路個亞太中心有個姐姐派傳單,見到呢間新開嘅「泰金鍋」 泰式🇹🇭火鍋放題幾特別又幾抵食,一於試吓啦. 原來佢哋旺角同荃灣都有分店㗎,今次插旗觀塘,九龍東嘅朋友又多個選擇. 晚市有三個套餐都係食120分鐘,價錢平日由$268 至$328 不等,7:30前埋單仲有早鳥優惠每個餐每人平多$30‼️我哋叫咗中等價錢呢個set B 澳洲產下肩胛肉眼餐,除咗套餐食物可以手機落單任點,自助區仲有超過80款美食、配料、甜品等,而且日日款式都唔同. 飲品櫃選擇超多最特別就係有自家製泰式奶茶同埋香茅水❤️ 想開胃就先食下沙律. 炸物區大推泰式豬皮、蝦片. 熟食區有肉碎生菜包、蒲燒鰻魚、海南雞、炒花甲等等. 點心蝦餃同小籠包都唔錯. 至於火鍋配料區呢都幾豐富,有好多蔬菜、菇類、丸類、麵食,有新鮮蟲草花夠健康. 醬料區超豐富有冬陰功醬好特色. 中上價位兩個套餐包咗前菜三選一,可以揀烤魚煲、雞煲或者撈起. 我哋叫咗呢個好鮮嫩炙烤魚煲. 醬汁好惹味,魚肉嫩滑. 食完可以選擇直接加湯打邊爐,或者可以免費轉八款基本湯底,有四款泰式選擇,今次我哋清清地就選咗檸檬青茅,真係第一次食呢款湯底. 肉類就有三款包括肩胛肉眼、牛胸腹、

肉類就有三款包括肩胛肉眼、牛胸腹、豚梅肉,有肉味又新鮮. 海鮮類有六款,沙白、扇貝、墨魚滑、墨魚仔、水魷、花甲,質素唔錯幾新鮮亦冇咩沙. 炸物有七款,個人大愛泰式榴槤炸彈,蝦餅都好彈牙. 等個湯底吸滿食材精華,落返個泰式米粉就最正啦.

食飽飽最後唔少得甜品. 🔥DIY棉花冰一定不能錯過,好多配料而且唔少仲充滿泰國風味. 另外都有雪糕雪條同西米椰汁糕. 健康啲食水果.✅

最驚喜嘅係臨走店員叫我哋follow佢哋社交媒體就即刻有個⭐️靚靚帆布袋,裏面仲有神秘禮物,好驚喜. 門口仲有估泰文遊戲添,估中仲可以當錢用㗎,真係有得食又有得玩.

$300 (Dinner)
4 day(s) ago 0 views
好友約我吃泰式火鍋放題,餐廳裝修新簇有時代感天花掛有霓虹燈 。有Set A.B.C.價錢$268-328,兩小時任食。我們選set B:前菜:烤魚煲,魚肉烤得香口嫩滑,微辣醬汁惹味。吃完魚煲轉青檸椰奶雞湯鍋打邊爐,用QR code落單,有豬、牛、海鮮類、炸物、串燒等⋯肉類:澳洲產下肩胛肉眼:牛肉味香嫩滑好食。豬肉都好味,肥瘦均勻。海鮮類:扇貝新鮮味甜好好食。蝦滑:爽口彈牙。青口&蜆&沙白:無沙味鮮甜。炸物類:炸蝦餅很彈牙不錯。魚餅&榴槤波,香脆可口。自助區:生菜、油麥菜、蓮藕等⋯肉丸類、菇類、出前一丁麵等沙冰機、哈蜜瓜、菠蘿🍍泰式鳳爪、泰式青木瓜沙律飲品、雪糕、雪條、泰式甜品、泰式椰汁糕好好食😋總結:食物選擇多味道不錯,環境座位都舒服。
有Set A.B.C.價錢$268-328,兩小時任食。
我們選set B:
前菜:烤魚煲,魚肉烤得香口嫩滑,微辣醬汁惹味。

肉類:澳洲產下肩胛肉眼:牛肉味香嫩滑好食。
豬肉都好味,肥瘦均勻。
海鮮類:扇貝新鮮味甜好好食。
蝦滑:爽口彈牙。
青口&蜆&沙白:無沙味鮮甜。

炸物類:炸蝦餅很彈牙不錯。
魚餅&榴槤波,香脆可口。

自助區:生菜、油麥菜、蓮藕等⋯
肉丸類、菇類、出前一丁麵等
沙冰機、哈蜜瓜、菠蘿🍍
泰式鳳爪、泰式青木瓜沙律
飲品、雪糕、雪條、泰式甜品、泰式椰汁糕好好食😋
總結:食物選擇多味道不錯,環境座位都舒服。
如果鍾意打邊爐,鐘意泰國嘢,又鍾意all you can eat, 不如去觀塘新開嘅泰金鍋試下✨呢間位於亞太中心的火鍋店,除咗有傳統邊爐,仲有特別嘅雞煲、魚煲或者手撕雞做前菜,令你喺邊爐放題中享受更多唔同嘅味道餐廳好寬敞,適合約埋大班朋友一齊食飯。呢度又三款套餐,$268-328不等,19:30前埋單仲可以每人減$30🌟坐低埋位後,先點火鍋湯底。除咗有常見嘅辣湯、藥膳湯同番茄湯外,仲有得揀泰式檸檬香茅湯、冬陰功湯同埋喇沙湯底,絕對可以為呢個邊爐增添唔同風味✨小菜吧嘅選擇好豐富,有泰式海南雞同蒲燒鰻魚,仲可以自己整肉碎生肉包,旁邊仲有脆脆嘅炸物可任意享用,個人推介泰式豬皮同蝦片✨除咗泰式小食,自助bar提供多種中式點心,例如蝦餃,蟲草花燒賣同小籠包。個蝦餃同小籠包幾好食✨喺呢度,除咗可以透過手機任點新鮮海鮮、牛肉同豬肉,出面仲有各式各樣嘅火鍋材料,肉丸,新鮮蔬菜,麵食等等,選擇多而且幾新鮮下✨打完邊爐如果想食甜品,餐廳仲有部沙冰機可以自己整甜品,超多豐富嘅佐料等你整個完美沙冰,雪糕同雪條隨意挑選。食埋個西米椰汁糕同水果,真係飽到不能再飽💥餐廳新張期間,仲有得玩泰文小遊戲,答啱問題每人仲可

餐廳新張期間,仲有得玩泰文小遊戲,答啱問題每人仲可以減十蚊,攞埋泰金鍋限量帆布袋,有得食有得玩🙃

💛個人必食推介: 喇沙湯底, 牛肩胛肉眼, 牛胸腹, 扇貝, 墨魚滑

返食指數: 🥑🥑🥑🥑 (5🥑滿分)

📍泰金鍋
觀塘觀塘道414號1亞太中心10樓
2025-01-20 0 views
之前係旺角食過晚餐,選擇多,又好味。見觀塘近近地可以去食lunch,款式又小,味道又差,完全不似預期,入座時以為佢會有好多選擇,所以簡咗120分鐘慢慢食,點知唔夠60分鐘已經可以埋單走人。雞肉,全部未溶雪,都唔緊要,凍到仲要痴住隻碟,啲。蒸點心,我下午1:30去到,已經無得再refill,啲點心已經係爛哂。熱食,炒花甲,肉碎,全部都無,無再refill煎物,得煎餃子同所謂既魚柳其他都不想提,可以不用去

之前係旺角食過晚餐,選擇多,又好味。
雞肉,全部未溶雪,都唔緊要,凍到仲要痴住隻碟,啲。
熱食,炒花甲,肉碎,全部都無,無再refill
煎物,得煎餃子同所謂既魚柳

其他都不想提,可以不用去

2025-01-15
$200 (Lunch)
2025-01-18 0 views
而家好似越來越多泰式火鍋,唔執輸,我都要試下先,第一次食泰式火鍋😂觀塘呢間新分店,環境幾舒適,座位闊落,感覺唔錯!新分店仲有個估泰文遊戲,答對即減$10每人,而且仲有帆布袋送,幾好~Set B澳洲產下肩胛肉眼餐 120mins三款前菜,先揀一款,食完前菜,再揀湯底,就可以開始打邊爐。前菜,我揀咗烤魚煲,個汁辣辣地,有少少甜味,食落好惹味。湯底,就揀咗泰麻辣鍋,味道都唔錯,少少辣,有少少泰式風味,幾特別呢個餐主打澳洲下肩胛肉眼,啲肉唔會太肥,肉質都幾軟嫩,好食!追加咗好多次,質素都keep到。自助區有泰式沙律、點心、泰式熱食、炸物區、火鍋配料、蔬菜、麵食、DIY甜品區、飲品、雪糕,全部都可以任拎,種類好豐富。泰式無骨鳳爪沙律,酸甜夠辣,正炸蝦餅,好彈牙蒲燒鰻魚,都幾肥美,好食炸物都有幾款,蝦片食到停唔到口😂仲有刨冰玩,之後可以DIY甜品

Set B澳洲產下肩胛肉眼餐 120mins
三款前菜,先揀一款,食完前菜,再揀湯底,就可以開始打邊爐。

前菜,我揀咗烤魚煲,個汁辣辣地,有少少甜味,食落好惹味。

泰式無骨鳳爪沙律,酸甜夠辣,正
炸蝦餅,好彈牙

蒲燒鰻魚,都幾肥美,好食
炸物都有幾款,蝦片食到停唔到口😂

仲有刨冰玩,之後可以DIY甜品