2016-02-21
依間鋪頭係我之前返學一星期總要食一次依加都不時返黎懷緬一下位置都比較偏僻 除非住附近 否則都不會發現到平日八點幾去到 都要等一張檯呢裝潢平實 左右都有泰菜館 競爭好大呢入到去都即刻點野食 都好肚餓哈哈嗌左生菜包 海鮮咖哩包 生蝦 同必點泰國象啤生蝦 69/6隻 129/12隻中size 新鮮 之前食過有間生蝦 係結冰囉 我諗係一早剝定放入雪櫃😶 依間無雪味 無結冰 食落都係小小凍 都食到蝦既彈牙感 但個sauce 同平時其他鋪既唔同 依個係咁香 但 頗有辣勁😈但都覺得小貴🤔🤔之後就係 生 菜 包必點item 六十幾蚊 大大碟 好香好辣又有小小酸咁 好開胃 食唔停 唔好辣既小心喔! 佢入面仲有白色一粒粒既野 我仲未研究到佢係乜 但加埋係生菜包入面 成個配塔覺得好特別 好味重點 海 鮮 咖 喱 包 ~98一落檯都 哇 左一聲 哈哈 大鄉里初時諗住係急凍海鮮 點知 係 真 海鮮有蝦 有魷魚 有蜆 仲有青口添 真係落足本面包掏空 烘底 本身面包都好軟熟 外脆內軟咁 再dim埋咖喱咖哩係黃咖哩 好滑 好甜 椰香味重d 仲有 佢除左咖哩包入面倒滿咖哩之外 仲另外有一碗咖哩俾你 我真係當湯咁飲兩個餓
依加都不時返黎懷緬一下
位置都比較偏僻 除非住附近 否則都不會發現到