沙田 📌Terrace in seaside (新城市廣場一期)Book mark咗好耐一直都好想嚟, 都見到好多comment 話服務麻麻...服務方面我就覺得,係可接受,只係啲店員唔係太熟手,但食物方亦面冇太大驚喜,性價比唔高。🥬 菠菜雞肉千層麵$78千層麵一層層都分明嘅,口感唔會太淋,略嫌我芝士唔夠香,唔夠黏, 菠菜雞肉都係淡淡的,整體只能夠話不過不失。🍙 醬燒牛肉飯卷$88飯卷本身較為乾身,味道唔突出,性價比欠奉。🍊 濟州柑橘乳酪$68 就係為咗舊柑橘🍊 我至book mark呢間Cafe 🤭 相信都係必叫嘅打卡飲品。舊柑橘🍊的確幾得意,味道方面講真我就好鍾意,微微帶酸概嘅乳酪味又有d 🍊肉。🍍 熱情金菠蘿沙冰$68呢個菠蘿仔都好趣緻 🤩 所以豬隊友就即刻話要咗呢個菠蘿沙冰,佢話個沙冰好fresh,好清甜,亦都有少少菠蘿肉, 眨下眼佢就飲曬 🤭🧇 抹茶麻薯窩夫$92見好多食評都係揀水果系列嘅窩夫, 麻薯控嘅我,二話不說就揀咗唯一一個有麻薯嘅 [ 抹茶麻薯窩夫 🧇 ] 一上枱 咗聲,好大份,好厚身,完全係2底格仔格仔餅有多嘅份量! 食完晚餐,兩個人真係好難食得曬。先講窩夫🧇 佢

🥬 菠菜雞肉千層麵$78

🍙 醬燒牛肉飯卷$88
飯卷本身較為乾身,味道唔突出,性價比欠奉。
🍊 濟州柑橘乳酪$68
🍍 熱情金菠蘿沙冰$68

🧇 抹茶麻薯窩夫$92
見好多食評都係揀水果系列嘅窩夫, 麻薯控嘅我,二話不說就揀咗唯一一個有麻薯嘅 [ 抹茶麻薯窩夫 🧇 ] 一上枱 [嘩!] 咗聲,好大份,好厚身,完全係2底格仔格仔餅有多嘅份量! 食完晚餐,兩個人真係好難食得曬。先講窩夫🧇 佢係外脆內軟,呢一點係加分嘅,而鋪喺上面嘅麻薯亦都好有份量, 煙煙靭靭,味道亦唔錯。窩夫🧇 上亦都有忌廉 Cream 同埋淺綠色抹茶 Cream, 兩者味道唔會太甜,但係略嫌就係唔夠抹茶味,本身抹茶 Cream 唔夠茶味,又其實佢嘅抹茶粉可以 '沈' 多啲喺面。 但係呢個窩夫整體嚟講呢係唔錯嘅。

🔅整體嚟講,不過不失。 但係熱食方面就真係不了,味道真係一般般,我只會考慮下午茶同閨蜜飲杯嘢,食個甜品傾下計,都不失為一個好選擇。

2023-12-22
$200 (Dinner)
2023-12-19 63 views
呢間韓式cafe每次經過都覺得有種小清新的感覺,終於有機會試下。叫咗個柑橘通力咖啡,賣相唔錯,而且橙味同咖啡加通力水真係有化學作用,好好飲。 呢個價錢呢個賣相,已經好過好多Cafe。主食就叫咗個牛肉飯卷,一個時下年輕韓國人會吃的菜式,口感不錯,略嫌淡口咗少少,但係整體上牛肉配上醃製嘅蘿蔔,係一個非常容易入口嘅主食。其實Menu仲有好多其他韓式食物,很精美。餐廳其實做緊小熊主題,今次一個人沒有機會吃太多,下次有機會再試。

柑橘通力咖啡
韓式牛肉飯卷
柑橘通力咖啡
韓式牛肉飯卷
蛋糕好濟,好硬,太多牛油,千層面好似一pat嘢,好難食,職員發夢,唔會再去,如果純打咭都接受到本身以為新假期推介都唔會差,點知咁伏。唔知其他加唔好食,反正我點果兩樣都難食,飲品還可以
2023-10-31 122 views
📍 Terrace in seaside (新城市廣場一期) (沙田)沙田沙田正街18號新城市廣場一期L6樓609號舖==============================今日同姪仔去沙田玩,姪仔指定要去呢間恐龍餐廳食野🤣🤣🤣==============================韓式魚糕飯卷🍙飯卷餡料好豐富,飯ge 份量岩岩好,紫菜好香脆無變淋紅豆抹茶沙冰🍧抹茶味好濃但未去到苦ge 程度,配埋紅豆味道好夾👍🏻👍🏻
沙田沙田正街18號新城市廣場一期L6樓609號舖
今日同姪仔去沙田玩,姪仔指定要去呢間恐龍餐廳食野🤣🤣🤣
韓式魚糕飯卷🍙
飯卷餡料好豐富,飯ge 份量岩岩好,紫菜好香脆無變淋

紅豆抹茶沙冰🍧
抹茶味好濃但未去到苦ge 程度,配埋紅豆味道好夾👍🏻👍🏻
2023-10-27
Tea
2023-10-28 130 views
沙田新城市廣場最新出咗個恐龍主題公園,咁啱經過呢間——🌟Terrace in seaside🌟見佢咁啱新推出恐龍🦖主題食品,好特別,一於試試佢🤩✨依家推廣期間消費滿$200或以上,其中一份需點恐龍主題食品,即可參與小遊戲,與店員battle,贏取恐龍蛋一隻。✨._.🍙|叢林探險飯卷|🍙韓式飯卷,裏面包滿好豐富嘅材料,仲有鵪鶉蛋同爽口嘅蘿蔔絲,味道酸酸地好有韓式嘅味道,外層仲包滿好多絲菜絲·💛|菠菜雞肉千層麵|💛好特別,菠菜味做餡,又幾夾,千層麵仲有雞肉香味,飽料豐富又飽肚·🍫|恐龍地帶提拉米蘇|🍫大大個玻璃樽裝住,朱古力味重,好creamy,面頭仲有啲朱古力,朱古力控大愛·🫘|ROAR 紅豆抹茶沙冰|🫘好得意嘅恐龍曲奇係杯面頭,抹茶香濃,夾住啲紅豆粒,味道好夾💃._.
._.
🍙|叢林探險飯卷|🍙
💛|菠菜雞肉千層麵|💛
🍫|恐龍地帶提拉米蘇|🍫
🫘|ROAR 紅豆抹茶沙冰|🫘
._.

Dinner
2023-10-27 99 views
🦖放假搵間有主題嘅餐廳開心下🥳今次揀咗呢間做緊「恐龍主題」嘅餐廳🦕重拾童真😂最近仲係有得食又有得玩添🥳仲有小遊戲玩真開心😍🦖叢林探險飯卷 $86🌈呢個叢林探險飯卷真係好得大人小朋友歡心呀💕飯卷外面鋪滿軟綿綿嘅海苔🤤上面仲有個恐龍小卡片💳賣相充滿歡樂氣氛🥳🦖恐龍地帶提拉米蘇 $52🌈仲有個恐龍地帶提拉米蘇😍味道好香濃💯唔會好甜💯小朋友見到一定會好喜歡呢🥳🍝菠菜雞肉千層麵 $78🌈熱辣辣焗出嚟嘅菠菜雞肉千層麵勁惹味😋份量啱啱好✅好推介喔🥳🫘ROAR 紅豆抹茶沙冰 $58🌈抹茶控必選item🍵又好味又可以打卡📷杯上面仲🈶️好大塊好香口嘅恐龍🦕曲奇餅添😍賣相得意到我都被溶化了🥳

🦖叢林探險飯卷 $86

🦖恐龍地帶提拉米蘇 $52

🍝菠菜雞肉千層麵 $78

🫘ROAR 紅豆抹茶沙冰 $58

知道新城市廣場10月初開幕了Dino Park恐龍公園,原來位於商場內的〔Terrace in seaside〕都加入了以恐龍為主題的菜式,每款恐龍菜或都放上不同品種的恐龍牌,而且消費滿HKD200或以上,其中一份點了恐龍主題美食,即可與店內恐龍飼養員對戰小遊戲,贏取恐龍蛋一隻。【Roar~紅豆抹茶沙冰】(HK$58)這款以恐龍主題的飲品,是打卡必點飲品,沙冰上用了很大塊恐龍造型曲奇餅作裝飾,曲奇餅是抹茶味非常香口,這杯飲品攪拌後,有淡淡的紅豆及抹茶味道,冰爽透心。【恐龍地帶提拉米蘇】 (HK$52)碟上有很可愛的小恐龍腳印,而且樽內更有數粒恐龍蛋,這個小場景很可愛,恐龍蛋是脆口的花生朱古力,而樽內夾著一層很厚的淡忌廉,有重口感。【韓式魚糕飯卷】(HK$78)本來想叫〔叢林探險飯卷〕但當天已經售罄,所以叫了〔韓式魚糕飯卷〕,飯卷中間餡料很多,夾著魚糕、蛋、黃蘿蔔、紅蘿蔔、青瓜、沙律菜、芝麻,伴菜有沙律菜及柑橘,吃韓式料理吃飯卷就最不錯。【菠菜雞肉千層麵】(HK$78)千層麵內層夾了雞肉粒及菠菜,每層都有芝士白汁,拍完照,一切開千層麵還是熱騰騰,伴碟還有沙律菜及柑橘。〔Terrace i

【Roar~紅豆抹茶沙冰】(HK$58)
【恐龍地帶提拉米蘇】 (HK$52)
【韓式魚糕飯卷】(HK$78)
【菠菜雞肉千層麵】(HK$78)
〔Terrace in seaside〕@terrace.in.seaside
香港新界沙田沙田正街18號新城市廣場一期L6樓609號舖
Shop 609, L6/F, New Town Plaza Phase I, 18 Sha Tin Centre Street, Sha Tin, Hong Kong
2023-10-20
Waiting Time
8 Minutes (Dine In)
Dinner
新城市廣場開咗Dino Park ,全新遊樂設施,恐龍主題,好靚又好玩。跟住去餐廳,即刻見到有恐龍主題既套餐。餐廳係中庭,比較開揚,坐得幾舒服。恐龍主題餐牌係一隻恐龍蛋,入面有飯卷,飲品,甜品,全部都係有恐龍造型。- 叢林探險飯卷韓式飯卷,傳統口味,食材清新爽口,不過飯既醋味比較重。外層紫菜有一絲一絲既感覺,好似野草,真係有叢林 Feel。- 恐龍地帶提拉米蘇造型好得意,碟上有恐龍腳印,又有恐龍蛋。提拉米蘇口感順滑,咖啡味道濃郁。- ROAR 紅豆抹茶沙冰依個造型最好,有暴龍係飲品上面,好神似。紅豆好好食,配埋抹茶沙冰,整體啱啱好,唔太甜。- 菠菜雞肉千層麵焗得好香,醬汁好Creamy,好多料,每一層都鋪滿曬。食完恐龍餐 (over $200) ,仲可以玩小遊戲,睇下邊個俾恐龍咬,贏咗就有個恐龍蛋。

跟住去餐廳,即刻見到有恐龍主題既套餐。

餐廳係中庭,比較開揚,坐得幾舒服。
- 叢林探險飯卷
韓式飯卷,傳統口味,食材清新爽口,不過飯既醋味比較重。
外層紫菜有一絲一絲既感覺,好似野草,真係有叢林 Feel。
- 恐龍地帶提拉米蘇
造型好得意,碟上有恐龍腳印,又有恐龍蛋。
提拉米蘇口感順滑,咖啡味道濃郁。
ROAR 紅豆抹茶沙冰
- ROAR 紅豆抹茶沙冰
依個造型最好,有暴龍係飲品上面,好神似。

紅豆好好食,配埋抹茶沙冰,整體啱啱好,唔太甜。
- 菠菜雞肉千層麵
焗得好香,醬汁好Creamy,好多料,每一層都鋪滿曬。
ROAR 紅豆抹茶沙冰
  • ROAR紅豆抹茶沙冰
2023-10-24 51 views
同老公行街知道恐龍🦕公園登陸沙田新城市,連Terrace in seaside都加入恐龍主題🦖只要食滿$200或以上,其中一份點左恐龍主題食品,就可以參加小遊戲,同店員對戰🏆,贏左就可以有一隻恐龍蛋🥚啦我就揀左3款恐龍主題嘅飯卷食物、飲品同甜品🦖叢林探險飯卷▫️飯卷造型好有叢林氣氛,外層鋪滿綠色嘅係壓縮過嘅紫菜,軟軟口感,包住好多蔬菜,仲有大大粒鵪鶉蛋添,健康又好味。🦖恐龍地帶提拉米蘇提拉米蘇味道香濃,cream 香滑lady finger餅乾軟綿綿,面層鋪滿花生朱古力蛋,多重口感,但又不會過甜。🍝菠菜雞肉千層麵千層麵都好厚身,夾著滿滿菠菜、雞肉同cream,麵皮亦吸受左醬汁,層次豐富。🦖ROAR 紅豆抹茶沙冰紅豆同抹茶一定好夾配,味道不會好甜,柸上面仲有一大塊恐龍🦖曲奇。

我就揀左3款恐龍主題嘅飯卷食物、飲品同甜品

🦖叢林探險飯卷

🦖恐龍地帶提拉米蘇

🍝菠菜雞肉千層麵

🦖ROAR 紅豆抹茶沙冰

最近新城市廣場開咗恐龍公園趁weekend 帶小朋友玩完勁開心原來呢間餐廳甜品好吸引仲加入恐龍主題💥消費滿$200其中一份揀選恐龍主題嘅食品仲可以參與小遊戲,同店員對戰嬴咗仲可以抽取恐龍蛋一隻我地一次過揀哂三款恐龍主題嘅飯卷.甜品 同飲品賣相好精緻小朋友今餐 有得食有得玩.特別開胃✨叢林探險飯卷韓式飯卷造型真係整得好似叢林外層綠色酥酥,口感有點似肉鬆增添味道同賣相✨菠菜雞肉千層麵千層麵夾著雞肉同菠菜加添忌廉汁,好Creamy✨恐龍地帶提拉米蘇Tiramisu添加朱古力蛋蛋糕同忌廉比例恰好✨ROAR 紅豆抹茶沙冰綠茶同紅豆真係完美嘅配合味道唔會太甜仲插上恐龍造型嘅曲奇餅下次一定要試 Halloween 推出嘅焙茶窩夫

最近新城市廣場開咗恐龍公園
趁weekend 帶小朋友玩完勁開心
原來呢間餐廳甜品好吸引

仲加入恐龍主題

💥消費滿$200
其中一份揀選恐龍主題嘅食品
仲可以參與小遊戲,同店員對戰
嬴咗仲可以抽取恐龍蛋一隻

我地一次過揀哂三款恐龍主題嘅飯卷.甜品 同飲品
賣相好精緻

小朋友今餐 有得食有得玩.特別開胃

✨叢林探險飯卷
韓式飯卷造型真係整得好似叢林
外層綠色酥酥,口感有點似肉鬆
增添味道同賣相

✨菠菜雞肉千層麵
千層麵夾著雞肉同菠菜
加添忌廉汁,好Creamy

✨恐龍地帶提拉米蘇

下次一定要試 Halloween 推出嘅焙茶窩夫
2023-10-21
Lunch
2023-10-19 115 views
近排一間韓國Cafe推出恐龍主題食品,今晚即刻同朋友去試吓,每款恐龍食品上面放住唔同品種嘅恐龍牌,非常有特色。只要消費滿$200或以上,其中一份係恐龍主題食品,就可以參與小遊戲,與店員battle,贏取恐龍蛋一隻。叢林探險飯卷用咗鵪鶉蛋、蘿蔔絲、腐皮、蔬菜,紫菜嘅部份營造到叢林嘅感覺,味道酸酸地,令人好開胃。菠菜雞肉千層麵每一層都夾住菠菜同埋嫩滑既雞肉,再加上濃郁既白汁,口感creamy豐富,充滿層次感。恐龍地帶提拉米蘇提拉米蘇上面加入白色朱古力球,好似恐龍蛋咁,每一口提拉米蘇都散發出濃郁的咖啡香氣,搭配著濃郁既奶油香和蛋糕層。ROAR紅豆抹茶沙冰一上枱已經好吸晴,抹茶味恐龍形狀餅干放係cream 上面,超得意,抹茶沙冰綿密,口感冰涼又滑順,紅豆粒甜甜地,解渴之選。

ROAR紅豆抹茶沙冰
涼又滑順,紅豆粒甜甜地,解渴之選。
紅豆抹茶沙冰
紅豆抹茶沙冰
📍#Terrace in seaside (新城市廣場) (沙田)沙田沙田正街18號新城市廣場一期L6樓609號舖♡人均消費: $356 @ 2▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️呢間係位於沙田新城市廣場韓式小清新cafe~位置開場,而我就被恐龍為主題既餐牌吸引而來🦕 ✨#韓式魚糕飯卷💰$78有蘿蔔絲、醃蘿蔔、蛋、同大大片魚糕整成嘅飯卷,估唔到魚糕同醋飯又幾夾,食落有少少似腐皮壽司,不錯✨#菠菜雞肉千層麵💰$78清淡輕量首選,白汁喺主要嘅味道來源,配上菠菜同雞肉嘅千層麵,味道唔會濃,食落去冇乜罪惡感,減肥首選!✨#恐龍地帶提拉米蘇💰$52超多忌廉,蛋糕偏小,但都有咖啡味,有啲啲失望✨#ROAR紅豆抹茶沙冰💰$58抹茶沙冰唔會太甜,加上微甜嘅紅豆,加上忌廉上面嗰塊恐龍餅乾,睇見都開心,塊餅乾仲要幾好食。十分推薦。依家點恐龍款式既食物,再消費滿$200,即可參與小遊戲,成功同店員battle,更可獲小恐龍蛋一隻。▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

沙田沙田正街18號新城市廣場一期L6樓609號舖

♡人均消費: $356 @ 2

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

✨#韓式魚糕飯卷💰$78

✨#菠菜雞肉千層麵💰$78

✨#恐龍地帶提拉米蘇💰$52
超多忌廉,蛋糕偏小,但都有咖啡味,有啲啲失望

✨#ROAR紅豆抹茶沙冰💰$58

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
#蒸魚腩爸媽好介紹 💖🤗Terrace in seaside🍊😍@terrace.in.seaside📍沙田沙田正街18號新城市廣場一期L6樓609號舖🔗https://bit.ly/42GJ2eM ☘️沙田分店限定🌺恐龍主題 💠✴️叢林探險飯卷🌳🌲🍙✴️叢林探險飯卷同平時食嘅飯卷有唔同😍佢特別採用左壓縮紫菜黎營造苔蘚效果👍🏻好有野生叢林嘅感覺🌲🌲飯卷入面有多款新鮮嘅蔬菜,食落好清新💖好味😋💠菠菜雞肉千層麵🍝熱辣辣嘅千層麵每層都包住好多餡料,有新鮮又營養豐富嘅菠菜,仲有肉質鮮嫩嘅雞肉🐔香味濃郁,份量足夠,好飽肚🤗🤗💠✴️恐龍地帶提拉米蘇🦖🦕😍✴️設計意念好有心思,提拉米蘇外有恐龍腳印👣🦕而提拉米蘇仍舖左幾粒好似恐龍蛋嘅花生朱古力,同提拉米蘇嘅外貌配合埋,好有恐龍地帶叢林嘅feel🩷提拉米蘇好味😋軟綿綿,仲有大量香甜幼滑嘅忌廉,滿足😌😍💠✴️ROAR 紅豆抹茶沙冰 🦖🍵🫘🍧✴️紅豆抹茶一向都好夾,紅豆多抹茶濃郁,仲有一塊香濃嘅綠茶恐龍造型嘅餅🦖好得意😊😍🤩好睇又好飲😂✨ 🥳🤩蒸魚腩爸媽提提大家👩🏻👨🏻💖🩷依家消費滿$200或以上,其中一份需點恐龍主題食品🦖🦕即可參與小遊戲🎀🕹️與店員battle😬
#蒸魚腩爸媽好介紹

💠✴️叢林探險飯卷🌳🌲🍙✴️

💠菠菜雞肉千層麵🍝

💠✴️恐龍地帶提拉米蘇🦖🦕😍✴️

💠✴️ROAR 紅豆抹茶沙冰 🦖🍵🫘🍧✴️

✨ 🥳🤩蒸魚腩爸媽提提大家👩🏻👨🏻💖🩷依家消費滿$200或以上,其中一份需點恐龍主題食品🦖🦕即可參與小遊戲🎀🕹️與店員battle😬,贏取恐龍蛋一隻🦖🥚* ✨有得食有得玩,好開心👍🏻

🍴 餐廳環境舒適,裝修簡潔而乾淨,坐得舒服🤗店員服務態度好👏🏻😌上菜速度都快👍🏻💖會再黎幫襯👍🏻

@terrace.in.seaside

#Terraceinseaside #coffee #creamsandwich #omurice #Cafe #打卡 #Chill #度假

#foodie #hkig #hkfoodie #hkmom #hkmommyblogger #hkblogger #美食推薦 #美食 #香港美食 #香港
2023-10-14 36 views
✨ROAR紅豆抹茶沙冰賣相好可愛 打卡一流香滑忌廉 紅豆抹茶沙冰好清爽✨叢林探險飯卷造型好切合主題 飯卷配料豐富有蘿蔔絲 蔬菜 鵪鶉蛋同雞肉等口感味道都好豐富 ✨菠菜雞肉千層麵面層加左芝士 有少少焦香千層麵有彈性 夾住雞肉同菠菜層次幾豐富 ✨恐龍地帶提拉米蘇Tiramisu忌廉比例較多 香甜厚滑手指餅夠濕潤 帶咖啡香 而家只要消費滿$200或以上 其中一份需點恐龍主題食品即可以參與小遊戲 與店員對戰勝出可獲得恐龍蛋一隻🦕🥚名副其實有得玩有得食😆總結:食物可以 打卡一流恐龍主題好適合一家大細小朋友見到實鐘意
✨ROAR紅豆抹茶沙冰

名副其實有得玩有得食😆

總結:食物可以 打卡一流
恐龍主題好適合一家大細
小朋友見到實鐘意
鍾意恐龍嘅朋友千祈唔好錯過!而家餐廳嘅限定主題係恐龍🦖,有特別嘅餐單,估唔到可愛又好食!😬🍴叢林探險飯卷 $86呢個飯卷非常切合叢林探險主題,飯卷嘅外面有紫菜絲包住,有造型之餘味道亦都更加有層次,而餡料都非常豐富,好多鵪鶉蛋🦖🥚🥚🍴恐龍地帶提拉米蘇 $52甜品嘅甜味好適中!有好可愛嘅恐龍腳印、恐龍蛋朱古力,係好食嘅提拉米蘇~🍰🍴ROAR紅豆抹茶沙冰 $58上面嘅抹茶曲奇加晒分!🦖😍整體抹茶沙冰感覺似大人口味,味道唔甜,上面有cream同埋焦糖餅碎碎。🍴菠菜雞肉千層麵 $78配菜嘅搭配好繽紛,整體感覺似小朋友會鍾意食,帶小朋友嚟食就啱晒!👨‍👩‍👧‍👧📣消費滿$200或以上,其中一份需點恐龍主題食品,即可參與小遊戲,與店員battle,贏取恐龍蛋一隻!

🍴叢林探險飯卷 $86

🍴恐龍地帶提拉米蘇 $52