2023-07-19 99 views
特選牛肉鍋配壽喜燒稻庭烏冬$128牛肉份量十足,濃濃既牛香味鍋內配料有冬菇,粟米粒,鳴門卷,魚肉豆腐,椰菜,娃娃菜超級多料西京燒比目魚 (期間限定)$98肉質細膩,魚皮燒得脆卜卜鹽燒三文魚腩骨$22魚油香重,口感非常順滑金針菇肥牛卷拼豚肉秋葵卷$38金針菇能充分地吸收肥牛的油膩牛肉鮮美,金針菇滑溜豬肉與醬汁的醬香,還有脆中帶滑的秋葵口感炭燒餃子雞翼$32薄脆的雞皮包裹著雞肉和餃子肉每1啖都係肉,超滿足。餐廳環境舒適,店內還播著日文歌,恍如身在日本一樣,值得推介。
特選牛肉鍋配壽喜燒稻庭烏冬$128
牛肉份量十足,濃濃既牛香味

西京燒比目魚 (期間限定)$98
肉質細膩,魚皮燒得脆卜卜

鹽燒三文魚腩骨$22
魚油香重,口感非常順滑

金針菇肥牛卷拼豚肉秋葵卷$38
金針菇能充分地吸收肥牛的油膩
牛肉鮮美,金針菇滑溜
豬肉與醬汁的醬香,還有脆中帶滑的秋葵口感

炭燒餃子雞翼$32
薄脆的雞皮包裹著雞肉和餃子肉
每1啖都係肉,超滿足。

介紹返💁🏻‍♀️。。🇯🇵 和食 在香港仔 🇯🇵。鮨匠 Sushi Takumi。香港仔中心四期1樓10號舖。鮨匠刺身盛定食 北海道帆立貝。珍質赤蝦。北寄貝。三文魚腩配迷你飛魚籽丼飯 及麵豉湯。HKD138 + 10%鮨匠 六貫定食吞拿魚蓉壽司。芒果三文魚壽司。油甘魚壽司紋甲魷魚壽司。三文魚脯壽司。黑松露帆立貝壽司配迷你烏冬。HKD138 + 10%南瓜餅。HKD28 + 10%芝士春巻。HKD32 + 10%🤫 唔好問我點解無啦啦入咗香港仔..因為我又做咗啲傻仔嘢😳總之今晚我就唔覺意捉咗個朋友阿Su山長水遠由沙田出咗香港仔食咗餐日本嘢🤭又好彩食到餐唔錯嘅..心情即刻得以舒緩~🤫 誤打誤撞嚟咗哩間鮨匠開餐..唔講你可能唔知..喺香港仔想食壽司嘅話而家哩度只係大約有六間你揀..Openrice講嘅🤭鮨匠係其中一間..佢位於香港仔中心第四期..地方都幾大..坐位算係好寛落🤫 我同阿Su一人一個定食..外加兩個炸嘢..百四蚊有找嘅Set嚟講壽司定食同刺身定食都幾性價比而且擺盤仲幾靚仔添~🤫 刺身盛有四款刺身..分別係幾鮮甜嘅中Size 帆立貝有四片..一隻大赤蝦..兩片北寄貝同兩片非常厚切嘅三文
介紹返💁🏻‍♀️

🇯🇵 和食 在香港仔 🇯🇵
。鮨匠 Sushi Takumi
。香港仔中心四期1樓10號舖

鮨匠刺身盛定食
北海道帆立貝。珍質赤蝦。北寄貝。三文魚腩
配迷你飛魚籽丼飯 及麵豉湯
。HKD138 + 10%

鮨匠 六貫定食
吞拿魚蓉壽司。芒果三文魚壽司。油甘魚壽司
紋甲魷魚壽司。三文魚脯壽司。黑松露帆
立貝壽司
配迷你烏冬
。HKD138 + 10%

南瓜餅
。HKD28 + 10%

芝士春巻
。HKD32 + 10%

🤫 刺身盛有四款刺身..分別係幾鮮甜嘅中Size 帆立貝有四片..一隻大赤蝦..兩片北寄貝同兩片非常厚切嘅三文魚腩..算係非常之豐富..而且普遍刺身定食都只會跟碗白飯..而鮨匠就喺白飯之上加咗啲蛋絲同飛魚籽令成件事冇咁單調..就算係跟餐嘅麵豉湯都會有蜆肉海帶腐皮..感覺師傅嘅製作都幾細緻
🤫 六貫壽司定食入邊嘅壽司..以吞拿魚蓉壽司最為澎湃..吞拿魚蓉比壽司飯還要多..魷魚壽司尚算爽口..油甘魚壽司肥美..帆立貝壽司同兩件唔同嘅三文魚壽司質素正常..呢個Set配有豬骨湯烏冬一碗..份量剛剛好..烏冬細滑湯底香濃..係一個唔錯嘅配搭
🤫 小食方面..南瓜餅炸得乾脆可口..而且南瓜蓉微甜相當唔錯..芝士春卷脆口但係略嫌味淡
🤫 總括嚟講呢度嘅嘢食算係幾性價比..價錢唔算貴質素亦算係幾好..睇落似係做附近街坊生意多..今日係平日嘅夜晚都幾多人幫襯..相信算係香港仔範圍裏邊一間質素相當唔錯嘅和食屋..而且餐廳設有自助吧可以自己拎茶水之餘..仲有蔬菜沙律無限添食..蔬菜沙律都配有兩種唔同嘅醬料俾你揀..有機會嚟開香港仔可以試吓~
。。
翻兜指數:🙆🏻‍♀🙆🏻‍♀️ (5個🙆🏻‍♀️為翻兜爆燈)
。。
2023-07-11
Type of Meal
Dinner
2023-07-06 109 views
是日來到香港仔,光顧了位於香港仔中心4期的鮨匠。餐廳提供了卡位給我們,坐得舒服。用qr code點餐是常識吧,我們二人點了一客吉列炸,一客牛舌丼定食及壽司六貫(分別有紋甲魷魚,北海道帆立貝,吞拿魚蓉,芒果三文魚,三文魚腩和劍魚腩),價錢分別為$24~$32不等。吉列炸炸粉不會過厚,肉鮮味。牛舌丼定食只售$68,但足足有五大塊牛舌,軟腍有口,性價比十分高,一讚。壽司六貫都食得出十分新鮮,尤其三文魚壽司用芒果鋪面,清新怡人,適合炎炎夏日享用。整體而言,食材新鮮,價錢公道,環境舒適,值得推薦。
Type of Meal
Dinner
  • 牛舌丼定食
2023-06-30 97 views
門口裝修好日式風格😍仲有好多日式燈籠牆🏮打卡影相一流📸️鮨匠刺身盛定食 $138(北海道帆立貝•珍寶赤蝦•北寄貝•三文魚腩)(迷你飛魚籽壽司飯,麵豉湯) 野菜沙律🥗定食超豐富,刺身超新鮮👍🏻三文魚腩非常肥美,北海道帆立貝好鮮甜,珍寶赤蝦好大隻呀,淨係個蝦頭都大過隻碟😆 北寄貝都唔錯👍🏻食過好多間刺身,呢個令我十分難忘😍因為真係非常新鮮👍🏻👍🏻櫻花角切丼· 配麵豉湯 $118佢呢個飯唔錯👍🏻超大碗仲好多切割刺身🤭平時食嘅飯多刺身少,佢呢間刺身多好多,而且三文魚到、甜蛋好好味😋每一啖都食到刺身😚 佢地既麵豉湯都好好飲,仔仔一嚟到就飲晒😆佢裏面仲有蜆👍🏻蔥花吞拿魚蓉手卷$28嘩呢個係我最鍾意食🤤每次去食壽司一定必叫🤭今次呢一個手卷正👍🏻佢嘅吞拿魚蓉係由頭包到尾👍🏻每一啖都食到吞拿魚蓉👍🏻估唔到吞拿魚蓉都食到鮮甜味真係好出色👍🏻兒童餐 B $58(公仔魚蛋、芝士春卷、青瓜小卷、熟蝦壽司、益力多)佢哋有兩款兒童餐,仔仔就揀咗B餐,嚟到有一隻船仔好可愛裝住所有食物😍小朋友一定鍾意☺️出邊仲有任食沙律添🥗
門口裝修好日式風格😍
仲有好多日式燈籠牆🏮打卡影相一流📸️

鮨匠刺身盛定食 $138

櫻花角切丼· 配麵豉湯 $118

蔥花吞拿魚蓉手卷$28

兒童餐 B $58
出邊仲有任食沙律添🥗

2023-06-17 95 views
餐廳裝潢很有特色,燈籠牆和木質裝飾讓整個餐廳散發出濃濃的日系風情,用餐環境舒適寧靜餐廳設有自助免費沙律吧,沙律新鮮,配搭芝麻醬好開胃✨特選海鮮丼定食 $128三文魚、油甘魚、赤蝦、北寄貝和八爪魚間隔排列,再加上三文魚子和玉子,貌相相當吸引,刺身肥美新鮮,份量非常足夠✨咖喱吉列豚肉丼定食$78豚肉肥瘦適中,咖喱味道濃郁,有少少辣,另有沙律菜同醃蘿蔔可解膩✨日式煎餃子$36豬肉餡不過不失,味道與外間的日式急凍餃子相似,沒有太大驚喜✨吉列炸蠔$38金黃色的外層炸得酥脆,蠔肉鮮嫩多汁,配上沙律醬又另一番風味,不錯吃餐廳服務周到,價格也相當實惠,性價比不錯,唯獨是地點略偏遠,偶然到訪香港仔可以一試

餐廳設有自助免費沙律吧,沙律新鮮,配搭芝麻醬好開胃

✨特選海鮮丼定食 $128

✨咖喱吉列豚肉丼定食$78

✨日式煎餃子$36
豬肉餡不過不失,味道與外間的日式急凍餃子相似,沒有太大驚喜

✨吉列炸蠔$38

• 吉列炸蠔
2023-06-10 113 views
🐠 𝑺𝒖𝒔𝒉𝒊 𝑻𝒂𝒌𝒖𝒎𝒊 鮨匠咁啱約咗朋友去香港仔,經過見到好多靚靚日式燈籠🏮而且價錢合理所以入去試下🧀芝士棒$32 一咬落去就爆芝士,煙煙韌韌,作為與餐前小食一流🪤芝士春卷 $32薄薄的春卷皮炸得特別脆口,比較幼身,唔使食到周圍都係,亦有香濃的芝士味🍱櫻花角切丼:如果你好貪心揀唔到食乜好,呢個角切丼就啱你。 入面有多過10種不同刺身:三文魚、蟹子、鮮蝦、吞拿魚、八爪魚、青瓜、甜蛋、希靈魚、帶子、北寄背等食材,夠晒份量🐮牛肉丼香甜的牛肉加入洋蔥同菇炒過,加上芝麻,每啖飯都好滋味。 如果可以多啲牛肉汁撈飯就好😀總括而言,價錢親民,環境乾淨企理❤︎ •-----•❤︎ •-----•❤︎ •-----• ❤︎ •-----• ❤︎
🐠 𝑺𝒖𝒔𝒉𝒊 𝑻𝒂𝒌𝒖𝒎𝒊 鮨匠

🧀芝士棒$32
一咬落去就爆芝士,煙煙韌韌,作為與餐前小食一流

🪤芝士春卷 $32

🍱櫻花角切丼:

🐮牛肉丼

總括而言,價錢親民,環境乾淨企理

2023-06-08 114 views
特選海鮮丼(午市限定)$ 108.00材料新鮮,🐟搭配多樣魚生,肥美滋味。.櫻花角切丼(午市限定)$ 88.00同樣多樣化,🥢細細粒容易入口。.芝士春卷 $ 32.00细细條好脆口,🧀一啲都唔腻。.超級蟹柳沙律 $ 58.00底下有沙律生菜,🥒上邊係青瓜絲同蟹柳,清新可口,🦀撈均蟹籽好正。.環境新淨舒適,🥗而且出邊更有沙律,可以無限任添。#香港仔美食 #Japaneserestaurant #香港仔 #丼
特選海鮮丼(午市限定)$ 108.00
材料新鮮,🐟搭配多樣魚生,肥美滋味。

櫻花角切丼(午市限定)$ 88.00
同樣多樣化,🥢細細粒容易入口。

芝士春卷 $ 32.00
细细條好脆口,🧀一啲都唔腻。

超級蟹柳沙律 $ 58.00

環境新淨舒適,🥗而且出邊更有沙律,可以無限任添。

2023-06-07 72 views
日系裝潢,門口佈置了日式燈籠牆可以打卡,仲有等候區給大家休息⛱️/👘咖喱吉列豚肉丼定食($78)豬扒炸得非常金黃 肉質松軟🐷咖哩帶有少少辛口 但不會太辣配搭埋豬扒剛剛好🌟定食附有蜆肉味噌湯亦非常鮮甜😋.👘特選海鮮丼定食($128)內有油甘魚、赤蝦、三文魚、北寄貝八爪魚各2件另外還有玉子和三文魚子🍣刺身鮮美 份量十足好滿足🥰.👘吉列炸蠔($38)炸粉厚薄適中 外脆內軟蠔身creamy 沒有腥味😙很不錯🙌🏻.👘日式煎餃子($36)盤子設有沾醬的地方🥟有心思 很方便豬肉餡也很好吃😽.👘自助免費沙律吧🥬沙律菜新鮮多汁沙律同芝麻醬可按喜好自行調配✅/這家日式餐廳的食物質量不錯分量足 性價比高🥳
👘咖喱吉列豚肉丼定食($78)
豬扒炸得非常金黃 肉質松軟🐷
咖哩帶有少少辛口 但不會太辣
配搭埋豬扒剛剛好🌟
定食附有蜆肉味噌湯
亦非常鮮甜😋
👘特選海鮮丼定食($128)
內有油甘魚、赤蝦、三文魚、北寄貝八爪魚各2件
另外還有玉子和三文魚子🍣
刺身鮮美 份量十足
好滿足🥰
👘吉列炸蠔($38)
炸粉厚薄適中 外脆內軟
蠔身creamy 沒有腥味😙
很不錯🙌🏻
👘日式煎餃子($36)
盤子設有沾醬的地方🥟
沙律同芝麻醬可按喜好自行調配✅
這家日式餐廳的食物質量不錯
分量足 性價比高🥳
2023-05-29 97 views
中午牛肉定食$78, 確實抵食, 好味, 但有個女店員就非常西面, 佢連粗口都講埋, 事情有個客話音樂大聲左, 跟住要求調檯, 佢就在客背後講, 真係想小X佢, 食就食, 唔食就X食唔知以為殺佢全家, 眼神全程是用啤字來形容, 新年見到佢就大獲
中午牛肉定食$78, 確實抵食, 好味,
佢就在客背後講, 真係想小X佢, 食就食, 唔食就X食
唔知以為殺佢全家, 眼神全程是用啤字來形容,

新年見到佢就大獲
牛肉定食
2023-05-25
牛肉定食
~🍽: 鮨匠 (香港仔)========================🥗: 餐廳設有自助沙律=========================⬇️⬇️⬇️食評⬇️⬇️⬇️【雞肉野菜鍋🐔🍲】($128)🐹: 🌕🌕🌕🌗🌑🐼: 🌕🌕🌕🌕🌑有三種湯底同埋主食可以揀~我哋揀咗壽喜燒同埋稻庭烏冬🍜🍜鍋入面除咗雞肉🐔仲有魚豆腐、娃娃菜🥬、冬菇🍄、粟米🌽等等 雞肉嘅份量都幾多🥰🥰值得一讚嘅係壽喜燒湯底夠濃🤩🤩食到最尾加埋烏冬落去🍜🍜啲汁掛曬喺烏冬上面😻😻食落都幾滿足—————————【炙燒八貫•壽司盛盒🍣🎁】($118)🐹: 🌕🌕🌕🌕🌑🐼: 🌕🌕🌕🌕🌑炙燒三文魚🍣炙燒油甘魚🐟左口魚壽司🐠炙燒帆立貝🐚芝士三文魚🧀鰻魚壽司🤎蟹棒壽司🦀玉子壽司🥚值得一讚嘅係左口魚切得好厚🐟 但完全唔韌👍🏻👍🏻 食落去入口即溶 😋😋 唔會好似平時嗰啲咁咬極都咬唔斷🦷🦷 非常高質💞💞另外魚生都幾新鮮✨✨ 整體嚟講幾高質❣️❣️ 再加上擺盤幾靚🍣🍣 都值得一試~—————————【特選海鮮丼🐟】($128)🐹: 🌕🌕🌕🌗🌑🐼: 🌕🌕🌕🌗🌑‼️晚市限定裏面有三文魚🐟、八爪魚、赤蝦🦐北寄貝🐚同埋油甘魚✨✨分量都算多😍😍每款海鮮都有兩舊💕💕仲會包埋一

🍽: 鮨匠 (香港仔)
========================

🥗: 餐廳設有自助沙律

=========================
⬇️⬇️⬇️食評⬇️⬇️⬇️

【雞肉野菜鍋🐔🍲】($128)

🐹: 🌕🌕🌕🌗🌑
🐼: 🌕🌕🌕🌕🌑

—————————
【炙燒八貫•壽司盛盒🍣🎁】($118)

🐹: 🌕🌕🌕🌕🌑

鰻魚壽司🤎
蟹棒壽司🦀
玉子壽司🥚

—————————
【特選海鮮丼🐟】($128)

🐹: 🌕🌕🌕🌗🌑
🐼: 🌕🌕🌕🌗🌑

‼️晚市限定

裏面有三文魚🐟、八爪魚、赤蝦🦐北寄貝🐚同埋油甘魚✨✨分量都算多😍😍每款海鮮都有兩舊💕💕仲會包埋一碗麵豉湯~

海鮮整體嚟講都算新鮮🫧🫧特別係北寄貝同油甘魚唔錯💖💖飯嘅調味適中😋😋唔會太酸

幾特別嘅地方係佢麵豉湯入邊會有隻蜆🐚🐚喺跟餐嘅麵豉湯比較少見😂😂

—————————
【忌廉餅💛🧡】($28)

🐹: 🌕🌕🌕🌑🌑
🐼: 🌕🌕🌕🌗🌑

食落好脆⚡️⚡️值得一讚嘅係即使擺咗好耐都keep到咁脆👍🏻👍🏻 味道嚟講就正正常常嘅忌廉餅la😂😂 creamy 嘅感覺再加埋少少蟹味整體來講都幾好食🫕🦀

=========================
🌟性價比:8/10
💖回頭指數:7.5/10

加1️⃣服務費:⭕️
—————————
👩🏻‍🍳餐廳 : 鮨匠 (香港仔)
📍地址 : 香港仔香港仔中心四期1樓10號舖
香港仔有一間平價,性價比高嘅日式餐廳,位於香港仔中心四期,一入去見到門口有充滿日式風格嘅裝飾,不過入面就無咩特別,入座時侍應有禮貌咁同我地介紹出面有沙律自助吧,又有斟水,服務幾好😋😋..✅ 軍艦盛合 🍣 $98壽司組合有五款軍艦壽司,包括蔥花吞拿魚蓉、芝士飛魚籽、三文魚籽、特盛蟹肉蟹膏、海膽。吞拿魚蓉入口細膩,無筋;芝士飛魚籽份量多好滿足;三文魚籽正常;蟹肉蟹膏香味濃;海膽鮮甜唔腥。😛..✅ 蔥花吞拿魚蓉手卷 🍣 $28吞拿魚蓉同上面介紹嘅軍艦一樣,入口細膩無筋,魚味突出!👍🏼..✅ 照燒雞扒丼定食 🐔 $78雞扒煎特幾香,皮色金黃,肉質唔會鞋而且帶有少少肉汁。飯粒索滿照燒汁,好食!👍🏼..✅ 芝士春卷 🫔 $32一咬落去好多芝士餡料,幾濃味,而且有少少拉絲質感。😛..✅ 芒果飛魚籽雜菜沙律 🥗 $78芒果同飛魚籽亦都好多,唔錯😛
✅ 軍艦盛合 🍣 $98

✅ 蔥花吞拿魚蓉手卷 🍣 $28
吞拿魚蓉同上面介紹嘅軍艦一樣,入口細膩無筋,魚味突出!👍🏼

✅ 照燒雞扒丼定食 🐔 $78

✅ 芝士春卷 🫔 $32
一咬落去好多芝士餡料,幾濃味,而且有少少拉絲質感。😛

✅ 芒果飛魚籽雜菜沙律 🥗 $78
芒果同飛魚籽亦都好多,唔錯😛

2023-04-14 238 views
今天和友人去到這家位于香港仔中心第四期商埸一樓的高質和食料理-鮨匠,門口掛著一面燈籠牆,非常有特色, 裡面用了不少日系裝飾, 餐廳環境光猛寬敞,座位舒適,晚餐除了各種日本菜式外,亦有提供性價比高的定食由數十元起, 更提供自助沙律吧供客人免費享用,下午茶時段餐廳更提供進一步更優惠, 今天和朋友約下午六時入座, 點了兩份定食,另再加兩件手卷。厚燒牛舌丼, 燒牛舌夠曬厚身,牛舌和紫菜的份量很多, 牛舌醃得十分好,味道鮮甜惹味,烹調亦恰到好處,咬落一啲都唔韌。櫻花角切丼, 大量不同種類的新鮮刺身舖滿整個碗, 有三文魚,八瓜魚,吞拿魚,北寄貝,希靈魚, 帶子,蝦及蟹子等,雖然全部都是細細粒的魚生, 但勝在夠新鮮, 十分滋味。蔥花吞拿魚蓉手卷, 十分大件,大量的吞拿魚蓉比夀司飯更多,鮮甜味美,咬落滿口的鮮甜吞拿魚蓉,非常滿足。軟殼蟹手卷, 餡料同樣是份量十足,軟殼蟹炸得香脆可口兼且唔怕油膩, 非常惹味。

2023-04-13
2023-04-06 217 views
門口嘅燈籠🏮好靚 好有日本feel晚餐黎講收費都唔太貴 每人人均消費150蚊以內~另外仲有68蚊任飲兩款生啤 超抵!-🍣櫻花角切丼 💰$118有好多唔同種類嘅刺身 切成一粒粒有三文魚、希靈魚、蝦、帶子、吞拿魚、蟹籽份量都幾多 另外附上一碗麵豉湯 入面有蜆肉-🍱炙燒八貫盛合 💰$118有八款炙燒嘅壽司:三文魚、芝士三文魚、帆立貝、鰻魚、油甘魚、左口魚邊、蟹棒、焦糖玉子其中最鍾意嘅係三文魚、油甘魚、帆立貝 有入口即融嘅感覺ヽ(‘ ∇‘ )ノ-🍣蔥花吞拿魚蓉手卷 💰$28吞拿魚蓉口感軟滑細緻食到底都仲有餡料 好滿足😋
門口嘅燈籠🏮好靚 好有日本feel
晚餐黎講收費都唔太貴 每人人均消費150蚊以內~
另外仲有68蚊任飲兩款生啤 超抵!

🍣櫻花角切丼 💰$118
有好多唔同種類嘅刺身 切成一粒粒
有三文魚、希靈魚、蝦、帶子、吞拿魚、蟹籽
份量都幾多 另外附上一碗麵豉湯 入面有蜆肉

蔥花吞拿魚蓉手卷

櫻花角切丼
蔥花吞拿魚蓉手卷
2023-04-05 217 views
好少過嚟香港仔呢邊🤓但估唔到一嚟到就入到一間無論環境、整潔同美食都好高質嘅日本餐廳👍🏻👍🏻👍🏻我哋叫咗兩個刺身壽司嘅餐🍣🍣再加兩個蔥花吞拿魚用手卷😋諗住普通食個午餐,估唔到呢度啲刺身勁新鮮🥰價錢仲要非常之親民💰💰😆👍🏻😎去開附近嘅朋友一定要試😎仲要好新鮮嘅沙律菜任食(配麻醬)鮨匠.六貫定食$138刺身好新鮮,烏冬又好滑😍鮨匠刺身盛定食$138(真係冇得彈)蔥花吞拿魚蓉手卷$28x2(真係食到落底都有吞拿魚蓉)⭐️新鮮!新鮮!抵食!抵食!⭐️

我哋叫咗兩個刺身壽司嘅餐🍣🍣再加兩個蔥花吞拿魚用手卷😋
諗住普通食個午餐,估唔到呢度啲刺身勁新鮮🥰
價錢仲要非常之親民💰💰😆👍🏻
😎去開附近嘅朋友一定要試😎
仲要好新鮮嘅沙律菜任食(配麻醬)

鮨匠.六貫定食$138
刺身好新鮮,烏冬又好滑😍

鮨匠刺身盛定食$138(真係冇得彈)

蔥花吞拿魚蓉手卷$28x2(真係食到落底都有吞拿魚蓉)

⭐️新鮮!新鮮!抵食!抵食!⭐️
  • 六貫定食
  • 刺身盛定食
2023-03-31 132 views
希望大家千祈唔好好似我咁傻,明明見到OpenRice有差評關於衛生問題,但係都諗住試吓無妨嘅心態去試吓,但係竟然比我遇到生勾勾嘅曱甴原先叫咗兩個丼飯,味道都可以嘅,感覺食材都新鮮,我同老公仲諗住有多個選擇,第日可以再嚟食之後再追加幾樣食物,完全冇諗過會遇到以下嘅遭遇碟赤蝦壽司,上邊竟然有曱甴,仲要係曱甴BB細細隻,真係完全反胃,感覺上間舖頭入邊應該超級多曱甴🤢🤢🤮⋯⋯之後即刻叫佢取消未嚟嘅食物,以後都唔會再嚟

之後再追加幾樣食物,完全冇諗過會遇到以下嘅遭遇
赤蝦壽司

之後即刻叫佢取消未嚟嘅食物,以後都唔會再嚟
2023-03-31