2024-03-18 49 views
傑星四四正正光光猛猛,卡位闊落自選粉麵:沙嗲牛肉 + 出前一丁 + 原味 + 熱0T$36一黎就係丁麵,唔駛加錢轉,軟硬度淥得剛好,唔錯!牛肉多又大件,有牛味,但連筋位嘅會好靭同難咬;沙嗲汁味偏向咸,食完後會口乾漢堡包餐:馳名豬扒包(蜂蜜芥末)+ 熱0水個包烘得外皮脆裡面軟熟,生菜青瓜蕃茄真係普通過普通,唔會有清甜感;但豬扒真係好攞分,大塊又有厚度,腌味好煎得出色,鬆化夠肉汁但唔會過多油份,配埋個蜂蜜芥末醬,夾晒!
傑星四四正正光光猛猛,卡位闊落
自選粉麵:沙嗲牛肉 + 出前一丁 + 原味 + 熱0T
漢堡包餐:馳名豬扒包(蜂蜜芥末)+ 熱0水
2024-03-12
  • 馳名豬扒包
真係點都要分享尼一間劣質餐廳:大家真係唔好去試這間傑星冰室既羊腩煲,去到叫左羊腩煲,超伏。得五粒仔羊腩加四舊蘿蔔,實際係三塊仔羊皮及兩粒羊肉,問個店員,話有五粒就岩啦,個下真係呆左,我攞起晒所有羊肉夾埋都無一匙羹。羊腩又難食,個女店員話還有五粒都話係咁嫁啦,態度異常差。此外,晚餐時間竟然話白飯賣晒,個時七點十分左右,叫乜又無乜,最後食一個難食的煲就走,唔會有下次。我個羊腩煲加個可樂都收我$98,全香港應該都無一間比佢更伏,人地食淨既可能都比尼煲野多。
真係點都要分享尼一間劣質餐廳:

羊腩煲
2024-01-29
Type of Meal
Dinner
2024-01-15 38 views
班蘭唔太甜,而西多士外脆內鬆軟,蛋香味又濃,佢個沙律都唔馬虎,水果粒大細適中,而且都甜甜哋,魚柳包不過不失,薯條普通,可以再熱番啲,奶茶夠滑,有茶香,職員超nice,第一次幫襯,整體來說,唔錯
2024-01-14
$35 (Tea)
2024-01-03 51 views
傑星冰廳。這家餐廳位於汝州街219號地舖鮮炸雲吞,雲吞皮酥脆,每一口都充滿了鮮美的口感。使得外皮更加香脆,內餡更加嫩滑。36元六粒鮮炸雲吞,大大粒!接下來,我品嚐了傑星冰廳的至尊雲豆蹄花湯飯。這道湯飯絕對是一個驚喜!湯底鮮美濃郁,充滿了豬手、雲吞和韭菜餃的豐富口感。每一口都能感受到湯的鮮甜,配上飯的軟糯,絕對是一道讓人食指大動的美食。$48搭配這些美食的當然少不了一杯爽口的飲品。我點了他們的百香果檸檬茶,這杯茶非常清新。百香果和檸檬的酸甜口感完美結合,喝下去讓人心情舒暢,提神又消暑。$24#傑星冰廳 #深水埗美食 #鮮炸雲吞 #至尊湯飯 #百香果檸檬茶 #美食評論 #foodie #instafood #foodstagram #食評 #美食分享 #好吃到停不下來 #大快朵頤 #美食探險 #美食日記 #美食愛好者 #美食推薦 #美食控 #美食家 #美食獵人 #美食圖鑑 #美食攝影

傑星冰廳。這家餐廳位於汝州街219號地舖

2023-12-28 45 views
幾撚正嘅咖哩牛腩兄弟啊,啖啖嫩滑牛腩,邊食邊有咖哩香撲鼻,真係少少辣得嚟香辣夾擊,蒸蛋係人間美味!蒸得剛剛好嘅啲蛋花,入口滑不留口,簡直係蒸蛋界嘅翹楚!燒賣皇其實大有來頭,鮮嫩彈牙肉粒,賣相搶鏡,食落倍感滿足,好似帶我返去懷舊位置嘅感覺。炸兩實在太惹味,外脆內軟,豉油麵汁添味,一口接一口停唔到!點杯凍檸樂來個完美結局,酸酸甜甜消消脂,完美啦!😚🍲🍋 食物香而不膩,味道豐富得嚟層次分明,每樣小菜都有佢嘅獨到之處,係香港可以食到咁懷舊嘅滋味,實在太正!下次仲要再嚟試下其他菜式,肚子滿足咗,心情都跟住好!👍💯
2023-12-27 52 views
附近都有冰室但呢間最旺,平日下午都有很多人,下午茶2:00開始更加抵。下午茶的價錢全部已經包一杯熱飲品:炒滑蛋三文治烘底 $25炒滑蛋真係炒得好滑,麵包烘底都軟熟。班蘭咖央西多士 $32份量足,奶醬又多,但又唔係好甜,剛剛好,最鍾意佢配沙律,好多,食得健康。另外散點:鴛鴦扒蛋蓋飯(豬扒雞扒)$64呢個飯係招牌,蛋好多又滑又香,豬扒雞扒炸得香但又唔會太油膩,好食,推薦!咖喱牛筋 $68咖喱汁好豐富,要來送飯送麵都好一流,牛筋炆得好軟熟,又非常入味,啲汁要打包,正呀!環境光猛企理,上菜又快,員工服務態度都幾好。

下午茶的價錢全部已經包一杯熱飲品:

炒滑蛋三文治烘底 $25
炒滑蛋真係炒得好滑,麵包烘底都軟熟。

班蘭咖央西多士 $32

另外散點:
鴛鴦扒蛋蓋飯(豬扒雞扒)$64

咖喱牛筋 $68

環境光猛企理,上菜又快,員工服務態度都幾好。
2023-12-25 34 views
聽日同屋企人去咗深水埗呢間茶餐廳度食lunch,呢間餐廳啲嘢食夠地道,而且好抵食。打開餐牌,見到呢度有好多選擇,望落去都好吸引。我哋一人點咗一個餐,首先係番茄雙拼蛋蓋飯,入面係牛肉同埋蝦仁雙拼,嘢食嘅份量好多,好足料,蕃茄汁撈飯食好開胃。跟餐仲點咗隻炸雞翼,炸雞翼層皮好香脆,好惹味。屋企人點咗米線配牛腩同瑞士雞中翼,牛腩炆得幾入味,唔錯。佢見我食炸雞翼食到咁滋味,即刻再點咗個炸雞髀,炸雞髀大大隻,更加滿足。小食點咗斑斕咖央多士。
打開餐牌,見到呢度有好多選擇,望落去都好吸引。
跟餐仲點咗隻炸雞翼,炸雞翼層皮好香脆,好惹味。
屋企人點咗米線配牛腩同瑞士雞中翼,牛腩炆得幾入味,唔錯。
小食點咗斑斕咖央多士。
同朋友一齊喺深水埗,諗住簡單食啲嘢,路過呢度,見到都好多人客,咁就決定入去試吓🤣,朋友仲話好肚餓🤣$58「豬扒三眼仔飯」同埋 $42「豬扒出前一丁」(配「煎雙蛋加牛油厚多士」),套餐送熱飲或例湯,咁要咗 2杯「熱奶茶」🤩「熱奶茶」:熱辣辣又幾滑🤩「煎雙蛋加牛油厚多士」:轉咗做炒蛋,又係幾滑🤩「豬扒出前一丁」:豬扒煎得幾香口😋,出前一丁就梗係好食啦🤣「豬扒三眼仔飯」:補充蛋白質好方法👍🤣$30「炸豬扒」:好味,所以叫多塊🤣$22「油菜」要咗2碟:一碟全走一碟正常🤣$18「班蘭咖央多士」:簡簡單單🤣我哋食得非常之飽🤣

「熱奶茶」:熱辣辣又幾滑🤩

「煎雙蛋加牛油厚多士」:轉咗做炒蛋,又係幾滑🤩

「豬扒出前一丁」:豬扒煎得幾香口😋,出前一丁就梗係好食啦🤣

「豬扒三眼仔飯」:補充蛋白質好方法👍🤣

$30「炸豬扒」:好味,所以叫多塊🤣

$22「油菜」要咗2碟:一碟全走一碟正常🤣

$18「班蘭咖央多士」:簡簡單單🤣

我哋食得非常之飽🤣
$96 (Lunch)
2023-12-21 36 views
📍 傑星冰廳 (深水埗)🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹明星雙拼撈丁🍜沙嗲汁撈出前一丁個味超濃郁,好好味😍雙拼餸我就揀咗瑞士雞髀同埋炸雲吞,瑞士雞髀整得好滑好入味😋炸雲吞都炸得好酥脆,仲要係鮮蝦雲吞👍乾炒牛河🥢乾炒牛河炒得好香好惹味,夠乾身,牛肉都好多好入味😋瑞士雞中翼同瑞士雞髀一樣都係煮得好滑好入味,一定要趁熱食😋紅豆涼粉冰/奶茶涼粉冰🥤紅豆同涼粉嗰份量都好多,飲起嚟都唔會覺得好甜👍🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
📍 傑星冰廳 (深水埗)

🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹

明星雙拼撈丁🍜

乾炒牛河🥢
乾炒牛河炒得好香好惹味,夠乾身,牛肉都好多好入味😋

瑞士雞中翼
同瑞士雞髀一樣都係煮得好滑好入味,一定要趁熱食😋

紅豆涼粉冰/奶茶涼粉冰🥤
紅豆同涼粉嗰份量都好多,飲起嚟都唔會覺得好甜👍

🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
2023-12-21
$80 (Dinner)
2023-12-16 31 views
放工黎左深水埗買野,順便食個晚飯,街角的紅x好多人喎,其實附近好多餐廳,唔使排啦。行過傑星,佢餐牌都幾啱好味,就試呢間啦😆除左門口餐牌的小炒,仲有常餐、碟頭飯個啲,價錢貼地👍⭐蔥爆牛肉點左蔥爆牛肉,但店家話無牛肉轉左做牛扒,咁得意又試下牛扒會點😆蔥同紅椒爆得好香,啲紅椒仲微辣添幾正,牛扒略微厚左啲,唔係好襯蔥爆口味,哈哈😆⭐豉椒蒸倉魚另外就叫左蒸魚,上枱時啲豉椒味好香🤤魚厚身肥美,魚肉嫩滑,淨係撈豉汁都可以爬一大碗飯🤤⭐白飯大大碗熱辣辣👍⭐奶茶紅豆冰 & 檸檬利賓納是日工作不太順意,想飲一點甜,就叫左奶茶紅豆冰同凍檸賓,奶茶香滑紅豆淋甜,正😋利賓納沖得好濃,甜甜地再加檸檬酸酸地好好飲,最正係夠冰凍🤤無加一,食物份量大,尤其係碗飯,超大碗好飽吖😆

行過傑星,佢餐牌都幾啱好味,就試呢間啦😆

除左門口餐牌的小炒,仲有常餐、碟頭飯個啲,價錢貼地👍

⭐蔥爆牛肉

⭐豉椒蒸倉魚

⭐白飯
大大碗熱辣辣👍

⭐奶茶紅豆冰 & 檸檬利賓納

無加一,食物份量大,尤其係碗飯,超大碗好飽吖😆
2023-12-15
$80 (Dinner)
同幾個朋友去咗深水埗買電子零件,買完野就係附近搵間餐廳醫肚,見到呢間傑星冰廳好多街坊捧場,環境潔淨、燈光又光猛,一於試試先!鮮蝦雲吞湯湯底清甜富鮮味,大大粒雲吞好飽滿,蝦肉爽口彈牙,雲吞皮厚薄適中,粒粒爽彈美味~斑斕咖椰多士咖椰醬配以斑斕,香甜順口又不失清新,多士烘得夠香脆,食落酥脆鬆軟、層次豐富!油菜有好幾款選擇,最後揀咗菜心~新鮮翠綠,軟腍度剛好,係健康之選!特別一讚蠔油會分開裝,好貼心!夜市推介 - 豉椒倉魚價錢相當抵食!原條豉椒蒸倉魚大大條,賣相好吸引!魚肉新鮮嫩滑,蒸至剛好熟,肉質細緻之餘肉厚又少刺,簡易又下飯!我就揀咗呢款傑星常餐 – 雙拼麵餐午餐肉、腸仔米粉配炒滑蛋+牛油厚多士經煎香後午餐肉特別惹味、腸仔入口鬆軟、滑蛋嫩滑又多汁,配埋牛油厚多士,真係大滿足!傑星冰廳✨📍深水埗汝州街219號地舖

鮮蝦雲吞湯

斑斕咖椰多士

油菜

夜市推介 - 豉椒倉魚

我就揀咗呢款傑星常餐 – 雙拼麵餐
午餐肉、腸仔米粉配炒滑蛋+牛油厚多士

傑星冰廳✨
📍深水埗汝州街219號地舖

2023-12-08
今日出深水埗行街買少少野,想食個下午茶,食落發覺終於揀到間岩自己口味嘅茶餐廳,都幾難得。餐廳光猛,座位都坐得舒服,價錢都真係「深水埗價」,抵食之餘又好鬼好食。法蘭西多士配薯條 $30好抵食,塊西多士勁級厚身!炸得好夠脆身又無炸燶。入面d花生醬夠多夠香,個西多厚身得黎鬆軟,外脆內軟嘅口感加上香濃花生醬味道,重點係,仲要加埋牛油同糖漿,夠晒邪惡!爆炒豬潤 $72咁岩到左晚市就叫埋個晚餐食,豬潤勁多片好有厚度!爆炒好香,d料頭炒到勁香,豬潤keep到個爽脆無腥味。因為厚切,咬落個口感都好滿足,個醬汁有少少辣,餸飯基本上係一流!雙拼多士 鮮牛油,練奶 $21法蘭西多士配薯條 $30脆炸雞脾配鮮果沙律 $35爆炒豬潤 $72 +特飲 紅豆涼粉冰 +$12油菜 $22

法蘭西多士配薯條 $30

爆炒豬潤 $72 +特飲 紅豆涼粉冰 +$12
油菜 $22
2023-12-09
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$100 (Tea)
2023-12-09 35 views
出咗深水埗買串珠仔材料後,就在這條街(傑星冰廳)午餐店舖新派冰廳,令人感覺舒服,而且價錢大眾化。❣️牛筋腩咖哩飯牛筋軟嫩有嚼勁;牛腩濃厚的肉香味,肉質鮮嫩多汁,咖哩汁濃稠醇香,米飯蓬鬆香甜❣️三眼仔鹵水雞脾飯三眼仔即是三隻太陽蛋🤣,蛋煎至金黃色的薄膜,蛋黃仍然保持軟嫩的狀態味道濃香👍👍濃郁的鹵水味道充分滲入雞脾中,兩者伴飯😋😋❣️炸雲吞外皮炸子金黃酥脆,餡料有鮮嫩豬肉和鮮蝦,,每一口散發出濃郁的香氣❣️班斕咖央西多士淡淡既班斕香味加上咖央醬香滑,煎炸至金黃酥脆配入奶油yummy❣️紅豆涼粉鴛鴦一杯飲品多種享受,配搭好特別紅豆軟糯,涼粉清爽配入鴛鴦層次感豐富
出咗深水埗買串珠仔材料後,就在這條街(傑星冰廳)午餐

店舖新派冰廳,令人感覺舒服,而且價錢大眾化。
❣️牛筋腩咖哩飯

❣️三眼仔鹵水雞脾飯

❣️炸雲吞

❣️班斕咖央西多士

❣️紅豆涼粉鴛鴦

2023-12-07 39 views
至尊雲豆蹄花湯❤雲豆姐係白鳳豆,湯係濃白色,飲起黎鮮香味醇,淡淡蹄花香味,雲豆軟如棉纱口感軟軟糯糯,而且飲完唔會覺好想飲水 / 好咸,大推!爆炒豬潤❤豬潤鮮嫩唔乾柴食起黎仲幾爽脆,配料仲有青椒,紅椒同蒜粒爆炒,塊塊豬潤都有反咁上下厚度同大塊! 食起黎好香口。蔥油蒸鯧魚❤鯧魚夠哂鮮味刺少肉質細嫩,我地叫左清蒸,所以食起黎唔會太重口味,反而仲食得出條魚既鮮甜!送飯一流,我見晏小小黎既食客想叫都已經賣哂了,所以想食既話就唔好太晏去喇!

深水埗啲街坊食堂,真係平靚正㗎!嚟到最香港最地道嘅一個區,就梗係搵啲港式茶餐廳配合一吓呢個主題啦。主打港式美食嘅餐廳,杯茶一定要得,先會有回頭客,所以我哋又嚟到傑星冰廳呀!傑星常餐常餐嘅套餐包括炒滑蛋、牛油多士同沙嗲牛肉一丁。炒滑蛋非常香滑,蛋味香濃;至於沙嗲牛肉一丁嘅沙茶沙嗲味非常濃郁,再帶有淡淡嘅花生味,充滿層次。香脆雞扒蛋蓋飯雞扒即叫即炸,所以外皮香脆可口,咬落充滿肉汁。掩蓋住白飯嘅雞蛋份量十足,厚身得嚟仍保持嫩滑。班蘭咖央西多士西多士同樣即叫即炸,上枱夠晒熱辣辣,傑星冰廳嘅西多士以少見嘅班蘭咖央做夾心,配上煉奶竟然出奇地合拍,西多士控表示相當滿意呢個組合。

傑星常餐

香脆雞扒蛋蓋飯