Hiring
Salary negotiable
13 days ago
2023-12-03 212 views
🌟大大大大快閃週🌟⁡【一日限定】⁡🔹️大切特選大吞拿魚腩⁡油花十足,勁有魚油香!!⁡🔹️醬烤大切特選大吞拿魚腩⁡頗失望😢⁡醬烤有啲過熟,而且有筋,魚油味爭啲....⁡🔹️鮮蝦天婦羅小山丘⁡足足有5隻天婦羅蝦⁡而且飯底仲加左粟米沙律,冇甘dry👍🏻⁡【平日限定】⁡🔹️下午茶餐⁡抵食之選!!👍🏻⁡4件壽司+烏冬/拉麵⁡澱粉質一定夠! 我就會想叫多個炸物配烏冬呢~⁡🔹️蕨餅拼焦糖蕃薯⁡中伏失望之選🙅🏻‍♀️⁡蕨餅口感有d似大菜糕,實d,完全唔係平時食開嘅口感....⁡焦糖蕃薯外皮硬,都幾難嚼,內裡返蕃薯其實唔錯,軟熟,可惜外皮太唔掂喇....⁡
🌟大大大大快閃週🌟⁡
【一日限定】⁡

🔹️大切特選大吞拿魚腩⁡
油花十足,勁有魚油香!!⁡

🔹️醬烤大切特選大吞拿魚腩⁡
頗失望😢⁡
醬烤有啲過熟,而且有筋,魚油味爭啲....⁡

🔹️鮮蝦天婦羅小山丘⁡
足足有5隻天婦羅蝦⁡
而且飯底仲加左粟米沙律,冇甘dry👍🏻⁡

【平日限定】⁡
🔹️下午茶餐⁡
抵食之選!!👍🏻⁡

4件壽司+烏冬/拉麵⁡
澱粉質一定夠! 我就會想叫多個炸物配烏冬呢~⁡

🔹️蕨餅拼焦糖蕃薯⁡
中伏失望之選🙅🏻‍♀️⁡
  • 下午茶餐
又系每月一次嘅壽司郎🤪今個月系赤醋飯祭其他個人覺得同普通壽司飯分別不大只系醋味稍為出少少系咪真系如佢所講有助提升魚生嘅鮮味呢 史努比覺得系冇嘅😂😂純粹系舊飯會酸啲啲咁解 但我鐘意🤭另外見到今個月有最愛嘅油甘魚腩😍😍所以月頭就已經衝咗去食🤣👍🏿大切油甘魚腩配鮟鱇魚肝 $22塊油甘魚真系又大又厚😍雖然加咗價 但都唔算貴而且用料新鮮 完全冇任何腥味油脂豐富 食落口啲魚油bit晒出嚟好甘香🤤不過就略嫌佢嘅鮟鱇魚肝有啲流質如果實淨啲嘅話口感更佳但唔影響油甘魚腩嘅味道😆大推!!!史努比最後仲encore咗多件🤭味道: 9/10性價比: 8.5/10👍🏿鮟鱇魚肝軍艦 $12唔知點解 軍艦嘅鮟鱇魚肝質感好正常🤣份量非常足 滿瀉咁滯😳食落就好似鵝肝咁細滑柔嫩比起鵝肝冇咁油膩更加fresh配搭上面橙橙地色嘅啫喱令佢更加清新😆味道: 8.5/10性價比: 10/10👍🏿鱈魚白子軍艦 $17唔知大家敢唔敢食白子🤣🤣史努比就覺得幾好食🤪口感軟滑 有啲creamy帶嚟一種好fresh嘅感覺可惜而家應該未到食白子嘅季節所以未算話好靚但依然好食😚味道: 8/10性價比: 9/10👍🏿紅瞳赤鯥 $27赤鯥軟滑 而且魚油
又系每月一次嘅壽司郎🤪

真系諗極都諗唔明點解要咁做😂😂
Overall今個月史努比好滿意
冇一樣系特別伏嘅😂
而且好多款都值得一試😚
大家去壽司郎有冇咩系必嗌架~
大切油甘魚腩配鮟鱇魚肝
鮟鱇魚肝軍艦
鱈魚白子軍艦
油甘魚天身
2023-09-23 195 views
白桃味芭菲🐷芭菲的口感通常非常柔軟,可以輕易地在口中融化。它不像傳統的果凍那樣有彈性,而是更加滑嫩,桃子果肉,因此口感會非常多汁。當你咬下去時,可能會感受到果汁在口中爆發的滋味,白桃味的芭菲往往具有清爽的口感,這是因為桃子本身具有一種清新的味道,它可能帶有一些酸度,為整體口感增添了一些活力。大切麻油鹽漬黃鮎吞拿魚😻吞拿魚的口感通常是豐富、咸香和嚼勁十足的。下面是對其口感的儲吞拿魚是一種肉質鮮美的魚類,其口感豐富多樣。它可以同時呈現出柔軟和彈性的特點,使得吃起來更有層次感。由於儲吞拿魚經過鹽漬,口感中會有一定的咸度。這種咸香能夠提升魚肉的風味,好香嘅麻油味。9月份嘅壽司郎限期壽司🍣個人口味🥴
白桃味芭菲🐷

大切麻油鹽漬黃鮎吞拿魚😻

9月份嘅壽司郎限期壽司🍣

個人口味🥴
2023-09-23 140 views
尋晚放工去咗食壽司郎,夜啲去唔使等好耐就有得食。因為約咗朋友仲有下場所以快手簡單食。今月精選或新品推介不大興趣,食返啲平時自己叫慣鍾意食嘅。差不多每次都必order呢2款:蔥油大蝦壽司:精粹係上面嘅炸蔥,好有上海蔥油麵嘅味道,油潤但唔肥膩,少少點綴,配上大大隻爽口彈牙蝦剌身,正壽喜燒肥牛壽司:朋友以前諗唔明我點解食壽司要食熟嘅,但係壽司郎嘅熟壽司好多款都好出色,佢食完之後都跟埋我每次order🤣壽喜燒醬汁有少少甜身,加上肥牛片暖暖哋,配上壽司飯好好味
尋晚放工去咗食壽司郎,夜啲去唔使等好耐就有得食。

因為約咗朋友仲有下場所以快手簡單食。

今月精選或新品推介不大興趣,食返啲平時自己叫慣鍾意食嘅。

差不多每次都必order呢2款:

蔥油大蝦壽司
壽喜燒肥牛壽司
2023-09-22
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$110 (Dinner)
蔥油大蝦壽司
壽喜燒肥牛壽司
2023-09-04 187 views
同老婆二人世界去美心MX食完晚餐唔夠飽,老婆就提議過去對面壽司郎食宵夜。我話好呀,就係咁就過咗去食。壽司郎係日本過江龍壽司連鎖店,食咩我認為大家都知道,我想就冇需要特別去作介紹了。假如真的有人未食過的話,那麼我就會建議佢去食吞拿魚,因為對比佢在香港的主要競爭對手“元氣”、“爭鮮”嚟講壽司真係既新鮮又大件,人氣上仍可同佢鬥的大概只有“激安”。“板長”嗎?不好意思,好似有點過氣。好了,回到主題,今次我食的這間壽司郎,跟它在香港的其他分店比較,有好有不好。好的是等位相對比較容易,其集團有些在香港的分店常常人山人海,要等很久才能進去,有時真係想食都食唔到。缺點是這一間店的食物質素好似相較其他分店差,可能是因為我們在宵夜時間去食吧?有些壽司的賣相是不太討好,不過味道卻是可以的。下次會唔會再幫襯?因為始終是壽司郎,品牌效應,可以考慮的,但就未必會再選這間。
2023-08-30
Waiting Time
70 Minutes (Dine In)
$130 (Last Night Supper)
  • 吞拿魚
2023-08-11 134 views
今晚又去咗另一間唔同嘅壽司郎同朋友lunch, 今期嘅餐牌都好特別,有唔同嘅和牛同貝類!今日都同朋友食咗好多款唔同嘅壽司,帶子壽司,一如既往質素都可以保持高嘅水平,咬落去非常鮮甜,口感亦都大大粒非常厚,我同朋友都非常鍾意!另外蟹柳沙律亦都非常正,份量亦都非常多,呢個價錢嚟講$12好抵!今日仲食咗個茶碗蒸,熱辣辣,入邊仲有帶子雞肉枝豆,佢本身個高湯令到成個茶碗蒸更加好食,$19 CP值非常高!最後食埋奶茶味嘅卡達連那,作為甜品,簡直係一流.
2023-08-07 111 views
見到壽司郎新推出嗰個四週年創業祭有生松葉蟹腳,即刻要去食🤩🤩▪️生松葉蟹腳🦀🍣之前食過唔錯,今次就係為咗食佢而嚟,厚肉,鮮甜,帶少少海水味,好味🤤▪️特大熟帆立貝🍣都幾大粒,仲要一碟有兩件,抵食▪️長鰭腩肉配葱花呑拿魚🐟🍣長鰭腩肉肥美,食落冇筋,加埋呑拿魚蓉,口感豐富咗,唔錯▪️慢煮黑毛和牛雙味🐮🍣配柑橘醋啫喱🍊同山葵,幾特別▪️特製軟殼蟹卷🦀🍣都唔錯,但就冇話好特別▪️龍蝦忌廉可樂餅🦞忌廉味比龍蝦味重,同埋比較油▪️濃厚海膽拌麵🍜好多海膽醬,夠拌麵,而且呢款海膽味唔臭😂,但紫蘇葉唔夾▪️白桃味芭菲🍑🍨白桃雪芭好味,但白桃果肉個味就有啲假▪️特選松阪和牛🐮🍣呢款本身係7月限定,但見到有就試埋。好軟腍,又有牛味,有驚喜壽司郎📍全線分店

▪️生松葉蟹腳🦀🍣

▪️特大熟帆立貝🍣
都幾大粒,仲要一碟有兩件,抵食

▪️長鰭腩肉配葱花呑拿魚🐟🍣
長鰭腩肉肥美,食落冇筋,加埋呑拿魚蓉,口感豐富咗,唔錯

▪️慢煮黑毛和牛雙味🐮🍣
配柑橘醋啫喱🍊同山葵,幾特別

▪️特製軟殼蟹卷🦀🍣
都唔錯,但就冇話好特別

▪️龍蝦忌廉可樂餅🦞
忌廉味比龍蝦味重,同埋比較油

▪️濃厚海膽拌麵🍜
好多海膽醬,夠拌麵,而且呢款海膽味唔臭😂,但紫蘇葉唔夾

▪️白桃味芭菲🍑🍨
白桃雪芭好味,但白桃果肉個味就有啲假

▪️特選松阪和牛🐮🍣

壽司
📍全線分店
2023-08-06 72 views
又係食brunch時間,11:15到,食個brunch之後就返工,中午12:00前到基本上都唔使點等位。尋日見社交平台8月3日上新品,所以就嚟食轉頭啖湯。長鰭腩肉配蔥花吞拿,$12,多多吞拿魚,魚味唔算濃,不過性價比嚟講都可以一試。濃海胆拌麵,$32,唔係話好新鮮嘅海胆,少少腥咁。龍蝦忌廉可樂餅,本人鍾意食可樂餅,所以係衝著呢個而嚟。我覺得蟹餅好食過龍蝦餅,不過都係現炸,記得唔好咁心急食。甜品食咗白桃味芭菲。我覺得抹茶或brownie 嘅芭菲杯好食啲。

尋日見社交平台8月3日上新品,所以就嚟食轉頭啖湯。

濃海胆拌麵,$32,唔係話好新鮮嘅海胆,少少腥咁。

長鰭腩肉配蔥花吞拿魚
龍忌廉蝦可樂餅
龍蝦忌廉可樂餅
濃海胆抹麵
白桃芭菲
2023-08-03
$140 (Breakfast)
長鰭腩肉配蔥花吞拿魚
龍忌廉蝦可樂餅
龍蝦忌廉可樂餅
濃海胆抹麵
白桃芭菲
2023-07-26 72 views
次次都好緊張,好早就去排隊😆因為兩個女女都好鍾意食壽司我哋今次一開門就去到去到11點就已經攞位入坐🥰壽司郎最舒服嘅,係有唔同嘅BB凳大女可以坐大款,細女就有一個夾枱款更加岩身❣️可以坐得舒舒服服,又唔會跌落地💜壽司就更加唔使講每一樣都好好食,性價比高款式亦非常之多🫶🏻每次必點嘅一定有烏冬同埋蛋壽司係兩個女嘅最愛另外,爸爸就會叫吞拿魚,海膽你媽咪最愛嘅係吞拿魚沙律同埋三文魚每次大家都食到捧住個肚,再叫埋雪糕甜品真係一埋完單之後,阿女下次話已經話要再嚟食呀😆😆
次次都好緊張,好早就去排隊😆
因為兩個女女都好鍾意食壽司
我哋今次一開門就去到
去到11點就已經攞位入坐🥰
壽司郎最舒服嘅,係有唔同嘅BB凳

壽司就更加唔使講
每一樣都好好食,性價比高
款式亦非常之多🫶🏻
每次必點嘅一定有烏冬同埋蛋壽司
係兩個女嘅最愛
另外,爸爸就會叫吞拿魚,海膽
你媽咪最愛嘅係吞拿魚沙律同埋三文魚
每次大家都食到捧住個肚,再叫埋雪糕甜品
真係一埋完單之後,阿女下次話已經話要再嚟食呀😆😆
  • 炙燒芝士三文魚
2023-07-20 74 views
壽司郎是一家非常受歡迎的壽司店,每天都有很多人來排隊等待入座,我也花了一個小時的時間才終於進入這家店。🥲🥲🥲餐廳的裝潢非常簡潔,沒有太多華麗的裝飾,但是卻讓人感到非常舒服和放鬆。菜單上的選擇也非常豐富,包括各種生魚片、壽司和手捲等等。我點了一份招牌的生魚片拼盤和一些壽司,魚肉非常新鮮,口感鮮美。每一口都讓我感受到了壽司的美味和精髓。此外,他們的服務也非常好,服務員總是能夠及時地為客人提供幫助和建議。雖然排隊時間有些長,但是當我品嚐到這裡的美食時,我覺得這個等待是值得的。總體而言,壽司郎是一家非常值得推薦的壽司店,如果你想要品嚐到道地的壽司,不妨來這裡一試。但要注意,因為排隊人數眾多,最好提前預訂或早點到達,以免白白浪費時間。

2023-06-27 96 views
壽司郎,香港人氣店,一直都需要排隊先食到。當然,最重要的還是食物。他們的食物是真的非常好吃。他們的壽司非常新鮮,每一口都能夠感受到食材的鮮味。而且,他們的壽司做工非常精細,每一個壽司都看上去非常漂亮,口感也非常棒。✨此外,他們每個月還有一些特色菜,比如甜品、鮭魚刺身等等,每一道菜都非常精心製作,味道也非常棒。除了食物之外,這家壽司店的服務也非常好。服務員非常友善,總是微笑著迎接客人。而且價錢優惠非常抵食,已經唔數次回顧。❤️
壽司郎,香港人氣店,一直都需要排隊先食到。

2023-06-18 141 views
今日晚上食呢間排隊拎咗飛等左成個鐘,因為今日都幾多人,星期日的緣故吧食呢個似食放題咁,其實佢用的食材都好新鮮,我們叫了個茶碗蒸,即是蒸蛋,好似附近果幾枱都有叫😆😆連埋所有埋單唔使$400食物照如下:
2023-05-28
Waiting Time
60 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
就嚟變咗1個月1次壽司郎嘅固定post😂😂6月份大大大祭出咗啦😍小妹早幾日又去咗壽司郎 今次試下6月有咩好食先😜見到有一款鰹魚 好耐之前已經試過好腥好難食 所以今次就冇嗌到除咗拉麵同蘋果雪葩 其他嘢我哋都試晒啦😝話比大家知有咩好食先😆😆-推薦🌟🌟👍🏿特盛長鰭吞拿魚 $22長鯺吞拿魚有成4塊咁多魚生份量double仲可以食少舊飯 啱晒小妹呢啲眼闊肚窄嘅人😂On top有啲吞拿魚蓉好smooth而且好夠肥美😚長鰭吞拿魚都幾新鮮口感軟綿😆$22就有疊到成座山咁高嘅吞拿魚😍抵啦🤣🤣味道: 8/10性價比: 9/10👍🏿特大赤蝦 $12唔系誇張 隻蝦真系好大隻😍絕對有平其他時嘅1.5倍要分開幾啖先食得晒🤭而且好夠新鮮食落爽口彈牙 仲有種膠質嘅感覺連平時唔太鐘意食蝦嘅小妹都讚好😳推薦推薦🙌🏿味道: 8.5/10性價比: 9/10👍🏿大切真烏賊 $12平時冇嗌開烏賊 冇得對比😂不過望落都真系幾大塊唔好食嘅烏賊就等同食橡筋但呢件系好食嘅😆😆鮮甜 口感爽脆有彈性得嚟又有少少黏口小妹都唔識點講漿口但好食😂又系一款抵食之選😚味道: 8.5/10性價比: 9/10-一試無妨😜👌🏿大赤貝 $17雖然話大赤貝 不
就嚟變咗1個月1次壽司郎嘅固定post😂😂

壽司郎小妹就唔做咩整體評分啦
畢竟服務環境都系一樣架姐
冇突發嘅事😂😂系件好事
今個月壽司郎嘅大大大祭都幾抵食
小妹覺得吞拿魚、赤蝦、烏賊呢啲都可以再encore😚😚
特大赤蝦
特盛海螺
特大赤蝦
大切真烏賊
2023-06-12 115 views
屋企樓下就有間壽司郎,成日落樓下食個brunch先返工,一般閒日中午12:00前入座都唔使點排隊。今個月大大大祭,睇個廣告有堆山咁嘅壽司,咁第一日就去試啦。試咗特盛長鰭吞拿魚,有3片吞拿魚同一督魚蓉。仲有特盛甜蝦,總共有7隻甜蝦響面。再有特盛海螺,碎上(約平時一半size),都有7-8片。除大盛系列,仲試吓大切鰹魚,塊鰹魚比平時係厚身咗同長咗。魚生size同份量上係大咗,鍾意食魚生嘅應該會好滿足。

今個月大大大祭,睇個廣告有堆山咁嘅壽司,咁第一日就去試啦。

試咗特盛長鰭吞拿魚,有3片吞拿魚同一督魚蓉。

仲有特盛甜蝦,總共有7隻甜蝦響面。

再有特盛海螺,碎上(約平時一半size),都有7-8片。

除大盛系列,仲試吓大切鰹魚,塊鰹魚比平時係厚身咗同長咗。

魚生size同份量上係大咗,鍾意食魚生嘅應該會好滿足。

大切鰹魚
特盛海螺
2023-06-07
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$100 (Lunch)
2023-05-08 172 views
今次專門去食壽司郎的五月限定🍗海鮮風味炸雞🍗 $27/4粒可能因為是即場炸的所以等得比較耐但是呈上來是熱辣辣的一咬下去熱氣都出埋黎但是個人覺得味道偏鹹偏重🍧壽司郎奶昔沙冰🍧 $17要推!奶味很重!不會因為冰溶了而淡化了味道反而像雪糕一樣!個人很喜歡!🍤特盛炸蝦海苔包🍤 $12/1就是有多隻天婦羅炸小蝦像天婦羅一樣 沒有醬油的話味道不會太出但隱約有蝦的鮮味 還好🍣長崎產炸池魚🍣 $17/1個人覺得一般就是炸物的味道🙂另外還叫了幾樣平日也有的🍤香蔥赤蝦:是一定要叫每次也要吃🦑真烏賊三味:純粹是因為見$12/3就叫了🍣灼燒羅勒三文魚:正常
今次專門去食壽司郎的五月限定

🍗海鮮風味炸雞🍗 $27/4粒
可能因為是即場炸的
所以等得比較耐
但是呈上來是熱辣辣的
一咬下去熱氣都出埋黎
但是個人覺得味道偏鹹偏重

🍧壽司郎奶昔沙冰🍧 $17
要推!奶味很重!
不會因為冰溶了而淡化了味道
反而像雪糕一樣!
個人很喜歡!

🦑真烏賊三味:純粹是因為見$12/3就叫了
🍣灼燒羅勒三文魚:正常
2023-05-08
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$100 (Lunch)
  • 香蔥赤蝦