2024-09-05 0 views
買個咖哩雞飯,58蚊,然後比啲雞骨我,仲要係無咩肉係上面,盒飯又少,唔講以為大飢荒,無曬食物,只可以食骨充飢。賺錢都唔好咁過份啦。你比多幾舊肉我,我都無咁嬲,五舊骨,建議唔洗去食
咖啡雞骨飯
2023-06-02 1193 views
平時觀塘lunch食開嘅餐廳無位,見呢間無乜人就諗住是但食算,自問對食物要求唔高所以無乜所謂。。。不過呢餐令我呢個平時無乜要求嘅人都想獻出第一篇食評。因為阿媽好慳家嘅關係,屋企經常斬叉燒食唔晒就雪返,之後微波爐返叮再返叮食幾餐。而呢度嘅叉燒一入口果種非常熱嘅溫度,加上乾爆嘅口感,我肯定佢至少返叮左兩次以上,真係比到我家嘅味道。。。隻煎蛋同菜都算係正常嘅,睇人食肉餅都好似幾正常,可能純粹係我黑仔啦,不過咁嘅質素真係無下次。

2023-06-02
2023-04-21 787 views
🤙🤙椒鹽鮮魷,小炒王,川味炒米粉,黃金魚皮,妙齡乳鴿,以上嗰幾味都可以值得一試,其他菜式喜歡嘅可以嗌,大家一齊分享美食💆‍♂️💆‍♂️,觀塘有好多好嘢食,希望大家食得開心
2023-04-14
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
  • 乳鴿
2022-11-12 1270 views
係官塘返工,但附近實在太多好嘢食,不過而家因為疫情所以多數都係買返公司食🥲但我對呢間嘅外賣情有獨鍾,尤其係佢嘅獅頭鵝鵝腸飯😍真係差唔多一個月都會食幾次,不過個飯偏乾,所以記得一定要嗌多汁!哈哈😂佢個獅頭鵝好嫩滑,一啲都唔老,仲好入味👍🏻鵝腸都好爽脆,四十幾蚊一個外賣連野飲,性價比都ok,有興趣可以試下🥰

獅頭鵝鵝腸飯

TakeAway
2022-11-07 880 views
在觀塘上班很久,從來都未試過這間餐廳。今次同事建議,即管一試。店內用餐人數不少,特別喜歡它有很多圓枱,與三五知己來吃飯特別溫馨。午餐時段,有幾個餐可以選擇,價錢很不錯。有港式的蒸魚配白飯,亦有肥牛酸辣米線,適合不同人的口味。同事說蒸魚可以再Encore,我自己揀了肥牛米線,牛肉太肥, 10塊應該有6塊都是肥肉,真的不敢全部吃掉… 湯的濃度可以增加少少,反而辣度太多,如果米線食開小辣的,要注意,記得叫番杯凍飲。因為價錢不錯,雖然今次叫的米線不是十分喜歡,但仍然會在外,試試其他菜式。

酸辣肥牛米線
2022-07-24 1163 views
一行6人去到裡間食嘢(朋友介紹)認真唔錯,我們叫佐招牌酸菜魚,乳鴿,仲有鹵水拼盤,我們仲自購佐海鮮去加工,(朋友話此店可提供加工服務)而且價錢合理。今晚個個朋友嘟滿意,服務又好,親切。下次一定會再來。
2022-07-17
  • 乳鴿
  • 味力脆蠔餅
  • 酸菜桂花魚
2022-05-03 1128 views
朋友介紹所以去試下,環境一般但食物質素中上。推介紅燒乳鴿,乳鴿皮脆肉嫩,多汁入味,而且比好多地方整得好食。沙拉骨而家好少地方有得食,骨調味香甜小小脆,配埋沙拉醬真係好開胃。水煮牛味道都出色,辣味愛而且辣度適中。餐牌有好多選擇,難得有大排檔選擇加埋有川菜,啱哂一大班朋友聚腳。喺觀塘區來講較易搵位同適合放工時間飲野食飯。Overall 味道唔錯,而且味道好,雖然環境非常一般但食物份量足,可以再去試埋其他野食。
朋友介紹所以去試下,環境一般但食物質素中上。

乳鴿
沙拉骨

水煮牛味道都出色,辣味愛而且辣度適中。
水煮牛肉

乳鴿
水煮牛肉
2022-03-15 667 views
第一次咁有心機寫食評……..$50 咖喱雞飯,碟白飯好大碟,然後碗咖哩水(因為稀,亦冇乜味),可能碗水好滿,以致令到裡面更稀落..裡面有洋蔥碎,兩粒薯仔,雞中翼、幾粒煲爛雞肉碎連骨連皮,完!極中肯食評,我知今時今日做食唔容易,但我出黎堂食都唔容易….我已經唔叫$30零既下午茶,都唔係話要求食得好 ,想食得好都唔係去呢度…..只係想正常食餐唔係外賣….結果食唔夠半碟就想走…..亦令我好決心認真寫第一次食評….
第一次咁有心機寫食評…
2022-03-15
2021-12-07 911 views
星期天我方一行10人到大潭水塘行山,由於全部觀塘友一早去電"味力香港"訂位晚餐,預早幾天去電留座9~10位,人多晚餐就係過熱鬧不過。當我們入座都非常肚餓,店内餐牌點了多款菜式,美味!此店不設加一,最後9人消費$1,784, 非常抵又好味,推介。由於早訂枱及超過3份2人打疫苗,餐廳安排坐大圓枱附有轉盤,方便。

2021-09-06 987 views
呢間餐廳菜式好多,有粵菜,潮州菜同埋川菜,鐘意食川菜既朋友一定要試下,整體川菜最好味👍🏻好足料,味道超正,抵食,個盤都好有氣勢乳鴿炸到皮脆肉嫩,多汁,好入味🤤辣子雞配上花生,好味到停唔到口,雞粒炸到皮脆肉嫩,仲要超入味,簡直大愛呀🤤一定要趁熱食同正宗雞煲相比失色,鮑魚好少👎🏻炸到好香脆,稍嫌個底比較油同埋多粉墨魚頭好爽口,介蘭都好嫩,好夠鑊氣,味道唔錯免加一,茶芥
川辣水煮桂花魚

好足料,味道超正,抵食,個盤都好有氣勢
中山妙齡乳鴿

乳鴿炸到皮脆肉嫩,多汁,好入味🤤
重慶辣子雞

川辣鮑魚雞煲

同正宗雞煲相比失色,鮑魚好少👎🏻
味力脆蠔餅

炸到好香脆,稍嫌個底比較油同埋多粉
墨魚頭炒介蘭

墨魚頭好爽口,介蘭都好嫩,好夠鑊氣,味道唔錯

免加一,茶芥
川辣水煮桂花魚
中山妙齡乳鴿
重慶辣子雞
墨魚頭炒介蘭
今次係第2次黎食,上一次試左水煮桂花魚同辣墨魚頭,覺得唔錯,所以今次再黎試酸菜桂花魚、蠔餅同花雕乳鴿,加墨魚頭。酸菜魚入面仲有薯粉,辣度岩岩好,岩哂我呢d唔食得辣。蠔餅都算大份,略嫌炸粉多左少少,有2隻醬提供,味道唔錯。花雕乳鴿幾出色,有驚喜,花雕味唔會過重,易入口,肉質幾嫩,入味。墨魚頭入面有少少青瓜木耳,墨魚頭好彈牙,好有咬口,略嫌份量少左d。員工服務都ok,有禮貌同會介紹下d食物。上菜都唔會要等好耐。

酸菜魚入面仲有薯粉,辣度岩岩好,岩哂我呢d唔食得辣。
蠔餅都算大份,略嫌炸粉多左少少,有2隻醬提供,味道唔錯。

酸菜桂花魚
花雕乳鴿
2021-07-15
酸菜桂花魚
花雕乳鴿
  • 墨魚頭
2021-06-10 810 views
朋友推薦,便去試試。蠔餅大大份,粉薄蠔靚,食到我不吾到口!水煮牛也味道不錯,不過有點太油!另點了個酸菜魚,魚都算幾滑幾大條,好抵食!環境就真係一般,服務及衞生也是。
朋友推薦,便去試試。

環境就真係一般,服務及衞生也是。
今日同朋友夜晚係觀塘食飯,去到日升中心,見到餐牌幾吸引入左去食。餐飯order 左乳鴿椒鹽鮮𣏞,鮑魚雞煲,海鮮炒飯。野食方面除咗炒飯,其他幾樣都合格有餘。正當差不多完成晚飯時,突然有東西係我背上落黎,我轉頭先發現原來係隻老鼠,當時餐廳仲有另一台食客都見到這個情況,而店員亦將老鼠掃走,連俾我影張相的機會都無。當我一邊整理衣服時候,店員只解釋係商場問題,完全無歉意,更加沒話會多加留意,並話他們都沒有辨法,也無諗過補償或交待一下。佢地完全無講話會點處理和日後如何阻止同類型事情再發生。。。嗰陣時,有個女職員態度頗差,不斷hea回應和處理,難道這類事情,他們見慣不怪?我同朋友感覺好不舒服,即刻走,有位男店員話可以給予我們折扣,嗰位女職員立即前來阻止,話不可以有折扣。認真,我們唔係貪佢哋個折,而係個女職員毫無認真處理,也無理會如何向客人交待。呢間店舖衛生惡劣,職員態度極差,更係立即離開。最後,這餐飯共食左$388。如果大家想食老鼠餐,歡迎前去體驗。

如果大家想食老鼠餐,歡迎前去體驗。
2021-04-21
2021-03-22 1792 views
同老友補吃遲來的生日飯,這裡就近她上義工的地方,且她說出品不錯,便順理成章成了她的飯堂。推介的幾味菜果真有水準;紅燒乳鴿肉嫩入味;生啫通菜又係條條翠嫩,蝦醬香而不過鹹;酸菜魚惹味份量足;生炒骨做得很酥脆,size剛好一口一個,坊間很多都做得大大嚿,吃得很不過癮。價錢合理、味道不錯,值得再來!#梅汁有幾番茄仔 $38#紅燒乳鴿 $42/隻#生啫通菜煲 $78/例#酸菜煮桂花魚 $150/例#生炒骨 $78#味力頭抽炒麵 $68味力HK地址: 觀塘駿業街56號中海日升中心地下D-G舖電話: 23501855

價錢合理、味道不錯,值得再來!

#梅汁有幾番茄仔 $38

• 生啫通菜煲
  • 酸菜煮桂花魚
  • 生炒骨
2021-03-14 632 views
雖然一幅相都唔記得咗影就係因為太好味!佢哋最出名就係酸菜魚咖哩, 乳鴿風沙雞!同埋好多好多 。 侍應非常好禮貌!尤其嗰度的強哥! 如果有啲咩事真係要搵強哥幫手寫菜推介!最重點係爆場得三個侍應所有上菜的速度快過麥當勞!真係想食樣樣都好味的中菜又不太貴的畫這裏是一個好選擇!食嘢唔一定食網上爆紅的小店!
雖然一幅相都唔記得咗影就係因為太好味!

佢哋最出名就係酸菜魚咖哩, 乳鴿風沙雞!

同埋好多好多 。 侍應非常好禮貌!

尤其嗰度的強哥! 如果有啲咩事真係要搵強哥幫手寫菜推介!

最重點係爆場得三個侍應所有上菜的速度快過麥當勞!

真係想食樣樣都好味的中菜又不太貴的畫這裏是一個好選擇!

食嘢唔一定食網上爆紅的小店!

2021-03-13
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
  • 酸菜魚風沙雞海鮮