2025-04-02 574 views
元朗泰斗元朗大樹下東路633號餐廳門口可以泊車,夠哂方便,餐廳面積非常大,門口仲有好多打卡位,啱晒情侶過來,室外非常寬敞,綠色植物為主題,坐得非常舒服,菜式應有盡有明爐魚$228熱辣辣完條大魚上枱,size非常大,魚肉吸滿湯汁嘅味道,酸酸辣辣,越食越開胃,肉質嫩滑,旁邊仲有啲熱辣辣嘅湯,可以慢慢加入去,湯底入邊好多配菜,有大量嘅薑絲同芹菜,加蔥花肉碎同埋菇類,連埋啲魚肉一齊食夠晒惹味,喜歡這道菜有肉又有湯柚子沙律$98一道清新可口的菜,用泰國柚子肉酸甜適中,果肉鮮嫩多汁,加入一些堅果、蝦米加入自己調製的醬汁,開胃醒神,甜甜酸酸嘅味道火焰新派老虎蝦$328大大隻老虎蝦(4隻),非常大隻,啖啖肉,蝦頭仲好多膏,一小杯烈酒點火,再淋上面,很漂亮的火焰蝦,老虎蝦肉質鮮甜,爽口彈牙,蝦頭的蝦膏甘香,並用上冬陰功做醬汁,很特別蠔仔肉碎豆腐湯$138材料很豐富,有蠔仔、肉碎、豆腐、雜菇、粉絲等,粉絲給收了湯底,很入味,湯底清甜,蠔仔也很肥美可口,大約有十多隻蠔仔,一路用火爐煲住入口,熱辣辣,又夠暖胃椰汁紅豆冰$42濃郁的椰香和甜美的紅豆,香滑口感與紅豆的軟糯,好味,又唔會太甜,奶味濃郁椰汁冰$42純
元朗泰斗
元朗大樹下東路633號

明爐魚$228

柚子沙律$98

火焰新派老虎蝦$328

蠔仔肉碎豆腐湯$138

椰汁紅豆冰$42

椰汁冰$42
純天然的椰香味,入口濃郁,香甜順滑
  • 火焰新派老虎蝦
2025-03-03 1055 views
聽講元朗有一間擁有秘密花園嘅泰國餐廳,今次趁放假就過咗來食飯同打卡!餐廳空間感十足之餘,室內嘅座位有唔同嘅植物做點綴,室外仲有啲好夢幻嘅打卡位添~✨招牌沙律三步曲可以一次過滿足哂三個願望!有青芒絲沙律配燒北海道帶子、炸軟殼蟹柚子沙律同埋木瓜蝦沙律,三款都味道酸酸甜甜,令人好開胃~✨汁燒安格斯牛小排安格斯牛小排肉質軟嫩,表面仲帶有微微嘅焦香,散發住誘人嘅香氣~✨生菜包用脆嫩嘅生菜包住充滿泰式香味嘅豬肉碎,感覺清爽又唔會油膩~✨串燒沙嗲牛(2串)牛肉串燒肉香四溢,配搭濃郁嘅沙嗲醬,味道一流~✨泰式香葉肉碎炒飯味道微辣有鑊氣,令人忍唔住食哂成個炒飯~✨泰斗暴打變泰檸檬茶除咗新鮮嘅檸檬香味之外,茶底仲多咗一種獨特嘅泰式風味,好特別~✨泰斗三檸七喜用咗桔仔、青檸同埋檸檬,七喜嘅甜味同氣泡令到成杯飲品更加清新清爽~另外,店員嘅服務態度超親切,值得一讚!👍🏻餐廳亦有提供埋多個車位比客人免費泊車,雖然位置比較隱世,但專程過來食飯同打卡都非常值得~

✨招牌沙律三步曲
招牌沙律三步曲

✨汁燒安格斯牛小排
汁燒安格斯牛小排

✨生菜包
用脆嫩嘅生菜包住充滿泰式香味嘅豬肉碎,感覺清爽又唔會油膩~
生菜包

✨串燒沙嗲牛(2串)
牛肉串燒肉香四溢,配搭濃郁嘅沙嗲醬,味道一流~
串燒沙嗲牛

✨泰式香葉肉碎炒飯
味道微辣有鑊氣,令人忍唔住食哂成個炒飯~
泰式香葉肉碎炒飯

泰式香葉肉碎炒飯
泰斗暴打變泰檸檬茶
泰斗三檸七喜
5 day(s) ago 0 views
泰斗,一間令人驚喜嘅泰國菜餐廳,從第一啖到最後一啖都充滿泰國風味,好似瞬間去咗曼谷街頭咁。香芒大蝦金磚,酥脆金磚吐司將香甜咖哩汁融合,仲有彈牙龍蝦咁大隻嘅大蝦。店員仲會幫手切開個吐司,貼心。。。!招牌牛船河絕對係必試之選,金邊粉滑溜有彈性,配埋香濃嘅牛小排、肉汁豐富嘅牛丸,同埋酥脆嘅炸豬皮,層次感超豐富,湯底濃厚,每啖都係極致享受。煎蠔仔煎蛋飯帶嚟驚喜,蠔仔鮮甜大粒有汁,蛋香濃郁,配埋熱辣辣白飯,簡單但充滿泰式風味,最重要係跟個辣醬。另外,手打魚餅彈牙有嚼勁,香料同魚肉完美結合,令人一啖接一啖;飛天通菜爽脆可口,調味恰到好處,食完覺得滿足。甜品同飲品方面,手打菠蘿檸檬綠茶同手打香水檸檬綠茶清爽解膩,果香四溢,每啖都令人回味。經典芒果糯米飯芒果蜜味配上熱辣辣糯米飯,完美。更加值得一讚嘅係,餐廳仲有免費泊車,食客可以更加輕鬆享受美食。°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°泰斗📍大樹下東路633號大旗嶺村地舖#MrsLong #hk #hkbloggermama #Longs #mamablogger #香港美食 #餐廳推介 #hkfoodie #親子好去處 #假日好去

泰斗
📍大樹下東路633號大旗嶺村地舖

#MrsLong #hk #hkbloggermama #Longs #mamablogger #香港美食 #餐廳推介 #hkfoodie #親子好去處 #假日好去處 #香港探店 #foodieshk #hkigfood #tasteofhk #hkfoodlovers

今次同friend踩入元朗呢間隱世泰國菜,真係驚喜爆燈!餐廳位於大樹下東路,門口有免費泊車位🅿️,勁方便揸車一族~一入門口就見到成片綠油油嘅園林佈置,仲有藤椅同打卡燈飾,夜晚開埋星星燈真係浪漫到暈啊✨!室外位仲有暖爐同大風扇,冷熱天氣都坐得舒服,而且服務非常貼心!頭盤 泰式生蝦($128)  一上枱就震撼眼球!六隻肥嘟嘟生蝦排成花形,蝦肉冰鎮到爽脆彈牙,蘸埋自家製汁, 辣椒同蒜片,鮮甜中帶刺激感!跟住嗌嘅 串燒沙嗲牛/雞(各$38) 即叫即燒,牛肉帶微微焦香又Juicy,雞肉仲保持到嫩滑,沙嗲醬花生味濃到想打包返屋企撈麵食🤤!主食 泰式炒牛河($118) 鑊氣爆燈🔥,河粉炒到乾身唔油膩,牛肉大大片,嫩到差啲以為食緊和牛!加埋泰式河粉同埋鑊邊焦香,完全係泰國街頭風味。重頭戲 冬蔭功明爐魚($228) 真係要豎起大拇指👍,條烏頭大到霸住半張枱,湯底用真正既冬蔭功湯熬製,酸辣度啱啱好,魚肉吸晒湯汁精華,一路食一路加湯暖胃,仲有大量草菇同蕃茄仔,滿足到想飲湯又食海鮮嘅心願~甜品 芒果糯米飯($68) 絕對係完美收尾!三色糯米飯熱辣辣煙韌有咬口,芒果肉厚到似磚頭,淋上椰漿再撒脆米,冰火口感正到打冷

甜品 芒果糯米飯($68) 絕對係完美收尾!三色糯米飯熱辣辣煙韌有咬口,芒果肉厚到似磚頭,淋上椰漿再撒脆米,冰火口感正到打冷震❄️🔥!飲品方面 奇異果沙冰($68) 大大杯,酸甜清爽中和辣味; 手打香水檸檬泰綠茶($58) 檸檬香氣撲鼻,茶底回甘得嚟帶微微花香,飲完成個人refresh晒~

埋單$832/2人,雖然位置近大樹下東路要揸車入,但CALL的士去可以CLAIM返40蚊。無論係想同班friend啤一啤,定係帶屋企人嘆特色泰菜,呢度嘅園林環境同高質食物都絕對值得再encore!

🌶️ 元朗大樹下東路633號地舖
🚗 免費泊車/元朗站搭的士5分鐘
🇭🇰元朗《泰斗》🌺🇹🇭新派泰式餐宴🌿園林雅境🍀🌼本地人推薦的隱世Fusion泰國菜🙏🏻💝👍🏻🎆呢间元朗隱世🎊新派泰国園林餐厅🍀🇹🇭已經N刷多次私心推薦💕絕得係朋友聚會一家大細聚餐的好去處👍🏻趁住母親節帶老媽也來打卡🤩🥳首先地方大啦~坐🉐舒服有泰式環境🈶大片綠色草地寵物友好🐱🐶而且有得泊車🅿️周圍都係打卡位📸環境已經好Chill~泰式食物夠地道價錢又唔算貴,成個場装修有落心機擺設🌺出面有好多節日唔同的打卡装饰,假期或者星期六日📅仲有live band🎤🎧🥁🎸🪗有分室内或者室外位置🌾門口可以有免费泊车🆓🚗✨串烧沙嗲猪/牛/鸡🍢🍡串烧酱汁偏浓沙嗲味,唔会烧得好硬,而且大大嚿✌🏻咬落去多汁,即嗌即烧,所以都要等10至15分钟⏰✨火焰新派老虎蝦🦐上菜時用火焰🔥燒住好有氣氛喔🎊🎊老虎蝦好新鮮肥美好大隻🦐燒過更加惹味沾上醬汁更好吃😍😋✨ 冬陰功明爐魚🍋‍🟩🐠呢個都係必點👍🏻口感酸酸辣辣,很開胃,都啱曬老人家口味,魚肉鮮嫩唔會柴🙌🏻🙌🏻冬陰功味湯底的魚湯都好好飲呀👻✨泰斗榴槤雞🐥唔知點解母親節一定要食榴槤😅呢間的秘製榴槤雞都唔錯,榴槤味都幾出,融化咗係紅咖哩入邊更加惹味,令到成個菜式味覺再提升,老媽也說

✨串烧沙嗲猪/牛/鸡🍢🍡

✨火焰新派老虎蝦🦐

✨ 冬陰功明爐魚🍋‍🟩🐠

✨泰斗榴槤雞🐥
唔知點解母親節一定要食榴槤😅呢間的秘製榴槤雞都唔錯,榴槤味都幾出,融化咗係紅咖哩入邊更加惹味,令到成個菜式味覺再提升,老媽也說很特別喔🤗🤗

甜品拼盤🥗🍥
呢個係泰斗隱藏菜單😝餐牌上無㗎😎話說我每次都貪心想食多幾種甜品,就問可以拼盤嗎?又得喔👍🏻從此每次都會點拼盤甜品🍧因為我女兒也超愛這家的三色芒果糯米飯,拼盤唔使爭啦👏🏻👏🏻

✨芒果沙冰🍧🧊
呢杯嘢每次都必點👍🏻食泰国菜梗系要饮芒果沙冰🥭一上菜见到大大杯,打卡影相好靓✨最緊要芒果味道超濃郁,饮落去唔会好甜,口感好似食紧雪糕🍧

📍泰斗(元朗店) @thai.master_yl
🌷 位置:元朗大旗嶺大樹下東路633號地鋪

#元朗美食 #泰國餐廳 #香港探店 #香港吃喝玩樂 #泰國菜 #foodie #Kol #pic #手機食先 #香港餐廳   #泰斗 #香港旅遊攻略 #香港旅遊 #香港吃喝玩樂 #香港好去處  #泰式海鮮 #泰國度假風情
  • 芒果糯米飯
  • 馬莎文咖喱牛坑腩配薄餅
差,差,食物差,等2等兩小時啲食物都末齊,差,叫左碟炒蜆炒蜆全部都係得個殼有冇肉,又冇味,咖哩牛腩得2至3舊肉,太少,叫白飯都要等半個鐘,绝對冇下次,食物質數差
2025-05-04 109 views
入元朗探朋友,她帶我吃泰國菜。這家餐廳離鐵路站比較遠,要轉巴士或坐車。餐廳面積很大,裝潢很有泰國特色,感覺像去了泰國旅行。⭐️泰式燒豬頸肉豬頸肉燒得外脆內嫩,炭火香氣濃郁,肉質爽彈不油膩。⭐️冬陰功大頭蝦湯湯底酸辣鮮香,椰奶比例剛好,不會太膩。大頭蝦肉質爽彈,湯裡還有草菇、香茅等配料,風味層次豐富。⭐️手打炸蝦餅蝦膠打得彈牙,外皮炸至金黃酥脆,咬開後蝦肉鮮甜,真材實料。蘸上甜辣醬更惹味⭐️泰斗紅咖喱安格斯牛肋條配香蒜金磚紅咖喱香濃帶微辣,椰奶香氣突出,牛肋條燉得軟嫩入味,幾乎入口即化。配料有車厘茄、薯仔、洋蔥等,吸滿咖喱精華,香蒜金磚外脆內軟,蘸咖喱汁一流! ⭐️椰青糕清甜爽口的泰式甜品!椰香濃郁,口感Q彈。⭐️泰斗三檸梳打青檸、檸檬、柑橘的組合,酸甜清新,氣泡感足,非常解渴。⭐️荔枝沙冰荔枝味香甜自然,冰沙打得細膩。

餐廳面積很大,裝潢很有泰國特色,感覺像去了泰國旅行。

⭐️泰式燒豬頸肉

豬頸肉燒得外脆內嫩,炭火香氣濃郁,肉質爽彈不油膩。

⭐️冬陰功大頭蝦湯

⭐️手打炸蝦餅

⭐️泰斗紅咖喱安格斯牛肋條配香蒜金磚

⭐️椰青糕

清甜爽口的泰式甜品!椰香濃郁,口感Q彈。

⭐️泰斗三檸梳打

青檸、檸檬、柑橘的組合,酸甜清新,氣泡感足,非常解渴。

⭐️荔枝沙冰

荔枝味香甜自然,冰沙打得細膩。
Dining Offer
Tasting Event
去咗元朗搵食,俾我發現咗間隱世泰菜,地方大裝修靚,又好多打卡位!我哋叫咗個細小食拼盤:裡面有泰式雞卷、魚餅、蝦餅同粉絲皮春卷。呢個拼盤熱辣辣,可以一次過試晒幾款經典泰式小食。串燒就叫咗沙嗲牛同沙嗲雞。沙嗲醬惹味,甜甜辣辣咁,牛肉同雞肉都燒得啱啱好!另外,我哋仲叫咗個香芒軟殼蟹金磚加配蒜蓉包。軟殼蟹炸得香脆,配上酸酸甜甜嘅芒果醬。蔬菜方面,我哋叫咗個馬拉盞炒通菜,通菜炒得爽脆,馬拉盞香味好突出。飲品方面,我哋叫咗泰式奶茶同手搖香芒檸檬變泰紅茶,好飲!

2025-04-27 0 views
泰斗元朗有間隱世泰國菜,門口仲可以泊車非常方便泰式生蝦,生蝦的細膩口感,刺身的味道清新獨特,鮮蝦的肉質鮮嫩、爽脆,入口即化,搭配泰式醬汁讓生蝦鮮味更加突出清爽,帶有微微的辛辣青芒絲沙律配燒北海道帶子的味道層次分明,青芒的清甜和微酸清新感,口感脆嫩,北海道帶子外焦內嫩,有微微的焦香乳山生蠔味道鮮美,肉質滑嫩,輕微的鹹味和甜味。口感脆嫩,生蠔的肉質鮮嫩多汁,入口即化生菜包的味道清新可口,口感脆嫩,生菜包住肉碎,味道鮮美,香氣四溢,每一口都能感受到生菜的清爽薄餅熱辣辣酥脆蒜蓉包外皮松軟、香脆,散發出濃郁的蒜香,咬開後蒜蓉麵包柔和的口感很順
泰斗

元朗有間隱世泰國菜,門口仲可以泊車非常方便

薄餅熱辣辣酥脆

• 芒果沙冰
2025-04-27 0 views
呢間隱世餐廳真係好浪漫,完全係兩人拍拖小天地,好適合情侶撐枱腳會選擇的餐廳!服務都好好,一入到就安排位置比我地,都有介紹下餐廳有啲咩招牌菜!泰斗金麵配香茅雞扒$168:金麵彈牙掛汁,香茅雞扒烤得外脆內嫩,香氣濃郁,帶有微微香茅清香,令人食欲大開!小食拼盤(大)$188:份量十足,適合多人分享。拼盤內包含多款人氣泰式小吃,如炸春卷、蝦餅、串燒等,每一樣都保留傳統風味。炸物酥脆不油膩,醬料搭配得宜,無論是開胃、下酒還是聚餐前的前菜都非常合適拼盤選擇豐富,是分享的好選擇。每款小食都各具特色,從炸物到串燒,口感層次分明,適合下酒或作為開胃前菜。泰式燒豬頸肉$128:豬頸肉就唔係特別出色,食落同出面的質素差不多!串燒沙嗲雞(兩串) $38:雞肉經過醃製後烤得恰到好處,外層微焦,鎖住肉汁,入口鮮嫩多汁。沙嗲醬厚實香濃,花生香氣濃郁卻不會搶味,鹹中帶甜,與雞肉非常合拍,是經典不敗的泰式街頭風味。串燒沙嗲豬(兩串)$38:豬肉肉質紮實,帶有一點嚼勁但不乾柴,烤香味十足。沙嗲醬均勻包裹每一片肉,甜中帶辣,花生香與豬肉的油香交織,讓味蕾層層堆疊,適合配啤酒或泰式酸辣沙律一同享用。串燒沙嗲牛(兩串)$38:

泰斗金麵配香茅雞扒$168:

小食拼盤(大)$188:

泰式燒豬頸肉$128:
豬頸肉就唔係特別出色,食落同出面的質素差不多!

串燒沙嗲雞(兩串) $38:

串燒沙嗲豬(兩串)$38:

串燒沙嗲牛(兩串)$38:
牛肉略帶咬口,肉香十足,適合喜歡吃原汁原味牛肉的食客。沙嗲醬與牛肉的濃郁氣息互相輝映,帶來豐富口感,是串燒系列中較為濃郁的一款選擇。

芒果糯米飯$68:
這道經典甜品無論視覺或味道都令人滿足。熟透的芒果香甜多汁,與椰漿濃郁的糯米飯形成完美對比。糯米飯軟糯黏口但不過於厚重,椰香四溢,甜而不膩,是一道令人心情愉悅的甜點,為整餐畫上圓滿句號!

芒果沙冰$68:
濃濃的芒果味,打卡一流,但會溶得很快

菠蘿沙冰$68:
味道會比芒果沙冰更濃郁,兩者會更推菠蘿沙冰!

推薦指數:8/10🔥
Dining Offer
Tasting Event
2025-04-26 0 views
今日又去咗食泰國嘢😂我發覺食泰國嘢條癮一係就唔食,一係就一星期食兩次泰菜,唔食都好地地,一食就停唔到。今日嚟呢間係朋友推介,因為個地點如果唔係朋友都未必搵到,本身都諗緊個地方唔近市區會唔會得我哋先會特登過嚟,但係個日都真係有唔少人特登過嚟食ga👍🏼不過我食落就知點解,而附近都有得泊車,所以都唔會好唔方便。🐒泰式生蝦💰$128🐒馬拉盞炒飛天通菜💰$98🐒泰式蝦肉炒金邊粉💰$118🐒鐵板蠔仔蛋💰$148🐒燒鱔柳串💰$68@1佢每碟餸菜既份量都好大,其實今日呢到叫多2個人黎食都完全冇問題,不過我地2個眼闊肚窄,仲要係我地最愛既泰菜就忍唔住想嗌,不過又真係冇諗過佢哋會咁大碟😂如果大家係假日過嚟,一定要食佢哋嘅燒鱔柳,除左多汁之外,因為佢夠厚,所以做到外脆內軟,而佢哋嘅鐵板蠔仔蛋都勁足料,之前有食過啲係芽菜多過蛋😂但佢哋呢度真係名副其實嘅蠔仔蛋,啲蛋都炸得勁香,但又可以keep到啲蠔仔係好軟熟,如果呢一個送飯又係好正,但係我哋已經嗌咗金邊粉,所以真係好難取捨,而其實我哋個big box主要係金邊粉,因為佢真係勁大碟,不過好彩佢個味係酸酸甜甜,食落都開胃。🐒凍泰式奶茶(凍)💰$42🐒手打菠蘿檸檬變

🐒泰式生蝦💰$128

🐒手打菠蘿檸檬變泰綠茶💰$58
2021 views
1K
2025-04-25 0 views
店名: 泰斗地址: 元朗大樹下東路633號大旗嶺村地舖地鐵元朗站,轉68F巴士,行1分鐘環境: 4/5價錢: 4/5味道: 4/5呢排上網好多人打卡泰國菜,見到呢間元朗新式泰國餐廳🇹🇭望落去裝修好靚,出面有好多打卡裝飾,假期或者星期六日📅仲有live band🎤,仲有分室內或者室外位置。如果你係揸車嚟,外面仲有免費泊車🚗串燒沙嗲豬、牛、雞(各2串)❤️❤️❤️❤️❤️$38 (每款)串燒醬汁偏濃沙嗲味,唔會燒得好硬,而且大大嚿✌🏻,咬落去多汁,即嗌即燒,所以都要等10至15分鐘⏰冬陰功大頭蝦湯(細)❤️❤️❤️❤️$148呢個一上枱就好吸睛👀,湯底亦都有辣椒🌶、檸檬葉同埋香茅熬煮,味道酸酸辣辣好開胃🤤最重要係入面有原隻大頭蝦熬煮🦐,再加秀珍菇,下面有蠟燭一直保暖,呢個值得一試❗️飛天通菜(蝦醬) ❤️❤️❤️❤️$98濃濃嘅蝦醬味,份量適合兩至三個人🙆🏻‍♀️,食落去好惹味。每次食泰菜必食嘅菜式❗️❗️汁燒魷魚筒❤️❤️❤️❤️❤️$148呢個即嗌即燒,大家可以提早落order就唔使等咁耐🥳餐廳好細心,將魷魚筒切得細份🦑,方便幾個人一齊share食,全部都係一口size,食落去口感彈牙,都有鮮味,配上酸酸辣辣嘅泰式醬汁😍燒乳生生
店名: 泰斗

地址: 元朗大樹下東路633號大旗嶺村地舖
地鐵元朗站,轉68F巴士,行1分鐘

環境: 4/5
價錢: 4/5
味道: 4/5

串燒沙嗲豬、牛、雞(各2串)❤️❤️❤️❤️❤️
$38 (每款)

冬陰功大頭蝦湯(細)❤️❤️❤️❤️

飛天通菜(蝦醬) ❤️❤️❤️❤️

汁燒魷魚筒❤️❤️❤️❤️❤️

燒乳生生蠔❤️❤️❤️❤️❤️
每一粒都係大大粒飽滿嘅蠔🦪,再配上泰式辣醬、蒜蓉等等配料,值得一試😻而且CP值好高,食落去唔腥亦都冇沙‼️

芒果沙冰❤️❤️❤️❤️
食泰國菜梗係要飲芒果沙冰🥭,一上菜見到大大杯,打卡影相好靚。飲落去唔會好甜,口感好似食緊雪糕🍧

奇異果沙冰❤️❤️❤️❤️❤️
泰國餐廳好少見有奇異果味🥝,就嗌咗一杯試試。飲落去好清新,唔會好甜,飲到新鮮奇異果味道,呢個有驚喜👀
2025-04-14 31 views
今次去到元朗踩單車,經過見到一間隱世嘅餐廳,佈置得好靚,好有氛圍感。我地首先點左鹽燒馬友。馬友魚經過鹽燒後表面微焦香脆,魚皮薄脆得黎帶啲鹹香,內裡魚肉嫩滑,魚油香濃而唔腥,食落啖啖肉。🐟之後就到泰式椰奶汁藍青口,真係一大驚喜。藍青口新鮮無腥,肉質飽滿滑溜,好濃嘅海水味,唔會煮到過熟縮晒水。重點係個泰式椰奶汁,椰香濃厚中帶少少creamy,配合得啱啱好,唔會蓋過青口鮮味,但又好有層次感。🦪汁燒魷魚筒就夠晒彈牙又入味,魷魚筒煎香燒至外層帶少少焦脆,裡面保持到鮮嫩彈性,一咬好惹味。🦑飲品方面,椰汁沙冰帶住濃郁椰香但又唔會過甜,沙冰打得幼滑,飲落有啲似泰國街邊檔嗰種正宗口味,啱晒天氣熱嘅時候嚟一杯,真係透心涼。🥥荔枝沙冰就係果香爆棚代表,一打開已經聞到陣陣荔枝清香,入口微酸微甜,沙冰細滑唔粗糙,完全唔會假味,飲完好refresh。🍧食完仲見到餐廳入面有夾公仔機可以玩,好正,岩曬大人同小朋友。

2025-04-12 78 views
生日飯和一大班朋友聚餐必選的泰國餐廳,位置處於元朗市近蝶翠蜂搭K66行幾分鐘便可到達。餐廳附有室內和室外座位,座位寬敞,環境一流,室內外都有很多細心佈置供客人影相留念的打卡位,食物也很有水準。一家人一致最愛鐵板仔蛋pan、粉絲皮春卷、榴槤雞、手打炸魚餅蝦餅deep、泰式生胡椒炒蜆和泰式燒鱔yummy 😋 。服務員也很主動和細心,知道我們的菜式有問題,馬上作出相應的處理。這點我們都很欣賞。總的來說是不錯的用餐經驗!
2025-04-09
$260 (Dinner)
Celebration
Birthday
  • 鐵板仔蛋pan
2025-04-08 167 views
🍜 元朗隱藏版泰式Chill地|附停車位+打卡able泰菜 店外自設停車位,揸車黨唔洗再玩「元朗泊車地獄生存遊戲」🅿️ 🔥**醉貓炒河(海鮮)$118** 鑊氣十足!寬河粉帶微焦香,蝦夠新鮮,魷魚彈牙👍🏻👍🏻宵夜時段吃特別滿足。 🎃**南瓜咖哩雞配薄餅 $108** 南瓜天然甜味平衡椰奶膩感,估唔到隔離同南瓜咁夾!飽肚得來又有營養🥰雞肉一抿即化。薄餅蘸咖哩吃,濃郁中帶點香甜。 🥗**泰式牛肉沙律 $88** 酸辣開胃之選!炙烤牛肉片配新鮮薄荷、洋蔥,醬汁後勁微微刺辣,怕辣嘅人要小心🌶️**泰式生胡椒炒蜆 $128** 蜆肉飽滿無沙,生胡椒香麻不嗆喉,吮殼汁時記得備好紙巾~ 🥭**芒果柚子沙冰 $48** 真材實料看得見!芒果肉打成果泥,混搭柚子粒增加口感,甜度自然夠解辣。 芒果嘅甜同柚子嘅酸都夾得啱啱好🫶🏻🍋**手打香水檸檬綠茶 $42** 檸檬香氣清新,手打果肉融入茶底,酸甜冰涼配濃味菜式剛好中和。 晚市坐足兩小時都沒壓迫感👍🏻推薦推薦📍泰斗 🚗 門外有免費泊車 🚗 消費免1小時泊車
🍜 元朗隱藏版泰式Chill地|附停車位+打卡able泰菜

店外自設停車位,揸車黨唔洗再玩「元朗泊車地獄生存遊戲」🅿️

🔥**醉貓炒河(海鮮)$118**

🎃**南瓜咖哩雞配薄餅 $108**

🥗**泰式牛肉沙律 $88**

🌶️**泰式生胡椒炒蜆 $128**
蜆肉飽滿無沙,生胡椒香麻不嗆喉,吮殼汁時記得備好紙巾~

🥭**芒果柚子沙冰 $48**

🍋**手打香水檸檬綠茶 $42**