2021-02-12
話說當晚2月10號叫左個外賣晚餐,一個係半年隻海南雞加熱檬茶,另一個黃咖喱豬扒飯加凍檸茶,外賣號碼到我,我去拎時待應話入面齊晒。返到屋企拆開點知唔見熱檸茶咪落返對面南昌薈呢間泰國野攞返杯熱檸茶,佢哋就話差唔多收工話熱檸茶個熱水機熄咗,叫我轉凍飲,我話想要熱檸茶,唔係凍野飲,我話要退錢,(個熱檸茶係加$10買的)佢地唔肯退錢,一套唔覺得自己整漏咗野嘅態度,我話你地整漏左野要凸登落嚟,個女經理仲要大大聲講話:喂你想我地點?!最後佢哋話有熱檸茶不過係常温要唔要,咁好唯有接受。拎返杯檸茶返屋企開餐,打開海南雞個盒,驚見全部都係胸肉翼同尖!完全冇髀,一舊都冇!叫半隻唔係半隻海南雞俾個客咩!咁樣做生意呃人都得嘅!另一盒黃咖喱豬扒飯,見一盒黃咖喱一盒飯,心諗應該喺黃咖喱盒入面,打開後淨係只有極少豬塊喺入面,貨不對辦!㴝呢間泰國嘢食已經有一年,算半個熟客,以前唔喺呢度住都專登揸車過嚟食個海南雞,近排因為有幾次食完肚痛,所以食少左,平時冇事冇幹態度冇咩,點知今日見真身原來係咁,服務態度好差,你哋公司做錯連一句唔好意思都冇講,仲要一副嫌你煩個樣,心諗人哋個客唔係凸登找你麻煩,係你地整漏野在先。咩服務態度,
㴝呢間泰國嘢食已經有一年,算半個熟客,以前唔喺呢度住都專登揸車過嚟食個海南雞,近排因為有幾次食完肚痛,所以食少左,平時冇事冇幹態度冇咩,點知今日見真身原來係咁,服務態度好差,你哋公司做錯連一句唔好意思都冇講,仲要一副嫌你煩個樣,心諗人哋個客唔係凸登找你麻煩,係你地整漏野在先。咩服務態度,好失望,咁樣做生意法唔會再幫襯。