2025-02-16
餐廳🍴長期爆滿。環境好chill,燈光微暗播著柔和音樂。有梳化/卡座/bar枱坐座位都好寬敞。主菜:法式海鮮煲(雙人份量,可加配意粉/飯)高質!賣相非常精緻,多款海鮮包括:蝦🦐、扇貝、青口、魚柳,海鮮食落感到好新鮮,款款質感彈牙。而配料有蕃茄及蔬菜,個湯味道似羅宋湯,酸酸甜甜好開胃🤤。$20加碗意粉/飯,仲可以放埋落鍋變湯粉/泡飯熱住食。特飲:熊仔冰🐻凍咖啡☕️(原味/摩卡)必飲熊仔冰咖啡☕️,有得玩有得飲。味道有原味/摩卡(加入朱古力醬🍫)。自己將熱既濃縮咖啡及想要既凍奶分量倒落熊仔冰粒上(若先倒濃縮咖啡先,熊仔冰受熱後會熔化爛臉,但若兩者同時倒入,熊仔完好無損😝😝)我將全杯凍奶倒入,又幾好飲,原味唔甜但有咖啡香味及奶滑質感;摩卡相對會較甜。甜品:每日酒店廚師👩🍳特意到店製作甜品,無論賣相及味道都係酒店級數,好好味。檸檬撻及朱古力蛋糕細細件已經好飽,唔會太甜同過滯。
主菜:法式海鮮煲(雙人份量,可加配意粉/飯)
特飲:熊仔冰🐻凍咖啡☕️(原味/摩卡)
甜品: