了差不多半小時才到
.  即是真正食火鍋的時間只剩下個半小時

肥牛係超肥
而且不新鮮,  兩份的珍珠荀份量少得離譜
.  花膠係一大舊, 硬過石頭

其他的都只是一般

大辣雞煲
''肥''牛
兩份的珍珠荀
花膠
甜品
Other Info. : 現在食辣雞煲的店很多, 以這樣的食物質素, 很難吸引我們再光顧這店呢.
2013-08-11
$118 (Dinner)
2013-07-31 1293 views
第一次黎光顧=]係朋友介紹,佢話呢間野幾好味,叫我地黎試下!!一行四個人,游完水黎食宵夜場10:30pm開始見到門口已經企左一大堆人... ...好在個場夠大,都好快有得入座^^蒲坐下...先點火鍋配料=]款式唔算好多,全部都係大路既配料!響鈴、廚師腸、芝士腸、豬潤、牛柏葉、豬粉腸、生腸、芝士丸、貢丸、菜類~ 3-5個人就有一隻雞既雞煲,雞煲續個整,慢功出細貨...火鍋配料黎晒,但雞煲未上^^"不過好在出面仲有熟食可以比我地食住先初頭以為D熟食係敷衍下食客而設點知有驚喜...熟食款式比想像中多,而且每一款都睇得出唔係Hea做^^麻辣青瓜 極力推屆,夠晒入味,麻辣又夠xD味道比酸辣粉店既出品更出色!!蜜糖雞翼 好好味,甜味夠突出,加埋少許香草,令成隻雞翼變得好完滿粟米串  一支支放晒o係到比人方便拎方便食,爽口,讚^^另外仲有加左少少黃芥辣味既雜果沙律(如果多返d蘋果,少d罐頭雜果就好喇^^")麻醬凍豆腐、咖哩角、凍蝦、煮花螺、餃子、酸齋、煙肉焗薯... ...睇到咁既陣容,真係唔知以為自己食緊正價時段@@"仲要不停refill,速度媲美酒店,絕對係物有所值既宵夜時段=]*可能因為以往經
第一次黎光顧=]
係朋友介紹,佢話呢間野幾好味,叫我地黎試下!!
一行四個人,游完水黎食宵夜場10:30pm開始

3-5個人就有一隻雞既雞煲雞煲續個整,慢功出細貨...
火鍋配料黎晒,但雞煲未上^^"
不過好在出面仲有熟食可以比我地食住先
初頭以為D熟食係敷衍下食客而設
點知有驚喜...
熟食款式比想像中多,而且每一款都睇得出唔係Hea做^^
粟米串  一支支放晒o係到比人方便拎方便食,爽口,讚^^
睇到咁既陣容,真係唔知以為自己食緊正價時段@@"

*可能因為以往經驗,食其他餐廳既宵夜放題,通常都係貨尾+唔新鮮+唔refill
所以今次比較驚喜^^

淨係食熟食已經飽左一半^^"
呢個時候雞煲就上台喇!嘩...一隻雞,絕無欺場,多到3男1女都食唔晒XD
味濃,但唔算好咸^^岩岩好
加湯打埋邊爐,食到好飽...
但肥牛比一般火鍋點失色,賣相、色澤都唔夠鮮紅=[

但原來...最令我為之動心既,係一人一份既甜品...香蕉班戟
廚師即場整,班戟皮熱辣辣,香噴噴,加一大舊cream,加幾舊香蕉
班戟面加左少少朱古力醬,一食落口外熱內凍
o個種重拾童年既美味,係依家坊間所賣既凍香蕉班戟不能相比既~
可惜x_x每人只可以拎一份甜品...如果可以比我拎多兩次就好xD

講下汽水類先...
一般火鍋店只有百事七喜等等...
呢到有Jolly Shandy檸檬味 & 金奇異果味(第一次見@@")
另有獅威罐裝啤酒、美蓮達...

大家飲飽食醉,連甜品都品嚐完畢後
埋單發覺每人只係$118,並無加一@@"
真係好抵~下次會再幫襯^^希望你地keep住呢份熱誠!!
雞煲

2013-07-28
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$118 (Last Night Supper)
雞煲
2013-07-14 660 views
因為熱天之後都無打過邊爐, 見到依度任食好似都幾ok, 仲有甜品, 就黎依度試下啦.一去到, 已經好香雞煲味~亦都估唔到平日都要等位, 好彩等左一陣都好快有位.一坐低就ORDER要幾辣, 雞煲要等20min先黎, 依個時間可以食住小食先.小食都唔錯, 算多野食, 推介煙肉薯仔同埋豬軟骨之後上雞煲佢地調味都真係整得幾好, 幾香. 不過, D雞多數都係D多骨位, 食就唔多好食啦...D雞翼位就拎晒去做小食(焗雞翼). 食到一半, 另外order既野都黎啦. 其實佢地d料質素算唔錯, 我特別鐘意佢地d羊肉片!!d菜都算乾淨, 要讚!!!不過另一方面, 佢地漏單都好嚴重!!!d野好多都無黎~反而d丸就黎晒, 仲幾多...我真係第一次去任食火鍋食得4條肥牛(仲要係4個人分..) 不過由於我地食左好多其他野都飽(一開頭既小食, 雞, 丸...)...亦都無意加單再叫(而且都食左幾多肉啦..)..不過今次個feel真係唔似打邊爐甜品睇落真係幾好!真係好想試晒佢(女人果然係有2個胃), 可惜每人只可以order一個, 選左即制香蕉pancake, 真係幾好味~!仲有朱古力醬係面~!!打完邊爐有甜品食都

小食都唔錯, 算多野食, 推介煙肉薯仔同埋豬軟骨

之後上雞煲
甜品睇落真係幾好!真係好想試晒佢(女人果然係有2個胃), 可惜每人只可以order一個, 選左即制香蕉pancake, 真係幾好味~!仲有朱古力醬係面~!!打完邊爐有甜品食都幾開心

最後真係每人堆單$138, 咁多野食都算ok, 不過如果想打邊爐未必選依間~
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$138 (Dinner)
2013-07-07 406 views
今次係我第二次去食,都係幫朋友慶生.D雞好滑,而且食物質素都好專業.好好味絕無戲場.而且睇得出老西都好"dam" 本下, 連飲品出面買都要十蚊到.我都飲到成肚水,食到胃凸凸.點解要黎呢度慶生原因之一係有埋成班員工一齊唱生日歌,都幾有趣.仲有好多野食添.值得一試再試
今次係我第二次去食,都係幫朋友慶生.
我都飲到成肚水,食到胃凸凸.

仲有好多野食添.值得一試再試

2013-07-05
Waiting Time
40 Minutes (Dine In)
$145 (Dinner)
Celebration
Birthday