2022-10-06 44 views
同朋友在尖沙咀食lunch, 去咗間幾高質素的日本餐廳【鮨樂】, 而且內裡的地方非常寬敞又有好多卡位,非常之舒適好坐。 🥰今個lunch order左8貫壽司及雜錦天婦羅料理定食。😍8貫壽司分別有吞拿魚、油甘魚、北寄貝、墨魚、赤蝦、玉子、鯛魚、池魚。 吞拿魚夠新鮮,油甘魚好有魚油,北寄貝夠鮮甜,墨魚爽口彈牙,赤蝦晶瑩剔透,玉子係我favorite ,鯛魚夠時令,池魚好fresh好有海洋味覺。😋雜錦天婦羅料理定食有炸蝦、炸南瓜、炸茄子、炸蕃薯、炸洋蔥及炸流心蛋,每款都香脆可口兼外脆內軟,炸蝦好大隻又新鮮,其他蔬菜類夠新鮮,炸流心蛋有吾同層次口感。😋兩份lunch set都包有沙律和麵豉湯,我哋亦加咗枝豆。最後仲送我哋紫薯雪糕及柚子雪葩做甜品,口感細滑又好味。性價比高,好滿意的一餐。🤩

2022-10-03 46 views
其實我由佢哋開業不久已經開始幫襯。我真係要讚一讚就係佢哋塊隔板非常乾淨。因為其它餐廳真係未見過咁乾淨,通常都好污糟。另外服務員態度親切,同有笑容。D人好奇怪會問帶口罩點睇到,睇對眼就睇到架啦。食物質素開頭好好但有一段時D人轉晒就差D ,現在食物轉番開業時的質素啦😊😊😊
2022-09-30 75 views
鮨樂又係我一直想試嘅壽司🍣(其實係我個bookmark list都仲有好多地方未去🤣)佢地可以話係連鎖式高質日本菜的確都真係一分錢一分貨💰感覺會再唔同啲現場有幾位師傅即場整 好似日本咁而家飛日本太貴下 唯有去住鮨樂當去左😇*❣️午餐 - 蒲燒鰻魚丼 $158會附上麵豉湯🥣沙律🥗好多時午市套餐都係一至五但佢地係假日都仲會提供個人覺得叫lunch set係幾抵下食飽飽仲有個甜品食 有兩款俾你揀:🍊柚子雪葩🍠紫薯雪糕*個鰻魚飯真係第一次聽我屋企人大讚啲鰻魚🤣係好鮮 舊舊鰻魚都好厚肉食落又唔會有魚腥味如果鰻魚汁再多啲就好了🙈*❣️炙燒三文魚壽司 $12現場有師傅即時用火槍燒🔥🔥🔥成件事好有feel下食落又係有鮮甜嘅感覺要再encore encore✨*❣️本鮪(呑拿魚) 壽司 $32係厚肉 係肥美入口即溶 好嫩身可以話係值得一試😋🥰係會令一個唔鍾意食魚生嘅我都食*❣️特盛芥辣八爪魚軍艦 $38同個名一樣都真係特盛啲八爪魚滿到瀉出黎🐙再配上小小嘅芥辣好惹味🌶️*❣️櫻花蝦虎蝦卷 $42滿滿嘅櫻花蝦係壽司飯面舊天婦羅炸得好脆口🍤油膩感都沒有 沒有
鮨樂又係我一直想試嘅壽司🍣
炙燒三文魚壽司
特盛芥辣八爪魚軍艦
櫻花蝦虎蝦卷
柚子雪葩
近期熱門的一間日式餐廳,採用日本直送食材,價錢合理且質素高,難怪人氣旺盛,港九新界都有開設分店🥰 餐廳裝潢呈高檔日式風,環境好闊落,座位寬敞舒適,坐得好舒服,適合二人約會或朋友、家庭聚會🤗 下午茶時段人流較少,晚上人流多 請提前訂座。店員服務態度很好,不時主動添熱茶😚食物擺盤精緻,款式非常多 應有盡有,價錢中等,食物質素高 有驚喜,性價比高,店舖位置方便,絕對會回訪👍🏻👍🏻 午市二人消費:$309 🫧連加一費用🫧═ ═ ═ ═ ═ ═ ═ ═💖💖💖食評💖💖💖𝑨𝒑𝒑𝒆𝒕𝒊𝒛𝒆𝒓 🥗沙律 Salad ($Free)✨份量多,新鮮爽口🥣青海苔味噌湯 ($Free)✨熱辣辣 十分香濃而不鹹,配上滿滿的青海苔,好好味𝑭𝒐𝒐𝒅🐟蒲燒鰻魚丼 Teriyaki Eel Donburi ($158)✨必食!賣相很吸引😍 飯盒看似容量不大,其實份量多 好飽肚☺️ 鰻魚十分厚實肥美,肉質軟嫩 油脂豐富 魚骨少,配上醬汁,見到都流口水🤤 配上日本米 粒粒圓潤飽滿,口感極佳 好好吃!🤤 🍣三文魚壽司盛合 Salmon Sushi Set ($95)✨ 三文魚 • 火炙三文魚 • 三文魚壽司卷 抵食!食料新鮮好好味

午市二人消費:$309 🫧連加一費用🫧

═ ═ ═ ═ ═ ═ ═ ═

💖💖💖食評💖💖💖

𝑨𝒑𝒑𝒆𝒕𝒊𝒛𝒆𝒓
🥗沙律 Salad ($Free)✨
份量多,新鮮爽口

🥣青海苔味噌湯 ($Free)✨
熱辣辣 十分香濃而不鹹,配上滿滿的青海苔,好好味

𝑭𝒐𝒐𝒅

三文魚 • 火炙三文魚 • 三文魚壽司
抵食!食料新鮮好好味,有驚喜😍👍🏻 三文魚嫩滑鮮甜😋 炙燒後逼出魚油,更加香口惹味🤤

𝑫𝒆𝒔𝒔𝒆𝒓𝒕
柚子雪葩 ($28)✨
濃郁柚子香,混有柚子果肉,酸酸甜甜,好好味😚
2022-09-24 76 views
中午做完 facial後很肚餓了,經過#鮨樂 ,見佢地星期六都有提供午市套餐,一於去食我至愛的日本菜囉🥳。餐廳設計很有日本風,牆身裝飾很有特色,用上不同的日本魚市場商標,而坐位寬闊坐得舒適。午餐有很多選擇,包埋沙律同麵豉湯,見圖片就覺得很美味的樣子😋。沙律🥗,健康清新爽脆。麵豉湯,有很多紫菜,飲落香濃味唔會太鹹。12貫壽司盛盒定食,點個時店員會先問,食唔食得山葵,因會直接在飯上放一點,做法正宗👍。定食相當物超所值,新鮮厚切鮮甜,沒有根沒有雪味,而且壽司飯細細粒的,相當適合想食小小飯的我。有幾款堅係食過番尋味,三色吞拿魚的赤身、拖羅以及大拖羅,食落濃厚甘香,油脂十足,大拖羅更是入口即溶🥳😋。赤蝦、帆立貝都勁鮮甜,好厚切肥美,食完仲感覺到佢嘅余韻。最後上埋個紫薯雪糕,就非常之滿足晒😉🤭。

沙律🥗,健康清新爽脆。
麵豉湯,有很多紫菜,飲落香濃味唔會太鹹。

赤蝦、帆立貝都勁鮮甜,好厚切肥美,食完仲感覺到佢嘅余韻。

最後上埋個紫薯雪糕,就非常之滿足晒😉🤭。
2022-09-24
Type of Meal
Lunch
2022-09-21 81 views
呢排嘅project終於忙完,要食餐好啲嘅獎勵吓自己😝,呢間壽司舖喺尖沙咀站附近超級方便,仲可以訂位,有吧枱同餐枱選擇,今次坐喺卡位非常之舒適,職員嘅服務好好會主動介紹餐牌仲會不時斟茶👍🏻,午餐都有幾多選擇同唔同價位,豐儉由人😬,會包麵豉湯同埋沙律,呢間壽司係近期食過最高質嘅日式料理🇯🇵🥢沙律🥗清甜爽脆,份量少少啱晒做前菜👍🏻麵豉湯🍲麵豉味香濃飲到底都係咁重味👍🏻,天然香濃,唔會太鹹,仲要有好多紫菜😊12貫壽司🍣 ($268)超級豐富,絕對物超所值,每樣都新鮮鮮甜,充滿着魚油香🐟,刺身都幾厚切😊,件件都可以覆蓋哂啲飯,做法正宗已經喺中間夾咗山葵,仲會喺唔同嘅魚配唔同嘅調味,超級用心❤️。帆立貝:珍寶帶子,肥美鮮甜墨魚:爽滑彈牙,鮮味超高赤蝦:晶瑩通透,鮮美彈牙深海池魚:油香四溢,齒頰留香時令鮮魚:不時不食,有三款,上枱時職員會介紹,仲會配合唔同嘅調味,如柚子山葵,更加能提起魚嘅鮮味❤️👍🏻油甘魚:應該經過醃製過,味道會更加濃郁,味道嘅餘韻都好長吞拿魚:有齊三色吞拿魚包括赤身,仲拖羅,大拖羅,超級滿足, 赤身已經有濃厚嘅香味,唔會有渣,中拖羅鮮味十足食到雨周油脂嘅平衡。大拖羅入口即溶🤤玉子:

沙律🥗
清甜爽脆,份量少少啱晒做前菜👍🏻

麵豉湯🍲

12貫壽司🍣 ($268)

帆立貝:珍寶帶子,肥美鮮甜

墨魚:爽滑彈牙,鮮味超高

赤蝦:晶瑩通透,鮮美彈牙

深海池魚:油香四溢,齒頰留香

油甘魚:應該經過醃製過,味道會更加濃郁,味道嘅餘韻都好長

玉子:會偏甜少少, 都冇遮蓋咗佢蛋香濃嘅味道

柚子雪葩🍊 ($28)
酸酸甜甜,超清新😊

2022-09-21 69 views
小妹最最最鍾意食既就係日本菜前排忙得太辛苦,梗係要好好慰勞一下自己喇😆😆決定去鮨樂嘆個高質lunch!!!之前就食過佢地既晚市好正,唔知lunch有冇驚喜呢?二人同行一個就嗌左十貫set,一個就嗌左本鮪三色丼set,佢既set lunch都包左沙律同味噌湯味噌湯好濃郁,但略鹹左少少佢地既刺身係非常新鮮!!!好厚身冇雪味冇筋冇未解凍晒既情況!!十貫set我最欣賞既係中吞拿魚腩,帆立貝同赤蝦♥️♥️♥️♥️中吞拿魚腩油脂夠好肥美!!帆立貝一樣都係咁厚切!而赤蝦係勁鮮甜,食完個口腔全都係佢既餘韻!!好好食!!!!!三色丼吞拿魚肥美唔洗講,但佢個蔥粒碎拖羅勁好食!!!油脂感岩岩好食得好舒服,又冇筋同雪味!香蔥同芝麻可以提升個層次感,成件事好出色!♥️♥️♥️♥️♥️大推最後仲有個柚子雪葩做個perfect ending 🥳鮨樂既座位坐得好舒服,如果你想好悠閒好舒服咁嘆日本菜既話,鮨樂一定係個好選擇🥳🥳
小妹最最最鍾意食既就係日本菜

前排忙得太辛苦,梗係要好好慰勞一下自己喇😆😆

二人同行

味噌湯好濃郁,但略鹹左少少

最後仲有個柚子雪葩做個perfect ending 🥳

2022-09-19 91 views
「仲有甜品未食啊妹!係好好味嘅紫薯雪糕!」#一個人的晚餐 連鎖店內都可以獲得賓至如歸嘅用餐體驗,受寵若驚。近期承蒙尖沙咀返工嘅朋友推介,一入座店員就熱心提醒門前嘅梯級,甫坐下奉熱茶再主動介紹餐牌同埋當日嘅時令飛機貨。臨離開時剛起身又被店員叫停「仲有甜品未食啊妹!係好好味嘅紫薯雪糕!」,而我仿佛係小朋友咁乖乖放返低個袋,等食雪糕 LOL食物方面,首先想大大力畏畀讚佢個麵!䜴!湯!係so far飲過連銷日本餐廳內最好飲嘅 #麵䜴湯!埋單時問店員先知原來個湯底係用魚骨熬製,每日都用湯頭不停加入當日嘅魚骨重覆製作,難怪個味道可以如此咁濃厚!讚!定食安格斯冷照燒西冷火候恰到好處,入口牛味香濃肉質軟嫩。另外單點時令嘅魴鮄魚同埋鯖魚刺身,魴鮄係白身魚,味道清香;而鯖魚唔駛多講就濃味得多,一濃一淡嘅組合相當好!另外北海道岩蠔脹卜卜好肥美,同記憶中日本蠔嘅清淡路線好唔同!總括嚟講,是次用餐有種日本家庭式居酒屋嘅親和感,意料之外,希望再訪都keep到咁嘅服務同食物質素啦!

「仲有甜品未食啊妹!係好好味嘅紫薯雪糕!」

2022-09-12 114 views
呢間食過好幾次,亦試過唔同分店。今次係星日晚市一個人食飯,想食壽司就揀左呢間穩陣之選。每次黎都會食蟹肉海鮮蒸蛋($38)。好滑,非常足料,食到底都有料👍🏻👍🏻。吞拿魚壽司做緊特價🤩。赤身,中拖,大拖,三件$65。有少少筋,但整體都好食抵食。壽司另外嗌左一件三文魚$12,一件炙燒三文魚$12,同一件鰻魚$32。呢道啲壽司飯不嬲偏酸,但呢晚唔知點解特別酸…其他還好,但隻酸味同鰻魚特別唔夾。鰻魚好肥美,但分開食好食啲😂

$175 (Dinner)
2022-09-02 92 views
💚𝐑𝐚𝐭𝐢𝐧𝐠:𝟖/𝟏𝟎•本鮪拖羅丼吞拿魚刺身超厚身 好新鮮!🥰吞拿魚腩碎都好正🍣🥺而且啲飯係有調味過 配埋吞拿魚腩一啖食超爽🧡•特選刺身丼
💚𝐑𝐚𝐭𝐢𝐧𝐠:𝟖/𝟏𝟎

•本鮪拖羅丼
吞拿魚刺身超厚身 好新鮮!🥰
吞拿魚腩碎都好正🍣🥺
而且啲飯係有調味過 配埋吞拿魚腩一啖食超爽🧡

•特選刺身
  • 本鮪拖羅丼
唔知點解成日覺得d日本餐廳有個鮨字就係應該會高質d,這間餐廳食過幾次都覺得水準唔錯😋同埋會有種去左日本既感覺😉可能係因為服務真係好好😎一入門口店員就會好熱心咁歡迎你入去,同埋好細心咁會幫忙擋開個布簾😉入座後仲會慢慢講解餐牌同埋推薦時令食材👍食物方面我地叫左◽ 極上刺身盛合 $428見到擺盤已經覺得好靚,刺身食落都好甘甜肥美,海膽好creamy入口融化👍成個刺身盛合有海膽, 牡丹蝦,油甘魚,金目鯛,白身魚,拖羅,帆立貝,全部都話係日本直送👍😋好食◽ 北海道岩蠔 $48日本直送,海水味濃,非常肥美😋加左少少紅薑同蔥花,食落更有層次,無腥味◽ 天婦羅盛 $78天婦羅放左係竹籃上,擺盤唔錯,天婦羅粉漿唔好話太厚,食落好香脆😋👍

食物方面我地叫左

◽ 極上刺身盛合 $428

◽ 北海道岩蠔 $48

◽ 天婦羅盛 $78
2022-09-01 118 views
是日約朋友食飯 行經過見到呢間餐廳新開 不如試下好伏啊!啲嘢仲慘過食放題,唔新鮮 。價錢又唔平 我哋四個人食左1272蚊 無嘢食 呢啲價錢 我不如食千兩 😌 食完半個鐘後個肚都有啲唔舒服⋯⋯伏到⋯⋯完全唔值囉😞太失望 人生第一次寫食評 🥲之前一直食開美麗華元氣一杯 人地嗰啲就真係誠意十足 啲嘢好食 新鮮 特別係中午Set Lunch 超抵食 比起呢間嘢 叫個鰻魚飯 送湯同沙律 都唔記得送 最後提一提侍應 先攞過來 不過食一啖就放棄了 簡直垃圾😩 謹此一次 真係多謝晒
是日約朋友食飯 行經過見到呢間餐廳新開 不如試下
伏到⋯⋯完全唔值囉😞
太失望 人生第一次寫食評 🥲
Attached by its so japanese decoration, with green blue color tone, putting the title of different fish market name on the wall, making you feel like you are really in Japan, the staff is so nice and helpful too, such a enjoyable meal though the sashimi quality not that high as i expectedSelected Sashimi Donburi having salmon slices, shrimps, squid pieces, scallops and yellowtails, i was attracted by its pictures looking so fresh but honestly this sashimi don dissapointed me sadly. the rice is a
sushiiiii
. the rice is a too sourrr not so appetizing
, honestly first time got the rice that sour
, sashimi on top not bad
sour Donburi
i love the fat salmon soso much haaa
, yummy and fattyy such a good good one, scallops tastes sweet, though yellowtail disappointed me quite
, even i am not big fan still one of my favorite sashimi type, but why this one tasteless sadly, squids aren’t bad, shrimp tastes sweet too
Selected Sashimi Donburi
Conger Eel Sushi set actually not quite a Eel set haa, cause there is only one large Eel sushi in the middle
, i like the taste of long eel which having good flavor and lovely sauce, such a good choice haaa, luckily we picked this one instead of undo. the set coming with shrimp, tuna, scallop, and salmon, the quality is good, tuna sushi is nicee ha
Conger Eel Sushi
Gillette Shrimp Uramaki is in good standard, crispy shrimps covering with sushi rice
Gillette Shrimp Uramaki
Sergestid Shrimp & prawn Uramaki which is new product surprised us in good way
, it looks very good like a live prawn shrimp in front of us, tastes yummy too, a good choice to us even we ordered too much foods haaa
Salmon sushi set tastes good, esp the salmon belly, my favorite salmon as always
Salmon sushi set
food haa
Two sets comes with salad and miso soup, salad vegetables are fresh and good that miso soup not too salty with some seaweed
salad
miso soup
insides:
menu:
We like the decoration here and comsy seats with nice sushi, even the standard isnt outstanding as such.
The staff is nice and just ask one for filling water and they keep on helping to fill up haa thanksss yes i’m such a water monster haa, had have a enjoyable meal heree
$200 (Lunch)
sushiiiii
Conger Eel Sushi
Gillette Shrimp Uramaki
Salmon sushi set
food haa
salad
2022-08-27 105 views
大拖羅、中拖羅拖羅只要不是最新鮮就會有血水及非常嘔心的味道,而這四塊香甜、沒有筋,大拖羅入口即溶,可見非常新鮮,師傅的刀工也不錯。三文魚籽軍艦三文魚籽我沒有吃,友人說不錯。壽司粒粒分明、空氣感足,加入了赤醋。軟殼蟹手卷微脆,還好。三文魚壽司三文魚新鮮,附的Wasabi味道也不錯。玉子燒燒得不好,因為過熟而充滿皺褶,使口感變得非常不好。池魚刺身非常新鮮,搭配酸汁十分美味,不過搭配薑蓉的刺身碎粒帶有少許骨。
大拖羅、中拖羅
大拖羅、中拖羅刺身

微脆,還好。

三文魚壽司
三文魚新鮮,附的Wasabi味道也不錯。

玉子燒
燒得不好,因為過熟而充滿皺褶,使口感變得非常不好。
三文魚壽司、玉子燒

Delivery
大拖羅、中拖羅刺身
三文魚壽司、玉子燒
  • 大拖羅
  • 中拖羅
  • Wasabi
2022-08-25 83 views
職員服務態度120分,環境衛生佳,食物鮮美又好吃,天氣非常炎熱,早了半小時到,也给客人進入先休息,十分細心又体貼,招呼周到,如果下次有机会,一定會再來試試,推介比大家
大家