今日諗住去食個台式下午茶,喺門口問個亞姐有冇下午茶,佢答我話唔知,要我自己去scan QR code先知喎,好啦黎晒餐,有一個餐又爭杯嘢飲要崔幾次先有,全程張枱又係冇餐具又要自己周圍去搵,到最後埋完單,我個小朋友見門口有部夾公仔機只要消費$100就有一個幣可以玩,我就同返頭先嗰個收錢個男人講係咪有,佢問我咩事,我話我啱啱食完個下午茶消費咗一百五十幾蚊係咪有一個幣,俾完錢只相隔大約一至兩分鐘,就已經唔認得個客,最後不情願地俾咗我太太,咁嘅服務態度鍾意受氣嘅就去幫襯啦,間鋪如果諗住唔做早啲執咗佢好過啦,年初二唔想做咪唔好做囉,冇人逼你開舖㗎。
2024-02-11
$50 (Tea)
2024-02-03 42 views
同朋友黎食飯,先後用手機落單,我入左單先,我叫左肉燥拌麵加冬瓜茶,朋友叫左套餐。朋友既肉燥飯已經到左,當佢就黎食晒,我既肉燥拌麵都未到,嘗試詢問職員,但女職員態度非常惡劣,寧願隔住一張枱嗌過黎,然後佢得知朋友套餐既野飲未到,就嗌左句「出埋人地咪上你嗰個囉!😠」到後來朋友既餐飲送到,我既拌麵仍然未到,再次詢問,男職員都係非常惡同冇禮貌咁話「得啦」。野食唔可以話難食,但我既拌麵十分淋,連出單紙都可以痴住係d麵度濕晒。咁既服務態度,我諗唔需要再黎🌚🌚😒😒
2024-02-03 40 views
之前食過一次,味道唔錯,今次返去再食,兩個人都叫咗嘆嘆套餐C,今次嘅鹽酥雞非常之出色,但係滷水雞翼就冇上次咁好食,但係肉燥飯仍然維持到一貫嘅水準唔錯唔錯!甜品同飲品正正常常,但係呢個價錢有咁多嘢食都抵食,仲要唔使加錢一😆以下呢幾款都唔錯,可以試吓!☺️🐥鐵路便當盒鹽酥雞便當盒有好多唔同嘅嘢食,除咗鹽酥雞嘅主菜,仲有大白菜,滷水蛋,豆腐,同埋湯,白飯仲有肉燥㗎,鹽酥雞炸粉唔會太多,熱辣辣入邊仲好Juicy!呢個抵食🐥古祖滷肉飯配滷水雞翼滷肉好好味,仲要比好多!足夠撈成個飯有多啦,仲有菜同埋好多隻雞翼,不過今次嘅雞翼重口味咗少少,但係入邊都係好滑!🥓夜市小香腸台灣腸又點會唔好食呀每一次都會叫!🍟炸番薯條番薯條甜甜地好味道🍰招牌珍珠奶茶奶蓋蛋糕呢個有驚喜呀,真係有珍珠奶茶味㗎,配埋蛋糕好好食呀

🐥鐵路便當盒鹽酥雞

🐥古祖滷肉飯配滷水雞翼

🥓夜市小香腸
台灣腸又點會唔好食呀每一次都會叫!

🍟炸番薯條
番薯條甜甜地好味道

🍰招牌珍珠奶茶奶蓋蛋糕
呢個有驚喜呀,真係有珍珠奶茶味㗎,配埋蛋糕好好食呀
千呼萬喚始出來,用腳步探尋呢個被口耳相傳嘅台式美食界。「古祖滷肉飯」,咸香醇厚,滷肉又唔係太肥膩,飯粒牢牢吸盡味道,加埋燜熟嘅雞翼,真係食到停唔到口,真係一絕!滷蛋嘅嫩滑,對乾貨嚟講,真係掂過癮。拼盤係正宗嘅小食天堂,「甜不辣」外脆內軟,彈牙得嚟唔乎膩;「台灣腸」嘅皮脆肉香,濡過癮;鹽酥雞鮮嫩多汁,仲帶少少微辣,爽口得很。黑糖翼都係笑口棗,外皮香脆,蜜汁正!「香芋咖啡」冷嘅喝落去,提振精神得嚟芋香撲鼻,一流;而「桃香四季春」仲有爆爆珠玩吓口感,飲品都有得玩味。嚟到「3.6 牛乳仙草芋圓」,滋味冠絕非凡,材料新鮮多變,一個令人陶醉系味覺津津樂道嘅甜品。最後落幕大戲係「黑白配芋圓」,豆腐花同仙草搭檔,簡直係甜品界嘅最佳拍檔,呢個做法新穎,唔膩口,完美收場。體驗過呢次品味之旅,隻字不提已經食到心滿意足。食物嘅色香味俱全,每一口都有驚喜,台式料理嘅地道風味,正到彈晒!真系令人回味無窮,好想㗎㗎聲再嚟過!🥢🍜🍵

今日同朋友行街經過, 見到佢環境以花草做裝飾都幾特別!【冬日必嚐🍲明爐台式鐵鍋湯 - 滋補鴨腿湯⁣⁣】⁣天氣凍到咁, 最啱嘅就係食個滋補鴨腿湯, 絕對係暖胃、暖身又滋補嘅最佳選擇🌟湯底濃郁, 有好香嘅當歸味, 啱晒我呢啲寒底人士, 飲左佢啖湯之後即刻身心都暖晒, 鴨腿肉質鮮嫩多汁, 令味蕾感到無比滿足😍呢個鐵鍋湯可以加配火鍋套餐或者自由配, 唔大食嘅我就揀左個極上牛肩胛(100g), 肉質結實, 口感嫩滑, 係鐵鍋湯嘅最佳配搭!【戀富士山(夜)🗻 紫薯奶蓋3.6牛乳特飲】鍾意紫薯一定唔可以錯過, 加上3.6牛乳, 奶味香濃又有淡淡的紫薯味!!【鐵路便當】嚟得嘆嘆點可以唔試下佢個台式鹽酥排骨便當, 配滷肉飯、腌菜、滷蛋同埋昆布湯...鹽酥排骨脆口嘅外衣同鮮嫩多汁嘅肉質, 絕對令人回味無窮! 排骨勁大塊, 加分位係店員好細心隨便當附上細較剪比食客剪開佢嚟食! 滷肉飯配上深色滷水汁, 以為佢好濃味其實一啲都唔咸仲好好適合撈飯添~【🟣🟡紫金雙色QQ球】金色紫色嘅QQ球好吸晴, 脆脆外殼入面係煙煙韌韌嘅紫薯, 將QQ球擺入煉奶入面360度轉圈咁同佢沖涼, 然後一啖啪落口, 好味到無野好講!!【草

今日同朋友行街經過, 見到佢環境以花草做裝飾都幾特別!

【冬日必嚐🍲明爐台式鐵鍋湯 - 滋補鴨腿湯⁣⁣】

【戀富士山(夜)🗻 紫薯奶蓋3.6牛乳特飲】

【鐵路便當】

【🟣🟡紫金雙色QQ球】

【草莓格仔餅雪糕 🍓】
見到佢個擺盤好靚, 一睇就知係好好食嘅啦!!雪糕口感滑順入口即化, 而格仔餅口感酥脆,配埋雪糕一齊食, 簡直係絕配啊!

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
嘆嘆
📍 黃大仙龍翔道136號黃大仙中心北館地下G06E-G06G號鋪

#MrsLong #hk #hkmami #hkbloggermama #Longs #hkbaby #influencer #hkmom #mamablogger #香港美食 #餐廳推介 #hkfoodie #親子好去處 #假日好去處 #香港探店 #foodieshk #hkigfood #tasteofhk #hkfoodlovers
行完山黎到黃大仙廣場,好多餐廳唔知食乜好😂 點知望望下望到電視廣告牌有間台灣菜好似幾吸引咁!然後就去搵喇,呢間餐廳位置都幾入,唔專程去搵真係唔會搵到!餐廳係集團式既,隔離有同一集團既韓國餐廳。所以我地食台灣野,但對住韓國場景😂 感覺有少少怪,但隔離係台灣景,Balance返😂我叫左個套餐,包一杯茶,主菜同甜品!牛展醃得好入味!唔錯!蔥油拌麵好惹味!好香!麵質都好好,有咬口!同行既朋友就叫左燉湯!好足料,湯好甜!好好飲!配紫菜飯好新鮮😂 好過白飯既,冇咁寡!仲叫左個捲餅.. 但係唔好食.. 粉好厚又冇乜芝士..最後,仲有個甜品賣相好得,但係食多兩啖就係真頂唔順,太甜!!! 雖然千層蛋糕入面仲塊芒果,但都救唔返... 或者呢個比較適合喜愛超甜既人喇!!總結,一試無妨,唔差既!不過可以再好d!

餐廳係集團式既,隔離有同一集團既韓國餐廳。

我叫左個套餐,包一杯茶,主菜同甜品
秘製滷牛展拼手炒蔥油拌麵

牛展醃得好入味!唔錯!

蔥油拌麵好惹味!好香!麵質都好好,有咬口!

滋潤紅棗椰子雞湯

芝士肉鬆捲餅

仲叫左個捲餅.. 但係唔好食.. 粉好厚又冇乜芝士..

最後,仲有個甜品
招牌珍珠奶茶奶蓋蛋糕

總結,一試無妨,唔差既!不過可以再好d!

2024-01-14
Type of Meal
Dinner
秘製滷牛展拼手炒蔥油拌麵
滋潤紅棗椰子雞湯
2024-01-23 14 views
呢排天氣咁凍 真係要著多幾件衫先出街,除此之外 就係去食嘆嘆鐵鍋湯明爐台式鐵鍋湯 - 滋補鴨腿湯⁣⁣⁣大大隻鴨腿嫩滑多汁,食落一啲都唔鞋 唔韌呢個鍋湯嘅精髓係佢嘅藥膳湯,好香嘅當歸味,飲左佢啖湯之後個人暖粒粒。

明爐台式鐵鍋湯 - 滋補鴨腿湯⁣⁣

大大隻鴨腿嫩滑多汁,食落一啲都唔鞋 唔韌

2024-01-22 39 views
台式嘢成日都食,但係鐵路便當又真係第一次食,原來都真係幾大份下😂餐廳嘅ᴅᴇᴄᴏʀᴀᴛɪᴏɴ都幾特別🤘🏻中間有棵好大好大嘅樹俾人掛卡仔同貼相上去,感覺好親民🥰而門口仲有夾公仔機可以玩下過下手癮🧸 打卡位一啲都唔少嫁📸1️⃣ 台式鹽酥豬扒鐵路便當🚋顧名思義好似便當嘅樣,用呢個嚟裝真係好貼題😆 大大塊嘅鹽酥豬扒真係睇見都流晒口水,帶骨豬扒最欣賞,不得不提佢哋真係好貼心要讚下,因為係俾埋把細鉸剪等客人可以用嚟剪開塊豬扒😚 仲有半隻蛋蛋同滷豆腐,呢兩款真係整到好入味😎2️⃣ 台車三寶鐵路便當🚋呢個有齊鹽酥雞翼、肉羹同台灣腸,一次過可以食齊幾款唔同嘅野食😆鹽酥雞翼唔會整到縮哂水,而係好酥脆好好食😌 而且個飯係肉燥飯+菜脯,食落唔會好油膩,仲加有少量花生🥜 口感好豐富😍3️⃣ 嘆嘆拼盤🍽拼盤一定唔少得,因為係可以食多啲款😎 雖然我哋嗌咗個細份但係都已經覺得幾大下😂 入面有甜不辣、台灣腸同埋鹽酥雞,甜不辣煙煙韌韌好軟糯,台灣腸甜甜地又胖胖的,鹽酥雞就有份鹹香味😍 真係好抵食🙈4️⃣ 香芒雜雜🥭嗌咗份用芒果做主題嘅甜品🍮 入面有布甸、蛋糕、雪糕同埋泡芙,一個價錢可以試到咁多嘢都真係唔錯,不過都要食得晒先好嗌🙈咁多隻入面

餐廳嘅ᴅᴇᴄᴏʀᴀᴛɪᴏɴ都幾特別🤘🏻

中間有棵好大好大嘅樹俾人掛卡仔同貼相上去,感覺好親民🥰

而門口仲有夾公仔機可以玩下過下手癮🧸 打卡位一啲都唔少嫁📸

1️⃣ 台式鹽酥豬扒鐵路便當🚋
台式鹽酥豬扒鐵路便當

仲有半隻蛋蛋同滷豆腐,呢兩款真係整到好入味😎

2️⃣ 台車三寶鐵路便當🚋

3️⃣ 嘆嘆拼盤🍽
嘆嘆拼盤

4️⃣ 香芒雜雜🥭

香芒雜雜

咁多隻入面比較欣賞嘅係個雪糕,因為除咗有奶蓋冚咗喺面之外,仲有啲芒果粒同脆脆,樣靚又好食😋

5️⃣ 戀心富士山🗻
戀心富士山

打卡影相唔錯嫁,飲落去個時嘅奶蓋認真超邪惡😍

6️⃣ 夢🫧

係沙冰ғᴇᴇʟ~ 有兩層色都幾靚😆
台式鹽酥豬扒鐵路便當
嘆嘆拼盤
戀心富士山
  • 香酥鹽酥雞
餓既千其唔好黎食,最少要等半個鐘,仲要比人問返d野食仲未到咩? 🤣等左半個鐘後仲差1個餐,明明見到2個人,仲問係咪有野未到,唔識自己㩒機睇,仲話想快d出到個餐比我,救命,呢d咁既服務質素,真係頂級,唔想食到高血壓既就唔好黎受氣啦~
2024-01-16 895 views
今日去左黃大仙北館 嘆噗食台灣菜餐廳裝修好有特色 坐位闊落 仲有好多打卡位。午市套餐相當抵食,款式又多。食物味道也不錯午市套餐招牌鐵路便當盒 $72-台式鹽酥豬扒.肉燥飯.紫菜粟米湯.滷水豆腐.滷水豆腐糖心蛋酒醉雞翼兩隻 $18拿鐵咖啡 $23招牌鐵路便當盒份量都多,豬扒炸得好酥脆惹味,滷水豆腐糖心蛋都好入味,只是紫菜粟米湯 味道偏淡。拿鐵咖啡 啡味香濃 口感幼滑 好啱我口味台式蔥油拌飯 $58-配巨人滷水雞脾.原條台灣腸.煎雙蛋甜不辣兩件 $18蜜糖桂花烏龍(熱)巨人滷水雞脾 絕對冇改錯名 大大份滷水雞髀 非常入味 最好是配上蔥油拌飯原條台灣腸好有台式風味另外仲有兩隻煎蛋 好夠飽嘆嘆抹茶紅豆大盛 $68抹茶凍.香草雪糕.小米糍.紅豆.鯛魚燒.3.6牛奶抹茶沙冰口紅豆大盛 非常足料 味道好有台灣風味 最愛芋圓 口感煙煙韌韌招牌珍珠奶茶奶蓋千層蛋糕 $48賣相好靚 甜度適中 班戟皮夠薄 口感軟滑
今日去左黃大仙北館 嘆噗食台灣菜

午市套餐
招牌鐵路便當盒 $72
酒醉雞翼兩隻 $18
拿鐵咖啡 $23

台式蔥油拌飯 $58
-配巨人滷水雞脾.原條台灣腸.煎雙蛋
甜不辣兩件 $18
蜜糖桂花烏龍(熱)
原條台灣腸好有台式風味

Type of Meal
Lunch
  • 招牌珍珠奶茶奶蓋千層蛋糕
2024-01-15 24 views
黃大仙中心原來有間好啱打卡嘅台式店!環境好靚,有一個色彩繽紛嘅大樹,影相一流🤩⭐️鐵路便當 - 滷水雞髀大大隻雞髀好誇張,滷水好入味,便當有菇湯、滷肉飯,溏心蛋、高麗菜等,好豐富,又抵又好食👍🏻👍🏻⭐️蕃茄牛肋條配滷肉米粉呢個米粉嘅質感好幼細,偏軟腍易入口,米粉索晒啲滷肉汁,好好食😋😋牛肋條好腍身,勁好食🤤🤤都有7至8舊,份量唔少!⭐️醉雞翼好重酒味,凍食好開胃😋😋大大隻啖啖肉,秒清!😆⭐️古祖滷併盤😮😮好大份,擺盤都好靚,意外驚喜!!每樣都好滷得好出包,尤其係牛𦟌,好好食👍🏻👍🏻⭐️芒果千層蛋糕最後叫番個甜品作總結,芒果好甜👍🏻千層蛋糕好香好滑,價錢唔貴,性價比高😋😋

⭐️鐵路便當 - 滷水雞髀

⭐️蕃茄牛肋條配滷肉米粉

⭐️醉雞翼
好重酒味,凍食好開胃😋😋大大隻啖啖肉,秒清!😆

⭐️古祖滷併盤

⭐️芒果千層蛋糕

今天要介紹的餐廳位於黃大仙,是一家台式餐廳。餐廳價錢定位係中間,除左有台式食物食之外間離仲有間同集團既韓國餐廳,有兩個選擇比市民選擇,幾不錯呀。嘆嘆招牌牛肉麵牛肉麵有牛筋、牛腱、甘筍、蘿蔔、娃娃菜,餸菜份量足夠,台灣麵亦好掛湯。鐵路便當配湯 滷水雞脾便當好豐富除左有主角雞脾外仲有昆布湯、蛋、滷豆腐、高麗菜、肉燥飯。主外雞髀既滷水味好夠相信都用左不少時間醃。滷大豬雙拼 係滷豬耳拼滷五花腩,呢款滷水味偏甜係非常入味的,而且有豆腐放低,非常抵食。香酥鹽酥雞雞的份量幾多,都是粒粒大約一口既size,相信係剛剛炸起,食落外脆內嫩。嘆嘆紫薯奶茶紫薯味道偏淡近況飲唔到紫薯味可能係奶茶味太重味。3.6牛乳黑糖芋圓特盛有3.6牛乳加黑糖整成既沙冰做底、配料有牛奶布甸、三色芋圓、珍珠、紫薯等等,兩個人都未必食得哂。嘆嘆 黃大仙龍翔道136號黃大仙中心北館地下G06E-G06G號舖🚇港鐵黃大仙站 B3 出口, 步行約1分鐘

嘆嘆招牌牛肉麵

鐵路便當配湯 滷水雞脾

滷大豬雙拼

香酥鹽酥雞

嘆嘆紫薯奶茶
紫薯味道偏淡近況飲唔到紫薯味可能係奶茶味太重味。

3.6牛乳黑糖芋圓特盛

嘆嘆
🚇港鐵黃大仙站 B3 出口, 步行約1分鐘
好耐冇嚟過黃大仙啦!發覺原來黃大仙都開咗好多新嘅嘢食😍經過見到呢一間個餐牌幾吸引😗價錢又唔係話太貴喎😆即刻試吓先!🧊養生燉盅湯個燉湯係椰子🥥紅棗雞湯,除咗個燉湯之外仲會包埋個飯㗎!所以唔使驚唔夠飽😗一打開個湯,超香椰子味!仲要係超多雞肉,啖啖肉😍做湯飯都唔錯🧊紫金雙色QQ球平時去到台灣啲夜市,最鍾意就食地瓜球😍今次食台灣嘢都嗌返個做小食!😆鍾意佢哋唔係淨係得一種味,有兩種顏色🥰仲可以點埋煉奶食冇咁單調!🧊台式鐵鍋 冬天硬係鍾意打邊爐😂食台灣嘢都唔放過!我哋嗌咗麻辣鴨血湯😗鴨血嘅份量都幾多!大大嚿😍再加埋啲配菜落去吸收晒麻辣湯嘅精華🥰梗係唔少得放返個泡麵同埋新竹米粉啦😗會話嗌新竹米粉係必須!唔好睇佢細細個!放咗落去份量都幾多㗎😝🧊 3.6牛乳仙草大盛最後就梗係要叫返個甜品做結尾啦😗有分大盛同埋特盛😆而我哋得兩個人食嘅!所以叫一個大就完全OK啦😆因為大都超級大份!仲有好多嘅配料✨有我最鍾意食嘅芋丸同埋珍珠🔥性格價比:8/10好食程度😋:8.5/10回頭指數💓:8/10 📍嘆嘆 (黃大仙)黃大仙龍翔道136號黃大仙中心北館地下G06E-G06G號舖

🧊養生燉盅湯

🧊紫金雙色QQ球

🧊台式鐵鍋

🧊 3.6牛乳仙草大盛

性格價比:8/10
好食程度😋:8.5/10
回頭指數💓:8/10

📍嘆嘆 (黃大仙)

天花佈滿乾花裝飾的台式輕食咖啡店,設有打卡位之餘價錢還很合理。而且有好多選擇,如台式主食、火鍋、便當、特飲花茶、甜品等等🚂 鐵路便當 (配肉燥飯&醃菜&鹵蛋&昆布湯)❋ 台南三寶(鹽酥雞翼&肉羹&台灣腸)$72有五款便當可供選擇,我選了三寶,有我喜愛的台灣腸,鹽酥雞挺酥脆,菜脯和肉燥飯一起吃口感豐富,而肉燥不是全肥,不會太油膩。昆布湯有點清淡但足料。🧆 肉燥高麗菜 $38有少少驚喜,平時不太好肉燥都覺得好好味~🗻 戀 ♡ 富士山(日)<奶蓋藍橙乳酪特飲>(凍)$38賣相像藍天白雲下的富士山🗻底層是藍橙乳酪沙冰,在上面鋪上奶蓋,增添了不同的層次感。☕️ 草莓百香果紅茶(熱) $48採用阿薩姆紅茶、錫蘭紅茶、祁門紅茶以及大吉嶺紅茶四大紅茶混合而成。附上蜜糖,有點酸酸甜甜的感覺🍰 招牌珍珠奶茶奶蓋千層蛋糕 $48一層層的千層蛋糕,班戟皮好薄好軟熟,加上珍珠煙煙韌韌,有口感又不會太甜,但茶味不算太重。🥛 3.6 牛乳黑糖芋圓特盛 $88(手工QQ芋圓,3.6牛乳黑糖沙冰,香草雪糕,珍珠,黑糖紅豆麻糬,牛奶布丁,紅豆)十分豐盛的芋圓特盛,非常足料,份量都挺多,其中三色芋圓甜度都不高,有煙韌口感,還

🚂 鐵路便當 (配肉燥飯&醃菜&鹵蛋&昆布湯)
❋ 台南三寶(鹽酥雞翼&肉羹&台灣腸)$72

🧆 肉燥高麗菜 $38
有少少驚喜,平時不太好肉燥都覺得好好味~

🗻 戀 ♡ 富士山(日)<奶蓋藍橙乳酪特飲>(凍)$38

☕️ 草莓百香果紅茶(熱) $48

🍰 招牌珍珠奶茶奶蓋千層蛋糕 $48

🥛 3.6 牛乳黑糖芋圓特盛 $88
十分豐盛的芋圓特盛,非常足料,份量都挺多,其中三色芋圓甜度都不高,有煙韌口感,還有奶味重的牛奶布丁都很不錯。
鐵路便當-台南三寶(鹽酥雞翼&肉羹&台灣腸)
肉燥高麗菜
戀 ♡ 富士山(日)<奶蓋藍橙乳酪特飲>
草莓百香果紅茶
3.6 牛乳黑糖芋圓特盛
鐵路便當-台南三寶(鹽酥雞翼&肉羹&台灣腸)
肉燥高麗菜
戀 ♡ 富士山(日)<奶蓋藍橙乳酪特飲>
草莓百香果紅茶
3.6 牛乳黑糖芋圓特盛
2023-12-22 710 views
今日和朋友去黃大仙中心逛街,發現了一間門面幾靚的休閒台式café -「嘆嘆」,佈置幾特別,有一棵大樹🌳在餐廳的中央位置,仿似坐在樹下進餐一樣🤭二人各點了一款招牌鐵路便當盒,配有湯、菜、鹵水蛋和豆腐 ,雪梨冬瓜茶跟餐不用加錢, 甜甜地,暖笠苙,清熱滋潤。滷水雞脾便當盒 $72,味道不過不失,但雞脾面加上了黑芝麻和白芝麻,增添不少香味。夜市小食盤便當盒$72,非常豐富,有鹽酥雞翼、肉羹和台灣腸,好有地道風味。餐廳環境確實很不錯,除了打卡之外,也是和朋友聊天的好地方。我和朋友吃過午餐之後,繼續坐著傾偈,之後再點了甜品和飲品打卡😆招牌珍珠奶茶奶蓋蛋糕$48,嘆嘆紫薯菲菲$68,兩款甜品賣相都非常精緻,味度不會過甜,蛋糕餅皮夠薄,但略嫌忌廉不夠幼滑,嘆嘆紫薯菲菲份量頗大,特別喜愛紫薯蓉的味道。戀心富士山(日)奶蓋藍橙乳酪特飲$38,味道酸酸地,顏色好特別。戀心富士山(夜)紫薯奶蓋$38,奶味較濃,紫薯味略淡。
佈置幾特別,有一棵大樹🌳在餐廳的中央位置,
仿似坐在樹下進餐一樣🤭

二人各點了一款招牌鐵路便當盒,
招牌鐵路便當盒
配有湯、
菜、鹵水蛋和豆腐 ,雪梨冬瓜茶跟餐不用加錢,
雪梨冬瓜茶
甜甜地,暖笠苙,清熱滋潤。

滷水雞脾便當盒 $72,
滷水雞脾便當盒
味道不過不失,但雞脾面加上了黑芝麻和白芝麻,
增添不少香味。

夜市小食盤便當盒$72,
夜市小食盤便當盒
非常豐富,有鹽酥雞翼、肉羹和台灣腸,好有地道風味。

餐廳環境確實很不錯,
招牌珍珠奶茶奶蓋蛋糕$48,
招牌珍珠奶茶奶蓋蛋糕
嘆嘆紫薯菲菲$68,
嘆嘆紫薯菲菲
嘆嘆紫薯菲菲

戀心富士山(日)奶蓋藍橙乳酪特飲$38,
戀心富士山(日)奶蓋藍橙乳酪特飲
味道酸酸地,顏色好特別。
戀心富士山(夜)紫薯奶蓋$38,奶味較濃,紫薯味略淡。
2023-12-18
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$168 (Lunch)