2024-09-30 42 views
係我無睇清楚之前嘅食評係我見到訂咗有半價優惠所以就立即book位去到滿心歡喜,打算大吃大喝點知店員話半價同7折只有10款食物壽司類全部無優惠而且訂座同無訂座都一樣有優惠睇返Openrice 個優惠先知,原來寫咗指定餐牌先有折諗住係我自己衰啦,無睇清楚但係個心又好唔舒服喎有種太天真俾人呃嘅感覺求其點啲平平哋嘅填住個肚先啦味道唔係差嘅好有魚味,特別係油甘魚,魚腥味重到不得了唔太啱食所以提早離場埋單望返張單,本身話半價嘅,其實只係有7折即刻吓咗吓。但價錢無錯喎,到底咩事呢?就係所謂嘅訂座優惠,其實係餐廳張餐牌個價set 高,再俾多啲折你,而且唔醒少少改吓個落單系統好彩無叫好多
係我無睇清楚之前嘅食評

係我見到訂咗有半價優惠

所以就立即book位

去到滿心歡喜,打算大吃大喝

點知店員話半價同7折只有10款食物

壽司類全部無優惠

而且訂座同無訂座都一樣有優惠

睇返Openrice 個優惠先知,原來寫咗指定餐牌先有折

諗住係我自己衰啦,無睇清楚

但係個心又好唔舒服喎

有種太天真俾人呃嘅感覺

求其點啲平平哋嘅填住個肚先啦

味道唔係差嘅

好有魚味,特別係油甘魚,魚腥味重到不得了

唔太啱食所以提早離場

好彩無叫好多
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
去點了不同的炙燒壽司、刺身、丼還有沙拉,東西都蠻好吃的,食材也很新鮮,特別是刺身和三文魚腩👍🏻用餐完畢之後還每人送了一顆又滑又好吃的布丁,職員們的工作態度都非常好,很有禮貌也常常添茶,是會讓人再回頭的餐廳!!
去點了不同的炙燒壽司刺身、丼還有沙拉,東西都蠻好吃的,食材也很新鮮,特別是刺身和三文魚腩👍🏻

2024-07-27 433 views
食物、服務都高水準👍🏻👍🏻,我同朋友都非常滿意,覺得值得推介一下☺️。網上book位冇幾耐,已收到電話通知確認,服務生有問必答,再打返去問嘢亦好快接聽,態度十分友善。👍🏻👍🏻我同朋友到達時,立即安排入座,每次叫點餐或叫加茶,服務生都好快走過來。食物質素好高水平,尤其個刺身飯😍😍係價錢有少少貴,不過間中食下都可接受👌🏻👌🏻。刺身新鮮😍😍海膽刺身飯好好味😍😍天婦羅一啲都唔乾,好味👍🏻👍🏻

刺身新鮮😍😍
海膽刺身飯好好味😍😍
天婦羅一啲都唔乾,好味👍🏻👍🏻
2024-07-08
Celebration
Birthday
2024-05-13 1050 views
上完興趣班個女話想食三文魚子同蟹籽壽司行到鮨樂附近 就入去食一坐低服務員好快手就端上熱茶仲主動俾小朋友餐具 有禮貌又細心即刻order返份海膽、壽司同吞拿魚丼海膽係紫海膽嚟呢個價錢黎講不過不失 如果真係要挑剔海水味唔夠重 冇咩特別 下次唔會再叫但相反 個吞拿魚丼就好有驚喜喇薄薄既飯底 啱晒我刺身份量夠晒豐富 見到油脂都好飽滿有兩大塊中拖、赤身同舖滿吞拿魚蓉他他食落鮮甜甜地 食得出好新鮮一食就知唔係隔夜貨色赤身食落冇筋 都唔會有血腥味 味道非常好兩塊拖羅都交處水準 入口即融值得一提 個飯底真係好好食 飯粒夠黏口用黑醋既壽司飯特別香 食完真係大滿足囡囡order既壽司 d 魚籽滿瀉佢話好好味 不過價錢都唔平 總括嚟講餐飯都食得好開心店員會主動幫我地添茶埋單仲有雪糕送
上完興趣班個女話想食三文魚子同蟹籽壽司
行到鮨樂附近 就入去食
一坐低服務員好快手就端上熱茶
仲主動俾小朋友餐具 有禮貌又細心
即刻order返份海膽、壽司同吞拿魚丼
海膽係紫海膽嚟
呢個價錢黎講不過不失 如果真係要挑剔
海水味唔夠重 冇咩特別 下次唔會再叫
但相反 個吞拿魚丼就好有驚喜喇
薄薄既飯底 啱晒我
刺身份量夠晒豐富 見到油脂都好飽滿
有兩大塊中拖、赤身同舖滿吞拿魚蓉他他
食落鮮甜甜地 食得出好新鮮

總括嚟講餐飯都食得好開心
店員會主動幫我地添茶
埋單仲有雪糕送
2024-05-09 805 views
入去食飯見到有半價餐牌,見到有個海膽迷你飯就試吓啦,原價大概$200做緊半價,我知道係迷你,但係冇諗過上到嚟係一件壽司嘅size放落一個杯仔度,咁就叫迷你飯?佢張展示圖片係有四五塊海膽,實際上黎只有一塊指甲咁大😊真係唔好怪人吾留港消費,影相影因為近影到好似好大碗,實際係一茶杯size
2024-05-07 853 views
之前幫襯咗兩次,有個叫Karen嘅服務員好親切好和諧,服務態度好好,喺香港現時嘅飲食業嚟講咁嘅服務態度都屬於比較少見,以往接觸過嘅服務員都比較冇感情同冷淡,我諗呢一個嘅服務表現都係喺香港屬於慣性,但其實係非常趕客嘅,呢次見到Karen都有好好嘅服務態度所以特登喺OpenRice度寫好評讚佢👍🏻今次嗌咗雜錦刺身丼,燒左口魚丼、油甘魚刺身,三文魚刺身外,嘢食都OK嘅,夠新鮮份量都好夠😊,同埋又唔會等好耐。
所以特登喺OpenRice度寫好評讚佢👍🏻

雜錦刺身丼
2024-05-05
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
雜錦刺身丼
分享給大家一間家人和朋友都贊不絕口,性價比超高的日料店~12貫炙燒壽司禦膳全部都是現場製作的,用料看得見的新鮮,有海膽、三文魚籽、星鰻、三文魚、赤蝦、吞拿魚、墨魚、帆立貝、白身魚、燒玉子、加州卷,大部分壽司都是火炙的,炙燒後的焦香誰不愛啊,入口好juicy🤤原條星鰻壽司盛合這一整條上的星鰻光是視覺上就很滿足😎油脂量爆燈卻沒有一絲油膩感,肉質細嫩到吞舌頭!極上海膽刺身丼裏面有海膽、帆立貝、蝦、吞拿魚、燒玉子、三文魚籽,米飯搭配著鮮美的魚肉,以及奶油般質地的海膽,好吃到失語😵每一口都吃的好快樂!鹿兒島和牛他他將蔥花和無菌蛋攪拌均勻,本以為生牛肉會吃不習慣,結果口感是糯糯的直接在嘴裏化開,和海苔一起吃配一臉!鹽燒原只魷魚筒一份超大一只,恰到好處的嚼勁,鹽燒過後帶著一點點焦香🤤來杯啤酒就更搭了。餐廳門口經常有掛著半價和7折優惠的菜系,總之這家真的好吃,也夠新鮮!豐儉由人🤗
分享給大家一間家人和朋友都贊不絕口,性價比超高的日料店~

12貫炙燒壽司禦膳
全部都是現場製作的,用料看得見的新鮮,

原條星鰻壽司盛合

極上海膽刺身

鹿兒島和牛他他

鹽燒原只魷魚筒

2024-04-22
2024-04-20 487 views
哎呀,去到這間,真係眼光為之一亮㗎!👀 首道上場嘅岩蠔,真係又大又肥,食落去微微嘅海水味同甜味一齊湧上心頭,爽!接住嚟嘅蟹肉海鮮蒸蛋,滑得嚟又唔膩,入口即化,蟹肉嘅鮮美仲留喺舌尖上打轉。軟殼蟹沙律就更加出彩,個軟殼蟹炸得啱啱好,香脆可口,配上嘅沙律清新得嚟又唔失味道,正!而家講番個雜錦海鮮丼嘅話,呢個就真係令人驚喜連連。每一款海鮮都新鮮過頭,特別係那個帆立貝,鮮甜得嚟口感又好,完全顯示出食材嘅高質素。😋講到吉列廣島蠔同野菜天婦羅,這兩樣都唔錯犀利。廣島蠔外脆內嫩,保存住咗蠔本身嘅鮮味,真係好惹味。而天婦羅就做得恰到好處,蕃薯嘅甜、秋葵嘅鮮嫩,每樣都令人讚不絕口。其實食完呢頓,真係令人好滿足,每樣菜都有佢嘅特色同精髓,係一次大滿足嘅體驗。放心啦,我下次一定會再嚟,同朋友分享呢個發現。🍽️👍

2024-04-02 317 views
今日同爸爸黎到屯市想食壽司,經過呢間酯樂未食過,一於入去試下!我地一人叫一個10貫壽司定食,跟餐首先上左個沙律加麵豉湯,麵豉湯唔會太鹹,飲落順口唔口渴,沙律新鮮,酸爽開胃。跟著送埋個鰹魚湯蕎麥麵,湯底好鮮甜!之後入正題食壽司,全部都好新鮮,個壽司飯有特別調味,每一件都好出色,質素對得住呢個價錢!另外仲叫左啲小食,牛油烤帆立貝,帆立貝刺身,兩種食法,一冷一熱,各有千秋;燒牛舌串,都幾惹味。最後仲有球雪糕送,成餐好圓滿,大滿足!

最後仲有球雪糕送,成餐好圓滿,大滿足!

2024-01-19 356 views
作為一位對美食充滿熱愛的人,我最近去鮨樂品嚐了特選壽司盛御膳以及香煎鵝肝配米紙黑醋。 🌟《特選壽司盛御膳 $148》這道料理包含了8件精心製作的壽司,搭配湯、沙律和熱烏冬。熱烏冬麵的麵條幼滑細緻,濃郁的湯底充分提味了整碗麵條,使每一口都能夠充分品味到湯的美味。湯比較淡味,沙律口感清爽。🌟《香煎鵝肝配米紙黑醋 $68.00,折扣後$34.00》鵝肝的豐潤口感和獨特的味道給我的味蕾帶來了驚喜。它香煎至金黃色,外脆內軟,與米紙和黑醋的融合是絕妙的。黑醋的酸味平衡了鵝肝的油膩感,讓每一口都帶有一種獨特的風味。😍總的來說,香煎鵝肝配米紙黑醋是令人驚艷的美食。不僅味道美妙,而且價格合理,絕對是物超所值的選擇。

2024-01-19
2024-01-05 236 views
呢間之前食過幾次不過次次野食嚟到都忍唔住食左冇影相😂今次為大家介紹番😀🍣角切刺身丼 ($98)份量頗大,刺身好新鮮美味配合微暖嘅壽司飯令人食唔停😋套餐配湯🥣及沙律🥗好抵食👍每次嚟希希媽媽必點項目😂🍛滑蛋吉列黑豚丼 ($98)希希嚟到必食之一😜蛋味濃嘅滑蛋丼飯配幾厚切嘅黑豚肉🐖好味到希希一個人可以食哂食成碗飯😂套餐都係配湯及沙律👍🍢自家制免治雞肉(附月見) ($38)🍢燒明太子雞翼 ($32)兩款串燒之中免治雞肉完全啱希希胃口😋另外明太子雞翼燒到個外皮好脆好味👍🍱和風金菇肥牛卷御膳 ($98)相比上面2款食品,呢個稍為遜色少少😅牛同醬汁味道都唔係好出,爸爸反而將整舊牛卷放落雞肉串燒嘅蛋汁度變為壽喜燒咁食仲好食🤣😛套餐都係配湯及沙律👍另外仲配有茶碗蒸蛋😋每個套餐最後都會附送甜品雪糕一球🤩午餐以咁嘅價錢食到咁多份量同質素真係好少有😍

🍣角切刺身丼 ($98)

份量頗大,刺身好新鮮美味
配合微暖嘅壽司飯令人食唔停😋
套餐配湯🥣及沙律🥗好抵食👍
每次嚟希希媽媽必點項目😂

🍛滑蛋吉列黑豚丼 ($98)

希希嚟到必食之一😜
蛋味濃嘅滑蛋丼飯配幾厚切嘅黑豚肉🐖
好味到希希一個人可以食哂食成碗飯😂
套餐都係配湯及沙律👍

🍢自家制免治雞肉(附月見) ($38)

🍢燒明太子雞翼 ($32)

🍱和風金菇肥牛卷御膳 ($98)

相比上面2款食品,呢個稍為遜色少少😅
套餐都係配湯及沙律👍
另外仲配有茶碗蒸蛋😋

每個套餐最後都會附送甜品雪糕一球🤩
午餐以咁嘅價錢食到咁多份量同質素真係好少有😍
2023-11-18
$80 (Lunch)
2024-01-02 206 views
難得去屯門行山,下山的時候看這家店有很多產品五折就進去了,味道還可以,食品都是新鮮的,我們三個人一共吃了五百多,人不算多,所以我們沒有等位,比較少吃日料但是這家還是推薦的,最後有送冰激凌。
  • 壽司
2023-10-03 313 views
😋《鮨樂》🍣12貫寿司定食呢個定食包咗沙律、湯、仲有烏冬或者蕎麥麵選擇,而我就揀咗烏冬。12貫寿司當中包括吞拿魚/中吞拿魚腩/墨魚/時令鮮魚/玉子 所有壽司配上赤醋飯,令魚類壽司鮮味更突出。🦀特盛蟹肉蟹膏軍艦、🐙特盛芥辣八爪魚軍艦、🍣特盛北海道海膽軍艦滿滿蟹肉蟹膏、鮮美既八爪魚、非常creamy既海膽,三款軍艦壽司賣相非常吸引,份量十足。🍣炙燒三文魚芝士卷炙燒三文魚,中間放上滿滿蟹籽,再配上蔥花和三文魚子,口感層次豐富。🐔自家制免治雞肉(附月見)雞肉串烤製得剛剛好,非常香口。拌上蛋汁後,雞肉味更濃厚。🐮燒牛舌串廚師烤製火口剛好,保持厚切牛舌既嫩度。🦀蟹味噌甲羅燒蟹膏味非常濃郁,配上魚仔薄碎,味道焦香非常特別。必點推介👍🏻🐟味醂魚乾配酒必食嘅魚乾,甜甜的,好好咬口🍦榛子雪糕最後來個甜品做ending,榛子味意外地突出。有驚喜嘅雪糕I▪️🅐🅓🅓🅡🅔🅢🅢📌 屯門 📍 屯合街2號屯門時代廣場南翼3樓17-18號舖
😋《鮨樂》

🍣12貫寿司定食
所有壽司配上赤醋飯,令魚類壽司鮮味更突出。

🍣炙燒三文魚芝士卷

🐔自家制免治雞肉(附月見)
雞肉串烤製得剛剛好,非常香口。拌上蛋汁後,雞肉味更濃厚。

🐮燒牛舌串
廚師烤製火口剛好,保持厚切牛舌既嫩度。

🦀蟹味噌甲羅燒

🐟味醂魚乾
配酒必食嘅魚乾,甜甜的,好好咬口

🍦榛子雪糕
最後來個甜品做ending,榛子味意外地突出。有驚喜嘅雪糕

I▪️🅐🅓🅓🅡🅔🅢🅢
📌 屯門 📍 屯合街2號屯門時代廣場南翼3樓17-18號舖
2023-10-02 220 views
今次同阿媽食飯,店內坐滿,好彩安排到吧枱,可以睇住師傅準備嘢食。叫咗幾款壽司,包括海膽軍艦,拖羅壽司,三文魚反卷,另外仲叫咗象拔蚌三食同軟殼蟹手卷。海膽軍艦鋪滿滿嘅海膽,一啖係食唔晒㗎!相當鮮甜帶有少少嘅海水味喺口腔入面慢慢散開,而拖羅壽司亦都相當肥美,象拔蚌分別刺身同埋黑松露炙燒,內臟就酥炸。象拔蚌爽脆鮮甜。炙燒味同黑松露互相平衡,相當滿足。最後食埋個軟殼蟹手卷同埋三文魚反卷,飽飽。當日我留低咗把遮,打返去佢哋幫我收起咗,叫我得閒去攞返,服務一流。

最後食埋個軟殼蟹手卷同埋三文魚反卷,飽飽。

2023-09-18
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
2023-09-28 172 views
💖 鮨樂 (屯門時代廣場南翼) (屯門)✨屯門屯合街2號屯門時代廣場南翼3樓17-18號舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️近排差唔多幾乎日日都約我姊妹們見面,分擔下婚禮嘅事務😝佢話想食日本嘢我梗係要滿足佢。-燒牛舌串👅 $38食落口但有口感之餘仲要好重燒烤香😳加埋旁邊配嘅芥末醬食更加正。-雞腎串🐥 $28傳說嚟講佢哋真係做得幾唔錯,唔會話燒到啲肉冇晒水份乾噌噌👍🏻反而仲要好好味佢哋嘅串燒真係幾有驚喜❤️-10貫火炙 寿司定食🍱 $198呢一個套餐好抵食有埋冷烏冬、沙律同湯送😏 10件壽司分別有魷魚、赤蝦、三文魚、左口魚、生牛肉、拖羅、鰻魚、玉子同雜錦卷。整體嚟講拼盤內容好豐富❤️我自己覺得最好食就係左口魚😽油分極高。-雜錦海鮮丼🐟 $148我最鍾意就係佢個黃色蘿蔔,感覺好清新。呢個拼盤入邊除咗三文魚之外仲有油甘魚、鯛魚、魷魚、赤蝦、蟹肉同埋赤身。成個成盒五顏六色好吸引😚令到食慾大增。-特上鮨樂壽司盛合(8件)🍣 $298呢一個一上枱我哋就哇哇聲,因為海膽、吞拿魚蓉同埋魚子軍艦實在太壯觀了🫶🏻另外仲有帆立貝、赤蝦、三文魚、油甘魚同埋赤身😆每件壽司都大大件好吸引㗎😍-本鮪(大拖羅)壽司🐋 $

💖 鮨樂 (屯門時代廣場南翼) (屯門)
✨屯門屯合街2號屯門時代廣場南翼3樓17-18號舖

-燒牛舌串👅 $38

-雞腎串🐥 $28

-10貫火炙 寿司定食🍱 $198

-雜錦海鮮丼🐟 $148

-特上鮨樂壽司盛合(8件)🍣 $298

-本鮪(大拖羅)壽司🐋 $52
$52就食到拖羅實在太爽了!佢油份超高,魚味好濃郁忍唔住俾佢一百分😋

-珍寶虎蝦壽司🦐 $18
諗咗好耐到底係咩壽司,原來係熟蝦🤔相比起其他就失色咗少少🤫不過真係好耐冇食啦一擺落口童年回憶返晒嚟🤭

-炙燒魚背壽司🐠 $28
我個姊妹話一定要叫魚貝😝佢最鍾意嗰種油分極高嘅口感😋說實話其實我都好鍾意🤩而家總共有兩舊唔使爭啦‼️

-特盛蟹肉蟹膏軍艦🦀 $48
我哋兩個都係愛蟹之人所以肯定唔可以放過呢個軍艦😏蟹膏味道非常濃郁😽

-炙燒三文魚芝士卷🧀 $55
估唔到咁吸引👍🏻賣相好得食落口都一樣好掂😃初頭見OpenRice有好多人推介所以先叫嚟試吓。估唔到成個餐最好食就係呢一嚿壽司😌入邊有一粒小芝士增加鹹香味,我自己覺得唔使再點豉油已經好好食㗎喇😈

想繼續睇我分享唔同嘅嘢就𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysfoodie
如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩
2023-09-24
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)