Hiring
Monthly
$17,000-$23,000
Monthly
2024-10-16 92 views
原味梳乎厘pancake口感輕盈動L動L咁 超適合打卡pancake勁內裡鬆軟,完美展現了雞蛋嘅香搭配一點糖漿更加增添了甜味 令人一口接一口白桃梳乎厘pancake就另一番風味香甜嘅白桃 帶來清新果香 讓人仿佛置身於夏日陽光下兩款pancake各具特色 無論是喜歡經典風味定鍾意食白桃 都可以滿足味蕾值得一試!!!!!
原味梳乎厘pancake口感輕盈
動L動L咁 超適合打卡
pancake勁內裡鬆軟,完美展現了雞蛋嘅香
搭配一點糖漿更加增添了甜味 令人一口接一口

白桃梳乎厘pancake就另一番風味
香甜嘅白桃 帶來清新果香 讓人仿佛置身於夏日陽光下

值得一試!!!!!
原味梳乎厘班㦸
原味梳乎厘班㦸
2024-09-11 213 views
#吃貨心柔日誌 🥚 召喚蛋控❗️📍Tamago-En 🥚 蛋包飯 ➕ 扭旦兒童餐有冇鍾意食雞蛋嘅朋友仔?我舉手🙋🏻‍♀️我是超級蛋控🥚無蛋不歡🤣今次一家三口又來到Tamago-En開餐啦😋睇下我哋今次Order咗邊款食物😆.🔹扭蛋兒童餐👧🏻 和牛漢堡套餐心柔指明要食這個兒童餐😅人仔細細好識食🤣兒童餐有種魔力🪄就算平時不愛吃的寶寶⋯只要見到有兒童餐,都會吃清光😆兒童餐份量好多,除咗和牛漢堡⋯仲有薯條,腸仔,吉列蝦,朱古力泡芙,西蘭花,車厘茄心柔話最鐘意食個朱古力泡芙🍫每個兒童餐仲會有一杯「巨峰可爾必思」飲品🥤重點來了❗️用餐完畢⋯職員會派發一枚代幣讓小朋友到扭蛋機扭蛋😆所以只要小朋友乖乖進食,食完就可以有獎勵🪄🔹燉牛肉蛋包飯🐂這是我的餐點😆媽媽我除咗是雞蛋控🥚亦是牛肉控🥩我印象中之前來到都係order這個😅雞蛋好滑🤤汁好味而且份量剛剛好牛肉燉得好!好易咬,一點都唔韌👍🏻我用匙羹都已經可以把牛肉輕易分開😋🔹吉列豚滑蛋丼🐷這是心柔爸爸的餐點!一上枱超香😋幾大碗!這份雞蛋更滑吉列豚食入口正正常常,都唔會太厚粉!📍 @tamagoen_hk Tamago-En (元朗Yoho Mall 店)
#吃貨心柔日誌 🥚 召喚蛋控❗️

📍Tamago-En 🥚 蛋包飯 ➕ 扭旦兒童餐

有冇鍾意食雞蛋嘅朋友仔?
我舉手🙋🏻‍♀️我是超級蛋控🥚無蛋不歡🤣
今次一家三口又來到Tamago-En開餐啦😋
睇下我哋今次Order咗邊款食物😆

🔹扭蛋兒童餐👧🏻 和牛漢堡套餐
心柔指明要食這個兒童餐😅人仔細細好識食🤣
兒童餐有種魔力🪄就算平時不愛吃的寶寶⋯
只要見到有兒童餐,都會吃清光😆
兒童餐份量好多,除咗和牛漢堡⋯
仲有薯條,腸仔,吉列蝦,朱古力泡芙,西蘭花,車厘茄
心柔話最鐘意食個朱古力泡芙🍫
每個兒童餐仲會有一杯「巨峰可爾必思」飲品🥤
所以只要小朋友乖乖進食,食完就可以有獎勵🪄

🔹燉牛肉蛋包飯🐂
這是我的餐點😆媽媽我除咗是雞蛋控🥚亦是牛肉控🥩
我印象中之前來到都係order這個😅
雞蛋好滑🤤汁好味而且份量剛剛好
牛肉燉得好!好易咬,一點都唔韌👍🏻
我用匙羹都已經可以把牛肉輕易分開😋

🔹吉列豚滑蛋丼🐷
這是心柔爸爸的餐點!
一上枱超香😋幾大碗!這份雞蛋更滑
吉列豚食入口正正常常,都唔會太厚粉!

2024-08-03 259 views
話說個小惡魔食過一次就念念不忘除咗食物有質素外 最大原因係!食完個兒童餐就有得扭蛋🙂餐廳全開放式 仲有蛋蛋做設計以𝐐𝐑 𝐂𝐨𝐝𝐞下單 𝟗𝟎分鐘用餐༯ TKG生蛋拌飯 $𝟏𝟎𝟖一大片雲上坐住粒大太陽⛅️將蛋白打發成大泡沫狀穩固蛋黃下面除飯 仲有粒粒三文魚同牛油果兩者的確好夾 脂香順滑加上三文魚籽更有口感另配有海苔飯素 醬油拌飯本身味淡 建議可多加一點點+$𝟏𝟓 是日西湯&沙律是日蘑菇湯 好~香濃咁唔係麵粉湯真係有粒粒蘑菇🍄‍🟫༯ 蛋沙律吉列蝦牛角窩夫 $𝟕𝟔༯ 吞拿魚沙律班尼迪蛋牛角窩夫 $𝟕𝟔牛角窩夫好~鬆脆 唔會太硬太乾身蛋沙律 吞拿魚沙律一向係夾包之選吉列蝦脆而爽彈 班尼迪蛋香綿滑༯ 哈蜜瓜忌廉特飲 $𝟒𝟐期間限定 粉粉的配上適量忌廉口感幼滑 甜度可接受哈蜜瓜清甜 整杯感覺清爽༯ 鮮果水果茶 $𝟒𝟖夏天飲冰涼水果茶好解渴消暑必有清香微微酸百香果甜度適中唔死甜 茶味不過濃仲有多款水果 菠蘿 藍莓 火龍果等
話說個小惡魔食過一次就念念不忘
除咗食物有質素外 最大原因係!
食完個兒童餐就有得扭蛋🙂

吞拿魚沙律班尼迪蛋牛角窩夫
哈蜜瓜忌廉特飲
鮮果水果茶
2024-07-30 329 views
🍳Tamago-EN 📌元朗形點1 L2樓2060號舖·今天和朋友Yoho看完電影,她說午餐有好介紹,我們去吃蛋料理。Tamago-EN是一間來自新加坡的蛋料理專門店,提供好多蛋的美食。明太子三文魚忌廉蛋包飯($108)這個蛋包飯外觀已經不錯,三文魚煎到外脆內嫩,忌廉汁加上菠菜香滑,個旋風蛋滑滑的,明帶子放在紫蘇葉上,整個構圖好靚,當然味道也很好。🥚Tamago-EN特製5款玉子串燒($78)玉子串燒上有五款口味,蕃茄醬、海草醬、三文魚、明太子沙律和蟹肉,各有特色但最重要的玉子串燒蛋香濃 juicy,這個是必吃的。🍝香草醬煙三文魚菠菜意粉($88)意粉質感非常之好,彈牙,青醬和芝士醬意粉緊緊黏住,又有菠菜加上煙三文魚,味道不錯,但係油分多了點。原味珍珠奶茶($35)鮮奶珍珠($35) 味道還可以,有茶味。

🍳Tamago-EN
📌元朗形點1 L2樓2060號舖
今天和朋友Yoho看完電影,
她說午餐有好介紹,我們去吃蛋料理。
Tamago-EN是一間來自新加坡
的蛋料理專門店,提供好多蛋的美食。

明太子三文魚忌廉蛋包飯($108)
這個蛋包飯外觀已經不錯,
三文魚煎到外脆內嫩,忌廉汁加上菠菜香滑,
個旋風蛋滑滑的,明帶子放在紫蘇葉上,
整個構圖好靚,當然味道也很好。

🥚Tamago-EN特製5款玉子串燒($78)
玉子串燒上有五款口味,蕃茄醬、海草醬、
三文魚、明太子沙律和蟹肉,
各有特色但最重要的玉子串燒蛋香濃 juicy,
這個是必吃的。

🍝香草醬煙三文魚菠菜意粉($88)
意粉質感非常之好,彈牙,青醬和
芝士醬意粉緊緊黏住,
又有菠菜加上煙三文魚,味道不錯,
但係油分多了點。

原味珍珠奶茶($35)
鮮奶珍珠($35)
味道還可以,有茶味。
2024-07-28 242 views
去元朗貪方便食野就梗係去yoho🤪🤪🤪🤪行下行下見到係專食日本蛋料理🍳🍳🍳🍳就試試佢Lunch set包哂湯同沙律🥗🥗🥗🥗講到蛋料理,點少得親子don🐥🐣🐥🐣蛋汁金黃,份量夠哂撈飯🥚🥚🥚🥚雞肉嫩滑,但d蛋邊位有d熟🐥🐥🐥🐥配個山椒醬點雞肉食,幾特別溫泉蛋carbonara🥚🥚🥚🥚溫泉蛋黃個色比熟左既色勁加橙篤穿佢好治癒😋😋😋😋煙肉有煎香過不錯既
去元朗貪方便食野就梗係去yoho🤪🤪🤪🤪
行下行下見到係專食日本蛋料理🍳🍳🍳🍳
就試試佢

Lunch set包哂湯同沙律🥗🥗🥗🥗

講到蛋料理,點少得親子don🐥🐣🐥🐣
蛋汁金黃,份量夠哂撈飯🥚🥚🥚🥚
雞肉嫩滑,但d蛋邊位有d熟🐥🐥🐥🐥
配個山椒醬點雞肉食,幾特別

溫泉蛋carbonara🥚🥚🥚🥚
溫泉蛋黃個色比熟左既色勁加橙
篤穿佢好治癒😋😋😋😋
煙肉有煎香過
不錯既
以日本直送雞蛋為卓頭,烹調創意玉子料理,選擇多樣,有沙律 全日早餐意粉 蛋包飯 梳乎厘等,好適合一家大細,環境尚算寬敞,但坐位唔多。意粉不過不失,對得住價錢,每次去食都係為左食個梳乎厘,白桃梳乎厘,香甜清新,唔會太漏,第二最愛係tiramisu,喜歡甜既必試。

1938 views
$150 (Lunch)
2024-04-07 351 views
環境別緻 坐得舒服 食物種類多 叫左個天婦羅井飯都幾好味 飯量都多 食完包你飽住走 店員態度良好過形點樓下que 做野快手 亦可電子支付同電子落單十分方便 推薦大家食呢間😉👍🏻👍🏻👍🏻
2024-03-02 273 views
20240301Tamago-EN @Yoho mall有兩款兒童餐@$98-99我哋揀咗『炸雞』茄意、炸蝦一條、炸雞兩件三粒炸薯粒配茄汁🥫西蘭花、小甘旬、車厘茄配凍飲另外點多份菘露炸薯條@48兒童餐份量足食物都以小朋友口味為主伴菜係烚👍🏻可惜炸雞固唔好味(唔新鮮)菘露薯條醬汁另上👍🏻客人要求才付上茄汁更好免浪費兒童餐最吸引米豬係代幣扭蛋機禮物一般但小朋友有啲嘢揸手就好滿足了😂埋單161
20240301

Tamago-EN @Yoho mall
有兩款兒童餐@$98-99
我哋揀咗『炸雞
茄意、炸蝦一條、炸雞兩件
三粒炸薯粒配茄汁🥫
西蘭花、小甘旬、車厘茄

配凍飲

另外點多份菘露炸薯條@48

兒童餐份量足
食物都以小朋友口味為主
伴菜係烚👍🏻
可惜炸雞固唔好味(唔新鮮)

菘露薯條醬汁另上👍🏻
客人要求才付上茄汁更好
免浪費

兒童餐最吸引米豬係代幣扭蛋機
禮物一般
但小朋友有啲嘢揸手就好滿足了😂

埋單161
2024-02-27 302 views
喜歡這裡的日式料理,和女兒久不久幫襯,質數一向不俗,尤其行完Yoho又就腳方便以前經常桃吃梳乎厘,今天試試和食❤️日式兒童餐價錢大眾,吸收孩子但不要幻想營養兼備,薯條新鮮炸起香脆,炸蝦🍤是大量粉漿,蝦肉很小最有誠意是有小漢堡配有兩件小麵包給小孩飽肚但不甚吸引所以並有吃...雞肉親子丼醬油味太濃,雞肉是冷藏的所以用了大量酒去雪味,飯量可以,一口吃下去感覺略咸平時吃其他是好吃的可能今日咁岩唔好彩🥲🥲
以前經常桃吃梳乎厘,今天試試和食❤️

日式兒童餐
價錢大眾,吸收孩子
但不要幻想營養兼備,薯條新鮮炸起香脆,
炸蝦🍤是大量粉漿,蝦肉很小
最有誠意是有小漢堡
配有兩件小麵包給小孩飽肚
但不甚吸引所以並有吃...

雞肉親子丼
平時吃其他是好吃的
可能今日咁岩唔好彩🥲🥲
$100 (Lunch)
2023-11-30 479 views
我本身都鐘意食蛋,所以今晚就試咗呢間用日本蛋作食材既嘅連鎖日式餐廳🥚🥚🥚🍳 🍳燴牛肉蛋包飯🍳 牛肉汁好香,牛肉入口即溶,拌飯一流,雞蛋好香同好濃蛋味,整體唔錯😁👍👍 🥚特製五款玉子燒🥚 玉子燒好香蛋味,五款口味分別有蕃茄仔、海藻醬、親子三文魚、明太子沙律、蟹肉,玉子非常厚身,食落去有口感得來又好滑,不過多d醬就好啦🤤🤤🌟🌟🌟 🥞焦糖香桃梳乎厘班戟🥞 Pancake都幾鬆軟,好濃蛋香味,甜度又啱啱好,個cream出乎預期地好食,滿滿空氣感😋😋😋❣️ 整體而言,食物味道不過不失,份量足料大方,餐廳環境乾淨,鐘意食蛋嘅人可以一試👍

2023-11-27 306 views
昨晚吃了超豐富的牛自助餐,今早一直還有飽腹感,再吃也不能吃太多了。在元朗yoho mall走了幾圈,最後才找到這算是輕吃的日式餐廳,有可能餐廳以兒童餐食作主題,食品份量不大,價格不高,展出精緻可愛。落單猶豫了很久,才選擇了沙律和咖啡,沒想到,展示出來的食品真很可愛,太有吸引力了。溫泉雞蛋放在土豆雞蛋沙律上,旁邊有翠綠新鮮的沙律菜,加以千島醬汁在側,單看顏色就夠吸引。由於沒有油份,加入千𡷊沙律醬提升了香味,食物變成美味且健康。
近排接多了一件新工作,早出晚歸,出街食飯試新嘢、食好嘢的機會極少,午餐都是滾水淥,晚飯時間一星期有一半的時間都在開工,能夠安坐家中放空食一餐晚飯成為了奢侈的享樂時光。有時候,簡約地吃一餐,那一份工作追求以外的寧靜,可以說是這個階段的安樂茶飯。今晚又透過 網上外賣平台叫了 tamagoen_hk 的蛋包飯和Donburi,這些真不用介紹,相信很多喜歡日式「丼」的朋友都不會陌生。送到家裡還是暖暖的,吃飽了,滿足了,又可以繼續開工。
2023-11-12
Delivery
Type of Meal
Dinner
2023-10-06 376 views
餐廳裝潢很繽紛,超級Kawaii 。好像是親子餐廳,想好了帶小孩來吃,一定好開心。不過這次是同妹妹來吃。食物味道還可以,日式餐口味偏甜,個人不太喜歡。擺盤非常漂亮,手機怎麼拍什麼角度拍都好看,適合foodie 打卡。可惜餐廳空間感窄,餐桌也小,坐得不太舒服,吃完就想埋單走人。
燉牛肉蛋包飯
沙律和南瓜湯
煙肉明太子忌廉意粉
2023-09-20
Type of Meal
Lunch
2023-08-18 458 views
趁著暑假,帶家人品嚐下午茶,搵咗好耐,都是這間最抵食,包餐飲!商場其餘的舖頭,下午茶要加成20幾蚊才有飲品! 推薦吃 1)大阪燒八爪魚捲,有蛋味,熱呼呼的,好吃!但內裡有很多葱呀! 2)豆腐芝士蛋糕(配士多啤梨),夠凍,口感滑流
豆腐芝士蛋糕(配士多啤梨)
2023-08-17 288 views
想試呢間好耐啦,鋪面帶點日式,餐牌上的圖片好吸引真心推介:1)明太子三文魚忌廉蛋包飯——這碟飯結合了幾種不同的食材,有豐富的口感和味道。三文魚片肉質鮮嫩,淡淡魚腥味,口感柔軟。明太子和忌廉醬汁,有豐富的鮮味和微辣的風味,結合忌廉後能創造出濃郁、滑順的口感搭配熱飯,白飯金黃蛋皮包裹,嫩滑可口超正👍🏼👍🏽👍🏼👍🏼2)親子丼—— 非常美味的日本料理,米飯上面放上蛋和炒雞蛋絲,再淋上特製的甜蜜醬汁,搭配鮮嫩多汁的雞肉,口感豐富,味道獨特。搭配酥脆的海苔片或酸甜的醋漬薑片以增添風味。
想試呢間好耐啦,鋪面帶點日式,餐牌上的圖片好吸引

真心推介: