啊仔大力推薦呢一間韓國餐廳,今日同朋友出沙田行街順便食返個lunch,環境都幾舒服!前菜叫左蟹籽雞蛋薯仔蘋果沙律,味道未算韓風,但配料好足,薯仔咬落都幾淋,蘋果香甜,少少開胃感又夠填下肚,主食有韓國蜆肉紫蘇飯,米飯因為加咗紫蘇葉,所以有一份花香,而且蜆肉鮮甜,呢個配搭都幾新鮮。甜品分別叫左蜜瓜窩夫同水果三文治🥪窩夫口感都幾好,鬆軟得來邊邊位都有啲脆口,加上時令蜜瓜🍈,感覺清甜而不帶甜膩,水果三文治勁靚,多種唔同水果夾起中間,但包皮唔會濕潤,食落都幾軟身,忌廉算係輕盈,但少啲會更好!飲品有濟州柑橘乳酪及凍洋甘菊桂花茶,前者酸酸甜甜,柑橘外皮放係杯子之上都幾岩打卡,另一杯較清潤,甜度適中!

甜品分別叫左蜜瓜窩夫同水果三文治🥪

2023-08-15 47 views
成間鋪頭係以濟州柑橘做主題,所以會見到全部菜式都差唔多有橙做配角🤣而韓式cafe又好少見~開係新城市入面係勁方便!· 醬油五花肉飯卷 $86有五花肉、蛋、菠菜、蘿蔔同黃瓜~主要調味係醬油五花肉度,有埋啲芝麻,如果有韓式辣醬另外沾就好🤣少咗啲啲麻油味~· 菠菜雞肉千層麵 $78唔好睇去正方形好細咁,但都好飽肚!面上都有好多芝士!本身呢個組合都夾嘅~千層麵唔會太腍~· 水果忌廉三文治 $62幾特別嘅係用咗奇異果、提子同紫薯!好colorful🤣紫薯放落去又唔會唔夾喎~個包都好軟熟~不過成件事會好飽🤣🤣· 綠油油蜜瓜窩夫 $122甜品仲有窩夫!個窩夫啱啱到就已經聞到蛋香😚配上cream同生果幾正~蜜瓜連皮上幾震撼🤣🤣另外仲有個蜜瓜醬 不過我覺得都好夠味~· 濟州柑橘乳酪 $68杯野好啱打卡🤣成個橙放咗係上面,味道係偏苦苦地,不過本身酸味同乳酪都幾夾,幾開胃嘅,不過杯太細,扣埋啲冰份量真係偏少🫢🫢· 洋甘菊桂花茶(凍)$48正正常常~有啲洋甘菊乾係度~我就唔太好🤣🤣不過唔影響味道~🍽 Terrace in Seaside | 沙田新城市廣場📍 沙田沙田正街18號新城市廣場一期L6樓609號舖

· 醬油五花肉飯卷 $86

· 菠菜雞肉千層麵 $78

· 水果忌廉三文治 $62

· 綠油油蜜瓜窩夫 $122

· 濟州柑橘乳酪 $68

· 洋甘菊桂花茶(凍)$48
正正常常~有啲洋甘菊乾係度~我就唔太好🤣🤣不過唔影響味道~

📍 沙田沙田正街18號新城市廣場一期L6樓609號舖
2023-08-08 39 views
好失望 除左窩夫 其他主食完全唔合格 甚至係難食有位男職員服務非常有趣 每次上菜係放隔離張吉枱 埋單又計錯錢收多成百幾蚊 最後退錢搞一輪我個人就唔會再去試 為環境影相既就隨便
好失望

最後退錢搞一輪

我個人就唔會再去試

為環境影相既就隨便

2023-05-12
$180 (Dinner)
2023-08-07 35 views
朋友約咗我去沙田食韓國菜💗,質素好高,餐廳環境好靚好chill🫶🏻,食得好滿足‼️🥳✨菠菜雞肉千層麵呢個菜結合咗菠菜同雞肉嘅好味道,再加埋層層疊疊嘅麵條,味道豐富而濃郁🥳🥳菠菜嘅清爽口感同雞肉嘅嫩滑肉質好搭,而麵條仲增加咗食物嘅口感層次🧡😚✨醬油五花肉飯卷呢款飯卷以醬油五花肉為主要成份,醬油五花肉嘅香氣同鮮嫩嘅口感令呢道菜色香味俱全😍😍增加咗口感嘅層次同豐富度‼️‼️✨綠油油蜜瓜窩夫呢款窩夫好驚艷😍😍蜜瓜嘅清甜同窩夫嘅鬆軟口感好搭,唔止外觀吸引人,味道亦都好驚喜🧡😙✨水果三文治新鮮嘅水果夾喺麵包片入面,帶嚟清新嘅口感同自然嘅甜味🤩🤩特別適合喺夏天食✌🏻‼️✨濟州柑橘乳酪 結合咗新鮮嘅柑橘同濃郁嘅乳酪,味道酸甜而清爽😚😚🥰✨凍洋甘菊桂花茶洋甘菊同桂花嘅結合為茶飲帶嚟咗芳香同舒緩嘅口感🤩

✨菠菜雞肉千層麵

✨醬油五花肉飯卷

✨綠油油蜜瓜窩夫

✨水果三文治

✨濟州柑橘乳酪
結合咗新鮮嘅柑橘同濃郁嘅乳酪,味道酸甜而清爽😚😚🥰

✨凍洋甘菊桂花茶
洋甘菊同桂花嘅結合為茶飲帶嚟咗芳香同舒緩嘅口感🤩
朋友生日,帶咗佢黎呢間韓國餐廳慶祝,食物同埋生日窩夫都好正呀。🔹️醬油五花肉飯卷🐖呢個紫菜飯卷係推介呀☺️,入面就有蛋、青瓜、紅蘿蔔、酸蘿蔔和五花肉,整體味道好夾,好清新呀😍🔹️水果忌廉三文治🍊🍇三文治麵包夾著新鮮嘅水果和好smooth嘅奶油忌廉,好好味😍🔹️燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇飯🐖黑毛豬肉好好食,燒過好香口,米飯用韓式辣醬和泡菜調味過,炒到煙煙韌韌,味道很香。🔹️層層樂生日窩夫賣相好吸引😍,層到好高,即叫即製嘅窩夫配士多啤梨醬好正,打卡一流!🔹️濟州柑橘乳酪 用咗新鮮的柑橘果肉🍊,加了希臘乳酪,清新解渴。🔹️抹茶柑橘蜜露冰

🔹️醬油五花肉飯卷🐖

🔹️水果忌廉三文治🍊🍇

🔹️燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇飯🐖

🔹️層層樂生日窩夫

🔹️濟州柑橘乳酪
用咗新鮮的柑橘果肉🍊,加了希臘乳酪,清新解渴。
🔹️抹茶柑橘蜜露冰

其實前兩星期剛吃過,但因表妹看過我拍的窩夫相片後深深被吸引,要求我帶她過來吃生日飯,所以又再到訪了。以橘子做主題既韓國 Cafe ,Cafe主打韓式輕食,招牌水果忌廉三文治、窩夫和柑橘特飲。今次再次到訪,發現了新餐目🤩菠菜雞肉千層麵以菠菜雞肉代替平時既肉醬千層麵,感覺更清新,每層都鋪滿菠菜、雞肉粒和芝士,不會過於油膩醬油五花肉飯卷配料十足,有五花肉、韓式魚糕、紅蘿蔔絲、玉子、菠菜和漬黃瓜,入口浸岀麻油香,非常惹味,蔬菜分量多,不會過大飽腹感水果忌廉三文治以新鮮時令水果作主角,配搭香滑的白忌廉忌廉,橘子、金奇異果、青提子味道清新香甜,麵包新鮮軟綿,口感順滑,非常美味抹茶麻糬窩夫每次必食!窩夫外層香脆內裏鬆軟,蛋味香濃,配合幼滑既原味和抹茶味忌廉,與麻糬一同品嚐,口感順滑,層次豐富,甜度適中,大愛!濟州柑橘乳酪柑橘新鮮榨汁加上乳酪,帶有粒粒橙肉,酸甜適中,消暑解滯抹茶柑橘蜜露冰選用新鮮的柑橘果汁和頂級抹茶粉,搭配細緻柔滑的沙冰,沙冰混入了柑橘果肉,帶來清新口感Terrace in seaside📍沙田沙田正街18號新城市廣場一期L6樓609號舖

菠菜雞肉千層麵

抹茶麻糬窩夫

濟州柑橘乳酪
柑橘新鮮榨汁加上乳酪,帶有粒粒橙肉,酸甜適中,消暑解滯

抹茶柑橘蜜露冰

Terrace in seaside
📍沙田沙田正街18號新城市廣場一期L6樓609號舖
2023-07-21
  • 濟州柑橘乳酪
2023-08-02 35 views
試新嘢😋韓式Cafe,喺沙田新城市廣場,難得不限時間的餐廳,餐廳以柑橘🍊作主題,感覺清新,適合打卡😀食物質素幾好,唯黑毛豬白切肉有點過了火,蟹籽雞蛋薯仔蘋果沙律份量偏少。🥢韓國飯卷 $72清甜柑橘窩夫 $98燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇飯 $138蟹籽雞蛋薯仔蘋果沙律 $78📍Terrace in Seaside

🥢韓國飯卷 $72

清甜柑橘窩夫 $98

燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇飯 $138

蟹籽雞蛋薯仔蘋果沙律 $78

📍Terrace in Seaside
每次經過呢間cafe日唔同嘅分店都留意到人地台面果杯大大粒柑橘嘅飲品都同自己講要搵日嚟食,結果次次都食太飽冇位再食甜品,今次終於唔係好飽嘅情況下經過,完全唔洗猶豫即刻朝聖😍———————————————🌟清甜柑橘窩夫 $98其實本身糾結咗好耐要唔要叫其他味,但係最後都選擇咗先里長柑橘窩夫,見味道都冇令我失望,每件柑橘本身都非常香甜,窩夫咬落都非常鬆軟,再加上佢特製柑橘醬汁,成個嘴都係清新香甜嘅柑橘味。.🌟濟州柑橘乳酪 $68老實講呢個乳酪我覺得係好好味嘅,唔會太甜又有柑橘嘅味道,而且上面仲有完整柑橘皮可以打卡用。唯一可惜嘅地方係份量真係太少,隻杯雖然唔算細但入面基本上係超多冰,飲兩啖就冇曬,最後我哋叫咗兩杯都唔係好夠飲🤣.🔸整體評價🔸味道高質而且好啱打卡,係性價比低少少但都值得一試!

———————————————
🌟清甜柑橘窩夫 $98
🌟濟州柑橘乳酪 $68
🔸整體評價🔸
味道高質而且好啱打卡,係性價比低少少但都值得一試!
2023-08-01 86 views
食過一次Terrace in Seaside之後就念念不忘, 佢既飲品同食物都好特別又好味, 終於又忍唔住想再食喇~~除左鍾意呢就既餐飲外, 仲鍾意餐廳環境開場, 感覺好舒服好chill餐牌有好多特色食品, 睇相都覺得好吸引不論係主食, 飲品同甜品, 都俾人一種清新既感覺, 而且打卡一流!!抹茶柑橘蜜露冰 $58飲品好清新, 抹茶味同柑橘味都好明顯, 加埋蜜糖令到味道更加層次分明, 而且味道唔會太甜非常適合夏天飲, 一啖就可以感受到清涼嘅感覺~~濟州柑橘乳酪 $68整個柑橘既賣相好cute好吸引橘色嘅柑橘果醬配塔柔軟嘅乳酪味道好夾, 酸酸甜甜咁好開胃呢~~醬油五花肉飯卷 $86一上枱就聞到好香既麻油香味~~飯卷食材新鮮, 醬汁有啲鹹香, 令到整個飯卷味道更加豐富燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇飯 $138黑毛豬白切肉肉質幻嫩爽彈, 醬汁好入味, 超好味配上清新芳香既紫蘇飯, 味道更加濃郁水果忌廉三文治 $62三文治係用白吐司包住忌廉同水果~忌廉味道唔會好甜, 質感綿滑細緻, 配上清甜既水果及白吐司, 口感豐富!!而水果係季節食品, 每次都有機會唔同呢~綠油油蜜瓜窩夫 $122外貌協會既我一見到呢

餐牌有好多特色食品, 睇相都覺得好吸引

抹茶柑橘蜜露冰 $58

非常適合夏天飲, 一啖就可以感受到清涼嘅感覺~~

濟州柑橘乳酪 $68
整個柑橘既賣相好cute好吸引

醬油五花肉飯卷 $86
一上枱就聞到好香既麻油香味~~
飯卷食材新鮮, 醬汁有啲鹹香, 令到整個飯卷味道更加豐富

燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇飯 $138
黑毛豬白切肉肉質幻嫩爽彈, 醬汁好入味, 超好味

配上清新芳香既紫蘇飯, 味道更加濃郁

水果忌廉三文治 $62
三文治係用白吐司包住忌廉同水果~
而水果係季節食品, 每次都有機會唔同呢~

綠油油蜜瓜窩夫 $122
外貌協會既我一見到呢個窩夫既賣相, 個心即刻溶化左
 五顏六色好靚好吸睛!!
呢排蜜瓜當造, 蜜瓜既甜度非常高呀~~
蜜瓜+蜜瓜mousse+cream+外脆內軟既窩夫一齊食, 每啖好好滿足
Type of Meal
Dinner
  • 綠油油蜜瓜窩夫
  • 醬油五花肉飯卷
2023-08-01 438 views
✨水果忌廉三文治 $62成日見到人哋食韓國日本嘅水果三文治都覺得好吸引,食就真係第一次!食開鹹口味吐司嘅我,出奇地幾鍾意!!!忌廉係類似cream cheese味道+蛋糕cream嘅口感所以食落酸酸甜甜唔會好膩!加埋啲水果好甜好好食~麵包口感仲好軟綿綿,成個配搭都好夾~✨醬油五花肉飯卷 $86韓國菜嚟講,紫菜包飯係我最鍾意嘅食物之一!呢度嘅飯卷都幾足料幾好食!仲有淡淡嘅麻油香~✨燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇飯 $138呢個飯好香麻油同泡菜嘅香辣味,所以都會油少少~黑毛豬厚切口感好好,肥瘦適中!✨濟州柑橘乳酪 $68✨抹茶柑橘蜜露冰 $58兩杯嘢都好好飲好鍾意!柑橘乳酪有粒橙做裝飾勁打卡able🤣飲落有啲似柑橘味益力多~另外一杯抹茶柑橘冰本身仲擔心會唔太夾點知飲落好有驚喜!柑橘嘅酸甜夾埋抹茶濃茶味又幾好飲!出奇地match!個人私心鍾意呢杯多啲(´∀`*)🔹綠油油蜜瓜窩夫 $122窩夫🧇蛋香味重~配上蜜瓜味忌廉幾好食~
✨水果忌廉三文治 $62
水果忌廉三文治
食開鹹口味吐司嘅我,出奇地幾鍾意!!!
所以食落酸酸甜甜唔會好膩!
加埋啲水果好甜好好食~
麵包口感仲好軟綿綿,成個配搭都好夾~

✨醬油五花肉飯卷 $86
醬油五花肉飯卷
韓國菜嚟講,紫菜包飯係我最鍾意嘅食物之一!
呢度嘅飯卷都幾足料幾好食!
仲有淡淡嘅麻油香~

✨燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇飯 $138
燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇飯
呢個飯好香麻油同泡菜嘅香辣味,所以都會油少少~
燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇飯
黑毛豬厚切口感好好,肥瘦適中!

✨濟州柑橘乳酪 $68
✨抹茶柑橘蜜露冰 $58
兩杯嘢都好好飲好鍾意!
柑橘乳酪有粒橙做裝飾勁打卡able🤣
飲落有啲似柑橘味益力多~
另外一杯抹茶柑橘冰本身仲擔心會唔太夾
點知飲落好有驚喜!
柑橘嘅酸甜夾埋抹茶濃茶味又幾好飲!出奇地match!
個人私心鍾意呢杯多啲(´∀`*)

🔹綠油油蜜瓜窩夫 $122
綠油油蜜瓜窩夫
窩夫🧇蛋香味重~
配上蜜瓜味忌廉幾好食~
綠油油蜜瓜窩夫
新城市廣場呢間半開放嘅餐廳好太吸睛裝修同店員嘅帽子 都係橙色嘅柑橘主題Menu好精緻,樣樣都好吸引見到門口玻璃櫥櫃,一定要甜品✨層層樂生日窩夫即叫即製,窩夫疊成一層層好有份量口感鬆軟,蛋香味嘅濃加上幼滑忌廉同新鮮士多啤梨同藍莓✨ 燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇飯黑毛豬肉質爽滑,有口感紫蘇飯帶點微辣辣香,仲有鮮橙同沙律菜伴碟✨醬油五花肉飯卷紫菜包著飯卷著五花肉口感豐富.添加醬油好惹味✨水果忌廉三文治水果三文治都係賣菲佛除咗賣相靚之外裡面夾住嘅新鮮水果充滿水份好Juicy✨濟州柑橘乳酪呢杯招牌特別一定要試用新鮮柑橘製成,味道鮮甜,套上橙皮嘅造型再加分✨抹茶柑橘蜜露冰呢杯配搭好特別,無諗過抺茶可以夾到柑橘仲有粒粒橙皮有驚喜.夠冰凍

新城市廣場呢間半開放嘅餐廳好太吸睛

裝修同店員嘅帽子 都係橙色嘅柑橘主題

Menu好精緻,樣樣都好吸引
見到門口玻璃櫥櫃,一定要甜品

✨層層樂生日窩夫
即叫即製,窩夫疊成一層層好有份量
口感鬆軟,蛋香味嘅濃
加上幼滑忌廉同新鮮士多啤梨同藍莓

✨ 燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇飯
黑毛豬肉質爽滑,有口感
紫蘇飯帶點微辣辣香,仲有鮮橙同沙律菜伴碟

✨醬油五花肉飯卷

除咗賣相靚之外
裡面夾住嘅新鮮水果充滿水份好Juicy

✨濟州柑橘乳酪
呢杯招牌特別一定要試
用新鮮柑橘製成,味道鮮甜,套上橙皮嘅造型再加分

✨抹茶柑橘蜜露冰
呢杯配搭好特別,無諗過抺茶可以夾到柑橘
仲有粒粒橙皮
有驚喜.夠冰凍
2023-07-31
Type of Meal
Lunch
2023-07-30 16 views
今日黎左新城市*Terrace in seaside*韓式Cafe~其實每次經過都好想食Cafe新穎舒適~以橘子做主題🍊店員頂橘子帽好配合主題可以一次過食主餐加甜品燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇飯$138黑毛豬半肥瘦既比例入口融化,燒得香口配埋泡菜飯食 一點都唔油膩。醬油五花肉飯卷$86明顯配料多過飯❤️有紅蘿蔔,玉子,五花肉,菠菜同酸蘿蔔~食落清爽👏🏻濟州柑橘🍊乳酪 $68打卡一流柑橘清甜,加埋輕乳酪,酸酸甜甜 好飲🫰🏻抹茶柑橘蜜露冰$58抹茶超香濃👍🏼無諗過配柑橘冰係咁夾嘩❤️🤩🤩整餐飯既重頭戲綠油油蜜瓜窩夫🧇$122清甜蜜瓜👏🏻加上外脆內鬆軟、有蛋香嘅窩夫👍🏼旁邊仲有開心果碎,雖然多cream 但一d溜既感覺都無

Cafe新穎舒適~以橘子做主題🍊店員頂橘子帽好配合主題

可以一次過食主餐加甜品

燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇飯$138
黑毛豬半肥瘦既比例入口融化,燒得香口

配埋泡菜飯食 一點都唔油膩。

醬油五花肉飯卷$86

濟州柑橘🍊乳酪 $68
打卡一流
柑橘清甜,加埋輕乳酪,酸酸甜甜 好飲🫰🏻
抹茶柑橘蜜露冰$58
抹茶超香濃👍🏼無諗過配柑橘冰係咁夾

嘩❤️🤩🤩整餐飯既重頭戲
綠油油蜜瓜窩夫🧇$122
清甜蜜瓜👏🏻加上外脆內鬆軟、有蛋香嘅窩夫👍🏼
旁邊仲有開心果碎,雖然多cream 但一d溜既感覺都無

2023-07-29 60 views
今日happy friday 梗係要同同事去食吓好嘢啦,今日去咗新城市廣場Terrace in Seaside 食野,我地點左4個set menu 1. 燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇飯 👍🏻👍🏻👍🏻- 豬肉味勁濃,一定要配飯一齊食,如果唔係就咁食飯會覺得比較單調,男仔食就會覺得份量好似較少2. 泡菜豬肉芝士千層麵👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻超級好食 泡菜豬肉芝士,三個餸mix落千層麵完全冇違和感3. 傳統飯卷👍🏻👍🏻味道唔差,但係塊紫菜皮太淋,作為食客感覺差咗少少呢個位,有啲好似放咗好耐嘅感覺4. 蟹籽薯仔蘋果沙律 🥗 唔差,不過不失,但係份量都算係叫少啲柚子檸檬梳打、濟州柑橘乳酪跟set menu 叫好抵,因為平時一杯都要5,60蚊,多果肉唔錯😏我哋最後仲叫咗個士多啤梨窩夫,不嬲呢間窩夫都係好好食,個cream 調得啱啱好,而窩夫個皮外脆內軟,好食到我想食多個🤓🤓

• 泡菜豬肉芝士千層麵
  • 濟州柑橘乳酪
2023-07-28 24 views
#20230717 🤍 【再訪】📍 Terrace in Seaside @terrace.in.seaside.Hk 沙田沙田正街18號新城市廣場一期L6樓609號舖 🍽️尖沙咀|屯門|九龍灣|元朗均有分店➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖#炭燒雞肉飯卷 $82💭 上次尼食甜品果陣見到隔離枱啲野食就一直心思思想再尼試下🤤個飯卷入面啲料好豐富,每次都成粒啪入口,個味最出一定係個醃左既小黃瓜,所以其實叫咩肉都唔係好食得出😅但食落係好味既,同埋份量都幾多,嗌一碟都食左唔少飯,夠晒飽😎.#蟹籽雞蛋薯仔蘋果沙律 $72💭 反而呢個比🐷想像中既份量少,真正既沙律係得薯仔同蘋果,啲蟹籽同雞蛋都係鋪起面裝飾用,蘋果爽甜幾好🍎薯仔略嫌有啲生,質地唔夠粉🥔整體成碟沙律感覺就唔太值呢個價🥗.#濟州柑橘乳酸梳打 $48#洋甘菊桂花茶 #凍 $48💭 柑橘乳酸打卡一流📸不過要影就趁上枱就好影,搞勻左就隻色就有啲似坑渠水咁😨但係好飲既,洋甘菊茶都好飲,係成日飲到面頭啲渣有啲心累😓如果可以用個茶袋入住或者整個茶隔會好好多.#沙田美食 #🐷在沙田 #尖沙咀美食 #🐷在尖沙咀 #屯門美食 #🐷在屯門 #九龍灣美食 #
#20230717 🤍
#炭燒雞肉飯卷 $82

#蟹籽雞蛋薯仔蘋果沙律 $72

#濟州柑橘乳酸梳打 $48
#洋甘菊桂花茶 #凍 $48

#沙田美食 #🐷在沙田 #尖沙咀美食 #🐷在尖沙咀 #屯門美食 #🐷在屯門 #九龍灣美食 #🐷在九龍灣 #元朗美食 #🐷在元朗 #🐷_食
2023-07-27 19 views
環境清新,以橙色為主寫住韓文字,係韓式coffee shop☕️▫️燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇飯黑毛豬肉質軟熟,唔會好乾,好好味😋紫蘇飯用特別方法上碟,好似一塊煎餅咁好吸引。◾️醬油五花肉飯卷韓式傳統紫菜飯卷,入面卷左豐富既配料,口感豐富又唔油膩👍🏻👍🏻餡料新鮮又唔會好咸▫️綠油油蜜瓜窩夫🍈窩夫底烘焙得岩岩好,鬆軟又唔硬配合cream+香甜蜜瓜,味道超夾超fresh👏🏻仲有一小杯蜜瓜cream,令蜜瓜味更登出👍🏻◾️濟州柑橘乳酪🍊+抺茶柑橘蜜露冰佢地野飲整得好靚🤩,仲好好飲2杯都用左濟州柑橘去調味,飲落有水果甜而不膩,仲好清新😊乳酪酸酸甜甜,抺茶清清既茶香
環境清新,以橙色為主
寫住韓文字,係韓式coffee shop☕️

▫️燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇飯
黑毛豬肉質軟熟,唔會好乾,好好味😋
紫蘇飯用特別方法上碟,好似一塊煎餅咁好吸引。

◾️醬油五花肉飯卷
餡料新鮮又唔會好咸

▫️綠油油蜜瓜窩夫🍈
窩夫底烘焙得岩岩好,鬆軟又唔硬
配合cream+香甜蜜瓜,味道超夾超fresh👏🏻
仲有一小杯蜜瓜cream,令蜜瓜味更登出👍🏻

◾️濟州柑橘乳酪🍊+抺茶柑橘蜜露冰
佢地野飲整得好靚🤩,仲好好飲
2杯都用左濟州柑橘去調味,飲落有水果甜而不膩,仲好清新😊
乳酪酸酸甜甜,抺茶清清既茶香