2009-10-08 19 views
平時都幾常去亞士厘道搵野食, 今次本來想食日本野, 不過朋友話唔食得, 就去左呢間唔駛等位既花園~~下面阿經理不斷拉客上去, 咁有誠意就試下啦呢間黎過一次, 今次都係有WINDOW SEAT,餐湯-白湯, 我一向都唔好呢D湯, 所以俾埋我個FD飲, 都係冇咩材料, 加左超級多份既湯~~我叫左個西冷牛扒, 要6成熟, 出到黎都係差唔多7成, 因為鐡板上, 食下食下就變8成LOR~~~薯條方面, 不吃也罷, 我食左一條咁多, 又唔夠燶......個FD叫左個咩鴨胸配唔知咩扒, 我食左少少鴨胸, 反而呢個出乎意料的好味啊~~~最後兩杯凍檸水收工~~~
下面阿經理不斷拉客上去, 咁有誠意就試下啦
呢間黎過一次, 今次都係有WINDOW SEAT,
我叫左個西冷牛扒, 要6成熟,

最後兩杯凍檸水收工~~~
$65 (Dinner)
2009-07-17 16 views
本來同家人去新港食Dan Tai Fung, 不過因為太貴, ( 我家人好慳的)爸爸話, 等你自己識搵錢先黎呢到食啦下!因為之前係Shenzheng食, 好平! 就當本小姐係食米唔知價啦下...好啦, 甘ba ma 話介紹我去食一個好抵食既lunch,haha,係花園restaurant!好多人呀!! 不過呢, 都係等左一陣咋,好快就有位,我去個陣係lunch time(~1:15pm) ..好旺..抵讃係: D人好有耐性! 態度好好!我見到個接待話有位, 個客仲掛住傾計冇留意到佢, 叫左幾次都冇面黑,仲係好polite! 係HK.. 真係好小有咖喇.!!!我同ba ma都order左一個肉眼扒with rice/ spageetttiii...加埋1個湯,1個野飲...$39beside個湯..落多D料會好D之外,其他都好好!!!好味, 飽!!!多人都坐得幾舒服...下次會叫朋友黎
爸爸話, 等你自己識搵錢先黎呢到食啦下!
因為之前係Shenzheng食, 好平!
就當本小姐係食米唔知價啦下...

好啦, 甘ba ma 話介紹我去食一個好抵食既lunch,
haha,係花園restaurant!
好多人呀!! 不過呢, 都係等左一陣咋,好快就有位,

抵讃係: D人好有耐性! 態度好好!
仲係好polite! 係HK.. 真係好小有咖喇.!!!

加埋1個湯,1個野飲...$39

beside個湯..落多D料會好D之外,
其他都好好!!!
好味, 飽!!!

多人都坐得幾舒服...

下次會叫朋友黎
叫飯,會感覺上多D。
2009-07-16
$39 (Lunch)
叫飯,會感覺上多D。
2009-05-17 3 views
星期六收咗工,無特別事搞,悠悠閒閒咁,老婆提議上花園餐廳食晏,我都耐無去港式西餐廳,所以都樂於去食番個晏仔!入到去感覺幾好,因為地方夠大,枱凳排得寬敞,唔迫夾,一室米色色系,加上唔太誇張嘅水晶吊燈同一列玻璃窗透入嘅陽光,整體上使人覺得精神抖擻。再者,係星期六嘅下午,唔似平日坐滿打工一族,客人唔太多,覺得空間更大!因為依個時間客人唔多嘅關係,所以,相對侍應嘅服務比較到位,唔會搵極都無人招呼你!揀好個窗邊大卡位,坐低睇睇午餐食乜先!話明係港式西餐廳,午餐都係例牌嘅紅白湯、雞牛豬排跟飯意粉或薯菜、咖啡或茶!雖然係咁例牌,但一樣要好食至做得住!先嚟個羅宋湯跟餐包,唔錯,前者就材料十足,後者就和暖鬆軟,係最衰舊牛油硬到死,都唔知點解10間港式餐廳就10間嘅牛油都「硬掘掘」,點解唔可以擺定D出哩「解凍」先!主菜,小弟揀咗個焗芝士蕃茄豬扒意大利粉,老婆就點咗個西冷牛扒跟薯菜,前者意粉稍為削咗少少,豬扒整得都鬆化,係個汁有D「意外」,睇個名都以為係蕃茄汁底,嚟到睇到竟然係鴛鴦汁底,一邊白汁,一邊蕃茄汁,真係搞鬼,幸好個蕃茄汁都做得OK,又有大大舊蕃茄肉同車厘茄,好醒胃!而後者個西冷牛扒無甚意外,肉質唔

,老婆就點咗個西冷牛扒跟薯菜
,前者意粉稍為削咗少少,豬扒整得都鬆化,係個汁有D「意外」,睇個名都以為係蕃茄汁底,嚟到睇到竟然係鴛鴦汁底,一邊白汁,一邊蕃茄汁,真係搞鬼,幸好個蕃茄汁都做得OK,又有大大舊蕃茄肉同車厘茄,好醒胃!而後者個西冷牛扒無甚意外,肉質唔韌,夠平穩,唯最鍾意舊式波浪紋粗炸薯條,又係港式快餐店的回憶!最後,香濃咖啡作結,人生就是如此,好多嘢都例牌咁發生,日復日,年復年,但其中又會有D意外嘅事走咗出嚟,可能係驚,可能係喜,過去咗又返番D平穩的日子,就係咁往往帶俾你好多嘅回憶,係你所懷念嘅回憶!

環境:一室米色,加上窗外陽光,令人精神抖擻!
焗蕃茄豬扒意大利粉
西冷牛扒
羅宋湯+餐包及「硬掘掘」嘅牛油
$39 (Lunch)
環境:一室米色,加上窗外陽光,令人精神抖擻!
2009-03-11 11 views
禽晚9點幾去食咗個晚餐, 鐵板牛柳+羊仔扒 (HK$53) 包餐湯, 餐飲! 黑椒汁好味呀!!! D 肉質都唔會覺得用梳打粉"NA" 過, 都仲有少少肉味! 朋友食咗個粟米龍脷柳焗飯都超正! 個汁好得, 個炒飯底D飯又剛剛好一粒粒!!! (HK$49)有窗邊卡位, 地方好企理~~ D 侍應好 NICE, 好勤力幫我地加水!抵食呀!

抵食呀!

2008-12-29 3 views
平安夜個日下午同女朋友去左食下午荼, 上到去發覺自己部電話無電, 本應諗住訂位先(因為驚會好多人食野,轉頭上到去會無位), 跟住落樓下搵下附近有無7仔可以义電..但係點知間餐廳原來係無得book位, 當我正想轉身離開之際, 帶眼鏡果個肥仔侍應知到我電話無電之後, 佢居然幫我安排左個有電制既窗口位, 重搵埋义電機比我义電, 等我可以一邊食野, 一邊义電. 無Miss到個重要電話........
平安夜個日下午同女朋友去左食下午荼,
$90 (Tea)
間野係新開既,見到係花園餐廳就知道一定係好食嫁la樓下仲有$5 cash cupon,一個人可以拎一張,幾好雖然要行上樓上呀,但係個間野真係唔係好多人,d氣氛又好wo,岩曬我同我bf去dating呀入面d野食都係$5x一個dinner,唔係好貴我bf叫左個牛排配薯菜我就要左個芝士白汁煙鴨胸帶子意大利粉聽個名就已經好正la,仲要個mood咁好,真係超正一入到去,我地2個就坐卡位,每張台都有一個細細既小candle, 令到成個氣氛都好好好岩d人係個到談情呀xd, 仲要坐近windows個D可以望下街景,好ROMANIC開始好快就黎左個海鮮忌廉湯,好好味,好SMOOTH仲有個暖暖地既餐包仔BF個牛排黎先,有煙出埋,要左個黑椒汁,聽到佢D聲就覺得好好味塊排好大塊下,有厚WO,一個男仔都話夠曬呀^^我個個芝士白汁煙鴨胸帶子意大利粉,都好大碟呀一個女仔一定食唔曬呀,所以最後都係叫BF食埋佢呀,我就只係食左一半有2粒好大既帶子,仲有D煙鴨胸好好味如果仲有多D芝士就PERFECT LA食到中間可以叫野飲,因為入面包左既每人用左張CUPON減左$5都係$4X一個人, 好抵食下次一定會再黎呀
間野係新開既,見到係花園餐廳就知道一定係好食嫁la

樓下仲有$5 cash cupon,一個人可以拎一張,幾好

入面d野食都係$5x一個dinner,唔係好貴
我bf叫左個牛排配薯菜
我就要左個芝士白汁煙鴨胸帶子意大利粉
聽個名就已經好正la,仲要個mood咁好,真係超正
開始好快就黎左個海鮮忌廉湯,好好味,好SMOOTH
仲有個暖暖地既餐包仔
塊排好大塊下,有厚WO,一個男仔都話夠曬呀^^
我個個芝士白汁煙鴨胸帶子意大利粉,都好大碟呀
有2粒好大既帶子,仲有D煙鴨胸好好味

如果仲有多D芝士就PERFECT LA

食到中間可以叫野飲,因為入面包左既
每人用左張CUPON減左$5都係$4X一個人, 好抵食
下次一定會再黎呀

$48 (Dinner)
  • 芝士白汁煙鴨胸帶子意大利粉
  • 牛排
2008-10-25 3 views
friday night去到亞士厘道,度度都冇位,就見到九龍中心開左間花園餐廳,又唔使等位同有coupon送就上左去享用晚餐。我本人好鍾意食potatoes就點左一個"意式蜆肉焗薯皮"($45) set dinner,男友就點左set dinner "鐵板羊肉拼鴨胸跟薯菜 ($55)。餐湯就冇乜特別驚喜,但個餐飽仔就有加熱,食落去軟綿綿暖暖地都幾好味。都主菜,男友個鐵板黎先,加左黑椒汁就好味四散。佢話個羊肉好得,好咬口,d鴨胸又不太肥,兩種肉類同個汁都match到。至於我個薯皮就真係不得了,如果有朋友好鍾意食薯皮真係要try try。首先d芝士面層焗到好脆好香,個意式source又好重茄味,仲有勁多既蜆肉,個薯仔size又唔太大。岩晒女仔胃口,又唔係真係咁heavy。享受完美味既main dish,飲埋杯drink就埋單。先知道係樓下張coupon係可以似人頭計,唔係每張table減$5係每人減$5,我地就係埋單都唔使$100,又食到咁飽,開心開心!

岩岩出爐既焗薯皮
$50 (Dinner)
岩岩出爐既焗薯皮
  • 意式蜆肉焗薯皮
2008-09-30 3 views
朝早行過亞士厘道有兩個大招牌一左一右好吸引,分別係花園餐廳同星加坡餐廳,上次試咗星加坡,今次就試花園餐廳啦.睇真D原來Jimmy's Kitchen搬咗落去地下而花園就攝佢番個位.晨早唔多人,伙計多過客,早餐款式唔算多但總算港式,西式都有.叫咗個西式扒餐($25)有牛扒,焗豆,煙肉,炒旦,蒜茸多士,辣肉腸同奶茶.幾多野食,全部都係預早整定,執上碟而已但係又排得幾靚.牛扒都係例牌梳打牛,唔過份就算,蒜茸多士都仲脆,其他幾OK,奶茶冲得唔錯,有茶味又幾滑.埋單無加一仲同星加坡餐廳一樣減$3,好抵食,值得推介.
$22 (Breakfast)
2008-08-20 6 views
我去過3,4次到@@有一次去食lunch~3次去食dinner@@介紹下d野食先xd鐵板餐 (上次食左羊扒配豬扒!好食)龍利柳焗飯呢2個都幾好食~^^~好多牛食~不過我唔食牛...不過都好多choose~^^~如果你叫一個set dinner~個cake會半價~一個cake要25@@你半價左就12.5 - -"""真係好抵~>V<~仲要個餐係幾好食~個情調幾好~有CANDLE架!
介紹下d野食先xd

鐵板餐 (上次食左羊扒配豬扒!好食
龍利柳焗飯

呢2個都幾好食~^^~

好多牛食~不過我唔食牛...不過都好多choose~^^~

如果你叫一個set dinner~個cake會半價~
一個cake要25@@你半價左就12.5 - -"""
真係好抵~>V<~仲要個餐係幾好食~
個情調幾好~有CANDLE架!
$63 (Dinner)
  • New York Cheese Cake
2008-07-17 13 views
38蚊加一ge午餐 : 有湯,餐包,正餐,餐飲我叫左A餐 - 飲白湯,紐西蘭燒汁肉眼牛扒跟意粉,熱奶茶湯,包,正餐ok~ 熱奶茶太'容',同行友人的飯不太好吃~服務ok~但唔夠人手,叫左熱水又唔記得左take黎...但其他ok~要求要黑椒汁都即時送上~ok~坐得comfort~ok~
38蚊加一ge午餐 :

有湯,餐包,正餐,餐飲

我叫左A餐 - 飲白湯,紐西蘭燒汁肉眼牛扒跟意粉,熱奶茶

湯,包,正餐ok~ 熱奶茶太'容',同行友人的飯不太好吃~

坐得comfort~ok~

一般的熱奶茶
$42 (Lunch)