2022-02-18 247 views
食過「嘉多娜」開始留意法式麵包布甸見到連大班都有出 (利申:原來2019年已經出咗,平時真係冇乜點幫襯)總係想試試路過即管試試咩料子法式牛奶布甸杯-$12.5先入為主會係相似既口感但比起香脆煙韌既法包卻是鬆軟既圓’法包‘?布甸比較香滑 淡淡嘅口味一樣可以凍/熱食視乎個人喜好今次我就凍食價錢還可以 唔算太貴不過可一不可再😂試過就算 基於CP值唔算高冇左份匠人既細膩真係想食寧可花多少少時間同金錢去買「嘉多娜」
食過「嘉多娜」
開始留意法式麵包布甸
見到連大班都有出
(利申:原來2019年已經出咗,
平時真係冇乜點幫襯)
總係想試試
路過即管試試咩料子

法式牛奶布甸杯-$12.5
先入為主會係相似既口感
但比起香脆煙韌既法包
卻是鬆軟既圓’法包‘?
布甸比較香滑

不過可一不可再😂
試過就算 基於CP值唔算高
冇左份匠人既細膩
真係想食
寧可花多少少時間同金錢去買「嘉多娜」
2019-06-10 480 views
今日同屋企人去咗新都廣場食Lunch,食完lunch再上佢屋企玩board game同埋打下麻雀,所以都想買啲甜品上佢屋企下午茶食!行過大班西餅,俾呢個法式牛奶布丁包吸引住,外型成個碗咁,好得意!呢個包應該係下午先有,我之前早上去都唔覺有得買~~~ $12一個唔算特別平,如果好食都值得嘅~~呢件甜品食落都幾有層次,首先講下個包,係鹹鹹地嘅!內層係又甜又滑溜既布丁,有勁香濃牛奶味!!我將佢雪凍咗嚟食,凍冰冰咁食更加透心涼!好滋味! $12抵俾!

法式牛奶布丁包
法式牛奶布丁包
2017-05-23 422 views
母親節限定蛋糕 $128賣相不錯,忌廉好滑,但實在太多忌廉🤢,食到怕怕,加埋入面既芒果醬實在太甜....🤦🏻‍♀️好彩呢個分量細細地幾好,唔怕食唔哂😝😝
母親節限定蛋糕 $128
2016-01-29 437 views
奉命去買蛋撻,行了幾間餅店都無,行到呢間終於有,店面好大,光猛乾淨!雖然有蛋撻,不過無傳統款式,只有兩款新款!我要每款半打,店員好好咁建議,其中一款芝士撻買三送一,所以8個最抵,另加四個蛋白蛋撻! 包裝盒好堅固,好易拎,仲會用紙咭分隔!唔會壓爛蛋撻! 半熟芝士撻:近期熱賣,所以其他餅店都一齊湊熱鬧,曲奇皮幾脆,焗到微焦,芝士香滑!好濃味!如果熱食更好!撻皮香脆!一個剛好,我食兩個太膩! 蛋白蛋撻:曲奇皮幾脆,蛋白唔太甜,可惜蛋白唔滑!所以一般!店員好細心抵讚,為客人(荷包)著想!窩心!

包裝盒好堅固,好易拎,仲會用紙咭分隔!唔會壓爛蛋撻!
半熟芝士撻
蛋白蛋撻
蛋白蛋撻:曲奇皮幾脆,蛋白唔太甜,可惜蛋白唔滑!所以一般!

店員好細心抵讚,為客人(荷包)著想!窩心!
2016-01-13
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$10 (Tea)
半熟芝士撻
2009-03-24 175 views
星期五收工後路過大班比張海報吸引住,所以就買0左呢個芝士CAKE LA~最上層很甜應是蜜糖,個CAKE好滑好好味~$22.5呢個價錢值得食多一次~
星期五收工後路過大班比張海報吸引住,
所以就買0左呢個芝士CAKE LA~

最上層很甜應是蜜糖,
個CAKE好滑好好味~
$22.5呢個價錢值得食多一次~
2009-03-20
$22.5 (Tea)
  • 芝士CAKE
2009-02-19 126 views
前日早餐買0左個雞批比呀哥,自己食牛角飽,牛角飽唔熱,唔夠脆,食完好似冇食過咁,唔抵買($6).呀哥話雞批好味.所以今日早餐買0左雞批,果然真係好好味,雖然只係微熱,但個皮好鬆化,好薄,好足料,D雞肉好滑好有口感,食完後好滿足,價錢值得($8)個收銀員目口目面,冇表情,我同佢講唔該佢都冇反應,多謝都冇聲.
前日早餐買0左個雞批比呀哥,自己食牛角飽,
牛角飽唔熱,唔夠脆,食完好似冇食過咁,唔抵買($6).

呀哥話雞批好味.
所以今日早餐買0左雞批,果然真係好好味,雖然只係微熱,

• 雞批
2008-11-03 151 views
姐夫生日快樂家姐吩咐小妹買蛋糕, 約一磅便可, 夜晚為姐夫慶祝 。經過大班, 見到蛋糕櫃有兩款好特別的生日蛋糕, 是用批做底的, 之前都未見過, 不知是何時推出的呢? 一款是芒果慕絲批, 另一款是泡芙藍莓慕絲批。想Fresh D就建議選芒果, 而後者則夠哂gimmick, 有成七八粒原味小puff鋪面, 層層疊咁, 每粒puff都夾有好多cream, 好似好好味咁! 不過姐夫喜愛芒果, 所以最後決定要mango moouse! 這款moouse批只有一磅賣, 只售$65, 都好抵!芒果慕絲批:平時吃的生果批、朱古力餡批、檸檬批...size都是迷你型的, 這個則是加大版, 愛批者如我未吃已雀躍。芒果酸酸甜甜, 都新鮮, 沒有淋pat pat, 有杏仁片放面, 覺得不太配合。cream圍邊, 芒果底下也有, cream不會太甜, 唔漏。至於芒果moouse部份, 下得太多魚膠了, 蠻挺身的, 質感不夠軟滑, 芒果味都足夠, 眼見並非用芒果茸而製, 應該下了芒果液調色調味, 如果用芒果茸打成就好味得多。到了批底了, 這個沒令我失望, 都有兩三層, 雪凍後更酥脆, 也嚐到牛油味, 但不會太
姐夫生日快樂

芒果慕絲批:平時吃的生果批、朱古力餡批、檸檬批...size都是迷你型的, 這個則是加大版, 愛批者如我未吃已雀躍。芒果酸酸甜甜, 都新鮮, 沒有淋pat pat, 有杏仁片放面, 覺得不太配合。cream圍邊, 芒果底下也有, cream不會太甜, 唔漏。至於芒果moouse部份, 下得太多魚膠了, 蠻挺身的, 質感不夠軟滑, 芒果味都足夠, 眼見並非用芒果茸而製, 應該下了芒果液調色調味, 如果用芒果茸打成就好味得多。到了批底了, 這個沒令我失望, 都有兩三層, 雪凍後更酥脆, 也嚐到牛油味, 但不會太重
又幾好WOR!吃了不少呢~

整個蛋糕最好是批底, moouse質感方面可以做得更好, 價錢也合理, 不是生日也可以買來吃, 份量不會太大麻! 下次可以試下泡芙藍莓慕絲批

不過個盒設計就認真麻麻, 有點土氣, 還是喜歡以前的那種。
$15 (Other)
上次開生日會時,因為已準備左好多美味既食品,本來都夠野食架喇,但無理由生日會無蛋糕架所以就黎左呢度買左個迷你鮮什果蛋糕 個蛋糕既造型都唔差架,但因為係迷你蛋糕既關係,無可能係個咁細面積既蛋糕面上整得太多既項目架 原怕會食唔哂既蛋糕,最後竟然係d人爭住食!!! 因為實在好好味呀 蛋糕又軟熟、d cream又滑又唔會太甜 配合埋d帶有生果味,唔係「糖水味」既生果,真係唔錯架呢個迷你蛋糕真係愈食愈滋味,我怕我平日都會買黎食呀

蛋糕架
所以就黎左呢度買左個迷你鮮什果蛋糕

太多既項目架
原怕會食唔哂既蛋糕,最後竟然係d人爭住食!!!
因為實在好好味

蛋糕又軟熟、d cream又滑又唔會太甜
配合埋d帶有生果味,唔係「糖水味」

既生果,真係唔錯架

呢個迷你蛋糕真係愈食愈滋味,我怕我平日都會買黎食呀
  • 迷你鮮什果蛋糕