2023-03-24 126 views
行過見到開咗依間新嘅日本餐廳, 勁開心香港仔終於有新嘅日本嘢食, 門面嗰排燈籠真係好似去咗日本咁, 望吓個Menu又唔貴喎, 所以就入咗去試吓😊鮨匠刺身盛定食🍱 ($138)有三文魚腩,珍寶赤蝦,北海道帆立貝,北寄貝, 全部都幾新鮮👍🏻 三文魚勁厚身,珍寶赤蝦夠膠身❤️ 仲配左咗個飛魚子壽司飯同麵豉湯,係我最鍾意嘅壽司醋飯雞肉野菜鍋🐥 ($128)個鍋有勁多舊雞肉,舊舊都勁厚身👍🏻 入面仲有好多配菜🥬 有冬菇、萵筍、娃娃菜、金菇、豆腐魚蛋同埋門門卷,仲跟咗個烏冬,超足料, 湯底吸收晒雞肉同埋蔬菜嘅鮮味❤️芝士年糕 ($28)呢個一定要趁熱食,芝士仲係軟心狀態,年糕好軟熟😍吉烈炸蠔🦪 ($38)吉列蠔外邊夠曬酥脆, 入面軟熟, 有蠔香🥰佢哋上台嘅速度都算幾快👍🏻

鮨匠刺身盛定食🍱 ($138)

雞肉野菜鍋🐥 ($128)

芝士年糕 ($28)
呢個一定要趁熱食,芝士仲係軟心狀態,年糕好軟熟😍

吉烈炸蠔🦪 ($38)
吉列蠔外邊夠曬酥脆, 入面軟熟, 有蠔香🥰

佢哋上台嘅速度都算幾快👍🏻
Type of Meal
Dinner
2023-03-22 136 views
餐廳門口好有心思的設計,一排日式燈籠,木系枱櫈,好有日本feel午市有各款定食,價錢都幾實惠~百多元就可以食到壽司定食或刺身海鮮丼🤩而前菜沙律🥗是以自助形式鮨匠六貫定食,有六款壽司。我比較喜歡吞拿魚蓉壽司,新鮮軟滑,油脂豐富。 另外芒果三文魚及黑松露帆立貝壽司都幾有新意,壽司味道天有層次另一款午餐是午市限定特選海鮮丼,滿滿一碗,上面鋪滿刺身就有三文魚、北寄貝、油甘魚、八爪魚🐙、赤蝦、三文魚籽,壽司飯粒粒飽滿帶微酸兩款午餐都分別配精緻迷你烏冬及麵豉湯,熱騰騰暖暖胃很不錯還有多款小食揀,推介海苔魷魚🦑,酥脆香口又彈牙

而前菜沙律🥗是以自助形式

兩款午餐都分別配精緻迷你烏冬及麵豉湯,熱騰騰暖暖胃很不錯

還有多款小食揀,推介海苔魷魚🦑,酥脆香口又彈牙
2023-02-25 232 views
今午四點幾第一次嚟到呢間餐廳,入口前有紙牌寫住2:30-5:00係下午茶時間,但見餐廳入面冇乜嘢食客,心想係咪啲食物唔好食呢?我和家人分別叫了吉列豬排飯和雞扒飯配麵鼓湯,碟頭冇因為下午茶而減少,味道和賣相都不錯當然最令人感到滿意嘅係男侍應不停幫忙沖茶,以每款$58 免加一服務費有咁樣嘅環境、服務和食物質素真係城中罕見。

2023-02-21 208 views
香港仔多數係連鎖餐廳,所以今次見有間門面好日式,好多紅色燈籠,新既日本餐廳就去試下~👧🏻灸燒壽司.牛肉烏冬定食 $138呢個set有3樣野,4件壽司+炸物+牛肉烏冬,壽司新鮮,烏冬係幼身又滑身,亦夠味,加埋牛肉就perfect,炸物亦非常脆口!雖然又烏冬又壽司,但每樣份量適中,所以唔會話睇見都飽。👧🏻鮨匠刺身四盛合 $108有三文魚、帶子、甜蝦、北寄貝,三文魚肥美,甜蝦亦夠甜!非常好食!👧🏻鹽燒鯖魚定食 $78鯖魚大條又厚身,絕對唔會係瘦又無肉,油脂好香,配埋酸酸既檸檬解膩,有跟飯&湯。下次再去會想試下鍋物同燒物,見人地隔離一家人咁食,好似好豐富亦好warm~
香港仔多數係連鎖餐廳,
所以今次見有間門面好日式,好多紅色燈籠,
新既日本餐廳就去試下~

👧🏻灸燒壽司.牛肉烏冬定食 $138
呢個set有3樣野,
4件壽司+炸物+牛肉烏冬,
壽司新鮮,烏冬係幼身又滑身,
亦夠味,加埋牛肉就perfect,
炸物亦非常脆口!
雖然又烏冬又壽司,但每樣份量適中,
所以唔會話睇見都飽。

👧🏻鮨匠刺身四盛合 $108
有三文魚、帶子、甜蝦、北寄貝,
三文魚肥美,甜蝦亦夠甜!
非常好食!

👧🏻鹽燒鯖魚定食 $78
鯖魚大條又厚身,
絕對唔會係瘦又無肉,
油脂好香,配埋酸酸既檸檬解膩,
有跟飯&湯。

下次再去會想試下鍋物同燒物,
見人地隔離一家人咁食,
好似好豐富亦好warm~
2023-02-19 156 views
下午入去 冇咩人 入到去有待應放好D杯跟住走.. 叫我地用QR Code 入單 睇到manu 之後有D野吾明問下個待應一d問題 巨態度差話點解你吾入去自己睇 跟住走左去。下…. 跟住又翻轉頭態度又好翻D講解下 整體感覺吾良好又冇碟 有免費沙律又吾同客人講

2023-02-16 2141 views
去開香港仔搵朋友食飯,朋友帶左我來鮨匠,係香港仔性價比高的日本料理,好多附近上班的人都前往用膳❤️每個午餐定食,也有麵豉湯鮨匠剌身盛定食$ 138.00三文魚腩,赤海蝦,帶子,北寄貝,各帶出本身的鮮味,特別三文魚腩肥美又厚切,入口滿足度提升。赤海蝦肉肥碩,口感充滿彈性,鮮甜爽口,蝦頭裡的蝦膏更是濃郁,充斥成個口腔👍帶子鮮甜、清新可口,而且肉厚多汁咬下軟綿鮮甜,北寄貝味道甘甜,爽口彈牙再配蟹籽蛋絲飯,口感再度提升鍋蛋蒲燒鰻魚定食物$ 88.00蛋够滑又索曬鰻魚汁嘅味道,鰻魚肥美,入口即溶,配埋滑蛋同醬汁一齊食,口感同味道都好 👍豉湯入面都有驚喜,內含蜆令到麵豉湯之味更提升👍金針肥牛卷拼豚肉秋葵卷 $ 38.00這兩串性價比特別高,而且有秋葵令感覺不肥膩,金菇配肥牛 入口爽口又彈牙炭燒餃子雞亦$ 32.00雞翼外脆內嫩, 而且肉質亦保留肉汁嘅鮮味👍 最正嘅係已經起骨可以一大啖咬落雞翼裏面❤️芝士春卷$ 32.00芝士春捲炸到特別脆口而且薄薄的皮 ,包住香濃的芝士, 作為餐前小食絕對可以一試👍沙律以自助形式提供, 客人可以選擇自己的需要去衡量沙律的份量, 沙律配芝麻醬, 而且沙律爽脆又鮮甜整間餐

每個午餐定食,也有麵豉湯
鮨匠剌身盛定食$ 138.00

再配蟹籽蛋絲飯,口感再度提升

鍋蛋蒲燒鰻魚定食物$ 88.00

豉湯入面都有驚喜,內含蜆令到麵豉湯之味更提升👍

金針肥牛卷拼豚肉秋葵卷 $ 38.00

炭燒餃子雞亦$ 32.00

芝士春卷$ 32.00

整間餐廳的裝修也以日式為主

喜歡刺身,也有廚師以開放式廚房處理刺身

一入商場就見到好多日本嘅燈籠,感覺如置身日本之景👍
  • 芝士春捲
  • 金針肥牛卷拼豚肉秋葵卷
  • 炭燒餃子雞翼
  • 窩蛋蒲燒鰻魚定食
  • 鮨匠刺身盛定食定食
牛肉鰻魚丼定食牛肉片用洋蔥拌炒過肉片自己帶有野菜鮮甜另外鰻魚也嫩 配粒粒分明米飯主要醬汁都是牛肉汁 剛好下飯櫻花角切丼 套餐有配到湯品的丼飯套餐有選擇困難症不如來個海鮮丼丼裏已經有各種海鮮 把肉切成每塊蝦肉 三文魚 貝肉 ⋯⋯每匙都有滿滿的肉 另外有青瓜和玉子燒壽司 吞拿魚 三文魚 油甘魚 魚類很新鮮 就算不沾點調味醬油都能夠吃到鮮甜希靈魚比較清爽 油甘魚有魚味另外加點蝦刺身 尺寸不算很大 但蝦鮮肉爽滑 有少許蝦甜覺得不點醬油比較好 不會搶走鮮度牛肉薯餅小吃類真的特別愛薯餅類肉碎和薯蓉混合成內餡內餡很軟綿綿的 嚐到濃厚野菜香炸過的外皮 特別酥脆 卡滋卡滋
牛肉鰻魚丼定食

小吃類真的特別愛薯餅類
肉碎和薯蓉混合成內餡
內餡很軟綿綿的 嚐到濃厚野菜香
炸過的外皮 特別酥脆 卡滋卡滋
店舖新開張不久 門面充滿特色 食物款式選擇多 有刺身、炸物、定食、壽司、鍋物等 食物款式好吸引.▫️鮨匠·六貫定食 ($138)有吞拿魚蓉、芒果三文魚、油甘魚、紋甲魷魚、三文魚腩同黑松露帆立貝 賣相超精緻😍再配一碗迷你烏冬 壽司好新鮮同鮮甜 紋路清晰 肥脂均勻🥰▪️日式叉燒溫泉蛋定食 ($78)有三片叉燒同玉子絲 叉燒係日式 肥瘦均勻 調味香濃 撈左溫泉蛋送飯超正☺️▫️芝士年糕 ($28)有2件!咬落好軟熟 中間仲爆左芝士醬汁 超juicy▪️芝士春卷 ($32)呢款食落咸香感多D 中間無流心芝士 但食得出有芝士香~▫️飛魚籽加州卷 ($38)大大件😍好足料

▫️鮨匠·六貫定食 ($138)

▪️日式叉燒溫泉蛋定食 ($78)

▫️芝士年糕 ($28)
有2件!咬落好軟熟 中間仲爆左芝士醬汁 超juicy

▪️芝士春卷 ($32)
呢款食落咸香感多D 中間無流心芝士 但食得出有芝士香~

▫️飛魚籽加州卷 ($38)
大大件😍好足料

2023-02-12 129 views
好耐冇上過黎 門口裝修唔同左 見排滿曬人 我哋都諗住走 但見個Menu好吸引 決定試下 大概排咗15mins左右到我哋 但入到去都要等執台…期間見後面仲好多人排隊 簡單order咗幾樣嘢 呢個價錢 算係好高質 侍應都好好服務👍🏼 個個都好好禮貌 家下香港真係少有了啲壽司質素唔錯 好新鮮👍🏼吞拿魚蓉丼都唔錯 都幾滑 鮮甜 $88 抵!而特別推介依款辣味三文魚卷 真係好正😍 諗起都流口水🤤🤤於是乎 我又約咗埋啲frd過兩日再去🤪🤪最後兩個人埋單$300+ 抵食~個排隊情況我建議去之前Book定位會好啲Anyway 推薦大家試下 分享完畢
壽司質素唔錯 好新鮮👍🏼
吞拿魚蓉丼都唔錯 都幾滑 鮮甜 $88 抵!
而特別推介依款辣味三文魚卷 真係好正😍
諗起都流口水🤤🤤
於是乎 我又約咗埋啲frd過兩日再去🤪🤪
最後兩個人埋單$300+ 抵食~
個排隊情況我建議去之前Book定位會好啲
Anyway 推薦大家試下 分享完畢

2023-02-08 167 views
唔會帖相幫佢做宣傳囉,貼錢買難受請都唔會再嚟,去老麥好過, 第一杯茶已經有浸油可想言之有幾乾淨, 枱面黐立立仲有蟹籽, 等成10分鐘都冇人斟茶, 叫親都話等等冇晒影, 問啤酒任飲男侍應串串答唔耐煩臨尾仲要得句落嚟話你鐘意囉, 濕紙巾冇牙籤紙巾凍水到走都未攞到嚟 追野食就追極都答嚟緊,話取消又話整咗唔可以取消,但等成廿幾分鐘都唔見有無服務,無效率,無衛生,百無
唔會帖相幫佢做宣傳囉,貼錢買難受請都唔會再嚟,去老麥好過,
第一杯茶已經有浸油可想言之有幾乾淨,
枱面黐立立仲有蟹籽,
等成10分鐘都冇人斟茶, 叫親都話等等冇晒影,
問啤酒任飲男侍應串串答唔耐煩臨尾仲要得句落嚟話你鐘意囉,
 濕紙巾冇牙籤紙巾凍水到走都未攞到嚟

無服務,無效率,無衛生,百無
2023-02-03
  • 唔推介
2023-02-07 131 views
裝修好似去咗日本咁叫完主菜唔夠飽,仲可以免費任食沙律吧🤣🤣經理好 friendly 鮨匠六貫定食 麵豉湯💛💛💛💛💛讚岐烏冬超煙靭魚生都好新鮮 油甘魚 油脂分布平均 三文魚厚切 好有魚油香黑松帆立貝 好鮮甜吞拿魚蓉 分量多 冇筋櫻花角切丼💛💛💛💛💛啲魚生食極都食唔晒咁😜有三文魚 玉子 希靈魚 甜蝦油甘魚 八爪魚 青瓜好豐富牛肉薯餅💛💛💛💛 即叫即炸 熱辣辣 金菇肥牛卷拼秋葵豚肉卷💛💛💛💛金菇好juicy 好大抽🤣秋葵䐁肉又幾夾喎沙律吧任食💛💛💛💛仲有胡麻醬 正😇

裝修好似去咗日本咁
叫完主菜唔夠飽,仲可以免費任食沙律吧🤣🤣
經理好 friendly

秋葵䐁肉又幾夾喎

沙律吧任食💛💛💛💛
仲有胡麻醬 正😇
2023-02-04 150 views
睇完啲不負責任食評,滿懷歡喜去試新嘢,好明顯完全不似預期!坐落有食物嚟到,基本嘅餐具每人一隻碟仔都無提供,珍寶蝦壽司50幾蚊一件,隻蝦嘅size係甜蝦大少少,仲要係災難級腥嘅!重點問題係佢壽司飯🤮每舊都係濕漉漉食落去係實晒而口感好”梅‘’嘅,亦完全食唔出正常壽司米嘅質感。叫其他刺身都係濕漉漉無印走啲水🤮唯一可取係個壽喜燒個份量係足嘅,但個湯係無乜味嗰種,埋單嗰陣時好似有coupon送都直接話唔要,真係無下次!
睇完啲不負責任食評,滿懷歡喜去試新嘢,好明顯完全不似預期!

2023-02-03
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
一家人食外賣,差唔多食到尾,屋企人夾左件炙燒三文魚壽司,好在我睇到有條毛痴住,一手拈起黎睇居然係條體毛🤮🤮🤮彎彎地體毛🤮🤮🤮🤮真係即刻反胃師傅整壽司之前唔洗洗手?🤢🤢🤢🤢🤮以後都唔會考慮喱間壽司店🤢🤢🤮🤮🤮買左$550外賣 3人分都$180一人,普通食個飯黎講雖然稱唔上貴,但平都唔算好平,本身壽司買開同區另一間和X,今日天氣凍唔想出街買,見喱間鮨匠係openrice都多好評先試下,點知中左大伏🤢🤮🤮
師傅整壽司之前唔洗洗手?🤢🤢🤢🤢🤮
以後都唔會考慮喱間壽司店🤢🤢🤮🤮🤮
2023-01-28
Delivery
2023-01-26 1344 views
過左香港仔同表姐拜年🥰表姐話香港仔新開左呢間日式料理,味道唔錯😚 仲有得任食麻醬沙律🥗特選牛肉鍋•壽喜燒湯•稻庭烏冬天氣涼涼地,叫返個牛肉鍋烚吓烚吓❣️牛肉份量都幾多,鋪滿晒成個鍋面🤩下邊仲有大量嘅娃娃菜、椰菜🫶仲有冬菇、金菇、日式魚蛋等等!全部朔滿壽喜燒湯,鹹鹹甜甜咁我超鍾意🫶稻庭烏冬食落好爽口彈牙,同壽喜燒湯都好夾呀🤗炙燒壽司•牛肉烏冬定食呢個定食好豐富呀!有四舊火炙壽司,有燒過充滿油香嘅三文魚火炙壽司🍣生熟啱啱好嘅火炙帆立貝壽司😍仲有熟蝦壽司同鰻魚壽司!牛肉烏冬牛肉份量都有三、四塊😜仲有炸得酥脆牛肉可樂餅,入邊仲食到一粒粒嘅薯仔粒😇口感豐富!炭燒餃子雞翼雞翼好香炭燒味😛雞皮燒到脆卜卜,雞翼尖好似食緊薯片咁脆🥰無骨嘅雞翼啖啖肉,超滋味呀😉芝士年糕金黃色嘅年糕,一咬開就爆漿!年糕煙煙韌韌,芝士鹹鹹香香好味🤤北海道帆立貝壽司定食嘅火炙帆立貝咁高質,於是叫多咗一碟帆立貝壽司😚帆立貝勁厚肉,夠晒鮮甜✨壽司飯唔會凍冰冰,又唔會過分黏,唔錯架!鮨匠 (香港仔)香港仔香港仔中心四期1樓10號舖
過左香港仔同表姐拜年🥰
表姐話香港仔新開左呢間日式料理,味道唔錯😚

仲有得任食麻醬沙律🥗

特選牛肉鍋•壽喜燒湯•稻庭烏冬

天氣涼涼地,叫返個牛肉鍋烚吓烚吓❣️
牛肉份量都幾多,鋪滿晒成個鍋面🤩
下邊仲有大量嘅娃娃菜、椰菜🫶
仲有冬菇、金菇、日式魚蛋等等!
全部朔滿壽喜燒湯,鹹鹹甜甜咁我超鍾意🫶
稻庭烏冬食落好爽口彈牙,同壽喜燒湯都好夾呀🤗

炙燒壽司•牛肉烏冬定食
呢個定食好豐富呀!

有四舊火炙壽司,有燒過充滿油香嘅三文魚火炙壽司🍣
生熟啱啱好嘅火炙帆立貝壽司😍
仲有熟蝦壽司同鰻魚壽司
牛肉烏冬牛肉份量都有三、四塊😜

炭燒餃子雞翼

雞翼好香炭燒味😛
雞皮燒到脆卜卜,雞翼尖好似食緊薯片咁脆🥰
無骨嘅雞翼啖啖肉,超滋味呀😉

芝士年糕

金黃色嘅年糕,一咬開就爆漿!
年糕煙煙韌韌,芝士鹹鹹香香好味🤤

北海道帆立貝壽司

定食嘅火炙帆立貝咁高質,於是叫多咗一碟帆立貝壽司😚
帆立貝勁厚肉,夠晒鮮甜✨
壽司飯唔會凍冰冰,又唔會過分黏,唔錯架!

鮨匠 (香港仔)
香港仔香港仔中心四期1樓10號舖
  • 特選牛肉鍋•壽喜燒湯•稻庭烏冬
  • 炙燒壽司•牛肉烏冬定食
  • 炭燒餃子雞翼
  • 芝士年糕
  • 北海道帆立貝壽司
2023-01-13 391 views
香港仔呢邊都小日本餐廳,知道開左新日本菜,lunchtime即刻拉埋同事黎試🤣🤣灸燒壽司牛肉烏冬便當|灸燒壽司最鍾意係三文魚❤️燒到魚油出哂黎,入口即溶🤤玉子甜度適中帶有鰹魚汁味👍🏻牛肉薯餅炸得好酥脆,薯蓉都好滑身!烏冬都絕對唔馬虎,除左肥牛仲有好多配料😋係非常飽肚既定食!極上魚生飯|配料有三文魚、油甘魚、帆立貝、玉子、牡丹蝦同海膽。魚生全部都好新鮮仲係厚切🤩海膽鮮甜無腥味👍🏻三文魚同油甘魚都好肥美!灸燒帆立貝|帆立貝厚肉鮮甜😍見倒好多人食鍋物勁吸引,下次一定要試下!

灸燒壽司牛肉烏冬便當|

極上魚生飯|

灸燒帆立貝|

帆立貝厚肉鮮甜😍

見倒好多人食鍋物勁吸引,下次一定要試下!
$200 (Lunch)