2023-03-24 40 views
茶木係香港有多間分店,實力有一定保證~今次嚟到屯門分店,依然有驚喜~1️⃣羅氏大頭蝦意大利麵⭐️⭐️⭐️⭐️大頭蝦超級好食!蝦頭好多膏,好甘香鮮甜;大蝦蝦啖啖肉又彈牙又實肉😋配合秘製醬汁同埋淥得好有口感嘅意大利麵,有兩百幾蚊一碗嘅西餐廳質素~最抵係可以再追加小食,好似一個set咁再叫珍珠奶茶粟米溏心蛋,好豐富好飽肚!2️⃣溏心蛋&麻辣豬耳⭐️⭐️⭐️⭐️溏心蛋熟度剛剛好,保持到蛋白嘅嫩滑,內裏嘅蛋黃金黃通透,食到停唔到口,前後忍唔住叫咗兩隻!麻辣豬耳唔會太辣,恰到好處,惹味得嚟豬耳好煙韌有嚼勁~3️⃣珍珠奶茶&鐵觀音雪糕⭐️⭐️⭐️最後就係茶木最主打嘅台式珍珠奶茶~所有茶類製品都好香茶味,烘焙技巧一流,製作出嚟嘅鐵觀音雪糕亦都好香濃,感覺好特別,好少食呢一種自家製嘅雪糕。唔係淨係好似坊間一般嘅雪糕一味得個甜字,而係有層次,既有茶香,甘中帶甜,又有少少澀嘅後勁。總括而言,如果大家喜歡台灣菜,或者鍾意茶/珍珠奶茶,一定要試吓茶木!

1️⃣羅氏大頭蝦意大利麵⭐️⭐️⭐️⭐️

2️⃣溏心蛋&麻辣豬耳⭐️⭐️⭐️⭐️

3️⃣珍珠奶茶&鐵觀音雪糕⭐️⭐️⭐️

2023-03-22 43 views
茶木‧台式休閒餐廳除咗主打台灣風味嘅菜式,例如鹽酥雞、肉燥飯、地瓜米粉,花枝餅等等肉燥飯同滷肉飯都好有飯店風味,肉醬同滷肉味道濃郁,滷汁入味,食落去好滿足除咗台灣茶之外,仲有特色茶品,例如四季青萱茶、桂花綠茶、木柵鐵觀音、水果茶等等,各有特色 味道清新怡人係一個適合約會同埋小聚餐嘅地方,菜式多野揀,環境舒適餐廳嘅環境整潔舒適,桌椅排列得算整齊餐廳內嘅音樂都係輕柔嘅台灣歌曲金黃鹽酥雞$48晚市二人餐$3450.0 鹽酥雞排肉肉燥米粉紅豆抹茶冰淇淋 +$150.0 黑醋味冧豬軟骨地瓜米粉木柵鐵觀音草莓青檸茶 配四季青萱茶+$17木柵鐵觀音奶茶💕 +$13 +奶蓋Salted Cream+$5茶木‧台式休閒餐廳 屯門屯隆街3號屯門市廣場一期3樓3205號舖
各有特色 味道清新怡人
係一個適合約會同埋小聚餐嘅地方,菜式多野揀,環境舒適
餐廳嘅環境整潔舒適,桌椅排列得算整齊
餐廳內嘅音樂都係輕柔嘅台灣歌曲

木柵鐵觀音草莓青檸茶 配四季青萱茶+$17

茶木‧台式休閒餐廳
屯門屯隆街3號屯門市廣場一期3樓3205號舖

2023-03-22 47 views
好耐冇食茶木 就近去左屯市依間叫左兩個餐 窩夫中規中矩拌麵加分既 軟硬適中 好食既但鹽酥雞扒肉少粉夠厚 咬落去層次感都好足食落好似食左堆粉到最差係杯木柵鐵觀音奶茶茶味好少少到冇咁濟奶味都係  飲落淨係得水同糖水味有問過個光頭佬侍應佢答我係咁正常既 鐵觀音都係淡茶味仲問我要唔要加啲糖水落去我心諗 係咪傻架😂 作為一杯奶茶 冇茶冇奶味真係好失敗!
好耐冇食茶木 就近去左屯市依間

有問過個光頭佬侍應
佢答我係咁正常既 鐵觀音都係淡茶味
仲問我要唔要加啲糖水落去

我心諗 係咪傻架😂
作為一杯奶茶 冇茶冇奶味真係好失敗!
木柵鐵觀音奶茶
2023-03-22
$60 (Lunch)
2023-03-21 51 views
今日收工女朋友話好攰唔想煮飯,所以就出左去食,近近地搵左間茶木,估唔到原來大有驚喜!環境相當唔錯,成間餐廳都用左木系,好舒服好溫暖既感覺晚市有二人餐,有主食小食野飲,幾抵食,一於就揀呢個!小食紅油抄手同鹽酥雞,賣相相當唔錯,抄手唔會太辣岩岩好,鹽酥雞炸到脆卜卜,好食!飲品方面都係偏向台式飲品,估唔到有奶蓋飲相當於出面買個啲手搖飲品,但呢到整得好靚,同埋套餐包埋勁抵!女朋友叫左個三文魚茶漬飯,三文魚勁大條,但重點係個茶漬,飲落好有層次,先係高湯既味道,後勁仲有啲茶香,加埋啲飯到配料食勁好味,推薦!香煎沙朗肉燥飯,肉味好出,食落好軟身唔會好硬,肉燥又夠咸餸飯一流!套餐仲可以加個甜品窩夫,脆身窩夫配埋忌廉食好好味食完個細甜品有啲唔夠喉,再追加多個流心歐歐,估唔到勁出色!首先賣相已經媲美出面啲甜品專門店,色彩繽紛睇見已經食指大動,打開個包原來入面fill滿晒類似奶蓋既準,少少杰身食落甜甜地。麵包亦烘到完完全全脆身,點埋個醬食真係停唔到口,無諗到個甜品會咁大份,但又真係好食到唔捨得浪費,最後我地都頂住個肚走!

環境相當唔錯,成間餐廳都用左木系,好舒服好溫暖既感覺

晚市有二人餐,有主食小食野飲,幾抵食,一於就揀呢個!

飲品方面都係偏向台式飲品,估唔到有奶蓋飲

套餐仲可以加個甜品窩夫,脆身窩夫配埋忌廉食好好味

食完個細甜品有啲唔夠喉,再追加多個流心歐歐,估唔到勁出色!

2023-03-19 83 views
weekend約咗朋友喺屯門睇戲 睇完戲出嚟就去咗茶木食晚餐本Menu都好文青!茶香三文魚湯積飯好美味!將茶同三文魚融合在一起的獨特菜餚味道鮮美而且營養豐富配埋櫻花蝦、木魚同米通口感層次豐富茶湯好香濃 係成個茶包喺入面 同三文魚好夾烏魚子元貝手作麵識落有少少似carbonara不過用台灣傳統嘅手麵食落口感細膩 每條面都滋味濃郁帶子鮮甜可口黑麻油雞翼味道濃郁且香氣四溢帶有濃嘅的麻油香味雞翅肉質鮮嫩多汁同黑麻油的香味相得益彰口感豐富而不膩紅油抄手集麻、辣、鮮、香、酸、甜各種味道於一身特別係紅油 帶有微辣而不燥 香氣濃郁餡料同皮嘅比例控制得當 皮嘅質地綿密 餡料幾豐富青瓜都好入味路邊攤小食有鹽酥雞扒 台式香腸 福州魚蛋 都係台灣必食嘅小食鹽酥雞扒口感酥脆 滋味鹹香 炸完都仲好juicy台式香腸帶有甜味 同蒜片夾埋一齊食有另一番風味福州魚蛋炸到外皮金黃 內裏好彈牙高山茉莉龍珠茶 配上原茶整嘅冰球非常清新同香茉莉味 高山御露紅茶 入口甘香有淡淡的玉桂味完全唔會苦澀草莓蜜糖磚塊歐軟呢個係朋友最愛嘅甜品之一賣相打卡一流仲好好味蜜糖多士配士多啤梨雪糕Perfect match呢餐飯係一個圓滿嘅endi

本Menu都好文青!

茶香三文魚湯積飯好美味!
將茶同三文魚融合在一起的獨特菜餚
味道鮮美而且營養豐富
配埋櫻花蝦、木魚同米通口感層次豐富
茶湯好香濃 係成個茶包喺入面 同三文魚好夾

帶有濃嘅的麻油香味
雞翅肉質鮮嫩多汁同黑麻油的香味相得益彰
口感豐富而不膩

紅油抄手
集麻、辣、鮮、香、酸、甜各種味道於一身
特別係紅油 帶有微辣而不燥 香氣濃郁

賣相打卡一流仲好好味
蜜糖多士配士多啤梨雪糕Perfect match
呢餐飯係一個圓滿嘅ending
2023-03-16 40 views
前幾日經過茶木見好耐無食過就約左個朋友去咗茶木食嘢,屯門茶木依加裝修過哂,變得好光鮮,門口仲有台式飲品買坐低叫野食先發覺個menu吾同哂,依加多左好多fusion菜烏魚子元貝手作麵味道好獨特惹味,加埋牛油帶子煎得好香口,而且啲手工麵條口感好好,伴奶油炒香,食落好過癮啊!台灣麻辣半筋半肉手工拌麵係我最鍾意嘅菜啦,佢係台式麻辣味偏養身既感覺,吾係好辣,啲筋肉同麵條嘅配搭又好啱夾,真係一定要試下啊!櫻花蝦花枝餅都好味,啲櫻花蝦同花枝嘅組合好好食,不過同路邊攤小食比較下就吾係好抵食路邊攤小食入邊有三種吾同小食,分別係台灣香腸-油脂豐富,好惹味,配埋蒜頭不得了,次後有炸雞-炸得非常鬆軟,同埋炸包心肉丸-味道正常,好啱街頭小食嘅愛好者。最後係巧克力花果流手歐軟,呢款甜品真係好吸引人,啲巧克力同水果嘅配搭好正,開左個面包入邊係有cream cheese 醬比你點個麵包黎食,之後一面仲有一大舊麻糬,好軟糯,令人一試難忘。

呢幾日放假 來個亞洲美食短期之旅😚第一站台灣 @teawood.hk🔸️茶香三文魚湯漬飯 💰98 以茶入饌 熬煮而成嘅茶湯 配上櫻花蝦 炸米通 木魚 令整個飯層次豐富有營又香口😋🔸️紅蔥醬燒豬軟骨麵 💰72 湯底香濃 豬軟骨炆煮夠軟腍融化👍 入口滿嘴骨膠原 正呀喂🐷 🔸️路邊攤小食 💰68 一次過食齊香口惹味鹽酥雞 福州魚丸 及台式烤香腸😋🔸️四季青萱鮮果茶 💰46 滿滿果香味 飲得又食得 🍍🫐🍓🍋🔸️珍寶茶凍雙重鐵觀音奶跟餐💰15 😚打卡一流📸 巨型big big ball 鐵觀音茶凍 打成沙冰嘅奶茶+QQ粒粒珍珠😍抹茶控必點🔸️抹茶鮮果流心歐軟💰88 🍞 柔軟香脆加上抹茶麻薯流心 入口順滑 再配搭生果+大球抹茶雪糕 真夠邪惡😈 等我哋殲滅哂佢🤣🤣 🔸️濃厚起司奶蓋鐵觀音奶茶跟餐💰15 忍唔住叫多杯👉👈 綿密🧀味奶蓋 入口茶香十足😍
呢幾日放假 來個亞洲美食短期之旅😚

忍唔住叫多杯👉👈
綿密🧀味奶蓋 入口茶香十足😍

2023-03-15
2023-03-15 37 views
餐牌裏面有介紹台灣地點風景 台灣特色飲品小食就好似一本旅遊雜誌 整得精美有嘢睇裏面大部份都係卡位 設計簡約樸素 溫和燈光俾人一種舒服舒適嘅感覺QR code落單 有咩要求自己喺手機裏面揀選好晚市👍🏻 整齊上枱 賣相唔錯6大系列純.茶 ——高山有機茶果茶 —— 青萱 木柵鐵觀音 麥香小葉紅茶台式茶飲 —— 豐富多樣 變化無窮咖啡 —— 拿鐵我都可以好台味台風小吃 —— 地道呈獻一點甜 —— 可頌窩夫🧇 蜜糖方塊轉金黃鹽酥雞——櫻花蝦花枝餅——櫻花蝦魚湯浸娃娃菜——黑麻油雞翼茶香三文魚湯漬飯墨魚鮮蝦茶香藜麥飯黑朱古力杏仁可頌窩夫 & 白朱古力抹茶可頌窩夫& 茶木珍珠奶茶冰淇淋金萱鮮芒果奶蓋冰with高山金萱烏龍四季青萱鮮果茶with高山金萱烏龍
餐牌裏面有介紹台灣地點風景 台灣特色飲品小食

& 茶木珍珠奶茶冰淇淋

金萱鮮芒果奶蓋冰with高山金萱烏龍

四季青萱鮮果茶with高山金萱烏龍
2023-03-11 68 views
食物美觀之外,最值得一讚是店員服務態度有禮貌!👍🏻話說當日所見,鄰座一枱奧客打爛玻璃餐碟駁無人察覺就無事發生,後來更大聲反指店員😅,而店員當中是沉穩地應對和默默收拾玻璃碎~呢件事上,作為旁觀食客的J覺得年紀輕輕的店員們能保持沉實有禮的serving面對奧客,實在不容易!值得一讚 ! 👍🏻🫶🏻🍞 抹茶鮮果流心歐軟 $88衝擊眼球!靚!又好食!😍❇️ #抹茶控 #甜品控 不能錯過!有水果花 (芒果、奇異果、藍莓草莓),又有脫水無花果乾點綴💜 配上唧花奶油、玫瑰花瓣,再搭配大抹茶雪糕球💚 不得了!😍雪糕球,抹茶味濃郁!歐軟,入口外脆內鬆軟,內搭味道淡香的抹茶流心醬和麻糬,食落甜而不膩!🍞 草莓香草蜜糖歐軟磚塊 $78韓國草莓,唔酸蜜糖歐軟,入口外脆內鬆軟,味道香甜,蘸上瀑布式草莓雪糕mix草莓醬,再配合唧花奶油,好食!仲有細粒綿花糖點綴❤️🍝 烏魚子元貝手作麵 $98有香煎元貝、蜜豆、枝豆、椰菜苗、菇、車厘茄手作麵,口感煙韌有彈性,好食!🍝 紅蔥奶油培根手作麵 $92有濃郁芝士奶油、紅蔥油、培根、椰菜苗、菇、車厘茄手作麵,口感煙韌有彈性,好食!🧋 脆脆黑糖奶茶 $46珍珠可免費轉其他配料 : 寒
食物美觀之外,最值得一讚是店員服務態度有禮貌!👍🏻

🍞 抹茶鮮果流心歐軟 $88
配上唧花奶油、玫瑰花瓣,再搭配大抹茶雪糕球💚 不得了!😍
雪糕球,抹茶味濃郁!

🍞 草莓香草蜜糖歐軟磚塊 $78
韓國草莓,唔酸

🍝 烏魚子元貝手作麵 $98
有香煎元貝、蜜豆、枝豆、椰菜苗、菇、車厘茄
手作麵,口感煙韌有彈性,好食!

🍝 紅蔥奶油培根手作麵 $92
有濃郁芝士奶油、紅蔥油、培根、椰菜苗、菇、車厘茄
手作麵,口感煙韌有彈性,好食!

🧋 脆脆黑糖奶茶 $46
珍珠可免費轉其他配料 : 寒天 / 胚芽 / 愛玉 / 紅豆 / 仙草凍
杯邊圍著甜甜的脆脆碎粒,杯面舖有芋圓串及一層厚厚濃郁奶蓋!而且黑糖珍珠夠多,每啖都可以啜到粒粒軟糯珍珠!

🧋 草莓櫻姬 $46
smoothie內有草莓果肉!
落order時可選擇「要cream」或 「走cream」

_______________

茶木‧台式休閒餐廳 (屯門)
屯門屯隆街3號屯門市廣場一期3樓3205號舖

_______________
2023-03-09 45 views
台灣終於開關,要食一食台灣嘢慶祝下先。自家製台式烤香腸好有台灣味道,阿爸好鐘意。未計劃去台灣前感受一下台灣夜市。夜市另一必食— 鹽酥雞。一口一啖鹽酥雞,好滿足。炸粉厚薄適中,炸得好脆身。當然唔少得台飲。脆脆奶茶係邪惡之選,有齊奶蓋、黑糖珍珠、華田脆脆,係近期飲過最好飲嘅台式飲品。華田脆脆掛係杯口,增加口感。叫半甜岩岩好,黑糖味濃,亦唔會過甜。大力推介烏魚子元貝手作麵!係好成功嘅fushion菜。台式手作麵偏厚身,好掛汁。汁用芝士奶油為底,配上烏魚子,芝士味道淡,唔會搶咗烏魚子,食落好鮮,有驚喜。元具大大隻,表面煎到焦香。香煎沙朗肉燥飯,沙朗牛排嫩滑,富有油脂同牛味。紅蔥地瓜燉無骨牛腩,除咗有牛腩,仲有牛筋。用咗紅蔥等配料炒過,味道香濃,之後再燉,令肉質柔軟。甜品就點咗黑朱古力杏仁可頌窩夫。阿爸第一次食Croffle好滿意,表示口感好特別。如果多啲黑朱古力就更邪惡。食完台灣美食,更加期待日後去台灣。
台灣終於開關,要食一食台灣嘢慶祝下先。
大力推介烏魚子元貝手作麵!係好成功嘅fushion菜。
香煎沙朗肉燥飯,沙朗牛排嫩滑,富有油脂同牛味。
紅蔥地瓜燉無骨牛腩,除咗有牛腩,仲有牛筋。
用咗紅蔥等配料炒過,味道香濃,之後再燉,令肉質柔軟。

食完台灣美食,更加期待日後去台灣。
2023-02-28
Type of Meal
Dinner
  • 烏魚子元貝手作麵
2023-03-08 40 views
突然好想食台灣野就即刻諗到茶木佢既甜品同飲品就好吸引😆⭐️烏魚子元貝手作麵呢個真係真心推介個帶子好大粒 好多汁 好鮮甜外層煎到脆脆的外脆內軟 口感一流個麵身好煙韌彈牙呢個麵絕對會再encore😊⭐️茶香三文魚湯漬飯用茶作湯飯真係好香同三文魚好夾三文魚亦都煎得好香口加埋配料 真係幾好食⭐️金萱鮮芒果奶蓋冰非常不錯有成條芒果肉有得飲有得食😋⭐️水果茶茶木水果茶一向好出名飲落真係幾正最後仲可以食到唔同水果強烈推介😍⭐️草莓香草蜜糖歐軟磚塊重頭戲黎啦😙蜜糖吐司加雪糕真係絕配士多啤梨味好出食完大滿足仲有其他甜品都好想試😋整體食物質素唔錯CP值高👍🏻
突然好想食台灣野

整體食物質素唔錯
CP值高👍🏻

2023-03-06
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
2023-03-02 21 views
干貝龍蝦汁黎麥飯(套餐)$167 好開心佢有行揀黎麥飯,我個diet 唔洗斷。個餐有飯、兩隻大干貝、蕃茄仔、甘荀同蘿蔔仔片。個飯好香帶子嘅海水鮮味,加埋龍蝦汁。每一啖都好滋味。櫻花蝦魚湯浸娃娃菜 +$22 魚湯好鮮,娃娃菜煮到淋晒。同個魚湯一齊食好好味。Teawood鳳梨酥(2件)黎到仲係熱架!入面好多鳳梨融,食到邊邊位都有。鳳梨酥好鬆脆。軟殼蟹龍蝦汁手作麵(套餐)$173 佢係完整一隻手掌咁大嘅炸軟殼蟹。手作麵好淋,但係又保持彈性。每條麵都沾有龍蝦汁。個汁應該係用龍蝦膏整出黎,佢香味濃郁,又唔會有腥味。珍寳茶凍雙重鐵觀音奶茶飲落去有幽香嘅鐵觀音茶香。珍珠有成半杯咁多!?上面有5粉鐵觀音茶味嘅jelly。有得揀少甜。黃金鹽酥雞(半份)有好多鹽酥雞,炸得啱啱好。而且啲鹽酥調味粉唔多,可以食埋雞件嘅肉味。
干貝龍蝦汁黎麥飯(套餐)$167

櫻花蝦魚湯浸娃娃菜 +$22
魚湯好鮮,娃娃菜煮到淋晒。同個魚湯一齊食好好味。

Teawood鳳梨酥(2件)

軟殼蟹龍蝦汁手作麵(套餐)$173

珍寳茶凍雙重鐵觀音奶茶

黃金鹽酥雞(半份)
2023-02-25 46 views
台灣料理餐廳環境簡潔、舒服、啲位都好寬敞👍🏻有好多選擇‼️粉 麵 類 小食 台式飲品 甜品咩都有😮1. 烏魚子元貝手作麵呢個唔太似台灣料理好creamy , 有少少似食意粉,但係麵質唔同呢個係手作面,比較煙靭‼️有唔同嘅配料,而線色扁豆系最多🤭一個人食,可能會比較溜,建議兩個人食share‼️帶子厚身,新鮮,唔會一食就散晒/好韌2. 茶香三文魚湯漬飯終於鼓起勇氣試湯漬飯‼️因為每次就覺得似食湯飯唔抵,但係見佢推薦同埋附近嘅枱都好多人嗌,一於試吓!少驚喜‼️倒落去之前,首先試咗個茶有清香茶味,唔會太濃/太甘較易入口有三種唔同嘅配料,可以按自己口味加入碗飯度。而我就全部落晒🤭🤭煎三文魚厚實,倒埋碗茶落去別有一番風味3. 路邊攤小食有台灣腸、炸雞塊、會爆汁嘅丸🤤留哂口水🤤🤤 每樣嘢都好好味飲品:朱古力脆脆燕麥拿鐵 / 四季青萱鮮果茶鮮果茶唔會系落糖水既甜,佢嘅甜真係水果味鮮浸 鮮榨朱古力脆脆燕麥拿鐵,上面會有一層豆花飲之餘仲可以食好滿足🤤🤤朱古力最怕會太溜,但係加埋豆花可以令到口感負擔冇咁重,不知不覺就會飲晒🤤🤤最後最後甜品😍😍😍抹茶鮮果流心歐軟溫馨提示,唔好好似我咁傻仔甜品可以一開始就照落單,但係禁
台灣料理
餐廳環境簡潔、舒服、啲位都好寬敞👍🏻

有好多選擇‼️粉 麵 類 小食 台式飲品 甜品
咩都有😮
1. 烏魚子元貝手作麵
呢個唔太似台灣料理
好creamy , 有少少似食意粉,但係麵質唔同
呢個係手作面,比較煙靭‼️
有唔同嘅配料,而線色扁豆系最多🤭
一個人食,可能會比較溜,建議兩個人食share‼️
帶子厚身,新鮮,唔會一食就散晒/好韌

2. 茶香三文魚湯漬飯
少驚喜‼️倒落去之前,首先試咗個茶
有清香茶味,唔會太濃/太甘
較易入口

煎三文魚厚實,倒埋碗茶落去別有一番風味
3. 路邊攤小食
有台灣腸、炸雞塊、會爆汁嘅丸🤤

留哂口水🤤🤤 每樣嘢都好好味
飲品:朱古力脆脆燕麥拿鐵 / 四季青萱鮮果茶
鮮果茶唔會系落糖水既甜,佢嘅甜真係水果味鮮浸 鮮榨
朱古力脆脆燕麥拿鐵,上面會有一層豆花
飲之餘仲可以食好滿足🤤🤤

最後最後甜品😍😍😍
抹茶鮮果流心歐軟
溫馨提示,唔好好似我咁傻仔
甜品可以一開始就照落單,但係禁後上
就唔使食晒嘢先叫。
唔系就會好似我咁等一段時間
雪糕超級出色,抹茶味好濃
麵包磚入面有mousse 可以用來點麵包🥹🥹

好吸手
2023-02-21 35 views
琴晚我去咗茶木‧台式休閒餐廳食飯,要排隊約15分鐘,人氣真係好高。我哋點咗晚市嘅二人餐,份量都幾夠,提供升級加配小食、飲品同埋甜品嘅選擇,真係好貼心!主食方面,茶香三文魚湯漬飯茶味好濃,三文魚又幾嫩,配撘一流;烏魚子元員手作麵好彈牙,麵條唔會過軟或者過硬,好好咬,上面有三粒大大粒嘅元貝。☺️☺️☺️小食方面,櫻花蝦魚湯浸娃娃菜好鮮甜非常開胃,黑麻油雞翅好香又嫩,溏心蛋煮得剛剛好流心效果一流。😙😙😙飲品方面,我哋試咗濃厚起司奶蓋鐵觀音奶茶同埋佛手柏水果茶,兩款飲品都非常好喝,奶蓋重鐵觀音香,水果茶好天然唔會太甜好健康。🤓🤓🤓甜品方面,綜合水果吉士可頌窩夫好香脆,可頌有鬆軟,水果都幾新鮮;紅豆抹茶冰淇淋有啲甜,味道都好濃郁。👍🏻👍🏻👍🏻
2023-02-20 44 views
好開心同屋企人去咗屯門商場的一間台式餐廳,真係好好食,所長一流,而且服務試映都非常之親自有有線,真係好好食,食過一次都一定要返食啊,首先佢嘅位置於屯門市廣場,只要行緊至2分鐘就搵到茶木餐廳,真係好方便啊,而且佢嘅裝修到好靚地方好舒適好舒服,好啱朋友嚟傾偈嘅地方,而且佢哋嘅選擇都好多,每日嘅食物都有特色,我也最有深刻嘅就係佢嗰部黑糖珍珠奶茶,真係好好飲,而且佢嘅份量都好足夠,好有特色,再加埋麻薯,真係好好食,而且佢哋仲有好多二人套餐,我哋可以叫椒鹽肉燥飯,牛肉麵,仲有特色嘅手打麵,所以我覺得呢一間餐廳選擇好多好有特色,你多個朋友一定要試吓,而且佢哋嘅服務都好快,知道等陣至2分鐘就由食物,同埋佢價錢經濟實惠,性價比高,唔會太貴,所以我覺得你可以嚟食呀