2020-10-01 1497 views
魚生吾新鮮,壽司飯 勁硬下午先買既壽司 似系雪櫃放左成晚疑似隔夜壽司 第兩日仲拎出黎賣比人...食完肚痛買咗一盒放喺雪櫃嘅花之戀拼盤 果然放喺雪櫃應該真係放咗好耐下見平平哋$40 買試吓囉 點知中伏最慘老人家都食咗兩舊 齊齊肚痛見到老人家都肚痛 真係心到痛 嬲BTW 成日經過都見到冇乜人幫襯 但係三文魚刺身有九折就買埋 三文魚刺身就正正常常一大塊幫你切埋不過都唔太新鮮 共買咗百零蚊冇諗過差到咁 總之去百佳 惠康 仲好過....一句講晒冇下次
魚生吾新鮮,壽司飯 勁硬
下午先買既壽司 似系雪櫃放左成晚

BTW 成日經過都見到冇乜人幫襯
但係三文魚刺身有九折就買埋
三文魚刺身就正正常常一大塊幫你切埋
不過都唔太新鮮 共買咗百零蚊
冇諗過差到咁 總之去百佳 惠康 仲好過....
一句講晒冇下次

2020-10-01
TakeAway
$110 (Tea)
2020-05-22 1128 views
今晚收工,老婆話想壽司。咁就去左附近既壽司舖買壽司外賣。內裡有好多款式,我就揀左好幾款壽司三文魚sushi,帶子sushi,鰻魚sushi,赤貝sushi,呑拿魚sushi,炙三文魚sushi,京葱三文魚sushi象拔蚌sushi,希靈魚sushi,點完壽司後,就攞回家食。打開後…內裡店舖員工也預先放好足夠豉油,wasabi,兩對筷子。非常貼心。加上即叫即整…所以食落去既壽司,口感上都覺得 fresh.
三文魚sushi,
帶子sushi,
鰻魚sushi,
赤貝sushi,
呑拿魚sushi,
炙三文魚sushi,
京葱三文魚sushi
象拔蚌sushi,
希靈魚sushi,
2020-04-10 300 views
今日基本上返工早上開會到收工無停過,Lunch 要去到成3點才食十分鐘左右…又繼續努力工作。所以親放工輕鬆一下食個外賣日本餐…去到深水埗,見到呢間之前還有堂食既壽司舖,今日就只限外賣自取…我就叫左 34 件壽司…等左約十分鐘…壽司就準備好…突然看一看…好似有 d 唔妥… 8件排一行…共 4行…就好似係 32 件…仲以為自己心算差了…好彩同店舖職員再講聲…原來佢哋漏左2件呑拿魚壽司俾我…當然佢哋補番俾我…返家食…keep 到水準
TakeAway
經過見到 d 相好正,而且價格又勁抵,三文魚手卷只需 $10, 海膽手卷只需 $18一入到去,竟然有位?原本以為係立食。見到佢有 d set, 勁抵食,睇相好吸引。晚餐時段就加 $5, A+B+C+D 都只係$73A 八爪魚,B 汁燒三文魚飯,C 加州卷 x 4 , 然後 D 四切三文魚片跟道地綠茶 / 可樂類 所以就轉食 set , 唔食手卷了但有 d 失望就係相明明擺得好好,同埋獨立大碟裝,或者普通碟裝住。不過上菜就乜都放埋一齊係在便當盒度,雖然都唔影響 d 乜,但係印象就差左少少。因為掃左街,唔餓,就同個朋友 share,份量如果女仔就會飽既,因為始終飯量都算 ok, 但男仔可能未必夠。八爪魚就正常水平,加州卷一般般啦。汁燒三文魚就幾香口,不過整得油左 d ..切片三文魚係最出色,味道好肥美色水都好靚,好亮麗咁,唔夠喉呀。本身想試火灸三文魚壽司,因為只需 $4件,但基於成肚食物好飽了,就放棄左。整體其實都 okay 既,成個 set 令我深刻印象就只有三文魚類,都值得一個好評既
經過見到 d 相好正,而且價格又勁抵,
三文魚手卷只需 $10, 海膽手卷只需 $18
一入到去,竟然有位?原本以為係立食。
見到佢有 d set, 勁抵食,睇相好吸引。
晚餐時段就加 $5, A+B+C+D 都只係$73
A 八爪魚,B 汁燒三文魚飯,
C 加州卷 x 4 , 然後 D 四切三文魚片

跟道地綠茶 / 可樂類

所以就轉食 set , 唔食手卷了
但有 d 失望就係相明明擺得好好,
同埋獨立大碟裝,或者普通碟裝住。
不過上菜就乜都放埋一齊係在便當盒度,
雖然都唔影響 d 乜,但係印象就差左少少。

因為掃左街,唔餓,就同個朋友 share,
份量如果女仔就會飽既,
因為始終飯量都算 ok, 但男仔可能未必夠。
八爪魚就正常水平,加州卷一般般啦。
汁燒三文魚就幾香口,不過整得油左 d ..
切片三文魚係最出色,味道好肥美

色水都好靚,好亮麗咁,唔夠喉呀。
本身想試火灸三文魚壽司,因為只需 $4件,
但基於成肚食物好飽了,就放棄左。
整體其實都 okay 既,
成個 set 令我深刻印象就只有三文魚類,
都值得一個好評既

2018-07-24 1069 views
門外貼滿壽司圖,我望左幾眼又好想食,就入去試下,價錢唔算貴可以買多幾件,但圖片永遠都靚,實物賣相睇落好乾,食落同大型廉價壽司鋪差唔多,完全冇分別,應該未必會再幫襯哩間。
2018-02-20 952 views
Lunch time 時路過,見到牆上貼嘅圖幾吸引都想食下壽司就入座了。餐廳做外賣為主,得兩張枱同埋座位都比較迫坐得唔舒服。叫咗A餐,角切魚生飯定食,配螺肉同壽司。魚生主要係三文魚,魚生同壽司都好普通🙈唔太好食,但份量大,價錢唔貴就算係咁,呢個價錢都唔可以要求高,仲包埋嘢飲。

叫咗A餐,角切魚生飯定食,配螺肉同壽司
唔知點解依間冇食評既,明明行開深水埗既人,十居其六應該都會經過依間日本野門外有D相,之後見到SET勁吸引囉定食+壽司仲有款小食比你揀,仲要有埋汽水,如果晚市食就加$5,即$53,嘩嘩嘩,未食就咁聽落都好吸引,覺得超豐富囉真係怕食唔哂,叫個三文魚定食+四件壽司+螺肉SET一上枱同D相差咁遠既,我堂食,但個賣相似D外帶店餐盒,而且細到而味道正正常常啦,但感覺真係冇咩誠意去整咁,用料似係賣剩用剩料整出黎咁,最重要係食完係完全仲肚餓階段,雖知我明$53食日本野唔可以有要求,但未至於要我再食番碗面先飽肚囉,希望店主改善OR唔好再POST依D食物圖等人客咁高期望
門外有D相,之後見到SET勁吸引囉

真係怕食唔哂,叫個三文魚定食+四件壽司+螺肉SET
一上枱
同D相差咁遠既,我堂食,但個賣相似D外帶店餐盒,而且細到

2017-11-03