2024-08-25 221 views
壽司郎聯乘我推的孩子系列,推出3款限定甜品包括:白桃偶像芭菲 ($34)、煉乳牛奶布甸 ($27)及菠蘿椰子雪糕蛋糕 ($27)同行者有睇過這系列的動漫,為著要這動漫立牌而食壽司朗😅在入口處有告示布甸已售罄,無得食🙄芭菲好味,有兩件桃肉,有沙冰,有雲呢拿雪糕。菠蘿椰子雪糕蛋糕,上面係菠蘿雪糕,可以,但係下層是充滿椰絲的蛋糕,對我對椰絲麻麻的人來講No Good。食完甜品,被輸送帶旁宣傳照吸引了眼球,三文魚山及吞拿魚山三文魚山.有5件肥厚的三文魚,油脂很重,下面還有幾粒三文魚在兩件壽司飯上,抵食吞拿魚山.有三件吞拿魚蓋着一件壽司飯,體積比三文魚山細,都係三文魚山好食啲
壽司郎聯乘我推的孩子系列,推出3款限定甜品包括:
白桃偶像芭菲 ($34)、
煉乳牛奶布甸 ($27)及
菠蘿椰子雪糕蛋糕 ($27)

同行者有睇過這系列的動漫,為著要這動漫立牌而食壽司朗😅

在入口處有告示布甸已售罄,無得食🙄
芭菲好味,有兩件桃肉,有沙冰,有雲呢拿雪糕。

食完甜品,被輸送帶旁宣傳照吸引了眼球,三文魚山及吞拿魚山
三文魚山.

吞拿魚山.

2024-07-14 360 views
壽司郎現有29間分店,這間馬鞍山新港城店在2022年12月15日開業。店內用餐環境簡潔、舒適,裝潢以日本傳統的風格為主,例如使用木質傢俱、日式畫作等,營造出日本氣氛。卡座安排得相當舒適寬敞,又有單人間格讓客人有足夠的私人空間。服務員服務態度熱誠有禮貌,可能進食時間只限一個小時,大家都滿懷吃的情緒,所以都不多說話盡量品嚐美食,因為取飛等位的時間相比進食時間長啊!由於衛生關係廻轉壽司現已改為IPad落單,由輸送帶直接送到。陳列在輸送帶的壽司𣎴再排列得滿滿,隔一段距離才有1-2碟食物經過,即使很少人取來吃,但也可作為宣傳,顧客見到實物再在在屏幕點餐,又可看看輸送帶上有什麼美食。壽司上面嘅刺身都新鮮,而且份量都好足,魚生都好厚身同大塊。由於餐廳的壽司款式會經常轉換,所以不同時期都有新的產品可以吃到
炸蝦天婦羅拼盤
炸蝦天婦羅拼盤
蜆肉麵豉湯
駿河灣軍艦雙味櫻花蝦生銀魚
2024-07-06 202 views
同堂食最大嘅分別就係外賣嘅款式會少啲冇得單叫,只可以嗌佢本身現成外賣有嘅嘢$22茶碗蒸好味佢會戎裝越野專用嘅膠兜裝,好實淨,而且可以入微波爐反熱,如果天氣熱嘅話凍食都好好味帶子刺身質素同糖食差唔多,有鮮味,不過重複犯錯嘅係嗌咗蝦刺身,感覺都係唔新鮮嘅味道,而且有浸水味壽司郎嘅刺身好似有待改善仲有嗌咗個海鮮軍艦嘅質素都不是太新鮮,我哋食咗兩舊都唔想食落去,費事慳呢啲錢 唔知係咪我哋要求高呢?不過海鮮軍艦海鮮係將一啲不規則形狀嘅魚生角切,我哋唔會知佢收唔新鮮,同埋佢撈落去嘅醬唔係太好味整體而言 揀啱就應該會好味🤣
$22茶碗蒸好味

壽司郎嘅刺身好似有待改善

整體而言 揀啱就應該會好味🤣
TakeAway
Tea
2024-07-02 117 views
一定有拉面或烏冬一少碗,味道冇特別,四件壽司太類同,冇驚喜,選擇少,唯一優點價綫低,環境Ok,卡位舒適,服務員有禮,但下午茶時段,元氣比他更優勝😁😁😁,要優化一下吧!
2024-05-30 213 views
貪壽司郎轉下轉吓所以嚟呢度食 不過質素普通,啲壽司赤身蝦啲味好似唔係太新鮮好水嘅感覺 帶子有特大啊$29亦都有$22鹽燒,我覺得$22嗰個好味啲又抵啲, size唔係差太遠海膽好普通 $27嚟講OK 蜆肉湯大概有七粒蜆肉,個湯就係普通麵豉湯唔值得嗌呢個豚肉拉麵$34雖然喺呢度好似好平,但係其實呢個價錢可以食碗牛雜麵 個湯底好鹹豬肉有一片 不過不失蒸蛋最抵食又好味!蛋香好好,而且有雞肉仲有一粒雪嘅彈力蝦同埋 帶子仔呢個唔得呀 嘥錢但係刺身冇咩選擇$39.4隻赤蝦雖然我幾鍾意睇吓戰海帶呢個$12嘅腐皮海鮮卷好抵
帶子有特大啊$29
海膽好普通
$27嚟講OK

蜆肉湯大概有七粒蜆肉,個湯就係普通麵豉湯唔值得嗌
呢個唔得呀 嘥錢但係刺身冇咩選擇$39.4隻赤蝦
雖然我幾鍾意睇吓戰海帶
呢個$12嘅腐皮海鮮卷好抵
2024-05-21 170 views
趁下午茶時間冇乜人快快脆脆入去食幾件嘆個下午茶覺得最近馬鞍山呢間啲質素提升咗今日個海膽都幾好食食咗四件都好甜👍🏻完全冇苦味!例牌嘅蔥吞拿魚就係必點之選壽司郎嘅蔥吞拿魚真係超多份量又好食真心推介!
趁下午茶時間冇乜人

壽司郎嘅蔥吞拿魚真係超多份量
又好食
真心推介!

2024-04-16 235 views
壽司郎我諗大家都有食過,但係而家佢嘅質素每況愈下,去到越多人排隊嘅分店,佢嘅質素就感覺上冇以前咁好🥲不過馬鞍山呢一間我自己私心就覺得佢嘅質素暫時都可以keep得住😂👍👍🍣壽司壽司上面嘅刺身都新鮮,而且份量都好足,魚生都好厚身同大塊🍣刺身我哋叫咗鮑魚刺身,鮑魚刺身爽口,刺身亦好夠凍😚完全冇腥味!🍰甜品我哋識咗雷神朱古力蛋糕,佢有脆皮朱古力,中間有朱古力蛋糕同朱古力粒粒🍫感覺就好似食緊雷神嗰款朱古力咁!我哋仲帶咗一個千層蛋糕,旁邊有雪糕同忌廉~千層蛋糕雖然上面有焦糖,但佢唔係太甜,雪糕筒忌廉加埋一齊食都唔會好甜/膩🍦

🍣壽司
壽司上面嘅刺身都新鮮,而且份量都好足,魚生都好厚身同大塊

🍣刺身
我哋叫咗鮑魚刺身,鮑魚刺身爽口,刺身亦好夠凍😚完全冇腥味!

🍰甜品
2024-03-18 245 views
第一次喺馬鞍山分店食壽司郎😋咁啱今日經開有活動,唔算排得好耐❤️ 每一款壽司都好食,款式多,炸物粉薄,好脆口,熱辣辣!(*^3^) 烏冬都好好味,最愛食「花之戀」😍😍😍
2024-02-18 262 views
壽司郎又出新壽司, 於是年初七(星期五)人日11:30am去食壽司。 11:30 去到, 剛入滿,要等陣叫飛, 排001。不過好快10分鐘內排到入去。唔好彩坐隔離國內人1家5口勁嘈, 小朋友又嘈, 大人又嘈, 想轉位又唔得, 全程40分鐘耳朵受罪。新壽司相賣相幾吸引, 於是全部都試。味道ok.推介--> 腐皮壽司大大件, 軟林林, 味道好正。一定要試。此三文魚萩餅壽司就唔得了, 實物跟相有些出入, 味道也冇特別, 可以唔好叫。 有點中伏。總評。 8分喜愛壽司郎定期轉新壽司, 有新口味又有新意。 讚。

11:30 去到, 剛入滿,要等陣叫飛, 排001。
不過好快10分鐘內排到入去。

壽司相賣相幾吸引, 於是全部都試。
味道ok.

推介--> 腐皮壽司

大大件, 軟林林, 味道好正。
一定要試。

總評。 8分
喜愛壽司郎定期轉新壽司, 有新口味又有新意。 讚。

2023-12-29 309 views
26號聖誕假最後一日留喺馬鞍山區,想食日本嘢睇吓壽司郎多唔多人,竟然淨係等20張!好快行個圈就到啦🤩原來而家上網有Menu睇好方便!嗌咗蒸蛋我最愛,而家去返普通嘅$19蒸蛋,我比較鍾意唔要三文魚足料蛋好滑好好味最後我送encore多一個!帶子最好味,馬鞍山店我第一次嚟食,呢度比較少喺個迴旋度轉嘅壽司,所以我直接嗌啦等唔切,因為有時上面嘅會更加靚啲刺身壽司郎嘅帶子真係好高質其他嘢就正正常常因為都經常食冇咩特別要highlight嘅地方感覺馬鞍山呢間分店好似質素比較好,因為當日冇食過啲咩唔好味嘅不過芥辣八爪魚有少少鹹蜆肉湯都好鹹呀,我哋飲咗一半都飲唔到啦 浪費都冇辦法辦😮‍💨牛乳雪糕最好味,記得佢其他Kimmi嘅topic都麻麻哋,埋單$400
原來而家上網有Menu睇好方便!
足料蛋好滑好好味
最後我送encore多一個!
壽司郎嘅帶子真係好高質
不過芥辣八爪魚有少少鹹
牛乳雪糕最好味,記得佢其他Kimmi嘅topic都麻麻哋,
埋單$400
2023-11-04 282 views
又有11月限定緊係要即刻來試試2點幾鐘無乜人排隊今個月主打赤醋飯聽落好把炮咁見佢有3舊飯單叫已經覺好笑今期主要試左2個新出既甜品栗子蛋糕質感軟滑 唔會係啱啱解凍既感覺但送到來個size有些少細舊22蚊就略嫌貴左啲 但都值得一試但栗子味偏啖 主要有cream既味道唔食栗子既人應該都食得到焦糖杏仁蛋糕特飲同芭菲一樣都係32蚊但感覺有雪糕既芭菲抵啲個味有啲似某快餐連鎖期間限定既 焦糖雪糕份量唔多啜兩啜就飲完 意猶未盡
又有11月限定
緊係要即刻來試試

2點幾鐘無乜人排隊
今個月主打赤醋飯
聽落好把炮咁
見佢有3舊飯單叫已經覺好笑

今期主要試左2個新出既甜品

份量唔多
啜兩啜就飲完 意猶未盡

2023-11-03
2023-09-30 286 views
有得book枱真係好方便,平時最憎等位Book左準時入座唔駛企定定等間唔時都會食一次,當然拍唔上出色日本店,叫做有得選擇,質素亦唔差,過下口癮就岩晒基本上每次都係食個幾味:貝類,赤蝦,甜蝦,甜品雖然有人講質素差左,但我覺得算係keep到,係細份左啲,但好多時都取決於來貨?有時都會食到大件啲,應該唔係品牌決定全部縮水掛🤔今次食左幾款貝類,都算新鮮食落爽口。赤蝦亦大大隻,食得出鮮甜味。差唔多價錢,好過元x,爭x。不過呢排都多左好多過江龍既壽司店,都會繼續發掘其他價錢相宜既迴轉壽司店😋
有得book枱真係好方便,平時最憎等位
Book左準時入座唔駛企定定等

基本上每次都係食個幾味:貝類,赤蝦,甜蝦,甜品

2023-09-16 242 views
現在吃壽司郎, 當然不是什麼的一件很潮流的事情, 但平時以外賣為主, 今次能夠在等待30分鐘內可以入去堂食, 解決了晚餐的問題, 也是相當可以的. 不能期望這裏的壽司飯握起來有什麼空氣感及層次, 但是絕大部份的壽司飯以機器握製, 也能保持尺寸的均一和不會散開, 作為填飽肚子的功能性, 已夠合格. 吃起來比元氣和板長等連鎖壽司店便宜, 後兩者就算是人手握製壽司飯, 也有不少失手的時候. 這裏的魚生處理也有心思, 例如是墨魚配紫蘇葉, 螢光墨魚仔配蒜蓉, 鯖魚腥度的控制, 最喜愛的當然是拖羅海膽組合, 比預期鮮和肥美, 當然以魚生而言堂食比外賣味道和鮮度更好, 也就更滿足. Currently eating at Sushiro may not be considered a trendy thing to do, but since I usually order takeout, being able to dine in within a 30-minute wait is quite convenient for solving the dinner problem. It's n

Currently eating at Sushiro may not be considered a trendy thing to do, but since I usually order takeout, being able to dine in within a 30-minute wait is quite convenient for solving the dinner problem. It's not expected that the sushi rice here has a particularly airy or layered texture when formed, but the majority of the sushi rice is machine-made, which helps maintain consistent size and prevents it from falling apart. As a functional aspect of filling the stomach, it's already satisfactory. The taste is cheaper compared to chain sushi restaurants like Genki Sushi and Itamae Sushi, and even though the latter two have handmade sushi rice, there are often instances where it's not done perfectly. The handling of the fish here also shows thoughtfulness, such as pairing squid with perilla leaves, fluorescent squid with garlic paste, and controlling the level of fishiness in mackerel. Of course, my favorite combination is the toro and sea urchin, which is even fresher and more delicious than expected. In terms of sashimi, dining in provides a better taste and freshness compared to takeout, which enhances the overall satisfaction.

刺身質量比價值高👍。服務態度、熱誠、有禮貌環境氣氛,都舒服,清淨,可能時間只得一個小時,大家都懷著食嘢嘅情緒,所以都不多說話😅盡量品嚐美食基於以上問題,所以等了一個多小時,等位時間相比進食時間長
刺身質量比價值高👍。
服務態度、熱誠、有禮貌
環境氣氛,都舒服,清淨
基於以上問題,所以等了一個多小時,等位時間相比進食時間長
2023-08-10 169 views
壽司郎用餐環境簡潔、舒適。注重營造一個典雅而放鬆既氛圍,能夠盡情享受食壽司體驗。 餐廳裝潢風格以日本傳統的元素為主,例如使用木質傢俱、日式畫作等,營造出日本氛圍。座位通常被安排得相對寬敞,客人有足夠的私人空間。 可能係閒日關係,唔算等左好耐,大概一個小時左右就可以入坐了。  長鰭腩肉配葱花吞拿魚壽司,大大件,好滿足  有光澤唔乾身  油甘魚壽司,肉質肥美甘甜  南瓜天婦羅好脆口,仲熱辣辣,似係即炸  比較少人嗌既款式,但私心好喜歡,大家可以試下  鯖魚押壽司製作工序繁複,口感層次豐富  熱菊正宗清酒好香,飲完好舒服,放工輕鬆一下 白桃味芭菲,略嫌太甜

長鰭腩肉配葱花吞拿魚壽司,大大件,好滿足

有光澤唔乾身

油甘魚壽司,肉質肥美甘甜

南瓜天婦羅好脆口,仲熱辣辣,似係即炸

比較少人嗌既款式,但私心好喜歡,大家可以試下

鯖魚押壽司製作工序繁複,口感層次豐富

熱菊正宗清酒好香,飲完好舒服,放工輕鬆一下

白桃味芭菲,略嫌太甜
2023-08-10
Waiting Time
60 Minutes (Dine In)
  • 長鰭腩肉配葱花吞拿魚