2007-02-16 53 views
住得算近,但又未黎過,原本諗住試下呢度,以為佢係比較特別既小菜館,點知只係再普通不過既酒樓! 環境只算一般,空間算大,但格局不太突出,o係呢區黎講,呢個價格我預計d裝潢會比較好一點。最先坐落張布有污積,要求換一張如是,換多一次先ok點,真的未進餐已打了折扣。食物方面,選擇不多,價錢算比較貴,一來不太餓,二來找不到見到個名就想食既送,所以叫左三送一湯1) 賽螃蟹($65): 碟頭幾大,睇落用料算可以,有蝦、瑤柱同蛋白,但食落比較油,原來蛋白裡面有d魚膠,唔係咁夾,食落算係比其他地方失色!(2) 醬皇石班煲($70): 熱熱上,有點鑊氣,不過用料普通,有豆腐同火腩,好有大排檔感覺。食落幾濃郁,但不夠精緻!(3) 招牌酸甜炸雞($65): 好大碟,好似食十人套餐咁大。個汁味道唔錯,d雞件炸得好脆,幾嫩,食唔晒要打包tim!(4) 粟米魚肚羹($65): 味道適中,用料算合格,但整體好普通,應該係大家o係屋企好容易整到既水平!總括黎講,如果幾個黎食就唔值得再去喇,d野除左大之外就無咩可取。

食物方面,選擇不多,價錢算比較貴,一來不太餓,二來找不到見到個名就想食既送,所以叫左三送一湯:

(1) 賽螃蟹($65): 碟頭幾大,睇落用料算可以,有蝦、瑤柱同蛋白,但食落比較油,原來蛋白裡面有d魚膠,唔係咁夾,食落算係比其他地方失色!

2006-06-24 36 views
雖因此價錢略貴,但服務同食品都物有所值,環境比起一般酒樓無咁嘈雜。我食過…泰式食品,如炒金邊粉、青加喱雞等,好味。上湯浸莧菜、一碗雞,GOOD。最好味的是千層糕,好軟,勁正!

我食過…泰式食品,如炒金邊粉、青加喱雞等,好味。
上湯浸莧菜、一碗雞,GOOD。

最好味的是千層糕,好軟,勁正!

2006-06-16 9 views
今日中午跟其餘幾位同事去飲茶,已經訂左位都等左四個字先有位俾我地.有位時就即刻填下表,快快快!唔知係唔係人多攪到好忙既關係,dmanager,waiter,waitress,傳菜人都兜兜轉行黎行去,上菜好慢.我就食左哩d野:蝦餃一粒,燒賣一粒,冬菇粟米餅一件,菠蘿义燒包一個,蝦腸粉少許,籮白糕半件,蠔油菜心兩三條,鳳爪一件;仲有其他我唔食既野:金錢肚,牛柏葉,义燒包,流沙奶黃包,好肥既排骨,牛肉球,菜肉餃.我第一次食菠蘿义燒包,唔係好覺”流”,皮薄餡多,幾好味;冬菇粟米餅,食完好口乾,一般.我要多謝一位B同事請我地食飯.
今日中午跟其餘幾位同事去飲茶,已經訂左位都等左四個字先有位俾我地.有位時就即刻填下表,快快快!唔知係唔係人多攪到好忙既關係,dmanager,waiterwaitress,傳菜人都兜兜轉行黎行去,上菜好慢.

我要多謝一位B同事請我地食飯.
2005-09-29 14 views
今日Lunch o係度飲茶.整體o黎講.o係佢地裝修o左之後水準真係好o左好多~我耐唔耐都會o黎o既.點心整體o黎講好OK.比美心好食.但價錢亦比美心貴.都o黎得過o既.
2005-04-20 8 views
九記地鐵站樓下, 極之就腳, 雖因此價錢略貴, 但服務同食品都物有所值. 伙記斟茶斟得密, 點心小炒有特色. 酒樓亦有卡位, 欣賞.環境比起一般酒樓無咁嘈雜, 煙區分隔得絕密, 空氣通爽清新, 就連茶客質素都高, 多數係白領或樓上德福民. 貴係貴少少, 但飲餐開心茶, 係值得. 去過數次, 細心觀察部長與伙計間之工作及溝通, 佢酒樓管理/制度的確係有質素, 實為他人榜樣.

2005-03-20 4 views
星期六中午去飲茶, 等了差不多半小時就有位唔算耐, 入到去一坐低就會放碟前茶(碎豬肉炒四季豆), 看一看價錢$10唔算平, 之後點了牛肉腸, 鳳爪, 春卷, 尤魚牛栢葉生菜, 總括來講呢間野既食物味道都唔錯, 但好奇怪d點心食完得番隻吉碟d侍應行過見到都唔會收, 張枱又唔係大, 到後來d食物o黎晒唔夠放, 要叫人佢地先會收野, 服務麻麻
2004-10-17 4 views
約了同事到德福晚飯,原本打算到稻香吃火窩,但太多人而且比較貴。見附近有間叫德福歡敘,格局及裝修也很清雅大方,而且逢星期五六日,晚上八時後入座,火窩料有半價(一般火窩料由$32至$48,半价後變成十多廿蚊碟,比起稻香低食,例如美國肥牛及蝦,半价後約$16-18),湯底也是約$68,我們叫了胡椒猪肚湯,味道OK,豬肚也很多.其他火窩料就一般,肥牛麻麻地,可能將价就貨啦.我比較欣賞這間裹衛生環境乾淨,食得放心。如果想在九龍灣食火窩,又想經濟些.這裡可以一試.我們5個女仔食了約18-20碟及有飲汽水,埋單$485.00,每人約100.
我比較欣賞這間裹衛生環境乾淨,食得放心。
如果想在九龍灣食火窩,又想經濟些.這裡可以一試.

2004-09-13 0 views
上星期一行四男仕去火煱, 成枱 材料加3枝大啤, @$101/head!!認真抵食!!!

認真抵食!!!
2004-07-29 9 views
一行八人黎呢度食lunch,都幾抵食,叫左唔少點心,每人都係夾番四十幾蚊,而d食物係唔差既,平過同一商場既美心酒樓。點心係用點心紙order既,d野都黎得幾快,唔使等好耐,另外都會有d人久唔久經過,推介一些特色點心。裝修左之後,呢度環境好左好多,雅致左。我想推介呢度既菠蘿包,因為係”名符其實”既菠蘿包,外表睇同普通菠蘿包無分別,但係原來係有菠蘿做餡既,都幾得意,一碟有三個,細細個。

2004-07-08 14 views
吃過次火鍋, 胡椒豬肚湯底幾好味,D豬肚都好好食. 食物方面,帶子,蝦丸,墨魚丸和水餃都很好,其他都OK. 價錢都幾抵.
2004-07-07 8 views
而家星期一至五8:00後去打邊爐碟碟$12蚊,湯底每款$38好抵,好過食任飲任食火鍋,而家仲裝修過,環境好過以前好多,有卡位坐,仲改埋名叫"德福雅敊",吾再叫德福大酒樓啦!^V^
2003-07-15 13 views
早幾日同男朋友黎左呢度打邊爐, 都幾平喎. 碟碟都係廿二蚊, 湯底就梗係另計啦. 之前都有0係度飲茶, 都ok啦. 而家裝修過, 環境都唔錯, 有別於一般中式酒家. 而且仲有d卡位. 不過晚飯時間都唔係太多人, 打邊爐0既就更小, 好似得我地一檯添. 我同男朋友正想點食物0既時候, 發現價錢唔係碟碟都係廿二蚊. 於是就搵個人問清楚. 點不知問左一個乜都唔知0既人. 我男朋友問佢, 佢話我都唔知, 跟住閃左去. 咁都得? 除左呢位人兄, 其他侍應都ok. 叫左一個蕃茄薯仔湯底, 好清. 清到冇乜味添. 食物就好一般, 唔太特別. 最好味就係鱔, 好大塊, 好新鮮. 正~~ 最唔得係個薏米冬瓜水, 都唔知係咩味, 怪味. 唔好飲. 埋單二百幾蚊, 差唔多啦. 味道就一般. 不過下次會叫小菜, 好多人都係食小菜. 好似冬瓜盅, 雞...
2002-12-16 3 views
用紙仔點完點心後, 要等一段頗長的時間才有點心送到, 而且紙仔的點心選擇唔係太多, 比較好味的都係蝦餃, 燒賣這些招牌貨, 總括來講, 環境比較迫, 食物質素和服務都只是普通, 抵唔抵食只係見人見智
2002-06-13 12 views
我飲過茶又食過晚飯﹐都幾好呀﹐可能食晚飯多數有人請﹐<br>又試過晚宴都okga,D 碟頭都幾足分量﹐最鍾意係佛跳牆﹐<br>真係好足料。至於飲茶﹐雖然大﹐中﹐小﹐一律價錢﹐但好似無咩選擇﹐比較小點心車推過﹐但味道都唔係好差o者!!!
我飲過茶又食過晚飯﹐都幾好呀﹐可能食晚飯多數有人請﹐
<br>
又試過晚宴都okga,D 碟頭都幾足分量﹐最鍾意係佛跳牆﹐
<br>
2000-12-30 8 views
All Big, Med, Small - Dim Sum at $12 . Best price! BUT, taste is not up to standard!!