Hiring
Salary negotiable
13 days ago
5月期間限定出咗啦🤩身為壽司郎嘅忠粉 即刻仆咗去試😝除咗甜品同拉麵 我哋將所有款式都試勻晒食到好飽🤰🏿🤰🏿🤣等小妹同大家講下有咩值得食有咩系地雷啦😂-😍推薦款式♥︎ 大切中吞拿魚腩 $17中拖羅明顯比平時厚切😍但價錢不變依舊系17蚊件口感軟綿綿入口即溶🤤魚油充足但又唔會好似大拖羅咁肥膩而且完全冇筋呢個價錢真系好抵 出面中拖羅邊會咁平味道: 9:10性價比: 9/10㋡ 鹿兒島產大切赤花間八 $22間八同油甘魚有啲似但佢嘅油脂更豐富食落肥美油潤🤤充滿魚油香可惜小妹嗰件有少少筋不過Mami👩🏻嗰件系完全冇筋嘅但即使有筋小妹都依然覺得好食啦😚當然啦如果冇筋就真系正😜味道: 8/10性價比: 8/10㋡ 海鮮風味炸雞 $27第三款推介嘅系小食🙈炸雞都幾大舊 仲要系無骨嘅啱晒我哋呢啲懶人🤣新鮮炸起熱辣辣脆卜卜🤪底下放咗張吸油紙索咁啲油雞肉嫩滑 食落幾juicy😚本身唔抱太大期望點知又幾驚喜😳不過就唔知同海鮮風味有咩關係但就幾好食😂味道: 8/10性價比: 8/10-😗普普通通☻︎ 燒明太子配忌廉芝士軍艦 $17小妹抱住試伏嘅心態去食呢件軍艦本身超驚佢會好鹹點知食落又冇想像中咁鹹🫢配埋cream ch
5月期間限定出咗啦🤩

♡ 長崎產天然九繪 $27
相就影得好靚啦 點知系伏🥹
超級韌 好似咬緊舊擦膠咁😓
重點系佢好淡 完全冇魚味
即系小妹食咗舊冇味嘅擦膠魚。。。
27蚊件真系好唔抵🥹
味道: 1/10
性價比: 5/10
(本身性價比再低啲嘅但諗諗下出面啲壽司店一件壽司可以賣到$80樓上就覺得佢都唔算好離譜😂)

♡ 白鐵火卷(赤花間八) $17

$12咁大件抵呀
雖然Mami👩🏻話普通 不過系因為麻麻地天婦羅蝦姐😂
味道: /

↣ 北海道產昆布漬八爪魚 $17
Mami👩🏻食完就系譾咗句好韌。。。
😂😂普普通通咁啦
大切中吞拿魚腩
間八
海鮮風味炸雞
2023-04-18 129 views
第一次被朋友拉去食壽司郎🍣就推薦我食香蔥赤蝦🍤說一定要食不然會後悔見他說得那麼誇張就叫了😂結果的確真係幾優秀✨因為本人本身係原本係吾中意食剌身蝦😓但都愛上了 同朋友叫多左幾碟🤭但反而壽司郎的三文魚就比較一般因為本人超愛三文魚🍣每次都要要三四碟原本見到壽司裏有咁多款三文魚都好興奮但係叫咗3-4種三文魚之後就有啲失望 唔識形容那種味道就是沒有三文魚那種回甘香味但又不是不新鮮🤔推薦美食:香蔥赤蝦🍤拖羅壽司🍣 雞軟骨 千層蛋糕🍰卡達拉娜🧈另外補充 可能真的會有小貴但是種類繁多 款式的確比較新鮮🫰
第一次被朋友拉去食壽司郎🍣

卡達拉娜🧈

另外補充 可能真的會有小貴
但是種類繁多 款式的確比較新鮮🫰
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$130 (Lunch)
  • 香蔥赤蝦
2023-03-23 254 views
因為早排想同老公去吓吃壽司,因此與老公一起去非常大熱的壽司郎晚餐,果然一試,發現質素很高, 十分推介!👍🏻👍🏻👍🏻在門口等位時,雖然都要等一段時間(但正常的,因為十分多人想去🤣🤣)但在門口已經感覺到一股日本風,門口職員會用日文安排座位,已經很有感覺🤣🤣👍🏻👍🏻入到去,看見壽司有很多款式,而且價錢非常相宜,而且有很多其他小吃可以選擇,一望到價錢真是覺得十分驚喜!食物到後,都是非常新鮮的食材,而且刺身美味,超出預期❤️❤️❤️❤️

,超出預期❤️❤️❤️❤️
繼2月推出我每年最愛嘅蟹祭🦀後,3月首次推出首次赤醋飯祭🆕️~⁡全部壽司皆用上赤醋飯🍙~⁡赤醋飯味道較酸,食白身魚時更提鮮~⁡🐟伊豆神津島產金目鯛 ⁡微微炙燒過🔥,有油脂香,入口柔嫩~⁡🦐鬼海老⁡㊙️少有食材㊙️⁡肉質爽口彈牙,有鮮甜味~⁡⁡🦪宮城縣產特大帆立貝⁡帆立貝厚肉大粒🤩,新鮮甜美,口感細嫩有彈性!⁡⁡🐟炙燒櫻鯛(檸檬鹽味)⁡肉質細嫩,🍋檸檬鹽味帶出清爽口味~⁡⁡🐟針魚⁡透白肉質,口感爽脆甜美😋⁡⁡🦪特製煮蜆軍艦⁡滿滿的蜆肉😍⁡味道咸咸甜甜,入口飽滿豐富~⁡⁡🥳估唔到3月仲有得食蟹祭(其實明明2月都食左)⁡🦀生松葉蟹腳⁡入口一樣細緻鮮嫩~⁡都鮮甜~⁡⁡🦀炸松葉蟹腳⁡真。蟹柳💯⁡味道更鮮甜🆙️~⁡⁡🦀蟹肉忌廉可樂餅⁡香脆炸皮,濃厚幼滑的蟹肉忌廉,好味😋~⁡每次有都會點🥰!!⁡⁡🍰雙層卡達拉娜(咖啡&牛奶)⁡咖啡味突出☕,甜度剛好~⁡總括而言,赤醋飯祭驚喜不大,不過不失嘅~

全部壽司皆用上赤醋飯🍙~⁡
赤醋飯味道較酸,食白身魚時更提鮮~⁡

🐟伊豆神津島產金目鯛 ⁡
微微炙燒過🔥,有油脂香,入口柔嫩~⁡

🦐鬼海老⁡
㊙️少有食材㊙️⁡
肉質爽口彈牙,有鮮甜味~⁡

⁡🦪宮城縣產特大帆立貝⁡
帆立貝厚肉大粒🤩,新鮮甜美,口感細嫩有彈性!⁡

⁡🐟炙燒櫻鯛(檸檬鹽味)⁡
肉質細嫩,🍋檸檬鹽味帶出清爽口味~⁡

⁡🐟針魚⁡
透白肉質,口感爽脆甜美😋⁡

⁡🦪特製煮蜆軍艦⁡
滿滿的蜆肉😍⁡
味道咸咸甜甜,入口飽滿豐富~⁡
⁡🥳估唔到3月仲有得食蟹祭(其實明明2月都食左)⁡

🦀生松葉蟹腳⁡
入口一樣細緻鮮嫩~⁡
都鮮甜~⁡

⁡🦀炸松葉蟹腳⁡
真。蟹柳💯⁡
味道更鮮甜🆙️~⁡

⁡🦀蟹肉忌廉可樂餅⁡
香脆炸皮,濃厚幼滑的蟹肉忌廉,好味😋~⁡
每次有都會點🥰!!⁡

⁡🍰雙層卡達拉娜(咖啡&牛奶)⁡
咖啡味突出☕,甜度剛好~⁡
總括而言,赤醋飯祭驚喜不大,不過不失嘅~
  • 蟹肉忌廉可樂餅
3月限定大家食咗未呢🤪今次嘅主題系…赤醋飯!舊飯嘅顏色明顯比平時嘅黃啲啲食落酸少少 小妹就鐘意平時咁多啲😳-♥︎ 宮城懸產特大帆立貝 $27帆立貝厚肉鮮甜🤤真系超大件 一啖食唔晒🙈佢嘅鮮味充滿口腔超滿足😚雖然系廿七蚊嘅黑碟但見到件帆立貝咁大塊咁厚肉😍小妹都覺得抵食😜最後仲encore多件😝🤫🤫味道: 10/10🥳性價比: 9/10.㋡ 蜆肉茶碗蒸 $19(呢款小妹冇試 母親大大話好好食)茶碗蒸夠晒熱😝入面好足料 有成6粒蜆🤩蜆肉鮮甜 蛋都好滑推薦推薦🙌🏿*冇試就唔評分啦😛*-☻︎ 三文魚白子軍艦 $17味道似白子質感就似鮟鱇魚肝😂都幾過癮嘅🤣但小妹就鐘意鱈魚白子多啲😝試下都無妨~味道: 7/10性價比: 8/10-刺身盛 $39呢幾款都系平時小妹會嗌嘅😝推薦推薦🫶🏿食評可以睇翻之前個post😚-整體嚟講今次赤醋飯祭最驚喜最值得一試就系特大帆立貝😍必定會再encore😆整體評分:味道: 9/10環境: 7/10服務: 6/10抵食: 9/10回頭率: 10/10🥳-想睇更多關於小妹嘅food diary 歡迎follow IG😚♥️👉🏿 @snoopy._.eating 🙌🏿🙌🏿
3月限定大家食咗未呢🤪
今次嘅主題系…赤醋飯!
舊飯嘅顏色明顯比平時嘅黃啲啲
小妹都覺得抵食😜
最後仲encore多件😝🤫🤫
味道: 10/10🥳
㋡ 蜆肉茶碗蒸 $19
(呢款小妹冇試 母親大大話好好食)
茶碗蒸夠晒熱😝
性價比: 7/10
☹︎ 鬼海老 $22
呢款母親大大試咗
佢話好腥好腥😫
成廿二蚊好唔抵!
*冇試唔評分🙌🏿*
同場加映嘅有~~
油甘魚 $17
油甘魚
三文魚
鮟鱇魚肝
2023-02-20 453 views
聽幾位朋友說Sushiro幾好,今天就自己一個去試試😁。下午時間不用排隊,但等了一會才有店員來招呼入座。用餐限時一小時。用平板點餐很方便,但每次最多點四樣,要分幾次點。點餐後,食物很快就轉到你面前😀,平板會給你提示,自取就可。*******試了六款sushi:壽喜燒牛排比較薄身。鰈魚鰭邊油脂豐富,安歌了一件😋。極上鰻魚夠大件厚身。(太吸引,忘了拍照😜。)醬烤特選中吞拿魚腩,大件厚身,味道幾好。淺炸天然黑鮪大吞拿魚腩比較薄及乾身。鰻魚卷,牛油果多些就好。雙層蛋糕甜度可接受,我可以少甜。$22抵吃。*******過了60分鐘平板會給你提示😅。食物質素幾好,衛生就一般,枱面和座位都不太乾淨。若下次再來,我會先清潔一番。
聽幾位朋友說Sushiro幾好,今天就自己一個去試試😁。

下午時間不用排隊,但等了一會才有店員來招呼入座。

用餐限時一小時。

*******
試了六款sushi:

壽喜燒牛排比較薄身。

鰈魚鰭邊油脂豐富,安歌了一件😋。

極上鰻魚夠大件厚身。(太吸引,忘了拍照😜。)

醬烤特選中吞拿魚腩,大件厚身,味道幾好。

淺炸天然黑鮪大吞拿魚腩比較薄及乾身。

鰻魚卷,牛油果多些就好。

雙層蛋糕
甜度可接受,我可以少甜。$22抵吃。

*******
過了60分鐘平板會給你提示😅。

Type of Meal
Tea
2023-02-13 274 views
一年一度嘅蟹季翻嚟啦🙌🏿身為壽司郎嘅fans 梗系要去會一會佢啦 試下到底伏唔伏🧐-♥︎ 特盛蟹肉海苔包 $22呢個必食啊🤪蟹肉鮮甜 再加埋蟹膏食完好滿足😍味道: 9/10性價比: 8/10-㋡ 特盛軟殻蟹卷 $22雖然佢話加咗蘋果但食落又唔系好覺有🤨純粹覺得有啲似炸蝦牛油果卷😂不過小妹覺得呢款好食啲值得一試😜味道: 8/10性價比: 7.5/10-☻︎ 生松葉蟹腳 $39本來小妹仲好期待但結果未如理想😗佢未去到伏嘅食落似刺身嘅感覺但系完全冇味嘅冇鮮味亦甜味😔仲要成39蚊 大家真系唔使試啦🧐味道: 6/10價性比: 2/10-☻︎ 紅楚蟹押壽司 $22真系好多蟹肉🤩夠鮮甜唔系特別驚喜 海苔包嗰款好食好多同埋小妹唔系好鐘意最底有啲薑絲喺度😬味道: 7/10性價比: 6/10-然後呢幾款小妹就冇試到 細佬幫大家試咗😜㋡ 水煮松葉腳 $17細佬話好食好鮮味😚味道: 8/10性價比: 7.5/10☻︎ 松葉蟹腳天婦羅 $27蟹腳本身都冇乜甜味不過壽司郎最拿手就系天婦羅但今次細佬都話一般般😗味道: 6.5/10性價比: 4/10♥︎ 蟹肉茶碗蒸 $22想問下大家平時茶碗蒸系咪都系$22定系$19 小妹好少
♥︎ 特盛蟹肉海苔包 $22
特盛蟹肉海苔包
特盛軟殻蟹卷
水煮松葉蟹
炸軟殼蟹
第一次係喺旺角瓊華,果次幾乎都唔使排隊。今日工作OT辛苦完,好彩神隊友用電話程式預約好。一去到馬上入座,落單所有嘢好快送到。覺得比我第一次食壽司郎好味,唔知係分店問題定係因為今日比較辛苦。依個buffet我就覺得麻麻,berries好酸仲要敏感牙齒and冰凍。上次食過抹茶蕨餅嗰一個,都係嗰啲基本嘢穩陣啲。戰績彪炳,食咗$634!!! 其實都真係幾抵。因為有啲係靚嘢,有啲係大大兜熱食。佢數碟嗰陣時我仲預計會差唔多$800。推介以下鰈魚&吞拿 :)其實仲有啲其他好好味,不過因為佢有限時同埋朋友趕住走,所以食得好快冇記低。但係不🙅🏻‍♀️🙅🏻‍♀️🙅🏻‍♀️推介期間限定蟹棒壽司$39,又貴又冇乜味,同埋好細條。整體來講都好滿意,會再繼續食。👍🏻👍🏻
第一次係喺旺角瓊華,果次幾乎都唔使排隊。

今日工作OT辛苦完,好彩神隊友用電話程式預約好。

一去到馬上入座,落單所有嘢好快送到。

推介以下鰈魚&吞拿 :)

但係不🙅🏻‍♀️🙅🏻‍♀️🙅🏻‍♀️推介期間限定蟹棒壽司
$39,又貴又冇乜味,同埋好細條。

整體來講都好滿意,會再繼續食。👍🏻👍🏻
2023-01-14 351 views
sushi from #japan. The selection was great and I have to say better than genki for a chain restaurant. Tasted fresh, the toro melts in your mouth, fish roe with cucumber balances the taste, not too salty. We had about 50 dishes and it cost around 700 hkd only. If you want a quick and easy meal, come here! ...Rating : 7.5/10 Worth to come back again!
2023-01-14
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$300 (Dinner)
今天终於能去壽司郎食壽司,之前在 App 預约了時間,可以用 App 預约是非常方便,但用餐時間只有一小時,所以有些趕。壽司郎我在日本食過,今天在香港能够食到日本的壽司郎,真是開心,因為疫情三年,只能留在香港,非常掛念日本,和日本的壽司,所以現在可以在香港食到壽司郎,可以當去了日本。壽司郎的壽司都好好食,款式都算多,至少不像元氣,畀人食的壽司和刺身的 解凍做得不好,好多時食到冰的刺身。而且壽司郎有好多12 元一碟的壽司,所以好扺食,令到長期要排隊。這間餐廳是用 平板電腦落單,所以沒有 漏單,但我覺得這間餐廳要 數碟结帳, 這就比較落後。
壽司郎的壽司都好好食,款式都算多,至少不像元氣,畀人食的壽司刺身的 解凍做得不好,好多時食到冰的刺身
2022-12-16
$170 (Dinner)
  • 炙燒芝士三文魚
2022-12-07 498 views
以為喺日本經常食壽司郎,108yen一碟又好食又抵食,可以話係飯堂。當壽司郎過江嚟香港咁耐,都唔敢試,除咗因為多人到嘔,亦怕嚟咗香港之後變得唔好食,破壞咗壽司郎喺心中嘅美好回憶。今晚阿仔又要食壽司,但已經食厭咗間”火車壽司”,所以決心試一下壽司郎。首先佢個網上攞飛系統…廢嘅…都唔攞得飛。個網頁做顯示唔可以Walk in,即刻打電話去舖頭問,又話有得Walk in。攞飛攞咗21x,嗰時叫飛叫到15x,心諗大鑊,有排無得食。但其實叫得好快,30分鐘左右就有位。入座嘅時候先知得60分鐘用餐,所以要快手d豉油好似會日本啲分店咁多,以前喺日本好似有五隻豉油,不過唔緊要,好食嘅一支都夠。入座之後,小朋友見到啲壽司轉下轉下,睇得勁開心!阿媽我就嗱嗱臨入機叫嘢俾佢哋。個茶蒸碗好好食,蛋又滑,料有冬菇、蝦、帶子、雞肉,本身叫咗一個,最後encore多兩碗雞蛋壽司同埋粟米壽司都係正常,小朋友無complaint 。仲有個烏冬,係好食嘅烏冬(唔係頹頹烏冬),個烏冬小朋友都係要encore 到大人,老公身先士卒叫咗白子,真係勇者。佢話: creamy嘅。但食完一件叫我食埋另一件…當然最後誰施工誰負責仲有魚肝軍

仲有魚肝軍艦,佢喺無聲無息之下食咗

而工人姐姐係熟食KOL,佢話鰻魚壽司、壽喜燒牛肉壽司、蟹柳天婦羅壽司、珍寶魷魚天婦羅壽司都係super yummy
仲有個炸蝦天婦羅烏冬都好好食

而我試三文魚壽司,有驚喜喎!又肥美又香。貝三味同赤蝦都有水準。起碼d壽司飯都有啲誠意

最後食甜品,烤芝士蛋糕同朱古力芭菲,兩個都正正子!芝士蛋糕creamy又香,芭菲又有層次,我哋全清!其實我想綠茶厥餅芭菲,但真係太飽,下次一定要試

今日第一次喺香港食壽司郎絕對無失望,而且價錢合理,三大兩小瘋狂食都係$500有找!但有小少唔夠kid friendly。壽司郎有小朋友餐碗同匙羹,但就無叉…小朋友未識用筷子,但又無叉用,就有d麻煩。下次要記得自己帶叉去食麵。不過都係小事,食物質素好,服務好,價錢合理,絕對可以成日嚟
2022-12-05
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$100 (Dinner)
2022-11-18 437 views
今日dinner唔知食乜好,見壽司郎居然淨係要排14張,即刻入去食啦,點知入到去見到出咗新menu,一試,有驚喜喎!首先叫咗個魷魚鬚天婦羅,一份大概四舊啦,一舊大概2條鬚,好易咬開,連我呢啲棚牙淨係食到豆腐嘅人都咬得開!點埋佢個天婦羅汁!建議一試!🤩另外食咗個炸池魚,我本身以為好似之前出過嘅池魚天婦羅咁啦,點知原來係魚柳咁,不過都都好脆,好熱,感覺好似啱啱炸起俾我咁,都好食!😋不過佢個牛舌壽司就麻麻地,平時我就好鍾意食牛舌嘅,但件牛舌好似冇乜調味咁,味道比較淡,可一不可再。整體嚟講我覺得新menu都唔錯,新出啲口味都幾貼近我口味,我諗我會去食多啲!

魷魚鬚天婦羅
炸池魚壽司
貝三味
2022-11-17
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
魷魚鬚天婦羅
炸池魚壽司
貝三味
2022-11-17 268 views
今日去咗坑口行街,突然覺得好肚餓又見到壽司郎唔係好多人就拎咗張飛等咗一陣入咗去食。一睇部機就見到有最新推介,之後都叫咗幾款嚟試。其中魷魚鬚天婦羅同埋貝三味最有驚喜。魷魚鬚天婦羅香脆酥軟,貝三味超重鮮味。值得推介!之後再食埋一般都會食嘅炙燒芝士三文魚,忌廉芝士三文魚,灸燒牛舌,三文魚牛油果,吉列蝦牛油果卷。全部都超新鮮,好似啱啱捉返嚟嘅咁。另外要推介嘅就一定係巴斯克芝士蛋糕,芝士味好香。(細細聲話你聽而家都仲有蝦三味可以食)
2022-11-17
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$150 (Tea)
  • 貝三味
2022-11-08 296 views
今日屋企人生日,平日去壽司郎都唔使點排隊,5點直接Walk in就入左去。一入到去就即刻點左三碟特大吞拿魚腩($17) 好新鮮仲要好抵食,另一個北海道產八爪魚壽司($12)都好推介,中間有塊紫蘇葉夾住啲八爪魚,一入口係好fresh。屋企人吾鍾意炸物都覺得呢啲嘅CP值好高- 天婦羅拼盤($27)入面有炸蝦,冬菇,南瓜同茄子,全部都係即叫即炸,熱辣辣同埋唔厚炸粉!茶碗蒸($19)亦都係另一個好抵食嘅item,入邊好足料,有成舊干貝,再食深一層有雞肉,蝦同冬菇!啲蛋滑溜溜好好味另一個好少人叫既係鯛魚味蜆肉拉麵($32)入面都幾多蜆下,粒粒脹卜卜,拉麵比想像中彈牙~個湯都唔係死鹹,推薦!

2022-11-07
$200 (Tea)
  • 茶碗蒸
2022-10-31 238 views
每個月都會黎食一次 今日平時都係叫左最愛食既野,例如大拖羅三文魚赤蝦等等 三文魚今日好靚好肥美顔色都好鮮艷,之後期間有天婦羅拼盤,就叫左,都好好食佢有檸蜜都鹽花比埋你 我覺得落埋之後成件事再升華咗,今日仲有一個期間限定嘅芝士蛋糕食,我表面有層焦糖,口感好正好濃味,不過食一舊就差唔多了