2023-04-26 205 views
今日同屋企人去屯門行街 行到有D肚餓 又攰攰地就去揾野食經過一間日本餐廳比佢門口個晚餐餐牌吸引到 $200-300有一個餐 就入去試下 一行入餐廳裝修好有日本既風 坐既位置都好寬敞我就叫咗個火炙十貫壽司 $198 跟一個烏冬媽咪就叫咗個西京銀鱈魚 $198 跟一個蟹肉蒸蛋兩個餐都有湯有沙律 個沙律個醬好特別 係黑色既芝麻醬 十貫壽司有和牛壽司 正個銀鱈魚🐟肉質好滑 另外就叫左個三文魚芝士卷同拖羅小卷 串燒叫左個雞肉串同白鱔 白鱔配柚子醬 味道清香 師傅將個皮燒得好脆食到飽飽既時候 諗住埋單 服務員過嚟問我地食5食甜品 有甜品送 真係好驚喜嚟到原來係柚子雪葩 好清甜 下次再去食 想去試下個鵝肝鍋巴見到隔籬枱食得好似好好味
今日同屋企人去屯門行街

下次再去食 想去試下個鵝肝鍋巴
見到隔籬枱食得好似好好味

2023-04-26
2023-04-13 238 views
今日週五同女朋友下班之後來到離元朗家不遠的屯門來吃日料剛走進店面,環境不錯,店員熱情也是全新的日料店。菜品方面岩蠔🦪首先排在第一位,印象深刻,肉質非常新鮮,肉肥多汁,口感香甜,加入的一點配料,完全沒有生蠔的腥味,生蠔愛好者必選。蟹肉海鮮沙律這是一道非常美味和營養豐富的菜式。蟹肉的鮮甜和豆腐的鮮味相互輝映,加上新鮮的蔬菜和沙拉醬,口感豐富多彩,令人回味無窮。份量也十足象拔蚌刺身以三种不同的方式及做法呈现,原味,天妇罗以及微微烤一下加黑松露点缀。 各有各的特色,我就最喜欢黑松露的,肉质口感富有弹性,香甜可口。寿司拼盘🍣菜品外观绝对一流,十个不同的寿司,满足我的味蕾,有冰鲜的刺身还有考过的输得鱼片等等,刺身爱好者必点串烧我们点啦免治肌肉串烧和烤牛舌,免治肌肉串很特别,咸香口味,牛舌印象深刻,肉质有弹性,有嚼劲。北極貝刺身當我品嚐到店家新鮮的北極貝刺身時,我完全被它豐富的口感和淡雅的海洋氣息所征服。肉質柔軟、呈現淡淡的甜味,令人回味無窮。店家在處理北極貝時非常講究,切得恰到好處,令口感更加出色。此外,店家的刺身拼盤也非常精美,多種食材搭配得宜,讓整體的味覺體驗更豐富。店家的服務態度也非常友善和
今日週五同女朋友下班之後來到離元朗家不遠的屯門來吃日料

剛走進店面,環境不錯,店員熱情也是全新的日料店。

菜品方面

寿司拼盘🍣

串烧

北極貝刺身

店家的服務態度也非常友善和周到。他們提供了很多建議,讓我更好地了解各種刺身食材的特點,以及如何搭配調味料。店家的環境也非常舒適,充滿著日式風格和氛圍,讓我感到非常放鬆和愉悅。

總的來說,這是一次非常美味和愉悅的日料體驗,我肯定會再次光顧這家店家,並且推薦給其他喜愛刺身的朋友們。
岩蠔
刺身拼盤
免治雞肉串
牛舌串
2023-04-08 140 views
想食刺身,喺屋企附近屯市時代廣場商場間鮨樂試下,上次食過堂食,水準唔錯,今次刺身都好新鮮,如果份量再多啲就更好。極上 刺身8點盛合 $528有海膽,牡丹蝦,油甘魚,金目鯛,白身魚,大拖羅,帆立貝,本鮪関池魚刺身 $168

極上 刺身8點盛合 $528

関池魚刺身 $168
TakeAway
2023-04-08 141 views
本身都嫌貴,因為晚上無set dinner但朋友食過 覺得好食 我地3位女士就試下但真係勁好彩咁岩我地食果日出左set dinner 真係好開心首先蕎麥面唔係俾碗湯你浸黎食覺得有d美中不足食之前已經問,係咪俾碗湯果種佢地都話係,點知上到黎唔係🤣但侍應好好人 即刻俾碗湯我 自己再加wasabi 撈黎食同行朋友就揀左熱烏冬我覺得烏冬好味過蕎麥面跟住我地3個都叫左同一set壽司🤣唔算話好特別但我覺得味道算唔錯我最中意就係赤蝦佢好似所有壽司都有燒過下令到你更易入口朋友就最中意食鰻魚同埋里到唔會吹你埋單我地傾計傾到佢地就收鋪都無趕我地走服務一流4/5分
本身都嫌貴,因為晚上無set dinner
但朋友食過 覺得好食 我地3位女士就試下
但真係勁好彩
咁岩我地食果日出左set dinner
真係好開心
首先蕎麥面唔係俾碗湯你浸黎食
覺得有d美中不足
食之前已經問,係咪俾碗湯果種
佢地都話係,點知上到黎唔係🤣
侍應好好人 即刻俾碗湯我 自己再加wasabi 撈黎食

服務一流
4/5分
2023-03-24
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
話說今日進入餐廳,詢問店員洗手間位置,對方引領我到後面門口前往洗手間,我當時見到門口貼上請使用正門出入,但該名員工向我聲稱無問題可以利用該門出入,於是我去完洗手間就利用該後門進入餐廳,之後精彩囉~即時有三名師傅齊聲聲討我,話該門是不可以出入,我當時已解釋我是餐廳顧客,剛才亦都是你們的同事叫我在這門出入,但他們完全不理會我解釋,齊聲話門上有寫住“請用正門出入”,當時我無再理會,因為家人在等候我點菜,但之後我覺得點解我好似做錯事咁??而且既然餐廳不容許任何人在該門出入,為何不把它封了?而且亦不是擅自在該處出入,這餐廳我是經常來的,侍應全部都好有禮貌,招呼周到,無諗過壽司師傅會這個態度。。。
2023-04-05
今次挑戰帶年長的媽媽去食日本野任務艱難度媽媽從不吃魚生😏衰女包要媽媽睇住個女食野1.開胃前菜 醃牛蒡黃瓜蘿蔔酸度啱啱好不會過酸👍🏻2.象拔蚌刺身(1蚌2味)七點象拔蚌鮮甜爽口彈牙平時會嫌棄腹位比較腥今次師傅好細心剩下的象拔蚌腹用天婦羅粉漿去炸即時入口即溶👍🏻👍🏻👍🏻超好味😋3.蒸蛋當我享受緊美食時媽媽有野食落肚媽媽說:好味😋4.鹽燒牛舌聽到職員溫馨提示牛舌要趁熱食唔知係咪有聽到職員的說話所以特別好食5.燒銀鱈魚配白飯同老人家去食日本嘢一定要叫銀鱈魚媽媽說:好滑,好味6.自選刺身拼盤-金目雕、深海池魚、油甘魚、大拖羅、鮮北寄貝、鮮赤貝填飽左媽媽個肚到我開動啦🥳我點了6款刺身拼成了*我的最愛*6款都好出色既新鮮又美味7.厚肉彈牙燒白鱔8.明太子燒雞翼9.雞肉串醬油配生蛋黃將醬油同生蛋黃攪勻,將雞肉生色不少10.椰子雪糕清甜的椰子雪糕中帶有一點椰絲口感特別👍🏻
今次挑戰帶年長的媽媽去食日本野

7.厚肉彈牙燒白鱔

8.明太子燒雞翼

9.雞肉串
醬油配生蛋黃
將醬油同生蛋黃攪勻,將雞肉生色不少

10.椰子雪糕

• 刺身拼盤
  • 蟹肉蒸蛋
  • 銀鱈魚
2023-01-07 621 views
日式手握壽司🍣用料非常新鮮,解凍做得很好,完全沒有雪味,能夠感受到魚肉的新鮮與彈性。大拖羅一試難忘,入口即溶,而且甲羅燒的食法獨特,與一般餐廳不同,配以魚乾簡直一絕。還有可口的鹽舌牛舌,是用牛舌的最中心,雖然全熟,但仍能保持牛舌的嫩滑軟腍。這餐生日飯,最後配以櫻花🌸匙羹作結的南瓜🎃雪糕🍦,清新特別,實在回味無窮。餐廳方面,店員服務周到,安排了擁有布簾的的卡位,私隱度極高👍🏻店員也細心解釋壽司的用膳方法,由淡味到濃味,還不時留意所需,主動加茶🍵,非常細心。

海膽三文魚籽卷
甲羅燒
鹽燒牛舌
南瓜🎃雪糕🍦🌸
2023-01-07
$450 (Lunch)
Celebration
甲羅燒
鹽燒牛舌
南瓜🎃雪糕🍦🌸
2022-12-27 453 views
今日一家大細嚟到屯門,發現鮨樂都喺屯門開咗間分店,所以點都要入去試吓,上次去咗荔枝角分店感覺食物質素非常之好服務態度又好,今次嚟到屯門呢間分店感覺都係一樣,地方寬敞光線充足食物質素新鮮,屋企人都讚不絕口,下次會再嚟幫襯👍
  • 極上刺身盛,甲羅燒,象拔蚌