Hiring
3 days ago
7 days ago
7 days ago
See All 6 Jobs
Restaurant: TamJai SamGor (TG Place)
Info:

2024-10-27 23 views
崇拜後速食,教會10人分咗兩張枱,傾唔到計,要叫阿姐先print QR code落order,上apps睇有張生日🎂coupon送嘢飲🧃,仲有一張coupon減$8。新出咗砂砂湯腩肉鮮蝦餅米線🍜,加$2轉木扭紋薯粉,加$5加生菜🥬,加$3轉凍檸茶,最後$58。另一碗自選米線🍜$54鮮蝦餅、魚腐同豬潤。叫埋新出小食網燒香脆一口餃$14。上咗凍檸茶先,新鮮檸檬🍋,甜度適中,真係少冰,正👍🏻。一口餃,皓細粒,另外脆脆底唔脆,有個汁我冇試。我碗砂砂湯米線🍜原來少辣,小朋友食唔到,扭紋粉煙韌正,腩肉太韌扣分,蝦餅冇蝦味。最後用減$8 coupon冇用生日coupon。
砂砂湯腩肉鮮蝦餅米線
網燒香脆一口餃
凍檸茶
2024-10-27
$42 (Lunch)
砂砂湯腩肉鮮蝦餅米線
網燒香脆一口餃
凍檸茶
  • 薯粉
2024-07-02 81 views
團契後速食譚仔三哥,十二個人佔據咗三哥一角三張枱,QR code落單,叫咗蒜泥白肉($29)多蒜,真心正,自選米線🍜貢丸生菜10小麻辣轉扭紋粉($49),貢丸麻麻,扭紋粉Q,等碗嘢等咗半個鐘,浪費時間,香港🇭🇰飲食🍽️業唔掂☹️,加$10凍啡多甜少冰
細蒜泥白肉
自選米線
扭紋粉
2024-06-30
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$70 (Lunch)
細蒜泥白肉
自選米線
扭紋粉
  • 蒜泥白肉
2024-06-20 471 views
是日平日,下午茶時間來到三哥譚仔,人流唔算多,但環境好大,有唔同座位,有譚仔姐姐熱情嘅招待。看看餐牌,下午茶餐都幾多選擇:有三哥乍醬飯餐、迷你雙餸米線餐、烘肉桂焦糖多士餐或烘土匪乍醬芝士三文治餐。🥗手拍青瓜🥒(重慶口水汁)爽脆青瓜配上口水汁,幾開胃。🥗蒜泥白肉🥓五花腩切得薄薄的,包上適量嘅蒜泥在肉中放入口,肉與蒜泥嘅混合令人食指大動。🥗迷你自選兩款餸鮮冬菇,魚腐麻辣湯底(10小辣),雖然米線份量迷你,但兩餸量正常。🥗熱飲:熱菜蜜。下午茶都算低食,份量剛好,而又食到幾樣食物,都好滿足。

🥗手拍青瓜🥒(重慶口水汁)
爽脆青瓜配上口水汁,幾開胃。

🥗蒜泥白肉🥓

🥗迷你自選兩款餸

🥗熱飲:熱菜蜜。

下午茶都算低食,份量剛好,而又食到幾樣食物,都好滿足。

2024-05-10
Tea
2024-03-31 119 views
清湯米線 乜味都冇麻辣米線 個湯好似辣椒油加水咁本身對三哥都冇咩大期望平平凡凡同一般鋪都已經好好點知碗野黎到先係惡夢嘅開始食咁多次三哥第一次食到一間咁垃圾真心唔好幫襯佢
清湯米線 乜味都冇

食咁多次三哥第一次食到一間咁垃圾

真心唔好幫襯佢
2024-03-31
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
2024-01-08 134 views
叫左水煮湯比左糊辣湯都算,個火熄左先後補響鈴,平時係麗城食都係好高質,黎到呢間體驗真係好差,員工又冇耐性,唔建議大家去食,建議觀塘區嘅居民去食譚仔都唔好食三哥。
堂食一碗米線等左25分鐘都未有,大家要去觀塘分店要當食法國餐廳咁預起碼1個鐘以上。等左25分鐘之後同譚仔阿姐講冇時間食唔到,佢飲品錢收返原價。明明係餐廳一碗米線都差唔多半個鐘都未出現,要顧客承擔。未試過咁差既體驗。講真如果咁多時間都唔會揀入譚仔,正常任何一間餐廳都未試過一個野食等25分鐘都未有,係我同員工講完,佢先話煮比我。心諗25分鐘先煮?仲要當時間店係好多空位,完全唔存在因為好多人繁忙時間所以要等。警世,唔好去呢間分店。
警世,唔好去呢間分店。
2023-08-26
2023-05-12 448 views
三哥又有新品啦!推出全新酸菜鯛魚米線,湯底由客家酸菜配搭小米泡椒熬煮而成,酸酸辣辣,加埋香辣蘿蔔乾更能提升辛香,風味十足。辣度由5小辣起,可以自選辣度,辣得過癮夠醒神。三哥酸菜鯛魚米線潮濕悶熱嘅天氣,胃口麻麻,食番個酸辣米線就最啱!米線夠入味,酸香微辣,愈食愈過癮,令人一啖接住一啖食唔停。鯛魚片彈牙嫩滑,另外加咗貢丸同炸醬,兩樣食落都甜甜哋,可以中和辣道,惹味開胃。香烤豬柳有原味、3小辣同10小辣揀,有辣有唔辣,任君選擇。豬柳加咗孜然粉、辣椒粉同混合多種中、西、日式香料同調味料秘製而成。外層焦香,啖啖肉,入口散發住濃郁香草味,同香脆辣椒花生一齊食,味道更加惹味。椰香奶蓋咖啡(+$13)🥥☕️椰香奶蓋口感綿滑,帶有陣陣椰香,味道清爽不甜膩。

三哥酸菜鯛魚米線

香烤豬柳
有原味、3小辣同10小辣揀,有辣有唔辣,任君選擇。

椰香奶蓋咖啡(+$13)🥥☕️
椰香奶蓋口感綿滑,帶有陣陣椰香,味道清爽不甜膩。

2022-12-29 464 views
平日夜晚7點半打電話落單,25分鐘後到餐廳自取,仲要等多20分鐘,最後一個米線總共等咗40分鐘😮‍💨 真係等到心灰意冷……. 如果唔係打電話先應該要齋企40分鐘,同場見到好多等外賣嘅人係咁問期間聽到後過自己嘅單,買得多啲野嘅外賣出先,感覺非常唔好😮‍💨 仲要見好多人繼續walk in 唔使等…..麻煩改善一下排單次序同堂食外賣嘅分配😔😔😔😔😔

😔😔😔😔😔
Waiting Time
40 Minutes (TakeAway)
Dinner
終於有機會試到黑白辛椒式啦!由見到張poster開始一直就好想食今日一試 不過不失應該係自己期望高左其實碗米線就係好食既!首先申報我平時係食搵胡辣10小🌶但呢碗肉骨湯米線最低程度只可揀5小🌶所以我忍唔住叫左杯凍檸茶降下🔥其次就講下入面材料「白木耳 」第一次食,比黑木耳更爽脆,更索湯「黑胡椒豬扒 」只有兩條加幾粒肉骨,沒有黑椒味道,肉質熬到好淋,吸晒湯汁「原粒蒜」扮星加坡肉骨茶,無乜太大作用,而且沉左底,食到最尾先見到「腐皮」湯味愈湯愈要有腐皮,咁先可以吸收所有精華「油條 」非常出色!油炸鬼分試脆卜卜,每食一啖點一下湯汁,又唔會好似粥鋪果啲咁快淋,keep住脆卜卜好好味呀!售價$47平時自選轉這款湯+$2如果心思思想試下可以先轉下湯底不過介紹完後我諗我下次會叫返胡辣10小🌶
終於有機會試到黑白辛椒式啦!
由見到張poster開始一直就好想食
今日一試 不過不失
應該係自己期望高左
其實碗米線就係好食既!

首先申報我平時係食搵胡辣10小🌶
但呢碗肉骨湯米線最低程度只可揀5小🌶
所以我忍唔住叫左杯凍檸茶降下🔥

其次就講下入面材料
「白木耳 」第一次食,比黑木耳更爽脆,更索湯
「腐皮」湯味愈湯愈要有腐皮,咁先可以吸收所有精華

售價$47
平時自選轉這款湯+$2
如果心思思想試下
可以先轉下湯底

不過介紹完後
我諗我下次會叫返胡辣10小🌶
2022-08-16 572 views
譚仔三哥又有新出品啦😍最近譚仔三哥全線推出「砂砂湯肥牛鹿茸菇米線」,更有男神魏浚笙Jeffrey代言,身為三粉梗係要第一時間去試試🤩今次試左佢地既「砂砂湯肥牛鹿茸菇米線」,「煳麻辣椒豬肚」同埋奶蓋芒果蒟蒻椰香金露。🌟「砂砂湯肥牛鹿茸菇米線」叫左5小辣,湯底非常惹味,有好香濃甜辣花生味,十足喇沙同沙嗲湯既混合版,層次好豐富。米線配料仲有美國肥牛同爽脆鹿茸菇,配搭一流!🌟新小食「煳麻辣椒豬肚」,用上譚仔三哥秘製煳辣椒和香麻花椒將豬肚炆至軟滑爽口彈牙,又辣又麻包你食得過癮!🌟食辣野點少得一杯「奶蓋芒果蒟蒻椰香金露」,面層有香濃芝士乳酪奶蓋,芒果新鮮香甜,仲有椰汁同Q彈芒果蒟蒻珠,解辣一流呀!
譚仔三哥又有新出品啦😍

2022-08-09 333 views
本人係短時間內已嘗試了兩次,3點左右去食午餐,現場環境也很少人,坐係到叫點餐,一直舉起餐牌叫點餐,都是沒人理會,一坐就是15分鐘,每次都是直接走人,去其他餐廳食飯。
2022-08-09
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$1 (Tea)
  • 沒有
2022-05-18 536 views
是日觀塘開飯見呢間三哥都大又耐無食今晚就黎到左點左~豬潤竹笙炸醬三小辣加碟生菜豬潤係鞋左D既可能我鍾意食呀都食左好多佢餸既份量唔小呀我覺得呢間既湯底幾好味呀有D店會淡D
是日觀塘開飯

佢餸既份量唔小呀
我覺得呢間既湯底幾好味呀
有D店會淡D
2022-05-16
$70 (Dinner)
2022-05-18 248 views
觀塘打工仔好多野食選擇,今日黎譚仔三哥食lunch 中午時段真係好多人,無論係堂食定外賣,睇得出好受歡迎。上菜速度可能太人多,真係有d慢,不過餸同面嘅分量質素都合理,係一間好分店!
餐廳:譚仔三哥米線 (觀塘)地址:觀塘成業街10號電訊一代廣場1樓C號舖譚仔三哥 @tamjai_samgor 最近同蠟筆小新聯乘推出新米線🍜,見全民造星IV呀Day同 熊爸爸許廷鏗都有去試,我就緊喺唔執輸試埋一份啦😎譚仔三哥呢份敢於創新、敢於試、敢於變嘅態度真喺好令人佩服,令香港人時不時都可以食到新口味新款式嘅米線、飲品同小食,唔洗一成不變✨,今次緊喺主力介紹佢哋嘅新推出嘅食物啦😇✝️香辣回鍋肉蝦仁炆米線三哥將佢哋嘅湯米線變「新」成為炆米線,仲加入四川菜元素——回鍋肉同乾鍋麵,用炆煮嘅方法取代平時我哋食開嘅湯米線,當米線吸收晒三哥秘製嘅醬汁後再加埋獨特嘅辛香麻辣醬料,媲美得上平時麻辣米線嘅惹味🌶。回鍋肉就用咗腩肉去整,無平時食開嘅五花腩咁肥膩,但喺又保持到肉香,再加埋蝦仁同紹菜,仲有我好鍾意嘅娃娃菜😍,喺辣味、惹味之中帶嚟健康夠fresh嘅口感,仲可以加錢要埋其他餸料添👻 ✝️麻辣醬銀耳鹿茸菇將麻辣醬汁同帶有粒粒肉碎嘅乍醬撈勻銀耳同鹿茸菇,一啲相對較健康嘅菇菌類即刻變得好好食😋,口感爽脆而且豐富,嗰種秘製嘅辣香真喺令人食唔停口🤤 ✝️露絲瑪莉蘋果梳打以清甜嘅蘋果香為主打🍏,攪勻再飲仲品嚐到
餐廳:譚仔三哥米線 (觀塘)
地址:觀塘成業街10號電訊一代廣場1樓C號舖

✝️香辣回鍋肉蝦仁炆米線
回鍋肉就用咗腩肉去整,無平時食開嘅五花腩咁肥膩,

✝️麻辣醬銀耳鹿茸菇
將麻辣醬汁同帶有粒粒肉碎嘅乍醬撈勻銀耳同鹿茸菇,
一啲相對較健康嘅菇菌類即刻變得好好食😋,口感爽脆而且豐富,
嗰種秘製嘅辣香真喺令人食唔停口🤤

✝️露絲瑪莉蘋果梳打
以清甜嘅蘋果香為主打🍏,攪勻再飲仲品嚐到清新薄荷🌱,玫瑰清香的迷迭香🌿,同埋微酸嘅青檸香,成杯飲品雖然青BB,不過又幾好飲而且好解渴解辣💦
2021-12-22
Waiting Time
8 Minutes (Dine In)
$73 (Lunch)
2021-12-26 292 views
今次既新出品好有驚喜唔同平時食開既菜式今次我就去叫哂新出品😋香辣回鍋肉蝦仁炆米線將湯米線變成炆米線而口感仲keep到幾彈牙又滑溜香氣辣味濃郁🌶🌶回鍋肉用上腩肉所以比傳統五花腩清爽加埋蝦仁同紹菜三者吸收哂醬汁既精華好惹味仲帶點鮮甜感🦐🥬麻辣醬銀耳鹿茸菇🍄銀耳同鹿茸菇掛滿麻辣汁及乍醬🌶辣味層次豐富銀耳口感爽脆鹿茸菇就飽滿多汁會食唔停口🤤露絲瑪莉蘋果梳打🍏🍹睇到呢個名就覺得好新鮮一定要叫黎試下飲落去有微微薄荷味同迷迭香攪勻之後夾埋酸酸地青檸蘋果梳打飲都幾夾而且仲可以清新一下口腔同解辣😆

今次既新出品好有驚喜
唔同平時食開既菜式