2011-04-15 61 views
天氣熱, 唔係食雪糕就係食yogurt呢間店應該唔係開左好耐, 雖然細細間, 但望落好光鮮新淨!星期六下午黎到無咩人食播! 一男一女店員都好nice好有禮貌我食個日有原味同藍莓味froyo, toppings既選擇都唔少, 主要係cereal同生果類價錢方面係甘計: $27 (120g yogurt + 2 topings)/ $33 (180g yogurt + 3 toppings), 我覺得都幾抵食呀!我要左$33個隻, 可以揀3款toppings, 要左granola, kiwi 同homemade 蛋白餅~ 而yogurt就要mix~拎上手都幾大杯! 先食yogurt, 都幾幼滑, 有d似雪糕既texture~ 原味好味d, 藍莓味道有d假… 唔好既地方係好快溶, 不過唔會話好水既至於配料, granola無我想像中好食, 可能無左提子乾無咩口感~ kiwi ok, 唔酸, 但未夠新鮮~蛋白餅有唔同口味, 唔同顏色望落去幾靚, 細細粒好好味講真, 比起出哂名夠個d好似 crumbs, tuttimelon, tutti frutti甘, 呢間小店一定無得比, 但論誠意心思我
天氣熱, 唔係食雪糕就係食yogurt

呢間店應該唔係開左好耐, 雖然細細間, 但望落好光鮮新淨!

講真, 比起出哂名夠個d好似 crumbs, tuttimelon, tutti frutti甘, 呢間小店一定無得比, 但論誠意心思我覺得呢度絕對有! 希望多d人黎食支持下佢地la!
2011-04-09
2011-04-10 16 views
又是買了COUPON的原因,$15當$30用所以便吃這間店,已是我第二次吃了。要了大SIZE,可選3種toppings要了crumbs,蜜糖脆脆和花生醬朱古力。而乳酪的味道有綠茶和原味,要了混合。個人認為吃不到綠茶,我只覺得吃到原味呢!質感軟軟的,但不知是否天氣熱,溶得很快呀!很喜歡蜜糖脆脆,有蜜糖的香甜味花生醬朱古力有點像M&M但又沒什麼花生味整體我覺得不錯的,乳酪不會太酸,toppings的選擇和其他店有點不同。不過正價又未必會再吃呢!
又是買了COUPON的原因,$15當$30用

所以便吃這間店,已是我第二次吃了。

要了大SIZE,可選3種toppings

要了crumbs,蜜糖脆脆和花生醬朱古力。

而乳酪的味道有綠茶和原味,要了混合。
個人認為吃不到綠茶,我只覺得吃到原味呢!

質感軟軟的,但不知是否天氣熱,溶得很快呀!

很喜歡蜜糖脆脆,有蜜糖的香甜味

花生醬朱古力有點像M&M但又沒什麼花生味

整體我覺得不錯的,乳酪不會太酸,

toppings的選擇和其他店有點不同。

不過正價又未必會再吃呢!
2011-04-02
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
$33 (Dinner)
  • 蜜糖脆脆
2011-02-26 7 views
真的很難得在紅磡可以找到乳酪店, 看到她在雜誌上的廣告便馬上和朋友來試試。店一開門便打算去買來吃, 但我想試的藍莓味還未準備好, 所以在門外等了一會。要了雙色味 -- 藍莓+原味, 選了3種配料: 焦糖夾心朱古力, Reese's Pieces, 薄荷朱古力。乳酪 --> 質地很不實在, 輕飄飄的, 當天天氣挺冷, 但也很快溶掉, 到最後是飲多過吃 :S配料 --> 全部也選了朱古力, 但實在超後悔, 因為以上3款都是假朱古力味來的..... 廣告上還提到是美國直送的, 但吃下去和大陸出的假朱古力味金幣沒兩樣 T_T服務是很殷勤的, 環境也很整潔, 但對不起yaaaa, 我不會再來了
吃完才想起要拍照....

2011-02-11
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
2011-02-07 5 views
長大後對甜食變得沒有太大熱情反而越來越愛清清淡淡的味道…「真奇怪呢,年紀明明沒有很大呀==」這天經過開張沒多久的Froyo店…看到店面潔淨開揚便進來點了標準裝($27)來嚐鮮嚐鮮配料選了芒果粒和Mochi先說Froyo…我選的是原味,口感比之前吃過的Froyo實一點 感覺會比較像軟雪糕…酸度適中…亦帶奶香芒果粒...新鮮香甜,,,與Froyo配搭大大加分!Mochi...味道則較一般,,,吃起來好像有種粉味。慶幸口感煙韌,,沒有變硬
長大後對甜食變得沒有太大熱情

這天經過開張沒多久的Froyo店…
看到店面潔淨開揚便進來點了標準裝($27)來嚐鮮嚐鮮
配料選了芒果粒和Mochi

感覺會比較像軟雪糕…酸度適中…亦帶奶香

芒果粒...新鮮香甜,,,與Froyo配搭大大加分!

2010-02-25
TakeAway
$27 (Other)
(Non-member)
2011-01-29 6 views
Yummy Frozen Yogurt. I like the toppings on it, especially the Mochi. Anyways, I enjoyed my yogurt and will visit again.Cheers~
Cheers~
2011-01-29
Waiting Time
2 Minutes (TakeAway)
2011-01-10 20 views
因為跟住 YAN 嘅邀請, 個人去了 Hung Hom 有間甜品店試食嘅原故, 又趁機會周圍八下, 睇下有乜嘢好食! 其實這間是隔日, 即是今天才食的. 昨天因為有點頭暈, 食唔到咁多嘢! 見到有啲店很想食, 所以就再一躺回來, 連續兩天都流連在 Hung Hom, 尤其是想試試 尾張屋 (http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=49896). 食完嗰略鹹但唔錯吃的黑豚飯, 忽然好想食多個 Froyo 救一救火我的舌頭! 其實平時不太常食 Froyo, 可能個人是比較喜歡軟雪糕多啲啲, 所以味蕾不想俾佢地混淆咗. 但當單獨地吃又覺得 Froyo 好食的. 總知就係好奇怪個 Feeling, 唔識點講你聽! 這間原來係新開張? 其實昨日知道 Hung Hom 也開了間 Tutti Frutti 分店, 在已經執咗嘅 Jaime Cafe 現址. 但 Tutti Fruitti 無得試食, 又講埋晒一大堆廢話講咩 Hygiene 理由, 無得試味. 完全係就算明白到只是 business s
因為跟住 YAN 嘅邀請,

其實這間是隔日, 即是今天才食的.
這間原來係新開張? 其實昨日知道 Hung Hom 也開了間 Tutti Frutti 分店, 在已經執咗嘅 Jaime Cafe 現址. 但 Tutti Fruitti 無得試食, 又講埋晒一大堆廢話講咩 Hygiene 理由, 無得試味. 完全係就算明白到只是 business strategy, 都搞到唔想食一間毫無誠意的店. 還記得好多 Froyo 同 Gelati 舖, 可以任試的也不需要經外人嘅手摸過. 我唔想 take 太大嘅 risk, 索性黎呢間做我嘅救火行動算數!
原味嘅 Froyo, 質地好像有啲... 鬆? 通常 froyo 不是太冰就是太滑同好快會溶. 這邊就兩樣也不是, 總言知質感就怪怪的!! 味道算係半 Creamy, 半 Yogurty tart 那種, 無乜特別但都食得落. 最差的還是質感. Toppings 有 Yogurt Chips, Strawberries & Plain Mochi. 很喜歡 Yogurt chips, Mochi 都 OK, 起碼唔算好硬個隻!

$27 一杯細的連兩個 Topping, 加多樣就多$4. 不算是很凸出, 但算叫做勉強 Pass 嘅 level!