今日👭🏻孖妹嚟到觀塘德美壽司食晚飯,位於裕民坊平台入面內部裝修採用木系裝修為主調,設有吧枱位置居酒屋提供多款食事、卷物、壽司、酒精飲品供客人選擇,仲有多款晚市定食😍雖然飲今日客人多,店員都好友善主動招呼👭🏻孖妹,坐低可以飲啖熱茶先茶,再慢慢睇餐牌🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🥢德美海膽魚生飯💰 178有海膽、熟蝦、三文魚、帶子、三文魚子、蟹籽、油甘魚、印有「德美」字樣嘅玉子燒,好多餸份量足,幼細清脆嘅青瓜絲伴住蟹籽+三文魚籽食好滿足,魚生全部係厚切👍🏻比壽司用料更上乘🥢蟹籽軟殼蟹卷 💰88外觀色彩豐富,一共有4大件,用紫菜捲住軟殼蟹、青瓜絲,蟹腳位放中間好吸精,面配沙律醬,同鮮橙蟹籽,色澤形成鮮明對比,外層珍珠米嘅柔軟同軟殼蟹酥脆更帶出蟹鮮香肉質,蟹籽細膩夠鮮味,增添風味同奢華感🥢煎餃子 💰55煎餃子係自均家製,上菜時傳黎陣陣餃子香味😁外觀長身圓潤,餃子稍為金黃煎香,餃子皮外柔軟,豬肉內餡鮮嫩多汁唔油膩,可配埋辣油一齊食更蔥味🥢溫泉蛋天婦羅 💰52溫泉蛋沾上麵糊,炸至金黃酥脆,搭配特製有醬油香嘅天婦羅醬,增強風味,滑嫩蛋黃慢慢喺口腔流出,同天婦羅綠外層形成鮮明對比最後臨走餐廳送左兩粒忌廉

🥢德美海膽魚生飯💰 178

🥢蟹籽軟殼蟹卷 💰88

🥢煎餃子 💰55

🥢溫泉蛋天婦羅 💰52

最後臨走餐廳送左兩粒忌廉泡芙,忌廉內餡飽滿軟滑香甜👭🏻孖妹食到好飽🤪

✍🏻總評:

👭🏻服務評分:🌕🌕🌕🌕🌗

💰人均消費:$205
2024-09-03
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$205 (Dinner)
  • 德美海膽魚生丼
  • 蟹籽軟殼蟹卷
  • 煎餃子
  • 溫泉蛋天婦羅
2 day(s) ago 0 views
同朋友係 裕民坊搵野食,行行下就搵到呢間日本料理試試。我地點左野菜牛肉鍋+吉列豬扒烏冬&煎鵝肝帶子卷。野菜牛肉鍋+烏冬野菜牛肉鍋牛肉量&配料都唔少,配料有多款蔬菜甘筍、金菇&野菜,仲有隻溫泉蛋,而湯底係壽喜燒,牛肉熟度岩岩好,唔會好老,配料吸哂湯汁食落好鮮租,而個烏冬係另上,食落幾彈牙。吉列豬扒烏冬吉列豬扒炸到外脆內嫩,鬆化多肉汁,唔會好油膩,而烏冬煮得煙韌有彈性唔會過淋,湯底濃郁味道適中!煎鵝肝帶子卷煎鵝肝帶子卷面頭鋪左脆脆&帶子,帶子鮮甜,中間包住有鵝肝&青瓜,鵝肝煎得好香,鵝油香濃郁,配搭埋青瓜絲清清地減低油膩感,整體配搭食落有多種口感!德美壽司觀塘協和街33號裕民坊YM² 3樓310號舖
同朋友係 裕民坊搵野食,行行下就搵到呢間日本料理試試。

我地點左野菜牛肉鍋+吉列豬扒烏冬&煎鵝肝帶子卷。

野菜牛肉鍋+烏冬

吉列豬扒烏冬

煎鵝肝帶子卷

德美壽司
觀塘協和街33號裕民坊YM² 3樓310號舖
2024-11-04
2K
頭先發現咗間優質日式餐廳人係裕民坊平台花園🤗餐廳舒服仲有居酒屋枱🍴壽司刺身🍣天婦羅🍠串燒🔥熟食全部都好多選擇😋而且價錢唔貴-🐥燒雞軟骨軟骨同連住嘅肉比例啱啱好😋口感同味道都好出色-🐷黑豚肉炒野菜黑豚肉肉嫩味濃😋白菜新鮮爽口🥬惹味十足嘅一道菜-🍠野菜天婦羅材料係多款新鮮蔬菜整成😋而且天婦羅外皮薄脆👍🏼技術滿分-🍲韓式泡菜豬肉鍋豬肉同泡菜嘅組合冇得輸🤤仲有入晒味嘅粉絲同埋菜😋熱辣辣又暖肚又滿足-🍣左口魚邊壽司左口魚邊有爆香既魚油🤤魚油香滲透到壽司飯👍🏼-📍德美壽司(裕民坊YM ²)觀塘協和街33號裕民坊YM ² 3樓310號舖
🐥燒雞軟骨

材料係多款新鮮蔬菜整成😋而且天婦羅外皮薄脆👍🏼技術滿分

🍲韓式泡菜豬肉鍋

🍣左口魚邊壽司
左口魚邊有爆香既魚油🤤魚油香滲透到壽司飯👍🏼

📍德美壽司(裕民坊YM ²)
觀塘協和街33號裕民坊YM ² 3樓310號舖
2024-10-24 184 views
超鍾意食呢間日式餐廳🥰 質素高,又坐得舒服,午市同晚市都係咁多人,好受歡迎!🥢三文魚茶漬飯抵食主食只需$55!以鮮嫩的三文魚搭配香醇的茶漬,米飯吸收了魚的鮮味,口感滑順,味道清新鮮美😋🥢牛肉炒烏冬好惹味😆鮮嫩牛肉加彈牙的烏冬麵,搭配時令蔬菜,味道濃郁 鹹香味十足🥢加州卷色彩鮮艷,口感好豐富😋😋 外層裹著香甜的米飯。每一口都帶有清新的口感和濃郁的海味🥢火炙左口魚邊(2件)必點😍 火炙左口魚邊外焦內嫩 好香口,魚肉鮮美,油份豐富,搭配醬汁,增添了風味🥢溫泉蛋天婦羅推薦!外層酥脆,內餡滑嫩,搭配特製的醬汁,讓人享受到獨特的口感。每一口都好脆 帶有淡淡的蛋香,非常適合作為開胃小食~🥢活赤貝(一隻)好鮮美😚 活赤貝鮮美多汁,口感爽脆滑嫩最後仲送奶凍甜品😍😍

🥢三文魚茶漬飯

🥢牛肉炒烏冬

🥢加州卷

🥢火炙左口魚邊(2件)

🥢溫泉蛋天婦羅

🥢活赤貝(一隻)
好鮮美😚 活赤貝鮮美多汁,口感爽脆滑嫩

最後仲送奶凍甜品😍😍
2024-10-15 138 views
一坐完月就即刻出去食壽司刺身😈去左德美度輕食一下~呢間分店都好大好多位,而且有一個員工服務態度好好👍🏻叫左幾款壽司,燒左口魚邊壽司,海膽魷魚壽司,蔥吞拿魚蓉壽司🍣 左口魚邊有兩層,燒完出黎滿滿油香而且入口即溶😍鵝肝帶子卷,飯卷包住左鵝肝+青瓜絲,一齊食令鵝肝唔會好膩,面頭有帶子+脆條,成個卷又軟綿綿又脆爽,食落好多層次德美海膽魚生飯,啲刺身全部都好厚切而且好新鮮~鰻魚班戟感覺好新鮮😆班戟皮包住鰻魚、芒果、蟹籽、沙律醬,成個都好夾好好食,超想再叫多一碟食🤤

德美海膽魚生飯,啲刺身全部都好厚切而且好新鮮~

2024-10-09 314 views
德美由以前紅磡食到呢到,覺得佢既質素都算穩定,所以間唔時都會去食,而家開左係觀塘,更加方便我!今次試咗幾款菜式,鵝肝帶子卷!鵝肝綿密,配上帶子鮮味,層次豐富,成個壽司佢好多料,充滿住成個口,唔錯,唔會淨係少少鵝肝。評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5蕃薯天婦羅外層炸得好脆,入面嘅蕃薯軟糯又保留住自然甜味,完全唔油膩。如果再薄少少會再脆啲。評分:👍🏻👍🏻/5貝柱花之戀呢個真係好精緻,貝柱鮮甜,配上肥美既魚生,食落真係好滿足。評分:👍🏻👍🏻👍🏻/5魚生飯則係每個食日式料理嘅人都鐘意嘅選擇,魚生新鮮多樣,溫泉蛋拌飯更加滑溜,整體感覺非常滿足。評分:👍🏻👍🏻👍🏻/5最後試咗吞拿魚蓉壽司,好鍾意食吞拿魚蓉,因為佢口感細膩綿滑。評分:👍🏻👍🏻👍🏻/5佢有好多唔同野食,下次再試下先!整體味道指數:😋😋😋/5性價比:💰💰💰/5環境:❤️❤️❤️/5服務:✅✅✅/5
評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5
評分:👍🏻👍🏻/5
評分:👍🏻👍🏻👍🏻/5

佢有好多唔同野食,下次再試下先!

整體味道指數:😋😋😋/5
性價比:💰💰💰/5
環境:❤️❤️❤️/5
服務:✅✅✅/5
2024-10-03
2024-09-26 455 views
同朋友喺 裕民坊ym2食lunch ,見到餐廳入面都幾full見佢有個壽司set加埋你烏冬都幾吸引🍣🍣,但係因為我比較冇胃口,所以決定嗌個3色三文魚丼由於我同朋友一直都冇食過呢間餐廳所以都唔知其實佢個三色係邊三款,如果餐牌寫埋有咩配料會更好送到嚟都嚇親,估唔到係有熟嘅三文魚碎,仲有2片帶子刺身下面係壽司飯 醋味都ok 啲飯唔會太散,夠黏口🍙🍙不過三文魚子真係少咗啲 得好細堆熟三文魚碎溝飯都幾好食,好有驚喜,開頭仲怕唔夠刺身送飯🙈🙈🙈lunch set有沙律+麵豉湯+茶碗蒸,都幾抵食,食到好飽😋😋

送到嚟都嚇親,估唔到係有熟嘅三文魚碎,仲有2片帶子
刺身下面係壽司飯 醋味都ok 啲飯唔會太散,夠黏口🍙🍙
不過三文魚子真係少咗啲 得好細堆
2024-09-18 403 views
🌸油甘魚腩壽司,厚厚大塊嘅油甘魚腩好肥美鮮嫩,甘香鮮甜🌸蟹肉蟹子軍艦好足料,蟹子口感清脆,蟹肉都好新鮮🌸野菜牛肉鍋熱辣辣上枱,同溫泉蛋攪拌埋一齊,野菜吸滿哂濃郁嘅湯汁,配料份量都足夠,牛肉好嫩口!🌸煎餃子唔會煎得太燶,外皮香脆可口,入面嘅餡料都好多,仲好多肉汁,配埋特製餃子汁,味道好夾!🌸牛肉炒飯份量好足夠,炒飯炒得粒粒分明,仲好乾爽!牛肉粒肉味仲好濃郁,啱哂我口味🌸蟹肉忌廉薯餅外層炸至金黃色,但又唔會太油膩,蟹味香濃又帶有忌廉味,口感好Creamy🎀餐廳舒適寬敞,食物整體質素都好好👍🏻
🌸油甘魚腩壽司,厚厚大塊嘅油甘魚腩好肥美鮮嫩,甘香鮮甜

🌸蟹肉蟹子軍艦好足料,蟹子口感清脆,蟹肉都好新鮮

🎀餐廳舒適寬敞,食物整體質素都好好👍🏻
📍早前已經試過沙田店 今次經開觀塘又見到德美壽司 上次食落覺得性價比超高 唔知晚市又點呢? 平日夜晚都7成滿 吧台位置氣氛好熱烈 🌀 溫泉蛋天婦羅 店家稍稍改良咗 口感同賣相都有提升 天婦羅粉漿好薄身 原隻溫泉蛋沾上酥脆麵衣去炸 夾要小心d 🫢 因為蛋黃漿呈流心狀態🌀 火炙洋風三文魚 & 花竹蝦壽司 三文魚肉厚肥美 表面輕輕燒過突出咗三文魚香味😻 而熟蝦壽司使用花竹蝦 味道更加鮮甜彈牙 而且好大隻 (可以cover 曬成個飯) 🌀 韓式泡菜豬肉鍋 泡菜鍋配料滿滿 鋪滿大量菇菌蔬菜豆腐 同埋豚肉 豚肉大片但可以更加嫩滑就好啦! 帶點泡菜香但只有微辣 下 可+$30要咗個彈牙烏冬🌀 加州卷 & 蟹肉忌廉薯餅 加州卷 1碟四件 鋪滿大量 (係大量!) 蟹籽 餡料包括青瓜絲/ 蟹柳/ 玉子蛋 份量好巨型 再均勻淋上沙律醬 好食飽肚 忌廉薯餅炸得熱辣辣 蟹肉唔算多但係忌廉超 creamy幼滑 單食已經好出色 唔需要沾沙律醬
📍

🌀 溫泉蛋天婦羅

🌀 火炙洋風三文魚 & 花竹蝦壽司

🌀 韓式泡菜豬肉鍋

🌀 加州卷 & 蟹肉忌廉薯餅

• 溫泉蛋天婦羅
2024-09-12 395 views
想喺觀塘搵間坐得舒服又好食嘅日本餐廳, 揀咗呢間覺得可以試吓大蝦天婦羅吞拿魚蓉卷呢款一次滿足晒我幾個願望, 吞拿魚肉同蟹籽份量一啲都唔少, 天婦羅係即炸嘅, 好富豐好好味燒白鱔個皮燒到彈彈口, 肉質好juicy, 一條真係唔夠喉, 忍唔住encore😋秋刀魚壽司(季節限定)啱季節食特別鮮味肥味野菜牛肉鍋一鍋有5,6片牛肉, 又夠腍, 仲有粉絲底, 好滿足餐廳生食熟食都有好多選擇, 又唔算貴, 親民得唻又好食😊店員個個都好有禮物, 值得唻食

大蝦天婦羅吞拿魚蓉卷

燒白鱔

秋刀魚壽司(季節限定)
啱季節食特別鮮味肥味

野菜牛肉鍋
一鍋有5,6片牛肉, 又夠腍, 仲有粉絲底, 好滿足

2024-08-25 604 views
德美海膽海膽丼 $178所有刺身都好新鮮,有海膽、蝦、三文魚、帶子、三文魚子、蟹籽、油甘魚、熟蛋,中間夾住青瓜絲,好好餸飯,冇魚腥味三文魚手卷 $58 for 2 做緊特價當然要叫,三文魚份量都足啖啖咬到料,不過感覺比起丼飯個啲冇咁新鮮牛油果軟殼蟹卷 $88兩大隻軟殼蟹分開放俾你品嚐,就算係壽司餡入邊嗰啲都仲keep到脆,推薦👍🏻豚肉炒野菜 $75大碟新鮮炒出嚟夠鑊氣夠香,豚肉片都唔少,味道正👍🏻總結:其實呢間嘢不論熟食定係海鮮都做得幾出色,重點係價錢唔貴,我見到有啲定食set其實都係$92一個,下次都會想試吓定食set ~地址:觀塘協和街33號裕民坊YM² 3樓310號舖評分(5⭐️為最高):環境:⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️食物:⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️
德美海膽海膽丼 $178

三文魚手卷 $58 for 2

牛油果軟殼蟹卷 $88

豚肉炒野菜 $75
大碟新鮮炒出嚟夠鑊氣夠香,豚肉片都唔少,味道正👍🏻

地址:觀塘協和街33號裕民坊YM² 3樓310號舖

評分(5⭐️為最高):
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️
食物:⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️

2024-08-21 487 views
餐廳:德美壽司(裕民坊YM²)地址:觀塘協和街33號裕民坊YM² 3樓310號舖媽媽一向喜愛吃三文魚,今日近近地就去呢間日式餐廳試吓,叫咗三款三文魚俾佢,我就梗係食牛肉鍋😊~ 野菜牛肉鍋$80 🍲湯頭醇厚,蔬菜新鮮,牛肉軟嫩可口,暖胃又健康嘅選擇😬~三文魚刺身$69 🐟師傅毫不吝嗇,五片三文魚都是厚切嗰款,肉質鮮嫩,充滿油香❤️~三文魚壽司$30元🍣飯香軟適中,三文魚肉質肥美,在口中化開的感覺令人難忘👍~ 洋風三文魚壽司$36元 🍣壽司上面的三文魚用火輕炙,表面香口,內裡柔嫩多汁,上面加了少許清爽的洋蔥更有特別風味🤗~左口魚邊壽司$50 🐟魚肉彈牙,油脂恰到好處,入口即溶,除了三文魚外,左口魚壽司而家成為媽媽的至愛🤣~日式海膽蒸蛋$59🥚蛋香濃郁,海膽的鹹香浸潤其中,口感滑嫩入心👍除海膽外,其他食材也豐富,有魚蛋、蟹柳同蝦,美味可口🥰總的來說,呢間餐廳地點非常方便,材料新鮮,能食到食材的鮮甜,加上服務態度親切,值得再訪!💯
餐廳:德美壽司(裕民坊YM²)
地址:觀塘協和街33號裕民坊YM² 3樓310號舖

~ 野菜牛肉鍋$80 🍲
湯頭醇厚,蔬菜新鮮,牛肉軟嫩可口,暖胃又健康嘅選擇😬

~三文魚刺身$69 🐟

~三文魚壽司$30元🍣
飯香軟適中,三文魚肉質肥美,在口中化開的感覺令人難忘👍

~ 洋風三文魚壽司$36元 🍣

~左口魚邊壽司$50 🐟

~日式海膽蒸蛋$59🥚

2024-08-19 444 views
之前成日都會去紅磡店到食,而家裕民坊都有真係好方便,呢度嘅刺身同壽司都好新鮮,價錢仲好相宜,係觀塘食日本菜嘅好選擇今次食嘅係知內蠔,蠔肉飽滿,食落冇乜海水味同礦物味,但係好鮮甜,咩醬都唔使落,就咁食已經好好食粟米天婦羅用嘅係日本白粟,日本白粟出名香甜,炸起熱辣辣,外面夠晒脆,但粟米肉仲係好清甜 juicy,好味日式海膽蒸蛋,茶碗蒸配新鮮海膽加晒分原條池魚刺身,雖然唔係好大條,但肉都幾多,除咗魚片,師傅仲將部份魚肉撈咗味,可以用紫菜包住食,又另一翻風味。食完刺身,師傅仲將魚頭同魚身攞去炸,炸出嚟嘅骨又香口,真係食到連骨都冇得剩嚟呢度當然要食埋呢度嘅丼飯,海膽魚生飯除咗海膽,仲有七樣海鮮,好滿足鰻魚朴葉飯,鰻魚夠肥美,份量都唔少,兩個人都夠食
之前成日都會去紅磡店到食,而家裕民坊都有真係好方便,呢度嘅刺身壽司都好新鮮,價錢仲好相宜,係觀塘食日本菜嘅好選擇

日本生蠔

粟米天婦羅

日式海膽蒸蛋,茶碗蒸配新鮮海膽加晒分

原條池魚

海膽魚生飯

鰻魚朴葉飯,鰻魚夠肥美,份量都唔少,兩個人都夠食

鰻魚朴葉飯
日本生蠔
粟米天婦羅
原條池魚
海膽魚生飯
鰻魚朴葉飯
2024-08-12 516 views
大概早一星期book左枱食生日飯當日我哋比原定預約時間早到去到餐廳門口向職員表示已book枱佢沒有詢問詳細情況下便帶我地4人入座佢原先安排我哋坐近bar枱附近的位置當時我哋見餐廳仍未滿座 有很多吉枱所以我哋問職員可唔可以調去窗邊有梳化位置坐 (由兩張2人枱合成的4人位)一名穿着全黑色制服的女職員沒有表示該位置被人預約了 但就面露不悅表示 : 你哋中意。之後我哋4人點了一個4人套餐並另外點了一些小食、壽司點餐後一個女職員很體貼地想將隔離既二人枱都拼合埋一齊 讓我地多啲地方放食物但這時候店內的男經理喝停女職員表示不用將枱合併 而隔離比我哋遲入座坐住兩名的食客 眼見佢哋點既食物比我哋少 但佢哋可以額外有多一張2人枱放置食物 這張額外的2人枱同樣係由餐廳職員另外幫食客安排拼合一齊的 餐廳這樣的安排真係令人表示極度不理解 !2人可以坐4人枱 但4人依舊坐4人枱 處理方法並不一致 當然明白4個人坐4人座位係好合理但係佢哋明知我哋嘅食物太多連junior嘅同事都主動提出幫我哋安排多一張枱但係經理都阻止反而私下沒有經我哋同意下 擅自抽起了我們最後兩道菜等到我哋差不多完成所有餐點 等無可等去跟進餘下嘅食
大概早一星期book左枱食生日飯

但係經理都阻止
反而私下沒有經我哋同意下 擅自抽起了我們最後兩道菜
等到我哋差不多完成所有餐點 等無可等去跟進餘下嘅食物嘅時候
先話俾我哋聽其實係hold起咗
特登唔上 避免我哋唔夠位置放食物?
其實佢哋都知食物係唔夠位置放 但就將隔離既2人枱安排比附近的兩名食客 而我哋叫既食物就hold起唔出住

第一次幫襯呢間餐廳就遇到呢個體驗 的確係失望既 相信以後亦都唔會再幫襯 始終食物質素同服務態度都好一般
2024-08-11
Type of Meal
Dinner
2024-08-11 501 views
今次黎試試觀塘裕民坊依間日本菜,都有幾間分店,平日都好多人食1️⃣北海道魚生丼有蝦,三文魚,帶子,油甘魚同蟹籽。魚生肥美,大塊,個飯係撈左d菇,幾香。隨套餐有湯,沙律同泡芙。💰HKD$1422️⃣三色魚生丼有三文魚,帶子,油甘魚,蟹籽同流心蛋。流心蛋撈飯一流👍🏻👍🏻💰HKD$1223️⃣鐵火卷吞拿魚卷,都幾大塊,吞拿魚食落冇筋💰HKD$624️⃣三文魚壽司超肥美超大件,好厚身💰HKD$30
1️⃣北海道魚生丼
💰HKD$142

2️⃣三色魚生丼
💰HKD$122

3️⃣鐵火卷
吞拿魚卷,都幾大塊,吞拿魚食落冇筋
💰HKD$62

4️⃣三文魚壽司
超肥美超大件,好厚身
💰HKD$30