Hiring
Salary negotiable
26 days ago
💕壽司郎開愈來愈多分店 但水準都一直keep得幾好👍🏻話甘快係香港開左2年啦 今次2週年好令我開心 有我最愛既吞拿魚蓉軍艦 仲要分量double up~~ only $12一碟 同一月我已經食左3次 好crazy ahhh!!!肥死又荷包乾旱都要繼續食🤪🤤仲要中吞拿配海膽都只係$17 但海膽質素同分量都因分店而異 試過唔同分店有幾大落差🤭另外8月份限定既可樂餅🤎新鮮香脆又足料🤤好值得一試啊!!長鰭吞拿魚壽司🍣$12好抵食 好軟入口有即溶既感覺 雖然吞拿魚香氣略厭不足 但$12only 邊到搵啊!!😝
💕壽司郎開愈來愈多分店 但水準都一直keep得幾好👍🏻

同一月我已經食左3次 好crazy ahhh!!!
肥死又荷包乾旱都要繼續食🤪🤤

仲要中吞拿配海膽都只係$17
但海膽質素同分量都因分店而異 試過唔同分店有幾大落差🤭

另外8月份限定既可樂餅🤎新鮮香脆又足料🤤好值得一試啊!!

長鰭吞拿魚壽司🍣$12

2021-08-23 374 views
身邊好多朋友都好鍾意食壽司郎🥰🥰🥰🥰🥰有一日放假,同埋一班朋友一齊去食🥰🥰🥰每次等位都要幾個鐘😮‍💨😮‍💨😮‍💨😮‍💨😮‍💨😮‍💨😮‍💨😮‍💨不過壽司真係超好食🥰🥰🥰👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻如果開多啲分店,唔使等位就好啦🥰😻😻😻🥺茶碗蒸,三文魚壽司必食!👍🏻👍🏻茶碗蒸超級滑價錢抵食👍🏻❤️味道良好🥰👍🏻👍🏻👍🏻
身邊好多朋友都好鍾意食壽司郎🥰🥰🥰🥰🥰
有一日放假,同埋一班朋友一齊去食🥰🥰🥰
不過壽司真係超好食🥰🥰🥰👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
如果開多啲分店,唔使等位就好啦🥰😻😻😻🥺
茶碗蒸,三文魚壽司必食!👍🏻👍🏻茶碗蒸超級滑
價錢抵食👍🏻❤️味道良好🥰👍🏻👍🏻👍🏻
2021-08-23 352 views
適逢壽司郎兩週年,做緊大優惠,$12一碟吞拿魚蓉壽司,激量😍 比平時多,滿瀉既魚蓉,每一啖都豐富好新鮮既吞拿魚😚😚😚三文魚好新鮮,再點埋wasabi,好好食,舊飯又唔易散新推出既芝士蛋糕好有驚喜!一個人食左兩件🤣絕對唔話份!有焦糖係面,溶溶地好似雪糕咁😆太好食😋 個海綿蛋糕好軟,一試難忘埋單四百令蚊,一人二百蚊但選用日本新鮮食材,抵!加上成年幾無去過日本喇,食完壽司郎再行donki當去左架啦😎
三文魚好新鮮,再點埋wasabi,好好食,舊飯又唔易散
2021-08-17
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$200 (Lunch)
2021-08-21 324 views
係app買左個f4三文魚盛(2人前),有8折$144賣相都不錯因為之前堂食都係最中意佢既三文魚,所以買比屋企人食啲三文魚大大塊,無偷工減料架總括嚟講都唔錯,唔洗等可以拎番屋企慢慢歎過下壽司癮都唔錯呀
係app買左個f4三文魚盛(2人前),有8折$144
賣相都不錯
因為之前堂食都係最中意佢既三文魚,所以買比屋企人食
啲三文魚大大塊,無偷工減料架

總括嚟講都唔錯,唔洗等可以拎番屋企慢慢歎
過下壽司癮都唔錯呀
TakeAway
下午茶時間嚟到荔枝角分店嘅壽司郎試一試佢依間壽司郎長期都大排長龍不過下午茶時間唔駛等好耐我哋四點左右嚟到等半個鐘就有位啦第一次食叫咗好多碟三文魚呢度嘅三文魚真係有質素味道鮮甜都切得好厚身㗎同樣價位嘅舖頭 例如元氣或者平少少嘅爭鮮一定冇呢一個質素我特別推介火炙芝士三文魚同甜蝦鍾意佢芝士燒得啱啱 好少少溶身食落軟林林好似溶化左咁另外仲叫咗三文魚牛油果卷物一碟有三件真係好抵食呀佢哋仲有好多特別嘅款式其他壽司店都好少有嘅不過個肚食唔落咁多野 下次要留定肚試吓啦唔記得咗係咩嚟不過都幾好食喎
下午茶時間嚟到荔枝角分店嘅壽司郎試一試佢

佢哋仲有好多特別嘅款式其他壽司店都好少有嘅
不過個肚食唔落咁多野 下次要留定肚試吓啦

唔記得咗係咩嚟不過都幾好食喎
2021-07-30 720 views
壽司郎在荔枝角開業幾年了,但一直以來排隊幾個鐘「聞名」,一直無時間可以品嚐。適逢放假,機緣巧合下有家人在附近代取了票,通過app監視到叫號,差不多時間就步行到店。環境:四人卡位不算寬敞,地面潔淨情況一般。服務:出餐快;店員態度冷淡。食物:價錢不貴。但壽司沒有鮮味,魚片非常薄,好多碟都發現魚片亂切,形狀奇怪;綠茶味淡。綜觀而言,如果要等幾個鐘,一定唔會吃。全部碟佔滿窄小的餐桌,用餐舒適度很差,沒有太多拍照,只想吃飽馬上走。

環境:四人卡位不算寬敞,地面潔淨情況一般。

服務:出餐快;店員態度冷淡。

好耐冇食壽司郎喇見佢期間限定有新野終於抽空一個星期六去試一試今次我地諗住食下午茶時段 相信唔洗再等咁耐我哋今次去荔枝角角分店大約四點鐘嘅時間人潮唔多雖然暫停咗walk in不過等多35張飛就繼續派籌所以我地只係等咗半個鐘左右就可以入座喇入到去第一時間試試佢嘅期間限定濃厚海膽拌麵本身諗住係凍食嫁上到黎估佢唔到係熱辣辣嘅份量一睇就覺得偏少喇不過面頭都有三四片海膽刺身食落我覺得不過不失啦不過佢周圍嘅海膽醬汁就好有驚喜海膽味比起個幾片刺身更重 而且仲帶有鮮甜味簡直越食越愛上就好似溶化咗嘅海膽刺身咁我唔知佢醬嘅部份有幾多真正嘅海膽成份啦但係佢嘅味道係超級香濃同鮮甜而且份量好足夠夠我地撈曬每一啖麵都仲有剩依一款真係超級推薦之後我地食左其他常設餐牌上嘅款式就唔特別多講喇第一次食荔枝角分店我覺得帶子同吞拿魚蓉都冇乜驚喜正正常常嘅口味而三文魚 特別係辣三文魚就唔錯嘅最後仲想講埋佢嘅另一款期間限定白桃味芭菲 入面有兩款桃肉一款黃桃一款白桃 兩款都好甜同軟淋淋呢而芭菲味道都好重桃味 不過口感唔算滑比較水狀 雪糕部分就係牛奶味而食到最底會有少少蛋糕部分依款甜品味道唔算話好細緻不過有好多唔同嘅食物組合食落都好有
好耐冇食壽司郎喇

值得食一次試下

總括而言 今次真係高度推介佢地期間限定嘅海膽拌麵
希望佢可以keep住係日常menu到呀
2021-07-14 685 views
之前一直排隊都食唔到😣直到而家都未試過喺門市成功食到一次,所以就唯有叫外賣😂📎三文魚都幾肥,有少少三文魚油脂嘅香,以呢個價錢來講不過不失😉📎赤蝦呢一款反而比較有驚喜,咬落有膠質,彈牙唔腥🤤👍🏻📎鰻魚鰻魚壽司就出乎意料咁大舊😂雖然好大嚿但食落都冇骨,燒汁嘅香味都好濃🤓其他刺身嘅質素就不過不失啦~呢個價錢又真係冇咩好投訴😺想食壽司都可以考慮吓嘅,不過最好就可以遲啲去到門市食😭總結:❣️味道 4/5💰抵食 4/5💫環境 4/5✨推薦 4/5

📎三文魚
都幾肥,有少少三文魚油脂嘅香,以呢個價錢來講不過不失😉
📎赤蝦
呢一款反而比較有驚喜,咬落有膠質,彈牙唔腥🤤👍🏻
📎鰻魚

總結:
❣️味道 4/5
💰抵食 4/5
💫環境 4/5
✨推薦 4/5
見佢7月新出魷魚筒飯,專程一大早就黎排隊,都排咗45分鐘左右~ 北海道名物魷魚筒飯 $22 7月新出,必食!好大件,勁足料,大大舊魷魚入面包滿壽司飯,大滿足!北海道産炙燒喜之次 $27好爽口,唔錯!北海道產魷魚拌辣醬軍艦 $12 啲魷魚好爽口,啲辣醬好多,有小小蓋過個味,但都可接受~ 北海道產真烏賊配鱈魚子 $12烏賊同本身鹹鹹地嘅鱈魚子幾夾~濃厚海膽拌麵 $32 雖然外貌有啲樣衰,但撈勻之後真係好好食,海膽味好濃,大推!白桃芭菲 $32 試過哂壽司郎啲甜品,白桃芭菲榮升最愛,最面頭有雪葩好開胃,酸酸甜甜白桃,真係勁fresh嘅甜品!整體黎講,新出嘅魷魚筒飯真係必試!期間限定,真係唔好錯過!但真係好多人,人流源源不絕,絕對要預時間排隊,拎完籌可以行陣街先返~
北海道名物魷魚筒飯 $22

北海道産炙燒喜之次 $27

好爽口,唔錯!

北海道產魷魚拌辣醬軍艦 $12

啲魷魚好爽口,啲辣醬好多,有小小蓋過個味,但都可接受~

北海道產真烏賊配鱈魚子 $12

烏賊同本身鹹鹹地嘅鱈魚子幾夾~

濃厚海膽拌麵 $32

雖然外貌有啲樣衰,但撈勻之後真係好好食,海膽味好濃,大推!

白桃芭菲 $32

Sushiro真心好好味 我已經食過無數次🤣🤣排過3個至4個鐘又試過 排頭位甘癲入去食又試過 因為我都算係個壽司狂迷😙😙haha..身邊有聽過啲朋友表示唔好食 各花入各眼 我食左甘多次 仍然對佢仲係心心眼🤣😍😍真心正🤪今個月7月份又有新品 食完覺得好值得介紹啊!!! 🥰尤其佢既魷魚筒飯😍叫左一次比佢既size同真材實料嚇親 好正啊😋😋入口爽口又香甜 賣相又一流 仲要每日限售立即order多一個 出色!!!😆P.S. 每次食sushiro 我自己最愛點柚子醋❤️大家可以不妨試試😆
Sushiro真心好好味 我已經食過無數次🤣🤣

真心正🤪

今個月7月份又有新品 食完覺得好值得介紹啊!!! 🥰

入口爽口又香甜 賣相又一流 仲要每日限售
立即order多一個 出色!!!😆

P.S. 每次食sushiro 我自己最愛點柚子醋❤️
大家可以不妨試試😆

2021-06-28 700 views
#meloin 壽司郎向來受歡迎,每次都要排兩至三個鐘。Melody完全沒有心機排隊,今次我哋就叫咗外賣。💫壽司郎嚴選盛盒(二人前)$180外賣非常準時,完全省卻等候時間,物超印值。盛盒內有鰻魚、甜蛋、厚切三文魚、油甘魚、熟蝦等,全部選料上乘,難怪排隊人龍超級多。💫特選鰻魚散壽司$100七片鰻魚配上玉子條,鰻魚不是厚切的,這個選錯了,無論係鰻魚或是飯,兩者味道也不太好呢。💫特選吞拿魚腩壽司$185當然不能媲美日本嘅水平,不過暫時也可以嚐一嚐,抵抗去日本嘅引誘。📍 壽司郎 (長沙灣)長沙灣長沙灣道680號麗新商業中心地下G38號舖5⭐️評分好食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
#meloin

💫壽司郎嚴選盛盒(二人前)

💫特選鰻魚散壽司

💫特選吞拿魚腩壽司

📍 壽司郎 (長沙灣)
長沙灣長沙灣道680號麗新商業中心地下G38號舖

5⭐️評分
好食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
Delivery
  • 特選大吞拿魚腩
2021-06-02 630 views
品質唔差,價錢便宜親民不貴。雖然排隊較花時間,不過佢d魚生肉質比較好,大大舊,新鮮。而且有好多品種選擇,熟食同甜品都唔差。呢次試左佢d烏冬,有咬口唔過軟又粗大,湯底香甜好食過出面。
而且有好多品種選擇,熟食同甜品都唔差。
呢次試左佢d烏冬,有咬口唔過軟又粗大,湯底香甜好食過出面。
2021-05-31 563 views
四點攞飛,要等130張枱,七點三有得食。一早預咗要等三個鐘,所以去旺角買埋嘢啱啱好。壽司正常size,唔會話好大舊飯,賣相都幾好。呢個三件蝦組合17蚊真係好抵食呀!天婦羅份量亦相當大,入面有冬菇、蝦、紫蘇葉同南瓜,27蚊一客真係物超所值!呢度嘅壽司水準好過爭鮮,但要等三個鐘真係好令人卻步,希望日後開多啲分店,令等候時間可以縮短啲。
四點攞飛,
要等130張枱,
七點三有得食。
一早預咗要等三個鐘,
所以去旺角買埋嘢啱啱好。

壽司正常size,
唔會話好大舊飯,
賣相都幾好。

呢個三件蝦組合17蚊真係好抵食呀!

天婦羅份量亦相當大,
入面有冬菇、蝦、紫蘇葉同南瓜,
27蚊一客真係物超所值!

呢度嘅壽司水準好過爭鮮,
但要等三個鐘真係好令人卻步,
希望日後開多啲分店,
令等候時間可以縮短啲。
2021-05-27 340 views
終於試到壽司郎自從戒左某壽司店後 都應該有>一年冇食迴轉壽司了樣樣都嗌啲 唔食生野嘅我表示最鐘意牛壽司同埋天婦羅性價比高嘅不過真係唔值得等咁耐 希望佢開多啲分店分散人流啦下次想試埋甜品
終於試到壽司
自從戒左某壽司店後 都應該有>一年冇食迴轉壽司

樣樣都嗌啲
唔食生野嘅我表示最鐘意牛壽司同埋天婦羅

性價比高嘅不過真係唔值得等咁耐
希望佢開多啲分店分散人流啦
下次想試埋甜品
而家冇左網上訂位後 星期日 5點就派晒飛🙄但大家拎完飛都未必食 😲好彩住得算近 係屋企睇住輪位system差唔多冇晒人 再行落黎拎重新開放嘅飛 半個鐘就入得🤓✌️🍣今次重點介紹期間限定嘅野食明太子溫泉蛋伴烏冬配珍寶魷魚呢個好有驚喜🤤本身麻麻地撈烏冬 但呢個個明太子微辣 撈埋個溫泉蛋漿 真係perfect池!個烏冬有蛋漿好滑個珍寶魷魚就一般般啦 但$27好抵食🍣炙燒牛舌 $12呢個係第二個驚喜😲牛舌好厚好淋 係我鍾意嘅 但如果大家係鍾意平時燒肉嗰種口感 咁就可以麻麻🍣白鳥貝 $12呢個比較麻麻 要用少少牙力 同埋冇咩鮮味🍣竹筍茶碗蒸 $19其實同佢本來個茶碗蒸差唔多 多左竹筍 但個竹筍爽脆係好食 同埋壽司郎個茶碗蒸不嬲好食又多料 有大粒帆立貝係入面 必食🍣其他就係每次都會點嘅帆立貝,飛魚子(卜卜卜卜卜),火炙羅勒三文魚,中拖羅等 🤤諗起又想食味道:環境:服務:性價比:回頭率:

🍣今次重點介紹期間限定嘅野食

明太子溫泉蛋伴烏冬配珍寶魷魚