2023-10-03
我提咗一次想食日本餐廳,男朋友就係咁搵日本餐廳同我去食。今次就帶咗我嚟呢間食。我試咗佢哋嘅本鮪寿司盛,真係唔可以錯過。啲本鮪新鮮得嚟,肉質鮮美又新鮮,真係讚到冇話講。而家講返起嚟都仲有啲流口水。另外,我都試咗鱈魚干,送酒一流。唔止咁,鮨玥仲有啲鹽燒嘅串燒真係好正!我試咗鹽燒牛舌同鹽燒雞腎,真係讚到冇得講。牛舌好嫩滑,肉質唔算太膩,而且鹽燒嘅味道真係令牛味更加突出。至於雞腎,鹽燒嘅風味好入味,令人食得好過癮。鹽燒雞軟骨鹽燒嘅調味,真係好美味。而鹽燒吞拿魚鮫都係一個驚喜,魚肉鮮甜,鹽燒嘅風味更加突出,真係好好食。當然,餐廳嘅飲品亦都唔可以忽略。我試咗三得利生啤,清爽啤酒配上日本料理,真係好搭。而佢哋嘅六點刺身盛令我驚喜不已,新鮮嘅刺身品種多,每一款都有獨特嘅風味,好適合刺身愛好者。最後,我仲試咗鮨玥嘅活赤貝刺身,真係一絕!赤貝鮮甜爽口,真係令人回味無窮。如果你鍾意日本料理同刺身,鮨玥一定係你嘅首選。記得去嗰陣要嗌鹽燒雞軟骨同鹽燒吞拿魚鮫,絕對會令你驚喜連連!