2021-05-25 269 views
咁hit一定要試啦,同朋友諗住揀新開嘅,應該會冇咁多人,但原來都唔係囉,開10:30我哋10:00去到都已經有人排緊隊,真係好誇張,10:30開我哋被安排入座都要成10:45先入到去,仲要限時食真係好急,我哋兩個女仔食咗好多碟😂海膽我覺得好抵食,另外款式都好多選擇,第一次食生牛肉壽司☝🏻原來口感都OK喎,開頭仲驚會好奇怪😅價錢平民,款式又多,真係抵食過元X🤭以後多個選擇,我見到開咗好多分店,希望我住嗰區都快啲開啦
星期日兩位幫襯,兩點幾去到攞飛,要四點幾先食得。去咗黃大仙中心行一轉再去埋黃大仙廟拜神,返去啱啱好只需補飛等1張枱(張飛嗌號後超過30分鐘作廢)。去到坐低先知原來用餐時間係一個鐘。我地有大部份壽司用機點,少部分喺帶上拎。我當日最印象深刻好食嘅壽司係:帶子、海螺兩味、蟹膏加蟹肉、燒魚鰭邊、昆布魚子。好食正常但無咩驚喜:中toro、漬魷魚。伏嘅係:海膽(腥)、魚鰭邊加紫蘇(只有紫蘇味道)。時間過得好快。。。一個鐘過咗員工便來提示。我地立刻點咗兩個甜品再坐耐dd哈。甜品點咗peach雪糕杯和一個卡達拉娜。兩個都有驚喜。睇相以為卡達拉娜係蛋糕,原來是凍法式焦糖custard。
星期日兩位幫襯,兩點幾去到攞飛,要四點幾先食得
2021-05-24 191 views
上星期見到未夠五點就截單,所以今個星期日三點就去拎飛,然後接近四點再拎一張。我15:54拎,佢話等130分鐘,我諗住六點左右有得食,差唔多。點知未夠90分鐘就嗌咗...lol 我晴天霹靂,5點半即刻拎多張。5點半時話等130分鐘,結果等咗195分鐘,20:45先有得入。總結:千祈唔好信佢估算嘅時間!好喇講返食物:真係好抵食,好好味!五月menu有特盛帆立貝$17,一個人食咗三舊.... 佢寫住係減價,所以下次再見佢可能係$22了~~ 今次帶埋長輩去,佢哋唔係特別鍾意生嘢,所以嗌多咗熟食,例如烏冬、茶碗蒸、天婦羅🍤等等,佢哋都好滿意由於嗌多咗熟食,四人埋單六百幾蚊,抵到爆

總結:千祈唔好信佢估算嘅時間!

好喇講返食物:真係好抵食,好好味!

由於嗌多咗熟食,四人埋單六百幾蚊,抵到爆
2021-05-23
Waiting Time
195 Minutes (Dine In)
2021-05-22 154 views
係日本就食得多,香港開左咁耐都未食過難得今日黎到黃大仙,就決定同男朋友食壽司郎睇下同日本食有咩分別先!我地大概5:45pm去到拎飛,但人潮非常多,最後都要等成個半鐘先入到去食一坐低侍應就好熱心咁問我地係咪第一次食 然後講介下點落單等等 服務好似幾唔錯喎唔知壽司既質素又會如何呢? 枱上有得任加紫薑,都有唔同款式既鼓油,醬料可以試聽聞仲有某d魚生既專用食譜,不過第一次黎掛住食,唔得閒試中拖羅,厚薄適中,油脂亦都豐富入口都有即溶既感覺,亦都算新鮮,$17食到咁既質素已經好好極上厚切長鰭大吞拿魚腩 $12 價錢唔貴既大toro, 呢個價錢黎講真係冇得彈肉質爽甜,唔會淋字字油甘魚壽司,正常水準,鮮味唔太突出。不過油甘魚好容易有腥味,呢到就冇既灸燒芝士三文魚,鋪滿芝士,三文魚半生熟,上碟時係暖既,抵讚三文魚牛油果卷 $22,三文魚好肥美,可惜牛油果太小,唔係太食得出。沙律醬太多,搶左三文魚既味醬漬智利海膽軍艦 $17 紫菜仲係脆既,智利海膽係偏實,鮮味較唔突出。雖然軍艦上一半位置比青瓜霸左,不過17蚊2件,冇得彈松葉蟹柳蟹膏 $17 稍貴,松葉蟹鮮甜,蟹膏唔覺有腥味灸燒三文魚腩$12 抵食,三文魚
係日本就食得多,香港開左咁耐都未食過
難得今日黎到黃大仙,就決定同男朋友食壽司
睇下同日本食有咩分別先!

唔知壽司既質素又會如何呢?
枱上有得任加紫薑,都有唔同款式既鼓油,醬料可以試
聽聞仲有某d魚生既專用食譜,不過第一次黎掛住食,唔得閒試

中拖羅,厚薄適中,油脂亦都豐富
入口都有即溶既感覺,亦都算新鮮,$17食到咁既質素已經好好

極上厚切長鰭大吞拿魚腩 $12
價錢唔貴既大toro, 呢個價錢黎講真係冇得彈
肉質爽甜,唔會淋字字

灸燒芝士三文魚,鋪滿芝士,三文魚半生熟,上碟時係暖既,抵讚

松葉蟹柳蟹膏 $17 稍貴,松葉蟹鮮甜,蟹膏唔覺有腥味

灸燒三文魚腩$12 抵食,三文魚腩幾爽口,油脂入口即溶,唔錯唔錯

厚切三文魚 $17 抵食之選

三款蝦壽司,$17 有甜蝦,熟蝦同赤蝦,都係一樣好抵食
甜蝦係有3條既

灸燒赤蝦 $12 呢隻價錢貴少少,但鮮味重d,肉質厚身亦都爽甜,好食!

炸蝦天婦羅烏冬 $27 稻庭烏冬,大量蔥,好惹味
天婦羅浸淋左,但都食得出蝦身唔細,唔會好厚炸粉

另外仲有
茶碗蒸$19 好足料,有原隻帆立貝,蟹柳,冬菇等等,好抵食。淨係有帆立貝已經值回19蚊!蛋蒸到好滑👍👍
腐皮壽司$12
蟹子軍艦$12
總括而言,呢個價錢食到咁既壽司質素,真係好難怪咁多人黎排隊等位,實在太抵食。其實佢上菜速度快,有限坐時間,入座速度都快,只不過真係太多人,等一個鐘係基本

評分:
環境 ⭐️⭐️⭐️
味道 ⭐️⭐️⭐️⭐️
舒適 ⭐️⭐️⭐️
優閒 ⭐️⭐️⭐️
回頭 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Waiting Time
90 Minutes (Dine In)
$170 (Dinner)
  • 炸蝦天婦羅烏冬
  • 茶碗蒸
2021-05-19 240 views
一直都非常熱愛日本野既我😋就試左壽司郎嘅外賣自取啦😎仲比我發現唔會因為外賣自取而價錢貴左最重要最重要,唔洗等🥶今次叫左以下兩款壽司🍣💕赤蝦赤蝦都幾大隻,膠質都幾重有蝦既鮮甜味🤤好食過好多連鎖餐廳🤭💕原日本產原粒帆立貝睇圖都知,帆立貝超大粒,好厚肉😄最緊要既係超級鮮甜!真係好正💕真心推介!都係果句,唔洗等個幾兩個鐘😂*・゜゚・*:.。..。.:*・'(*゚▽゚*)'・*:.。. .。.:*・゜゚・*5個🌟滿分賣相:🌟🌟🌟🌟味道:🌟🌟🌟🌟🌟驚喜:🌟🌟🌟🌟🌟回購:🌟🌟🌟🌟🌟服務:NA
一直都非常熱愛日本野既我😋
就試左壽司郎嘅外賣自取啦😎
仲比我發現
唔會因為外賣自取而價錢貴左
最重要最重要,唔洗等🥶

今次叫左以下兩款壽司🍣

💕赤蝦
赤蝦都幾大隻,膠質都幾重
有蝦既鮮甜味🤤
好食過好多連鎖餐廳🤭

💕原日本產原粒帆立貝

睇圖都知,帆立貝超大粒,好厚肉😄
最緊要既係超級鮮甜!真係好正💕

真心推介!
都係果句,唔洗等個幾兩個鐘😂

5個🌟滿分
賣相:🌟🌟🌟🌟
味道:🌟🌟🌟🌟🌟
驚喜:🌟🌟🌟🌟🌟
回購:🌟🌟🌟🌟🌟
服務:NA

2021-05-13
TakeAway
$92 (Tea)
Dining Offer
Credit Card Offers, Coupon
  • 原粒日本產帆立貝
  • 赤蝦
2021-05-18 370 views
今日一早嚟咗黃大仙食早餐10:45入場,到11:15已經要等位。自己一個食咗10碟壽司+1碟天婦羅。先講拖羅,我叫咗大拖羅火炙同無火炙試下,火炙油脂感欠奉,無火炙的只是好似過赤身,脂肪唔多,但有魚味,$27只可以講ok,唔算抵。油甘魚天身新鮮,魚味唔濃,有些少油脂感,呢個唔錯。天婦羅,個蝦唔差,有少少彈牙,以呢個價錢來講算錯。至於其他都係咁上下,唔特別講了。總結:個飯比元気好食,魚都算新鮮,$233 食了14件壽司加一個天婦羅,都算抵食,但唔係講到勁抵果隻。Hopsi性價比指數:83

自己一個食咗10碟壽司+1碟天婦羅。

油甘魚天身新鮮,魚味唔濃,有些少油脂感,呢個唔錯。

天婦羅,個蝦唔差,有少少彈牙,以呢個價錢來講算錯。

至於其他都係咁上下,唔特別講了。

Hopsi性價比指數:83
2021-05-12
$233 (Breakfast)
2021-05-17 328 views
每次見到餐廳門口好多人等,曾經點過外賣,外賣食物真係麻麻地,對上一次係藍田分店食又覺得唔差,好多人話黃大仙店比較少人,所以今次黎試下。下午三時幾到左分店,人都係咁多,取飛號係第五百二十二號,由於餐廳APP預早取飛服務冇左,所以逼住要到現場先有得取飛,今次等左大概2.5個小時入座。時不時有睇餐廳個app,同步update叫號狀況,所以唔使驚Miss咗。假日的緣故,人特別多點了幾款壽司:海膽壽司:必點🔥大大片紫菜,比你自己包飯同海膽夾住一齊食😋蟹棒壽司🦀❤️鍾意食蟹嘅朋友可以試吓呢款,幾好食,蟹肉夠新鮮😋中拖羅壽司🍣唔知咩事舊中拖羅壽司失水準,只係中拖羅已經咁多筋,又凍,好似未解溶晒雪咁,所以咬咗一啖已經冇再食。相反,另一碟熟中拖羅腩壽司🍣中拖羅腩真係好味,入口即溶,可以再encore下次。甜品:卡達拉娜有啲似焦糖燉蛋感覺,上層是焦糖脆片,下層凍冰冰,甜甜地,好味😋迴轉帶上轉出嚟嘅壽司,有啲好新鮮,有啲就賣相麻麻地😳

假日的緣故,人特別多

點了幾款壽司

海膽壽司

必點🔥大大片紫菜,比你自己包飯同海膽夾住一齊食😋

蟹棒壽司🦀

❤️鍾意食蟹嘅朋友可以試吓呢款,幾好食,蟹肉夠新鮮😋

中拖羅壽司🍣

相反,另一碟熟中拖羅腩壽司🍣

中拖羅腩真係好味,入口即溶,可以再encore下次。

甜品:卡達拉娜

迴轉帶上轉出嚟嘅壽司,有啲好新鮮,有啲就賣相麻麻地😳
Other Info. : 人實在太多,要有耐性先等到,唔同分店唔同水準,下次都係平日去,試吓其他分店可能更加好。希望餐廳個app 可以用到網上取票啦,咁樣大家食得開心!
2021-05-15
Waiting Time
150 Minutes (Dine In)
$125 (Tea)
  • 熟中拖羅腩
2021-05-07 378 views
壽司郎嘅期間限定出咗濃厚海膽拌麵😍睇圖就好吸引,於是放假去試試佢😋實物黎到好驚喜😍首先,麵質好陣牙,有口感!海膽汁濃郁,絕對足夠撈成個麵🤤加上小量紫蘇葉碎,令成個味道昇華😍相信拎嚟撈飯應該好好食🤤🤤鍾意海膽嘅朋友,可以試一試🤩以上只係個人食評感受💕🏡店舖:壽司郎📍地址:黃大仙龍翔道110號豪苑G3樓翔盈里5號舖🍚類型:壽司☎️電話:61395051*・゜゚・*:.。..。.:*・'(*゚▽゚*)'・*:.。. .。.:*・゜゚・*5個🌟滿分賣相:🌟🌟🌟🌟味道:🌟🌟🌟🌟🌟驚喜:🌟🌟🌟🌟🌟回購:🌟🌟🌟🌟服務:🌟🌟🌟🌟
壽司郎嘅期間限定出咗濃厚海膽拌麵😍
睇圖就好吸引,於是放假去試試佢😋
實物黎到好驚喜😍
首先,麵質好陣牙,有口感!
海膽汁濃郁,絕對足夠撈成個麵🤤
加上小量紫蘇葉碎,令成個味道昇華😍
相信拎嚟撈飯應該好好食🤤🤤
鍾意海膽嘅朋友,可以試一試🤩

以上只係個人食評感受💕

回購:🌟🌟🌟🌟
服務:🌟🌟🌟🌟
2021-04-18
Waiting Time
120 Minutes (Dine In)
$130 (Tea)
  • 海膽拌麵(期間限定)
終於食左壽司郎啦~~兩個人食左五百幾蚊...限時60分鐘,過時都冇叫我走呢個人印象最深覺得其他同類店食唔到係個綠茶粉🤤🤤🤤唔知邊度有得買 好好飲 不過每加水都要加粉跟住係個綠茶芭菲 仲要自己加啲綠茶粉 即刻有日本嘅味道壽司款式好多 都新鮮 合乎價格但要排咁耐隊應該都冇咩機會再食
終於食左壽司郎啦~~

兩個人食左五百幾蚊...

限時60分鐘,過時都冇叫我走呢

壽司款式好多 都新鮮 合乎價格

但要排咁耐隊

應該都冇咩機會再食
2021-05-02 247 views
Over the past few years the quality of a certain popular sushi chain has decreased a lot. Between scandals and a decrease in quality and choices, it seems that the sushi scene in Hong Kong would be left with only low end quality at a cheap price, or overpriced sushis at a regular quality. Sushiro is a great alternative that manages to fit in the quality gap left open by some of the other major chains. The choice and quality there are absolutely great for the price they ask, and the ingredients a

Sushiro is a great alternative that manages to fit in the quality gap left open by some of the other major chains. The choice and quality there are absolutely great for the price they ask, and the ingredients are fresh.

Being a chain, there will always be some inconsistency in the quality; and it is not uncommon to find poorly cut slices or loose rice. However, I have often seen similar quality for twice this price.

Overall, this chain comes at the right time and I am already a big fan. Let's see how it fares over time!
Waiting Time
60 Minutes (Dine In)
$150 (Lunch)
昨天和朋友們,一行四人到了黃大仙的壽司郎,整個等候時間約為90分鐘,期間等候區一直都是十分滿的。因此,如果可以的話,建議早點在手機App上取票,不要在店面等。進去之後,使用平板下單,平板十分髒,有污垢,平板座也同樣十分髒。用餐期間,看到別桌吃完離開,員工清理桌面時,較為馬虎。今天大部分餐點都很好吃,除了$27的吞拿魚壽司(拖羅)和油甘魚壽司不太新鮮以外,其他都挺新鮮的。之前,我們在樂富分店點過$27吞拿魚壽司(拖羅),當時那股油香~入口之後的幸福感~讓我們這一次再點一碟,但實在太讓人失望了。。。吞拿魚不但沒有美美的油花,還帶有血絲,說實話,和普通的吞拿魚壽司沒有差別,完全不值得花$27。相比之下,熟食比壽司好吃,特別是炸章魚!強烈建議點點看~最後,我們點了三個甜品,水蜜桃雪糕、千層蛋糕和卡達拉娜。全部甜品都很不錯,值得一戰~!服務方面,就普通,因為場內食客很多,所以我們也諒解員工們很忙碌。只是當我們點了4包七味粉的時候(4個人點4包很合理,因為是很小包那種(wasabi size)),員工卻只拿一包過來,讓我們覺得壽司郎是不是有點吝嗇呢。。。?四個人吃了43碟,總計$859.00。其實
相比之下,熟食比壽司好吃,特別是炸章魚!強烈建議點點看~
最後,我們點了三個甜品,水蜜桃雪糕、千層蛋糕和卡達拉娜。
全部甜品都很不錯,值得一戰~!
四個人吃了43碟,總計$859.00。
其實,性價比是挺高的,但需考慮到只允許吃60分鐘,吃的時候因為大家都會急,所以有點像打仗,用餐體驗沒有很舒服。另外,4個人坐卡位,桌子空間其實有點不夠,當我們卯足全勁吃的時候,很擠。
2021-04-29
Waiting Time
90 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
  • 炸章魚,卡達拉娜
2021-04-27 351 views
今晚突然好想去潮聖,去左樂富分店,但係已經唔接受walk in, 於是走左過黃大仙店碰碰運氣,點知拎飛之後都等咗差唔多成個鐘😂不過唔緊要,因為本身都唔係太肚餓😁😁終於等到有得入座坐低,第一次食發現原來佢嘅壽司款式都幾多元化,比起連鎖式嗰間真係多好多👍🏻👍🏻睇吓我哋叫咗啲咩包括有海膽壽司,但喺香港食嘅海膽真係麻麻哋,同日本嗰啲簡直係不能相提並論😂呢款試一次就夠了。跟住仲有嗌赤貝、蟹子軍艦、蟹膏壽司🍣吞拿魚茸🍣仲有個有塊好似葉嘅嘢喺壽司入邊,食落去好清新😋😋最後,又點少得叫一份甜品作結,呢個野莓芭菲超好味👍🏻👍🏻👍🏻

2021-04-07 998 views
佢冇刺身!佢冇刺身!佢冇刺身!重要的事講3次壽司飯係淋同“笠“焗食佢的期間限定係好抵總括黎講食材新鮮,價錢係抵,cp值高但係排隊超過兩個鐘就唔會食好似我咁開門前落去拎籌,等一陣就會食當自己去左日本,早機落築地早餐食壽司囉介紹返白子,加左醋汁,好爽好鮮甜Toro,肥美,靚魚脂,入口未去到溶,但係好食海膽ok啦~不過不時不食,未係時候,等佢夏天白魚都好食冬季食秋刀魚,又肥又滑又甜,$1x蚊,佢冇野輸安康魚肝,唔“粉“,好香魚油同肝味,可惜放太多醋汁啫喱,搶哂明太子就一般,佢火灸得唔夠,未出到個香味之餘,仲過硬,夾到個飯,不過前面講左,個飯出事,“笠笠笠“會再去,值得一戰for Toro同季節限定
佢冇刺身!佢冇刺身!佢冇刺身
重要的事講3次

壽司飯係淋同“笠“
焗食

佢的期間限定係好抵

總括黎講
食材新鮮,價錢係抵,cp值高
但係排隊超過兩個鐘就唔會食
好似我咁開門前落去拎籌,等一陣就會食
當自己去左日本,早機落築地

早餐食壽司

介紹返
白子,加左醋汁,好爽好鮮甜
Toro,肥美,靚魚脂,入口未去到溶,但係好食
海膽ok啦~不過不時不食,未係時候,等佢夏天
白魚都好食
冬季食秋刀魚,又肥又滑又甜,$1x蚊,佢冇野輸

會再去,值得一戰for Toro同季節限定

2020-12-05
Waiting Time
60 Minutes (Dine In)
$250 (Breakfast)
自從舊年喺佐敦第一次幫襯過壽司郎之後自此就念念不忘佢唔單止平靚 仲要正款式又比出面特別同多所以自此其他連鎖壽司店就自動喺腦海入面消失咗不過呢間嘢真係唔係講笑無論你邊日同咩鐘數去 佢都係大排長龍呢日係星期日傍晚六點半 冇乜幾何身處黃大仙嘅我哋本住「實驗」心態 去會一會當區嘅壽司郎睇吓質素同幫襯開嘅藍田同佐敦爭幾遠(答案係冇乜分別)當日打開壽司郎個APP 見到有幾間分店已經連WALK IN都截埋咁啱黃大仙分店未截喎 梗係九秒九衝過去啦拎住張飛 望見前面仲有一百張枱就決定喺黃大仙行個大運先行咗成個鐘返到嚟都仲未到最後 以一小時四十分鐘嘅佳績等到入座(有朋友話真係唔算耐喎)好喇,戲肉嚟喇,我哋要介紹嘅美味壽司分別係: 1) 螢光魷魚沖漬是咁的,呢款雖然有啲腥,但係加埋佢獨特嘅咸香同鮮甜味,識食一定會追住食。2) 日本產頂級池魚呢款好似係限定款,佢亦不負所望相當肥美,油脂香同魚肉香平衡得好,雖然望到血,但就零腥味。3)鹽醋漬鯖魚嚟到呢度,相信大家都知我係幾咁重口味。但必須說,鯖魚熟成後嗰種咸咸香香嘅酸味真係好吸引,介乎咸魚與好味嘅紅肉之間,喺第二啲壽司身上絕對體驗唔到呢個味道。4)鮟鱇魚肝軍艦鍾
自從舊年喺佐敦第一次幫襯過壽司郎之後
自此就念念不忘
佢唔單止平靚 仲要正
款式又比出面特別同多
所以自此其他連鎖壽司店就自動喺腦海入面消失咗

不過呢間嘢真係唔係講笑
無論你邊日同咩鐘數去 佢都係大排長龍
呢日係星期日傍晚六點半 冇乜幾何身處黃大仙嘅我哋
本住「實驗」心態 去會一會當區嘅壽司
睇吓質素同幫襯開嘅藍田同佐敦爭幾遠(答案係冇乜分別)

咁啱黃大仙分店未截喎 梗係九秒九衝過去啦
拎住張飛 望見前面仲有一百張枱
就決定喺黃大仙行個大運先
行咗成個鐘返到嚟都仲未到

好喇,戲肉嚟喇,我哋要介紹嘅美味壽司分別係:
1) 螢光魷魚沖漬

2) 日本產頂級池魚

3)鹽醋漬鯖魚

4)鮟鱇魚肝軍艦
鍾意食肝嘅你,尤其鵝肝同鴨肝,呢款真係唔可以唔點,香到你會覺得幸福。

5) 池魚配香味野菜&芝麻辣醬
呢個又係限定款,魚香、野菜香、蔥香(我食到有)同辣醬配合得天衣無縫,唔睇個樣以為食緊阿媽家姐。 (OMAKASE SUPPOSE上碟係靚仔好多)

6) 連免費嘅芥辣都好食過人!

好喇,有好必有壞,有個絕對唔推介大家試嘅係
1) 燒鱈魚子配忌廉芝士軍艦
四個字-咸到飛起

由於唔係咁餓,前後食咗12碟就走人,埋單只係180幾銀,堅係抵。
2021-03-28
Waiting Time
190 Minutes (Dine In)
$95 (Dinner)
日本No.1 迴轉壽司「壽司郎Sushiro」🍣登陸香港之後就一直人氣高企,依然熱潮不斷,每日有不少人Walk in排隊。其實之前都食過幾次,今次認真整理一篇食評👩🏻‍💻~以一間連鎖壽司店水準,質素都有保證。難得今日提早放工,當然要約埋屋企人去食,一行5人放開肚皮食都係$1200💸。根據觀察,黃大仙分店平日下午5點前都可以直接入座,6點半離座時已經多人等位啦,要食真係要趁早!👇🏻👇🏻因為款式多,以下集中介紹好味同會回頭食嘅項目~————————————————👅壽司類👍🏻蝦三味壽司 ($17)蝦三味一直係我No.1之選🥇!有三件蝦蝦蝦壽司好似抵啲,鮮甜赤蝦同甜蝦都係我嘅最愛,熟蝦就做住配角先啦~👍🏻甜蝦軍艦 ($12)一粒粒粉嫩嘅甜蝦訓係軍艦入面,淡淡嘅甜味同軟綿嘅口感🥰,有無人都鍾意甜蝦有種粘粘地嘅感覺?👍🏻炙燒三文魚腩壽司 ($12)炙燒三文魚非常軟嫩,油香豐富,攤耐咗就無咁好味啦👍🏻蔥花吞拿魚軍艦 ($12)吞拿魚蔥好似比原件吞拿魚壽司好味,味道更肥美香口👍🏻日本產帆立貝壽司 ($17)原粒帆立貝口感比對半切開口感更細嫩,味道鮮甜濃郁👍🏻鱈魚白子軍艦 ($17)冬季限定Item~
日本No.1 迴轉壽司壽司郎Sushiro」🍣登陸香港之後就一直人氣高企,依然熱潮不斷,每日有不少人Walk in排隊。其實之前都食過幾次,今次認真整理一篇食評👩🏻‍💻~以一間連鎖壽司店水準,質素都有保證。難得今日提早放工,當然要約埋屋企人去食,一行5人放開肚皮食都係$1200💸。根據觀察,黃大仙分店平日下午5點前都可以直接入座,6點半離座時已經多人等位啦,要食真係要趁早!

👇🏻👇🏻因為款式多,以下集中介紹好味同會回頭食嘅項目~
👅壽司
👍🏻蝦三味壽司 ($17)

👍🏻甜蝦軍艦 ($12)

👍🏻炙燒三文魚腩壽司 ($12)
炙燒三文魚非常軟嫩,油香豐富,攤耐咗就無咁好味啦
👍🏻蔥花吞拿魚軍艦 ($12)
吞拿魚蔥好似比原件吞拿魚壽司好味,味道更肥美香口
👍🏻日本產帆立貝壽司 ($17)
原粒帆立貝口感比對半切開口感更細嫩,味道鮮甜濃郁
👍🏻鱈魚白子軍艦 ($17)
冬季限定Item~可能大家都知白子係咩😬,今次係第一次挑戰,雖然白子口感細滑,但係心理關口面前都係一啖吞咗佢Hahahaha

👍🏻鰻魚卷 ($27)
鰻魚係放係卷物之上,用壽司火車送過嚟發生鰻魚跳車事件😲,勞煩店員送一碟新嘅壽司,不過下面嘅卷物略微太細卷啦

👍🏻珍寶魷魚天婦羅壽司 ($12)
一碟只有一件,珍寶魷魚係壽司飯3倍長度🦑!魷魚即使炸過都保持緊緻有彈性嘅口感,正!

👅和食類
👍🏻炸水牛芝士 ($17)
【春の彩り祭】期間限定🌸!建議大家要order嚟玩吓,水牛芝士延展性高,芝士味比較淡,同J先生比賽吓邊個拉絲長啲,好玩又好食!
👍🏻炸蝦天婦羅拼盤 ($27)
炸蝦、香菇、南瓜天婦羅各兩件同兩件紫蘇葉天婦羅,炸衣薄身得嚟夠脆,南瓜天婦羅最出色

👅甜點類
👍🏻日本產白朱古力脆脆蛋糕 ($22)
同樣係期間限定!見到白朱古力以為好甜,點知甜度啱啱好😋,一切落去係鬆軟忌廉同蛋糕,中間夾住一層脆脆薄薄嘅白朱古力,層次豐富
👍🏻卡達拉娜 ($22)
條狀蛋糕版嘅Crème brûlée,原本軟滑嘅蛋布甸變到硬身一啲,混合一粒粒黑色雲喱拿籽,面層係香脆焦糖糖衣,下次會再encore💕~

————————————————
🚩總結:可唔可以少啲人排隊啊?
🌟注意:當日用餐時間限時60分鐘
📍 Sushiro 壽司