2024-09-17 51 views
$50 2塊牛舌,鑲金?仲要凍嘅🙂$30得5粒碎三文魚手卷,食落去嚡嘅dklm🙂$35 一塊油甘魚手卷,睇個顏色就知唔新鮮,同上面一樣食落去嚡嘅🙂鯖魚味道正常,但係凍嘅🙂睇返佢2023年餐牌(冇人更新)牛舌本身係$45 2串,Kextx上面賣$50 1串。我都明Kextx食水係深,但餐廳都冇理由要深到咁樣樣吧🙂補充凍嘅嗰啲:食物喺26分鐘送到,但佢係暖都唔暖嗰種,店家對同kextx反映係正常份量同埋正常溫度喎🙂
$50 2塊牛舌,鑲金?仲要凍嘅🙂
$30得5粒碎三文魚手卷,食落去嚡嘅dklm🙂
鯖魚味道正常,但係凍嘅🙂
Delivery
2024-09-08 113 views
第一次食到咁難食嘅鰻魚飯,首先個飯熱嘅(以為係爭鮮嗰種凍飯),然後舊鰻魚嘅肉係勁少,成層紙咁薄,然後差唔多成舊鰻魚都係皮,個皮仲要成舊橡膠咁完全咬唔爛。去個陣,都冇咩人。等佢送餐嚟,等咗成個鐘有多。話係日式壽司,但係連茶都冇得熱水。價格算平,但質素極差。雖然話有個雪櫃,但裏面嘅嘢飲完全唔凍,懷疑係落嚟裝飾。食佢根本扔錢落去,同爭鮮價格差唔多,但質素差到不得了。 性價比低,難食,送聲慢,唔建議💩💩

性價比低,難食,送聲慢,唔建議💩💩
2024-06-13 140 views
幾好食~cp值高米子火焰三文魚丼定食$65卡邦尼白汁漢堡扒撈烏冬$57(含沙律、湯、飲品)三文魚刺身$16三文魚幾新鮮,紋路分明,靚~整體好抵食!!唔明點解次次經過咁少人🫨支持小店!!
幾好食~cp值高

米子火焰三文魚丼定食$65
卡邦尼白汁漢堡扒撈烏冬$57
(含沙律、湯、飲品)
三文魚刺身$16

三文魚幾新鮮,紋路分明,靚~
整體好抵食!!
唔明點解次次經過咁少人🫨支持小店!!
米子火焰三文魚定食
卡邦尼白汁漢堡扒撈烏冬
三文魚刺身三片
米子火焰三文魚定食
卡邦尼白汁漢堡扒撈烏冬
三文魚刺身三片
2024-05-13 161 views
當日計埋我得3枱客,加上本身店舖都大,所以都坐得舒服。老實講,店家同我都無怨無仇,當日店家態度都叫友善,所以我唔係要惡意攻擊佢。首先係味道非常之普通,當日嗌左個壽司加烏冬套餐再加一份細壽司卷,壽司同爭鮮差唔多質素,烏冬更加普通到自己係屋企都煮到嘅程度,食唔到味道上有咩特別。第二係價錢,3樣咁普通嘅嘢加埋竟然係要$89,我要先講我唔係食唔起,我平時午餐晚餐都分別花費$80-90,但我比得起個錢唔等於要接受到食埋啲咁嘅嘢。第三係份量,壽司好細舊,好似壽司郎迷你飯咁細舊,3樣菜好似好多咁,但其實加埋都唔夠一份$72蚊加雞胸嘅大快活雞胸飯咁飽肚。總結係睇唔到呢間餐廳有咩優點,味道價錢份量加埋一齊完全說服唔到人去幫襯。外賣可能會係一條血路,但嚟緊有爭鮮開張,真係唔知呢間點樣同爭鮮鬥。真係自求多福啦。btw佢個營運模式都幾搞笑,整個QR code叫人落單,然後又要人出去cashier比錢,真係錦繡多味魚。

2024-05-08
$90 (Dinner)
2023-10-29 336 views
【蒜香燒汁牛脷定食 - $64】返工速食😅又用一個好奇嘅心態進入嘅餐廳,間間餐廳都好多人嘅情況下呢度冇人,但因為趕時間都只能即食,唔料居然有驚喜!呢份蒜香燒汁牛脷定食,牛脷好嫩又煎得香口,加埋蒜香燒汁同洋蔥,令整個飯都好好味!返嚟睇唔少食評都話佢哋嘅壽司好難食,我未試過,但我估其他熟食都有機會唔錯!總括嚟講,呢餐真係帶俾我惊喜嘅體驗,食嘢嘅感覺好滿足呢。環境方面,餐廳冇咩人氣,感覺好寧靜,喺繁忙嘅城市中真係難得享受。我相信我會再嚟呢間餐廳,再俾佢更多機會。
【蒜香燒汁牛脷定食 - $64】

總括嚟講,呢餐真係帶俾我惊喜嘅體驗,食嘢嘅感覺好滿足呢。

我相信我會再嚟呢間餐廳,再俾佢更多機會。
2023-04-18 474 views
之前嚟過呢度食火鍋,都唔錯,仲有魚生送。今日係叫外賣,見到餐牌有全日定食,好多都係五十幾六十蚊。叫咗個三文魚炒飯定食,仲有送沙律,麵豉湯,同埋一包紙包飲品,飲品揀左柑桔檸檬,都只係收$50。外賣等左十幾分鐘就有,麵豉湯唔會太鹹,幾好飲,沙律麻醬夠多都幾好。三文魚炒飯入面有三文魚,蔥,蛋同兩片薑,味道唔錯。 估唔到都幾大碗,我胃口唔算大,一個人居然食唔曬。呢個價錢黎講,真係好抵食,仲要午市晚市同價。下次再黎試下其他。
之前嚟過呢度食火鍋,都唔錯,仲有魚生送。

呢個價錢黎講,真係好抵食,仲要午市晚市同價。
下次再黎試下其他。

三文魚炒飯定食
2023-04-18
TakeAway
$50 (Dinner)
三文魚炒飯定食
2023-01-29 429 views
見間舖頭比較闊落,所以坐低咗。套餐比一般舖頭嘅價錢平少少。不過佢上菜全部都用紙碗碟,所有嘢都係用完即棄,極唔環保。叫了壽司套餐,65蚊都有成10件壽司,不過壽司質素比一般水平低,啲飯係凍同硬,魚生感覺上好唔新鮮,食食下仲發現有一隻識郁嘅小昆蟲喺碟壽司度。雖然隻嘢好細,不過咁死咗之後,剩返嘅壽司都食唔落。嘢飲只得紙包飲品,連一杯熱茶都冇。唯一一樣嘢好,係坐得算舒服嘅,因為好少人。食完後得兩個字喺腦海度,後悔。食完後心情變得更差。
2022-05-26 816 views
放lunch時間到啦⋯⋯見呢間位於港灣豪庭商場入面既日本餐廳無咩人,又坐得舒服就入黎啦!食物總類有好多1-15款定食,全日供應今次就揀左8號泡菜豚肉燒定食$60收銀處落單,然後自己揀紙包飲品紙包飲品款式都有好多👍🏻跟住揾位坐低,等5分鐘左右侍應就會送餐過黎😊定食套餐包沙律🥗同麵豉湯食完真係好飽好飽呀!呢個泡菜飯辣辣地,好開胃配上珍珠米搞到食晒成碗飯😌😌總括黎講,我會再黎幫襯呀😊😊有機會都要試下晚餐
食物總類有好多

1-15款定食,全日供應
今次就揀左8號泡菜豚肉燒定食$60
收銀處落單,然後自己揀紙包飲品
紙包飲品款式都有好多👍🏻
跟住揾位坐低,等5分鐘左右
侍應就會送餐過黎😊

定食套餐包沙律🥗同麵豉湯
食完真係好飽好飽呀!
呢個泡菜飯辣辣地,好開胃配上珍珠米
搞到食晒成碗飯😌😌
總括黎講,我會再黎幫襯呀😊😊
有機會都要試下晚餐
2021-12-08 521 views
来了三次每次都叫不同的定食或锅 食材新鲜 卖相也不错 制作也很用心多用纸质餐具碗碟 比较环保店面不大 但是座位间距很宽 卫生也不错重点是真的很便宜!还有,店里会一直播坂井泉水 吃饭的时候听起来怀旧又舒心 让人想起最好的年纪
来了三次
每次都叫不同的定食或锅 食材新鲜 卖相也不错 制作也很用心
多用纸质餐具碗碟 比较环保
店面不大 但是座位间距很宽 卫生也不错
重点是真的很便宜!
  • 蟹肉海胆定食
  • 涮涮锅A
2021-11-17 381 views
今次主要唔係想講食物,如果平時諗唔到食咩,又突然想平平地食下日本野,呢間都算性價比高。我主要想表揚呢間野既職員,話說我同男朋友晚餐食完個涮涮鍋準備離開既時候,我男朋友突然流鼻血,仲流到成個口罩都係,個陣有個男職員(高高地、戴眼鏡)幫緊我地執枱,佢見到此情此景就行開左……冇幾耐,佢行返過黎,手上拎住個白色口罩,原來係去左拎一個新口罩比我男朋友替換。個刻真係覺得好窩心,好感動!好人有好報,謝謝你😊

個刻真係覺得好窩心,好感動!好人有好報,謝謝你😊
2021-08-14 378 views
昨晚是第二次光顧。第一次吃套餐牛柳粒飯,不錯,又近居住的。所以再試。昨晚嘗試套餐三文魚炒飯,因為喜歡三文魚,和炒飯。落單才炒的,所以等了一會兒,沒所謂。來到我桌時是熱烘烘的。所以很期待!怎料,吃下吃下,發現飯很『濕』,原來,油很多!油多的程度,是,可以倒出來的油,放入一個紙杯,竟然是大概一厘米高!油倒出來了,飯仍然是油膩膩的!雖然我很餓,仍然不能完成!本來打算離開前向餐廳的工作人員投訴,最後決定在這裡⋯
昨晚是第二次光顧。
第一次吃套餐牛柳粒飯,不錯,又近居住的。所以再試。
昨晚嘗試套餐三文魚炒飯,因為喜歡三文魚,和炒飯。
怎料,吃下吃下,發現飯很『濕』,原來,油很多!
油倒出來了,飯仍然是油膩膩的!雖然我很餓,仍然不能完成!
本來打算離開前向餐廳的工作人員投訴,最後決定在這裡⋯
2021-08-13
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
2021-04-07 801 views
如果同一大班人搞party或者去野餐,黎米子壽司買外賣食就最好不過,因為佢啲壽司嘅質素幾好。壽司刺身平均人頭消費大約$50左右,以件數來計由$3一件開始,平均數大約$5一件左右。今次公司開party叫左大量壽司刺身,三文魚比較出色肥美得來又有魚味👍海膽唔錯甜而冇怪味唔苦👍,花之戀好食唔會散(修修),帶子大件夠厚身口感好好,吞拿魚一般但係就唔會太乾身,最重要係手握壽司同機器壓壽司真係無得比,真係估唔到幾蚊件壽司都會有意外驚喜,比市面上一般嘅機器製壽司完全唔同,呢個嘅壽司飯係手握嘅,口感完全唔同一般超級市場或者元氣、爭先果啲壽司飯😪呢度價錢亦相當便宜,好多款亦都係平均$3至$5一件,平時出面店舖都係手握壽司質素一般消費比呢度貴幾倍🙈真心推介大家試吓👍溫馨提示:好似我呢次叫咗咁多壽司要等成20分鐘,但係店舖員工叫我下次可以用佢哋QR code預先提早落單以免等候時間總括嚟講,抵食得嚟,真係有驚喜!

真心推介大家試吓👍

總括嚟講,抵食得嚟,真係有驚喜!
2021-04-07
Waiting Time
20 Minutes (TakeAway)
$50 (Dinner)
2021-04-05 415 views
想不到門面不怎麼的小店,海鮮的質素竟然也不錯,價錢也非常公道。有前菜炸餃子(未影相已經食左😅太肚餓啦😝)炸餃子味道可以,另外有點咸的麵豉湯。雜錦魚生過得去,起碼不會太乾身,鮮甜味也能保持。三文魚肥美魚味比較濃厚也是值得一讚👍其他魚生水平一般不太差也不太特別,以這個價錢($58)食材能有這種水準也算是中上水平👍另外冷麵方面未有太大特別只是一般水準,冷麵底部的青瓜絲太多令整體感觀水準下降(有點食草感覺🙈)另外跟餐還有一包道地紙包飲品總括來講食物品質中上水平,價錢有驚喜,可以多d支持!

另外跟餐還有一包道地紙包飲品

總括來講食物品質中上水平,價錢有驚喜,可以多d支持!

京都雜錦魚生拼冷麵
2021-04-03
Waiting Time
8 Minutes (Dine In)
$58 (Lunch)
京都雜錦魚生拼冷麵
2021-04-04 315 views
呢間日本餐廳lunch定食套餐唔錯,咁岩今日去大角咀搵朋友,搭VAN仔去到港灣豪庭商場落車早到左就食埋個lunch先上去朋友度,入咗商場見到有間日本野,但佢哋做個模式類似快餐店形式,模式感覺幾新鮮,就入去試吓食個lunch set,lunch set食物款式都幾多選擇(有8個set),最後決定叫左個午餐set 日式叉燒丼定食($50)附前菜(炸餃子兩隻)、麵豉湯、主食及紙包飲品一包(我就補錢轉左罐裝汽水)麵豉湯味道可接受👌前菜炸餃子幾香口👍主食方面有4塊厚身大叉燒,另外有半隻流心蛋,份量可以夠兩個比較細食嘅女士食、叉燒幾軟身,味道幾好!❤️冇諗過$50呢個價錢食物內容可以咁豐富,呢個價錢比到呢個質素有絕對驚喜!唯一缺點:堂食侍應唔會有太多服務(眼見㕔面收銀主要一個人工作)但係明白嘅!羊毛出在羊身上,要服務就唔係呢個價錢、所以如果要服務嘅話就唔係太適合。呢個模式幾新穎,本人幾鍾意呢種快餐文化可以用平民價錢去食日式野😋

麵豉湯味道可接受👌
前菜炸餃子幾香口👍

冇諗過$50呢個價錢食物內容可以咁豐富,
呢個價錢比到呢個質素有絕對驚喜!

唯一缺點:堂食侍應唔會有太多服務
(眼見㕔面收銀主要一個人工作)

2021-04-04
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch
2021-04-02 253 views
睇其他差評,d人都未食過就話差,真係覺得一d邏輯都冇而且不負責任。我就岩岩試左午市鰻魚飯定食,隻鰻魚分量足,長過我隻手掌咁,味道唔差。其他壽司就未試,下次再試。雖然係似快餐,冇普通食日本野果d餐具,但算方便,商家慳d成本都冇所謂。地方唔逼,算寬敞,環境睇落都乾淨。服務員都有送餐到張檯。間鋪頭係屋企樓下,街坊落嚟食都幾方便。
地方唔逼,算寬敞,環境睇落都乾淨。
服務員都有送餐到張檯。
間鋪頭係屋企樓下,街坊落嚟食都幾方便。
  • 午市鰻魚飯定食