2025-01-16 0 views
其實香港食壽司本身就貴,壽司郎估唔到咁樣食埋單都五百幾 平日$40下午茶餐最抵 但係佢都係碳水化合物同埋最平嘅三文魚為主烏冬好好味好彈呀🤤嗌咗個刺身都幾好味 不過壽司郎嘅蝦都係冇味雪貨 仲要係唔貴的 只係放題嗰啲質素個池魚定係針魚都幾好味最抵食還是蒸蛋,不過普通蒸蛋抵食啲呢個蟹鉗味$25但係其實冇乜蟹肉只係學 蟹味都幾識玩都有諗過呢個特性$27但係聲稱特性有機會係伏,但係又想試🤣算啦,果然服咗呢個係和牛鵝肝壽司 凍咗,如果唔係幾好味,凍嘅油脂唔係幾好口感海膽幾新鮮好味壽司郎必嗌貴嘢就係呢個帶子 壽司郎嘅帶子特別鮮味不過都唔平,要27 $22魷魚呢個價錢有幾舊算係咁啦 男朋友話呢個$17嘅唔好食 佢鍾意食腩甜品雪糕好味,不過嗰啲蕨餅同埋下面硬嗰啲就應該係諗住阻住啲位 唔好食的
其實香港食壽司本身就貴,壽司郎估唔到咁樣食埋單都五百幾

烏冬好好味好彈呀🤤
個池魚定係針魚都幾好味

海膽幾新鮮好味
壽司郎必嗌貴嘢就係呢個帶子 壽司郎嘅帶子特別鮮味
不過都唔平,要27
$22魷魚呢個價錢有幾舊算係咁啦
男朋友話呢個$17嘅唔好食 佢鍾意食腩
2024-12-26 59 views
平安夜﹐一家四口﹐孩子都選擇食壽司。本來以為都好難等位﹐但同平時差唔多﹐平時都一樣咁多﹐節日來説﹐大概等了一個半小時﹐都算快﹐可以接受。侍應都很有禮貌。食壽司上菜都很快﹐各樣壽司﹐當然少不了三文魚壽司﹐脊燒呑拿魚壽司﹐蝦壽司等﹐質素依然不錯﹐好食亦抵食。有點了熱盤如烏冬﹐天婦羅﹐例如南瓜天婦羅﹐都好食。食得好飽﹐好滿足!通常用餐時間都有限時﹐侍應亦過嚟溫馨提示埋單﹐態度非常友善﹐沒有令人壓迫的感覺﹐值得一讚!

2024-12-12 130 views
壽司郎以其高性價比和種類選擇多而聞名今次便去了位於馬鞍山新港城中心的壽司郎,享受了一頓豐富又好吃的壽司大餐為了避開午餐高峰時段,特意選擇在下午茶時段前往幸運的是,只等了半個小時便順利入座餐廳環境寬敞舒適,安排在一個四人卡位,桌面上有足夠的空間擺放多碟壽司。桌上還提供了酸姜作為餐前小食,以及綠茶粉供客人自行沖泡壽司郎的醋飯煮得恰到好處,粒粒分明,口感彈牙,味道稍微偏酸,與魚肉搭配簡直就是絕配所有壽司都非常新鮮,口感極佳拖羅和貝類海產,其鮮美程度令人印象深刻特別是吞拿魚壽司是今期吞拿魚祭絕對的主打吞拿魚味濃郁,讓人回味無窮,絕對不容錯過需要注意的是,壽司郎的用餐時間限時六十分鐘iPad會在滿六十分鐘時提醒客人用餐時限已到最後兩人共吃了二十多碟壽司,總數費用是五百元,性價比非常高
壽司郎以其高性價比和種類選擇多而聞名

為了避開午餐高峰時段,特意選擇在下午茶時段前往
幸運的是,只等了半個小時便順利入座

所有壽司都非常新鮮,口感極佳
拖羅和貝類海產,其鮮美程度令人印象深刻
特別是吞拿魚壽司是今期吞拿魚祭絕對的主打
吞拿魚味濃郁,讓人回味無窮,絕對不容錯過

需要注意的是,壽司郎的用餐時間限時六十分鐘
iPad會在滿六十分鐘時提醒客人用餐時限已到

最後兩人共吃了二十多碟壽司,總數費用是五百元,性價比非常高

2024-08-25 355 views
壽司郎聯乘我推的孩子系列,推出3款限定甜品包括:白桃偶像芭菲 ($34)、煉乳牛奶布甸 ($27)及菠蘿椰子雪糕蛋糕 ($27)同行者有睇過這系列的動漫,為著要這動漫立牌而食壽司朗😅在入口處有告示布甸已售罄,無得食🙄芭菲好味,有兩件桃肉,有沙冰,有雲呢拿雪糕。菠蘿椰子雪糕蛋糕,上面係菠蘿雪糕,可以,但係下層是充滿椰絲的蛋糕,對我對椰絲麻麻的人來講No Good。食完甜品,被輸送帶旁宣傳照吸引了眼球,三文魚山及吞拿魚山三文魚山.有5件肥厚的三文魚,油脂很重,下面還有幾粒三文魚在兩件壽司飯上,抵食吞拿魚山.有三件吞拿魚蓋着一件壽司飯,體積比三文魚山細,都係三文魚山好食啲
壽司郎聯乘我推的孩子系列,推出3款限定甜品包括:
白桃偶像芭菲 ($34)、
煉乳牛奶布甸 ($27)及
菠蘿椰子雪糕蛋糕 ($27)

同行者有睇過這系列的動漫,為著要這動漫立牌而食壽司朗😅

在入口處有告示布甸已售罄,無得食🙄
芭菲好味,有兩件桃肉,有沙冰,有雲呢拿雪糕。

食完甜品,被輸送帶旁宣傳照吸引了眼球,三文魚山及吞拿魚山
三文魚山.

吞拿魚山.

2024-07-14 455 views
壽司郎現有29間分店,這間馬鞍山新港城店在2022年12月15日開業。店內用餐環境簡潔、舒適,裝潢以日本傳統的風格為主,例如使用木質傢俱、日式畫作等,營造出日本氣氛。卡座安排得相當舒適寬敞,又有單人間格讓客人有足夠的私人空間。服務員服務態度熱誠有禮貌,可能進食時間只限一個小時,大家都滿懷吃的情緒,所以都不多說話盡量品嚐美食,因為取飛等位的時間相比進食時間長啊!由於衛生關係廻轉壽司現已改為IPad落單,由輸送帶直接送到。陳列在輸送帶的壽司𣎴再排列得滿滿,隔一段距離才有1-2碟食物經過,即使很少人取來吃,但也可作為宣傳,顧客見到實物再在在屏幕點餐,又可看看輸送帶上有什麼美食。壽司上面嘅刺身都新鮮,而且份量都好足,魚生都好厚身同大塊。由於餐廳的壽司款式會經常轉換,所以不同時期都有新的產品可以吃到
炸蝦天婦羅拼盤
炸蝦天婦羅拼盤
蜆肉麵豉湯
駿河灣軍艦雙味櫻花蝦生銀魚
2024-07-06 249 views
同堂食最大嘅分別就係外賣嘅款式會少啲冇得單叫,只可以嗌佢本身現成外賣有嘅嘢$22茶碗蒸好味佢會戎裝越野專用嘅膠兜裝,好實淨,而且可以入微波爐反熱,如果天氣熱嘅話凍食都好好味帶子刺身質素同糖食差唔多,有鮮味,不過重複犯錯嘅係嗌咗蝦刺身,感覺都係唔新鮮嘅味道,而且有浸水味壽司郎嘅刺身好似有待改善仲有嗌咗個海鮮軍艦嘅質素都不是太新鮮,我哋食咗兩舊都唔想食落去,費事慳呢啲錢 唔知係咪我哋要求高呢?不過海鮮軍艦海鮮係將一啲不規則形狀嘅魚生角切,我哋唔會知佢收唔新鮮,同埋佢撈落去嘅醬唔係太好味整體而言 揀啱就應該會好味🤣
$22茶碗蒸好味

壽司郎嘅刺身好似有待改善

整體而言 揀啱就應該會好味🤣
TakeAway
2024-07-02 138 views
一定有拉面或烏冬一少碗,味道冇特別,四件壽司太類同,冇驚喜,選擇少,唯一優點價綫低,環境Ok,卡位舒適,服務員有禮,但下午茶時段,元氣比他更優勝😁😁😁,要優化一下吧!
2024-05-30 237 views
貪壽司郎轉下轉吓所以嚟呢度食 不過質素普通,啲壽司赤身蝦啲味好似唔係太新鮮好水嘅感覺 帶子有特大啊$29亦都有$22鹽燒,我覺得$22嗰個好味啲又抵啲, size唔係差太遠海膽好普通 $27嚟講OK 蜆肉湯大概有七粒蜆肉,個湯就係普通麵豉湯唔值得嗌呢個豚肉拉麵$34雖然喺呢度好似好平,但係其實呢個價錢可以食碗牛雜麵 個湯底好鹹豬肉有一片 不過不失蒸蛋最抵食又好味!蛋香好好,而且有雞肉仲有一粒雪嘅彈力蝦同埋 帶子仔呢個唔得呀 嘥錢但係刺身冇咩選擇$39.4隻赤蝦雖然我幾鍾意睇吓戰海帶呢個$12嘅腐皮海鮮卷好抵
帶子有特大啊$29
海膽好普通
$27嚟講OK

蜆肉湯大概有七粒蜆肉,個湯就係普通麵豉湯唔值得嗌
呢個唔得呀 嘥錢但係刺身冇咩選擇$39.4隻赤蝦
雖然我幾鍾意睇吓戰海帶
呢個$12嘅腐皮海鮮卷好抵
2024-05-21 185 views
趁下午茶時間冇乜人快快脆脆入去食幾件嘆個下午茶覺得最近馬鞍山呢間啲質素提升咗今日個海膽都幾好食食咗四件都好甜👍🏻完全冇苦味!例牌嘅蔥吞拿魚就係必點之選壽司郎嘅蔥吞拿魚真係超多份量又好食真心推介!
趁下午茶時間冇乜人

壽司郎嘅蔥吞拿魚真係超多份量
又好食
真心推介!

2024-04-16 253 views
壽司郎我諗大家都有食過,但係而家佢嘅質素每況愈下,去到越多人排隊嘅分店,佢嘅質素就感覺上冇以前咁好🥲不過馬鞍山呢一間我自己私心就覺得佢嘅質素暫時都可以keep得住😂👍👍🍣壽司壽司上面嘅刺身都新鮮,而且份量都好足,魚生都好厚身同大塊🍣刺身我哋叫咗鮑魚刺身,鮑魚刺身爽口,刺身亦好夠凍😚完全冇腥味!🍰甜品我哋識咗雷神朱古力蛋糕,佢有脆皮朱古力,中間有朱古力蛋糕同朱古力粒粒🍫感覺就好似食緊雷神嗰款朱古力咁!我哋仲帶咗一個千層蛋糕,旁邊有雪糕同忌廉~千層蛋糕雖然上面有焦糖,但佢唔係太甜,雪糕筒忌廉加埋一齊食都唔會好甜/膩🍦

🍣壽司
壽司上面嘅刺身都新鮮,而且份量都好足,魚生都好厚身同大塊

🍣刺身
我哋叫咗鮑魚刺身,鮑魚刺身爽口,刺身亦好夠凍😚完全冇腥味!

🍰甜品
2024-03-18 263 views
第一次喺馬鞍山分店食壽司郎😋咁啱今日經開有活動,唔算排得好耐❤️ 每一款壽司都好食,款式多,炸物粉薄,好脆口,熱辣辣!(*^3^) 烏冬都好好味,最愛食「花之戀」😍😍😍
2024-02-18 268 views
壽司郎又出新壽司, 於是年初七(星期五)人日11:30am去食壽司。 11:30 去到, 剛入滿,要等陣叫飛, 排001。不過好快10分鐘內排到入去。唔好彩坐隔離國內人1家5口勁嘈, 小朋友又嘈, 大人又嘈, 想轉位又唔得, 全程40分鐘耳朵受罪。新壽司相賣相幾吸引, 於是全部都試。味道ok.推介--> 腐皮壽司大大件, 軟林林, 味道好正。一定要試。此三文魚萩餅壽司就唔得了, 實物跟相有些出入, 味道也冇特別, 可以唔好叫。 有點中伏。總評。 8分喜愛壽司郎定期轉新壽司, 有新口味又有新意。 讚。

11:30 去到, 剛入滿,要等陣叫飛, 排001。
不過好快10分鐘內排到入去。

壽司相賣相幾吸引, 於是全部都試。
味道ok.

推介--> 腐皮壽司

大大件, 軟林林, 味道好正。
一定要試。

總評。 8分
喜愛壽司郎定期轉新壽司, 有新口味又有新意。 讚。

2023-12-29 319 views
26號聖誕假最後一日留喺馬鞍山區,想食日本嘢睇吓壽司郎多唔多人,竟然淨係等20張!好快行個圈就到啦🤩原來而家上網有Menu睇好方便!嗌咗蒸蛋我最愛,而家去返普通嘅$19蒸蛋,我比較鍾意唔要三文魚足料蛋好滑好好味最後我送encore多一個!帶子最好味,馬鞍山店我第一次嚟食,呢度比較少喺個迴旋度轉嘅壽司,所以我直接嗌啦等唔切,因為有時上面嘅會更加靚啲刺身壽司郎嘅帶子真係好高質其他嘢就正正常常因為都經常食冇咩特別要highlight嘅地方感覺馬鞍山呢間分店好似質素比較好,因為當日冇食過啲咩唔好味嘅不過芥辣八爪魚有少少鹹蜆肉湯都好鹹呀,我哋飲咗一半都飲唔到啦 浪費都冇辦法辦😮‍💨牛乳雪糕最好味,記得佢其他Kimmi嘅topic都麻麻哋,埋單$400
原來而家上網有Menu睇好方便!
足料蛋好滑好好味
最後我送encore多一個!
壽司郎嘅帶子真係好高質
不過芥辣八爪魚有少少鹹
牛乳雪糕最好味,記得佢其他Kimmi嘅topic都麻麻哋,
埋單$400
2023-11-04 282 views
又有11月限定緊係要即刻來試試2點幾鐘無乜人排隊今個月主打赤醋飯聽落好把炮咁見佢有3舊飯單叫已經覺好笑今期主要試左2個新出既甜品栗子蛋糕質感軟滑 唔會係啱啱解凍既感覺但送到來個size有些少細舊22蚊就略嫌貴左啲 但都值得一試但栗子味偏啖 主要有cream既味道唔食栗子既人應該都食得到焦糖杏仁蛋糕特飲同芭菲一樣都係32蚊但感覺有雪糕既芭菲抵啲個味有啲似某快餐連鎖期間限定既 焦糖雪糕份量唔多啜兩啜就飲完 意猶未盡
又有11月限定
緊係要即刻來試試

2點幾鐘無乜人排隊
今個月主打赤醋飯
聽落好把炮咁
見佢有3舊飯單叫已經覺好笑

今期主要試左2個新出既甜品

份量唔多
啜兩啜就飲完 意猶未盡

2023-11-03
2023-09-30 302 views
有得book枱真係好方便,平時最憎等位Book左準時入座唔駛企定定等間唔時都會食一次,當然拍唔上出色日本店,叫做有得選擇,質素亦唔差,過下口癮就岩晒基本上每次都係食個幾味:貝類,赤蝦,甜蝦,甜品雖然有人講質素差左,但我覺得算係keep到,係細份左啲,但好多時都取決於來貨?有時都會食到大件啲,應該唔係品牌決定全部縮水掛🤔今次食左幾款貝類,都算新鮮食落爽口。赤蝦亦大大隻,食得出鮮甜味。差唔多價錢,好過元x,爭x。不過呢排都多左好多過江龍既壽司店,都會繼續發掘其他價錢相宜既迴轉壽司店😋
有得book枱真係好方便,平時最憎等位
Book左準時入座唔駛企定定等

基本上每次都係食個幾味:貝類,赤蝦,甜蝦,甜品