Restaurant: TamJai SamGor (TG Place)
Info:

2021-03-20 191 views
一向鍾意食米線多過食飯。所以成日幫襯各米線店,譚仔三哥就是其中一間。聽講譚仔三哥米線又有新出品,今次推出的是「三哥水煮湯鴨血米線」。5小辣起跳,可自選辣度。當然第一時間要去試下。水煮湯鴨血米線:我點了5小辣,大大一碗,辣椒份量十足,嗜辣者必定要試下。試一啖湯頭,熬煮2個小時的秘制濃湯,濃郁辛辣鮮甜,覺得對於我有點辣,但又非常惹味。胡椒燴扣的鴨血嫩滑,入口即化,越吃越上癮。豆卜和牙菜吸收了濃湯精華,非常入味!

2021-03-16
$50 (Lunch)
2021-03-19 140 views
三哥炸醬炒蛋(💸$32)身為一個肉醬迷 當然要試下三哥炸醬炒蛋😚望落感覺有小小劣 份量亦都同個價錢唔太成正比💸食落味道正常 但感覺有啲唔夾🤯味道係分開 冇融合一齊❌👅 回味指數:3.5/10總結 R小編都係將個肚留返比好食既豬潤😂大家無咩事就唔好去試伏了😛
三哥炸醬炒蛋(💸$32)
身為一個肉醬迷 當然要試下三哥炸醬炒蛋😚
👅 回味指數:3.5/10

總結 R小編都係將個肚留返比好食既豬潤😂
大家無咩事就唔好去試伏了😛
2021-03-17 149 views
譚仔三哥米線又有新攪作啦: 三哥水煮湯鴨血米線🤩 三哥水煮湯係用原創烹調手法秘製而成,以足足15種香料同醬料提味,更加入磨成泥茸嘅花椒、八角、鮮辣椒😍 飲落湯底香濃辛辣,越辣越過癮呀‼️ 三哥水煮湯係以5小辣起跳,並可自選辣度,估唔到我都食到5小辣😝 另一重點係鮮香嫩滑嘅鴨血,用秘製濃湯同胡椒煨扣2小時,入口即化,仲好惹味😋 仲有吸收曬香濃湯底嘅豆卜、韮菜、芹菜,食完依碗米線真係超滿足😎
三哥水煮湯鴨血米線
三哥水煮湯鴨血米線
2021-03-17 61 views
一知三哥出鴨血米線 R小編就約A先生去試食👩🏻‍🤝‍👨🏽三哥水煮湯鴨血米線(5小辣)(💸$39)食落水煮既辣味好充足 入口並唔到好辣😜吞落去個下就黎料 唔小心都會係咁咳🙀湯底既香料味都好重 仲會有好多辣椒碎🙂鴨血味道唔錯 都有幾多塊👏🏻仲有豆卜香芹等配菜🥒而米線鴨血同配菜都吸左啲湯味🧽越食越辣 越辣越過引✨回味指數:7.5/10其實整體鴨血唔錯💯只係水煮湯就唔係好岩R小編同A先生🥲下次會叫其他湯底配鴨血😍聽姐姐講 小食同飲品係月底先出🗓好可惜今次就試唔到
一知三哥出鴨血米線 R小編就約A先生去試食👩🏻‍🤝‍👨🏽

三哥水煮湯鴨血米線(5小辣)(💸$39)
食落水煮既辣味好充足 入口並唔到好辣😜

下次會叫其他湯底配鴨血😍
聽姐姐講 小食同飲品係月底先出🗓
好可惜今次就試唔到
2021-03-15 101 views
今日收左工就去左觀塘成業街譚仔三哥,因為佢地攪左個試食三哥水煮湯鴨血米線$39。仲有一個鬥快比賽,雖然輸了,不過都是很好的體驗。其他新產品包括有:香烤素菜巻$14,蜜桃乳酸$15 加配價$11,兩樣新產品 3月30日推出。為左配合鴨血米線,所以推出全新湯底三哥水煮湯底,新湯底辣得黎好好味,未來如果有這個湯底,我都會選擇。香烤素菜巻,好香脆,辣辣地,好野味。記得一黎到熱辣辣,超好食。食完個肚仲未飽,點多一個招牌土匪雞翼,雞肉好嫩滑。蜜桃乳酸,食完咁辣既鴨血米線,飲番杯即時解晒辣。怕辣既都有其他湯底選擇,同事就選了清湯鴨血米線,一樣咁好味。

食完個肚仲未飽,點多一個招牌土匪雞翼,雞肉好嫩滑。

蜜桃乳酸,食完咁辣既鴨血米線,飲番杯即時解晒辣。

2021-03-15
Dining Offer
Tasting Event
2020-12-03 1108 views
我哋每個星期我哋都會返Studio做嘢架~.由於上星期我哋唔係好肚餓,所以我哋就去咗食譚仔三哥米線!.譚仔三哥米線 TamJai SamGor📍觀塘成業街10號電訊一代廣場1樓C號舖.佢最近出咗脆魚片米線呀~ 攸桐媽我呢個 #粉麵控 又點會錯過吖~.我就叫咗糊辣湯底。佢個魚片真係好出色好彈牙呀~ 食過翻尋味呀~.攸桐爸同Pinky都無叫到呀~ 點知我share完比佢哋之後,佢哋都話好好食,下次都要一齊叫呀~🤣🤣🤣.真心推介比您哋試下!.#攸桐媽飲飲食食遊蹤 #攸桐媽 #攸桐媽媽遊樂團 #三桐攸 #zozimama #貝心月製作室 #zozimamaproduction #譚仔三哥米線 #TamJaiSamGor #觀塘美食 #分享生活點滴 #香港媽媽 #hongkongmami #hkblogger #親子kol #親子blogger #親子 #hkmama #hkmamablogger #hkkol
我哋每個星期我哋都會返Studio做嘢架~
由於上星期我哋唔係好肚餓,所以我哋就去咗食譚仔三哥米線!
譚仔三哥米線 TamJai SamGor
📍觀塘成業街10號電訊一代廣場1樓C號舖
真心推介比您哋試下!
2020-10-04 986 views
星期日喺附近,諗住食完晚飯先返屋企,餐廳唔算忙,入座率冇一半,有位年紀比較大嘅姐姐同我哋落單,只係想問一問佢呢度出名係麻辣定酸辣,因為我突然有d混淆,佢話呢度樣樣都出名,試吓其他湯底都得㗎啫,又問我做乜唔唸定先好落單,態度極度惡劣,之後又話我哋唔跟佢個order sequence嚟落,搞到好亂,仲有好多其他唔好聽嘅說話唔喺度講啦。其實對面都有譚仔,嚟呢間三哥係因為貪佢新開,新裝修,其實食物都係一樣,以後就冇謂再嚟呢間。今次點左炸醬墨丸二小辣,炸醬偏鹹,其餘食物質素同其他譚仔一樣ok。

$45 (Dinner)
2020-09-23 614 views
知道三哥出左魚片成日諗魚片酸辣米線會唔會係酸菜魚變奏版但果然係做唔到個種酸菜魚味架魚片質地唔係滑又唔係爽肉鯇既爽口彈牙而係兩者中間既硬,無咩魚味酸辣底偏酸多少少, 米線都係差唔多水準但唔會再encore 魚片了
知道三哥出左魚片

成日諗魚片酸辣米線會唔會係酸菜魚變奏版

魚片酸辣米線

但果然係做唔到個種酸菜魚味架

魚片質地唔係滑又唔係爽肉鯇既爽口彈牙

而係兩者中間既硬,無咩魚味

酸辣底偏酸多少少, 米線都係差唔多水準

但唔會再encore 魚片了
2020-09-22
TakeAway
$40 (Lunch)
2020-09-22 422 views
是咁的,收工約咗人去觀塘交收,行過成業街見到新開咗間三哥望下門口menu原來有外賣優惠,咁就買返屋企先食落咗單就企喺門口等,一直等咗差唔多半粒鐘都無嗌過個外賣number入去問下先知原來一早整好咗,但擺咗喺檯無人理…個員工仲扮曬嘢話嗌過但無人應WTF??? 我一直企喺門口都無見人出過嚟嗌喎???呢間嘢個門口仲要有個電子螢幕show返啲等位/外賣number但係得個擺字,完全無update過好心無用就熄咗佢啦 嘥拎曬啲電外賣啲汁瀉咗出嚟,成袋油嘢食淋淋凍檸茶 - 幫我走埋冰咁健康? 等到啲冰都融埋,成杯嘢淡而無味尖椒皮蛋 - 外賣優惠價10蚊,瀉咗好多汁味道好淡酸辣魚片米線 - 近排新出嘅口味魚片係鯇魚,食落爽口但有少少骨湯底嘅酸味主要來自酸菜,酸味較淡唔突出米線 - 浸得太耐,太腍好易斷堂食嘅客得3成都搞成,呢間分店真係好唔掂嘥咗咁耐時間,搞到啲食物質素差曬,早知行多兩步去觀廣食譚仔仲好啦
是咁的,收工約咗人去觀塘交收,行過成業街見到新開咗間三哥
望下門口menu原來有外賣優惠,咁就買返屋企先食

入去問下先知原來一早整好咗,但擺咗喺檯無人理…
個員工仲扮曬嘢話嗌過但無人應
WTF??? 我一直企喺門口都無見人出過嚟嗌喎???
但係得個擺字,完全無update過
好心無用就熄咗佢啦 嘥拎曬啲電

外賣啲汁瀉咗出嚟,成袋油嘢食淋淋

凍檸茶 - 幫我走埋冰咁健康?
等到啲冰都融埋,成杯嘢淡而無味

尖椒皮蛋 - 外賣優惠價10蚊,瀉咗好多汁味道好淡

酸辣魚片米線 - 近排新出嘅口味
魚片係鯇魚,食落爽口但有少少骨
湯底嘅酸味主要來自酸菜,酸味較淡唔突出

米線 - 浸得太耐,太腍好易斷

堂食嘅客得3成都搞成,呢間分店真係好唔掂
TakeAway
$50 (Dinner)