2022-09-20 201 views
豆乳軟雪糕$34綿綿細滑 配上下層的米通脆脆 口感佳 豆味有的 但好易被覆蓋 雪糕綿滑 不過食到最尾米通會偏鹹焦糖海鹽雪花冰$52第一口落去 層層驚喜不斷 一下把焦糖脆脆 芝士奶蓋 雪花冰放入口 味道同口感都一流 個人認為雪花冰的奶味可再重啲 其他都好好👍🏻🤤底層仲有雞蛋布甸🤨不過自己一個食曬就真係有啲膩 特別食到最後😂*個人覺得雪花冰食到最底層後口感有啲奇怪 可能因為已經食晒面層個啲 好食得滯😂😂食到最尾淨係得番啲布甸就好怪*不過大致上都唔錯既係
豆乳軟雪糕$34

焦糖海鹽雪花冰$52
焦糖海鹽雪花冰

不過大致上都唔錯既係
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
焦糖海鹽雪花冰
  • 焦糖海鹽
  • 豆乳軟雪糕
2022-09-18 150 views
而家夏天真係好熱 行街最啱食返杯冰見到都有唔少人推介黃埔呢間甜品店 就抱住好奇既心態試一試 星期日下午都有啲人排隊 都要等大約15分鐘坐低之後同朋友分別叫咗一杯冰同一個飲品 呢個海鹽焦糖味係最多人食嘅 配料都相當豐富 有焦糖脆脆 海鹽味嘅忌廉 焦糖爆谷 食到底仲會有啲雞蛋布甸 以五十幾蚊嘅價錢黎講 都算幾抵既 其實佢每樣配料個味道都唔差既 但偏偏啲冰就唔係好夠綿 所以都扣咗啲分 😣😣😣呢杯白桃味梳打水就幾好飲 好夠氣又夠凍 甜度適中 係消暑既良品👍🏻👍🏻
而家夏天真係好熱 行街最啱食返杯冰

呢杯白桃味梳打水就幾好飲
好夠氣又夠凍
甜度適中 係消暑既良品👍🏻👍🏻
2022-09-16 135 views
🍧紅豆抹茶粉雪冰 呢間嘅所有甜品都十分打卡able📸 環境都幾舒服,木色系裝修嘅cafe😍最上層嘅Toppings有紅豆蓉,抹茶蕨餅,芝士奶蓋。 中間嘅冰底係牛奶冰,佢啲冰係好綿密有啲似綿綿冰,不過奶味唔算太重,佢啲topping嘅味道都蓋得過陣奶味🤣 最底仲有層抹茶布甸,個人覺得無咩抹茶味😬  唔知係咪太高期望,食落就覺得普通啦,個抹茶嘅草青味好凸出… 聽講呢間嘅海鹽焦糖味好出色,有機會都會想再試下😆😆
🍧紅豆抹茶粉雪冰
最上層嘅Toppings有紅豆蓉,抹茶蕨餅,芝士奶蓋。
最底仲有層抹茶布甸,個人覺得無咩抹茶味😬

紅豆抹茶粉雪冰

唔知係咪太高期望,食落就覺得普通啦,個抹茶嘅草青味好凸出…
聽講呢間嘅海鹽焦糖味好出色,有機會都會想再試下😆😆
2022-04-07
Tea
2022-09-14 130 views
🍽今次叫咗:🐯果蜜白桃粉雪冰 $52入面配料都幾豐富!面頭有新鮮白桃粒、白桃果乾同埋cream cheese,一啖落去甜甜鹹鹹咁幾得意。中間牛奶冰好幼滑,配上水蜜桃果醬🍑食到最底仲有粉紅色嘅水蜜桃布甸,好似尋寶咁💓大熱天時食返啖真係透心涼🌬幾鍾意佢新鮮果肉加果乾呢個配搭,一啖可以食到成個桃唔同時期嘅狀態😆🐯青森蘋果氣泡飲 $28呢杯就相對普通,青蘋果果漿+梳打水,有少少青蘋果果粒。我哋覺得完全冇味道,所以都忍唔住問職員拎多杯糖漿😂性價比幾高嘅一間冰品店,希望有機會再試埋其他款式!想有下次指數(5粒⭐️為最高):⭐️⭐️⭐️⭐️想睇更多分享歡迎follow我哋嘅IG🥰 @tigeatallday
🍽今次叫咗:
🐯果蜜白桃粉雪冰 $52
中間牛奶冰好幼滑,配上水蜜桃果醬🍑
食到最底仲有粉紅色嘅水蜜桃布甸,好似尋寶咁💓
大熱天時食返啖真係透心涼🌬

🐯青森蘋果氣泡飲 $28
呢杯就相對普通,青蘋果果漿+梳打水,有少少青蘋果果粒。
我哋覺得完全冇味道,所以都忍唔住問職員拎多杯糖漿😂

性價比幾高嘅一間冰品店,希望有機會再試埋其他款式!
想有下次指數(5粒⭐️為最高):⭐️⭐️⭐️⭐️

2022-09-11 153 views
最近喺YouTube同埋朋友間都聽到好多人討論呢一間黃埔嘅日係甜品,除咗個樣好吸引仲好好食,所以一於嚟試吓先!當日係閒日夜晚就唔使排隊,入面座位唔係好多。------------------------------ 🔵焦糖海鹽粉雪冰 $52個個嚟到呢度都係食呢一款招牌粉雪冰😆上面有爆谷同埋焦糖脆脆,爆谷係比較淋,個人就比較鍾意食脆口。牛奶冰幼細軟綿綿,牛奶味好出。食到最底下面係有布甸。整體嚟講,可能因為比較高期望所以有少少失望。每一層食物都好食,但係又唔算好融合到。如果咁岩行過呢一頭附近,都可以嚟一試。------------------------------好食度:😋😋😋 抵食度:💸💸💸打卡度:📷📷📷📷📷舒適度:🛋🛋🛋🛋 服務態度:🗣🗣🗣🗣
🔵焦糖海鹽粉雪冰 $52

好食度:😋😋😋
抵食度:💸💸💸
打卡度:📷📷📷📷📷
舒適度:🛋🛋🛋🛋
服務態度:🗣🗣🗣🗣
2022-09-06 247 views
食完正餐好想食甜品,google到呢間,網上好多KOL狂讚,抱住半信半疑比態入座,既然唔洗等位,就試一次啦~座位坐得幾舒服,唔會太逼,裝修都好舒服。*焦糖海鹽粉雪冰*掙扎左好耐食粉雪冰定雪糕,最後決定試top pick~面頭的唔係一般的忌廉,係忌廉芝士,所以帶點點鹹味,口感比一般的忌廉厚重,混埋輕盈的粉冰一齊食,相當夾。好鐘意焦糖醬,入左一般的忌廉之後凍硬左,質感唔再流質,口感好得意。honeycomb同成個冰都好夾,反而爆谷有啲漏氣,唔係好吸引。
座位坐得幾舒服,唔會太逼,裝修都好舒服。
焦糖海鹽粉雪冰
*焦糖海鹽粉雪冰*
2022-09-04
Tea
焦糖海鹽粉雪冰
2022-09-03 191 views
行過店舖門口,見倒食物相片相當吸引。見倒難得有位,即刻入去試。都無睇清楚要乜,店員就要我落單 … 呆。杯嘢好靚,食落去,想點 … 完全唔夾。有幾片凍乾桃喺我杯甜品度,乾淨淨。我情願你俾粒罐頭桃我好過。宏觀成間舖頭,都係兩個人 share 一杯。而我同朋友就一人一杯,投資錯誤。試過就夠,無回頭。
行過店舖門口,見倒食物相片相當吸引。
見倒難得有位,即刻入去試。
都無睇清楚要乜,店員就要我落單 … 呆。

杯嘢好靚,食落去,想點 … 完全唔夾。

宏觀成間舖頭,都係兩個人 share 一杯。
而我同朋友就一人一杯,投資錯誤。
試過就夠,無回頭。
2022-08-30 248 views
同朋友食完晚飯過來之前bookmark左好耐想試下入到去地方唔大 大概有5至6張枱供客人現場食多人既就要等位見到都有人外賣既落左單等左5分鐘內就有得拎有得歎住冷氣食好彩當時又唔多人有位坐叫左一個果蜜白桃味 $54同frd兩個人share上面係啲似奶蓋既cream 仲有啲桃肉仲有好似桃味既糖餅而底下就係粉雪冰冰涼解暑一流~食到底仲有啲布丁但感覺同啲冰唔係好夾食完幾滿足既但試過一次就夠可能經過會再入來食再特登來既機會唔大但中意甜品既朋友 絕對要來試下
同朋友食完晚飯過來

2022-08-29
Dinner
果蜜白桃粉雪冰
2022-08-29 135 views
‼️ 黃埔雪糕店‼️•① [ 焦 糖 海 鹽 粉 雪 冰 ] | 之前見到大家也誇獎得好勁,不過食完反而有少少失望(´;ω;`)整體味道比較普通,底下有焦糖布甸。|𓋪 7/10•② [ 胡 麻 雪 花 ]|反而覺得這個比較好吃~黑芝麻味濃郁,推薦吃它們放的雪糕系列~𓋪 8.5/10·Sweet Craft (Hung Hom)Shop G33, G/F, Pebbles World (Site 3), The Whampoa, Hung Hom

‼️ 黃埔雪糕店‼️

① [ 焦 糖 海 鹽 粉 雪 冰 ]

| 之前見到大家也誇獎得好勁,
不過食完反而有少少失望(´;ω;`)
整體味道比較普通,
底下有焦糖布甸。|
𓋪 7/10

② [ 胡 麻 雪 花 ]

|反而覺得這個比較好吃~
黑芝麻味濃郁,推薦吃它們放的雪糕系列~
𓋪 8.5/10
Sweet Craft (Hung Hom)
2022-08-26 162 views
小店設有室內和露天座位,位置不多,只有數張兩人圓枱,適合歇息一會。甜品方面有刨冰、軟雪糕和一系列飲品。濃厚豆乳軟雪糕 ($34)• 軟雪糕的確充滿了豆乳獨有的味道,濃厚而自然。• 質感綿密香滑、甜度適中,每一口都充斥住豆乳的香味。• 底部舖了一層米通和穀物碎碎,除了添加香脆的口感之外,米通的味道和豆乳亦十分匹配,吃起上來相當有層次。• 份量適中,既滿足到吃甜品的慾望時,又不會令肚子帶來負擔。

濃厚豆乳
濃厚豆乳軟雪糕 ($34)

• 軟雪糕的確充滿了豆乳獨有的味道,濃厚而自然。

• 質感綿密香滑、甜度適中,每一口都充斥住豆乳的香味。

2022-08-23 134 views
【夏日炎炎嘆杯冰🤭💨】/////正餐過後當然到甜品 甜品又係另一個胃😛餐廳主打雪糕以及粉雪冰❄️平日夜晚係舖頭外面有條長龍等堂食位置 外賣就唔洗排隊 但因製作需時 都要等大約10-15mins〰️聽聞雪糕比雪花冰更出色 下次會再想試試🤫.👉🏻焦糖海鹽雪花冰 ($52)表面擠滿芝士奶蓋忌廉 鹹鹹甜甜有加分🫶旁邊有焦糖脆脆以及爆谷 脆脆偏甜 有微微苦澀嘅味道🥺爆谷脆卟卟 配搭底層嘅牛奶雪花冰以及雞蛋布甸 一凍一暖 有多層次豐富嘅口感(´▽`)中間夾雜幾條硬身嘅焦糖糖漿 有點為加而加嘅感覺 整體配搭幾新鮮 味道方面可以做得更好~———📍Sweet Craft (紅磡)紅磡黃埔天地百寶坊(第3期)地下G33號舖
【夏日炎炎嘆杯冰🤭💨】
/////

👉🏻焦糖海鹽雪花冰 ($52)

———
📍Sweet Craft (紅磡)
紅磡黃埔天地百寶坊(第3期)地下G33號舖
2022-08-19
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$26 (Dinner)
2022-08-22 102 views
夏天很喜歡吃雪糕、綿綿冰之類。今次二次到訪,一如以往,都要排隊等位,因店舖座位並不多,幸好等了10分鐘就有人離開。今次點了個 Peach 🍑 Nectar多層Layer,令整杯粉雪冰十分充實,口感十足,甜度適中,會再到訪。

今次點了個 Peach 🍑 Nectar

Menu

Peach  Necta
Menu
Peach  Necta
2022-08-22 90 views
📍Hong Kong📍#sweetcraft熱日炎炎🥵最好就係食啲冰冰涼涼既野食,今次D仔捐窿捐罅去到紅磡區食冰。🍧太熱啦,所以今次直接試左兩款粉雪冰同一款雪糕。#焦糖海鹽粉雪冰果然係店鋪銷量No 1🥇,入到鋪頭人手一杯。粉雪冰有別於綿綿冰、刨冰等等,相比起質感更幼細。配料非常豐富,有海鹽芝士奶蓋、焦糖爆谷、焦糖脆脆。係粉雪冰仲有焦糖掛杯,唔好配料係曬上層令到食中間既冰只有牛奶味。食到最後仲有焦糖燉蛋係底。😋配料超級多。#果蜜白桃粉雪冰大致上配料都有奶蓋,但始終係桃桃冰所以配料都轉左有新鮮水蜜桃同水蜜桃果乾。🍑而今次個底層有水蜜桃布丁🤤中意桃桃既你千其唔好錯過。#濃厚豆乳軟雪糕D仔對於豆乳,豆腐味雪糕有一種喜愛。💛每次見到有呢啲味一定唔會錯過,試試佢。豆乳雪糕配上粒粒米通仲散上小小黃豆粉。豆味濃,雪糕都比賽札實唔係M記新地個仲感覺。🤭夾埋粒粒米通真加左口感。同埋雪糕睇落細細杯但其實分量都幾多。店鋪位置比較細,有少量堂食座位。但大熱天時想食都要經過15-20分鐘排隊先可以食到。🥵——————————————————————💰價錢: HKD $ 35-60😋味道: ❤️❤️❤️❤️🖤📍地址: 紅磡
📍Hong Kong📍

——————————————————————

💰價錢: HKD $ 35-60

😋味道: ❤️❤️❤️❤️🖤

📍地址: 紅磡黃埔天地百寶坊(第3期)地下G33號舖

#hongkong#hkfoodie#hkig#foodgasm#foodphotography#hkfoodblogger #hongkong#sweetcraft#黃埔天地百寶坊#紅磡#粉雪冰#綿綿冰#刨冰######式#式#式甜品#甜品
焦糖海鹽粉雪冰 果蜜白桃粉雪冰 濃厚豆乳軟雪糕
2022-08-14
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$50 (Tea)
焦糖海鹽粉雪冰 果蜜白桃粉雪冰 濃厚豆乳軟雪糕
  • 焦糖海鹽粉雪冰
  • 濃厚豆乳軟雪糕
2022-08-15 246 views
炎炎夏日晚同個朋友見到無人排就入去要咗兩個最高人氣嘅一款係焦糖脆脆 -個冰係綿綿有少少雪糕feel,又唔係,味道係唔錯,外邊打卡都不失我就覺得貴左少少。 因為佢無service , 無笑容,完全係外賣自取。講埋個個檢味先,佢頂個堆cream都好香,有兩三桃肉,焦糖我冰底一樣只不過裏面一個果汁味甘,都係嗰句啦份量啱啱好一個人如果兩個人share就唔夠啦。 重點就係冇服務㗎。 記得要帶現金或者用八達通俾錢冇其他支付方式。
炎炎夏日晚同個朋友見到無人排就入去
要咗兩個最高人氣嘅

呢間甜品店bookmark咗好耐但一直都冇去食👀個日朋友即興話不如一齊食囉,所以就去咗食啦🤣星期六嘅關係所以都要排隊等咗15-20分鐘左右先入到去食💦🔺豆乳軟雪榚🍨$34朋友話想試呢個就買咗,豆味比想像中濃😳而且份量都好多,雪糕嘅下面係米通嘅粒粒🤤米通係重點配埋一齊食超正❤️‍🔥口感會增加,推!!!🔺焦糖海鹽粉雪冰🍧$50見到呢個好多人食呢個就都叫咗呢個🙌🏻上面嘅cream係芝士奶蓋🧀個人麻麻啦🫢而旁邊有爆谷同焦糖脆脆🍿脆脆比我想像中冇咁甜但都甜嘅😝而下面係牛奶冰,奶味唔算好重🥛撈埋焦糖食會更好👐🏻最底部係燉蛋白,蛋味都算重同埋滑嘅✨整體黎講我應該就唔會再食呢個冰,唔係唔好食而係呢個唔係我鐘意嘅甜品💦但呢個價錢完全物超所值,大家值得一試💁🏻‍♀️🔺胡麻軟雪榚🍦$32食完豆乳後就想試埋另一個味😂雪糕唔係純黑芝麻味係有其他味,應該係黑蜜味🖤感覺就好健康😗呢款雪糕一定要配埋下面嘅米通先好食🤤整體黎講甜品嘅性價比都好高,個人就比較鐘意食軟雪糕❣️

🔺豆乳軟雪榚🍨$34

🔺焦糖海鹽粉雪冰🍧$50

🔺胡麻軟雪榚🍦$32

整體黎講甜品嘅性價比都好高,個人就比較鐘意食軟雪糕❣️
  • 豆乳軟雪糕