2022-03-03 128 views
喺太子一出地鐵站冇耐已經見到呢間壽司店,算係比較平民版嘅omakase🍣壽司種類尚算豐富,食材感覺講究,有用心諗過刺身配搭同上碟嘅先後次序,又淡口都濃味,刺身質素算係高質嘅,只係成餐omakase冇咩驚喜,茶水都要自己斟,師傅交流亦唔多,如果用貴價版嘅omakase去比較,的確會有好大分別😌當食一個好好食嘅壽司lunch👍🏻
Lunch
-<<☁️🍣>>之前食過佢哋嘅自選壽司今次午市仲抵食👅(人均$200有高質魚生)經太子帶咗媽咪試吓~中環銅鑼灣都有分店 Let’s try it🥰💛.✨北海丼 | $208 | 8.4/10海膽鮮甜👏🏼最愛油甘魚同吞拿魚腩油脂滿溢 魚生嘅精髓🥰平時麻麻三文魚籽~呢度完全唔腥三文魚厚切肥美 用料上乘‼️誠意推薦~💛💛.📍雲壽司 太子西洋菜南街254號地下及閣樓.#jacstomach_太子#jacstomach_日式
<<☁️🍣>>
之前食過佢哋嘅自選壽司
今次午市仲抵食👅(人均$200有高質魚生)
經太子帶咗媽咪試吓~中環銅鑼灣都有分店
太子西洋菜南街254號地下及閣樓
#jacstomach_太子
#jacstomach_日式
2022-02-21 102 views
今次去咗呢一間好抵食嘅餐廳食壽司,估唔到食廚師發板都只係$180就可以食得到!真係非常之抵食,而且呢度嘅壽司亦都好高質,有油甘魚,甜蝦,三文魚,凡立貝,三文魚子,北寄貝,吞拿魚腩,池,辣味三文魚!整體來講,呢一度嘅壽司非常高質,而且刺身亦都係好好食好新鮮!用呢個價錢可以食到呢個質素嘅壽司真係好開心

2022-02-16 1355 views
📍香港📍太子📍雲壽司📍太子西洋菜南街254號地下及閣樓📍星期一至日 12:00~23:00🌸 OMAKASE 廚師發辦 - KUMO 雲 $480(刺身4點,壽司7件,手卷1條,麵豉湯)🦄 刺身4點 🦄 評分: 8.5/10店員建議由右下淡至濃開始食起💁🏼‍♀️ 帶子鮮甜厚肉👌🏼鯖魚好好好新鮮厚切加少少薑蓉香蔥好好食💯鰹魚少腥🤏🏻拖羅好肥美入口即溶好正呀媽咪🤤🤤🦄 壽司7件🦄 評分: 8/10鮟鱇魚肝軍艦出奇地好好食😍😍 第一次係壽司郎我覺得好腥好難食架🤫火炙銀鱈魚油脂重 魚味濃郁🤤🤤火炙金目鯛同樣入口即溶既口感 一咬滿口魚油香!!!!❤️象拔蚌壽司新鮮但本人麻麻哋🤭都係打邊爐刺身最好食😳伊佐木同剝皮魚壽司都好新鮮👌🏼🦄 手卷1條🦄 評分: 9/10勁足料嘅吞拿魚蓉手卷🐟 料仲多過飯 每一啖都系魚蓉🤫 配埋脆卜卜嘅紫菜 滿足感爆登💥🦄 火炙左口魚壽司 $25@1件🦄 評分: 9/10就好似放咗一件啱啱燒好既肥美鵝肝入口 滿滿魚油脂系個口入面👍🏻👍🏻👍🏻#foodieschu太子
📍香港📍太子
📍太子西洋菜南街254號地下及閣樓
📍星期一至日 12:00~23:00

🌸 OMAKASE 廚師發辦 - KUMO 雲 $480
(刺身4點,壽司7件,手卷1條,麵豉湯)

🦄 刺身4點

🦄 評分: 9/10
火炙左口魚壽司

#foodieschu太子
2022-02-13
$600 (Tea)
Celebration
Valentine's Day
火炙銀鱈魚壽司
火炙金目鯛壽司
火炙左口魚壽司
  • 鯖魚刺身
  • 拖羅刺身
2022-02-03 131 views
#旺角 #雲壽司 之前book咗8點枱,去到都仲要等位架,但係食物質素真心可以補償返,好好食,魚生超新鮮鮮甜,全部野都好好食🤤🤤🤤🤤🤤下次慶祝可以再黎🤭 然後燈光又好靚,又雲石枱面,非常igable 我地叫咗#特上刺身拼盤 有吞拿魚腩,牡丹蝦,海膽,赤貝,深海池魚,真鯛 散叫咗三文魚腩壽司,吞拿魚壽司,帆立貝壽司,鰻魚壽司, #北海丼 等等😍👣太子西洋菜南街254號地下及閣樓味道: 9/10味精: 2/10價錢: 7/10環境: 8/10服務: 8/10#vinainmongkok #vinafood #foodporn #foodie #hkfoodie #f4follow #f4f #likesforlike #l4l #l4likes

👣太子西洋菜南街254號地下及閣樓

味道: 9/10
味精: 2/10
價錢: 7/10
環境: 8/10
服務: 8/10

2022-02-02 89 views
太子地鐵站附近新開omakase店舖,入去試一下結果有驚喜,是意想不到的好吃。唔太懂得點樣形容魚生,但係吃落口魚生入口即溶,和壽司飯的珍珠米配搭得很好,今次我係選擇自選12款壽司,價錢又唔貴只係230左右,但每款都可以吃出有不同的鮮味!真的不知道如何形容得更好 但建議大家親自去試一下!另外還叫了香蔥吞拿魚茸井飯,同樣吞拿魚茸入口就馬上化在口中,有魚油齒頰留香。雖然一開始看似份量不太大,但食落絕對足夠 一個男人都可以夠飽。值得支持

2022-01-20 107 views
趁着疫情仲未好嚴重,即刻同好姊妹去食餐飯傾吓計,因為新年大家都唔得閒😅😅叫左兩份午餐😂🇯🇵壽司拼盤 $198🍣油甘魚🍣三文魚🍣甜蝦🍣池魚🍣北寄貝🍣真鯛🍣帆立貝🍣三文魚籽🍣吞拿魚腩🍣辣味三文魚12件嘅壽司拼盤,油甘魚、吞拿魚嘅質素好高,亦都有比較特別嘅真鯛同埋池魚,咁比較大眾化嘅三文魚、油金魚、甜蝦三文魚籽都一樣有👍🏻👍🏻👍🏻🇯🇵火炙魚生丼三文魚、左口魚邊、帆立貝、銀雪魚、金線鯛每款魚生大約都有兩三片,厚切新鮮,火炙咗之後油脂甘香😋😋

叫左兩份午餐😂

🍣三文魚籽
🍣吞拿魚腩
🍣辣味三文魚

🇯🇵火炙魚生丼
三文魚、左口魚邊、帆立貝、銀雪魚、金線鯛

每款魚生大約都有兩三片,厚切新鮮,火炙咗之後油脂甘香😋😋

2022-01-17 1152 views
禁晚市堂食,所以又係吃早飯的日子,我們都不算太肚餓,隨意揀就食壽司 ☺找到位於花墟附近的雲壽司,主打平價omakase 刺身壽司拼盤及丼飯。 一入門口座位設計都是吧枱,看着師傅預備食材 好有置身日本的感覺,餐牌有各式各樣的壽司及刺身丼,選擇繁多而且非常親民的價錢就可以食到👏👏 我地叫左:=三色丼$158=有海膽帆立貝三文魚籽。分量之多令人眼前一亮,海膽質素不錯,入口甘甜,仍然keep到有海水味,令人想吃更多。三文魚籽粒,色澤亮麗通透,鮮味十足,入口即溶,魚籽汁盡在味蕾中。帆立貝大件又鮮甜,質感嫰滑。一勺飯放上了帆立貝魚籽粒海膽,一啖入口,是在日本旅遊的回憶呀! =特上壽司拼盤 $268=包括:吞拿魚腩,深海池魚,牡丹蝦,赤貝,海膽,三文魚籽,火炙左口魚邊,鯖魚,魴鮄,蔥吞拿魚腩壽司呢個價錢有10件高質壽司都真係唔錯,值得一提的是醋飯做得十分出色,帶有黏性不易散。吞拿魚腩色澤好粉嫩,質感嫩滑,鮮甜肥美,入口即溶。牡丹蝦鮮味十足。海膽新鮮,味道甘甜。深海池魚魚味較濃又帶點魚香。左口魚邊經火炙後非常香口,魚油香味散晒出嚟。蔥吞拿魚腩壽司份量夠多,軟綿綿的口感配埋蔥粒及紫菜食,味道更香濃。

一入門口座位設計都是吧枱,看着師傅預備食材 好有置身日本的感覺,餐牌有各式各樣的壽司刺身丼,選擇繁多而且非常親民的價錢就可以食到👏👏

我地叫左:

=三色丼$158=
帆立貝大件又鮮甜,質感嫰滑。

=特上壽司拼盤 $268=
2022-01-17 82 views
想食間好食d嘅日本菜成日都要預約好耐,但係佢開左幾間分店,係之前朋友介紹比我嘅。因為第一次食,所以都唔特別叫兩個廚師發板,叫咗一個午市套餐同埋一個廚師發板,試吓佢嘅龍與鳳。叫咗一個$480嘅時候先發現,入面有四款日本刺身,七款壽司,一款手卷,仲有麵豉湯。刺身我最鍾意食蝦同埋大拖羅,除咗唔係好新鮮之外,我鍾意佢個蝦嘅口感係爽口,唔會太林,至於大拖羅就好香油脂味,一d都唔腥!🥺🥺🥺🥳🥳七款壽司不意外,就係最鍾意食北海道海膽壽司,真係同普通海膽嘅味道唔一樣,更加香甜! 如果唔係好飽一定想再食!☺️☺️☺️吞拿魚腩手卷其實已經好飽,但係紫菜好脆,又忍不住食埋😂😂😂午市套餐三色丼入面有海膽,帶子,三文魚子,店舖一啲都唔手緊,俾咗勁爆多三文魚子我撈飯食🥰🥰🥰帶子有三塊,都好新鮮,海膽又唔會腥,撈飯就飽飽地離開去🧡🧡🧡
刺身

七款壽司

吞拿魚腩手卷
其實已經好飽,但係紫菜好脆,又忍不住食埋😂😂😂

午市套餐三色丼
雲壽司 (太子)好似隔左一段時間無食刺身了,今日中午朋友帶左小編去食一間親民價但食材高質既日式餐廳食飯丼同埋omakase 😋🥰🌟午市定食:北海丼 $208丼飯鋪滿了新鮮食材😍 包括有小編最愛的厚切三文魚🍣刺身😆、牡丹蝦 及粒粒飽滿既三文魚籽☺️ 仲有吞拿魚腩、油甘魚、赤貝及海膽,非常豐富💕 飯粒充滿壽司醋味,軟硬適中👍🏻午市定食仲包埋麵豉湯和胡麻醬沙律🥗🌟Omakase: 雲 KUMO $480估唔到唔洗過$1000 都食到,仲要食到由日本空運既新鮮/時令食材😍⭐️刺身4點厚岸蠔八爪魚及八爪魚🐙吸盤間白魚拖羅刺身由淡至濃食起,今次有時令厚岸蠔刺身,好新鮮juicy😋 而八爪魚刺身好爽口~ 最得意係可以食到八爪魚腳既吸盤🥳 拖羅油膩豐富,魚味好濃郁,完全沒有根😚⭐️壽司 7件白蝦剝皮魚針魚鯖魚鮟鱇魚肝軍艦北海道海膽金目鯛每件也是由師傅手握的時令壽司🍣,食材當造,北海道海膽不但沒有腥味,而且仲入口creamy 🥰 剝皮魚也是第一次食,好清新😆⭐️手卷1條香蔥吞拿魚蓉手卷,紫菜卜卜脆😍 入面包住醋飯,食到啖啖吞拿魚蓉,好滿足🥰⭐️麵豉湯食完生冷野飲番碗暖笠笠既湯,好貼心既安排~*需加一服務費地址:太
壽司 (太子)

北海道海膽

金目鯛

⭐️手卷1條

⭐️麵豉湯
食完生冷野飲番碗暖笠笠既湯,好貼心既安排~

*需加一服務費
地址:太子西洋菜南街254號地下及閣樓

2022-01-11
$378.4 (Lunch)
  • 北海丼
  • 雲KUMO
2022-01-01 98 views
惜逢聖誕節就係洗錢同埋怒食野既時候呢排完全冇再on diet 由佢肥啦😂😂🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️諗諗下 呢個假期想食壽司成日經過旺角都會見到呢間omakase 壽司決定boxing day 晏就去試一試佢晏就好似幾抵食咁我地兩個人叫左兩個餐一個雲 一個翔雲個個有4款刺生7件壽司 翔有10件壽司兩個餐都有湯 同埋一個手卷成餐都好味 最緊要係CP值高又飽肚係一個想食omakase壽司既平價之選我個人唔太鐘意食吞拿魚但每次大拖羅個啲都一定會食 因為好好味個手卷都係用拖羅整 正👍🏻
惜逢聖誕節

正👍🏻
刺生
海膽壽司
  • 大拖羅
之前食過雲壽司銅鑼灣店,覺得性價比高、價錢親民😚知道佢哋喺太子開咗分店,一直想去試下 !今次就試咗佢哋嘅Lunch set,包埋湯🥣同沙律🥗。另外,依家只要Like & Share 佢哋嘅社交平台 Page,仲奉送一客蟹籽沙律🤗而太子店已經接受Openrice網上訂座啦,咁就唔洗怕要等位啦👍·🐡北海丼 HKD$208好豐富 ! 刺身有光澤仲好新鮮🤩 包括 🐠吞拿魚腩、🐡油甘魚、🐚赤貝、🦐牡丹蝦、🐚海膽、🐟三文魚、三文魚籽。刺身肥美厚切😍 個人最愛油甘魚同吞拿魚😋 入口即溶,魚油豐盈😚海膽味道甘甜,好好食😻 而壽司飯醋味唔會好濃烈啱啱好👍·🐟刺身拼盤 HKD$198每款刺身各兩件,包括 🐡油甘魚、🦐甜蝦、🐚帆立貝、🐟三文魚、🐠池魚刺身夠冰凍,入口鮮味十足~·📍雲壽司太子西洋菜南街254號地下及閣樓

之前食過雲壽司銅鑼灣店,覺得性價比高、價錢親民😚

知道佢哋喺太子開咗分店,一直想去試下 !

🐡北海丼 HKD$208

海膽味道甘甜,好好食😻 而壽司飯醋味唔會好濃烈啱啱好👍
🐟刺身拼盤 HKD$198

刺身夠冰凍,入口鮮味十足~
太子西洋菜南街254號地下及閣樓
2021-12-05
Lunch
  • 北海丼
2021-12-29 112 views
今日和B行完花墟,大家都好想食壽司,B提議去壽司郎,我諗起曾經要等2個幾鐘先食到就驚!行吓行吓見到“雲壽司”,估唔到太子都有分店,就呢間啦!今晚揀了一set特上壽司拼盤和自選壽司12件和B一同share🥰特上壽司拼盤$268~包十件高質壽司,有吞拿魚腩,深海池魚,牡丹蝦,赤貝,海膽,三文魚籽,火炙左口魚邊,鲭魚,魴紼,葱吞拿魚腩。深海池魚~ 肉質爽口嫩滑,魚味鮮甜濃郁。鲂紼魚~ 肉質爽脆,味道清甜。鯖魚~ 新鮮鲭魚油脂較多,肉質肥美嫩滑。牡丹蝦~ 肉質爽脆,鮮甜美味。火炙左口魚邊~表面輕輕炙過, 魚油豐富,肉質嫩滑,滿口油香。赤貝~ 口感爽脆,肉質肥厚, 十分鮮甜。三文魚籽~飽滿卜卜脆, 味道甘甜美味。海膽~質感細滑,帶海水味的甘甜,入口即溶。蔥吞拿魚腩壽司~紫菜脆卜卜, 吞拿魚蓉油脂豐富,口感細腻,配上葱碎更香更滋味。吞拿魚腩~肥美柔嫩, 魚油豐富 ,魚味濃郁, 好好味呀!自選壽司12件$208~我揀了火炙金線鯛,火炙帆立貝, 火炙左口魚邊, 池魚,油甘魚,吞拿魚。火炙金線鯛~表面炙過,有少許煙燻味道, 肉質爽實有彈性,魚味香濃。火炙帆立貝~肉質肥美嫩滑,鮮甜美味。火炙左口魚邊~油脂

深海池魚~ 肉質爽口嫩滑,魚味鮮甜濃郁。

鲂紼魚~ 肉質爽脆,味道清甜。

鯖魚~ 新鮮鲭魚油脂較多,肉質肥美嫩滑。

牡丹蝦~ 肉質爽脆,鮮甜美味。

赤貝~ 口感爽脆,肉質肥厚, 十分鮮甜。

三文魚籽~飽滿卜卜脆, 味道甘甜美味。

海膽~質感細滑,帶海水味的甘甜,入口即溶。

吞拿魚腩~肥美柔嫩, 魚油豐富 ,魚味濃郁, 好好味呀!

火炙帆立貝~肉質肥美嫩滑,鮮甜美味。

火炙左口魚邊~油脂十分豐富,入口即溶,回味無窮。

油甘魚~ 肥美鮮嫩,充滿魚油香味。

池魚~ 鮮甜爽口。

吞拿魚~ 肉質柔軟,味道鮮甜,魚味濃郁。
2021-12-15
Dinner
2021-12-28 65 views
雲壽司呢間壽司店一直開喺港島,出名親民價錢食到omakase,亦兩次成為米芝蓮推薦餐廳,今次殺到九龍,一於去試下~👅自選壽司12件 $208壽司張list有好多款可以揀,除左最常見既,另外仲有深海池魚,金線鯛,魴鮄等等。全部都係由壽司師傅喺你面前即刻整,全部都勁新鮮🥰👅三色丼 $158丼飯有海膽,帆立貝同三文魚子。食材好新鮮,帆立貝鮮甜,三文魚子份量多,海膽除左甜甜地仲有微甘💛餐廳喺太子地鐵站出口行幾分鐘就到,呢到真係超級方便九龍人🤘🏻
壽司

👅自選壽司12件 $208

👅三色丼 $158

2021-12-28 65 views
今日午餐突然好想食壽司,係太子呢度見到有新開嘅雲壽司,估唔到午餐都多人食,排個隊等入去先。好,坐低睇吓有咩好食先。呢度午市定食又唔太貴,仲有跟麵豉湯同沙律。另外仲有omakase可以揀。北海丼,有7款刺身,全部都好新鮮,刺身顏色光澤,魚類充滿油脂感,赤貝食落爽口,而且飯量足夠。特上壽司拼盤,有十件時令壽司,全部都好好味,尤其係火炙左口魚邊,外圍輕輕燒過,有焦香味,而左口魚肉質柔軟,爽滑得黎帶油脂感。

好,坐低睇吓有咩好食先。